Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Să țineți Sabatul, căci el va fi pentru voi ceva sfânt. Cine îl va călca, va fi pedepsit cu moartea; cine va face vreo lucrare în ziua aceasta, va fi nimicit din mijlocul poporului său".
Exodul 31:14

Cugetarea zilei
"Sabatul este singura Sărbătoare săptămânală; de aici știm că săptămâna are șapte zile, a șaptea – Sâmbăta – este închinată Domnului, fiind un semn între El și oamenii plăcuți Lui prin care ei sunt sfințiți!"

Ovidiu A. Cosma


Cele mai noi articole
Cunoașterea prin cre...
Sărbătorile în Noul ...
Noi așteptăm cu...
Mai dă-mi Doamne o r...
Cine leagă orice ran...

Statistici utilizatori
Vizitatori conectaţi: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 656
Cel mai nou membru: marin cornel
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27778. Postat la 29/05/2018 09:50 - 270z11h24m
Har și pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc și de la Fiul său divin, Domnul și Mântuitorul nostru Isus Christos!
Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?

Apocalipsa lui Ioan 8

1. Când a rupt Mielul pecetea a șaptea, s-a făcut în cer o tăcere de aproape o jumătate de ceas.

2. Și am văzut pe cei șapte îngeri, care stau înaintea lui Dumnezeu; și li s-au dat șapte trâmbițe.

3. Apoi a venit un alt înger, care s-a oprit în fața altarului, cu o cădelniță de aur. I s-a dat tămâie multă, ca s-o aducă, împreună cu rugăciunile tuturor sfinților, pe altarul de aur care este înaintea scaunului de domnie.

4. Fumul de tămâie s-a ridicat din mâna îngerului înaintea lui Dumnezeu, împreună cu rugăciunile sfinților.

5. Apoi îngerul a luat cădelnița, a umplut-o din focul de pe altar și l-a aruncat pe pământ. Și s-au stârnit tunete, glasuri, fulgere și un cutremur de pământ.

6. Și cei șapte îngeri care aveau cele șapte trâmbițe s-au pregătit să sune din ele.

7. Îngerul dintâi a sunat din trâmbiță. Și a venit grindină și foc amestecat cu sânge, care au fost aruncate pe pământ: și a treia parte a pământului a fost ars, și a treia parte din copaci au fost arși, și toată iarba verde a fost arsă.

8. Al doilea înger a sunat din trâmbiță. Și ceva ca un munte mare de foc aprins a fost aruncat în mare: și a treia parte din mare s-a făcut sânge,

9. și a treia parte din făpturile care erau în mare și aveau viață au murit, și a treia parte din corăbii au pierit.

10. Al treilea înger a sunat din trâmbiță. Și a căzut din cer o stea mare, care ardea ca o făclie; a căzut peste a treia parte din râuri și peste izvoarele apelor.

11. Steaua se chema "Pelin"; și a treia parte din ape s-au prefăcut în pelin. Și mulți oameni au murit din pricina apelor, pentru că fuseseră făcute amare.

12. Al patrulea înger a sunat din trâmbiță. Și a fost lovită a treia parte din soare, și a treia parte din lună, și a treia parte din stele, pentru ca a treia parte din ele să fie întunecată, ziua să-și piardă a treia parte din lumina ei, și noaptea de asemenea.

13. M-am uitat și am auzit un vultur care zbura prin mijlocul cerului și zicea cu glas tare: "Vai, vai, vai de locuitorii pământului din pricina celorlalte sunete de trâmbiță ale celor trei îngeri care au să mai sune."

Martorii lui Iehova de exemplu îl înțeleg simbolic, a se vedea cartea lor "Apocalipsul - grandiosul său este aproape"!
https://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1200278083
Eu de exemplu îl înțeleg literal.
Aștept să discutăm frățește cu iubire și înțelepciune.
Fiți binecuvântați!


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27780. Postat la 02/06/2018 07:18 - 266z13h56m
O altă grupare importantă, adventistii, susțin și ei interpretarea simbolică:
https://mybible.ro/vdc/apocalipsa/8/comentariu
Iată o mostră:
7 Îngerul dintâi a sunat din trâmbiță. Și a venit grindină și foc amestecat cu sânge, care au fost aruncate pe pământ: și a treia parte a pământului a fost ars, și a treia parte din copaci au fost arși, și toată iarba verde a fost arsă.

Grindină și foc. Imaginea de aici este cea a unei mari furtuni cu grindină amestecată cu fulgere, aducând aminte de cea de-a șaptea plagă căzută asupra Egiptului (Exodul 9,22–25).

Pământ. Pământul, cu vegetația sa, este arătat ca ținta specială a acestei bătăi (compară cu cap. 16,2). Pedeapsa aceasta descrie într-un mod deosebit invadarea vizigoților sub Alaric în Imperiul Roman. Aceasta este prima invazie a teutonilor care a jucat un rol atât de important în prăbușirea finală a Imperiului Roman. Începând în jurul anului 396 d.Hr., vizigoții au invadat Tracia, Macedonia și Grecia, în partea răsăriteană a imperiului, apoi au trecut Alpii și au jefuit cetatea Romei în anul 410 d.Hr. De asemenea, au distrus mare parte din teritoriul Franței de astăzi, pentru a se stabili în cele din urmă în Spania.

A treia parte. Această fracție apare de repetate ori în Apocalipsa (vezi v. 8, 9, 11, 12; cap. 9,15.18; 12,4; compară cu Zaharia 13,8.9). Probabil că sugerează o parte importantă, dar nu o majoritate.

Toată iarba verde. Sugerându-se că ea distruge o porțiune mare din vegetația pământului este dramatizată asprimea acestei furtuni.

8 Al doilea înger a sunat din trâmbiță. Și ceva ca un munte mare de foc aprins a fost aruncat în mare: și a treia parte din mare s-a făcut sânge,

Ca un munte mare de foc, aprins. După cât se pare Ioan găsește în imaginea unui munte de foc cea mai potrivită reprezentare a scenei care are loc înaintea ochilor săi. Simbolul „muntelui care arde” apare în literatura apocaliptică ebraică (vezi Enoh 18,13; R. H. Charles, The Apocrypha and Psudepigrapha of the Old Testament, vol. 2, p. 200), dar nu există nici o dovadă că Ioan a luat din această sursă descrierea fenomenului pe care îl vede acum. Compară cu Ieremia 51,25, unde profetul descrie Babilonul ca fiind un „munte nimicitor” care va fi prefăcut într-un „munte aprins”.

În mare. Marea cu viețuitoarele din ea și de pe ea este ținta specială a acestei judecăți (compară cu cap. 16,3).

Catastrofa anunțată de cea de-a doua trâmbiță a fost considerată ca descriind ravagiile făcute de vandali. Împinși din ținuturile lor din Tracia de invaziile hunilor veniți din Asia Centrală, vandalii au migrat prin Galia (Franța de azi) și Spania către partea romană din nordul Africii și și-au stabilit aici regatul, cu capitala la Cartagina. De aici au dominat Mediterana apuseană cu o armată de pirați, jefuind coastele Spaniei, ale Italiei și chiar ale Greciei, și punând mâna pe transporturile maritime romane. Punctul culminant al ravagiilor produse de ei l-a constituit anul 455 d.Hr., când timp de două săptămâni au prădat și au jefuit cetatea Romei.

A treia parte. Vezi comentariul de la v. 7.

Din mare s-a făcut sânge. Această pedeapsă amintește de prima plagă ce a căzut asupra Egiptului (Exodul 7,20). În cea de-a doua plagă (Apocalipsa 16,3) marea „s-a făcut sânge, ca sângele unui om mort”. Aici „sângele” simbolizează, fără îndoială, un masacru omenesc de mar proporții.

9 și a treia parte din făpturile care erau în mare și aveau viață au murit, și a treia parte din corăbii au pierit.

Făpturile. Gr. ktismata, „lucruri create”. Cuvântul folosit în limba greacă nu implică neapărat ideea de viață, de aceea apare și specificarea „aveau viață”. Vezi Exodul 7,21.

Viață. Gr. psuchai (vezi comentariul de la Matei 10,28).


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27781. Postat la 03/06/2018 11:13 - 265z10h1m
Studenții Bibliei, care sunt un link între adventiști și martori, oferă următoarele explicații:

Trâmbița nr.1 Apocalipsa 8:7

Și cel dintâi a sunat din trâmbiță. Și au venit foc amestecat cu sânge, care a fost aruncat pe pământ; și a treia parte a pământului a fost arsă și a treia parte din copaci a fost arsă și toată iarba verde a fost arsă.

(Să nu uităm că toate aceste sunt simboluri, sau cu alte cuvinte, realități reprezentate prin simboluri, le vom găsi în paginile de istorie ca evenimente dramatice care au schimbat cursul istoriei a unuia sau a mai multe popoare.)
2. Trâmbița nr.2 Apoc. 8:8

Și al doilea înger a sunat din trîmbiță. și ceva ca un munte mare de foc aprins, a fost aruncat în mare; și a treia parte din mare a devenit sânge. Și a treia parte din făpturile care erau în mare și aveau viață au murit, și a treia parte din corăbii au fost distrusă.

rMunteler1; este simbolul unui imperiu. În cazul acesta pare a fi imperiul Roman de apus.
3. Trâmbița nr.3 Apoc. 8:10

rȘi al treilea înger a sunat din trâmbiță. și a căzut din cer o stea mare, care ardea ca o făclie; a căzut peste a treia parte din din râuri și peste izvoarele apelor.Și numele stelei era Pelin. Și a treia parte din ape a drvenit pelin și mulți oameni au murit din cauza apelor, pentrucă se făcuseră amare.r1; Otrăvirea apelor înseamnă otrăvirea învățăturilor, care este acelaș lucru cu schimbarea culorii cailor la ruperea peceților. rCaiir1; însemnând doctrine care au suferit dealungul timpului, modificări. Adevarul curat calul alb, iar învățăturile pagane altoite pe arborele crestin ilustrate de ceilalți cai, ceea ce a produs o invatatura semi crestina, iar in unele cazuri lipseste total evanghelia crestina, cum este de fapt invatatura demonica a chinului vesnic.
Trâmbița nr.4 Apoc. 8:12

rȘi al patrulea înger a sunat din trâmbiță. Și a fost lovită a treia parte din soare și a treia parte din lună, și a treia parte din stele, pentruca a treia parte din ele să fie întunecată, ziua să-și piardă a treia parte din lumina ei și noaptea de asemenear1;.

Soarele și luna reprezintă evanghelia lui Cristos și legea lui Moise . Însemnătatea acestora a devenit parțial neclară, din cauza marei apostazii.
....
În acel secriș a fost despărțit rgrâulr1; de rplevăr1; iar în acesta descris în Apocalipsa se desparte grâul de neghină. Focul din prima râmbiță s-ar putea să fie în legătură cu rfoculr1; în care a fost aruncată rpleavar1; poporului Evreu . Acel rfocr1; a cuprins și Imperiul Roman rmuntele de focr1; căzut în marer1; în timpul celei de a doua trâmbiță. Istoricii spun că acest rmunter1; a căzut în anul 476 d. Cr. în rmarer1;, în mâna lui Odoacru căpetenia Herulilor, popor barbar, care a făcut parte din valul de popoare migratoare a acelor secole instabile ca marea. Acel rfocr1; despre care a profețit Ioan botezătorul în Matei 3:12 reprezintă distrugerea Ierusalimului, și a statului lor național . Domnul a spus la adresa lor : rr30;ți se lasă casa pustier30;r1; și așa a fost. Păstrând proporțiile un rfocr1; asemănător s-ar putea abate asupra creștinismului neregenerat, r1; neghina r din pildă. rTrâmbițeler1; trei, patru cinci și șase, sunt perioade care au urmat după cădera imperiului Roman de apus. În aceste perioade Imperiul Roman îmbracă haină creștină. Este perioada domniei papale în Europa. Aceasta este o perioadă zbuciumată; este perioada războaielor sfinte, numite rcruciader1;pentru eliberarea Ierusalimului de sub stăpânirea necredincioșilor, perioada de exterminare a rereticilorr1;de către Sfânta Inchiziție- tribunalul eclesiastic-a peste cinzeci de milioane de rătăciți de la credinta Catolica. Urmează invaziile de rlăcuster1; din trâmbița a cincea care după unii sunt hoardele de tătari a lui Gingis Han și Timur Lenk, iar mai târziu a turcilor selgiucizi și otomani care au făcut viața grea Sfântul Imperiu Roman, de răsărit (bizantin) ceea ce a dus la căderea acestuia, în mâna Turcilor Otomani, odată cu cucerirea de către aceștia, a Constantinopolului în anul 1453 d. Cr.

Sursa: https://www.adevarprezent.org/cartea-apocalipsa/


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27782. Postat la 04/06/2018 14:27 - 264z6h47m
Contrar cu aceste interpretări, există abordarea literală, la care am aderat și eu.
"Necazul cel mare" va fi o perioada de timp inainte de "sfarsitul veacului acestuia"
De ce va fi acest timp "necazul cel mare"?
Situatia este descrisa la:
1. Matei
2. Marc
3. Luca
4. Apocalipsa
Despre situatia nr 1 din "necazul cel mare"
"soarele se va intuneca, ...." Matei 24:29.
"soarele se va intuneca, ..." Marcu 13:24
"Vor fi semne: in soare ..." Luca 21:25
(semnele acestea vor fi "dogorarea soarelui" dupa care va fi "intunecarea soarelui" )
Apocalipsa 16:
8. Al patrulea a varsat potirul lui peste soare. Si soarelui i s-a dat sa dogoreasca pe oameni cu focul lui.
9. Si oamenii au fost dogoriti de o arsita mare si au hulit Numele Dumnezeului care are stapanire peste aceste urgii si nu s-au pocait ca sa-I dea slava.
"Soarele s-a facut negru ca un sac de par ..." Apocalipsa 6:12
Apocalipsa 16:10. Al cincilea a varsat potirul lui peste scaunul de domnie al fiarei. Si imparatia fiarei a fost acoperita de intuneric. Oamenii isi muscau limbile de durere.
11. Si au hulit pe Dumnezeul cerului, din pricina durerilor lor si din pricina ranilor lor rele, si nu s-au pocait de faptele lor.
Acestea nu vor fi evenimente locale, vazute doar undeva, asa regional, ci de proportie universala. Cand va dogora soarele, va dogora pe tot pamantul, nu numai undeva regional.
Cand soarele se va intuneca, intunericul va fi global si nu regional. Va fi intuneric atat in cele doua Americi, cat si in Europa, Asia, Africa, Australia, Oceania si la cele doua poluri. Va fi intuneric pe tot pamantul.
Despre situatia nr 2 din "necazul cel mare"
Matei 24:29 "luna nu-si va mai da lumina ei"
Marcu 13:24 "luna nu-si va mai da lumina ei"
Luca 21:25 "Vor fi semne:..., in luna "
Apocalipsa 6:12 "luna s-a facut toata ca sangele"
Iarasi, va fi un semn global si nu un semn regional. Se va vedea de pe toate continentele si de pe toate insulele.
Despre situatia nr 3 din "necazul cel mare"
Matei 24:29 "stelele vor cadea din cer"
Marcu 13:25 " stelele vor cadea din cer"
Luca 21:25 "Vor fi semne:... in stele"
Care sunt aceste semne in stele?
Apocalipsa 6:13 "si stelele au cazut din cer pe pamant, cum cad smochinele verzi din pom, cand este scuturat de un vant puternic."
Vedem aici fraza "au cazut din cer" ("cer" este la singular) si nu "au cazut din ceruri", deci este vorba doar de primul cer, cerul atmosferic al pamantului si este vorba doar de stelele ce vor ajunge aici. Versetul nu descrie un colaps total al stelelor din intreg Universul stelar pe pamant, ci vorbeste doar de stelele cerului, care vor ajunge in atmosfera.
In plus, contextul mai larg al cartii Apocalipsa, face asta si mai clar, aratand ca aceste stele sunt de fapt meteoriti sau comete (sau ambele), numite și "stele căzătoare" încă din antichitate.
Despre cauza caderii stelelor într-o postare viitoare.
Apocalipsa 6:13 "si stelele au cazut din cer pe pamant, cum cad smochinele verzi din pom, cand este scuturat de un vant puternic."
De ce o să cadă stelele?
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27783. Postat la 05/06/2018 16:34 - 263z4h40m
Cauza căderii stelelor:
Matei 24:29 "si puterile cerurilor r0;vor fi clatinate".
Marcu 13:25 " si puterile care sunt in ceruri r0;vor fi clatinate".
Luca 21:25 "caci puterile cerurilor r0;vor fi clatinate".
Cine le clatină, dacă nu Dumnezeu?
Probabil, se întâmplă același lucru ca pe vemuri, când Dumnezeu folosește arsenalul ceresc, stele de mici dimensiuni, stelele căzătoare (asteroizi și meteoriti):
Judecatori 5: 4. Doamne, când ai ieșit din Seir, când ai plecat din câmpiile Edomului, pământul s-a cutremurat, cerurile au picurat, și norii au turnat ape cu găleata;
5. munții s-au clătinat înaintea Domnului, Sinaiul acela s-a clătinat înaintea Domnului Dumnezeului lui Israel."
( ...)
20. Din ceruri se luptau, de pe cărările lor, stelele se luptau împotriva lui Sisera,
21. Pârâul Chison i-a luat, pârâul din vremurile străvechi, pârâul Chison! Suflete, calcă-n picioare pe viteji!
Probabil textul din Judecători se referă la căderea de stele căzătoare (comete, asteroizi sau meteoriți) care au declanșat o furtună teribilă și o viitură puternică de ape.
Avem doua variante de interpretare:
1. Fie expresia "puterile cerurilor" se refera la fiintele ceresti (aici ingerii decazuti), dar acest lucru n-ar implica efectele descrise langa "clatinat"
2. Fie expresia "puterile cerurilor" se refera la fortele astrale (orbita, gravitatie, viteza, etc.), care implica efectele descrise langa "clatinat".
Daca se refera la a doua, intelegem ca zguduirea aceasta implica modificari ale traiectoriei diferitelor stele de mai mici dimensiuni, care intra mai apoi in atmosfera (cerul) pamantului, de aici cazand pe pamant.
Cauza, adica "clatinatul" implica efecte ca:
1. caderea stelelor
2. schimbarea culorii lunii in rosu sangeriu
3. intunecarea soarelui (soarele devine negru "ca un sac de par" )
Cartea Apocalipsa descrie cu lux de amanunte efectele caderii stelelor.
In curand despre acestea.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27784. Postat la 06/06/2018 14:57 - 262z6h17m

Efectele căderii stelelor din cer
Cartea Apocalipsa arată că aceste stele nu cad într-un singur loc și ele nu cad toate dintr-o data. Nu se arata la ce timp cad unele de altele, dar contextul poate sugera ca nu este o mare diferenta de timp.
Prima cădere de stele
Apocalipsa 8:7. Ingerul dintai a sunat din trambita. Si a venit grindina si foc amestecat cu sange, care au fost aruncate pe pamant: si a treia parte a pamantului a fost ars, si a treia parte din copaci au fost arsi, si toata iarba verde a fost arsa.
Apare aici expresia "si foc amestecat cu sange". Este o expresie destul de grea. Textul din Biblia Aramaica reda "foc amestecat cu apa". Probabil, textul grec este cel original si inseamna "foc amestecat cu ceva ca sangele".

De aici reiese ca au cazut trei elemente din cer:
1. grindina
2. foc
3. ceva lichid de culoarea sangelui
Aceste elemente pot cadea impreuna numai la o cadere masiva de meteoriti. Ce se intampla de fapt? Un bolovan urias (asteroid sau cometă), numit in termeni populari "stea cazatoare" intra in atmosfera pamantului si explodeaza. Explozia vine din cauza vitezei mari si a frecarii cu aerul, iar rezultatul este o ploaie de meteoriti, sau de gheață. Aceste bucatele de meteoriti prin frecarea cu aerul se transforma la randul lor in mingi de foc de gaz si daca intalnesc o masa mare de nori, pot genera gheata si o ploaie acidica de culoarea sangelui. Daca aceste mingi de foc cad pe pamant, puterea cu care ele ard pot aprinde totul ce arde si vegetatia de pe camp.
Daca cad mai multi bolovani uriasi, efectul poate fi global, cum se si arata in text "si toata iarba verde a fost arsa." Deci, fenomenul a fost global si nu regional.
Versetul relateaza efectul distrugerii:
1. "si a treia parte a pamantului a fost ars": Aici intra tot ce arde, tot ce e facut din lemn, plastic, etc., raman molozul din zidurile de beton si caramida daramate, suflul exploziilor sparge toate geamurile, darama constructiile, totul arde, totul e praf si cenusa. E ca la Sodoma si Gomora pe scara mare. Totusi doua treimi din suprafata pamantului scapa la aceasta plaga. Asta nu inseamna ca au scapat continente intregi, ci anumite regiuni. Fenomenul este unul general, global.
2. "si a treia parte din copaci au fost arsi": A treia parte din copacii de pe pamant au fost arsi. La fel, dupa aceasta plaga, raman inca doua treimi dintre copacii de pe glob. Insa nu mai raman mari intinderi, ci paduri mici, palcuri si elemente razlete.
3. "si toata iarba verde a fost arsa.": Singurul element al vegetatiei ce a fost ars complet pe tot globul, a fost iarba."Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27785. Postat la 07/06/2018 14:21 - 261z6h53m
A doua plagă stelară
Apocalipsa 8:8. Al doilea inger a sunat din trambita. Si ceva ca un munte mare de foc aprins a fost aruncat in mare: si a treia parte din mare s-a facut sange,
9. si a treia parte din fapturile care erau in mare si aveau viata au murit, si a treia parte din corabii au pierit.

Avem de a face cu un meteorit de dimensiuni impresionante, sau cu o parte a unui meteorit explodat care este ca un "munte mare de foc aprins".
Deci, acesta poate fi:
1. Fie un al doilea meteorit
2. Fie o bucata foarte mare desprinsa din primul meteorit, in acest caz primul meteorit fiind de dimensiuni impresionante.
Daca este vorba de varianta a doua, dat fiind ca obiectul este aratat deja in flacari, el poate fi cea mai mare parte dintre bucatile meteoritului mama sau una dintre cele mai mari bucati.
Daca este vorba de varianta unu, cum am aratat, acest bolovan super-urias vine cu o viteza uimitoare si din aceasta cauza este infierbantat. La contactul cu aerul frecarea face ca el sa se aprinda ca un munte mare in flacari si explodeaza in mai multe bucati.
La contactul cu apa, lovitura ei face niste valuri uriase iar daca contine si substante toxice ca uraniul, el devine ca o bomba atomica aruncata in mare, care ucide orice intalneste pe o raza de actiune imensa, suflul uraganului acesta matura tot. In plus, daca la randul lor, bucatile ei se rup in bucati, raza lui de nimicire si infectie poate creste semnificativ."Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27786. Postat la 10/06/2018 07:11 - 258z14h3m
Consecințele dezastrului oceanic:
1. "și a treia parte din mare s-a făcut sânge":
Adică, radioactivitatea imensă face din apă un fel de acid roșiatic, ca sângele.
"Radioactivitatea este un fenomen fizic prin care nucleul unui atom instabil, numit și radioizotop, se transformă spontan (se dezintegrează), degajând energie sub formă de radiații diverse (alfa, beta sau gama), într-un atom mai stabil. Prin dezintegrare atomul pierde și o parte din masă. " Wikipedia
Mai rămân încă două treimi din ape neinfectate în oceanul planetar.
2. "și a treia parte din făpturile care erau în mare și aveau viață au murit":
A treia parte din animalele care trăiesc în mare mor, mai rămân încă două treimi din aceste vietăți.
3. "și a treia parte din corăbii au pierit."
Valurile uriașe numite modern "țunami" și suflul vântului ucigător (uraganul) mătură sub ape a treia parte din corăbii. Porturile și nimic altceva nu pot fi o scăpare. Aceste corabii și personalul sunt condamnați la o moarte sigură, pe cele mari valurile uriașe le răstoarnă și le înghit fără speranță, iar cele mai mici care sunt atinse de suflu pur și simplu se dezintegrează, ca și cum s-ar topi, fără drept de apel.
A treia parte din oceanul planetar este distrus.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27787. Postat la 12/06/2018 09:31 - 256z11h43m
A treia plagă stelară
Apocalipsa 8:10. Al treilea înger a sunat din trâmbiță. Și a căzut din cer o stea mare, care ardea ca o făclie; a căzut peste a treia parte din râuri și peste izvoarele apelor.
11. Steaua se chemă "Pelin"; și a treia parte din ape s-au prefăcut în pelin. Și mulți oameni au murit din pricina apelor, pentru că fuseseră făcute amare.

Din cer cade o stea mare, arzând ca o făclie. Faptul că arde ca o făclie arată că aceasta este deja în atmosferă, unde s-a aprins de la frecarea cu aerul.
Explozia ei ulterioară, face ca bucățile rezultate de pe urma exploziei să cadă în râuri și în alte ape dulci (izvoare, lacuri, bazine, etc.). Aceste bucăti sunt radioactive și din această cauză apele se otrăvesc, iar cei ce le beau se îmbolnăvesc cumplit și mor.
Contaminarea Radioactivă
"Contaminarea oricărui material, oricărei suprafețe sau a mediului ori a unei persoane cu substanțe radioactive. În cazul particular al corpului uman, contaminarea radioactivă include atât contaminarea externă a pielii cât și contaminarea internă." Wikipedia
Efectele dezastrului
A treia parte a surselor de apa dulce de pe glob sunt contaminate și mulți oameni mor din cauza consumului acestor ape. Două treimi din apele dulci nu se contaminează."Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27788. Postat la 14/06/2018 09:24 - 254z11h50m
Concluzie
Apocalipsa 8:12. Al patrulea inger a sunat din trambita. Si a fost lovita a treia parte din soare, si a treia parte din luna, si a treia parte din stele, pentru ca a treia parte din ele sa fie intunecata, ziua sa-si piarda a treia parte din lumina ei, si noaptea de asemenea.
Un lucru trebuie observat aici: Mai exista stele. Deci, n-au cazut toate.
Variantele raman acestea:
1. Fie a cazut un singur asteroid, care s-a fragmentat in trei parti
2. Fie au cazut trei asteroizi
Fumul ce a rezultat din arderea oraselor, satelor, padurilor si vegetatiei a intunecat soarele, luna si stelele, dar nu complet, ci ele pierd a treia parte din lumina. Asadar, au inca doua treimi din lumina lor.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27789. Postat la 15/06/2018 07:15 - 253z13h59m
În Biblie este scris:
Amos 3:7. Cu siguranță nimic nu face Domnul Yehovah fără să-Și descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci.
Dacă comparăm acest verset cu relatările Bibliei, unde se arată pedepsirea răutății oamenilor, vedem că ei au fost avertizați de profeți și uneori chiar de îngeri.
Acest lucru mă face să cred, că atunci când încep plăgile stelare oamenii vor fi deja avertizați.
Am găsit în cartea Apocalipsa capitolul 11, că Dumnezeu va ridica doi profeți în timpul sfârșitului și ei vor profeții lumii un timp îndelungat, apoi vor fi martirizați.
Oare plăgile stelare vor începe după moartea lor sau în timpul vieții lor?

Apocalipsa lui Ioan 11

1. Apoi mi s-a dat o trestie asemenea unei prăjini și mi s-a zis: "Scoală-te și măsoară Templul lui Dumnezeu, altarul și pe cei ce se închină în el.

2. Dar curtea de afară a Templului las-o la o parte nemăsurată; căci a fost dată neamurilor, care vor călca în picioare sfânta cetate patruzeci și două de luni.

3. Voi da celor doi martori ai mei să prorocească, îmbrăcați în saci, o mie două sute șaizeci de zile.

4. Aceștia sunt cei doi măslini și cele două sfeșnice, care stau înaintea Domnului pământului.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27792. Postat la 16/06/2018 12:58 - 252z8h16m
Am găsit o asemănare în Apocalipsa 8 și Exod 9: grindină cu foc

Apocalipsa lui Ioan 8

7. Îngerul dintâi a sunat din trâmbiță. Și a venit grindină și foc amestecat cu sânge, care au fost aruncate pe pământ: și a treia parte a pământului a fost ars, și a treia parte din copaci au fost arși, și toată iarba verde a fost arsă.

Exodul 9

23. Moise și-a întins toiagul spre cer; și Domnul a trimis tunete și grindină, de cădea foc pe pământ. Domnul a făcut să bată grindina peste țara Egiptului.

24. A bătut grindina, și focul se amesteca cu grindina; grindina era așa de mare încât nu mai bătuse grindină ca aceea în toată țara Egiptului de când este el locuit de oameni.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27793. Postat la 18/06/2018 21:04 - 250z0h10m
Apocalipsa lui Ioan 8
7. Îngerul dintâi a sunat din trâmbiță. Și a venit grindină și foc amestecat cu sânge, care au fost aruncate pe pământ: și a treia parte a pământului a fost ars, și a treia parte din copaci au fost arși, și toată iarba verde a fost arsă.
"dar, în ziua cînd a ieșit Lot din Sodoma, a plouat foc și pucioasă (sulf) din cer, și i-a pierdut pe toți." (Luca 17:29)
Paralela este izbitoare, deși sunt diferențe semnificative.

Ce s-a întâmplat la Sodoma? A plouat foc și sulf.
Grozăvia care a urmat:
La contactul cu focul sulful arde și miroase urât, iar în contact cu apa, sulful aprins se stinge, dar lichidul format (acidul sulfuric) e atât de coroziv că distruge totul in cale, inclusiv pielea si carnea. Dacă acest element intră iarăși în contact cu apa începe să fiarbă și împroașcă substanțe ca de vitriol. Dacă acest lichid intră în contact cu orice tip de metal se transformă în sare, însă degajă o cantitate mare de hidrogen, iar acesta intrând în contact cu focul - care continua să cadă din cer - crea un fel de bombe cu hidrogen.
"Arma nucleară cu fuziune (arma termonucleară, bomba cu Hidrogen) folosește energia rezultată din fisiune pentru a comprima și încălzi deuteriul și tritiul până aceștia fuzionează.
Efecte:
Explozia nucleară are efecte imediate și întârziate. Unda de șoc, radiația termică, radiația ionizantă promptă produc distrugeri mari în câteva secunde sau minute de la detonare. Efectele întârziate precum căderile radioactive acționează pe perioade mari de timp, de la ore la ani.[5]

Unda de șoc produce modificarea bruscă a presiunii aerului și vânturi puternice. Construcțiile mari sunt distruse de modificarea presiunii aerului în timp ce vânturile puternice distrug vegetația și omoară oamenii. Dacă explozia are loc la suprafața sau în apropierea solului se produce un crater din care materialul este ridicat în atmosferă, de unde revine sub forma de depuneri radioactive.
Circa 35% din energia exploziei este sub forma de radiație luminoasă și termică (căldură). Radiația luminoasă produce orbirea prin arderea retinei. Radiația termică produce arsuri ființelor vii și incendierea materialelor combustibile."
Sursa Cristi Jugariu +Wikipedia


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27794. Postat la 20/06/2018 14:57 - 248z6h17m
Acum câțiva ani cineva ne-a spus că în Italia bogătașii își fac buncăre anti-Apocalipsă. Italia nu este singura țară, cu acest fenomen.
"In urma cu cativa ani, un alt american, Larry Hal, a decis să-și investească banii în construirea de blocuri care să reziste Apocalipsei. El a cumpărat un siloz care fusese folosit pentru lansarea de arme nucleare, în Kansas, și a decis să construiască apartamente de lux. Construit să reziste unei bombe atomice, blocul are pereți cu o grosime de 3 metri, iar construcția ajunge până la 50 de metri adâncime." Sursa Mediafax
"In Suedia, un buncar aflat in mijlocul unui munte este un loc unde WikiLeaks isi stocheaza serverele. Aici este un spatiu sigur de a astepta Apocalipsa." Sursa Ziare.com
Relansarea buncărelor anti-Apocalipsă a luat startul după ce s-a descoperit cel mai periculos asteroid din apropierea pământului, numit Apophis (Distrugătorul)."Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27795. Postat la 25/06/2018 00:59 - 243z20h15m
Astăzi am citit un articol interesant, pe care vi-l recomand:

Asteroidul ucigaș va fi deviat cu panouri solare
De către
Manuela Golea -
17/01/2017
Astronomii americani studiază posibilitatea devierii traiectoriei asteroidului Apophis, care altfel se va ciocni cu Terra în anul 2036. S-au propus deja mai multe ipoteze de lucru, cea mai apropiată de varianta finală fiind încercarea de a devia asteroidul cu ajutorul unor panouri uriașe înfipte în corpul acestuia, panouri manevrabile în care să sufle vântul solar.

Asteroidul Apophis a fost descoperit în decembrie 2004 cu ajutorul telescopului Large Synoptic Survey Telescope (LSST). După ce i s-a calculat traiectoria, s-a ajuns la concluzia că asteroidul, cu un diametru de un kilometru, urmează să cadă pe planeta noastră în luna aprilie a anului 2036.

Astronomii americani și englezi, reuniți în cadrul celui de-al cincilea congres internațional privind obiectele cosmice care se apropie de Terra, au concluzionat că Apophis e cea mai mare amenințare asupra omenirii din ultimele două sute de ani. Asteroidul urmează să cadă în Pacific, aproape de coasta estică americană. Impactul va degaja o energie de 100.000 de ori mai mare decât bomba de la Hiroshima, iar valurile tsunami pe care le va provoca, înalte de 17 metri, vor distruge tot pe o suprafață cel puțin egală cu cea a Franței.

«Tehnologia e de tip militar»

Încercând să se evite o catastrofă, s-au propus trei ipoteze de lucru pentru salvarea Terrei de impactul cu asteroidul Apophis. Generalul de brigadă dr. Emil Străinu, fost consilier parlamentar pe probleme de amenințări neconvenționale și asimetrice, ne-a explicat ce presupune de fapt această luptă cu asteroidul. Prima variantă ar consta în teleportarea lui Apophis în altă zonă a Cosmosului, dar este puțin probabil că omenirea va stăpâni tehnologia teleportării în timp util.

A doua presupune distrugerea sa în spațiul cosmic prin bombardare. Acest lucru e perfect posibil, dar traiectoriile bucăților desprinse din asteroid nu vor mai putea fi controlate după bombardare și pot deveni periculoase.

A treia soluție, considerată cea mai sigură, se referă la devierea asteroidului pe o traiectorie care să nu se mai intersecteze cu Pământul. Pentru deviere, specialiștii au propus metodele tractării lui Apophis, sau împingerea sa spre alte zone ale Cosmosului.

Cea mai puțin costisitoare din punct de vedere economic e împingerea, și anume transformarea asteroidului r11; oricât ar părea de ciudat r11; într-un fel de corabie cu pânze care să fie manevrată prin intermediul vântului solar. Mai clar: vor fi trimise navete spațiale care vor planta pe Apophis panouri solare, un fel de oglinzi, manevrabile. Vântul solar, un flux de fotoni emis de astrul zilei, va sufla în aceste panouri și va împinge asteroidul pe o traiectorie impusă de înclinația oglinzilor. Acest lucru trebuie să se întâmple până în anul 2024, dată după care omenirea nu mai poate scăpa de corpul ucigaș.

r0;Această tehnologie e de tip militar. De mai multe decenii marile puteri cercetează posibilitatea folosirii corpurilor cerești drept arme care, conduse prin metodele mai sus amintite, să cadă, din Cosmos, asupra inamiculuir1;, a spus generalul Emil Străinu.

Legenda spune că Apophis este monstrul întunericului etern

Numele asteroidului vine din mitologia egipteană, unde reprezenta monstrul întunericului etern. Scopul lui este de a distruge lumea. Singurul care îl poate învinge, periodic, este zeul- soare Ra, dar numai după ce săvârșește un ritual magic. Acesta constă în desenarea imaginii lui Apophis, colorată în verde, pe o foaie nouă de papirus, închiderea ei într-o cutie pecetluită peste care se suflă de patru ori și se aruncă în foc.

Sursa:
https://magnanews.ro/2017/01/17/asteroidul-ucigas-va-fi-deviat-cu-panouri-solare/

Asta explica de ce bogatasii lumii continua să își facă ceea ce numesc unii "buncăre anti-Apocalipsă"."Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27796. Postat la 27/06/2018 05:25 - 241z15h49m
Ceea ce ar trebui remarcat din articol este: "Asteroidul Apophis a fost descoperit în decembrie 2004 cu ajutorul telescopului Large Synoptic Survey Telescope (LSST). După ce i s-a calculat traiectoria, s-a ajuns la concluzia că asteroidul, cu un diametru de un kilometru, urmează să cadă pe planeta noastră în luna aprilie a anului 2036. (...) Cea mai puțin costisitoare din punct de vedere economic e împingerea, și anume transformarea asteroidului oricât ar părea de ciudat; într-un fel de corabie cu pânze care să fie manevrată prin intermediul vântului solar. Mai clar: vor fi trimise navete spațiale care vor planta pe Apophis panouri solare, un fel de oglinzi, manevrabile. Vântul solar, un flux de fotoni emis de astrul zilei, va sufla în aceste panouri și va împinge asteroidul pe o traiectorie impusă de înclinația oglinzilor. Acest lucru trebuie să se întâmple până în anul 2024, dată după care omenirea nu mai poate scăpa de corpul ucigaș."

Avem trei date:
1. în 2004 este descoperit asteroidul Apophis
2. coleziunea cu pământul este estimat pe 2036
3. data limită pentru cea mai bună metodă de a evita impactul este pe 2024"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27797. Postat la 28/06/2018 06:55 - 240z14h19m
"Cea mai puțin costisitoare din punct de vedere economic e împingerea, și anume transformarea asteroidului oricât ar părea de ciudat; într-un fel de corabie cu pânze care să fie manevrată prin intermediul vântului solar. Mai clar: vor fi trimise navete spațiale care vor planta pe Apophis panouri solare, un fel de oglinzi, manevrabile. Vântul solar, un flux de fotoni emis de astrul zilei, va sufla în aceste panouri și va împinge asteroidul pe o traiectorie impusă de înclinația oglinzilor. Acest lucru trebuie să se întâmple până în anul 2024, dată după care omenirea nu mai poate scăpa de corpul ucigaș."

Dacă nu se va putea realiza acest proiect, intră în acțiune planul b, foarte aproape de scenariul din Apocalipsa 8.
"A doua presupune distrugerea sa în spațiul cosmic prin bombardare. Acest lucru e perfect posibil, dar traiectoriile bucăților desprinse din asteroid nu vor mai putea fi controlate după bombardare și pot deveni periculoase."
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27800. Postat la 02/07/2018 15:13 - 236z6h1m
Ce am mai observat:
Există o profeție - despre un mare tsunami - a Domnului nostru Isus Christos, care are legătură cu Apocalipsa 8:8. Al doilea înger a sunat din trâmbiță. Și ceva ca un munte mare de foc aprins a fost aruncat în mare: și a treia parte din mare s-a făcut sânge,
9. și a treia parte din făpturile care erau în mare și aveau viață au murit, și a treia parte din corăbii au pierit.
Luca 21:
25. Vor fi semne în soare, în lună și în stele. Și pe pământ va fi strâmtorare printre neamuri, care nu vor ști ce să facă la auzul urletului mării și al valurilor;
26. oamenii își vor da sufletul de groază, în așteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pământ; căci puterile cerurilor vor fi clătinate.

După cum vedem pasajul face referire clară la o frică imensă (panică), provocată de urletul mării și valuri, adică, dacă stăm să raportăm totul în cadrul din Apocalipsa 8:8,9 este vorba de un uragan de cel mai înalt grad însoțit de valuri imense, ce va îngrozi toată lumea de pe globul pământesc, în special pe locuitorii insulelor, peninsulelor și tărmurilor oceanelor, care vor fi în prima linie a evenimentului colosal.

Aici puteți urmări un filmuleț, ca să vă faceți o idee cam despre ce ar fi vorba:
https://www.youtube.com/watch?v=XMiOoHGrDMI"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27801. Postat la 05/07/2018 15:16 - 233z5h58m
Mai este ceva important de învățat de la urgiile din Egipt, și se pot aplica în timpul urgiilor din Apocalipsa, faptul cum au procedat cei ce s-au temut de cuvântul lui Dumnezeu:

Exodul 9:
20. Aceia dintre slujitorii lui faraon, care s-au temut de cuvântul Domnului, și-au adunat în case robii și turmele.
21. Dar cei ce nu și-au pus la inimă cuvântul Domnului și-au lăsat robii și turmele pe câmp.

24. A bătut piatra, și focul se amesteca cu piatra; piatra era așa de mare încât nu mai bătuse piatră ca aceea în toată țara Egiptului de când este el locuit de oameni.
25. Piatra a nimicit, în toată țara Egiptului, tot ce era pe câmp, de la oameni până la dobitoace; piatra a nimicit și toată iarba de pe câmp, și a frânt toți copacii de pe câmp.

Romani15
4. Și tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învățătura noastră, pentru ca, prin răbdarea și prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde.

Printre altele, se pot construi din timp adăposturi subterane (beciuri, pivnițe, etc) pentru a putea pune la adăpost oamenii și animalele, hrana și apa potabilă.

Apocalipsa 8:10. Al treilea înger a sunat din trâmbiță. Și a căzut din cer o stea mare, care ardea ca o făclie; a căzut peste a treia parte din râuri și peste izvoarele apelor.

11. Steaua se chema "Pelin"; și a treia parte din ape s-au prefăcut în pelin. Și mulți oameni au murit din pricina apelor, pentru că fuseseră făcute amare. - aici e vorba de contaminare radioactivă.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Cum se înțelege Apocalipsa capitolul 8, literal sau simbolic?
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27802. Postat la 12/07/2018 05:10 - 226z16h4m
Expertii NASA spun ca pe 13 aprilie 2029 asteroidul Apphis se va apropia la o distanta considerabilă față de planeta noastă și va fi viziilă cu ochiul liber de catre oricine. La aceasta data este sigur că nu va avea o coliziune cu Terra, ci vor putea face măsurători și estimări corecte. Mai sunt 11 ani în care se pot vehicula multe, pro sau contra cocnirii cu Terra estimat inițial pentru anul 2036. Apophis va trece cel mai aproape de Terra pe 13 aprilie 2029, la o distanță de aproximativ 30.000 de kilometri.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2019 / 5769-5779 melhisedec.ro
7581169 vizite unice Powered by PHP-Fusion