Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită".
Romani 12:2

Cugetarea zilei
"Dacă ne vom gandi bine, de multe ori, noi nu-i iubim pe oameni pentru binele pe care ni l-au făcut, ci pentru binele pe care ne-au lăsat să li-l facem."

Lev Tolstoi


Cele mai noi articole
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..
Lumina..
Prigonire pentru poc...

Statistici utilizatori
Vizitatori conectaţi: 3
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 662
Cel mai nou membru: nicolaenm
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17390. Postat la 16/03/2012 10:17 - 2681z2h55m
Ba da, frate Nica, ar trebui sa ne cercetam si sa nu ne inganfam, ci sa ne pocaim, caci una este sa fii dintr-o familie de Imparat si sa nu realizezi binecuvantarile ce iti revin si sa respingi aceasta "mostenire" din cauza impietririi si a mahramei de pe ochi...iar niste strainii sa iti i-a locul care ar trebui sa-l detii tu...Iar cand Imparatul se va intoarce din nou cu fata spre el(Israel)si despietrirea inimii va fi inlaturata si mahrama la fel..."FIUL PIERDUT"va plange cu amar si va boci atitudinea lui de indiferenta si necredinta...se va caii si isi va da seama ca multi din familiile lor au pierdut mostenirea(care au murit), este ca si cum ai tine in maini o comoara si de buna voie ii dai drumul, o refuzi.
Vi s-a intamplat vreodata sa pierdeti pe cineva drag si dupa, sa va prinda o durere imensa realizand ce ati pierdut?
Cu Isus va fi mai mult decat atat, este ca si cum ai ucis, ai lovit, ai scuipat, ai disprtetuit un Frate care rastignit fiind in marea-I dragoste a spus :"Iarta-i Tata ca nu stiu ce fac!
Este clar ca atunci cand vor realiza ce au facut cainta lor va intrece cu mult pocainta noastra.
Frate Nica, ar trebui sa fructificam din plin timpul harului de la noi, sa venim cu multumiri si sa ne pocaim de faptele noastre rele, sa cautam pacea si sa alergam dupa ea si dragostea sfanta sa nu ne lipseasca pana la sfarsit, Amin.


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17413. Postat la 18/03/2012 05:38 - 2679z7h34m
Da și eu cred că noi de atâția ani de când Dumnezeu ne-a scos cin acest Ba bel/încurcătură și încă punem la punct conținutul acestor versete:

1. De aceea, să lăsăm adevărurile începătoare ale lui Hristos, și să mergem spre cele desăvârșite, fără să mai punem din nou temelia pocăinței de faptele moarte, și a credinței în Dumnezeu,
2. învățătura despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morților și despre judecata veșnică. Evrei 6.

Adevărul este că noi încă ne necăjim să punem la punct în ce ne privește, adevărurile începătoare, întrebarea este; când începem cu cele desăvârșite, nu numai să le vorbim, ci să le trăim, așa cum se va face de către evreii care vor fi ridicați și treziți de Dumnezeu în acele zile, oare ce ne împiedică pe noi să nu trăim noi acuma așa cum vor trăi ei atunci?

Oare se va da plata; viața veșnică folosind Dumnezeu două măsuri, două pretenții, două feluri de a I se face voia Lui?
Ce ne împiedică?, nu avem libertate?, nu avem cunoștințe?, nu avem mijloace?, ce nu avem?
Sau poate că am uitat că trebuie să unim cu credința și fapta, adică o pocăință, nu numai vorbită, că de a vorbi pocăința, suntem doctori docenți, cred că ar trebui că așa cum o știm vorbi să o și trăim, poate chiar mai mult și atunci cred că vom fi ca aceea rămășiță invidiată.


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
cautatorul
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17421. Postat la 18/03/2012 18:49 - 2678z18h23m
Buna seara

Da ar trebui sa raspund unor intrebari bune .

1 . Ce spui , a fost ascultata ultima rugaciune inainte sa-si dea duhul?

Si eu cred ca DA doamna Lavinia . Din aceasta rugaciune se vede clar ce ganduri are Dumnezeu pt omenire . Dar mai mult jertfa Domnului Isus e dovada clara a alegeri lui Dumnezeu de a ierta omenirea . Dumnezeu iarta , categoric dar consecintele ramanr30;..ca in cazul lui Adam si al Evei si de ce nu si in situatia noastra a fiecaruia si a evreilor

2 . Intreb asa ,deoarece multi spun ca Israel a fost lepadat oare?Ca acest Israel care este vizibil ca Stat nu mai este poporul lui Dumnezeu....oare asa sa fie?

Vedeti doamna Lavinia eu nu stiu ce punct de vedere au cei care spun asa ceva . Dar o sa va spun punctul meu de vedere putin mai tarziu , atat la aceasta intrebare cat si la ce-a a ramasitei .
Probabil ca cei care citesc ce am scris mai sus ,cred ca eu judec pe Israel . Departe de mine asa ceva. . Am scris doar ceea ce credeau ei despre ei , cum vedeau ei lucrurile despre ei . Cum a cautat Domnul in diferite moduri si situatii sa-i elibereze de aceasta conceptie gresita pe care o aveau . atat in Nazaret Luca 4 am scris mai sus , cat si femeia cananeanca , sutasul etc .
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
cautatorul
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
17471. Postat la 22/03/2012 09:47 - 2675z3h25m
Buna ziua

1 . Pt ce a mers Domnul in tinutul Tirului , oamenii din ținutul acesta erau din neamul vechilor canaaniți. Ei erau idolatri și erau disprețuiți și urâți de iudei ?

- Hristos cunoștea situația acestei femei. Știa că ea dorea să-L vadă și i-a ieșit în cale.
- Ajutând-o în necazul ei pute să dea o exemplificare a lecției pe care intenționa să o lase. Din cauza aceasta adusese și pe ucenici în această regiune. El dorea ca ei să vadă neștiința din orașele și satele vecine cu țara lui Israel. Zidul de despărțire pe care-l ridicase mândria iudeilor făcea chiar și pe ucenici să nu aibă iubire față de lumea păgână. Dar aceste despărțiri trebuiau să fie sfărâmate.

2 . De ce a tratat Domnul pe acea cananita cu raceala ?

-El a primit pe această reprezentantă a unui neam disprețuit așa cum ar fi făcut un iudeu.
-El dorea ca ucenicii să fie impresionați de puterea rece și fără inimă pe care iudeii ar fi dat-o pe față în primirea acestei femei și de chipul milostiv de care El voia ca ei să trateze asemenea dureri, cum s-a dovedit mai târziu, când i-a împlinit cererea.
.- Ei gândeau că Lui Îi face plăcere pornirea iudeilor împotriva canaanaților. Isus a zis: Eu nu sunt trimis decât la oile pierdute ale casei lui Israel . Deși acest răspuns părea să fie în acord cu prejudecata iudeilor, era mai mult o mustrare pentru ucenici, pe care ei au înțelese-o când și-au amintit ceea ce le spusese El adesea - că a venit în lume să mântuiască pe toți cei care voiau să-L primească.

3. Pana unde a fost gata sa mearga acea femeie ?

- Doamne, ajută-mă . Isus, făcându-Se că încă lepădă rugăminte ei, așa cum cerea prejudecata nemiloasă a iudeilor, a răspuns: Nu e bine să iei pâinea copiilor și s-o arunci la căței. Aceasta voia să spună că nu era drept să reverse binecuvântările aduse pentru poporul favorizat de Dumnezeu asupra celor îndepărtați și străini de Israel. Sub refuzul aparent al lui Isus, ea văzu o milă pe care El n-a putut să o ascundă.
- Da, Doamne, a răspuns ea, dar și cățeii mănâncă fărâmiturile care cad de la masa stăpânilor . În timp ce copiii stăpânului mănâncă la masa tatălui lor, cățeii nu rămân nici ei flămânzi. Ei au dreptul la fărâmiturile care cad de la masa îmbelșugată. Tot astfel, dacă lui Israel i s-au dat multe binecuvântări, nu se găsea o binecuvântare și pentru ea? Ea era privită ca un câine, dar atunci nu putea să aibă pretenție, ca și un câine, să primească o fărâmă din belșugul Lui ?

Ea se roagă pentru fărâmiturile care cad de la masa Domnului. Dacă poate să aibă privilegiile unui câine, e bucuroasă să fie privită ca un câine. Ea n-are prejudecăți religioase sau naționale, nici mândrie care să-i influențeze conduita și recunoaște îndată pe Isus ca Mântuitor și ca fiind în stare să împlinească tot ceea ce ea cere de la El.

Prin purtarea față de ea, a arătat că nu mai era privită ca o îndepărtată de Israel, nu mai e străină, ci un copil în casa lui Dumnezeu. Fiind copil, are privilegiul să se împărtășească de darurile Tatălui. Acum Hristos îi împlinește rugămintea și termină învățătura dată ucenicilor. O, femeie, mare este credința ta; facă-ți-se cum voiești .
Acum Isus a pus pe ucenici în legătură cu o păgână pe care o socoteau ca neavând vreun motiv, mai mult decât alții din neamul ei, să aștepte un bine de la El. El voia să le arete că iubirea Sa nu trebuie să fie mărginită la o anumită rasă sau națiune

Când a zis: Eu nu sunt trimis decât la oile pierdute ale casei lui Israel . Femeia aceasta era una din oile pierdute pe care Israel ,ar fi trebuit să le salveze. Tocmai însărcinarea dată lor, lucrarea pe care o neglijaseră ei, o făcea Hristos.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18110. Postat la 23/04/2012 07:22 - 2643z6h50m
În Sabatul care a trecut, printre altele, am discutat cu mare atenție și dăruire versetele din Faptele Apostolilor 15 despre, dar mai bine să citim: 17. pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, ca și toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu, Fapte Ap. 15.

Toți Neoprotestanții predică și vorbesc cu lux de amănunte, despre rămășița lui Israel cum va fi întoarcerea lor, dar și credința lor de atunci, știm cum vor cinsti pe YHWH, știm cum își vor recunoaște greșeala, dar știm cum va fi trăirea lor după aceia trezire.
Noi în Sabatul trecut, am șablonat practica pocăinței noastre, cu ce am găsit în Sfânta Carte despre cum vor practica ei pocăința în și după acelea zile și ne-am găsit coregenți în multe puncte, pe care de-o cam dată nu le voi afișa aici, dar și în adunare cât și în particular, am ajuns la concluzia că cine vrea cu tot dinadinsul să ajungă mântuiți trebuie numai de cât să fie un fel de Toma.

Da un fel de Toma, trebuie ca practicarea pocăinței noastre să fie numai și numai punând degetul ca așa este scris și trebuie c-a trăirea și credința noastră să fie 100/% cu ce este scris și voia lui Dumnezeu.
Cred că coregența găsită în adunarea noastră este peste tot, pentru că noi ca și voi am copiat-o de la alte adunări de ale noastre, dar mai cred că a venit timpul ca să dăm aceste coregențe.
Dacă frații și surorile noastre se vor ține de cuvânt, atunci noi din Sabatul care a trecut s-a început cu inventarul pocăinței și să punem degetul în Biblie și să practicăm exact cum este scris, ...... YHWH, Dumnezeu să ne ajute, voi ce ziceți?


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18111. Postat la 23/04/2012 08:23 - 2643z5h49m
Ce sa zicem frate Nica, este bine daca s-a ajuns sa se vada materiile la care nu s-a trecut, si sa se puna "cu burta pe carte" pentru a indrepta lucrurile care se mai pot indrepta pentru a "trece"clasa.
Insa sunt elevi care spun uneori, cand pocainta este la control ca se vor indrepta, insa metamorfoza isi spune cuvantul si trec de la o stare la alta ,de nu mai stii cum sa-i aduci la starea "initiala", te ametesc, te nacajesc si nu in ultimul rand, te dezamagesc cand raman repetenti...la materia-ascultare.
Asa cum Israelul isi vor da seama ca nu a stat in ascultare de Invatator, trebuie sa ne dam si noi seama ca ascultarea de El aduce fericire!


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21318. Postat la 18/01/2013 12:53 - 2373z0h19m
Nu sunt mulțumit, aș dori să nu judecăm pe poporul Israel, pentru că nu recunoaște în masă pe Mesia, pentru că, .... pentru că ...... și iar pentru că ..... hai să recunoaștem că mântuirea noastră a fost posibilă prin alunecarea lor, iată o referință Biblică: Întreb dar: "S-au poticnit ei ca să cadă? Nicidecum! Ci, prin alunecarea lor, s-a făcut cu putință mântuirea Neamurilor, ..... Romani 11:11.
Dacă noi scoatem/judecăm, că ei în sus, că ei în jos, no să ajungem nicăieri, hai mai bine să ne judecăm pe noi, să ne gândim că peste o săptămână, YHWH - Elohim - Dumnezeu, aduce la îndeplinire ce a vorbit prin Profeți despre viitor și cred că acum este f.f. aproape să se împlinească această profeție:

Isaia 56: 6. Și pe străinii, care se vor lipi de Domnul ca să-I slujească, și să iubească Numele Domnului, pentru ca să fie slujitorii Lui, și pe toți cei ce vor păzi Sabatul, ca să nu-l pângărească, și vor stărui în legământul Meu,
7. îi voi aduce la muntele Meu cel sfânt, și-i voi umple de veselie în Casa Mea de rugăciune. Arderile lor de tot și jertfele lor vor fi primite pe altarul Meu, căci Casa Mea se va numi o casă de rugăciune pentru toate popoarele."

Întrebarea mea mai directă este; oare Israelul de atunci, va fi tot atât de împărțiți cum suntem noi acum?, de pildă; Cu împărtășire peste an, fără împărtășire peste an. Că trebuie să te împărtășești peste an, că nu trebuie să te împărtășești peste an. Cu lună nouă, fără lună nouă. Că trebuie să o ții cu adunare sfântă, că nu trebuie să o ții. Cu botez în apă cu o formulă, cu botez în apă în altă formulă. Cu discuții că trebuie să procedezi așa, că nu trebuie așa. Că trebuie ținută Sâmbăta, că nu trebuie ținută. Că trebuie ținută Dumineca, că nu trebuie ținută. Că Dumnezeu a sfințit porcii, că nu ia sfințit, ca să cuprind în discuție pe toți cei ce lecturează pe aici.

Și acum întrebarea mea directă: Va trebui ca Evreii atunci să fie ca noi acum? Sau ar trebui ca noi acum să fim ca ei atunci?
Vă rog în numele Domnului, dați răspuns la întrebarea asta, că tare sunt încurcat în ce am arătat mai sus.
Aștept în tăcere răspunsul Domnului prin voi.- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21327. Postat la 18/01/2013 20:13 - 2372z16h59m
Frate Nică, citind postarea de mai sus și provocarea pe care mereu văd că o lansați aș îndrăzni cu teamă în primul rând de Cuvântul Celui Atotputernic și apoi cu respect față de vârsta dumitale să-mi expun și eu punctul de vedere și lumina pe care am primit-o de la Domnul până acum în această direcție. Răspunsul meu la această întrebare va fi compus din două părți:
- Prima parte este ceea ce scriu acum după ce am meditat "o lecuță" ( cum se spune prin zona dumitale smiley ) la cele scrise în cadrul acestui subiect pe paginile anterioare. Observ încă de la prima postare că atât cititorii cât mai ales cei ce scriu la acest subiect sunt chemați insistent să răspundă la o întrebare pe care fie nu o înțeleg, fie nu știu ce vrea autorul întrebării să se înțeleagă din ea. Un fel de " să batem șaua ca să priceapă tramvaiul" smiley. Acum cu permisiunea celor ce citesc aceste rânduri, vreau să fac aluzie la o zicătoare nemțească pe care încerc s-o traduc cât se poate de bine... " Nu există vreme urâtă afară! Există doar îmbrăcăminte necorespunzătoare..." Deci asta, aplicată la discuția de aici " Ca și toate neamurile..." ar suna cam așa: " nu-i întrebarea prea grea sau de nepriceput. Se așteaptă doar un anume fel de răspuns..."
Acum eu nu cred că e careva dintre noi atât de încurcat, încât să nu ne descurcăm cu Biblia la un astfel de întrebare. De exemplu dumneata spuneai la un alt subiect pe forum că ai neplăcerea să nu înțelegi decât limba română. Ei bine în partea a doua a postării mele, voi face apel la o biblie românească pe care dumneata o apreciezi cred că mai mult decât pe cea Cornilescu și la una nemțească, pe care eu o citesc socotind că traducătorul s-a silit cât i-a stat în putință să transmită textul tradus cât mai bine- traducerea lui Martin Luther.


Și pentru că am ajuns la punctul 2, menționez că acesta este un fragment/ citat dintr-o postare de-a mea de la alt subiect, în care s-a frământat același verset ca aici:
Inițial dumneatale spuneai că te întrebi dacă israelul trebuie să se facă precum neamurile sau neamurile să se ia după israel, deoarece versetul ar părea să spună că israelul va trebui să se ia după neamuri. Aș îndrăzni să prezint în primul rând ce ar părea să se înțleagă din traducerea VDC ( Versiunea Dumitru Cornilescu) iar mai apoi o să prezint ce a vrut de fapt să ne transmită Scriptura prin acel pasaj.

Deci 1. În pasajul amintit este vorba în primul rând de " cortul lui David prăbușit" adică de un israel decăzut și de niște "neamuri peste care este chemat Numele Meu" adică, de niște neamuri care slujesc bine și corect Domnului... Acum nu aș vedea care ar fi problema că un israel căzut s-ar lua după niște oameni dintre neamuri care merg bine ( să nu uităm că la ora actuală marea majoritate din israel este împietrită și căzută, mulți dintre ei fiind atei sau nereligioși). Pe baza spuselor apostolului Petru ( Chifa)
Citat VDC Faptele apostolilor 10:34. Atunci Petru a început să vorbească, și a zis: "În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor,
35. ci că în orice neam, cine se teme de El, și lucrează neprihănire este primit de El.
Deci eu zic că după asemenea neamuri se poate lua orice evreu decăzut... Însă trec la punctul doi...

2. Eu după limbajul pe care am observat că-l folosește D.Cornilescu nu am înțeles niciodată acest verset cum că israelul va trebui să se ia după neamuri, ci că în acea vreme, rămășița de evrei, împreună cu toate neamurile vor avea același privilegiu, acela de-al căuta pe Dumnezeu ( și de-al găsi, bineînțeles...). Pentru aceasta mă voi folosi de aceleași versete din alte două traduceri:
Biblia Ortodoxă:
Citat BOR Fapte 15:16  "După acestea Mă voi întoarce și voi ridica iarăși cortul cel căzut al lui David și cele distruse ale lui iarăși le voi zidi și-l voi îndrepta,
17  Ca să-L caute pe Domnul ceilalți oameni și toate neamurile peste care s-a chemat numele Meu asupra lor, zice Domnul, Cel ce a făcut acestea"
Nu cred că e mare nevoie de explicație că se înțelege ideea pe care am vrut s-o spun.

Biblia germană, traducerea de Martin Luther:
Citat LUT Fapte 15:16,17
16  "Darnach will ich wiederkommen und will wieder bauen die Hütte Davids, die zerfallen ist, und ihre Lücken will ich wieder bauen und will sie aufrichten,
17  auf daß, was übrig ist von Menschen, nach dem HERRN frage, dazu alle Heiden, über welche mein Name genannt ist, spricht der HERR, der das alles tut."
Traducere: "16. După aceea vreau să revin și să reconstruiesc coliba (cortul) căzută a lui David, și să-i zidesc iarăși spărturile și să o ridic,
17. pentru ca ce-a mai rămas din oameni să-L caute pe DOMNUL și împreună cu ei toate neamurile peste care este numit Numele Meu, spune DOMNUL care face totul."


Acest pasaj nu scoate deloc în evidență cum că ar trebui să se ia neamurile după israel sau invers, ci toți să-L caute pe Domnul și de El să asculte.
Acum, dacă mai este ceva nelămurit din întrebarea dumitale, spune-ne ca să știm ce răspuns anume se așteaptă, ca să nu ajungem să confundăm Israelul de acum cu cel de atunci, sau neamurile păcătoase cu neamurile ce se tem de DOMNUL.


Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21339. Postat la 19/01/2013 20:26 - 2371z16h46m
Fratilor, mă tem că este o incurcatură mare cu aceste ,,neamuri''....in biblie citim despre două popoare ( care au iesit dintr-un singur pântec),poporul arab si poporul evreu,celelante ,,popoare'' s-au nimit,, goimi'' ( sau mai exact necircumcisi),este o diferentă...mare ,insă, cele două popoare au o istorie mare in spate...nu?...in schimb ,,goimii''?
Geneza 25:23 Și Domnul i-a zis: "Două neamuri sunt în pântecele tău, Și două noroade se vor despărți la ieșirea din pântecele tău. Unul din noroadele acestea va fi mai tare decât celălalt. Și cel mai mare va sluji celui mai mic."
Romanii, de exemplu, din care,, neamuri'' au făcut parte , din cele două de mai sus ?
Astept răspunsul fratelui Nica ,dar si a fratilor si surorilor.


1 Timotei 1:5 Ținta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, și dintr-o credință neprefăcută.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21367. Postat la 22/01/2013 11:23 - 2369z1h49m
Să fie multă Pace - Șhalom.

A venit vremea, sigur constrâns și de iubitul și respectatul meu frate Ovidiu, să mă confesez, ca să înțeleagă toți, ce urmăresc eu, așa cum zicea și fratele Ovidiu, discuțiile mele parcă sunt mai insistente, adică mai sâcâitoare și cred că a dat de bănuit.
Să știți că eu iubesc pe Israel, mă rog pentru el, îi doresc tot binele, îl bine vorbesc și asta ma făcut să citesc foarte mult, despre evreii care sunt Mesianici mai ales, dar nu iau numai ce îmi convine, ci vreau să înțeleg, ca să știu, ce se zice și printre ei de noi care îi iubim, care ținem și sfințim Shabatul, care respectăm porunca Domnului cu privire la Sărbătorile Lui, care le găsim și în Sfânta Scriptură, dar și în calendarul ebraic, respectând și data și ora de începere și de terminare a lor.

Și uite ce am găsit scris; Ori cât ar imita cineva pe un evreu, la fizionomie, în îmbrăcăminte și comportament, chiar și cei ce se circumcid, nu sunt evrei, ci rămân orice ar face, tot din categoria de *ceilalți oameni - neamuri*, iar evreii care cred în Mesia, oricât de zeloși ar fi, nu sunt creștini, nu se fac *neamuri* rămân tot evrei.
Și acum dilema parcă este și mai mare; Cum și rămășița și cei dintre neamuri, peste care este chemat numele Domnului, să-L caute pe YHWH - Dumnezeu la fel?
Acum eu întreb; Credeți că atunci când vor ajunge cu toți în masă la cunoștința, că de fapt, acest Isus, atât de controversat de unii, dar mai ales de evrei, este Ha Mashiach, credeți că vor fi bucuroși de trecut? Nu credeți că se vor bocii și se vor tângui pentru trecutul lor? Nu credeți că forma lor de a crede și a se închina înaintea Mântuitorului, va fi mult mai sinceră ca acum? Eu cred că da, va fi mult mai sinceră!

Și acuma așa foarte pe scurt întreb; Credeți că sinceritatea lor, (a evreilor) va fi mai mică, sau mai mare atunci decât a: A lui Enoh, a lui Noie, a lui Avraam, a lui Daniel, a celor trei tineri din fața cuptorului, sau în mijlocul cuptorului și aș mai putea continua, .... Eu cred că atunci va fi o sinceritate, cum nu a mai fost nici odată, asta este găsit în Vechiul Legământ - Vechiul Testament, despre poporul Lui Dumnezeu.

Toată sâcâiala care eu am practicat-o aici pe portal și pentru unii cred că a fost greu de macerat este pentru a ajuta la un inventar în arhiva vieții noastre, a sincerității noastre, a credinței noastre, dar mai ales cum punem în practică această credință în fiecare zi, nu numai în adunare.
Aduc ca șablon, un angajament a lui Moise și cred că acest angajament, va fi respectat cu strictețe și atunci când se va împlini acest verset dezbătut pe acest topic: - Cum se va ști că am căpătat trecere înaintea Ta, eu și poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi, și când prin aceasta vom fi deosebiți, eu și poporul Tău, de toate popoarele de pe fața pământului?" Exodul 33:16.

Am copiat de la postarea fratelui Ovidiu, versetul tradus de Martin Luther:
....... pentru ca ce-a mai rămas din oameni să-L caute pe DOMNUL și împreună cu ei toate neamurile peste care este numit Numele Meu, spune DOMNUL care face totul."
Întrebare: - Angajamentul lui Moise este este valabil pentru neamurile peste care este chemat Numele Domnului, adică pentru noi acum?
Asta era în mare punctul la care eu vreau să ajung, și acum încă o întrebare, poate supărătoare, dar nu prea ați avea motiv de supărare:
- Noi acum trebuie să să fim, așa cum am fi atunci?
- Sinceritatea noastră de acum, ar trebui să fie ca a evreilor atunci?

Nu am urmărit alt ceva, decât să mai trezesc dorința pentru viața veșnică, în locul promis de cine a zis asta: 1. Să nu vi se tulbure inima. Aveți credință în Dumnezeu, și aveți credință în Mine.
2. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Dacă n-ar fi așa, v-aș fi spus. Eu Mă duc să vă pregătesc un loc.
3. Și după ce Mă voi duce și vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, să fiți și voi.
Ioan 14.
Cred că asta se va întâmpla dacă: Cine zice că rămâne în El, trebuie să trăiască și el cum a trăit Isus. 1 Ioan 2:6.
Dacă trebuie să mai dau cu subsemnatul, o fac cu cea mai mare plăcere.- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21391. Postat la 23/01/2013 22:33 - 2367z14h39m
Frate Nică, mă tem că va trebui să fiți mai concret, mai la subiect cu întrebările pe care vreți să le puneți, că altfel eu poate voi înțelege una și altcineva sau chiar dumneavoastră altceva prin aceeași întrebare. Să-mi dați niște exemple ( dacă se poate, argumentate cu Biblia) concrete asupra felului cum ar trebui să fim noi acum, sau cum vor fi evreii atunci când îl vor recunoaște pe Mesia, Cel ce s-a întors pe pământul pe care mai fusese odată cu milenii în urmă... Sau dacă exemplele pe care doriți să le discutăm sunt deja în dezbatere la alte subiecte, atunci să-mi spuneți vă rog unde ne mutăm cu dezbaterea respectivă ca să nu vorbim în 2 locuri despre același subiect.


Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21392. Postat la 24/01/2013 00:49 - 2367z12h23m
Doresc din toată inima Shalom amestecat cu Pace și o dimineață frumoasă.

Scumpul meu frate Ovidiu, nu pot să amân, să nu clarific, această mică dilemă în care poate că eu nu am puterea să lămuresc mai bine ca să se înțeleagă, pentru că mia reproșat cineva de al nostru, acuma nu de mult, că mai mult nu mă duce mintea.
Nu cred că trebuie să aduc argumente cu: Așa este scris, am să aduc argumente trăite și dacă tot nu se va înțelege intenția mea, voi mai reveni.

Frate Ovidiu, chiar dacă despre perioada de care eu voi face vorbire, tu pe atunci erai un țânc, adică foarte tânăr, totuși eu apelez la memoria ta și te rog să îți aduci aminte de perioada de înainte de revoluția din 1989, eu pe atunci nu ajunserăm la a face voia Lui Dumnezeu, eu la Sabat Porunci și Sărbători, am ajuns imediat după revoluție, dar te rog să cântărești cu cântarul Lui Dumnezeu și să privești tot cu ochiul Lui, pentru că ești acolo unde trebuie să: *Mene, Mene Techel Upfarsin* deci, compară tu situația de acum, adică te uiți la untdelemnul de rezervă de acum de prin adunări și adu-ți aminte cum mergea frații, pe ascuns ca să sărbătorească Sabatul sau sărbătorile, îmi aduc aminte că atunci când am început să fac și eu Voia Lui Dumnezeu, am mers cu niște frați la Neagra jud. Arad, un sat la poalele unui munte, dar cu o oră înainte de a începe ora de rugăciune, fratele Andrei senior și cu soția, erau deja în casa fratelui Moț, unde am prăznuit Sabatul. Fratele Andrei, a trecut un munte, nu pe drum, nici pe cărate, așa prin pădurea dea întregul, trebuia să meargă câteva ore bune prin pădure, știu că a plecat devreme tare, că zicea că și așa îl prinde noaptea și îi este frică.

Acuma, stau mașinile ca la piață la poartă, pe jos sau cu bicicleta nici vorbă, când ajunge aproape de ora 12, parcă ceasul are magnet, așa atrage privirile spre el, acuma nu se mai spune slujbă în cinstea Domnului, se spune program și foarte important că mai ales rugăciunea de la 12, de încheiere se sparge recordul și de multe ori este și sub un minut, cred că nu este cazul să le enumăr pe toate și cam așa este la toate adunările neo protestante, cam la toți creștinii îi la fel.

Întreb și eu, oare atunci când va venii Isus - Mesia - Ha Mashiach, noi cei dintre neamuri vom merge tot în ritmul acesta, sau mai rău.
Na, asta întreb eu de atâta timp, oare evreii atunci, vor fi ca noi acum de sârguincioși?
Dacă nici acum nu s-a înțeles dilema mea, atunci voi da cu mare plăcere cu subsemnatul, dar acum cred că este pe înțelesul tuturor.
Dacă vreți, care vreți, dați cu presupusul și ajutați la nedumerirea mea.


- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21393. Postat la 24/01/2013 08:49 - 2367z4h23m
Fantastic! Deci peste tot e la felsmiley
Dar cine ne împinge pe noi, frate Nica, să ne uităm la ceilalții? Cine ne împiedică să rămânem în banca noastră și plecați în rugăciune să ne continuăm rugăciunea, când toți ceilalți dau cu fuga spre ușă?( îl știm cu toții) Or să închidă ușa bisericii cu noi înăuntru. Nu cred.
Deci începând cu mine , ceilalți frați ai mei se vor schimba. Rămânând în bancă , plecat în rugăciune , în Sabatul acesta, și în celălalt, și în celălalt, nu crezi că mustrarea aceasta tăcută e mai aprigă decât orice critică de pe forum?
Începând cu mine : Isus și eu ne-am întâlnit la cruce. Nu mă iau după ei , eu fac ce mi-a zis Isus. Și ei se vor lua după mine. E timpul să luptăm, e timpul să fim fermi, e timpul să mișcăm prin exemplu pe frați. Vorba volant.


Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21403. Postat la 24/01/2013 20:06 - 2366z17h6m
Frate Nica, aici am sa scriu si eu cateva randuri prin care nu vreau sa scot in evidenta cine este mai spiritual sau nu, ci doar sa intelegem cine poate sa ne faca sa intelegem PRETUL MANTUIRII noastre.

Printre noi s-a intors la Dumnezeu un italian pe nume Emanuel, acesta a citit cu multa sete Cuvantul incercand sa-L implineasca cat mai mult, a mers in Romania si s-a botezat in apa, isi da silinta in toate, dorinta lui inflacarata era sa ajunga in Israel gandind ca mesianicii de acolo vor fi foarte spirituali, si plini de credinta...si s-a dus!
In Israel mare i-a fost mirarea de raceala pe care a gasito, desi credeau in Hristos, superficialitatea si indiferenta erau la ele acasa, a fost dezamagit, ultimul Sabat petrecandul intr-un parc pentru ca fratii mesianici aveau altceva de facut, nu dau amanunte din dorinta de nu a gresi, povestea am ascultato in italiana.
S-a intors, in mod normal el merge la biserica din Roma, insa vine uneori si pe la Ancona, a cantat in limba romana cu fratii, insa ne-a sus intr-un final:
Aici se simte Dumnezeu, simt Duhul Sfant cum ma infioara!
Iar cand striga ALELUIA, ne-nfioram cu totii, ne este foarte drag, este plin de dragoste, ca un copil, greul acum incepe pentru el, sotia l-a lasat, sperand de cateva luni ca o sa se intoarca la el, dar am inteles ca baga divort, mai mult, cei de la munca il trimit sa-si faca un control la cap considerandu-l nebun.

CINE VREA, IL POATE SUSTINE IN RUGACIUNE, va multumesc anticipat!

Insa, ce vreau sa pun in evindenta, este faptul ca Duhul Sfant ne face sa constientizam ce este mantuirea acordata prin Fiul lui Dumnezeu, El ne umple inimile de pace si ochii de lacrimile bucuriei!
Consider ca israelit sau roman, daca Duhul Sfant este in noi, avem permis in patria cereasca!


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21409. Postat la 24/01/2013 22:31 - 2366z14h41m
Nica Schirod a scris:Frate Ovidiu, chiar dacă despre perioada de care eu voi face vorbire, tu pe atunci erai un țânc, adică foarte tânăr, totuși eu apelez la memoria ta și te rog să îți aduci aminte de perioada de înainte de revoluția din 1989, eu pe atunci nu ajunserăm la a face voia Lui Dumnezeu, eu la Sabat Porunci și Sărbători, am ajuns imediat după revoluție, dar te rog să cântărești cu cântarul Lui Dumnezeu și să privești tot cu ochiul Lui, pentru că ești acolo unde trebuie să: *Mene, Mene Techel Upfarsin* deci, compară tu situația de acum, adică te uiți la untdelemnul de rezervă de acum de prin adunări și adu-ți aminte

Iubitul meu frate Nică, deși au trecut cam 21 de ani de atunci, îmi amintesc câteva clișee atât de limpede, de parcă s-au petrecut anul trecut de când ați venit împreună cu fratele Geană Vasile bătrânul la înmormântare la bunicul meu Rendeș Ilie și că aveați pe atunci acel VW Passat ( dacă vă mai amintiți). Deci, cu ceva am mai rămas în minte de pe atunci...

Ceea ce aș vrea să spun aici este însă altceva. Mă tem să nu cădem cumva în extrema generalizării lucrurilor și faptelor, atât a celor bune cât și a celor negative. Am văzut că aveți motive să vă plângeți, și nu sunteți singurul, dar în același timp întâlnesc cazuri ca și cel expus de sora Lucia mai sus. Ei bine, lucrul acesta ar trebui să ne ducă cu gândul la pasajul destul de cunoscut:
Citat VDC Apocalipsa 2:1. Îngerului Bisericii din Efes scrie-i: "Iată ce zice Cel ce ține cele șapte stele în mâna dreaptă, și Cel ce umblă prin mijlocul celor șapte sfeșnice de aur:
2. "Știu faptele tale, osteneala ta și răbdarea ta, și că nu poți suferi pe cei răi; că ai pus la încercare pe cei ce zic că sunt apostoli și nu sunt, și i-ai găsit mincinoși.
3. Știu că ai răbdare, că ai suferit din pricina Numelui meu, și că n-ai obosit.
4. Dar ce am împotriva ta, este că ți-ai părăsit dragostea dintâi.
Deși procentajul nu este deloc echilibrat, se găsesc și oameni plini de râvnă pentru DOMNUL și sunt destui și dinaceia nepăsători sau chiar rătăciți în mijlocul Bisericii. Fiecare dintre noi este chemat în primul rând să ia măsuri în dreptul lui cum îl așteaptă pe Salvator. ȘI dacă tot suntem deșteptați, să căutăm să trezim și pe cei din jurul nostru... care uni au impresia că sunt apostoli dar nu sunt, alții că sunt nu știu ce, dar nu sunt... și așa mai departe. Dragostea dintâi la care a fost chemat îngerul Bisericii din Efes s-a văzut din faptele lui la care i s-a recomandat să se întoarcă. Baiul e că în ziua de azi mai mult se discută teorii, și când să se aplice, face fiecare ce-i taie capul...

Peste poporul Israel, în ziua cercetării lor va fi turnat un duh de îndurare și de cercetare... Deci posibil că este vorba de ceva cu totul aparte căci" El n-a lucrat așa cu toate neamurile"... Așa cum în ziua de azi ei au un "duh de adormire" -Rom. 11:8 și "o maramă pe față"- 2 Cor. 3:14.

P.S. Soră Lucia, o să îl purtăm și noi în rugăciune pe fratele Emanuel. Îmi aduc aminte că a fost și pe la Câmpia toamna trecută. DOMNUL să-l binecuvânteze și să-i dea putere să rămână credincios!


Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
beyond
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23276. Postat la 24/04/2013 15:11 - 2276z23h1m
"Ca și toate Neamurile..."

Un subiect care ne arată că Evreii etnici vor deveni într-un număr destul de mare: CREȘTINI.
Evreii de azi au deja un stat (o împărăție) în care se conduc independent.
Cine crede că despietrirea evreilor și întoarcerea lor la Dumnezeu, se va solda cu o împărăție teocratică de sine-stătătoare, cred că se înșeală grav.
Pentru că ei vor deveni creștini, iar Cel căruia creștinii I Se închină a spus: "Împărăția Mea nu este din lumea aceasta."

Nu va mai fi niciodată ca pe vremea lui Solomon sau David. Ci împărăția va fi una spirituală.
Căci nici Neamurile nelepădate nu au (și nici nu vor avea) o împărăție politică (și mă refer doar la creștinii autentici și credincioși care vor rămâne altoiți în Măslin).

Neamurile nelepădate + Evreii realtoiți vor fi cetățeni ai cerului în Duh, prin credință, în așteptarea unei patrii cerești, nu pământești în mia de ani.
La Parousia, ei vor fi transformați. Și, împreună cu toți cei ce vor avea parte de prima înviere se vor sui în patria lor cerească.
Căci nu se poate unii fără alții:

În credință au murit toți aceștia fără să fi căpătat lucrurile făgăduite, ci doar le-au văzut și le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini și călători pe pământ.
Cei ce vorbesc în felul acesta arată deslușit că sunt în căutarea unei patrii.
...Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească.
...Toți aceștia, măcar că au fost lăudați pentru credința lor, totuși n-au primit ce le fusese făgăduit; pentru că Dumnezeu avea în vedere ceva mai bun pentru noi, ca să n-ajungă ei la desăvârșire fără noi. (Evrei 11.13,14,16,39,40)

Toți cei din Măslin sunt străini și călători pe Terra, în căutarea unei patrii cerești, nu pământești. Dacă sunt "călători pe pământ", atunci cum să credem că evreii care se vor întoarce la Domnul, vor căuta o împărăție teocratică pe pământ?
Căci de aceea Domnul a folosit expresia Împărăția Cerurilor, tocmai fiindcă Împărăția nu este pe pământ, ci în ceruri (- timp de o mie de ani, căci după aceea se pogoară pe pământ).

Așadar, nu cred că Evreii reîntorși la credința în Părintele Veșniciilor vor avea o împărăție teocratică terestră.
CI VOR FI CA TOATE NEAMURILE CREDINCIOASE - în căutarea unei patrii cerești.
Aceasta este odihna spirituală reflectată de ziua Sabatului.

Căci nu se poate ca evreii să fie realtoiți în Măslin (Israelul spiritual), decât prin credința pe care o au Neamurile rămase nelepădate în Măslin: CREDINȚA ÎN SINGURUL NUME DAT OAMENILOR SUB CERURI ÎN CARE POT FI MÂNTUIȚI - Iisus Hristos/Yahshua Ha'Mashiach
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23286. Postat la 25/04/2013 09:02 - 2276z5h10m
Dragul meu, daca crezi in Scripturi, trebuie sa crezi si in prorociile care vestesc despre poporul ales Israel, eu te-am mai spus; Dumnezeu, nu-si ia Cuvantul inapoi.
Acest popor care a intrat in tara PROMISA, n-a posedat niciodata intreaga tara, (Num.34:1-12)
Acest lucru totusi este vestit, ca va poseda intreaga tara.
Asa cum s-a implinit profetiile cu privire la acest popor in mod fizic:
-imprastierea din cauza neascultarii (Deut 28.63-68)
- pocainta lui Israel in risipirea aceasta, prin mesianici(Deut.30.2)
-restaurarea lui Israel, care are loc in mod fizic in zilele noastre.(Ezechel 37. 21-25)
Aceste lucruri implinite in mod fizic, ma face sa cred ca toate prorociile cu privire la acest popor se va implini tot in mod fizic pe acest pamant.
-Intoarcerea la Dumnezeu(Rom.11.26-27)
-judecarea asupritorilor lui Israel(Mat 25.31-46)
-PROSPERITATEA POPORULUI(Amos 9.11-15)
Trebuie sa intelegi, ca teoria ta este falsa si nu poate sta in picioare, tocmai din cauza acestor prorocii care se implinesc sub ochii nostrii, restaurarea pe vechea vatra se face in mod fizic, si vezi si tu acest lucru acum.
Trebuie sa recunosti ca Legamantul Davidic(2Samuel 7. 8-17) nu s-a implinit, si se va implini fizic in viitoarea imparatie a lui Hristos"din samanta lui David dupa trup"(Rom.1.3)
Si FAGADUINTELE din acest legamant se vor implini, beyond, chiar de crezi sau nu.
Fgaduinta este facuta urmasilor lui David, nu in mod spiritual cum spui tu, ci celor nascuti in mod fizic.
Aceasta promisiune, ne da certitudinea ca aici va avea loc prosperitatea si gloria pamanteasca a poporului Israel.Domnul Isus, se va arata in toata splendoarea Sa, va demonstra intregii lumi in Mileniu, ca El este cu adevarat Imparatul, va da de rusine pe cei care se credeau stapani si va ajunge clipa sa se plece in fata Lui, astfel va pune sub picioarele lui pe toti vrasmasii Lui.
Noi suntem TAINA- BISERICA, ascunsa de veacuri, de aceea faci confuzia, noi pe langa acest popor ales ne vom bucura de prosperitatea si gloria pamanteasca a acestui popor etnic.Prorociile se vor implini!


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
beyond
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23288. Postat la 25/04/2013 09:08 - 2276z5h4m
Lucia a scris:
TREBUIE sa intelegi ca teoria ta este falsa si nu poate sta in picioare din cauza acestor prorocii

La rândul meu, SPER să înțelegi că teoria ta este falsă și nu poate sta în picioare din cauza acestor proorocii care se împlinesc în primul rând în duh, fără ca ad-litteram-ul să aibă prioritate.

Iacov spune: "CA ȘI TOATE NEAMURILE..." (F.Ap.15.17)
Care Neamuri? Cele rămase nelepădate în Măslin.
Dar ce patrie caută acele Neamuri: una cerească, nu teocratic-pământească.

Ori dacă tu crezi că evreii care se vor întoarce la Domnul Iisus, vor căuta altceva decât caută acele Neamuri rămase credincioase, te înșeli amarnic și pe tine, și pe cei ce se uită cu un oarecare credit la ceea ce scrii tu. Și vei purta sângele lor înaintea judecății Celui Atotputernic.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23290. Postat la 25/04/2013 09:33 - 2276z4h39m
beyond, priveste cele doua postari de mai sus, eu mi-am explicat parerea care ma face sa nu cred in teoria ta, aducand foarte multe referinte biblice, insa nu te-am judecat in nici un fel.
Tu, insa, te crezi in postura sa ma avertizezi prin:
"Si vei purta sangele lor inainte judecatii Celui Atotputernic."

Deci, vreau sa te fac sa intelegi un lucru, noi aici avem dreptul sa ne spunem parerile in dragoste si bazate pe referinte biblice, prin avertismentul tau, arati ca adevarul tau este absolut, nu lasi loc de nimic in plus , nici in minus.
Acest fel de propagare a parerilor tale, te discrediteaza...daca zici ca avem dreptul la alegere, cum vii sa impui tu teoria ta, ca asta faci prin aceste avertizari.
Comentariile tale, avertismentul tau, nu fac decat sa te discrediteze, asta ar trebui sa intelegi, esti doar un om, doar Dumnezeu are dreptul sa ne judece, sa ne avertizeze, noi doar ne spunem parerea si in cel mai bun caz, ne sfatuim in dragoste, eu vreau sa dialoghez cu tine, insa daca insist, ma ei ca si cum te-as hartuii, ar trebui sa-ti dai seama ca gresesti , cand crezi ca parerea ta este 100%, adevar absolut...


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Ca si toate Neamurile .....
beyond
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
23293. Postat la 25/04/2013 10:37 - 2276z3h35m
Da, și aici ai fost fix la topic.

Lucia a scris în postarea 23290:
eu mi-am explicat PĂREREA


Ce părere? Iată-i părerea din postarea de mai înainte:

Lucia a scris în postarea 23286:
TREBUIE sa intelegi ca teoria ta este falsa

Asta da, părere... inchizitorială!
Pagina 2 din 4 < 1 2 3 4 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2019 / 5769-5779 melhisedec.ro
8161029 vizite unice Powered by PHP-Fusion