Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Cei răi n-au pace, zice Domnul"
Isaia 48:22

Cugetarea zilei
"Cel care se folosește de pământ ca să promoveze sistemul de valori al împărăției lui Dumnezeu va moșteni pământul, dar cel care ar aduce și Împărăția Cerurilor ca să câștige astăzi pământul, dând din coate și călcând în picioare, va fi mâncat de viermi și va fi moștenit de pământ."

Beniamin Fărăgău

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 10
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 2 < 1 2
Deconectat RE: Ce este firea pământească?
Lica
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2332. Postat la 01/03/2010 20:00 - 5550z7h55m
Deoarece cred că există o mică greșeală de atitudine aș vrea să atrag atenția în calitate de moderator că noi discutăm diferite teme încercând să evităm orice atac asupra unei persoane sau comunități. Te rog frate Michael Roman să îți susții părerea cu privire la un subiect fără a interveni asupra postărilor celorlalți utilizatori...nu spun că ai sau nu ai dreptate dar nu este normal ca un utilizator să ceara altui utilizator cu aceleași drepturi să își modifice o anumită postare, fiecare avem dreptul la o părere.

Dacă nu suntem deacord cu ceea ce a spus un alt utilizator avem dreptul doar să ne spunem părerea...nu să îi dictăm ce să facă!

Să facem totul spre creșterea noastră a tuturor!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Aurelc
2340. Postat la 01/03/2010 22:39 - 5550z5h16m
... Acum scriu și eu câteva cuvinte off--topic ( adică ne la subiect) pentru că deși nu am discutat cu Michael aspectul acesta, eu cred că el se referă la o greșeală de exprimare, o greșeală gramaticală, nu neaparat de înțeles. În mod logic și corect în limba română nu există calitate negativă ... , și cu atât mai puțin calitate duhovnicească negativă. Corect s-ar putea spune însușiri negative sau stare spirituală rea. Dacă nu am dreptate în ceea ce am intuit, ar fi bine să explici ce anume nu e bine spus Michael.

Și revenind la subiect, aș vrea să vă spun că după felul cum văd eu lucrurile, în traducerea Cornilescu expresia " firea pământească " nu se referă strict numai la ființa umană. Eu înțeleg că în Romani 8:3 e vorba de animalele de jertfă în egală măsură cu ființele umane. Nici unele nici altele nu erau desăvârșite ca să poată schimba situația din rea în bună pentru eternitate. Omul e ființă care moștenește păcatul încă de la naștere iar animalele care puteau fi aduse ca jertfă nu erau în măsură să poată ierta păcatele în locul celui care a păcătuit.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
emanolake
2425. Postat la 11/03/2010 13:23 - 5540z14h32m
Fratilor ar trebui sa definim mai clar despre firea pamanteasca ce este si ce rol are, pentru ca alti sa inteleaga si sa se pazeasca..

Romani 7/5-9
5. Căci, când trăiam sub firea noastră pământească, patimile păcatelor, ațâțate de Lege, lucrau în mădularele noastre și ne făceau să aducem roade pentru moarte.
6. Dar acum, am fost izbăviți de Lege și suntem morți față de Legea aceasta care ne ținea robi, pentru ca să slujim lui Dumnezeu într-un duh nou, iar nu după vechea slovă.
7. Deci ce vom zice? Legea este ceva păcătos? Nicidecum! Dimpotrivă, păcatul nu l-am cunoscut decât prin Lege. De pildă, n-aș fi cunoscut pofta, dacă Legea nu mi-ar fi spus: rSă nu poftești!r1;
8. Apoi păcatul a luat prilejul și a făcut să se nască în mine, prin poruncă, tot felul de pofte; căci fără Lege, păcatul este mort.
9. Odinioară, fiindcă eram fără Lege, trăiam; dar, când a venit porunca, păcatul a înviat, și eu am murit.

Nu stiu cati dintre voi frati ati trait in lume si ati gustat placerile si poftele firi lumesti e foarte usor sa vorbesti si sa scri aicia versuri din biblie si sa te zbati cu fratele cu teme biblice si sa nu fi practicat.Este o diferenta mare de ce este scris in cuvantul Domnului si de cea ce o persoana a practicat viata aceasta a gustat din ea si cand i sa deschis ochii mai bine sesiseaza ca totul este o desartaciune si goana dupa vant. Daca ati observat cu toti cand te duci intrun loc sau te intalnesti cu cineva si vrei sa vorbesti despre Domnul majoritatea te refuza si nici nu vrea sa te asculte cu toate ca ei cunosc pe Domnul Isus si stiu ca a murit pentru fiecare, persoana prefera sal lasi in pace si sa ati vezi de treba ta ca el zice ca are o credinta si ca nu mai are nevoie de alta. Aicia noi majoritatea crestinilor ne confrutam cu un mare dusman care este Satana care nu doreste sa cunoasca adevarul si nici nu lasa pe persoana ca sa-l primeasca din contra el vine cu vorbe amagitoare si inselaciuni care omul este dus in eroare si in minciuna. Satana stie caracterul omului si cel poate determina pe om sa pacatuiasca in fata Parintelui ceresc si imparatul nostru. El face ca omul sa se indeparteze de Dumnezeu prin mijloace de atractie si de inselaciuni care omul este atras de pofta firi si placerile ei, crezand ca tot ce este facut este bun si ca nimica nu se compara cu cea ce a facut el.Daca observam in cea mai mare parte unde vrasmasul asi vara coada e in famili aicia el poate provoca un mare lant de fapte rele care apar si sint foarte cunoscute de toti; certurile,desfranarea,curvia,zavistiile,miniile,neintelegerile, dezbinarile,certurile de partide,pizmele,vrajbiile,betiile, etc. Aicia este cel mai mare punct unde vrasmasul face dezbinarile intre sot si sotie intre parinti si copi si dupaia copi intre copii.Majoritatea in zilele de astazi multi tineri nusi mai ascult parinti si au devenit sa fie neascultatori si sa umble in patima poftelor care ai duce la pierire, consumand bauturi alcolice, tigari,hotia,scandaluri droguri,ubland in pofte si placeri de curvie si ar fi multe de enumerat in privinta tinerilor si poftele care ai educ in ratacire.

Incatusit de lantul acesta a firi pamantesti omul crede ca face binele pentru el, dar in fond el este inselat de satana. Inselaciunea satanei fata de om eu am caracterizato cu un cuvant care cu toti al stim si se numeste Depresia care eu o numesc soapta celui rau. de ce o numesc asa pentru ca Depresia e un cuvant care poate multi nul cunosc si nici nu stie ce fel de sintonime are, si as vrea sa le aduc intrun mic numar ca fiecare sa inteleaga si sa stie ce rol are pentru ca majoritatea din zilele noastre traiesc intro astfel de viata si asi pun capat vieti.

Persoana care are depresie se poate simti lipsita de speranta, trista sau nu mai poate simti placere in aproape nimic din ceea ce face. Se poate simti "daramanta" sau descurajata, plange usor. De asemenea poate fi irascibila sau anxioasa sau poate avea un nivel scazut de energie. Adeseori simptomele depresiei pot fi subtile la inceput. Poate fi dificil de recunoscut ca simptomele pot avea legatura intre ele si ca persoana respectiva ar putea avea depresie.
Cele mai semnificative doua simptome ale depresiei sunt:
- tristetea sau lipsa de speranta
- pierderea interesului sau a placerii in efectuarea majoritatii activitatilor din viata de zi cu zi.
Alte simptome pot fi:
sentiment de neliniste si incapacitatea de a putea sta linistit sau din contra, sentimentul ca orice miscare necesita un mare efort
- sentimente de vinovatie sau de devalorizare fara un motiv aparent
- ganduri recurente de moarte sau de suicid.
- plans facil, manie, stare generala proasta, impreuna cu anxietate si stare de tensiune interioara
- sensibilitate excesiva la rejectie (respingere).
Depresia poate duce la suicid. Semnele prevestitoare ale unei tentative de suicid se modifica cu varsta:
- semnele prevestitoare ale suicidului la copii si adolescenti pot fi: preocuparea in legatura cu moartea sau suicidul sau ruperea recenta a unei relatii
- semnele prevestitoare ale suicidului la adulti pot include: abuzul de alcool sau de alta substanta, pierderea recenta a slujbei sau divortul
- semnele prevestitoare ale suicidului la varstnici pot cuprinde: moartea recenta a partenerului de viata sau diagnosticarea de curand cu o boala severa, care ii poate scurta durata de viata.
- nu se poate abtine de la a se vatama pe sine sau pe altcineva
- aude voci
- a avut sau are o tentativa de suicid sau prezinta semne prevestitoare de suicid, cum ar fi faptul ca vorbeste despre suicid sau despre vatamarea unei alte persoane
- prezinta semne de detasare de realitate (psihoza)
- consuma alcool in cantitate exagerata sau droguri.

Ar fi multe de spus si multe lucruri asemanatoare despre firea pamanteasca si despre viata de zi cum se traieste,dar Domnul sa ne intareasca si sa ne imbarbateze pe toti care cunoastem adevarul, sa ne inbrace cu Armura Duhului Sfant sa tinem piept potrivnicului si sa nu trezim firea aceasta a poftelor si placerilor ca daca cadem in ea cu greu vom iesi de acolo.

Adonai sa va binecuvanteze pe toti.. Shalom
Pagina 2 din 2 < 1 2
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19230054 vizite unice Powered by PHP-Fusion