"Tu eşti prea drept, Doamne, ca să mă cert cu Tine; vreau totuşi să Te întreb asupra orânduirilor Tale" Ieremia 12:1
Cugetarea zilei
"Dumnezeu este sensibil la altfel de vibraţii, la cele ale inimii. Dacă corzile inimii vibrează în închinare şi adorare, în mulţumire şi laudă, atunci da, melodia Îi este placută Domnului."
Cât timp va sta Domnul Hristos pe tronul Tatălui ?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
21347. Postat la 20/01/2013 13:00 - 4503z9h1m
" Vă este de folos să mă duc, căci dacă nu mă duc Eu, Mângâietorul nu va veni la voi; dar dacă Mă duc Eu, vi-l voi trimite." Ioan 16;7.
Trecuse 40 de zile de la înviere. Domnul Isus Îşi ia la revedere de la ucenici şi se înalţă sub ochii lor, la cer. Peste alte 10 zile, în timp ce peste 200 de ucenici se aflau în camera de sus " a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic.....şi toţi s-au umplut de Duh Sfânt" Faptele 2;2-4.
Era aici pe pământ semnul inaugurări, în Templul ceresc, a slujbei de Mare Preot, conform jurământului făcut de Tatăl : Tu eşti preot în veac , după orânduiala lui Melhisedec." Evr. 7;21
Ps. 133 1-3 descrie poetic uleiul care se scurge pe mantia cu clopoţei a marelui preot, în picuri pe pământ ca o prefigurare a coborârii Duhului Sfânt ca limbi de foc pe capul ucenicilor adunaţi în camera de sus.
Aceasta era dovada că Domnul Hristos, în Templu, a luat loc , ca Mare Preot stând pe acelaşi tron cu Tatăl, mijlocind în Sfânta. " Şezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrăşmaşii Tăi aşternut picioarelor Tale." Evrei 1;13. sau în Zaharia 6; 11: " Va fi preot pe scaunul de domnie şi o desăvârşită unire va domnii între Ei amândoi"
Domnul Hristos nu a primit încă putere împărătească şi stăpânire, nu este încă în poziţia de a judeca şi pedepsi pe îngerii răzvrătiţi şi pe păcătoşii nepocăiţi dintre oameni. ( 1 Corinteni 6;1-39) Astăzi, Domnul Isus nu pedepseşte pe nimeni, nu-i pedepseşte pe vrăşmaşii Săi. Acum El stă pe tron cu Tatăl, este încă Mare Preot. Avocat al apărării noastre în faţa Tatălui ceresc, lucrează pentru salvarea celor ce vor fi membri ai Împărăţiei Sale. Este timpul primei judecăţi, timpul judecăţii de care beneficiază toţi aceia care vor avea parte de prima înviere. ( Apoc. 20;69.)
Astăzi şi aici, noi trăim ca membrii ai Împărăţiei harului. Domnul Hristos e pe tronul Tatălui la dreapta Sa, ca Mare Preot.
Cât mai este har. Atât.
( Adaptare după un material din revista Solia Adevărului Prezent)