"Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri; ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: "Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti", zice Domnul". Romani 12:19
Indiferent cum incearca cineva sa ma califice, sa ma includa intr-o serie de...nu pot sa-i asigur decat, ca nu ma supar!
Raspunsurile oamenilor arata felul lor de gandire in legatura cu ei insisi, in legatura cu ceilalti oameni si in legatura cu lumea in care traiesc, dar cel mai important lucru este sa VEDEM CE SPUNE BIBLIA!
..........................
RAMAN LA CE STA SCRIS, nu trebuie sa-mi explic cu mintea mea limitata maretia lui Dumnezeu sau cum a putut fi facut Universul si planeta noastra fara LUMINATORI.
"PRIN CREDINTA PRICEPEM ca lumea a fost facuta prin Cuvantul lui Dumnezeu"(Evrei 11.3)
Cine poate sa spuna:
"Prin prisma cunostintelor actuale, eu nu cred asta."(beyond)
Deci, cunostinta a intrecut ADEVARUL SCRIS:
"Si Dumnezeu a zis:"Sa fie niste luminatori in intinderea cerului...Si asa a fost.
....Astfel a fost o seara si o dimineata: ZIUA A PATRA.
Fratilor, eu chiar sunt uimita de faptul ca se exclude Cuvantul in favoarea CUNOSTINTEI ACTUALE!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nimeni nu încearcă s-o califice pe Lucia.
Ci mai degrabă, ea încearcă să descalifice pe alții.
Acum, ca să revin puțin și să refac mesajul meu pe care Lucia mi l-a trunchiat, atunci când m-a citat doar cum a vrut ea.
Paragraful ideatic era așa:
Dar, mă rog, fiecare poate să creadă că lumina a venit timp de 4 zile, așa direct de la Dumnezeu.
Ca și cum Dumnezeu aprindea o lanternă gigantică.
Prin prisma cunoștințelor actuale, eu nu cred asta. Nu că nu s-ar fi putut și așa (căci la Dumnezeu toate sunt cu putință), dar nu văd absolut nimic contradictoriu din punct de vedere biblic în tot ceea ce am explicat până acum pe bazele științei actuale (- dar e capital să înțelegem traducerea corectă din ebraică).
Așadar, eu nu contrazic cu nimic Biblia. Eu contrazic doar traducerea lui Cornilescu, nu Biblia așa cum a scris-o Moise.
Dumnezeu a zis: "Să fie niște luminători în întinderea cerului...".
Și au fost. Moise în viziune atunci i-a văzut pentru prima dată.
"Să fie niște luminători în întinderea cerului..."
Și au fost. Dar nu ca existență, ci ca scop pe care-l avea Dumnezeu cu ei.
Și care era acel scop: "...ca să despartă ziua de noapte; ei să fie niște semne care să arate vremurile, zilele și anii; și să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul." (Gen.1.14,15)
ÎN SENSUL ACESTA AU FOST, DAR CA EXISTENȚĂ, SOARELE, LUNA ȘI STELELE ERAU MAI DEMULT.
Încă din Gen.1.1.
Unii cred eroarea că ziua și noaptea existau mai dinainte fără soare.
Dar după cum se vede în Geneza 1.14, unul din rolurile soarelui, pentru care Domnul l-a menit în ziua a 4-a, a fost "să despartă ziua de noapte."
Cei ce nu pricep prea bine, ar spune că chiar și după ziua a 4-a, ziua nu are legătură cu soarele, fiindcă nu el face ziua, ci doar o desparte de noapte.
CĂ DOAR AȘA STĂ SCRIS, NU?
Oh, Doamne, de unde atâta primitivism în secolul XXI !?
Nu e de ajuns că papa, în îngustimea lui mentală și spirituală, în modul lui ad-litteram de a lua Biblia, a prigonit atâția oameni care puteau aduce progres mental și spiritual omenirii?
NU-MI VINE SĂ CRED CĂ CHIAR ȘI ACUM, ÎN SEC. XXI, EXISTĂ OAMENI ATÂT DE RETROGRAZI CARE VOR, PRIN MENTALITATEA LOR, SĂ NE ÎNTOARCĂ LA EVUL MEDIU!?
Dumnezeu ne-a dat atâta cunoștință. Noi înșine dacă ne rotim în jurul unui bec cu ochii deschiși, vom vedea pe o parte becul, iar pe altă parte, nu.
Ce-o fi greu să înțelegem că limbajul lui Moise era exact ce a văzut, dar fără a-și putea explica fenomenologic exact cum anume:
- a fost o seară și apoi o dimineață;
- a despărțit Domnul ziua de noapte;
- a făcut să apară soarele, luna și stelele;
etc.
Abia la vremea sfârșitului (după 22 oct.1844), cunoștința a crescut. Daniel 12.4 zice că tocmai datorită priceperii cărții lui Daniel (inclusiv desigilării profeției despre cei 2300 seară-dimineață), cunoștința va crește.
Se pare că totuși cunoștința a crescut doar pentru cei ce au acceptat cartea lui Daniel, dar ceilalți au rămas în bezna evului mediu și se întreabă și acum care o fi modelul sistemului solar.
Cuvantul lui Dumnezeu este scris din Evul Mediu, sulurile acestea sunt de mare valoare si fiecare le cauta pentru a descoperi ADEVARUL.
Dumnezeu ne-a dat atata intelepciune incat sa ne vedem mici in fata Lui si sa intelegem ca ADEVARUL se descopera prin OCHII LUI , nu prin ochii oamenilor.
Omul vede o singura parte a lucrurilor, pe cand Dumnezeu vede si pe o parte si pe cealalta.
Moise a fost un om, dar el a vazut prin ochii lui Dumnezeu toate lucrurile.Cuvantul este inspirat prin Duhul Sfant, asa ca Duhul patrunde, si vede tot!
LA CUVANTUL LUI DUMNEZEU NU MAI AVEM NICI DE ADAUGAT, NICI DE SCOS.
Oamenii de stiinta au batjocorit adevarul scris, FORMA PAMANTULUI era descrisa prin termenii cei mai primitivi in Cuvant, ROTOCOL, insa mintea omului nu putea accepta asa ceva, la cunostinta lor pamantul nu putea fi rotund (!), Iov a vazut pamantul ca sta pe nimic fara sa ajunga in spatiu, dar mintea omului, nu ar fi putut crede asa ceva.
Moise primitivul acesta, a vazut lucrurile cum a vrut Dumnezeu, iar daca mintea noastra nu poate accepta faptul ca Tata de sus poate sa faca LUMINA din nimic inseamna ca nu avem CREDINTA.
PRIN CREDINTA PRICEPEM CA LUMEA NOASTRA A FOST FACUTA PRIN CUVANTUL LUI DUMNEZEU.
Nu ne trebuie cunostinta omului ca sa intelegem, s-au sa acceptam ce scrie Biblia.
In urma auzirii, citirii Cuvantului, vine CREDINTA!
Deci, LUMINATORII , soarele si luna au fost facute in a patra zi, si eu cred in urma citirii Cuvantului, ASA STA SCRIS!EU ASA CRED.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Genesa 1
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
23778. Postat la 17/05/2013 13:33 - 4376z17h33m
Universul, inclusiv pământul, au fost făcute înainte de-a fi " umanizat" pământul:
LA ÎNCEPUT, DUMNEZEU A FĂCUT CERURILE ȘI PĂMÂNTUL.
Acesta este adevărul lui Dumnezeu. El la început a făcut toate acestea.
Dacă nici acest lucru nu credem , atunci ce să mai zicem de lucrurile care cer înțelepciune.
Asta am scris si eu...(prima postare de pe aceasta pagina)si ma bucur ca si tu crezi la fel.
Deconectat
23780. Postat la 17/05/2013 13:46 - 4376z17h21m
Și de ce scrii că soarele și luna au fost create în ziua a 4-a?
Soarele și luna fac parte din universul care a fost creat : LA ÎNCEPUT, DUMNEZEU A FĂCUT CERURILE ȘI PĂMÂNTUL.
"Si Dumnezeu a zis:"Sa fie niste luminatori in intinderea cerului...Si asa a fost.
....Astfel a fost o seara si o dimineata: ZIUA A PATRA.
Cred pentru ca sta scris.
Un cer, nu inseamna ca include neaparat stele luna si soare.
El a creat CERURILE (mai multe)
Deconectat
23782. Postat la 17/05/2013 14:40 - 4376z16h27m
În Psalmul 62 , psalmistul spune : O dată a vorbit Dumnezeu, de două ori am auzit..............vs.11 p.p
Ce-ar trebui să înțelegem noi de aici? Că Dumnezeu vorbește odată iar noi trebuie să auzim de mai multe ori. Așa și cu Geneza 1. Dumnezeu a vorbit doar o dată în zi: Dumnezeu a zis............și noi am auzit de mai multe ori citind Biblia de la Geneza la Apocalipsa. Deoarece toată Biblia este GENEZA.
La versetul Gen.1.1 ni se vorbește de creerea (verbul בָּרָא = bārā' ) ca ceva nou a cerurilor.
Este vorba de creerea spațiului universului ca loc de umplere și de desfășurare a evenimentelor.
Cuvântul pentru "ceruri" este שָׁמַיֵם = čāmayim (se citește șamaim).
El este un cuvânt la plural (vezi sufixul "-im" specific pluralului). Deși Cornilescu a tradus de multe ori "cer", totuși ebraica nu are acest cuvânt la singular ( "cer" ), ci doar la plural ( "ceruri" ).
2.) Geneza 1.6-8 - VERBUL "ASAH" (A CONFIGURA, A MODELA, A INSTITUI)
La versetul Gen.1.7 ni se vorbește de modelarea, configurarea ( verbul עָשָׂה = 'ā¶āh ) într-un spațiu deja preexistent, a unei zone cvasi-izobare de presiune superioară care să separe aburul de sus de cel de jos.
Cuvântul pentru "cer" din vers.8 este același de la vers.1 (șamaim).
Deci, traducerea corectă a versetului 8 ar fi fost: "Dumnezeu a numit întinderea ceruri."
CONCLUZII
În lumina a ceea ce am scris mai sus, e clară diferența: versetul Gen.1.1 nu poate fi considerat ca aparținând celor 7 zile ale genezei planetare.
Mulți se înșeală cu privire la acel verset considerându-l parte a celei dintâi zile; dar nu este așa.
Căci dacă ar fi așa cum zic ei, atunci am avea o creație a cerurilor (șamaim) de două ori: și în prima zi (vers.1), dar și în a doua zi (la vers.8). Ceea ce este, evident, eronat.
Dar versetul 1 nu intră în cadrul celor 7 zile.
Cele 7 zile se referă doar la geneza planetară, nu universală.
Pe când versetul 1 se referă la creația universală, nu planetară.
Între versetul 1 și versetul 2 există o perioadă de timp destul de mare în care trebuie să se fi întâmplat niște lucruri tragice în cerul de-al treilea (unde este Dumnezeu cu îngerii); și anume Lucifer a căzut și s-a transformat în Satana, fiind alungat din acel al treilea cer.
Daca este asa cum spui, atunci poate ne traduci si acest verset:
"Caci in SASE ZILE Domnul a facut cerurile, marea si pamantul si tot ce este in ele, iar in ziua a SAPTEA S-a odihnit, de aceea Domnul a binecuvantat ZIUA DE ODIHNA si a sfintit-o."(Exod 20.11)
Se pare ca Dumnezeu a facut TOTUL in SASE ZILE, nu cum scrii tu, in sapte.
A saptea S-a odihnit!
Aceasta referinta este asezata in asa masura la Exod, tocmai ca sa ne asigure ca in sase zile NORMALE, pe care le traim si noi, a CREAT LUMEA NOASTRA Dumnezeu, iar in a patra zi SIGUR a facut soarele, luna si stelele.STA SCRIS!
"Caci Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos, care a fost vestit de noi...., n-a fost DA si NU, ci in El este DA."
"Credincios este Dumnezeu , ca vorbirea noastra fata de voi n-a fost si DA si NU."
"Ci felul vostru de vorbire sa fie :" Da, da ;nu, nu "Ce trece de aceaste cuvinte vine de la cel rau."(Mat.5.37)