Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri; ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: "Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti", zice Domnul".
Romani 12:19

Cugetarea zilei
"Sângele martirilor este sămânța Bisericii."

Jeronim

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 7
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Pagina 8 din 8 << < 5 6 7 8
Deconectat RE: Diferențe între traducerile Scripturii
Lavi
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
27290. Postat la 21/03/2015 16:07 - 3703z12h58m
Șalom,
O alta nelamurire a urmatorului verset din Evrei.
Prin credință Iacov, când a murit, a binecuvântat pe fiecare din fiii lui Iosif, și "s-a închinat, rezemat pe vârful toiagului său." Evrei 11:21
Comparand cu versetul din Geneza cap 48:1-21-Era bolnav si si-a strans puterile dar (nu era mort)... Israel a zis lui Iosif: "Iată că în curând am să mor! Evident,dupa ce a binecuvantat pe cei doi fii ai lui Iosif, a murit.

Lavi
27320. Postat la 11/04/2015 15:30 - 3682z14h35m
Șalom,
am sa mai aduc un verest care m-a pus pe ganduri.
Tare as vrea sa descopar daca rabi Șaul a rostit o blasfemie, pentru ca, schilodeasca-se inseamana infirmitate sau paralizie.
Yeșua a vindecat paralitici, Șaul a calcat pe urmele sale si asa a marturisit in scrierile sale.
Cred cu toata taria ca un invatat ca Șaul, cunoastea tare bine Legea si aceasta porunca- Să nu hulești pe Elohim ( Dumnezeu), și să nu blestemi pe mai marele poporului tău.
Cât despre mine, fraților, dacă mai propovăduiesc tăierea împrejur, de ce mai sunt prigonit? Atunci pricina de poticnire a crucii s-a dus.
Și, schilodească-se odată cei ce vă tulbură! Galateni 5:11-12
In Romani 12:14 scrie foarte clar'' Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc: binecuvântați și nu blestemați.''
Sunt tare curioasa cum este redat cuvantul ''schilodeasca-se'' in alte traduceri, pentru ca ...imi este tare greu sa cred ca Șaul sa fi spus asa.
Multumesc, astept raspunsuri.

emanolake
27324. Postat la 14/04/2015 06:42 - 3679z23h23m
SHALOM și fiți binecuvîntati de cel care este viu, sfînt și este veșnic....

Soră dragă Lavinia cum ai cerut ca să vezi cum este și în alte traduceri din Galateni 5:12 cu cuvîntul ( schilodeasca) am găsitaaceastă expresie in forme diferite:

De s-ar tăia toți.
Dacă s-ar mutila.
Să fie stirpiti.
Să-și taie ei înșiși.
De s-ar scopi.
Automutileze.

Dacă stau să analizez cam toate duc intr-un reper și au aceeasi semnificatie, in spaniolă cam multe traduceri duc pe ( dacă s-ar mutila ). Acuma nu vreau să par dur in cuvinte și să zic de rău, dar trebuie să vedem uneori și situația și poziția persoanei de ce a spus pavel așa ? Intradevar scriptură ne învață să binecuvîntam pe cei care ne prigonesc sau ne vorbesc de rău în anumite împrejurări că ești pocait,că porți batic, barbă,fusta,etc. Pavel na zis rău ce a spus , el le vorbea celor care strică cuvîntul și fac tulburări în biserică cum e și în zilele de acuma, ei nu prigoneau pe creștini ci își băteau joc de Mesia și de adevăr, de acea trebuie să fim atenti cu cine avem de aface că de multe ori am observat că mulți zic frate dar acea persoană este departe de adevăr și de trăire.
Pagina 8 din 8 << < 5 6 7 8
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19218630 vizite unice Powered by PHP-Fusion