Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Domnul să vă îndrepte inimile spre dragostea lui Dumnezeu și spre răbdarea lui Hristos!"
2 Tesaloniceni 3:5

Cugetarea zilei
"Libertatea este uneori un alt fel de a spune ca nu mai ai nimic ce să pierzi, asemeni îndrăgostitului rămas "liber" atunci când l-a părăsit iubita."

Country Song

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Deconectat RE: Nu va mai fi luna?
beyond
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
22595. Postat la 04/04/2013 18:42 - 4416z6h6m
Lucia a scris:
Abstractul pentru mine nu exista in discutarea Bibliei, el poate ajuta in arta si psiologie

Asta pentru că tu nu poți să aplici un principiu lingvistic decât la domeniile-etichetă unde ai auzit de "abstract".
Dar "abstract" înseamnă ceva invizibil, din mintea și din sufletul nostru, și face referire la domeniul noțiunilor și conceptelor, nu al materiei.

ABSTRÁCT, -Ă, abstracți, -te, adj., s. n. 1. Adj. Care este gândit în mod separat de înfățișarea materială, de exemplele particulare, de ansamblul concret (senzorial) din care face parte; care este detașat de obiecte, de fenomene sau de relațiile în care există în realitate. (DEX 2009)

ABSTRÁCT, -Ă adj. (op. concret) Care este rezultatul unei abstracții; care este imperceptibil prin simțuri. (Dict. Neologisme 1986).

Că "abstractul" are diferite aplicații (în artă, în psihologie etc.), asta e doar o particularizare a lui.
_______

Lucia a scris:
pana nu-mi aduci argumente scrise eu nu te cred.

Nici nu am urmărit să te fac să crezi ceva cu forța. Eu doar mi-am expus ce cred eu; precum și versetele care mă fac pe mine să cred ceea ce cred.
_______

Lucia a scris:
Iar versetul adus in discutie de Ana, se ia cum sta SCRIS.

Da, se ia cum stă SCRIS, dar așa cum l-a scris autorul, adică Solomon în limba ebraică.

Dar, spre fericirea ta, poate ai văzut că originalul ebraic aproape coincide cu Cornilescu.

Cât despre Ana, dacă ai să fii atentă (măcar acum!) la postarea ei nr. 20456 postată la 15/11/2012 pe acest topic, ai să vezi că ea a scris acel verset în două feluri contradictorii, și a cerut niște lămuriri.

Acum, după ce nu i-a răspuns nimeni (tu doar cerându-i lămuriri în postarea 20459, deși dânsa tocmai spunea că e nelămurită), nu înțeleg de ce ești atrasă ca un magnet de stările conflictuale și de ce te superi că eu îi răspund:
- ce știu din ebraică, și
- ce cred despre Luna însângerată.

Mi-ar plăcea să fii mai conciliantă și să lași deoparte resentimentele pe care le nutrești față de mine pentru că îmi argumentez biblic o poziție care nu coincide cu a ta.
Lucia
22597. Postat la 04/04/2013 19:19 - 4416z5h29m
Eu i-am cerut explicatii Anei pentru ca este corect ca cel ce deschide un subiect sa-si spuna si parerea, nu?
Nu i-am raspuns pentru ca nu aveam cu ce, versetul spune de fapt adevarul despre LUNA.
Mi-ar placea sa vorbesti cu vorbele lui Dumnezeu si sa nu mai rastalmacesti.
Luna insangerata, ca sa incerc o talmacire biblica, inaintea venirii Domnului POATE sa insemne o vreme de necaz, o vreme insangerata, asta daca ar fi sa ma duc la Genesa unde spune ca corpurile ceresti sunt semne care arata vremile, dar sincer, nu pot spune cu siguranta ca as avea dreptate in acest sens.
Vezi, si tu ai putea demonstra cu Biblia, de unde ideea ca luna este o sfanta a lui Isus.
Eu stii ce cred, ca la tine aici a intervenit abstractul care a spus sufletului tau ca asa ar fi.
Dar, dragul meu, ce iese din sfera biblica nu sta in picioare, ca fiind un adevar, este imaginatia ta, si ar trebui sa-ti dai seama ca inventezi si asta nu este bine.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22601. Postat la 04/04/2013 19:58 - 4416z4h51m
Lucia a scris:
Eu stii ce cred, ca la tine aici a intervenit abstractul care a spus sufletului tau ca asa ar fi. Dar, dragul meu, ce iese din sfera biblica nu sta in picioare

Ești liberă să crezi ce dorești și să batjocorești cum dorești credința mea, dacă ți se permite asta.
Eu doar mi-am spus opinia la subiectul topicului.

Cât despre sfera biblică, se pare că sfera ta este mai mică; și nu prea pricepi că judecarea spirituală (duhovnicească) a lucrurilor, face parte din sfera aceasta.

Eu zic să mai citești Biblia... cu atenție.

Succes!
Lucia
22604. Postat la 04/04/2013 20:20 - 4416z4h29m
beyond, ce am scris, de fapt ai scris tu in prima postare de la acest subiect, ca sa nu crezi ca te batjocoresc, ci vreau sa-ti dai seama ca inventezi, si asta nu o vad doar eu...
Beiond a scris:
"Insangerarea ei( lunii)spune sufletului meu ca va fi sacrificata de Neamuri..."
Tu ai scris!
Daca nu te superi, spune-mi cine a zis sufletului tau ca ar fi o sfanta sacrificata?
Dupa mine, zic ca abstractul te-a spus, ca in Biblie nu gasim asa ceva.
Daca spune, demonstreaza acest lucru.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22606. Postat la 04/04/2013 20:39 - 4416z4h9m
Lucia, dacă ție cuvântul "sânge" nu-ți spune decât că se referă la culoarea sângerie, află că la Ioel 2.31 cuvântul este דּם, adică se referă la sânge, nu la culoarea sângerie.

Luna se va preface în sânge. Și asta se poate lega de versetul scris de Ana: "până ce nu va mai fi Luna".
Și "Soarele" mâniat se va preface, atunci, în întuneric.

Da, abstractul mi-a relevat înțelegerea acestor lucruri.
Ca de altfel, tuturor creștinilor din lume: toți au înțeles Biblia prin lucruri abstracte: raționalul lor, credința lor, speranța lor etc.

Abstractul e opus concretului vizibil, și abstractul e în sufletul și în mintea omului.
(Mai citește odată DEX-ul că se pare că n-ai înțeles noțiunea de "ABSTRACT" decât ca artă. Chiar nu mă gândeam că trebuie să mă cobor până la asemenea lucruri elementare.)

Pavel însuși spune că am fost mântuiți printr-un lucru abstract (care nu se vede): CREDINȚA.

"pentru că umblăm prin credință, nu prin vedere." (2 Cor.5.7).

Și tot el spune că avem un lucru abstract de o mare valoare: NĂDEJDEA.

"Căci în nădejdea aceasta am fost mântuiți. Dar o nădejde care se vede nu mai este nădejde: pentru că ce se vede, se mai poate nădăjdui?
Pe când, dacă nădăjduim ce nu vedem, așteptăm cu răbdare." (Rom.8.24,25)
Lucia
22609. Postat la 04/04/2013 21:01 - 4416z3h47m
In Biblie SCRIE ca prin CREDINTA in Isus traim, si pentru ca am o dovada, eu cred in Evanghelie, dar daca vine cineva cu o alta, nu mai cred.
Ce bine ca am Cuvantul si am dupa ce sa ma ghidez si nu trebuie sa ma iau dupa ABSTRACTUL din mintea oamenilor, ci dupa vorbele sfinte a lui Dumnezeu scrise literal in Biblie.
Bine ca ai recunoscut ca abstractul te-a spus despre sfanta asta...pe care nu am gasito in filele Bibliei.

beyond
22611. Postat la 04/04/2013 21:14 - 4416z3h34m
Bine! Văd că te încăpățânezi să nu citești dexul. Uite îți dau un link: dexonline.ro

Văd că nu pricepi ce-i acela abstract.
Probabil că ai găsit o cale ca să-ți vezi credința din suflet printr-o spectroscopie sau altceva de genul ăsta.
Lucia
22613. Postat la 04/04/2013 21:19 - 4416z3h29m
Stiu ce inseamna abstract, dar nu ma folosesc de el ca sa ies din sfera Bibliei, raman la ce sta scris.
Luna o vad luna, si nu o sfanta a lui Isus.

beyond
22617. Postat la 04/04/2013 21:48 - 4416z3h0m
Luna o vezi Lună. Foarte bine!
Când vei vedea că ea se va preface în sânge, și va curge cum curge sângele, atunci poate că vei fi fericită.
_______

Lucia a scris:
Stiu ce inseamna abstract, dar nu ma folosesc de el ca sa ies din sfera Bibliei, raman la ce sta scris.

Ei bine, văd că tu te ferești de un cuvânt pur și simplu pentru că nu-l scrie în Biblie.
Dar în Biblie scrie despre "lucrurile care nu se văd", despre "nădejdea care nu se vede", despre faptul că "trăim prin credință, nu prin vedere".

E același lucru: ceea ce nu se vede intră în categoria ABSTRACT.
Așa că și eu rămân la ceea ce stă scris. Numai că sfera biblică e mai largă decât o înțelegi tu.
Tu te cramponezi doar de litere.
Dar eu, spre deosebire de tine, citesc LITERELE ca să pricep IDEILE BIBLICE, nu LINGVISTICA BIBLIEI.
Căci, dacă ai auzit de "sinonime", să știi că foarte multe lucruri din Biblie le poți scrie prin sinonime într-o lingvistică mai modernă. (Cu o singură condiție: să se conserve aceleași idei.)

Lucia, eu te sfătuiesc să te păzești de bibliolatrie, căci, așa cum zicea Pavel la 2 Cor.3.6: "slova omoară".
Adică, cei ce idolatrizează forma, nu pricep fondul problematic. De aceea, lor, litera le omoară spiritul.
Lucia
22621. Postat la 04/04/2013 22:28 - 4416z2h21m
beyond, tu stii ce inseamna bibliolatrie?
Inseamna acceptarea si interpretarea literala a textului biblic, chiar nu mie frica sa-mi iubesc Cuvantu(pe Isus), sa raman la ce sta scris, sa nu-mi fac alti Dumnezei, dar sa-mi dau viata pentru Tatal ceresc si sa ma inchin Lui, nu gresesc cu nimic.
Chiar vrei sa ma inspaimanti, dar nu reusesti!smiley

beyond
22625. Postat la 04/04/2013 22:39 - 4416z2h10m
Lucia, subiectul a depășit în întregime topicul.
Despre bibliolatrie ți-am răspuns acum câteva minute în postarea 22622 de pe topicul "Chat".
Lucia
22639. Postat la 05/04/2013 11:14 - 4415z13h34m
Nici tu nu ai revenit, ci doar te-ai limitat la o observatie.
.......................
Asa ca luna este luna din cer si nu sfanta lui Isus, pentru ca in Psalmul 72 nu am gasit nici macar o aluzie a aceste-i sfinte, ci este un Psalm profetic unde dezvaluie Imparatia de 1000 de ani aici, jos pe pamant.

beyond
22641. Postat la 05/04/2013 11:24 - 4415z13h25m
Lucia a scris:
Asa ca luna este...

Așa că tu poți crede ce dorești.
Lucia
22645. Postat la 05/04/2013 11:53 - 4415z12h55m
Cred ce scrie, ca luna este luna de pe cer.
Doar n-o sa cred ca este o sfanta, unde scrie?

beyond
22647. Postat la 05/04/2013 12:16 - 4415z12h33m
O! Sancta Simplicitas! (a spus Ian Huss pe rug despre o femeie în vârstă care a adăugat un mănunchi de vreascuri la focul rugului).

Tu, Lucia, îți adaugi conștiincioasă vreascurile despre astrul lunar, la focul rugului acestui topic în care se vorbește despre dispariția la un moment dat a Lunii, rug pe care nu aș dori să mă aflu și eu, doar fiindcă mi-am exprimat credința despre "prefacerea Lunii în sânge".

Eu așa cred. Tu ce vrei? Să mă convingi că expresia "Luna în sânge" se referă la culoarea sângerie pe care o va lua Luna atunci când va pieri? Eu nu cred asta, ci cred că este un simbol al unei persoane de o sfințenie deosebită, la fel cum Soarele neprihănirii este un simbol al lui Iisus Hristos.

Eu nu încerc să te conving să crezi ca mine. Dacă ție Duhul nu ți-a dat această credință, cum aș putea s-o fac eu doar prin argumente raționale?
Lucia
22649. Postat la 05/04/2013 12:21 - 4415z12h27m
In Psalmul 72 nu scrie ca luna este prefacuta in sange, ci de luna, luna de pe cer.

beyond
22653. Postat la 05/04/2013 12:30 - 4415z12h19m
Bine că ai ajuns, în final, la concluzia asta evidentă.
Lucia
22654. Postat la 05/04/2013 12:34 - 4415z12h15m
Nu am ajuns acum, asta mi-a fost parerea de la bun inceput.

beyond
22656. Postat la 05/04/2013 12:38 - 4415z12h11m
Mai rămâne să-ți dai seama și de faptul că eu AM FĂCUT O LEGĂTURĂ LOGICĂ între Psalmul 72.7 și Ioel 2.31.
Lucia
22658. Postat la 05/04/2013 12:51 - 4415z11h57m
Bine, bine, dar tot nu ai lamurit acea legatura cu sfanta..

Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19196272 vizite unice Powered by PHP-Fusion