Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Mântuirea
Pagina 13 din 17 << < 10 11 12 13 14 15 16 > >>
Deconectat RE: Botezul în apă
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
19786. Postat la 07/10/2012 14:26 - 4625z16h24m
Ai repetat aceleași cuvinte și ai punctat aceași înțelegere a botezului pe care ai înțeles-o și o ții. Un singur lucru ai omis: ce să facă cel care a primit un botez într-o biserică care s-a dovedit apoi a fi apostată?
Și te-am mai întrebat, dacă tu înainte de-a primi botezul în biserica ta , nu mai aveai un botez făcut de părinții tăi când erai prunc? Fiicele tale , nu au primit botez din pruncie, deoarece tu erai deja într-o biserică. Dar noi care venim din religia care promovează botezul pruncilor?
Putem zice că acela nu a fost botez? Nu contează? E nul?.
Mă bucur pentru familia ta, mă bucur că copiii-ți sunt alături. Mă bucur. Mai rar vezi copiii lângă părinți în biserică. Mai vin cu părinții până la o vârstă, apoi.........
Abia o aștept și pe Lavinia să-și mărturisească crezul!smiley

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
19790. Postat la 07/10/2012 15:47 - 4625z15h3m
Ce sa faca cel care a facut un botez intr-o biserica care s-a dovedit apoi apostata?
La aceasta intrebare te-am raspuns la postarea cu numarul 19765, insa tu ai OMIS raspunsul...smiley
Pentru ca am lucrat cu copii, sunt obisnuita sa repet de mai multe ori, prin diferite metode... aceiasi idee.
Valentina, ca sa aderi la o anumita biserica trebuie mai intai sa o fregventezi un timp, sa comunici cu membrii si conducatorul ei, vezi daca sunt condusi de Legea lui Hristos, vezi randuielile, si slujba care are loc acolo, APOSTAZIA inseamna lepadare de credinta, eu nu cred ca o persoana sincera si curata cauta asa ceva, ci mai degraba nu CERCETAM SCRIPTURILE si ne bazam pe spusele oamenilor , care la prima vedere am putea sa spunem ca au dreptate.
Isus a fost ispitit in pustie si cel rau venea la El cu Cuvantul, insa ADEVARUL l-a facut sa se impotriveasca pana cand cel rau a plecat de la El.
Chiar daca nu avem deplina cunostinta, dar daca suntem sinceri, vom fi calauziti in tot adevarul, insa este important de stiut ca dupa botezul in apa trebuie sa cerem botezul cu Duhul Sfant care ne prelucreaza, ne introduce Legile si poruncile Lui in inimile noastre.
Stii, de ce se parasesc adunarile in zilele noastre?
Pentru ca adunarile cele mai multe se bazeaza pe dogme, doctrine, directive, crezuri si nu pe Cuvantul lui Dumnezeu, nu se lasa loc de zidirea unei ADUNARI in dragoste de Adevarul sfant, care vine prin cercetare, ci se implementeaza acele doctrine bune sau rele si nu se lasa loc de completare, de desavarsire, de crestere, de adaugare la ce ai invatat.
Ordinea vine din dragoste in adunari nu din doctrine impuse, nu ce zic eu sau tu, ci, ce zice Dumnezeu, dezbaterile noastre descopera un adevar, intre noi sunt PARTIDE ca sa iasa la LUMINA tot ce este bun.
Botezul in apa din pruncie nu este biblic si pentru mine este nul, insa daca cineva il face cand este mare pe BAZA de CREDINTA, acela ramane, chiar daca el a mers la o adunare care nu a tinut tot Adevarul lui Dumnezeu, trecerea lui de la o etapa la alta inseamna calauzire in tot ADEVARUL, crestere, maturizare, asta nu inseamna ca parcurgand aceste trepte la fiecare pas trebuie sa imi exprim credinta in Isus prin botez, asta am facut-o odata!
INTELEGI???

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
19792. Postat la 07/10/2012 18:08 - 4625z12h41m
Nu. smiley
Și totuși, am rămas cu multe întrebări. Dar pentru că , tu, deja ai terminat toată muniția, îți mulțumesc.

Lucia
19815. Postat la 11/10/2012 10:37 - 4621z20h12m
Valentina, eu te-am raspuns la toate intrebarile, ba chiar te-am explicat de mai multe ori sensul si intelegerea lor, aducand referinte biblice, acum te rog sa-mi raspunzi si tu punctual la urmatoarele intrebari:
De ce crezi tu ca Botezul in apa trebuie facut ori de cate ori cazi de la credinta sau schimbi adunarea?
Ai vreo sustinere biblica?
Explica legamantul facut cu Biserica, in ce consta acest lucru practic?
Si cum crezi ca trebuie sa decurga acest act din punctul tau de vedere?
Stiu ca-ti place sa pui intrebari, insa trebuie sa si raspunzi, draga mea...smiley

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
19827. Postat la 11/10/2012 15:40 - 4621z15h10m
Biserica mea cere botez celui care vrea să îmbrățișeze doctrina ei. Nu e devălmășie, ci ordine. Dacă un enoriaș greșește, dezavuiază și scuipă pe principiile acestea, este exclus. Nu este ținut cu forța. Dacă , după ani și ani, el își vine în fire, trebuie să-și reînoiască botezul, deoarece atunci demult s-a lepădat. Nu ești primit pe cuvânt de onoare că de data aceasta vei asculta de doctrina bisericii. Ești rebotezat.

Mai multe altă dată.

15. Botezul

Prin botez, noi marturisim credinta noastra in moartea si invierea lui Isus Hristos si dam marturie privind moartea noastra fata de pacat si hotararea noastra de a umbla intr-o viata noua. In acest fel, noi recunoastem pe Hristos ca Domn si Mantuitor, devenim poporul Lui si suntem primiti ca membri de catre biserica Sa. Botezul este un simbol al unirii noastre cu Hristos, al iertarii pacatelor noastre si al primirii Duhului Sfant. El se savarseste prin scufundarea in apa si este conditionat de marturisirea credintei in Isus si de dovezile pocaintei de pacat. El urmeaza instruirii in adevarurile Sfintelor Scripturi si acceptarii invataturilor ei.

Deci acest legământ l-am făcut eu cu Dumnezeu când am primit borezul.
Acest act e foarte important pentru mine.

Lucia
19837. Postat la 11/10/2012 20:34 - 4621z10h16m
La ce ai scris in prima parte Valentina, te rog sa aduci argumente biblice, bine?

fullban10
19839. Postat la 12/10/2012 05:46 - 4621z1h4m
Însuși punctul 15 spune explicit că este hotărârea noastră , bazată pe Scriptură. În întreaga Scriptură avem Planul Mântuirii. Așa cum Domnul Isus , S-a Înnomenit pentru ca noi să-L înțelegem ,( ca ființe umane limitate) tot așa și Biserica AZS, a concentrat ( a înnomenit) Planul de Mântuire în 28 de puncte, ușor de reținut, ușor de respectat, logice și atotcuprinzătoare. Fiecare punct în parte este bazat pe texte biblice, care-i dovedesc corectitudinea.
Rebotezarea nu se regăsește în cele 28 de puncte. Cu foarte mare atenție, cercetare și multă rugăciune se ia această hotărâre. Întâi vine omul și cere. Apoi diaconia începe cercetarea. Este o muncă minuțioasă. Poate să dureze ani. Și dacă respectivul rămâne răbdător, smerit, viața lui e fără pată și încă nu dă înapoi în dorința de-a fi reprimit în biserică , va fi rebotezat.
Nici eu nu știu chiar toate amănuntele, de aceea m-am limitat la atât.

Lucia
19844. Postat la 12/10/2012 11:38 - 4620z19h11m
Valentina, sper ca imi vei aduce argumente biblice, cred ca este clipa sa-ti dai seama ca o hotarare se bazeaza pe Cuvant, asa ca nu este greu sa-mi aduci macar un singur verset in favoarea REBOTEZARII ...bine?
Eu in Biblie am gasit :"...este un singur Domn, o singura credinta, UN SINGUR BOTEZ."(Efeseni 4.5)
Ce facem, scoatem acest verset din Biblie?
Ma gandesc ca versetul pe care l-am adus in discutie ne face sa ne gandim bine cat de mult trebuie sa pretuim mantuirea pe care ne-a daruit-o Tatal prin Fiul Sau.Pocainta nu este o joaca, ci un angajament pe care trebuie sa-l respectam pana la capat!

fullban10
19845. Postat la 12/10/2012 12:25 - 4620z18h25m
Apostolii lui Ioan Botezătorul, au primit un al doilea botez.

Lucia
19847. Postat la 12/10/2012 13:21 - 4620z17h29m
De ce?

Dani
19852. Postat la 12/10/2012 16:47 - 4620z14h3m
Valentina a scris:

Apostolii lui Ioan Botezătorul, au primit un al doilea botez.

Soră Valentina puteți aduce dovezi din scriptură că apostoli au primit al doilea botez? pentru că sunt obișnuit cu stilul dumneavoastră de a pune întrebări dar la capitolul răspunsuri sunteți restanțieră la multe subiecte pe acest portal, consider că discutăm civilizat unele teme biblice în vederea creșteri noastre spirituale.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
fullban10
19861. Postat la 12/10/2012 21:01 - 4620z9h49m
Fp. ap. 19; 3-5: "Dar cu ce botez ați fost botezați?" , le-au zis el. Și ei au răspuns: " Cu botezul lui Ioan." Atunci Pavel a zis: " Ioan a botezat cu botezul pocăinței și spunea norodului să creadă în Cel ce venea după el, adică în Isus." Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezați în Numele Domnului Isus.

Lucia
19862. Postat la 12/10/2012 22:00 - 4620z8h50m
Draga mea, citeste contextul cu mare atentie...acolo se explica foarte clar despre ce BOTEZ era vorba, despre BOTEZUL CU DUHUL SFANT.
Ioan a botezat cu botezul pocaintei, insa Domnul Isus BOTEZA CU DUHUL SFANT, pentru ca acest lucru vrea sa spuna acel verset, in prima parte a contextului se explica Botezul in apa, iar in a doua Botezul cu Duhul Sfant.

Gaseste-mi referinte clare care sa confirme faptul ca daca caderea de la credinta sau schimbarea unei biserici determina REBOTEZAREA.

fullban10
19863. Postat la 13/10/2012 05:52 - 4620z0h58m
Fiecare înțelege cum vrea el.
Acolo spune clar că au fost botezați în Numele Domnului Isus.
După ce s-a făcut lucrul acesta, Pavel a pus mâinile peste ei, Duhul Sfânt S-a coborât peste ei, și vorbeau în alte limbi.

Contextul ?. În Corint Pavel întâlnește cam 12 ucenici de-ai lui Ioan Botezătorul. Și deoarece acești ucenici l-au auzit pe Pavel vorbind de botez, de Duh Sfânt și de Isus că El este Hristosul, Mesia cel așteptat, a venit imediat întrebarea : despre ce Duh Sfânt vorbești? Noi am fost botezați dar nu avem știință de Duhul Sfânt care să coboare în noi. Pavel le-a lămurit dilema, și bucuroși au primit botezul în Numele Domnului Isus. Apoi Pavel pune mâinile peste ei.

Dani
19866. Postat la 13/10/2012 09:17 - 4619z21h33m
Soră Valentina înclin să cred că în Fapt. 19; 3 este vorba doar de acei 12 bărbați ce au fost botezați cu botezul în apă, iar cei ce au primit botezul de la Ioan au fost botezați cu duhul sfânt, totuși eu întreb Ioan când a botezat pe toți cei ce veneau la Iordan în numele cui a botezat? Sau Domnul Isus când a venit la Ioan în numele cui a fost botezat?, credeți că apostolul Pavel a anulat botezul lui Ioan, dar să nu ne îndepărtăm de la subiect, deoarece dacă urmărim șirul postărilor vom constata că al doilea sau al treilea botez ce se practică în majoritatea confesiunilor religioase motivul este cu totul altul, oameni cad în păcate de moarte și vor să fie rebotezați, pe când referirile din Fapt.19, nu relatează un astfel de caz, nu pomenește nimic de căderea în păcat a celor ce au fost botezați cu botezul în apă și cu duhul sfânt.

Soră Valentina pe Ioan îl vedem botezănd în Iordan, mi se pare biblic ceia ce a făcut Ioan, ce m-a surprins forma botezului la frați Adventiști se face in baptistieră, dar din scrierile lui E.G.White reiese că ia nu acceptă această formă de botez practicată de frați Adventiști, iată ce scrie ea în Testimonies vol.6:
SÂVĂRȘIREA BOTEZULUI
Ori de câte ori lucrul acesta este cu putință, botezul trebuie să fie săvârșit într-un
lac limpede sau într-o apă curgătoare. Dați acestei ocazii toată importanța și
solemnitatea ce se poate da. La un astfel de serviciu, îngerii lui Dumnezeu sunt
totdeauna prezenți.
Acela care săvârșește actul botezului ar trebui să caute să facă din acesta ocazia
unei influențe solemne și sacre asupra tuturor celor ce iau parte la el. Fiecare
orânduire a bisericii ar trebui să fie condusă de o așa manieră, încât să fie
înălțătoare în influența ei. Nimic nu trebuie să fie făcut ca ceva de rând sau fără
valoare sau să fie pus pe o treaptă cu lucrurile de rând.
http://ro.scribd.com/doc/21610697/Marturii-vol-6-E-G-White

Deci biblic nu există al doilea botez, avem argumente biblice că nu este posibil așa ceva deoarece îl răstignim pe Isus Hristos din nou:

Evrei cap.6
4. Căci cei ce au fost luminați odată, și au gustat darul ceresc, și s-au făcut părtași Duhului Sfânt,
5. și au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterile veacului viitor -
6. și care totuși au căzut, este cu neputință să fie înnoiți iarăși, și aduși la pocăință, fiindcă ei răstignesc din nou pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu, și-L dau să fie batjocorit.

Cartea 2 Petru, Capitolul 2
20. În adevăr, dacă, după ce au scăpat de întinăciunile lumii, prin cunoașterea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos, se încurcă iarăși și sunt biruiți de ele, starea lor de pe urmă se face mai rea decât cea dintâi.
21. Ar fi fost mai bine pentru ei să nu fi cunoscut calea neprihănirii, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca sfântă, care le fusese dată.
22. Cu ei s-a întâmplat ce spune zicala adevărată: "Câinele s-a întors la ce vărsase", și "scroafa spălată s-a întors să se tăvălească iarăși în mocirlă."

"Dacă deci ați înviat împreună cu Hristos, să umblați după lucrurile de sus, unde
Hristos șade la dreapta lui Dumnezeu. Gândiți-vă la lucrurile de sus, nu la cele de
pe pământ. Căci voi ați murit și viața voastră este ascunsă cu Hristos în
Dumnezeu" (Col.3,1-3).

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Lucia
19868. Postat la 13/10/2012 13:40 - 4619z17h9m
Valentina, prin explicatia ta, contrazici doctrina adventista cu privire la formula botezului in apa, "In Numele Tatalui, Fiului si Duhului Sfant..."
Cum vi tu, cu modificarea, in Numele lui Isus?
Totusi explicatia apostolului este da si Amin, pentru ca botezul in apa l-a dat Ioan Botezatorul, ca apoi cei care erau pusi in slujba de a face acest lucru, Pavel, Apolo, Chifa....Domnul Isus nu a botezat pe nimeni in apa, nu va intrebati, de ce?
INSA,
in Botezul cu Duhul Sfant, numai Domnul Isus ne-a putut boteza, sta scris"...dar Cel ce vine dupa mine, va va BOTEZA CU DUHUL SFANT..."
Era normal ca Botezul cu Duhul Sfant sa fie in Numele lui Isus, ca sa se inteleaga ca El este Cel ce trimite aceasta Putere cu care au fost botezati(imbracati-umpluti).
Nu putea spune, te botez cu Duhul Sfant, ca nu omul face acest lucru , ci Fiul, ai inteles?
Valentina, inca nu mi-ai adus referinte, si nici nu mi-ai raspuns , de ce s-au rebotezat ucenicii(daca asa crezi tu)?
Cred ca... cu versetul pe care l-ai adus in discutie mai mult te-ai incurcat
si nu vreau sa dai bir cu fugitii, ci sa raspunzi, cum si tu, vrei sa facem noi.

Tu, ai dreptate ca ucenicii lui Ioan au primit un al doilea botez, insa acesta a fost cu Duhul Sfant, nu in apa, INTELEGI?

lisha
19871. Postat la 13/10/2012 16:37 - 4619z14h12m
valentina a scris:
Și pentru precizare. Nu stați deoparte. Părerile voastre vor îndrepta un om spre calea bună a credinței. Eu cred că botezul e un legământ. Dar , dacă prin înșelătorie, prin prostie, prin slăbiciune, ai acceptat un botez întro biserică , cum să-i zic, neconformă cu Legea lui Dumnezeu, porți stigmatul pentru veșnicie?
Sau mă mai gândesc că acel botez făcut întrun loc nesfânt, nici nu poate fi socotit botez. Nu?.
Prea multe întrebări? Dar uite că te întâlnești de-a lungul vieți cu fel de fel de cazuri, la care nu știi ce să le răspunzi când vin la tine și te întreabă.

off....parerile noastre ar putea indrepta pe cineva pe calea buna
mi-ar place sa inceapa cu dumneavoastra, nu o luati ca pe o jignire dar...in multe locuri intrebati, primiti raspuns si o tineti tot pe a dumneavoastra

fara suparare ca imi sunteti draga

sunt unele lucruri pe care nu am ajuns sa le cred dar asta nu insemna ca nu e asa cum spun unii....cand Dumnezeu imi va da incredintarea voi face asa

botezul e unul singur atunci cand crezi....un copil mic nu poate crede, nu are pricepere deci acesta e scos din calcul...oricare altul ramane in picioare...

Daca inainte sa citim ne-am ruga pentru mai multa intelepciune si pricepere a cuvantului probabil am intelege unele lucruri asa cum trebuie intelese

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
fullban10
19875. Postat la 13/10/2012 20:11 - 4619z10h38m
E mai ușor să acuzi: că nu răspund, că nu vă aprob cu toate că vă dați toată silința. Dar nu vreți să recunoașteți că nu noi facem ucenici ci Duhul sfânt. Noi doar ducem o discuție civilizată.
Deci o iau de la capăt. Lucia poți citi personal textul unde scrie că au fost botezați. Botez înseamnă scufundare în apă. De ce au cerut botezul acesta, am explicat . Au dorit să primească și ei Duhul Sfânt.
Eu nu mă dezic. A folosi terminologia : te botez în Numele Domnului Isus e aceeași cu, te botez în Numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh. Dacă crezi că Una sunt.

Dany, nu avem specificat în Biblie acest lucru, că s-ar fi folosit vreo formulă de adresare la botez, iar tu știi foarte bine aceasta. Mai târziu găsim specificat acest lucru.
Da, recomandabil este botezul în apă curgătoare. Dar ce nu este specificat în Biblie că ar fi păcat să fi botezat în bazin, se practică acest botez.
Și conform exemplelor date de tine, nici Pavel nu trebuia să fie iertat în veci de veci, nici David, nici Solomon, nici Samson și mai poți adăuga alte mii, nici eu, nici tu nici nimeni. Că nici unul măcar nu este neîntinat de păcat. Așa că e ușor să dai citate și să nu le așezi în dreptul celui despre care ai referințe biblice că a căzut nepermis de mult. Evrei 6 și 2 Petru așează-le lângă Pavel, Petru, David, Solomon și vezi dacă îți mai iese ecuațiasmiley

Lucia
19879. Postat la 13/10/2012 22:17 - 4619z8h32m
Valentina, nu te supara...eu imi dau toata silinta sa-ti explic cu Biblia, pentru ca te iubesc si nu astept nimic in schimb, nici macar aprobarea ta, ci ma gandesc ca meditand la Cuvantul Domnului, nu la cuvantul meu, iti vei da seama in timp care este ADEVARUL.
Doresc ca la randul tau sa-mi raspunzi cu referinte biblice la intrebarea pe care te-am pus-o si ai ocolit-o.
Unde sta scris ca cei care cad de la credinta sau adera la o anumita biserica, trebuiesc REBOTEZATI?
Straduieste-te si tu, sa ma convingi ca acest lucru este biblic, vad ca nu ai argumente si totusi il sustii, de ce?
Apoi, cum ai dedus tu, ca ucenicii s-au rebotezat pentru a primi Duhul Sfant?
Cand in Crezul tau scrie destul de clar ca atunci cand te botezi in apa primesti si Duhul Sfant, in ce explici tu mai sus, botezul in apa pare distinct de botezul cu Duhul Sfant.
Cu toate ca ai explicat asa, sunt sigura ca nu-ti mai sustii nici macar afirmatia, pentru ca esti condusa de acea doctrina care a devenit ghidul tau, si nu Duhul Sfant, imi pare rau ca o spun.

Ai mai facut o afirmatie care nu este reala, aceea de a spune, ca NU VREM SA RECUNOASTEM ca nu noi facem ucenici, ci Duhul Sfant...
Unde ai gasit aceasta afirmatie?
Cine a scris-o, si de ce?
Ce legatura are cu botezul in apa?

Lavi
19881. Postat la 13/10/2012 22:29 - 4619z8h21m
Dany Crestinul a scris:

Evrei cap.6[/b]
4. Căci cei ce au fost luminați odată, și au gustat darul ceresc, și s-au făcut părtași Duhului Sfânt,
5. și au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterile veacului viitor -
6. și care totuși au căzut, este cu neputință să fie înnoiți iarăși, și aduși la pocăință, fiindcă ei răstignesc din nou pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu, și-L dau să fie batjocorit.

Frate Daniel chiar in Sabatul care tocmai a trecut... in adunare, s-a facut o trecere in revista a acestor versete din Epistola lui Chefa(Petru )catre evrei.
Din punctul meu de vedere este ca o ,,Sentinta irevocabila fara drept la apel,,
In ce consta caderea respectiva ..din care este cu neputinta sa fie inoiti iarasi?
La care cadere se refera la poporul evreu ,nu?
Este ca si cum...,tocmai , poporul evreu nu mai are nici o sansa...ci doar neamurile?
Si stim ca,Chefa(Petru) nici nu a fost trimis la neamuri ci la evrei ( dupa cum este si trimisa epistola)...
Dar asta este un alt subiect ...dar mi-a atras atentia intr-un mod care lasa o urma de interpretare pentru o doctrina in mod voit si mai mult decat atat ...acolo in versetul 5.....,,și puterile veacului viitor -,, apare o liniuta ,semn ca lipseste ceva din scriere...sau?
Este doar un punct de vedere ....sunt ochi la acest topic.

Pagina 13 din 17 << < 10 11 12 13 14 15 16 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19404823 vizite unice Powered by PHP-Fusion