Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Cei răi n-au pace, zice Domnul"
Isaia 48:22

Cugetarea zilei
"Cel care se folosește de pământ ca să promoveze sistemul de valori al împărăției lui Dumnezeu va moșteni pământul, dar cel care ar aduce și Împărăția Cerurilor ca să câștige astăzi pământul, dând din coate și călcând în picioare, va fi mâncat de viermi și va fi moștenit de pământ."

Beniamin Fărăgău

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 5
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Întrebări și răspunsuri biblice
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Deconectat RE: Pilda Bogatului si a lui Lazăr - Iad și Rai -
avodah
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1299. Postat la 31/10/2009 22:31 - 5671z5h27m
Vreau sa va raspund si eu cu o intrebare:
Credeti ca este normal, ca D-zeu sa chinuie vesnic pe bunica mea de exemplu care a murit fara sa cunosca adevarul , din cauza caci a fost inselata de acest sistem pe care haideti sa-i numim (prorocul mincinos)???

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Aurelc
1300. Postat la 31/10/2009 22:32 - 5671z5h27m
Dane, crede-ma ca nu ma consider deloc in masura sa-L trag pe Domnul la raspundere ce va face cu tot felul de oameni din diferite timpuri( epoci) culturi, stari sociale sau materiale cu mai multa sau mai putina minte, si de altfel sunt aproape o infinitate de cazuri, pe care stiu ca El este in stare si in masura sa le rezolve, si o va face, nu trebuie sa ma ingrijorez eu prea tare pentru asta ;-)

Pe de alta parte, nici sa ma apuc eu sa-i dau sfaturi cum si ce sa faca nu cred ca are rost, pentru ca as gresi cu siguranta...si tu la fel.
Daca mi-ai cerut parerea personala, ti-am spus-o, mai ales citind postari foarte indraznete de-ale tale si ale lui Iedidia in care aproape ca-L stramtoriti pe Dumnezeu la colt, ca si cum nu ar avea ce face decat sa va respecte parerea ( vezi ca spun un pic asa, mai cu fruntea descretita ;-) )
Deci eu daca am sustinut ceva, am citat din Biblie verset, si anume ca vor fi oameni care vor fi chinuiti vesnic. Nu uita ca subliniez o treaba ca sa nu interpretezi altceva: eu nu stiu, si nici nu sustin ca toti cei ce nu vor avea parte de viata vesnica impreuna cu Dumnezeu, vor fi chinuiti in vecii vecilor, pentru ca nu am verset concret inca la aceasta, dar ca unii vor fi chinuiti in felul acesta, ti-am demonstrat
Astept inca parerea ta cu privire la ce te-am intrebat ;-) ( Cat despre bunica ta, imi pare rau ca nu a avut sansa pe care o avem noi... Domnul stie ce va fi cu ea si cu altii in cazuri similare, dar acum , macar noi sa ne pocaim asa cum trebuie si sa-L slujim pe Domnul cu toata inima , nu ? :-) )

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
1301. Postat la 31/10/2009 22:32 - 5671z5h27m
Am plecat de la intrebarea daca credem caci Dimnezeu va chinui in foc vesnic pe cei nemantuiti
Parerea mea este caci focul vesnic este DOAR pentru diavolul , fiara ,prorocul mincinos, caci acestia au dus si vor mai duce in eroare lumea, dar bietii oameni ca si bunica care au fost inselati nu stiu daca aceiasi pedeapsa a diavolului va fi echitabila si pentru ei-(eu personal nu cred aceasta)
Asa cum ai spus si tu avem dovada caci focul vesnic e pregatit pentru diavolul,si urmasi benevoli ai lui:

Aurelc a scris:
Nu uita ca33; subliniez o treaba33; ca sa33; nu interpretezi altceva: eu nu a33;tiu, a33;i nici nu susa33;in ca33; toa33;i cei ce nu vor avea parte de viaa33;a vea33;nica33; a33;mpreuna33; cu Dumnezeu, vor fi chinuia33;i a33;n vecii vecilor, pentru ca33; nu am verset concret a33;nca33; la aceasta, dar ca33; unii vor fi chinuia33;i a33;n felul acesta, a33;i-am demonstrat
)

Apoc 19:20
Citat:
a33;i fiara a fost prinsa33;. a33;i a33;mpreuna33; cu ea, a fost prins proorocul mincinos, care fa33;cuse a33;naintea ei semnele, cu cari ama33;gise pe cei ce primisera33; semnul fiarei, a33;i se a33;nchinasera33; icoanei ei. Ama33;ndoi acea33;tia au fost aruncaa33;i de vii a33;n iazul de foc, care arde cu pucioasa33;. 21 Iar ceilala33;i au fost ucia33;i cu sabia, care iea33;ea din gura Celui ce a33;edea ca33;lare pe cal. a33;i toate pa33;sa33;rile s'au sa33;turat din carnea lor.

Vedem in versetul 21 ce se va intimpla cu ostile lor(a fiarei si porocului mincinos) care la randul lor ar putea fi soldati obligati , sau altii inselati de diavolul , care soarta lor va fi alta decat focul vesnic pregatit pt diavolul si cei ai lui.

daniel_edil
1302. Postat la 31/10/2009 22:35 - 5671z5h24m
As vrea sa-mi spun si eu parerea personala in legatura cu acest subiect daca-mi permiteti .Cum D-zeu vorbeste despre toti acei care fac voia lui, ca intr-o zi(,DomnuL stie cind si numai el)el o sa ne ia pe toti in patria sa
si nu va lasa afara pe nici unul macar si va fi o turma si un pastor IOAN.10.16,si cred eu ca vom avea parte de aceleas bucurii.
In cit priveste cealalta categorie de oameni care nu fac voia lui(rai) eu nu cred ca d-zeu o sa-i claseze pe acestia si o sa faca exceptii cu unii oameni
o sa-si ia toti aceeasi pedeapsa,pentru faptul ca,sigur au fost dusi in eroare poate de altii la inceput dar pe parcurs au cunoscut adevarul lui
D-zeu si totusi nu s-au intors D-zeu est drept in judecatile sale si va judeca dupa dreptate,deci in concluzie zic eu (sa-l lasam pe d-zeu sa judece asa cum tie el)iar noua ne ramine un singur lucru de facut un singur lucru.cititi 2 TIM. cap.4.v.7,8 DOMNUL sa ne binecuvinteze.
(a fost doar o parere de amea)
Aurelc
1303. Postat la 31/10/2009 22:35 - 5671z5h24m
daniel78 a scris:
Am plecat de la intrebarea daca credem caci D-zeu va chinui in foc vesnic pe cei nemantuiti
Parerea mea este caci focul vesnic este DOAR pentru diavolul , fiara ,prorocul mincinos, caci acestia au dus si vor mai duce in eroare lumea, dar bietii oameni ca si bunica care au fost inselati nu stiu daca aceiasi pedeapsa a diavolului va fi echitabila si pentru ei-(eu personal nu cred aceasta)
Asa cum ai spus si tu avem dovada caci focul vesnic e pregatit pentru diavolul,si urmasi benevoli ai lui:

Aurelc a scris:
Nu uita ca subliniez o treaba ca sa nu interpretezi altceva: eu nu stiu, si nici nu sustin ca toti cei ce nu vor avea parte de viata vesnica impreuna cu Dumnezeu, vor fi chinuiti in vecii vecilor, pentru ca nu am verset concret inca la aceasta, dar ca unii vor fi chinuiti in felul acesta, ti-am demonstrat
)

Apoc 19:20
Citat:
si fiara a fost prinsa. si impreuna cu ea, a fost prins proorocul mincinos, care facuse inaintea ei semnele, cu cari amagise pe cei ce primisera semnul fiarei, si se inchinasera icoanei ei. Amandoi acestia au fost aruncati de vii in iazul de foc, care arde cu pucioasa. 21 Iar ceilalti au fost ucisi cu sabia, care iesea din gura Celui ce sedea calare pe cal. si toate pasarile s'au saturat din carnea lor.

Dane, Dane... de ce ocolesti raspunsul la intrebarea mea ?? Te-am intrebat simplu: Crezi ca in cadrul fiarei si proroocului mincinos este vorba de oameni, sau vrei sa zici ca Dumnezeu va arunca in iazul cu foc pentru un chin vesnic cladirea la nu stiu ce biserica ratacita, sau inselatoare ?... Nu uita ca ei au fost aruncati in acelasi loc cu diavolul...deci e alt fel de chin, nu e vorba de o moarte fizica, pt ca pe diavol nu-l poti omora sau chinui fizic...
daniel78 a scris:
Vedem in versetul 21 ce se va intimpla cu ostile lor(a fiarei si porocului mincinos) care la randul lor ar putea fi soldati obligati , sau altii inselati de diavolul , care soarta lor va fi alta decat focul vesnic pregatit pt diavolul si cei ai lui.
Nu e de mirare ca au fost omorati cu sabia ( doar) pentru ca acolo e vorba de batalia dinaintea " imparatiei de o mie de ani" si judecata finala va avea loc dupa mia de ani. ;-)

Explica-mi dupa logica ta, (dupa ce-mi raspunzi la prima intrebare :-P ) ce rost ar avea o judecata finala pentru niste oameni care vor fi inviati ca sa fie judecati, si apoi sa fie iar omorati ?... Eu vad un non sens in treaba asta. Iar de faptul ca toti oamenii vor fi inviati, scrie apostolul Pavel " toti terbuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata al lui Hristos", si aici nu e vorba de sfinti ca despre ei a spus Domnul Isus !.. cine crede in Mine, nu vine la judecata ci a trecut din moarte la viata

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
1304. Postat la 31/10/2009 22:36 - 5671z5h23m
Trimis: 02/04/2008 01:58 Titlul subiectului:

--------------------------------------------------------------------------------

Nu ocolesc raspunsul, am crezut ca s-a inteles din ce-am zis mai sus:
Citat:
Asa cum ai spus si tu avem dovada caci focul vesnic e pregatit pentru diavolul,si urmasi benevoli ai lui

Acesti oameni care cu buna stiinta aleg de a face aceste lucruri benevol(spre exemplu: Un pastor de la o confesiune duminicala(nu dau numele) la mine in casa a recunoscut caci e gresit de a nu tine sabatul ,si a tine Duminica in loc de Sambata, dar el mi-a spus caci nu poate a spune poporului lucrurile aceste caci si-ar pierde functia imediat, si caci poporul nu e pregatit de a accepta asa ceva)
Deci acest om dupa ce a inteles , sau i-a fost descoperit un lucru clar>>el alege a invata pe popor un alt lucru, o minciuna care este de la diavolul >>acest om de buna voie alege a lucra pt. cel rau>>deci este unealta directa a prorocului mincinos , sau fiarei(daca putem spune asa)
Deci pentru cei de teapa lui care cu buna stiinta invata falsul si neadevarul pe popor (uneltele directe ale diavolului) este pregatit focul vesnic. Dar din nou spun bunica saraca care a fost inselata de un asemenea om nu cred ca i se cuvine ce e pregatit pentru diavolul, fiara si acesti mincinosi.
- deci cred ca va fi foc vesnic, dar nu pentru toti oameni nemantuiti, ci doar pt. acea categorie amintita si de tine:
Citat:
si fiara a fost prinsa. si impreuna cu ea, a fost prins proorocul mincinos, care facuse inaintea ei semnele, cu cari amagise pe cei ce primisera semnul fiarei, si se inchinasera icoanei ei. Amandoi acestia au fost aruncati de vii in iazul de foc, care arde cu pucioasa.

Aurelc a scrisCitat:
..........Explica-mi dupa logica ta, (dupa ce-mi raspunzi la prima intrebare ) ce rost ar avea o judecata finala pentru niste oameni care vor fi inviati ca sa fie judecati, si apoi sa fie iar omorati ?... Eu vad un non sens in treaba asta. ........

Poate logica ar fi caci in timpul celor o mie de ani fiecare va invia la randul cetei lui , si poate atunci cind satana va fi legat si nu va mai avea cine sa ii mai incurce mintea si la bunica si la mii de oameni ce mor in fiecare zi fara a cunoste pe D-zeu , si cei ce au murit acum citeva sute de ani cind biblia o avea doar popii, care ii invatau numa prostii (referire si la cruciade ),etc.
Si poate atunci toti oamenilor ce au fost inselati de acesti lucratori ai celui rau, li se va da o a doua sansa,iar daca tot nu vor alege viata(acum cand totul ar trebui sa fie limpede, fara satan sa le mai incurce mintiile), dupa ce au trecut prin scoala vietii si au vazut ce e bine si ce e rau, atunci alegerea lor va fi moartea -despartirea vesnica
Stiu ca o sa vrei argumente, caci am inteles caci nu esti de acord cu acest punct de vedere, dar pt. ele va trebui sa astepti putin mai mult, caci trebuie sa studiez mult la aceasta, dar pana atunci asta ar fi logica mea, si nu numai ,dar care nu stiu daca e corecta dar face ceva sens.

Aurelc
1305. Postat la 31/10/2009 22:37 - 5671z5h22m
daniel78 a scris:
Nu ocolesc raspunsul, am crezut ca s-a inteles din ce-am zis mai sus:
Citat:
Asa cum ai spus si tu avem dovada caci focul vesnic e pregatit pentru diavolul,si urmasi benevoli ai lui

Acesti oameni care cu buna stiinta aleg de a face aceste lucruri benevol(spre exemplu: Un pastor de la o confesiune duminicala(nu dau numele) la mine in casa a recunoscut caci e gresit de a nu tine sabatul ,si a tine Duminica in loc de Sambata, dar el mi-a spus caci nu poate a spune poporului lucrurile aceste caci si-ar pierde functia imediat, si caci poporul nu e pregatit de a accepta asa ceva)
Deci acest om dupa ce a inteles , sau i-a fost descoperit un lucru clar>>el alege a invata pe popor un alt lucru, o minciuna care este de la diavolul >>acest om de buna voie alege a lucra pt. cel rau>>deci este unealta directa a prorocului mincinos , sau fiarei(daca putem spune asa)
Deci pentru cei de teapa lui care cu buna stiinta invata falsul si neadevarul pe popor (uneltele directe ale diavolului) este pregatit focul vesnic. Dar din nou spun :-) bunica saraca care a fost inselata de un asemenea om nu cred ca i se cuvine ce e pregatit pentru diavolul, fiara si acesti mincinosi.
- deci cred ca va fi foc vesnic, dar nu pentru toti oameni nemantuiti, ci doar pt. acea categorie amintita si de tine:
Citat:
si fiara a fost prinsa. si impreuna cu ea, a fost prins proorocul mincinos, care facuse inaintea ei semnele, cu cari amagise pe cei ce primisera semnul fiarei, si se inchinasera icoanei ei. Amandoi acestia au fost aruncati de vii in iazul de foc, care arde cu pucioasa.
Eu de aceea am vrut sa-mi spui concret daca vor fi si oameni care se vor chinui vesnic, pentru ca ceea ce am citit mai sus, in postarile anterioare facea sa se inteleaga altceva, si de aceea te-am intrebat ;-) . Nu mai sunt asa de sigur, cine si ce a scris, dar stiu numai ca Iedidia spunea ca are aceeasi conceptie cu tine, iar eu despre el , din cate am citit pe forumul asta , am aflat ca sustine ca Dumnezeu nu chinie pe nimeni... Eu nu zic daca chinuie sau nu pe cineva, dar stiu ca a pregatit iazul cu foc pentru diavol si slujitorii lui, si asta inseamna ca si pentru o parte din oameni. Deci constat ca tu, mai degraba vezi lucrurile ca si mine, decat ca si el ;-)

Cat despre al doilea mesaj al tau, acela cu privire la viitorul bunicii tale, si al altor persoane mult mai straine de o societate in care se crede cat de cat intr-un dumnezeu viu, si invizibil cu ochi fizici, persoane care in viata lor poate nici nu au avut ocazia sa auda cuvantul "Dunmezeu" sau au trait putin, si sunt aproape o infinitate de situatii de tot felul...da-mi voie sa nu ma pronunt... deci eu am mai auzit de acea teorie, dar nu pot s-o sustin ca nu ma lasa Biblia... Uite un verset:
Citat:
VDC Evrei 9:27 caci, dupa cum oamenilor le este randuit sa moara o singura data, iar dupa aceea vine judecata,

avodah
1306. Postat la 31/10/2009 22:37 - 5671z5h22m
pana una alta am si eu un verset:
Citat:
Apoc 20:
6 Fericiti si sfinti sunt ceice au parte de intaia inviere! Asupra lor a doua moarte n'are nicio putere; ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos, si vor imparati cu El o mie de ani.

fullban1
1307. Postat la 31/10/2009 22:37 - 5671z5h21m
Cred ca nu este nimic de neinteles . Rezulta ca numai cei ce vor invia la a doua venire a Mantuitorului , vor trai , nefiind afectati de moartea a doua care se va consuma la sfarsitul miei de ani . La inceputul mileniului invie ceata mantuitilor , iar la sfarsitul mileniului invie ceata nemantuitilor , care ataca sub conducerea Satanei " Cetatea Sfanta " , dar care mor a doua oara in acel atac declansat de ei .
Deci cele doua cete : fiecare la randul cetei lui .
Moartea a doua consta in inexistenta pentru vesnicii a celor ce au murit a doua oara .
Aceasta este dragostea Atotputernicului , nu chinuind in infinit pe nemantuiti . Apoi in acel atac , va muri definitiv si Satana cu ingerii lui si deabia de atunci pamantul va fi locuit numai de " sambatari " asa cum spunea intr-un mesaj , fratele Avram , care vor fi din toate neamurile , semintiile si popoarele care au existat pe fata pamantului .
Aurelc
1308. Postat la 31/10/2009 22:39 - 5671z5h20m
daniel78 a scris:
pana una alta am si eu un verset:
Citat: [b]
Apoc 20:
6 Fericiti si sfinti sunt ceice au parte de intaia inviere! Asupra lor a doua moarte n'are nicio putere; ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si ai lui Hristos, si vor imparati cu El o mie de ani.

[b]Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
1309. Postat la 31/10/2009 22:39 - 5671z5h20m
Da ! de fapt , comentam frate un subiect destul de controversat in crestinism .
Momentul Gadarei , a fost real , acei demoni asa au fost indoctrinati de mai marele lor , anume ca Fiul lui Dumnezeu ii va chinui candva si ei chiar stiau de acel timp cand va fi , pentru ca au zis ca Yahsuah a venit prea devreme .
Asa cum oamenii ignoranti afirma in toate situatiile cataclismice locale ( inundatii , cutremure , grindine , seceta ) , ca i-a batut Dumnezeu , este lesne de inteles ca si fiintele intunericului cred la fel .

In schimb , ca un mic exemplu , oamenii de astazi , religiosii si nu numai , sustin ca " moartea " a fost masura luata de Dumnezeu impotriva pacatosilor ( ceia ce este gresit total ) , in loc sa inteleaga ca este o consecinta a pacatului .

Adevarul ca satan cu ingerii lui vor muri definitiv candva , este scrisa si in Biblia ta , dar oamenii cand ajung la aceasta scriere din Biblie , nu mai sunt deacord . Mi s-a intamplat de nenumarate ori , cand se discuta despre acest subiect , ca inainte de a arata si citi unde scrie , oamenii sa fie de acord , ca acolo se vorbeste duhovniceste despre satana , dar cand veneam cu aceasta afirmatie , intorceau busola si nu mai erau deacord cu ce scrie . Asa ca , atata timp cat crezi asa cum ai spus , sau cum ati fost invatati , nici voi nu veti crede , chiar daca veti citi .
Aurelc
1310. Postat la 31/10/2009 22:40 - 5671z5h19m
Eu nu cred ca discut un subiect ca sa-mi spui tu ce voi crede si ce nu despre dovezile tale.. daca avem dovezi, le expunem, le comentam eventual si in functie de greutatea dovezilor putem accepta o idee sau alta. Nu cred ca ar trebui sa fie atat de influentabile dovezile sustinute de o multime mai mare sau mai mica de oameni, ci de numarul lor ( al dovezilor) presarate prin Biblie, si eventual in mai multe traduceri diferite Nu ma leg acum de alte amanunte scrise mai sus ca sa nu deviem de la subiect...deci daca ai ceva dovezi, posteaza-le.

Pedro V
1311. Postat la 31/10/2009 22:44 - 5671z5h14m
cei care au murit nemantuiti vor fi chinuiti vesnic in iad!!! nu exista persoana care sa nu fi auzit cuvantul lui dumnezeu dar si daca nu lau implinit aia ii problema lor! domnul sa ne ajute sa facem voia lui asa cum ii scrisa in biblie!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Aurelc
1312. Postat la 31/10/2009 22:45 - 5671z5h14m
Esti hotarat Petrisor se pare, dar intrebarea se pune, vei putea oare sustine ideea aceasta cu ceva versete ? smiley

fullban1
1313. Postat la 31/10/2009 22:46 - 5671z5h13m

Aurelc a scris:
Nu ma leg acum de alte amanunte scrise mai sus ca sa nu deviem de la subiect...deci daca ai ceva dovezi, posteaza-le.

Da , crestinismul in corpore ( ma refer la confesiunile pe care le cunosc eu : - orto. , baptisti , penticostali , evanghelisti , adventisti , martori si noi ) afirma ca in inteles duhovnicesc , capitolul 14 din Isaia si 28 din Ezechel , sunt adresate Satanei , sub numele imparatului Babilonului si a Tirului . Aceste capitole , cred ca fac parte si ele din profetii si ne descopera ceia ce a facut , va face si cum va sfarsi Satana .

Acestea, in VT , ceia ce se spune in NT . Trebuie armonizate cu profetiile de baza.
Aurelc
1314. Postat la 31/10/2009 22:48 - 5671z5h11m
Iedidia a scris:
Aurelc a scris:
Nu ma leg acum de alte amanunte scrise mai sus ca sa nu deviem de la subiect...deci daca ai ceva dovezi, posteaza-le.

Da , crestinismul in corpore ( ma refer la confesiunile pe care le cunosc eu : - orto. , baptisti , penticostali , evanghelisti , adventisti , martori si noi ) afirma ca in inteles duhovnicesc , capitolul 14 din Isaia si 28 din Ezechel , sunt adresate Satanei , sub numele imparatului Babilonului si a Tirului . Aceste capitole , cred ca fac parte si ele din profetii si ne descopera ceia ce a facut , va face si cum va sfarsi Satana .

Una este o interpretare aplicata unui text, si alta este o dovada clara, negru pe alb... Oare care este mai limpede ?:
Citat:
VDC Apocalipsa 20:10 Și diavolul, care-i înșela, a fost aruncat în iazul de foc și de pucioasă, unde este fiara și proorocul mincinos. Și vor fi munciți zi și noapte în vecii vecilor.

fullban1
1315. Postat la 31/10/2009 22:48 - 5671z5h10m
Corect ! Numai ca eu vad ca " iazul de foc " , inseamna " moartea a doua" iar aceasta " moarte a doua" inseamna disparitia vesnica din existenta .
Scris negru pe alb . , destul de clara pentru mine .
Aurelc
1317. Postat la 31/10/2009 22:56 - 5671z5h2m
Inca nu am gasit nici un citat biblic care sa incline inspre o astfel de explicatie. Nu se poate vorbi despre o "disparitie vesnica din existenta" atata timp cat despre Diavol,Fiara, Proorocul mincinos si inchinatorii la Fiara se spune ca vor fi "munciti" sau "chinuiti" zi si noapte in vecii vecilor !
Tocmai faptul ca vor fi chinuiti implica de fapt existenta lor si nu intrarea lor in inexistenta. Oare chiar asa de greu este de priceput un lucru atat de limpede ?

avodah
1318. Postat la 31/10/2009 22:57 - 5671z5h2m
Aurelc a scris:
Inca nu am gasit nici un citat biblic care sa incline inspre o astfel de explicatie. Nu se poate vorbi despre o "disparitie vesnica din existenta" atata timp cat despre Diavol,Fiara, Proorocul mincinos si inchinatorii la Fiara se spune ca vor fi "munciti" sau "chinuiti" zi si noapte in vecii vecilor ! Tocmai faptul ca vor fi chinuiti implica de fapt existenta lor si nu intrarea lor in inexistenta. Oare chiar asa de greu este de priceput un lucru atat de limpede ?

Gasim in Romani6:23
Citat:
Plata pacatului este MOARTEA , dar darul fara plata a lui Dzeu este VIATA VESNICA

Deocamdata toti Murim , deci nu se refera la prima moarte, ci cea de dupa judecata_> uni spre moarte vesnica, alti spre viata vesnica

La fel in Romani 8:13 Daca traiti dupa indemnurile ei veti muri; dar daca prin Duhul faceti sa moara faptele trupului, veti trai

Traim noi acum vesnic :NU
Se refera dupa judecata uni vor trai iar alti vor murii
Diavolul si fiara, prorocul minc. acestea sunt demoni unii intrupati, ce se va intimpla cu ei nu stim exact cum va avea loc fenomenele, dar sa credem caci D-zeu ne va chinuii vesnic, doar pentru ca sa zicem am trait o viata linistita si nu am facut rau la nimeni, dar nu m-a interesat capitolul D-zeu , >> nu vreau sa ma pronunt.
Mie nu mi se pare D-zeu drept
Traim cel mult catre 100 de ani, in necazuri si cu greu ne cistigam piinea, altii bietii mor tineri fara sa apuce sa caute pe D-zeu, si acum
vesnic in iad
C'mon

Aurelc
1319. Postat la 31/10/2009 22:59 - 5671z5h0m
Eu te-am inteles de la inceput ce ai vrut sa zici, Daniele, dar nu stiu in ce masura suntem noi capabili sa examinam ce ar face Dumnezeu drept si ce nu. Deocamdata nu putem spune altceva decat ce e scris in Biblie despre aceasta tema. Uite, inca un pasaj care arata tot cam ce am spus eu:
Citat:
Apocalipsa 14:9-11 "Apoi a urmat un alt inger, al treilea, si a zis cu glas tare:" Daca se inchina cineva fiarei, si icoanei ei, si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana, 10. va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu, turnat neamestecat in paharul maniei Lui, si va fi chinuit in foc si in pucioasa, inaintea sfintilor ingeri si inaintea Mielului. 11. Si fumul chinului lor se suie in sus in vecii vecilor. Si nici ziua nici noaptea nu au odihna cei ce se inchina fiarei si icoanei ei, si oricine primeste semnul numelui ei!"
Deci eu nu am spus că toti care nu ajung in rai vor fi chinuiti in vecii vecilor, dar cu siguranta vor fi unii oameni care vor avea aseasta soarta. Ai scris ceva de demoni... diavolul este demon, dar fiara si proorocul mincinos sunt niste sisteme politice si religioase compuse din oameni, si acesti oameni vor avea parte de o asemenea soarta. Domnul sa ne fereasca de ea.

Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19230085 vizite unice Powered by PHP-Fusion