Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci într-un loc a vorbit astfel despre ziua a șaptea: Dumnezeu S-a odihnit în ziua a șaptea de toate lucrările Lui"
Evrei 4:4

Cugetarea zilei
"Când a venit pe acest pământ, Mântuitorul Isus Hristos a spus că: „să nu credeți că am venit să stric Legea sau Proorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc” (Matei 5:17). Dacă El n-a venit să desființeze Legea lui Dumnezeu - Sabatul făcând parte din Lege în cele zece porunci - înseamnă că nici Sabatul nu a fost desființat".

Ștefan Rus


Cele mai noi articole
Noi așteptăm cu...
Mai dă-mi Doamne o r...
Cine leagă orice ran...
Tu ești Iubire...
Apleacă-ți urechea, ...

Statistici utilizatori
Vizitatori conectaţi: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 637
Cel mai nou membru: Larisa Voie
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Legi scrise în Vechiul Testament | Legi pe care nu știm încă unde să le categorisim
Pagina 4 din 4 < 1 2 3 4
Deconectat RE: Ciucurii de la colțurile veșmintelor Numeri 15:38
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27732. Postat la 13/11/2017 14:03 - 4z10h50m
Aurelc a scris:
Atâta vreme cât există înlocuitor mai bun, la fel cum Hristos este întemeietorul Legământului așezat pe promisiuni mai bune, consider că trebuie să mă ghidez după acest Călăuzitor la tot adevărul. Și acesta este Duhul Sfânt, nu ciucurii. Asta îmi spune mie Biblia prin gura Domnului Isus, nu penticostalii cum pe nedrept acuză sword sau alții.
Citat VDC Ioan 14:26 Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.


Shalom!
Acestăsta poruncă cu privire la ciucuri -Tatăl lui Yeshua a dat-o și nu un muritor de rând.
Mai mult "Biblia" - este rezultatul înțelegerii, interpretării și canonizării de către diferite institutii și organizații religioase a textului Scripturii de origine.
Pe când -Scriptura - este substanța narativă a planului Divin de mântuire, transpusă în litera prin inspirație exclusiv Divină.
Iar -Scriptura - Torah - nu poate fi desființată .
Yeshua nu a desființat această poruncă cu privire la ciucuri ci el însuși a purtat ciucuri conform poruncii Tatălui.
Din păcate ....omul în general este înclinat să uite....Divinul a știut lucrul acesta și de acea a dat această poruncă.
Nu este o poruncă grea - este bună dreaptă și sfântă.


1 Timotei 1:5 Ținta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, și dintr-o credință neprefăcută.
Deconectat RE: Ciucurii de la colțurile veșmintelor Numeri 15:38
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27733. Postat la 14/11/2017 22:50 - 3z2h3m
Dragă soră Lavi,
In optica aceasta ar trebui ținut tot ce scrie în cărțile vechiului legământ. Inclusiv ucisul vrăjitoarelor, scrisorile de despărtire, circumcizia, etc..

Noul legământ face un popor nou: evrei+neevrei= OM NOU (făptură nouă)

Efeseni 2:14. Căci El este pacea noastră care din doi a făcut unul și a surpat zidul de la mijloc care-i despărțea, 15. și, în trupul Lui, a înlăturat vrăjmășia dintre ei (adică dintre evrei și neevei), Legea poruncilor, în orânduirile ei (de ex. cu ciucurii), ca să facă pe cei doi să fie în El însuși un singur om nou, făcând astfel pace;

Coloseni 3:10. și v-ați îmbrăcat cu omul cel nou, care se înnoiește spre cunoștință, după chipul Celui ce l-a făcut.
11. Aici nu mai este nici grec, nici iudeu, nici tăiere împrejur, nici netăiere împrejur, nici barbar, nici scit, nici rob, nici slobod, ci Hristos este totul și în toți.

2Corinteni 5:17. Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.

Moise a mijlocit (mediat) doar pentru un popor, Isus a mijlocit pentru toate popoarele. Ce este un mijlocitor (mediator)? Uite, de exemplu Moise a mijlocit scrisorile de despărțire, fiindcă atunci miresele se cumpărau și cei care vindeau mai și înșelau (vezi cazul lui Iacov si Laban cu Lea). Legea lui Moise nu permitea astfel de trucuri, cine era prins, i se putea returna fata. Isus le-a anulat. Fiindcă căsătoria trebuia pusă pe temeliile iubirii. Circumcizia este bună acolo unde clima este aridă. În Siberia nu are nici un efect, din contră, iarna tre. să te îmbraci mai gros ca să protejezi zona în cauză.

Lucruri vechi + Lucruri noi = Configurația noului legământ
Matei 13:52. Și El le-a zis: "De aceea orice cărturar, care a învățat ce trebuie despre Împărăția cerurilor, se aseamănă cu un gospodar care scoate din vistieria lui lucruri noi și lucruri vechi."


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Ciucurii de la colțurile veșmintelor Numeri 15:38
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27734. Postat la 15/11/2017 12:13 - 2z12h40m
Shalom!
După toată cristologia de mai sus, dumneavoastră considerați că Divinul Lui Israel se schimbă?
Maleahi 3:6 "Căci Eu sunt Iehova Eu nu Mă schimb de acea voi copii ai lui Iacov n-ați fost nimiciți.
Nimeni din creațiune nu poate modifica nimic la cuvântul Sau decât El însuși.
Yeshua nu a avut capacitatea să schimbe, el a spus doar ce ia spus Tatăl - Ioan 12:49 Căci Eu n-am vorbit de la Mine însumi, ci Tatăl, care M-a trimis, El însuși Mi-a poruncit ce trebuie să spun și cum trebuie să vorbesc.
În privința circumciziei - Yeshua a fost un slujitor al circumcizie iar această poruncă este veșnică.Romani 15: 8. Mashiah a fost, în adevăr, un slujitor al tăierii împrejur, ca să dovedească credincioșia lui Elohim , și să întărească făgăduințele date părinților;
9. și ca Neamurile (Națiunile ) să slăvească pe Elohim , pentru îndurarea Lui, după cum este scris: "De aceea Te voi lăuda printre Neamuri, și voi cânta Numelui Tău.
Da, toți care se cred astăzi ceva în sistemele religioase , toți cei care se învârt în jurul unui cult al personalității numit "Isus",vor împlini scriptura admițând cele scrise la Ieremia 16.
Idolatrizarea unui cult de origine greco-romană în jurul căruia gravitează un sistem religios de factură păgână care nu are nimic de aface cu adevăratul Yeshua HaMashiah, aceasta este marea lucrare de rătăcire pe care Divinul a permis-o cu un scop bine definit în scripturi, pentru a împlini taina bisericii adevărate, a miresei lui Yeshua.
Nu poți urma pe Divinul după un Mashiah fals numit Isus catolic, Isus ortodox, Isus reformat, Isus neoprotestant, Isus Evanghelic, Isus Carismatic, etc.
Națiunile vor trebui să se conformeze ordinii divine iar aceasta înseamnă că ei vor trebui să se închine Divinității lui Israel, să învețe să urmeze căile lui și al adevăratului Mashiah .
Cercetați cu atenție Ieremia 12:16-17.


1 Timotei 1:5 Ținta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, și dintr-o credință neprefăcută.
Pagina 4 din 4 < 1 2 3 4
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2017 / 5769-5777 melhisedec.ro
5927127 vizite unice Powered by PHP-Fusion