"Cel care se folosește de pământ ca să promoveze sistemul de valori al împărăției lui Dumnezeu va moșteni pământul, dar cel care ar aduce și Împărăția Cerurilor ca să câștige astăzi pământul, dând din coate și călcând în picioare, va fi mâncat de viermi și va fi moștenit de pământ."
Apocalipsa 19:4 Și cei douăzeci și patru de bătrâni și cele patru făpturi vii s-au aruncat la pământ și s-au închinat lui Dumnezeu, care ședea pe scaunul de domnie. Și au zis: "Amin! Aleluia!"
Puteti dezbate acest aspect .
1.
Iată cei 24 de bătrâni din Apocalipsa 9.4:
1.Abel; 2. Set; 3 Enos; 4. Cainan; 5. Mahalaleel; 6. Iared; 7. ENOH; 8. Sem; 9. Eber; 10. AVRAHAM; 11. ISAAC; 12. IACOV = Israel, și cei 12 fii ai lui Israel (cu Manase în locul lui Dan):
1. Ruben; 2. Simeon; 3. LEVI; 4. IUDA; 5.Isahar; 6. Zabulon; 7. IOSIF; 8. Beniamin; 9. Manase; 10 Neftali; 11. Gad; 12 Așer, care au înviat după Mesia (Pîrga celor înviați pentru Glorie veșnică) - Matei 27.53 Ei au ieșit din morminte (,) după învierea Lui, au intrat în (sfânta) cetate și s-au arătat multora. Am pus în paranteză ceea ce cred că a fost adăugat (inserat) în Sfântul Cuvânt.
Dacă cineva mă poate contrazice că și Moise a înviat, și că aceasta a înviat înaintea lui Mesia, care astfel nu mai este Pârga înviaților-Întâiul înviat din morți, are dreptate doar pe jumătate. Moise este Întâiul înviat dintre morți, pentru viață veșnică (în tabăra Mântuiților = viață veșnică obținută prin fructele Pomului Vieții, asemenea lui Adam (de nartura, statura și slava dinaintea căderii în păcat), în timp ce Mesia este Întâiul înviat (Capul) dintre morții înviați pentru Gloria Veșnică (Trupul-Mireasa Mielului - Corpul coregent), cu Viața veșnică în sine, asemenea Mântuitorului (singuri care vor vedea Cerul - la Nunta Mielului când Mesia va primi Împărăția veșnică). Aleluiah!
2. Ca o mică paranteză (pentru ca să nu deschidem o nouă temă pentru un lucru aparent mic = un îndemn, o încurajare, pe cât de mică, pe atât de MAGNIFICĂ), pentru că NIMIC NU ESTE ÎNTÂMPLĂTOR, după mult timp de neliniște neconștientizată insistentă, după multă analiză și meditație asupra SEMNĂTURII fratelui Avram - Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!! Cum am văzut postarea anterioară, mi s-au deschis ochii: Este solia timpului prezent, alături de Apocalipsa 14.7-11 dar, problema principală nu este CARE credință a fost dată odată pentru totdeauna, ci CÂND a fost dată credința DATĂ PENTRU TOTDEAUNA!
Har și binecuvântări cu Pace sfântă!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
RE: Cine sunt cei 24 de Bătrîni?
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
18180. Postat la 27/04/2012 14:56 - 4762z13h30m
Șalom, chaverim/Pace, confrați de legământ!
În primul rând, cunoaștem cu toții principiul care spune că acolo unde tace Scriptura, trebuie să tăcem și noi. Prin aceasta, eu înțeleg că din pasajele obscure nu se pot extrage învățături solide și fundamentate, ele nu pot fi predicate de la amvon ca fiind "Da și amen", adică învățătură OFICIALĂ, ci eventual ele pot face obiectul unor discuții de genul "gimnastică a minții"...dar chiar și asta cu mare băgare de seamă, să nu se "smintească" cineva, să nu-i fure cuiva mintea... (Cunosc o soră absolut deosebită care la un moment dat a auzit despre posibilitatea ca Satan să fie mântuit... S-a "smintit" și de 15 ani o frământă asta, ba cred chiar că se și roagă pentru mântuirea Diavolului... Deci, riscurile sunt reale!)
În privința versetului de față nu am o lumină clară și nu am cum să am o lumină clară. Totuși, cu titlu de speculație spre caracter de ipoteză demnă de a fi luat în seamă aș accepta spusele fr. Eliahu, din două motive și jumătate
Primul ar fi acela că cei 24 nu sunt făpturi angelice sau "supranaturale", ca și cele 4 vietăți, ci sunt oameni.
În al doilea rând, termenul grecesc folosit acolo nu este geron, "bătrân" în sensul de înaintat în vârstă (a se vedea termenul "gerontologie", ci presbuteros, adică "presbiter", un frate "mai-bătrân", adică unul matur NU atât de mult ca vârstă, ci mai degrabă ca și credință, caracter moral, duhovnicesc și trăire, care slujește unei comunități de credință. Comunitatea poate să fie familia extinsă sau clanul (mișpachah), sau poate să fie o Adunare. Așadar, chiar dacă Abel, de pildă, ar fi fost asasinat la 30 de ani, să zicem, el tot putea să fie "presbiter" în adunare. Așa cum zicea Delitzsch, din care am mai citat pe-aici, când în Genesa 4:25 oamenii s-au adunat pentru a invoca Numele lui YHVH, acea primă "Adunare" sau "Comunitate de credință" număra deja în rândurile sale un prim martir...
Deci, într-o comunitate de credință:
1- poți să ai 30 de ani și să fii "presbiter", fiind, deci un "bătrân" tânăr (cazuri rare)
2- poți să ai 70 de ani și să nu fii "presbiter", fiind deci un senior "non-bătrân" (cazuri dese)
3- poți să ai 70 de ani și să fii "presbiter", fiind, deci, un senior "bătrân" (cazuri aflate ca frecvență între 1 și 2)
4- poți să ai 30 de ani fără a fi "presbiter", fiind, așadar un tânăr non-presbiter (cazuri foarte dese).
Din acest motiv este posibil ca și tânărul Abel să fie între "bătrâni".
Jumătatea de motiv care a mai rămas Observ că fratele Eliahu este foarte atent să nu-l includă pe Dan în listă. Oare să fie asta din pricină că, se pare, Antihristul este posibil să provină din tribul Dan?...
Cu toate acestea, numărul de tronuri fizice, concrete, este de 24, nu au cum să șadă și Ya'akov și fiii săi toți pe un tron...
Vă salut cu Șabat șalom!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Daca acest subiect se bazeaza pe presupuneri si pe gimnastica mintii, de ce nu am spune ca cei 24 de batrani, nu ar fi cele 12 semintii ale lui Israel(portile cetatii din Apocalipsa) si cei 12 apostoli (cele 12 temelii a cetatii din Apocalipsa 21.12-14.)?
Sau de ce nu ar fi chiar 24 de persoane ceresti care reprezinta guvernarea cereasca, doar suntem la capitolul simbolistic? Iar batranii ca imagine pot spune multe lucruri; Supraveghetori ai lucrarii de lauda si inchinare, inaintea lui Dumnezeu, ei si cele patru fapturi vii, inclin sa cred mai mult pe cea din urma...pentru ca desi au infatisare omeneasca, sa nu uitam ca si Isus a inviat tot in acest chip, apoi...priviti toata lucrarea din Apocalipsa asupra pamantului, de cine se foloseste Dumnezeu?De ingeri, slujitori ceresti, ei seamana cu noi, vorbesc, insa sunt fiinte ceresti!(exemplele V.Testament, in Sodoma, la Avraam...)
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Ca orice SUBIECT BIBLIC, și acesta, CINE SUNT CEI 24 DE BĂTRÂNI, reprezintă o descoperire sau mai multe descoperiri date, oferite creaturii de către Creator, în condițiile în care, marea majoritate a creaturilor, dacă nu-și pot face interesele, încearcă să influențeze Planul Creatorului care, își urmează netulburat mersul - astfel, unii au schimbat tot ce s-a putut schimba, iar alții încearcă să schimbe și mai mult, în timp ce alții și alții încearcă măcar să înțeleagă neputând repara profanările aduse până și Sfântului Cuvânt.. teoretizând, interpretând și răstâlmăcind totul, lucru pe care numai Mântuitorul îl cunoaște la fiecare dintre noi (cunoscându-ne inima).
Problema este să ne rugăm să nu picăm și noi în această plasă a păcatului. Astfel, și noi toți oamenii, oricât am fi de dornicii în ascultare și supunere de Creatorul și Răscumpărătorul nostru, suntem supuși greșelii, cu îngăduința Sa, tocmai pentru a-L înțelege și aprecia just pe Cel ce s-a jertfit pentru a ne salva de la moarte pe cei ce alegem aceasta.
Toți suntem greșiți, și fiecare dintre noi avem slăbiciuni, vanități, și la urmă de tot, câte un dar pe care îl transformăm în veleitate - toți suntem mai mult sau mai puțin slabi și greșiți!
În aceste condiții, subscriu afirmației fratelui Michael Roman, că acolo unde tace Scriptura, trebuie să tăcem și noi, înțelegând că din pasajele obscure nu se pot extrage învățături solide și fundamentate, ele nu pot fi predicate de la amvon ca fiind "Da și amen", adică învățătură OFICIALĂ, ci eventual ele pot face obiectul unor discuții de genul "gimnastică a minții"...dar chiar și asta cu mare băgare de seamă, să nu se "smintească" cineva, să nu-i fure cuiva mintea...
În simplitatea exprimării Sale, Creatorul nelimitat de nici o cultură sau ideologie partizană unei civilizații, prezintă rCreațiunear1; atât de scurt și de direct, încât, orice argumentare sau teoretizare, dovedește cât de mare este Slava, Înțelepciunea și Puterea Sa, când ce transcede universul, înr30; 7 cuvinte evreiești: rBereșit (La început) bara (a creat) YHVH (Creatorul) et (și) hașamaim (cerurile) văet (precum și) har17;areț (pământul)r1;.
Astfel, soră Lucia (frați și surori), eu cred ce spune Sfântul Cuvânt, cu logica și discernământul duhovnicesc care Îl caracterizează, fără să interpretez unde nu este cazul (relativ pentru fiecare) - un bătrân = un bătrân; un bătrân nu poate fi interpretat nici cu o jumătate de seminție (din cele 12), nici cu una întreagă - eu nu cer nimănui să creadă ca mine, dar nu știu cum să ajut pe oricine, să înțeleagă cel puțin cât am înțeles eu, cu dorința sinceră de a mă perfecționa și eu în nedesăvârșirea mea!
Singurul lucru pe care cred că-l putem asocia și interpreta referitor la ,,numărul 24,, este semnificația sa, ca reprezentând ,,deplinul-deplinătatea,, (de la cer, la pământ - cum este în Cer, așa-i și pe pământ); semnificație transcrisă în realitate.. de la ceata de 24.000 de oameni (1Cronici 23.4; 27.1-15), la cele 24 de scaune pentru 24 DE BĂTRÂNI (Apocalipsa 4.4,10; 5.8,14; 11.6 și 19.4 r11; Aleluiah!).
Problema noastră este că PE LÂNGĂ CEL ÎMBĂTRÂNIT DE ZILE, CEI 24 DE BĂTRÂNI, sunt singurii în Cer = în Sfatul Celui Veșnic Prea Înalt și Atotputernic! și la toate acestea, noi nu putem zice, decât.. ALELUIAH! SLĂVIT și MĂRIT fi STĂPÂNE! binecuvântat fie NUMELE TĂU CEL MARE ȘI SFÂNT - YHVH (Creatorul și Tatăl nostru) = YASHUAH HAMASHIAH (Mântuitorul și Tatăl nostru răscumpărător și izbăvitor)!
Har și Pace Sfântă, cu binecuvântări!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>