Deconectat |
RE: RE: Ce este mântuirea? |
danut_calimanescu (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1839. Postat la 21/12/2009 21:57 - 5646z8h7m |
|
|
Si eu cred in universalitatea mintuirii, rpin Isus Hristos omul are parte de iertare si impacre cu Dumnezeu indiferent din care popor vine, Isus a mrit pentru ca omenirea sa aiva parte de iertarea pacatelor. Pace, binecuvintare si multa odihna pentru trupurile noastre muncite de truda zile in noaptea ce ne sta in fata. |
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1840. Postat la 23/12/2009 02:50 - 5645z3h15m |
|
|
Mantuirea nu este prin fapte ca sa nu se laude nimeni.
Exemplu: Astfel cei ce ar tinea Shabatul sa nu se laude ca prin aceasta ei vor fi mantuiti.
Deci Mantuirea este doar prin credinta.Credinta in El si Credinta ca Mesia a platit pretul final pentru impacarea omenirii cu Tatal,
Acum ca am ajuns la acest rezultat si cred ca toti ne agreem pana aici, cum ramane cu versetul :
Nu orisicine-Mi zice : Doamne, Doamne! va intra in Imparatia cerurilor, ci celce face voia Tatalui Meu care este in ceruri.
Aici apare chiar daca il recunosti pe Mesia si crezi in El ,pana acolo sa faci minuni in numele Lui , dar ignorand voia Tatalui ,practicand faradelegea ,s-ar putea sa ratam mantuirea?
Intelegerea mea este ca odata inteleasa mantuirea , si acceptata in inima ta ca doar prin El putem sa intram in viata vesnica, acum tinem Shabatul spre exemplu, nu spre a castiga mantuirea , ci spre a o mentine.
Altfel cum ar face sens 1 Ioan 5 :3
Caci dragostea de YHWH sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele
Evreii pana in ziua de azi majoritatea cred ca prin pazirea poruncilor vor fi mantuiti, si pe cealalta parte majoritatea crestinilor cred ca doar prin marturisirea cu gura ca Yahushua este Mesia vor fi mantuiti chiar daca practica faradelege.
Pentru mine e asa de simplu:
Mesia a venit in lume ca sa impacea lumea cu Tatal.
A trebuit sa fie o jerfa fara cusur. A implinit legea jerfelor (care erau o umbra), Aceste legi sau sfarsit in El . Jerfa Suprema a fost de ajuns odata pentru totdeauna EVREI 10
9 Iata-ma , vin sa fac voia Ta , El desfinteaza astfel pe cele dintai , ca sa puna in loc pe a doua.
Prin aceasta "voie" am fost sfintiti noi, si anume prin jertfirea trupului lui Yahushua Mesia , odata pentru totdeauna.
Prin jerfa lui suntem mantuiti, acum ramane sa ne traim viata in sfintenie , pazind poruncile Tatalui , in afara de ce tine de legea jerfelor si cele referitoare la Templu care nu mai exista.
In rest toate au ramas in picioare.
Incerc sa implinesc cat pot de bine , nu spre a fi mantuit ci pentru ca sunt mantuit si daca gresesc, stiu ca avem un mijlocitor .
Doresc ca toti sa fie gasiti ca acesti sfinti : Apoc 14 :12
Aici este rabdarea sfintilor cari pazesc poruncile lui YHWH si credinta lui YAHushua.
Prin credinta in Yahushua nu se desfinteaza legea, contar crezului majoritati crestinilor
El a venit sa implineasca , si nu s-a gasit pacat in El in acordanta cu ce era scris in Lege.
A facut posibil mantuirea ,dar nu a diminuat sfintirea in care Tatal gaseste placere, asa cum va gasi in acesti sfinti in Apoc., si acesta sta in pazirea poruncilor.
Aceasta este voia Tatalui .
Odata mantuiti prin credinta sa ne pazim neintinati ,pazind in continuare poruncile, creiind prin Duhul Sfant un caracter in noi asemanator cu a Lui>>>Sfant<<
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
2764. Postat la 06/04/2010 15:44 - 5540z15h20m |
|
|
Voi ati inteles cum se poate:
arde lucrarea,
sa pierzi rasplata,
si totusi, sa fii mantuit ca prin foc ?.
Mantuirea este un dar pe care trebuie sa-l cuceresti in fiecare zi.
Biblia are răspuns la toate intrebările. |
|
Deconectat |
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3027. Postat la 27/04/2010 10:21 - 5519z20h43m |
|
|
Shalom!
Am putea spunea oare ca mantuirea nu e prin fapte, dar nu-i fara fapte?...
Baruch ha-ba!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36 |
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3076. Postat la 30/04/2010 23:00 - 5516z8h5m |
|
|
valentina a scris:
Voi ati inteles cum se poate:
arde lucrarea,
sa pierzi rasplata,
si totusi, sa fii mantuit ca prin foc ?.
Mantuirea este un dar pe care trebuie sa-l cuceresti in fiecare zi.
Evrei 6:4
Căci cei ce au fost luminați odată, și au gustat darul ceresc, și s-au făcut părtași Duhului Sfânt,
Mat 12.31-32; Evr 10.26; 2Pet 2.20-21; 1Ioan 5.16; Evr 10.32; Ioan 4.10; Ioan 6.32; Efes 2.8;
Evrei 6:5
și au gustat Cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterile veacului viitor -
Gal 3.2-5; Evr 2.4;
Evrei 6:6
și care totuși au căzut, este cu neputință să fie înnoiți iarăși, și aduși la pocăință, fiindcă ei răstignesc din nou pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu, și-L dau să fie batjocorit.
2 Petru 2:20
În adevăr, dacă, după ce au scăpat de întinăciunile lumii, prin cunoașterea Domnului și Mântuitorului nostru Isus Hristos, se încurcă iarăși și sunt biruiți de ele, starea lor de pe urmă se face mai rea decât cea dintâi.
Mat 12.45; Evr 6.4; Evr 10.26-27; 2Pet 1.4; 2Pet 2.18; 2Pet 1.2;
2 Petru 2:21
Ar fi fost mai bine pentru ei să nu fi cunoscut calea neprihănirii, decât, după ce au cunoscut-o, să se întoarcă de la porunca sfântă, care le fusese dată.
Luc 12.47-48; Ioan 9.41; Ioan 15.22;
2 Petru 2:22
Cu ei s-a întâmplat ce spune zicala adevărată: "Câinele s-a întors la ce vărsase", și "scroafa spălată s-a întors să se tăvălească iarăși în mocirlă."
Cam asa stau lucrurile din punct de vedere biblic cit despre noi cum vom fi mantuiti depinde doar de noi ,iar mila si judecata sunt date de dumnezeu pt. fiecare in parte .
Fiti binecuvantati! |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
3081. Postat la 01/05/2010 08:03 - 5515z23h1m |
|
|
Michael Roman a scris:
Shalom!
Am putea spunea oare ca mantuirea nu e prin fapte, dar nu-i fara fapte?...
Baruch ha-ba! Sau mai bine spus ar trebui să facem o distincție între "actul mântuirii" și "viața de om mântuit trăită zi de zi", nu ?
Actul mântuirii se produce odată, atunci când ne predăm viața Mântuitorului și îl recunoaștem pe El ca Stăpân și Domn al vieții noastre. Acest lucru ni se oferă în dar, și ca să-l primim trebuie doar să vrem și apoi să credem.
Viața de om mântuit însă, este compusă din foarte multe detalii. Începând de la decizia de a face botezul în apă ( care este tot o faptă ce trebuie făcută, deci nu poate fi înlocuită cu simpla "credință că ești mântuit" ) și continuând cu împlinirea din dragoste a tuturor poruncilor lui Dumnezeu pe care ni le revelează El prin Cuvântul Sfânt și prin slujitorii Domnului mai vechi în credință . Citat VDC: Matei 28:20 Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată că Eu Sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin. Cam așa înțeleg eu că-și trăiește viața un om mântuit.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
3122. Postat la 04/05/2010 20:16 - 5512z10h48m |
|
|
Mantuirea este doar prin credinta. Ea este lucrarea lui Dumnezeu care vrea sa ne readuca in locul de unde am cazut. Este o lucrare complexa facuta de Dumnezeu. Mantuirea are 3 etape sau faze :
- iertarea sau indreptatirea. Iertarea este atribuita. Dumnezeu ne socoteste ca si cum n-am pacatuit.
- sfintenia sau impartasirea, care se desfasoara de-a lungul vietii, prin studiu, devotiune, slujire, compasiune, smerenie, ascultare, implinire.........
- proslavirea, adica transformarea in trupuri nemuritoare.
Prin toate aceste etape trece omul mantuit, doar cu ajutorul lui Dumnezeu si doar daca doreste si accepta Planul de mantuire.
NU EXISTA mantuit pentru totdeauna. Mantuirea am primito in dar, si o putem pierde, atunci cand ne abatem si nu respectam Planul de mantuire.
|
Deconectat |
Ce este mântuirea? |
5965. Postat la 19/12/2010 19:19 - 5283z10h46m |
|
|
Daca nu-i interesat nimeni de subiect, ma vad nevoita sa scriu tot eu. Avem in 1 Corinteni 3;10-15, cateva versete carora trebuie sa le acordam o mai mare atentie. Pavel scrie despre temelia mantuirii. Focul va dovedi ce-am cladit .
|
Deconectat |
RE: Ce este mântuirea? |
nadia_mol (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6902. Postat la 14/01/2011 17:51 - 5257z12h13m |
|
|
mereu aud : MANTUIREA E PERSONALA
adica?????
.........?? |
|
Deconectat |
costy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6936. Postat la 15/01/2011 20:20 - 5256z9h44m |
|
|
Mantuirea=Viza de intrare in Imparatia Cerurilor Calea binenteles este Domnul ISUS
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine! |
|
Deconectat |
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6947. Postat la 16/01/2011 01:55 - 5256z4h9m |
|
|
Voi sunteți păziți de puterea lui Dumnezeu, prin credință, pentru mântuirea gata să fie descoperită în vremurile de apoi, pentru că veți dobândi, ca sfârșit al credinței voastre, mântuirea sufletelor voastre.Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă, ci din aceia care au credință pentru mântuirea sufletului.Astfel, dar, preaiubiților, după cum totdeauna ați fost ascultători, duceți până la capăt mântuirea voastră, cu frică și cutremur, nu numai când sunt eu de față, ci cu mult mai mult acum, în lipsa mea.Și aceasta cu atât mai mult, cu cât știți în ce împrejurări ne aflăm: este ceasul să vă treziți în sfârșit din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi decât atunci când am crezut.Căci mie nu mi-e rușine de Evanghelia lui Hristos; fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului;Cine umblă în neprihănire găsește mântuirea, dar cine umblă pe două căi strâmbe cade într-o groapă.
Psalmi 50:23
Cine aduce mulțumiri ca jertfă, acela Mă proslăvește, și celui ce veghează asupra căii lui, aceluia îi voi arăta mântuirea lui Dumnezeu. |
|
Deconectat |
6974. Postat la 16/01/2011 21:01 - 5255z9h3m |
|
|
nadia_mol a scris:
mereu aud : MANTUIREA E PERSONALA
adica?????
.........?? Adică mântuirea mea nu depinde de faptele rele ale altora. Dacă o comunitate întreagă face ceva greșit, și eu știu că nu e permis să se facă acel lucru, nu-l fac și în felul acesta mântuirea mea nu e afectată de păcatul celorlalți. În sensul acesta mântuirea e personală.
În epistola lui Iuda, v. 1 scrie despre cealaltă extremă a mântuirii, cea colectivă. Respectiv șansa mântuirii în mod egal pe care prin Hristos a lăsat-o Dumnezeu tuturor care vor crede în El.
Cam așa înțeleg eu că mântuirea este personală.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6988. Postat la 17/01/2011 11:00 - 5254z19h4m |
|
|
Buna.
Am citit toate opinile, interesante.
Mantuirea este doar prin credinta. Ea este lucrarea lui Dumnezeu care vrea sa ne readuca in locul de unde am cazut.
"Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
Nu prin fapte sa nu se laude nimeni. "
1.Toata opera mantuirii ii apartine in intregime numai lui Dumnezeu.
2.Faptele noastre nu contribuie la mantuirea noastra. cu nici un chip.
3. Suntem mantuiti doar ,doar prin credinta in Domnul Nostru Isus Hristos, fara lege , fara fapte, doar ptin credinta in Isus.
|
|
Deconectat |
6989. Postat la 17/01/2011 11:10 - 5254z18h54m |
|
|
Poate m-am exprimat mai greoi în postarea de mai sus... Nici eu nu susțin că mântuirea ar putea fi câștigată prin fapte bune, dar mai sus am vrut să spun că odată ce am fost răscumpărați prin credința în Isus Hristos și deci am ajuns mântuiți (salvați) putem pierde mântuirea dacă păcătuim (facem fapte rele ).
|
Deconectat |
cautatorul (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6992. Postat la 17/01/2011 12:23 - 5254z17h41m |
|
|
Aurelc indiferent de viata noastra, cum ne simtim noi, de esecurile noastre ,LUI Dumnezeu NUI pare rau ca NEA mantuit. Dar daca ne intoarcem de la EI si apucam pe alte cai si nu ne mai intoarcem la cruce vom pieri, chiar si atunci cand suntem rataciti lupta pt, a ne aduce la cruce, slava e a LUI .
|
|
Deconectat |
6994. Postat la 17/01/2011 13:17 - 5254z16h47m |
|
|
Sufletul care păcătuiește, acela va muri. Care urmează legile Mele și păzește poruncile Mele, lucrând cu credincioșie r11; omul acela este drept și va trăi negreșit, zice Domnul Dumnezeu.
De aceea vă voi judeca pe fiecare după căile lui, casă a lui Israel, zice Domnul Dumnezeu. Întoarceți-vă și abateți-vă de la toate fărădelegile voastre, pentru ca să nu vă ducă nelegiuirea la pieire. Lepădați de la voi toate fărădelegile prin care ați păcătuit, faceți-vă rost de o inimă nouă și un duh nou. Pentru ce vreți să muriți, casă a lui Israel?Căci Eu nu doresc moartea celui ce moare, zice Domnul Dumnezeu. Întoarceți-vă, dar, la Dumnezeu și veți trăi.
In acest sens vad umblarea in credinta si adevar adica personala ca si o mantuire personala, iar ce avem de la Domnul jertfa sa zice ca prin har sinteti mantuiti adica sint doua clase prima de la Domnul si alta personala. |
|
Deconectat |
nadia_mol (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
6996. Postat la 17/01/2011 13:56 - 5254z16h8m |
|
|
....ok am inteles ....mantuirea nu e prin fapte ,ca sa nu se laude nimeni !! Adevarat!!!
.....dar totusi ...oare aceasta mantuire ne priveste(doar personal) doar pe fiecare in parte ( fiecare pt el ) ??
....adica- poate mantuirea unora din jurul nostru ar putea depinde de noi -in ce sens : sa-l instiintam pe om ca trebuie sa aleaga calea dreapta ca sa fie salvat (mantuit) :
" Ezechiel 3:18 Când voi zice celui rău: ,Vei muri negreșit!', dacă nu-l vei înștiința, și nu-i vei spune, ca să-l întorci de la calea lui cea rea și să-i scapi viața, acel om rău va muri prin nelegiuirea lui, dar îi voi cere sângele din mâna ta! "
...vedem deci, ca mantuirea nu e numai pesonala,nu ne priveste doar personal ( trebuie sa ne intereseze si mantuirea aproapelui )
fiti binecuvantati |
|
Deconectat |
6999. Postat la 17/01/2011 15:15 - 5254z14h49m |
|
|
MANTUIREA: Acțiunea de a (se) mântui și rezultatul ei; mântuință, izbăvire, salvare, dezrobire, eliberare, isprăvire, isprăvit, încheiere, liberare, salvare, scăpare, scoatere, sfârșire, sfârșit, terminare, terminat.
Mantuirea de la Domnul
Am fost cu toti mantuiti prin jertfa Domnului ISUS,adica eliberati din robia pacatului si a faradelegilor, salvati prin sangele sau de pe Golgota, caci el este mielul nostru pentru intreg pamantul.
Mantuirea personala
Salvarea sufletului de la moarte prin ascultarea de cuvint si prin inplinirea sa care ne indeamna sa o rupem cu paganitatea firi pamantesti si sa iesim din ea facand voia Domnului si umblind in adevarul sau care este lumina si lumineaza pe cei din intuneric. Domnul a zis Eu sint Calea, Adevarul si Viata.
Cea ce este in ezechiel 3/18 este datoria fiecaruia sa avertizam pe oameni pentru a cunoaste adevarul si de a se abate de la pacat si faradelege dar daca el nu asculta va fi tras la raspundere pentru ca a fost instintat dar cel care va asculta el asi va mantui singur sufletul invatand sa faca voia Domnului si pazind poruncile sale.
Așa vorbește Domnul Dumnezeu: Cine vrea să asculte să asculte; cine nu vrea, să n-asculte! |
|
Deconectat |
Lica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7002. Postat la 17/01/2011 15:56 - 5254z14h9m |
|
|
Mântuirea este un dar. Un dar nemeritat și ea în esență este de fapt ceva ce noi nu am putea dobândi prin eforturi proprii. Astfel încât noi primim ceea ce se numește mântuire prin Credința în Jertfa Suprema a lui Mesia Cel Promis.
Cât despre mântuirea apropelui nostru este un ult aspect, desigur însă că regula este aceeași și pentu el însă noi trebuie să dovedim dragoste față de aproapele nostru...și în mod natural dacă iubim o persoană vom vrea ca acea persoană să fie mântuită.
Un aspect care mai trebuie discutat este CE TREBUIE SĂ FACĂ O PERSOANĂ MÂNTUITĂ (care a crezut) PENTRU A NU ÎȘI PIERDE MÂNTUIREA?
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti. |
|
Deconectat |
costy (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
7008. Postat la 17/01/2011 17:58 - 5254z12h7m |
|
|
Mantuirea este Darul Lui Dumnezeu pentru totii oameni care cred in Fiul Lui Cel Iubit Domnul ISUS. Cum se capata mantuirea ? Prima data este Credinta in Domnul ISUS ca a venit pe pamant si sa jertfit pentru totii oamenii, apoi Implinirea Legilor si Poruncilor.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine! |
|