"Cel care se folosește de pământ ca să promoveze sistemul de valori al împărăției lui Dumnezeu va moșteni pământul, dar cel care ar aduce și Împărăția Cerurilor ca să câștige astăzi pământul, dând din coate și călcând în picioare, va fi mâncat de viermi și va fi moștenit de pământ."
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3306. Postat la 14/06/2010 17:32 - 5445z10h51m
Sa nu spui ca tu nu ai nici un idol ?. Pot sa-l parafrazez pe Ioan ( 1 Ioan 1,8) : cine spune ca n-are un idol cat de mic, este un mincinos. As dori sa cad de rusine cu aceasta afirmatie. Dar.........................................poate numai , eu, am un idol ?. Nu-i nici o placere sa constati ca ti s-a lipit de suflet ( ca marca de scrisoare ) o placere, o mancare, un spectacol, un serial, un cantaret, un actor, si poti sa mai adaugi careva zeci . Dar iti dau o veste buna. Daca intr-un moment de sinceritate, recunosti ca, ceva, ti-a devenit mult mai scump decat : studiul biblic, citirea Bibliei la rand, altarul de dimineata si de seara ?. Ai incredere . Poti sa scapi de idol, cu ajutorul rugaciuni, post si umilinta.
Sa va spun de unde am ajuns la concluzia aceasta ?. Am deschis de pe internet scrisori care mi-au virusat calculatorul. Era pustiu si goooooool. Eu care nu stiu decat sa scriu si sa raspund, am ramas cu ochii in soare. L-am haltanat, l-a zgaltait, l-am scuturat, l-am ciocanit,.................. nimic. Tematoare i-am spus lui fiica-mea. Am primit dojana : nu ti-am spus sa nu dai clik pe orice ?. Mi l-a luat . Prima saptamana fara IT, a trecut cum a trecut. A doua, am inceput sa tanjesc, dar cand am intrat in a treia , trebuie sa recunosc , am inceput sa nu ma mai gandesc decat la momentele care le petreceam in fata ecranului, la voi, prietenii mei de pe forum, de pe facebook, duceam dorul fotografiilor de la nepoti, etc. etc. Pana nu am trecut prin aceasta experienta nu am stiut ca eram dependenta si IT-ul imi era idol. Am facut si eu ca fiul risipitor si mi-am venit in fire. Sa mananc toata viata roscove impreuna cu porcii lumii acesteia ?.
Cand s-a intors la mine prietenul meu IT, cu o alta atitudine l-am abordat. I-am facut program si m-am intors la studiu.