"Când vor zice: "Pace şi linişte!" atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare" 1 Tesaloniceni 5:3
Cugetarea zilei
"Crede-mă, domnule, că nu trece nici măcar o singură seară, oricât de obosit aş fi, fără să citesc ceva din Cuvântul lui Dumnezeu înainte de a mă duce la culcare."
Vreau sa va povestesc, pe scurt, o intamplare ciudata de la mine de la servici:
Biblioteca Municipala Petrosani a achizitionat un numar de 100 de romane.Acestea, evident, trebuie prelucrate pentru inregistrare si inventariere.
Mentionez faptul ca biblioteca noastra are peste 60 de mii de titluri de carte iar azi s-au efectuat inscrieri in registrul inventar.Inscrierile au ajus la pozitia............... 66 666.Ehh, o simpla cifra peste care, inevitabil trebuia sa trecem.Partea interesanta este ca titlul cartii inregistrate sub acest numar este: Căderea îngerului - de Hananh Kristin, Bucuresti: Editura Lider, 2008.
Care este parerea voastra?
Este o pura coincidenta aceasta aparenta legatura intre numar si numele cartii ?
Astept comentarii, multumesc.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Deconectat
RE: Simplă coincidenţă?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14594. Postat la 06/10/2011 15:42 - 5013z3h44m
Depinde ce e scris în cartea respectivă. Dacă în interiorul ei scriitorul are ca subiect 666, atunci poţi zice că e o coincidenţă mai mult decât tainică. Dacă nu,...
o pură coincidenţă. Citeşte-o şi spune-ne şi nouă.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
RE: Simplă coincidenţă?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14599. Postat la 06/10/2011 19:10 - 5013z0h15m
Pace.
Pe mine, mai puţin mă interesează conţinutul cărţii, pentru mine este deajuns titlu cărţii, conţinutul Sfintei Scripturi şi vestea pe care a auzit-o fratele Ovidiu despre legea Cultelor din Ungaria, dar aşa pentru că eu sunt foarte curios şi chiar nu glumesc, a-ş vrea dacă s-ar putea să ştiu despre ce vorbeşte cartea.
Şi multă Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoşi.- Nica Schirod!
Sigur, combinatia cifra - titlu este interesanta, din atatea titluri existente tocmai un titlu atat de sugestiv s-a nimerit tocmai la numarul ala.
Cartea este un roman, maine am sa ma uit ce fel de roman si, am sa-l frunzaresc dar nu promit ca am sa-l si citesc.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Decât să-l ştiu pe fratele "moşu' Nică" neliniştit noaptea aceasta, prefer să vin şi eu cu câteva detalii despre cartea adusă în discuţie.
Deci o scurtă sinteză a romanului cu 352 de pagini - Căderea îngerului:
"Viaţa familiei Campbell este dată peste cap în urma unui accident de călărie când Mikaela, soţia lui Liam, intră în comă profundă. Zi de zi, el stă la căpătâiul ei, povestindu-i despre viaţa frumoasă pe care au clădit-o împreună, în speranţa că îşi va reveni. În zadar însă. Nimic nu are efect. Când totul părea pierdut, Mikaela clipeşte la auzul numelui lui Julian True, fostul ei soţ şi prima dragoste adevărată. Femeia se trezeşte, dar este amnezică, închipuindu-şi existenţa alături de Julian. În cele din urmă, memoria îi revine, aducând cu sine conştiinţa pericolului de a pierde ceea ce, în prezent, înseamnă iubirea soţului şi a copiilor, singura pentru care merită să lupte. Să fie oare prea târziu? O poveste emoţionantă despre familie, dăruire, sacrificiu şi devotament, dar mai presus de toate despre un om care riscă totul în numele iubirii." - librarultau.ro
Aşadar, conţinutul cărţii după părerea mea nu e deloc relevant în asocierea cu numărul de ordine în Biblioteca Petroşani.
Consider că în funcţie de viziunea pe care şi-o poate forma fratele Avram în calitate de autor al acestui subiect ar putea sugera fraţilor moderatori să mute subiectul la categoria "Diverse" , forumul "Literatură" sau doreşte să aprofundeze discuţia asociind cifra 66 666 cu denumirea Căderea Îngerului.
Am învăţat că este prea greu să-ţi dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni şi a-ţi susţine părerile. - O.P.
Eu sunt de acord sa se mute subiectul la "locatia"amintita de fr. Ovidiu.Subiectul este un fapt divers si nu un studiu aprofundat deoarece nu face obiectul unui studiu aprofundat.
Multumesc.