Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri; ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: "Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti", zice Domnul".
Romani 12:19

Cugetarea zilei
"Sângele martirilor este sămânța Bisericii."

Jeronim

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Studiu Biblic - Discuții pe teme religioase | Biblia
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Romani 11:16-21
Moderator3
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26275. Postat la 06/11/2014 08:33 - 3838z20h8m
În acest spațiu se poate discuta pasajul dorit de fratele Nica Schirod.
Nica Schirod a scris:
Romani 11: 16. Iar dacă cele dintâi roade sunt sfinte, și plămădeala este sfântă; și dacă rădăcina este sfântă, și ramurile sunt sfinte.
17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și dacă tu, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit în locul lor, și ai fost făcut părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului,
18. nu te făli față de ramuri. Dacă te fălești, să știi că nu tu ții rădăcina, ci rădăcina te ține pe tine.
19. Dar vei zice: "Ramurile au fost tăiate, ca să fiu altoit eu."
20. Adevărat: au fost tăiate din pricina necredinței lor, și tu stai în picioare prin credință: Nu te îngâmfa dar, ci teme-te!
21. Căci dacă n-a cruțat Dumnezeu ramurile firești, nu te va cruța nici pe tine.
Mă gândesc că ar fi o discuție interesantă și cu apetit de cunoaștere

Moderator3

Moderator
Deconectat RE: Romani 11:16-21
fullban10
26277. Postat la 06/11/2014 14:26 - 3838z14h15m
Nu, nu vreau sa incep discutia primasmiley. Vreau doar sa intreb daca se poate lua cate un verset la alegere. Am ceva de spus la versetul 20.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Nica Schirod
26278. Postat la 07/11/2014 06:51 - 3837z21h49m
Shalom - Pace multă de la Adonai - Domnul.

Scumpii moșului, mai întâi aș vrea să mă confesez înaintea voastră.
Eu cred că , contribuția noastră virtuală aici, este nu să ne contrazicem, să ne lovim, să demonstrăm ce infailibili suntem, ce deștepți suntem.
Eu când lucrez ceva pretențios pentru mine, adică atunci când materialul din care construiesc este foarte scump și lucrul este pentru prima dată, îmi trebuie o schemă, un plan, dar nu toate le cunosc/înțeleg, atunci fac două lucruri.
1) Să întreb și pe alții, să spun cum înțeleg eu, ca să nu greșesc și la urmă să mă coste foarte mult și greșeala să fie ireversibilă.
2) Să măsor de multe ori, să primesc sfatul tuturor celor ce cu plăcere vreau să mi-l dea și să tai odată,pentru că dacă transform, un lucru, care este pe viață și pe moarte, într-o joacă, să tai după capul meu de multe ori, așa cum mi se pare, după ochi, s-ar putea ca atunci când voi măsura să fie prea scurt, prea mic și pierderea să fie veșnică.

Mă gândesc scumpa moșului Valentina și tu care citești acum, poți să spui cum înțelegi tu, un verset sau altul, dar cu responsabilitatea de a nu distruge pe cineva, ci cu frică pentru referința asta:

Dacă vorbește cineva, să vorbească cuvintele lui Dumnezeu. Dacă slujește cineva, să slujească după puterea, pe care i-o dă Dumnezeu: pentru ca în toate lucrurile să fie slăvit Dumnezeu prin Isus Hristos, a căruia este slava și puterea în vecii vecilor! Amin. 1 Petru 4:11.

Eu cred că fiecare verset, este o piesă importantă pentru cunoștința de a putea face voia Tatălui care este în ceruri,fără a irosi timpul cu multe ziceri de Doamne, Doamne, dar cu rezultatul: Nu v-am cunoscut nici odată!
Așa că, toți care vreau să contribuie spre desăvârșirea noastră a tuturora, să puie umărul.
Aștept să văd păreri, apoi vă voi spune și părerea mea, poate că nu este cea mai bună, pentru asta am dorit această dezbatere.
Cu mult respect, vă pupă moșul Nică.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
26279. Postat la 07/11/2014 15:01 - 3837z13h39m
Am un devotional , anul acesta, scris de Dwight K. Nelson si poarta numele, Cei alesi.
V-am dat aceste amanunte pentru a va invita sa cititi si voi cele 4 teme din zilele de 17, 18, 19 si 20 octombrie, toate sub titlul , O stea rasare din Islam. Cautati pe Google devotionalul lui Nelson si cititi ce scrie in cele 4 zile. Pe noi ne-a tulburat tare mult si tine de tema matale nenea Nica.
Versetul 20 este cel care ma duce cu gandul la Ismail. Ismail este Islamul care , azi face mult rau crestinilor. Nu am banuit, pana am citit, ca ei sunt ramuri firesti care au fost taiate ca noi sa stam in picioare prin credinta. V-ati gandit vreodata ca in inima terorismului , a prigoanei , a urii si sadismului, sunt si printre ei cei alesi?

fullban10
26287. Postat la 10/11/2014 11:30 - 3834z17h10m
Iar dacă cele dintâi roade sunt sfinte, și plămădeala este sfântă; și dacă rădăcina este sfântă, și ramurile sunt sfinte.

Iata ca din rodul dintai al celui mai sfant trunchi, la un moment dat , o ramura a fost taiata.
Putem sa spunem acest lucru despre Cain?
Abel si Cain, au primit aceasi invatatura, au avut acelasi model. Unul a ales sa urmeze modelul, iar celalalt a ales schimbarea. Neascultatea , abaterea de la drumul drept cu doar un grad cat mai mic, s-a dovedit a fi in final o abatere atat de mare incat pe golul creat a alunecat spre pieire o generatie de oameni.

In acest fel doriti sa decurga discutiile in acest topic?

fullban10
26289. Postat la 14/11/2014 07:18 - 3830z21h23m
Lipsa unui raspuns inseamna ca nu sunt probleme in continuarea monologului.
Ca nu-i dialog, nu-i asa?

Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și dacă tu, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit în locul lor, și ai fost făcut părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului,

Moabita Rut. Ne amintim imprejurarile in care s-a nascut poporul care s-a numit moabit. (Gen.19; 30-37) Si ne amintim ca poporului moabit ii era interzis sa frecventeze sinagoga si Israel sa nu aibe de-aface cu el.
Insa , iata, Rut a fost o ramura altoita fiind partasa radacinii si grasimii maslinului.

deysimoni
26292. Postat la 15/11/2014 11:34 - 3829z17h7m
Si daca totusi aici este vorba de mandria neamurilor care a inceput sa creasca fata de iudei care au fost lepadati?. Oare nu este o avertizare, ptr ca acum chear asta au ajuns crestini sa se creada, mai buni ca butucul, ei care sunt o creanga altoita in butuc ( crezand ca li se cuvine viata si nu ca trebuiesa staruiasca dupa ea , urand chear pe iudeu).
Nu cumva Pavel ,care se adresa celor din Roma ii avertizeaza de instictul si ispita care a crescut in inima lor?
Nica Schirod
26294. Postat la 15/11/2014 15:35 - 3829z13h6m
Shalom - Pace multă și sfântă!!!

Scumpii moșului, voi încerca să expun câteva păreri ale mele cu privire la testul de mai sus, le voi discuta câte un verset separat, ca să vedeți cum văd eu lucrurile, astăzi discutăm versetul acesta: Iar dacă cele dintâi roade sunt sfinte, și plămădeala este sfântă; și dacă rădăcina este sfântă, și ramurile sunt sfinte. Romani 11: 16.

Pavel, vrea să scoată în evidență și să demonteze teoria că Israel (poporul Israel) este lepădat, cred că ați auzit ziceri și acum în vremea noastră că; noi suntem Israelul Duhovnicesc.
În scrierea aceasta, Pavel aduce discuția, pentru a înțelege mai bine și atunci când a fost scrisă și acum când noi o citim, că tot ce se numește Israel, plămădeală, rădăcină, roade și ramuri, toate sunt sfinte, pentru că Israel este POPORUL LUI ELOHIM - DUMNEZEU, și este sfânt!
Eu, nu am ce să zic mai mult despre acest verset, decât ce a zis Pilat odată când i s-a zis să schimbe ce a scris el, el a zis: ce am scris, am scris!
Dacă Pilat a zis așa, nici eu nu vreau să zic mai mult despre acest verset, dacă Pavel a zis că Israel este poporul lui Elohim - Dumnezeu, eu cred că Israel este așa cum a zis Pavel, și nu altfel!

Dacă și voi sunteți de acei a-și părere, sau dacă nu, spuneți-vă părerea și când îmi va veni rândul, o să împărtășim împreună, cum văd eu al doilea verset.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

gershom
26296. Postat la 15/11/2014 22:40 - 3829z6h0m
Cu privire la primul verset discutat aici, adica versetul 16, intelegerea este destul de clara - si bucata de aluat (primele roade) si ramurile unui copac reprezinta originea sau provenienta lor (bucata mare de aluat si radacina copacului).
Iar daca ele sunt sfinte, atunci si ce a iesit din ele sunt sfinte.

Dar despre ce plamadeala si radacina este vorba? Bineinteles, ca aici este vorba despre poporul Israel, asa cum a mentionat si fratele Nica mai sus. Mai precis, este vorba despre credinta originara a Israelitilor, ca fiind buna, sfanta si dreapta inaintea lui Dumnezeu. Ea este ca o fundatie solida peste care se poate construi - nu este nevoie de o alta fundatie.

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Nica Schirod
26300. Postat la 18/11/2014 07:21 - 3826z21h19m
Shalom - Pace sfântă.

Nu știu de ce nu este interes, pentru o discuție interesantă, zic interesantă, pentru că creștinismul, indiferent de cultul din care face parte, are fiecare politica lui religioasă, ori diferită de adevărul Biblic, dar și diferită unul de altul.
Aduc al doilea verset spre discuție, din câteva Biblii diferite

Cornilescu: 17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și dacă tu, care erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit în locul lor, și ai fost făcut părtaș rădăcinii și grăsimii măslinului,

IUSTIN: 17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și tu care erai măslin sălbatic, ai fost altoit printre cele rămase, și părtaș te-ai făcut rădăcinii și grăsimii măslinului.

TEOCTIST: 17. Iar dacă unele din ramuri au fost tăiate, și tu care erai măslin sălbatic, ai fost altoit printre cele rămase, și părtaș te-ai făcut rădăcinii și grăsimii măslinului.

Trad. lumii noi: 17. Totuși, dacă unele ramuri au fost tăiate, iar tu, deși erai dintr-un măslin sălbatic, ai fost altoit între celelalte și ai devenit părtaș la rădăcina de grăsime a măslinului.

Acuma ca să nu depășesc, caracterele din regulamentul postărilor, cer ca să se discute, suntem altoiți? sau numai ni se pare. Dacă da, atunci mă interesează foarte tare, suntem altoiți între EI, sau în locul LOR?
Aștept cu nerăbdare, părerea voastră, apoi vin și eu cu umila mea părere.

Cu mult respect: Moșul Nică.

fullban10
26301. Postat la 20/11/2014 19:36 - 3824z9h4m
Nici, nici.
Sunt EI , in momentul actual, ca El, ca Iisus, in ce ne-a aratat, in ce ne-a spus atunci cand a fost pe pamant.?

In locul LOR? Da. Numai daca suntem ca El, ca Iisus, in ce ne-a arata, in ce ne-a spus, atunci cand a fost pe pamant..

Asta omitem, si eu cel mai mult, ca daca nu suntem ca El, nu facem ceea ce ne-a spus El, ceea ce ne-a aratat El, nu cred ca ne va altoi in radacina si grasimea ramurei Lui.

Ati deschis un subiect important. E dificil sa-ti dai cu parerea despre ceva care tine de viata si moarte. Daca scriu ce gandesc , e suparare?

Lucia
26305. Postat la 24/11/2014 18:23 - 3820z10h17m
Frate Nica, versetele aduse in discutie sunt explicate in context...ca acestea se talmacesc dupa doctrina sau dogmele implementate de anumiti lideri religiosi, asta este alta treaba.
Daca insa se ramane la ce STA SCRIS este lesne de inteles si din traducerea Cornilescu, pentru ca acolo se spune ca "UNELE" dintre ramuri au fost taiate", este clar ca "ALTELE" au mai ramas.
Apoi, ramura, nu poate fi altoita decat IN LOCUL unei ramuri taiate inainte, seva o i-a prin canalul de legatura a ramuri taiate care beneficieaza de radacina si grasimea maslinului.
Deci, neamurile sunt altoite in MASLIN-HRISTOS, in locul evreilor necredinciosi, insa asta nu inseamna ca nu a ramas si evrei credinciosi, de-a lungul istoriei, o RAMASITA din poporul Israel a ramas...
Versetele aduse in discutie sunt destul de clare, ceea ce vrea sa sublinieze aici Pavel, este faptul ca neamurile carora prin Hristos li s-a permis sa devina cetateni impreuna cu sfintii evrei, NU AU NICI UN MERIT, ci Hristos, care "ne tine"(ne-a oferit mantuirea), si din acest motiv nu avem dreptul sa ne mandrim.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
26307. Postat la 24/11/2014 19:27 - 3820z9h14m
, suntem altoiți între EI, sau în locul LOR?

E clar exprimata in Biblie "imbracarea" in neprihanirea lui Hristos prin credinta in El.

- indreptatirea , sau iertare cum este cunoscuta mai bine de noi credinciosii
Toti care ati fost botezati pentru Hristos, v-ati imbracat cu Hristos. Galateni 3;27

- sfintirea sau ascultarea mai bine cunoscuta in limbajul credinciosului.
Astfel deci, dupa cum ati primit pe Hristos Iisus, Domnul, asa sa si umblati in El Coloseni 2;6.

Nu avem niciun merit insa avem ceva de facut.

Toata Biblia spune ca " daca v-ati imbracat cu Hristos", trebuie " sa si umblati in El".
Daca am iesit din tema , taiati postarea.

Nica Schirod
26308. Postat la 25/11/2014 07:50 - 3819z20h50m
Shalom Pace multă.

Cred că este vremea să împărtășesc cu voi, din umila mea părere, așa cum văd și înțeleg eu lucrurile, și voi începe discuția prin prisma versetului :
23. Și chiar ei: dacă nu stăruie în necredință, vor fi altoiți; căci Dumnezeu poate să-i altoiască iarăși.
Sigur, acest portal nu este un ring de box, este un ogor unde fiecare poate să lucreze în via Lui Adonai - Domnului, să expuie cum vede fiecare lucrurile.
Scumpă soră Lucica, eu văd puțin mai altfel lucrurile, și în privința altoirii și în privința; între ei, sau în locul lor ?! Nu voi confisca timpul, spunând că sunt un cunoscător practic al altoirii, dar nici nu pot trece pe lângă ...

Astăzi discut despre ce scrie în versetul 23. Aici se face vorbire despre mlădițele care au fost tăiate din Măslinul Bun, auziți! chiar mlădițele tăiate, dacă nu vor stărui în necredință, vor fi altoiți .... din nou!!!
Întrebarea mea este: Dacă eu sunt altoit în locul lor, ei în a cărui loc vor fi altoiți, cred că nu ar trebui să le luăm locul lor firesc, de a fi evrei, ci cred că ar trebui să fim atenți ce sevă și ce grăsime ne hrănește, pentru că seva adevărată din butuc, mă va face să mă tem, nici cum să mă fălesc, da, am voie să mă bucur, în bucuria mântuirii, cu frică și respect.

Închei comentariu de astăzi, prin întrebarea; ești altoit în locul lor, sau între ei?

Shalom și o zi frumoasă!!!

Lucia
26309. Postat la 25/11/2014 13:40 - 3819z15h0m
Frate Nica, eu cred ca noi credem la fel, insa este posibil sa nu fi inteles ce am scris eu in postarea de mai sus...
Asa ca m-am decis sa dau un exemplu pentru a ma face inteleasa, asa cum a incercat Pavel printr-o pilda sa explice , voi incerca si eu altfel:

Intr-o SCOALA se gasesc mai multe sali de studiu, prima este sectia evreilor, si se afla pe aripa principala a cladirii, celalalte clase sunt sectii de limbi straine si se gasesc pe aripa secundara.
Toata atentia era indreptata pe aripa principala, la clasa evreilor, a venit Invatatorul la ei sa le prezinte planul de viitor si posibilitatea celor ce cred in El sa ajunga intr-un loc deosebit, insa cei mai multi dintre elevii evrei, nu au crezut in planul Sau si au iesit din clasa.
Invatatorul S-a intristat si chiar a plans pentru ei, asa ca planul Lui a trebuit dus mai departe si astfel a prezentat proiectul de viitor si sectiei de limbi straine din aripa secundara...Multi dintre STRAINI au crezut in El si planul Sau si au intrat in clasa evreilor ocupand locurile vacante.
Astfel consider ca Pavel a vrut sa expuna tabloul, sa explice ca si noi neamurile avem dreptul la CETATENIE in Ierusalim.
Avem libertatea sa intram in clasa celor care nu se puteau uni cu noi prin Hristos-Invatatorul.
Frate Nica, ca popor, Israel nu a fost lepadat niciodata, pentru ca o ramasita a ramas mereu de-a lungul anilor, insa sunt generatii dupa generatii de evrei care nu l-au crezut pe Mesia, acestia sunt exclusi din popor, iar in locul lor au intrat neamurile.
In locul lor, nu exprima ca eu X am inlocuit pe Y ca evreu, ci numarul neamurilor au inlocuit de-a lungul vremilor generatiile necredincioase de evrei.
Sa nu uitam ca intaietatea este a evreilor, dar daca acestia nu au crezut, au fost inlocuiti cu neamurile.
Apoi, prin Hristos noi putem deveni cetateni cu sfintii care vor locui la Ierusalim.
Asa ca eu voi incheia astfel:
Noi suntem printre cetatenii evrei, in locul evreilor necredinciosi!
Sper ca acum ai inteles cum inteleg eu inlocuirea evreilor.
Daca IVATATORUL vine la noapte, eu am dreptul ca neam mantuit la cetatenie in mod fizic in Ierusalimul pamantesc, pentru a imparati impreuna cu evreii de acolo, si cu cei inviati din morti de la intemeierea lumii.

"Iar Isaia striga cu privire la Israel:"Chiar daca ar fi ca nisipul marii numarul fiilor lui Israel , numai RAMASITA va fi mantuita."(Rom.9-27)
Frate Nica, acea mare de nisip a fiilor lui Israel, sunt toate generatiile care nu l-au primit pe Mesia, in locul lor intra numarul neamurilor, doar RAMASITA va fi mantuita!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
26310. Postat la 25/11/2014 16:40 - 3819z12h0m
Shalom.

Prezent la discuție, nu vreau să monopolizăm noi doi discuția cu pricina, doresc un dialog constructiv și așa va fi dacă noi îl vom face așa.
Mulțumesc f. frumos soră Lucica pentru hectarele de lămurire, dar încă odată zic: Eu spun părerea mea, nu că eu aș avea dreptate, dar eu sunt un fel de Toma, până nu pun degetul nu zic nici dan nicinu, și asta tocmai pentru că nu vreau să greșesc, atunci mai trebuie să mă uit și la lucrurile ce mă înconjoară și asta pentru că scrie și așa: - Luca 16: 8. ... Căci fiii veacului acestuia, față de semenii lor, sunt mai înțelepți decât fiii luminii.
Credeți că Pavel, nu putea să dea o altă interpretare posibilității mântuirii neamurilor? Eu cred că da! Numai că, la explicația cu elevii, este foarte ușor de acceptat, adică elevul nu mai vrea să învețe înalta disciplină, specialitatea predată poporului Lui YHWH - Dumnezeu, și pleacă, profesorul merge la clasa la care se predă altă disciplină și umple clasa, și gata totul este OK.

Numai că atunci când o mlădiță/mlădițe nu aduce/aduc roadă, Vine Stăpânul care decide și taie mlădițele care nu rodesc, nu că vreau ele ca să fie tăiate, tare mie frică mi-e că acele mlădițe tăiate, nu se simt tăiate, ci mai degrabă se cred că progresează în butuc, la locul lor, asta pentru că este o tăiere Duhovnicească din pricină că nu au crezut, vorbesc numai la trecut din pricină ca să nu se simțească cineva contemporan lezat. Tăierea este egal = moarte spirituală,,, ei dacă nu vor stărui în necredință, vor fi altoiți din nou, întrebarea mea este: unde vor fi altoiți, dacă sunt eu in locul lor?

Eu aici nu vreau să bat apa în piuă, vreau să scot în evidență spre dezbatere:
1.) Sunt altoit, sau mi se pare că sunt?
2.) Roadele mele, sunt; din cel ce sunt altoit, sau din cel ce am fost tăiat?
3.) Ce cred și practic 1: Politica mlădițelor rămase netăiate în măslinul bun? 2: Politica mlădițelor rămase în smochinul sălbatic? 3: Politica mlădițelor tăiate din măslinul bun?

Cred că, dacă vom avea răbdare, interes și un dor de a ajunge mântuiți, fără să ne fălim, ci mai degrabă să ne temem, atunci vom reuși să trezim curiozități și inventare, pentru că eu nu vreau să fac polemică, ci doresc să ajut pe unii sinceri, care bâjbâi esc așa ca mine 45 de ani, căutând să înțeleg, care este voia Tatălui care este în ceruri, ca alergarea mea să nu fie în zadar.
Eu chiar pun suflet la cea ce fac aici.

Moșul Nică vă dorește foarte mult bine.

fullban10
26311. Postat la 25/11/2014 18:16 - 3819z10h24m
unde vor fi altoiți, dacă sunt eu in locul lor?

Presupun ca vor fi altoiti in locul altuia care a fost taiat.

Referitor la cele trei intrebari, sa stiti ca trebuie sa stim, deoarece am primit indemnul :
Pe voi insiva incercati-va daca sunteti in credinta. Pe voi insiva incercati-va. Nu recunoasteti voi ca Iisus Hristos este in voi? Afara numai daca sunteti lepadati. 2 Corinteni 13;5

Lucia
26312. Postat la 26/11/2014 12:12 - 3818z16h28m
Frate Nica, prin "hectarele de lamurire"nu am explicat "posibilitatile mantuirii neamurilor", ci am adus un exemplu pentru a-ti explica cum vad eu INLOCUIREA MLADITELOR.
Apoi, PRINTRE evrei sau IN LOCUL LOR, este logic ca avand dreptul sa intram printre evrei prin Mesia, atunci am luat locul evreilor necredinceosi care de generatii sunt impietriti in favoarea noastra.
Ce sa-ti spun, felul cum vezi mataluta lucrurile, sunt puncte de vedere personale, nu vad ca eu ca persoana mantuita , nu as fi putut lua locul unor evrei necredinciosi, exemplu clasei fara elevi, locurile goale au fost inlocuite cu srainii...Cat despre pilda lui Pavel cu maslinul este o simbolistica a lui Hristos care a facut din Israel si grec un singur popor(maslin), nu pot spune ca acest maslin are un numar de ramuri si ca neamurile sunt altoite intre ramuri, atunci nu are sens, altoirea se face pe ramura taiata, altfel nu ar fi altoire.Cat despre evreii care se despietresc, au si ei loc...de fapt consider ca altoirea are acelasi sens cu INFIEREA, ca sa devenim copii ai lui Dumnezeu, trebuie sa ne nastem din nou, asa si cu maslinul, nu putem sa renastem decat prin altoirea(Duhul Sfant) in Hristos.
Ai pus cateva intrebari care cred eu, sunt iesite din context, asa cum a spus si Valentina, "noi singuri ne putem CERCETA daca stam in maslinul cel bun"
Faptele vorbesc daca am ramas in maslinul cel bun, roadele Duhului Sfant pot scoate la iveala obarsia noastra sau faptele firii sa ne dovedeasca inca salbaticul maslin.
La intrebarea cu numarul trei, acela cu POLITICA MLADITELOR, astept mai intai sa imi explici ce vrei sa spui cu cuvantul POLITICA, ce implica el ca sa pot sa-ti raspund clar.

fullban10
26322. Postat la 09/12/2014 17:22 - 3805z11h19m
Ca sa continuam: 1: Politica mlădițelor rămase netăiate în măslinul bun? 2: Politica mlădițelor rămase în smochinul sălbatic? 3: Politica mlădițelor tăiate din măslinul bun?

Du-te acum - zice Domnul - de scrie aceste lucruri inaintea lor pe o tablita si sapa-le intr-o carte, ca sa ramana pana in ziua de apoi, ca marturie pe veci si in veci de veci. Scrie ca : Poporul acesta este un popor răzvrătit, niște copii mincinoși, niște copii care nu vor să asculte Legea Domnului (Isaia 30: 8, 9)

Voi vesti indurarile Domnului, faptele Lui minunate, dupa tot ce a facut Domnul pentru noi! Voi spune marea Lui bunatate fata de casa lui Israel, caci i-a facut dupa indurarile si bogatia dragostei Lui. El a zis: Negreșit, ei sunt poporul Meu, niște copii care nu vor fi necredincioși! Și astfel El S-a făcut Mântuitorul lor. (Isaia 63: 7, 8)

Lavi
26330. Postat la 12/12/2014 19:33 - 3802z9h7m
Slalom și binecuvântare tuturor.
Am citit cu mare atenție cele scrise de voi.
Tema deschisa nu este simpla, subiectul este foarte important și eu doresc să-l înțeleg.
Multumesc celor care se implica.

Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19218313 vizite unice Powered by PHP-Fusion