"...după știința mai dinainte a lui Dumnezeu Tatăl, prin sfințirea lucrată de Duhul, spre ascultarea și stropirea cu sângele lui Isus Hristos: Harul și pacea să vă fie înmulțite!" 1 Petru 1:2
Cugetarea zilei
"În cer se intră prin har. Dacă ar fi după merite, ai rămâne afară și câinele tău ar intra."
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
26015. Postat la 29/07/2014 18:35 - 3991z10h15m
In Biblie gasim nenumarate lectii spirituale: sarpele din arama atarnat de o prajina, rugul aprins, apele vindecatoare de la Betesda, oaia pierduta, comoara ascunsa , spalare paharului, cosurile cu resturi de la inmultirea painilor, Petru mergand pe apa.......... ramanand ca fiecare sa gaseasca o lectie spirituala.
Numeri 21; 4-9 / 2 Imparati 18;4 / Ioan 3; 14,15
Numeri 21;8- Domnul a zis lui Moise: Fa-ti un sarpe infocat, si spanzura-l de o prajina; oricine este muscat, si va privi spre el, va trai.
La necaz si suparare, nemultumire si scarba, oamenii murmura. Nu-si mai aduc aminte ca mai ieri au avut de toate. Azi daca le lipseste painea si apa sufletul li se scarbeste de hrana proasta.
Lectia spirituala a fost sarpele de arama.
Multi au trait uitandu-se la sarpele de arama, dar cu timpul au transformat acest sarpe in idol, arzand tamaie inaintea lui. Cand a fost Domnul Isus pe pamant, El a dat o explicatie a ceea ce a insemnat acest sarpe de arama.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
RE: Lecții spirituale
26030. Postat la 02/08/2014 06:05 - 3987z22h44m
Firimituri
Matei 14;13-21 / Matei 15; 29-39 / Marcu 6;30-44 / Marcu 8; 1-21
Matei 15;21- 28 / Marcu 7;24-30
....dar si cateii de sub masa mananca din firimiturile copiilor.
Multimile se aduna, oamenii straini de Israel , aud despre Israel. E o intreaga miscare de popoare care aud despre Vindecatorul care este printre ei. Vestile se duc pretutindeni si din toate partile se aduna sa-L vada, sa-L auda , sa beneficieze de minunile savarsite de El. Cine nu se poate deplasa, le sunt aduse firimiturile din cosuri. Nu ramane nimeni flamand. Fiecaruia i se da o firimitura. Nu poate zice nimeni NU AM STIUT.
Lectia spirituala- firimiturile.
Daca nu ai o paine intreaga, du familiei ramase acasa, vecinilor, prietenilor, strainilor pe care-i intalnesti, macar firimiturile care ti-au ramas de la masa imbelsugata pe care ai servit-o in Sabat, in biserica ta.
Deconectat
26149. Postat la 09/09/2014 16:48 - 3949z12h1m
Domnul a ascultat rugaciunea pe care i-o faceam.
1 Samuel 1;1-28
Ochii mei erau plini de lacrimi, suspinam si ma rugam. Asa se intampla in fiecare an cand ma urcam cu toata familia la Silo.
Insa anul acesta, preotul m-a mustrat si asta nu s-a intamplat niciodata pana atunci. Se pare ca ceva era in inima lui. De altfel era un preot bun si avea pentru fiecare cate o vorba de imbarbatare. Si azi, dupa ce a ascultat explicatiile mele, m-a incurajat. Pentru prima oara inima imi era usoara si fata luminoasa. Am simtit ca rugaciunea mea a fost ascultata.
Lectia spirituala:
Te-ai gandit vreodata ca esti rezultatul unei rugaciuni ascultate?
Deconectat
26169. Postat la 15/09/2014 16:21 - 3943z12h28m
O lectie spirituala tot din rugaciune.
Ilie , dupa cuvantul sau, ii spune lui Ahab ca roua si ploaia, " in anii acestia.." v-a inceta. Nu avem consemnat ca hotararea este luata de Dumnezeu, doar ca Dumnezeu ii sustine initiativa.
E o initiativa proprie, un plan al sau. A vazut apostazia poporului si a presupus ca lucrurile se vor indrepta prin ani de seceta. Dupa cum s-au derulat evenimentele in continuare, se vede ca Dumnezeu a fost de acord cu aceasta initiativa , insa l-a facut pe Ilie implinitor al planului propus de el.
Lectie spirituala:
Sa nu te surprinda faptul ca vei fi implicat in lucrarea pentru care te rogi.