Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

ParolăÎncă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"De dragostea Sionului nu voi tăcea, de dragostea Ierusalimului nu voi înceta, până nu se va arăta mântuirea lui, lumina soarelui și izbăvirea lui, ca o făclie, care s-aprinde"
Isaia 62:1

Cugetarea zilei
"Cum m-aș putea aștepta să stăpânesc asupra altora când mie însumi nu reușesc să-mi fiu stăpân?"

Rabelais


Cele mai noi articole
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..
Lumina..
Prigonire pentru poc...

Statistici utilizatori
Vizitatori conectaţi: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 662
Cel mai nou membru: nicolaenm
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Interacțiune și colaborare
Deconectat Calatoria mea
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26775. Postat la 21/01/2015 17:22 - 1670z9h27m
IATA, DE UNDE AM INTELES CA ESTI SINGUR, SINGUREL!

Ionica a scris:

In cele din urma am decis sa ma retrag de pe forum. In primul rand pentru ca mi s-a creat o mare oportunitate, de a lucra cu o echipa care este mai aproape in convingeri si in al doilea rand pentru a putea investi mai mult timp in misiunea pe care o am. Probabil, ca cititor o sa mai trec pe aici.
Ionica

Aceasta postare e de la inceputul lui Iulie 2014.
----------------------------------------------------
Vreau sa-ti citesti postarile de la Chat, si nu numai...
Este "povestea calatoriei tale"...
Te tragi dintr-o breasla cu a Valentinei-Tinei.
Spui ca ai fost membru intr-o adunare de sambatari care s-a dezmembrat.
Desi. ai facut "legamant cu Dumnezeu" in 1991, te-ai implicat in rezolvarea unui caz de abuz financiar creat in 1985 de un frate, insa ai predat stafeta unui alt frate , indemnand fratii de pe acest forum sa se implice.
Nu ai avut nici o legatura cu acest caz, totusi ai spus ca te simti responsabil pentru familia care a luat banii, de ce?
Apoi, te destainui, ca nu tii sabatul si sarbatorile, si totusi te declari ca detii adevarul.
Mergi in adunarile si gruparile de sambatari din Cluj, ca sa-ti imparti scrierile...Ai legaturi cu fratii din Arad, Oradea, si mergi de colo, colo printre ei.
La intrebarea: Ce religie sau cult ai?"Raspunzi: "crestin"
Crezul tau are 8 puncte, ceea ce nu am vazut la nici un Cult sau comunitate, un CREZ ATAT DE SUMAR.
Revii pe portal la inceputul anului 2015, dupa ce ai plecat sa lucrezi intr-o ECHIPA care era mai aproape de convingerile tale.
Ce s-a intamplat DE AI PARASIT-O, tu stii, iti deschizi aici un topic numai al tau si vii cu "diferentele de traduceri" sa-ti sustii CREZUL.
Spunand printre altele:"CAUT partasia celor cinci fecioare intelepte, pentru a ne intelepti si mai mult impreuna."
Semnand astfel:
"Al vostru cunoscut sau necunoscut, semen, apropiat, prieten si frate"
Dragul meu, am spicuit din povestile scrise de tine...NIMIC nu scrii de adunarea din care faci parte, de fratii si surorile tale in Domnul.
Daca totusi gresesc, da-ne adresa ADUNARII din care faci parte , ca sa te vizitam!

Shalom,

OK. O sa raspund pe rand.
M-am nascut in comuna Buza, judetul Cluj. Mama tatalui meu, Marita, era de rit ortodox, iar bunicul meu reformat de rit calvin. Fiind mic, bunica ne ducea la ortodocsi iar ceilalti la reformati. Bunica avea in jur de 10 frati si o sora, daca nu ma insel, asa ca aveam multe rude. Tata avea multi veri cu care se cinstea la bufet, caci ii placea bautura. Insa a suferit de o intoxicatie severa si dupa un timp, cam prin jurul anului 1984 s-a gandit sa se faca penticostal, apoi si mama mea. Schimbarea religiei tatalui meu a fost un soc si mama a facut o depresie severa, care a tinut multi ani. Astfel am avut trei religii in casa: ortodoxa, reformata si penticostala.

Am absolvit clasele I-VIII in satul meu natal, fiind un elev bun la istorie si geografie. M-am inscris la biblioteca comunala si eram un mare cititor de carti. Fiul preotului reformat, care imi era coleg de clasa, ma aproviziona si el cu diferite carti din biblioteca tatalui sau. Am avut o copilarie fericita si fara griji sau boli, pe care as dori-o multor copii de azi. Ziua eram in natura, seara la carti. Intr-o seara, tatal meu a venit si mi-a inchis lumina, pentru ca citeam pana seara tarziu, insa cartea din acea seara mi se parea atat de interesanta ca am mers la geam si am terminat-o la lumina lunii.

Apoi am absolvit prima treapta a liceului, clasele IX-X la liceul Petru Maior, din Gherla. In treapta a doua, am dorit sa ma inscriu la silvicultura, la Nasaud, insa mama mea s-a opus si asa am ajuns la Scoala Profesionala Unirea din Cluj-Napoca, iar dupa absolivre m-am inscris in treapta a doua de liceu seral. Deoarece nu aveam talent si nici vocatie pentru meseria de strungar, in care lucram, si cautam un sesn in viata, am decis sa intrerup clasa a XII seral si sa plec in armata, dorind sa ma maturizez. Am facut perioada la Botosani si restul la Constanta.

Armata mi s-a parut un lucru ingrozitor si am suferit de frig, foame si de o instructie obositoare. Eram jefuiti de bunuri, chiar si de comandantul de batalion, pe nume Cheptine. Veteranii isi bateau joc de noi. Intr-o seara cineva mi-a pus o hartie intre degetele de la un picior si i-a dat foc. Am avut arsuri devastatoare. Un coleg, fost puscarias m-a lovit cu o rozeta de robinet si mi-a rupt nasul, pentru un fleac. Claie peste pupaza, am fost umpluti cu paduchi.

M-am eliberat cu moralul la pamant si reangajat la fostul loc de munca. Eram nefericit. Singurul leac impotriva era ca ma refulam in citire.

Apoi, cam pe la inceputul lui 1990, m-am intalnit cu un fost prieten de la liceu, ce era student la teologie. M-a invitat la el si mi-a dat o Biblie. Am inceput sa o citesc de la inceput si am ramas cu o impresie frumoasa.

In vara lui 1991 m-am dus la munca in strainatate si m-am inbolnavit. Ma sufocam, nu aveam aer si lesinam. Eram ingrozit, eram speriat de moarte, la fel ca cei care ma priveau, crezand ca o sa mor. La sfarsitul acelui an am inceput sa citesc serios Biblia, de la Geneza la Apocalipsa, fila cu fila, dupa ce am facut un legamant cu Dumnezeu: Dumnezeule, daca existi si daca ma vindeci, eu ma pocaiesc.
Am terminat de citit toata Biblia la inceputul anului 1992. Dupa ce am facut legamant cu Dumnezeu, am cunoscut un medic la o Policlinica cu plata din Cluj, in acel timp era pe strada Horea. El m-a consultat si mi-a spus ce sa fac. Nu mi-a scris nici un medicament. Mi-a dat numai sfaturi si respectandu-le boala mi-a trecut in cateva zile.

Va urma.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Calatoria mea
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26776. Postat la 21/01/2015 18:42 - 1670z8h7m
Faptul ca iti deschizi inima pe acest portal...in mod public, nu pot decat sa te apreciez.
Astept sa continui...


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Calatoria mea
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26777. Postat la 21/01/2015 19:14 - 1670z7h35m
În sfârșit...apreciat! Orce suflet are preț!


1 Timotei 1:5 Ținta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, și dintr-o credință neprefăcută.
Deconectat RE: Calatoria mea
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26790. Postat la 22/01/2015 17:28 - 1669z9h21m
Lucia a scris:
Faptul ca iti deschizi inima pe acest portal...in mod public, nu pot decat sa te apreciez.
Astept sa continui...


Shalom,

Multumesc!

Va fi o descriere a calatoriei mele spirituale de la statia de pornire la statia de sosire, un tren imaginar al credintei, pe la toate statiile si haltele pe unde am coborat. Descrierea "odiseei"credintei mele.

Statia de pornire, KM 0 credinta

Cum am scris, ajunsesem sa am trei religii in familie, si totusi am ajuns la 0 credinta. Eram agnostic. Nu credeam in Biblie, nici ca sunt ingeri, nici ca sunt demoni, nici ca este Satan. Nu credeam nici in Dumnezeu, dar imi era frica sa cred ca el nu exista. Perceptia mea era mai degraba ca exista "ceva" care poate fi numit Dumnezeu, care te poate ajuta, cum te ajuta un talisman. Respectam acest "ceva" si nu imi placea cand cineva injura sau vorbea urat de Dumnezeu.

De ce am ajuns aici?

Parintii au incercat sa ma educe sa cred in Dumnezeu si am invatat inca de mic copil rugaciunea Tatal nostru si Credeul apostolic. Credeam tot ce imi spuneau si nu exista nici o urma de indoiala, pana intr-o zi... Intr-o seara de ajun de Craciun, cand am avut vreo 3 sau 4 ani mi s-a spus ca la noapte va veni ingerul care va aduce bradul. De bucuros si de curios nu am putut adormi, asteptam sa il vad. Luptandu-ma intre somn si realitate paream ca dorm, dar nu eram complet adormit. Atunci am auzit totul, era un unchi care a adus bradul si a fost imbracat in anticamera, intr-un cearceaf alb. Surpriza pe care au vrut sa mi-o provoace, a fost decapitarea totala a credintei. Atunci m-au deconectat de la credinta... De atunci n-am mai crezut ca exista inger, demon, Satan sau Dumnezeu. Credeam ca sunt minciuni inventate de oameni pentru a crede in ceva, care sa le umple viata... Biblia o consideram ca pe o carte de povesti. Eram la 0 credinta.

Dar Dumnezeu m-a cercetat, slavit sa-i fie numele! Intr-o seara, dupa o criza grava, tatal meu m-a scos in curte si m-a frectionat. A fost cea mai grava criza de pana atunci - a treia - si simteam ca organismul meu nu va mai rezista. O teribila frica de moarte mi-a cupins sufletul. Tatal meu statea culcat intr-un pat si mama in patul celalalt. Eu eram culcat pe o lavita la mijloc. Am plans in asternutul meu si am spus soptind ca ei sa nu ma auda: Dumnezeule, acum sa mor cand am de toate? Dumnezeule, daca existi si ma vindeci, ma voi pocai!

M-am simtit mai bine si am adormit.

Imediat dupa aceea m-am dus la Cluj si mi-am facut toate analizele si toate erau bune. Medicul care m-a consultat mi-a spus: Mai fa-ti si testele de scaun.
Domnule, dar n-am nimic la stomac! - i-am replicat.
Nu-i nimic, trebuie sa vedem. - mi-a spus.

Ce sa fac? Omul asta e habarnist! - ma gandeam.

Cum stateam eu acolo, un gand mi-a venit, sa ma duc la neuro. Am ajuns la usa repede, caci mai erau putine minute. Medicul era deja imbracat de plecare. Insa m-a primit si s-a uitat peste analize.

Tinere, nu te speria caci nu e nimic grav. Esti epuizat fizic, dar iti revii daca faci ce iti spun. - mi-a spus.

Acesta a fost dialogul dintre noi:

- Fumezi?
- Da.
- Nu mai fuma sau redu cat poti.
- Bei alcool?
- Da.
- Nu mai bea sau redu cat poti.
- Bei cafea?
- Da.
- Nu mai bea sau redu cat poti.
- Poti dormi noaptea?
- Nu prea.
- Dormi ziua?
- Cate putin.
- Nu mai dormi deloc, ca sa poti dormi noaptea. Culca-te la aceeasi ora si trezeste-te la aceeasi ora. Minim 7 sau 8 ore.
...
- Sa ai trei mese regulate, cam la aceeasi ora.
- Sa nu lucrezi obositor, dar sa nu stai, fa miscare.

Cand am iesit de acolo, primul lucru a fost ca am luat pachetul de tigari din buzunar si l-am aruncat in primul cos de gunoi. Am facut tot ce mi-a spus. Am redus tigarile, alcoolul si cafeau la 0. N-am mai dormit ziua deloc. Ma incadram in somn si cu mesele.

Senzatia de ameteli a disparut foarte repede, poate a doua zi. Ma simteam bine. A trecut ceva timp... nu stiu, o saptamana si ceva. Insa nu ma mai simteam bine stiind ca Dumnezeu m-a ascultat si eu inca nu am facut ce i-am spus.
Intr-o seara fiind la o sezatoare in sat, mi-am dat seama ca locul meu nu mai este in lumea mea de pana atunci.

In seara aceea am simtit ca de acum voi fi al lui Dumnezeu. Stiam ce am de facut si cu ce sa incep. Sa citesc Biblia. Ziua urmatoare am spus parintilor ca ma voi pocai si ca voi citi Biblia zilnic.

Trenul meu a pornit atunci cand in acea zi, am luat Biblia plin cu o hotarare sfanta de a o urma.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Calatoria mea
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26826. Postat la 25/01/2015 13:42 - 1666z13h6m
Oprirea la Biserica Penticostala

Dupa ce m-am urcat in "trenul credintei" si am inceput sa traiesc din credinta, am inteles ca trebuie sa ma botez din nou. Si cum tata si mama erau pocaiti penticostali, m-am gandit sa ma botez la biserica lor.

Tata avea anumite carti ce le aducea de la biserica si am inceput sa le citesc cu pasiune. Una dintre ele se numea Teoria Relativitatii si Biblia, autor Alexander Schaibel.
Adunarea penticostala de la noi din sat, avea cumparata o casa la marginea satului si am simtit nevoia sa merg la adunare si apoi sa ma botez.

Am mers impreuna cu tata si m-am asezat pe banca. Pana atunci nu am fost niciodata, la nici o biserica de pocaiti. A venit fratele care prezida si s-a pus pe genunchi apoi s-a dus pe genunchi la amvon. Mi s-a parut ridicol. Atmosfera de rugaciune era o atmosfera zgomotoasa, parca era o competitie, cine zbiara mai tare. Mi s-a parut ridicol la ce asistam. Eu nu asa intelegeam ce am citit in Biblie. Am inteles din Evanghelie ca erau oameni carora le "placea" sa se roage, mai mult asa ca un hobby si simteam ca asta experimentam atunci in jurul meu. Am incercat sa ma rog, m-am si fortat chiar sa imi adun cuvintele, dar in harmalaia aceea nu am reusit. Pacea pe care o aveam pana atunci, mi s-a dus. Am ramas deznadajduit, dezorientat, speriat.

Tata m-a intrebat: Ti-a placut?
Ce era sa ii spun? Nu mi-a placut deloc si nu m-am mai dus. Eu doream o atmosfera autentica, inteligibila, pasnica. Unde sa simt pace de la sine, nu o pace la care trebuie sa te fortezi.

Trenul credintei a pornit din nou. Trebuiea sa ma botez din nou si pentru aceasta trebuia sa gasesc adunarea unde sa am pace.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Calatoria mea
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26828. Postat la 25/01/2015 13:52 - 1666z12h56m
Pai, ce sa zic, nu ai ajuns atunci, sa citesti pana la cartea Faptelor Apostolilor si adunarea de la Ierusalim, cand se ZGUDIA CASA DIN LOC, si spuneau cei din jur ca sunt beti?
Apropo, era vreo deosebire intre ce scrie Biblia si adunarea parintilor?(in cadrul rugaciuni, ma refer...)


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Calatoria mea
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27001. Postat la 01/02/2015 14:03 - 1659z12h46m
Lucia a scris:
Pai, ce sa zic, nu ai ajuns atunci, sa citesti pana la cartea Faptelor Apostolilor si adunarea de la Ierusalim, cand se ZGUDIA CASA DIN LOC, si spuneau cei din jur ca sunt beti?
Apropo, era vreo deosebire intre ce scrie Biblia si adunarea parintilor?(in cadrul rugaciuni, ma refer...)


Shalom,

Doctrinar inca nu vedeam mare lucru, eram la inceput si nu am facut un studiu comparativ, pe doctrine. Credeam cam ce cred penticostalii, dar nu asa aprofundat, despre unele lucruri nu aveam o parere clara sau chiar nici o parere, fiind in necunostinta de cauza. Imi amintesc ca despre bautura credeam ca este total interzisa de Biblie si cand un prieten, Lobonc Tiberiu, a dorit sa imi dea un paharel, dupa ce el s-a dus in casa, caci eram afara, la poarta, eu am fugit de acolo, caci ma temeam sa nu ma forteze. smiley

Oprire la adunarea Asociatia "Credinta Adevarata"

6 luni la "Credinta Adevarata"

Dupa ce nu mi-am gasit pacea in Biserica Penticostala, m-am atasat unei grupari mici, desprinse de la Organizatia Religioasa Martorii Lui Iehova. Ei erau cam vreo 300 de persoane in Romania si cam vreo 7000 pe plan mondial in jurul anului 1989.

Intalnirea cu ei a fost in felul urmator:
Tata a lucrat pe santier si cineva i-a dat o carte numita "Adevarul va va face liberi", aparuta in 1942 sau 1943. Nu avea coperti si ii lipseau anumite parti. Am dat de ea printre cartile tatei si am citit-o. Mi se parea interesanta, dar n-am inteles-o de la cap la coada neavand toate partile. Dupa dezamagirea de la Biserica Penticostala, m-am gandit sa ii caut sa vad ce zic. Am dat de o adresa dintr-un zial local din Cluj, care ii raspundea presedintelui Asociatiei, Filip Pavel. Dadea si o adresa: Strada Oltului Nr 69. M-am dus direct pe adresa si am discutat cam o ora si ceva, punandu-i intrebari si ascultandu-i raspunsurile. A folosit doar Biblia. La acea ora mi s-a parut rezonabil ce spunea si mi-am dat adresa ca sa fiu vizitat. Nu mi-a dat de citit nimic. Peste catva timp a venit un frate din Gherla cu sotia: Rusu Grigore si Tina. N-au stat mult, am discutat cele mai importante puncte numai cu Biblia, si am zis daca as putea sa fiu botezat. A citat din Fapte relatarea cu Filip si cu famenul etiopean si mi-a zis ca daca cred cu toata inima ce scrie acolo, pot sa fiu botezat. Nu mi-a lasat nimic de citit. Am fost invitat sa ma botez in luna august, 1992. M-am dus sambata si am dormit la ei, apoi duminica a fost botezul in raul Somes, la Sanmarghita langa Dej. Ne-am botezat cam 30, dupa o expunere Biblica, dintre care imi amintesc pe Boerescu George Adrian din Gherla si Corhat Mitica Anton, ce s-a ocupat cu tinerii din Bontida.

"Divortul" a venit relativ repede, din doua motive. M-a deranjat ca se tineau sfinti, insa nu o demonstrau. Nu ca ar fi fost rai fata de mine.
Spuneau ca nu e bine sa te uiti al TV si sa asculti Radioul. Insa cand m-am dus la un frate lider din Gherla ei ascultau radioul, i-ar cand au auzit ca intra cineva l-au oprit indata. Un alt lider facea contraband cu tigari in Ungaria. S-a tinut un discurs contra Caritasului, dar atat liderii cat si fratii din zona mea au jucat si au castigat.
Cel mai mult ma deranja ca interpretau ciudat Biblia si nu ma puteam uni cu ei in acest stil de interpretare.

In acest timp am facut si eu anumite greseli de interpretare a Bibliei, de exemplu credeam ca ati face poze este gresit (interpretam gresit porunca sa nu iti faci chip cioplit si nimic asemanator), sau ca a participa la o slujba de inmormantare este gresit.
Dar m-am corectat. Am inteles ca toate lucrurile sunt periculoase daca cazi in idolatrie fata de ele, facand o pasiune extrema pentru un lucru sau altul. Am inteles rolul moderatiei si chibzuintei. Nu technologia este de vina, ci cum este folosita aceasta.
Dupa ce mi-am dat seama cum stau lucrurile am scris o scrisoare de dezasociere si am trimis-o prin posta.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Calatoria mea
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27003. Postat la 01/02/2015 15:10 - 1659z11h39m
Ionica, in topicul tau"...Despre mine..." scrii acolo, ca ai facut "legamant cu Dumnezeu" in 91, iar aici ai facut" botezul in apa"in august, 92...poti sa explici diferenta?
Apoi, crezi ca privind la oameni, iti vei gasi locul?
Tinta noastra este Hristos, pe Stanca nu poti sa ramai daca privesti la oameni...nu ai inteles pana acum acest lucru?
In ce consta ciudatenia interpretarii Bibliei acelei grupari?


Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: Calatoria mea
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27011. Postat la 01/02/2015 20:59 - 1659z5h50m
Ionica a scris:
Tata m-a intrebat:Ti-a placut?
Ce era sa ii spun?
Nu mi-a placut deloc si nu m-am mai dus.
Eu doream o atmosfera autentica, inteligibila, pasnica.
Unde sa simt pace de la sine, nu o pace la care trebuie sa te fortezi.
Trenul credintei a pornit din nou.
Trebuiea sa ma botez din nou si pentru aceasta trebuia sa gasesc adunarea unde sa am pace
.

Atmosfera autentica, inteligibila, pasnica este si tinta mea!
Acesta este secretul, cand esti atras de oameni cu care
poti impartasi totul, exact ca intr-o familie.
O familie calda si primitoare in care sa te simti sigur/sigura si pe care te poti baza.
O familie pe care nu ai avut-o ( in propria casa) sa o gasesti
la frati sinceri in mijlocul carora sa te simti acasa.
O familie care sa te ajute sa cresti, care sa-ti persmita sa intrebi,
care sa te sprijine in rugaciunile lor.
Pentru ca, cel mai slab, are intodeauna nevoie de sustinere in rugaciune.
Eu, nu stiu sa multumesc indeajuns, pentru ca am o astfel de familie.
Multumesc Celui Vesnic Sfant ca S-a ingrijit,
sa-mi scoata in calatoria mea pe acest pamant,
familia de care am avut nevoie si pe care nu o avusesem in copilarie.
Vreau sa-ti marturisesc, ca la fel ca si tine, si eu am colindat prin adunari.
Pana la 14-16 ani la ortodocxi, la baptisti,... o data i-am vizitat pe adventisti,
apoi la penticostali (aprox 3 ani si de aici am iesit definitiv)-
dar, in aceasta adunare, m-am rugat in felul urmator
:Ce trebuie sa mai fac ca sa fiu mantuita?...pana intr-o zi
cand a venit raspunsul.
Un om, a fost invitat la adunarea penticostala, si a fost pus la cuvant.
Eu eram ochi si urechi spre omul acela, ascultandu-l cu atentie,
mi-am dat seama ca ar mai avea multe de spus,
dar de la amvonul acela nu-i era permis sa vorbeasca.
Deoarece, doctrina interioara nu permitea aceasta.
Asadar, mi-am dat seama, ca omul respectiv, cunoaste mai multe si
am fost interesata sa-l cunosc indeaproape.
Dorinta mi-a fost indeplinita, si raspunsul la rugaciunea mea a venit prin gura acelui om.
Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea,
și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.
In cele din urma, grupul s-a restrans, si am inceput sa cercetam cuvantul,
cu pasi mici, am inteles sabatul si sarbatorile.
Totusi, am inteles in decursul anilor, ca cei care se apropie mai mult de
credinta data sfintilor o data pentru todeauna, au de dus numeroase lupte.
Si eu am fost atinsa de invatatura celor care apartin congregatiei martorilor
numite si Regatul, care au sediul in Statele Unite.
Sunt oameni foarte prietenosi, merg pe teren in predicare,
sunt saritori si gata sa ajute pe tot omul.
Nu-mi permit sa-i vorbesc de rau, analizandu-i de pe margine,
am observat, ca lucrarea lor este sa disciplineze tot felul de oameni.
Mai exact, se straduiesc, sa aduca oameni la un nivel de socializare,
educare, in cea ce priveste respectul pentru semen.
Din; drogati, prostituate,sodomiti, orfani, analfabeti,
persoane cu dizabilitati,orbi, muti,surzi
si tot felul de persoane care au trait in famili dezmembrate-
acesti pioneri, fac schimbari foarte mari cu aceste categorii de oameni.
Totusi, cu toate acestea, eu am ales sa urmez strigatul care striga si astzi: La lege și la mărturie!" Căci dacă nu vor vorbi așa,
nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta.(Isaia 8:20)
Poti continua si scuze pentru postarea mea...ceva mai lunga.
Binecuvantari din belsug!


1 Timotei 1:5 Ținta poruncii este dragostea, care vine dintr-o inimă curată, dintr-un cuget bun, și dintr-o credință neprefăcută.
Deconectat RE: Calatoria mea
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27035. Postat la 02/02/2015 16:54 - 1658z9h55m
Lucia a scris:
Ionica, in topicul tau"...Despre mine..." scrii acolo, ca ai facut "legamant cu Dumnezeu" in 91, iar aici ai facut" botezul in apa"in august, 92...poti sa explici diferenta?
Apoi, crezi ca privind la oameni, iti vei gasi locul?
Tinta noastra este Hristos, pe Stanca nu poti sa ramai daca privesti la oameni...nu ai inteles pana acum acest lucru?
In ce consta ciudatenia interpretarii Bibliei acelei grupari?


Shalom,

Sora, prima data am facut legamantul in acea noapte si in anul urmator m-am botezat. Botezul este o pecete a legamantului. Fara legamant botezul nu este valabil si viceversa, fara botez legamantul nu este valabil, exceptie fiind niste cazuri izolate, ex. de moarte prematura. Dar exceptia confirma regula.


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Deconectat RE: Calatoria mea
emanolake
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27040. Postat la 02/02/2015 18:29 - 1658z8h20m
Ați trecut prin anumite etape frate ionică și mă bucur că nu va ți lăsat dezorientat de alți ați mers pe mai departe ca să aflați adevărul....cineva mia spus...cunoscînd adevarul și încercînd săl trăiești te vei înfrunta cu multe lucruri la care nai să te aștepți și no să ți vină să crezi de unde vin.... smiley și eu i am raspuns dacă așa va fi sînt bucuros că cu adevarat port crucea celui veșnic și împărat al cerului și al pămîntului...smiley
Deconectat RE: Calatoria mea
Ionica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27067. Postat la 03/02/2015 15:48 - 1657z11h0m
Lavi a scris:
Atmosfera autentica, inteligibila, pasnica este si tinta mea!
Acesta este secretul, cand esti atras de oameni cu care
poti impartasi totul, exact ca intr-o familie.
O familie calda si primitoare in care sa te simti sigur/sigura si pe care te poti baza.
O familie pe care nu ai avut-o ( in propria casa) sa o gasesti
la frati sinceri in mijlocul carora sa te simti acasa.
O familie care sa te ajute sa cresti, care sa-ti persmita sa intrebi,
care sa te sprijine in rugaciunile lor.
Pentru ca, cel mai slab, are intodeauna nevoie de sustinere in rugaciune.
Eu, nu stiu sa multumesc indeajuns, pentru ca am o astfel de familie.
Multumesc Celui Vesnic Sfant ca S-a ingrijit,
sa-mi scoata in calatoria mea pe acest pamant,
familia de care am avut nevoie si pe care nu o avusesem in copilarie.
....
Poti continua si scuze pentru postarea mea...ceva mai lunga.
Binecuvantari din belsug!


Shalom,

Multumesc sora Lavi. Ma bucur pentru tine.
As dori sa mai scriu.
Berakoth!


"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2019 / 5769-5779 melhisedec.ro
8256038 vizite unice Powered by PHP-Fusion