Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sabatul
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Deconectat RE: Sambata sau alta zi este Sabatul adevarat?
Dinu
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9132. Postat la 07/03/2011 22:16 - 5205z13h29m
,,Sase zile sa lucrati, dar ziua a saptea este Sabatul, ziua de ODIHNA, cu ADUNARE SFANTA" Levetic 23:3

,,Domnul a zis lui Moise: Voi merge Eu insumi inaintea ta, si iti voi da ODIHNA! " Exod 33:14

,,Ramane dar o ODIHNA ca cea de Sabat pentru POPORUL lui Dumnezeu! " Evrei 4:9

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
ioan olah
9139. Postat la 08/03/2011 01:41 - 5205z10h4m
Pace !

Iisus Christos ce zi de odihna a tinut ?

In Evanghelia dupa Luca 4 citim despre Domnul Iisus :

16 A venit în Nazaret, unde fusese crescut; și, după obiceiul Său, în ziua Sabatului, a intrat în sinagogă. S-a sculat să citească,
31 S-a pogorât în Capernaum, cetate din Galilea, și acolo învăța pe oameni în ziua Sabatului.

Daca Domnul Iisus Christos , in timpul vietii pamintesti, ne-a dat acest exemplu , cine sunt cei care AU SCHIMBAT Sabatul si pentru ce au facut aceasta?

Marcu 7
7. Degeaba Mã cinstesc ei, dând învãtãturi care nu sunt decât niste porunci omenesti. Voi lãsati porunca lui Dumnezeu, si tineti datina asezatã de oameni. ''
Ati desfiintat frumos porunca lui Dumnezeu, ca sã tineti datina voastrã. ''

Apostolii ce zi de odihna au tinut ?

Faptele Apostolilor 13
14 Din Perga și-au urmat drumul înainte, și au ajuns la Antiohia din Pisidia. În ziua Sabatului, au intrat în sinagogă și au șezut jos.
27 Căci locuitorii din Ierusalim și mai marii lor n-au cunoscut pe Isus; și prin faptul că L-au osândit, au împlinit cuvintele proorocilor, care se citesc în fiecare Sabat.
42 Când au ieșit afară, Neamurile i-au rugat să le vorbească și în Sabatul viitor despre aceleași lucruri.
44 În Sabatul viitor, aproape toată cetatea s-a adunat ca să audă Cuvântul lui Dumnezeu.
Faptele Apostolilor 15
21 Căci încă din vechime, Moise are în fiecare cetate oameni, care-l propovăduiesc, fiindcă este citit în sinagogi în toate zilele de Sabat."
Faptele Apostolilor 16
13 În ziua Sabatului am ieșit afară pe poarta cetății, lângă un râu, unde credeam că se află un loc de rugăciune. Am șezut jos, și am vorbit femeilor, care erau adunate laolaltă.
Faptele Apostolilor 18
4 Pavel vorbea în sinagogă în fiecare zi de Sabat, și îndupleca pe Iudei și pe Greci.

Apostolul Ioan, scriind cartea Apocalipsei, vorbeste de ziua Domnului.

Apocalipsa 1
10În ziua Domnului eram în Duhul. Și am auzit înapoia mea un glas puternic, ca sunetul unei trâmbițe

Împărăția lui Dumnezeu

Isaia 66
22Căci după cum cerurile cele noi, și pământul cel nou, pe care le voi face, vor dăinui înaintea Mea - zice Domnul - așa va dăinui și sămânța voastră și numele vostru.
23În fiecare lună nouă și în fiecare Sabat, va veni orice făptură să se închine înaintea Mea, - zice Domnul. -

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Dinu
9154. Postat la 08/03/2011 09:21 - 5205z2h24m
,,Fiti implinitori ai Cuvantului, nu numai ascultatori...
Cine isi va adanci privirile in Legea DESAVARSITA, care este Legea slobozeniei, si va starui in ea, nu ca un ascultator uituc, ci ca un implinitor cu fapta, el va fi fericit in lucrarea lui." Iacov 1:22,23

,,Aduti aminte de ziua de odihna, ca s-o sfintesti! " Exod 20:8

,,Ferice de cei impaciuitori caci ei v-or fi chemati fii ai lui Dumnezeu! " Matei 5:9

,,Ce tot insiri tu Legile Mele, si ai gura legamantul Meu, cand tu URASTI mustrarile si arunci cuvintele Mele inapoia ta!
Dai drumul gurii la RAU, si urzesti VICLESUGURI ...........
Luati seama dar, voi cari uitati pe Dumnezeu, ca nu cumva sa va sfâsiu!" Ps. 50:16-22
..........................................

Ajuta-ne Doamne pe toti sa fim cu adevarati copii ai tai!

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
izreelpop
10012. Postat la 02/04/2011 13:52 - 5179z22h53m
SIMBATA ESTE ZIUA 7 A SABATUL SAPTAMANAL
DIVINITATEA a la final de creatie a hotarit ca in ziua a 7 a sa fie SARBATOARE in TOT LUCRU CE EL IL FACUSE si sa Pecetluiasca aceasta zi ca SEMN
La fel stim ca a rinduit la cele 4 puncte cardinale pe cei 4 Ingeri care sa vegheze la bunul mers al planetei;sa nu se ciocneasca cu alte corpuri ceresti,sa fie ziua si noaptea soare si luna si stele ,anotimpuri etc,,,,,,
pe PAMANT a lasat ingeri si oamenii care il cinstesc respecta LEGEA lui ca evenimentele Profetite sa decurga normal sa vegheze la bunul mers al CALENDARULUI
DACA totusi ar fi SABATUL deviat intro alta zi cum de nu a vorbit ca in timpul lui MOSE cum de tace cum de lasa ca ostirea de pe TERA sa aduca jerfa aiuria si calca SABATUL in necunostinta de cauza aceste teme cosider excluse ,
Lavi
10611. Postat la 28/04/2011 19:14 - 5153z17h31m
Iata o traducere veche cum suna :,,Iar pe strainii (de alt neam)alipiti de Domnul ca sa slujeasca si sa iubeasca numele Domnului si sa fie slujitorii Sai,pe toti cati vor pazii ziua Sambetei ,fara s-o pangarească si vor staruii in legamantul meu ;pe acestia îi voi duce în muntele cel sfânt al meu și îi voi bucura în casa mea de rugaciune.... iar templul Meu ,casa de rugaciune se va chema pentru toate popoarele"Is.56..6-7
,, Biblia adica Dumnezeeasca Scriptura a Vechiului si noului Testament " ,tradusa dupa textele originale de preotii profesori Vasile Radu si Gala Galaction ,Bucuresti 1938,pagina 712.
De aici invat ca niciodata cineva de alt neam nu va reusii sa-si puna un Semn propriu in locul Adevaratului Semn ,si chiar de ar face lucrul acesta noi care ne-am alipit de Dumnezeul lui Israel ,nu ne-am alipit de un Dumnezeu care nu vede sau nu aude ,ci ne-am alipit de Cel Vesnic ,din El a iesit aceasta Lege .

Pacea sa fie peste Israelul lui Dumnezeu.

costy
11688. Postat la 02/06/2011 18:07 - 5118z18h38m
Am gasit o mica relatare a celor care au gasit Adevarul Biblic si sunt convins ca pazeau si Sarbatorile Domnului , alimentatia curata si Credinta in Domnul ISUS etc

Sabatarienii din Transilvania au avut si ei parte de persecutii violente datorita loialitatii lor fata de cerintele poruncii a patra. In jurul anului 1624, sabatarienii transilvaneni numarau circa 15-20 000 de suflete. Istoria aparitiei lor pe pamant transilvanean este cat se poate de interesanta. In secolul al 16-lea, traia la Dumbraveni ( jud. Sibiu ) un mare proprietar de pamant pe nume Eosi Andrei. Pe mosia lui se aflau 72 de sate de iobagi, intinse de la Turda pana la Odorhei.
In familia marelui latifundiar a intrat insa nenorocirea: tuberculoza i-a ucis, pe rand, toti copiii, apoi sotia. Ramas singur si nemangaiat, Eosi Andrei a inceput sa citeasca Biblia. Pe masura ce citea, vedea tot mai clar discrepantele dintre cerintele Bibliei si practica religioasa pe care o intalnise in biserica lui. Intre alte adevaruri descoperite (de acea am afirmat mai sus ) , s-a aflat si cel referitor la Sabatul zilei a saptea, pe care a inceput sa-l pazeasca si sa-l raspandeasca intre locuitorii de pe proprietatea sa. Acestia au primit noul adevar, astfel incat sambata o serbau cantand, rugandu-se, studiind Biblia si odihnindu-se de toata truda saptamanii.
Ramas singur dupa pierderea familiei, mosierul l-a adoptat ca fiu si mostenitor pe tanarul Pechy Simon care, dupa ce a studiat 10 ani in Occident si la Contantinopol, s-a intors acasa. Ca mostenitor al celor 72 de sate si avand functia de cancelar al Transilvaniei la Cluj, el a impartasit credinta sabatariana intre intelectuali, profesori, medici, ofiteri etc. Multi dintre acestia au devenit si ei sabatarieni.
Bisericile oficiale nu au privit cu ochi buni miscarea sabatariana si au influentat stapanirea sa emita cateva decrete care interziceau noua credinta. Astfel, in 1638 sabatarienii au fost interzisi de un tribunal format din capii bisericilor oficiale ( romano-catolic, ortodox, unitarian, reformat, luteran etc. )
La scurt timp, sute de sabatarieni au fost arestati, iar inchisorile s-au umplut. Persecutia nu s-a oprit insa aici. Vazand rezistenta pazitorilor Sabatului, tribunalul a trecut la pedeapsa cu moartea, persecutia durand mai multe decenii.
Printre cei condamnati la moarte pentru credinta lor in valabilitatea poruncii a patra s-a numarat chiar fiul capului bisericii unitariene, Toroczkoi Janos, acesta fiind ucis prin lapidare la Dej, jud. Cluj. Propriul sau tata, Toroczkoi Mate, era membru al tribunalului care l-a condamnat la moarte pe tanarul sabatarian...
In final, dupa decenii de persecutii, sabatarienii transilvaneni au decis sa paraseasca tara, alegand calea pribegiei. Multi au trecut Carpatii, in Romania, in timp ce altii au ajuns la Constantinopol unde au gasit intelegere pentru convingerile lor religioase. Cele 72 de sate de iobagi au ramas aproape pustii, iar cei care au ramas, pentru a scapa de prigoana, au trecut la religia mozaica in anul 1868. ( 5 )

Pentru cei interesati sa citeasca tot articolul al gasiti aici smileyhttp://cercetatiscripturile.intercer.net/article.php?id=2942

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
ioan olah
13612. Postat la 06/09/2011 19:13 - 5022z17h33m
Pace !

Sâmbăta - un beneficiu pentru omenire

Privind spre creație a lui Dumnezeu ,prin citirea cartea Genezei ,aflăm că activitatea sa a fost finalizata doar atunci, când Domnul Dumnezeu, YAHWEH, "a Creat " Sabatul (7-a zi). De fapt, Sabatul nu este, și nici nu a fost o invenție mai târzie al lui Dumnezeu, limitata la un anumit popor. Mai degrabă, Ziua a Șaptea este universala, și nu poate fi disociată de la crearea celorlalte lucruri. Procedând astfel, după cum vom vedea, conduce la o viziune limitată a Creatorului și lucrarea Lui, și are efecte negative asupra armoniei universale.
Să vedem ce ne spune Biblia despre crearea de către Dumnezeu a 7-a zi de Sabat:

"(Geneza 1: 31; 2:1-3).
" Dumnezeu sa uitat la tot ce făcuse, și iată că erau foarte bune,Astfel a fost o seara si apoi o dimineata, aceasta fost ziua a șasea. Astfel au fost sfirsite ,cerurile și pământul și toată oștirea lor . In ziua a Saptea Dumnezeu si-a sfirsit lucrarea, pe care o făcuse, si în ziua a șaptea sa odihnit de toată lucrarea Lui,pe care o făcuse. Și Dumnezeu a binecuvântat ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că in ziua aceasta Sa odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise si o facuse

Isus ca Cuvânt a lui Dumnezeu și Domnul Yahweh, este el însuși autorul a întregii creații, inclusiv a Sabatului:

Coloseni 1 :13-17
13El ne-a izbăvit de sub puterea întunericului, și ne-a strămutat în Împărăția Fiului dragostei Lui,
14în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor.
15El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, cel întâi născut din toată zidirea.
16Pentru că prin El au fost făcute toate lucrurile care sunt în ceruri și pe pământ, cele văzute și cele nevăzute: fie scaune de domnii, fie dregătorii, fie domnii, fie stăpâniri. Toate au fost făcute prin El și pentru El.
17El este mai înainte de toate lucrurile, și toate se țin prin El.
Exod 20:1,9-11
1Atunci Dumnezeu a rostit toate aceste cuvinte, și a zis:
9Să lucrezi șase zile, și să-ți faci lucrul tău.
10Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului, Dumnezeului tău: să nu faci nici o lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta.
11Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o.

Rețineți că acest text bine-cunoscut al Exodului este Dumnezeu însuși, care identifică sâmbătă (ziua 7) și lucrarea Lui creata și modul în care "Ziua Domnului," separata (sfințita) de cele lalte zile rămase. Acesta este scopul, acestei zile ,care o face atât de importanta în activitatea creatoare a lui Dumnezeu.

Sabatul a fost creat pentru ca oamenii sa poata reflecta, medita și să crească spiritual, într-o relație mai strânsă cu Dumnezeu.
Pentru asta Isus a spus :

Marcu 2 :27
"Sabatul a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru Sabat;

Ca sa intelegem rolul Sabatului în toată creația lui Dumnezeu, ca o forta a legăturii stabilite de Creatorul însuși între el și universul,(Omenire) inca de la inceput, inevitabil va trebui să îi acordam un rol esențial, în armonia de funcționare și existența creatiei. În general, nimeni nu se îndoiește de importanța legilor fizice, cum ar fi legea gravitației și atracția dintre organisme (de exemplu, stele si planete) pentru buna funcționare a universalui. Ce s-ar întâmpla dacă am avea capacitatea să întârziem sau sa avansam, a departa sau aproapia, corpurile cerești care alcătuiesc întregul cosmos? Desigur, ar fi un haos și perturbații, ar fi un total necontrolabil al întregului univers și pierderea de armonie, stabilita prin legile fizice ,pe care Dumnezeu le-a creat.

Deci, psalmistul ne spune: Psalmi 148 :1-6
1Lăudați pe Domnul! Lăudați pe Domnul din înălțimea cerurilor, lăudați-L în locurile cele înalte!
2Lăudați-L toți îngerii Lui! Lăudați-L, toate oștirile Lui!
3Lăudați-L, soare și lună, lăudați-L, toate stelele luminoase!
4Lăudați-L, cerurile cerurilor, și voi, ape, care sunteți mai presus de ceruri!
5Să laude Numele Domnului, căci El a poruncit și au fost făcute,
6le-a întărit pe veci de veci; le-a dat legi, și nu le va călca.

Una dintre cele mai mari nenorociri ale omenirii, incluzind majoritatea creștinătății, este neînțelegerea că Sabatul (7-a zi) este o lege universală, parte a creației lui Dumnezeu și care este o armonie esențiala între creație și Creator! Amin !

Sursa Biserica Sambatarilor Romano Portugheza

http://www.facebook.com/groups/230721903641164/doc/235404563172898/
http://www.facebook.com/groups/Irmaosemcristo/

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
nosmas
16063. Postat la 30/12/2011 22:44 - 4907z13h1m
Sa aveti multa pace,am citit postarile de mai sus si se nasc multe intrebari,cat despre mine am 20 de ani de cand sunt pazitorul sambetei, azs, unde am acumulat un enorm arsenal de dogme ,traditii ,etc, nu mi se pare decat normal sa-mi fie greu sa vad si altfel, dar cercetez si sunt in cautarea adevarului (cine crede ca stie tot inca nu stie nimic ). Pentru cei care tin sarbatorile Celui Prea Inalt este cunoscut ca acestea (sarbatorile )aveau ca reper ziua 1 a lunii noi,asa se face ca ajungem in ziua 14 nissan,paste si celelalte sarbatori care nu au reper altceva decat luna noua pt. a marca inceputul numaratorii pana se ajunge la ziua cu pricina unde a poruncit Creatorul ca sa fie o zi de sarbatoare , este cunoscut ca evreii imparteau timpul in ani,luni ,saptamani si zile (si nu numai evreii) ,ma rezum numai la evrei pt. ca mantuirea vine de la iudei,acum ,daca asfel stau treburile unde este greseala (daca este )in ce priveste ziua de Sabat? se naste intrebarea: pentru a stabili 14 nisan(spre ex.), luam ca reper luna noua de unde incepem sa numaram ,dar pentru ziua a 7 a,care este reperul zilei a 7a?Am invatat in dogmele azs ca a axistat un lant neintrerupt al saptamanii inca de la creatiune,cine garanteaza acest lucru? pentru ca stim ca zilele au fost schimbate intre ele,decalaje calendaristice,fals si inserari in scriptura canonica recunoscute in mod oficial (ce ne facem cu cele care nu sunt recunoscute).De ce ne mira ca atat de multi oameni tin asa (Sambata,Duminica, Vineri)? VT are 4 surse care au fost compilate pana undeva in sec 7 i.e.n acestea sunt: Yahviste,Elohiste,Deut si preotesti.Noi ne punem increderea in poporul evreu (exlus mantuirea) dar acesta accepta zeitatile Cannanite imediat ce se stinge ultima generatie care a trecut iordanul (cartea jud.)urmand ca dupa moartea lui Solomon regatul sa se divida , cel de nord devine chiar idolatru oficial prin cei 2 vitei de aur, Betel si Dan.Va rog sa cercetati care erau zeitatile cananite ,numele acestora si mixajul care a suferit alaturi de YHVH. Ma intorc la timpul lui Yshuah Ha Mashiach si cred ca Acesta a pazit asa cum cerea legea ,noi insa nu avem documente istorice care sa vb despre Mesia ca ar fi pazit Sambata pentru ca evreii nu aveau notiunea de Sambata sau luni ,etc, nu cunosc istoria saptamanii sub aceasta forma dar cert este ca in timpul Lui cu siguranta nu erau decat asa cum se mostenise din vechime ,ziua 1,ziua 2,s.a.m.d.Acum pentru cei car mai cunosc istorie ii rog sa ma ajute: cand au acceptat evreii saptamana sub aceste nume ,care sunt nume de zeitati pagane pana la urma.Daca exista documente care atesta acest lucru e f. bine daca nu eu unul raman cu mari semne de intrebare in ce priveste rezistenta lantului saptamanal de la creatiune ,si credeti-ma am toate motivele. Primul motiv cat se poate de rational este acela ca nu pot sa vad in ziua a 14 a lunii abib decat ziua de 14 a lunii abib,chiar daca cei ce s-au incumetat sa schimbe sarbatorile si legea au numit-o martie si este a 3 luna ,pentru creator este luna 1 si ziua 14,(si toate acestea avand ca reper soarele si luna ,)in acelasi mod rational cum pot sa vad in ziua a 7 a o alta zi chiar daca acelasi corn mic a schimbat-o si i-a dat nume de 7.Este o minciuna in ce priveste anul nou 1 ian,luna noua decalaj de zile, iar eu trebuie sa accept calendarul in viguare, care imi este certitudinea ca aceasta mama nu minte si in asa zisul lant saptamanal virgin?
Sa aveti Pace!

Lica
16064. Postat la 31/12/2011 11:03 - 4907z0h43m
nosmas a scris:
Va rog sa cercetati care erau zeitatile cananite ,numele acestora si mixajul care a suferit alaturi de YHVH. Ma intorc la timpul lui Yshuah Ha Mashiach si cred ca Acesta a pazit asa cum cerea legea ,noi insa nu avem documente istorice care sa vb despre Mesia ca ar fi pazit Sambata pentru ca evreii nu aveau notiunea de Sambata sau luni ,etc, nu cunosc istoria saptamanii sub aceasta forma dar cert este ca in timpul Lui cu siguranta nu erau decat asa cum se mostenise din vechime ,ziua 1,ziua 2,s.a.m.d.Acum pentru cei car mai cunosc istorie ii rog sa ma ajute: cand au acceptat evreii saptamana sub aceste nume ,care sunt nume de zeitati pagane pana la urma

Din întrebarea ta rezultă că evreii ar avea nume diferite pentru zilele săptămânii în acest moment însă adevărul este că și în ziua de astăzi pentru ei există "ziua întâi", "ziua a doua"...."ziua a șasea" (sau a pregătirii) și apoi urmează singura zi cu nume și anume Șabatul

Cât privește valabilitatea Șabatului ca zi de odihnă - a șaptea zi în lege se cere să se numere din 7 în șapte și așa să se țină și putem fi siguri că Mesia a ținut corect ziua a șaptea (și știm că nu au fost dispute între El și evrei privind ziua de Șabat ca dată) iar mai departe istoria înregistrează schimbările făcute însă ele nu au schimbat acel "ceas" 7...7...7 ci doar a fost schimbată data calendaristică...cu care de fapt noi nu avem nimic comun pentru că nu recunoaștem acel calendar fiind al neamurilor smiley

Sper că răspunsul meu a lămurim măcar o parte din nelămurirea ta. smiley

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
eben-ezer
16954. Postat la 17/02/2012 17:47 - 4858z17h59m
PACE voua.Hai sa fim sinceri,ca calendarul dupa care ne luam si numaram 7 zile este unul papal,gregorian,cum am putea avea incredere in el?!Evreii din vechime se uitau dupa luna intr.adevar chiar si pt SHABAT,fiindca acesta face parte din sarbatori,cel putin in Lev.23 capul sarbatorilor este Shabatul.Apoi,ei numarau sapte zile dar stiau care e data de 1 a lunii,adica LUNA NOUA.Ei cunosteau semnele ceresti mai bine ca noi,pt noi e usor sa ne luam dupa ceea ce altii au trasat,aceia care nu aveau de gand sa tina vreo lege ci ba din contra sa schimbe sarbatorile si legea.Sa nu aparam mai bine ceva ce n.are o temelie biblica.Unde gasim scris ca sambata ar fi Shabatul?Oare de ce credeti ca evreii nu aveau denumiri ale zilelor?Dupa ce poti fi sigur ca sambata este a 7.a zi,cand saptamana a avut era de 8 si chiar de 10 zile?numai pt faptul ca te iei dupa luni,marti ,miercuri.....etc?!!calendarul dupa care ne luam cu siguranta nu e unul sigur,iar in calendarul iulian prima zi a saptamanii incepea cu SAMBATA!TOATE POPOARELE DE PE VREMEA LUI MOISE AVEAU CALENDAR LUNAR SOLAR!Magii de la Rasarit care au adus daruri Mantuitorului dupa ce calendar s.au luat de au stiut exact unde avea sa se nasca Mesia?S.au luat dupa un calendar <papal>!?Sigur era unul LUNAR-SOLAR!

Am învățat ca durează ani să câștigi încredere și că doar în câteva secunde poți s-o pierzi.Am învățat că eroi sunt cei care fac ce trebuie,când trebuie,indiferent de consecințe...(OC.P.)
fullban10
16987. Postat la 18/02/2012 21:48 - 4857z13h57m
Nu purta tu de grijă. Dumnezeu știe să-Și apere sfinții. Făgăduința Lui este că dacă facem voia Lui , El va purta de grijă poporului Său.
Îndoiala e de la Diavol. El de la început a zis Evei: OARE?, făcând , ca din neascultare ei, toată lumea astăzi să fie sub atacurile lui și a agenților săi. Toate cărțile scrise de diferiți oameni sunt luate ca adevărate, dar când e vorba de cuvântul lui Dumnezeu , se găsesc oameni care să pună sub semnul întrebării adevărul.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Aurelc
16988. Postat la 18/02/2012 21:54 - 4857z13h52m
eben-ezer a scris:.Sa nu aparam mai bine ceva ce n.are o temelie biblica.Unde gasim scris ca sambata ar fi Shabatul?Oare de ce credeti ca evreii nu aveau denumiri ale zilelor?Dupa ce poti fi sigur ca sambata este a 7.a zi,cand saptamana a avut era de 8 si chiar de 10 zile?

Soră dragă... dacă vrei să discutăm ceva biblic, hai să discutăm fără să acceptăm tot felul de învățături care mai de care mai eronate...

De unde ne poți arăta din Scripturi că săptămâna are mai mult de 7 zile_ Eu așa ceva nu am găsit încă în Biblie de când o citesc.
În schimb am găsit că Domnul Dumnezeu a lucrat 6 zile și a 7-a s-a odihnit. Deasemenea la calcularea sarbatorii Cincizecimii DOMNUL ne-a învățat să calculăm 7 săptămâni întergi deci 7x7=49 iar următoarea este a 50-a zi. Deci săptămâna după Biblie are 7 zile.

Citat VDC: Exodul 20:11 Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o.
Leviticul 23:3 Șase zile să lucrați; dar ziua a șaptea este Sabatul, ziua de odihnă, cu o adunare sfântă.

Levitiv 23:15. De a doua zi după Sabat, din ziua când veți aduce snopul ca să fie legănat într-o parte și într-alta, să numărați șapte săptămâni întregi.
16. Să numărați cincizeci de zile până în ziua care vine după al șaptelea Sabat; și atunci să aduceți Domnului un nou dar de mâncare.

Iar întrebarea dacă Sâmbăta este Sabatul mi se pare o întrebare retorică. Din momentul în care de pe vremea lui Mesia se sărbătorea bine Sabatul (sau poate sunt uni care vor spune că nici El nu l-a ținut bine ?!) eu nu am auzit să fi fost în sistemul calendaristic Iulian sau Gregorian vreo schimbare a zilelor săptămânii. Faptul că ziua întâi a fost numită de ei Ziua Domnului, nu i-a schimbat ordinea în săptămână... tot după Sabat a rămas.
De evrei nici atât nu am auzit să fi schimbat ordinea zilelor în săptămână. Deci nu înțeleg de unde asemenea frământări și neclarități? Cunosc această teorie în care se dorește să se argumenteze că ziua lunii noi ar trebui să fie obligatoriu și zi de Sabat dar e plină de aberații.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Nica Schirod
16989. Postat la 19/02/2012 07:12 - 4857z4h33m
Scumpii moșului, să vă spun ce am auzit zilele trecute, stăteam de vorbă cu un frate despre Sabat și îmi zice; frate Nică ai auzit ultima politică religioasă care a început să fie practicată între sâmbătari?
Cică sunt sâmbătari care țin Sabatul și lunea și marțea și miercurea cum pică și joia pentru că spun ei, Sabatul se stabilește după lună, când este lună nouă de atunci începe numărătoarea și în fiecare lună se schimbă sărbătoarea, de pildă o lună pică sărbătoarea lunea, luna viitoare pică în altă zi și așa mai departe.

Frate Ovidiu, poate că sora pentru care tu ai adus dovezi scrise din Sfânta Scriptură, este dintre cei care țin Sabatul în felul acesta.
Soră scumpă; eben-ezer, dacă practici numărătoarea zilelor după luna nouă te rog, spune-ne, sau trimite-mi mesaj privat, pentru că sunt curios.
Dacă știe cineva această practică, cred că ar trebui să o aducă spre cunoaștere, spre discuție, mie mi se pare curios.
Frate Ovidiu tu ai auzit de așa ceva? Sau poate alții?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
eben-ezer
16994. Postat la 19/02/2012 11:53 - 4856z23h53m
frate Ovidiu,cred ca nu m.ai inteles.Eu n.am argumentat c a saptamana ar fi de 8 sau 10 zile ci m.am referit la faptul ca paganii si chinezii sau alltii aveau saptamani de mai mult de 7 zile.Da intr.adevar in Cuvant scrie ca saptamana are 7 zile,nimeni n.a zis impotriva ,nu stiu ce n,ati inteles din ce v.am scris.Ar trebui sa se citeasca si istoria,ca vezi tu,atatea schimbari au avut loc pe parcurs incat apar tot felul de indoieli.In Cuvant scrie sa ne aducem aminte de Shabat,dar nu putem numi Shabatul sambata care este ziua lui saturn,nici duminica ziua soarelui si nici una din zile,Shabatul e ziua Celui Prea Inalt.Apoi am incercat sa scriu ca zilele se numarau altfel decat azi.Biblic vorbesc si istoric,nu le scot de la mine,n.am aceasta obisnuinta.Eu n.am scris astea ca eu tin vreo alta zi,ci Cuvantul spune sa cercetam toate lucrurile si sa pastram ceea ce e bun.De ce sa fim inchisi ca altii care tin de duminica cu dintii?!Noi i acuzam intr.un fel pe ei,sau nu neaparat acuzare,dar nici noi nu suntem dispusi sa cercetam chiar lucrurile care par a fi ratacire.smiley

Am învățat ca durează ani să câștigi încredere și că doar în câteva secunde poți s-o pierzi.Am învățat că eroi sunt cei care fac ce trebuie,când trebuie,indiferent de consecințe...(OC.P.)
eben-ezer
16995. Postat la 19/02/2012 11:55 - 4856z23h50m
frate nichashirod,sunt aproape sigura ca exista frati de la care ati auzit lucrurile astea,mult maiin masura decat mine sa va spuna sabatul lunar,probabil deai s.a deschis si acest subiect.Eu cercetez si ma rog.

Nica Schirod
16997. Postat la 19/02/2012 12:14 - 4856z23h31m
Soră scumpă, eu am auzit de la cineva care nici el nu știa acest fel de calcul, pentru că sunt frați care aruncă ca Băsescu câte o vorbă, apoi se distrează cum alții dezbat nimic, eu nu sunt dintre cei ce dau cu piciorul în vreun subiect pe care nu îl cunosc, îmi place să cercetez și citind printre rânduri în postarea de mai sus , care mi-a fost adresată, am înțeles că tu ai avea cunoștință despre această practică cum se socotește Sabatul Domnului după luna de pe cer, sunt tare curios, aștept un mesaj privat de la tine cu ceva amănunte, dacă nu vrei să le aduci aici pe portal.

Eu până acum am ținut și țin Sabatul așa cum țin frații Evrei și mai văd că fiara duce război mare cu cei ce țin Sabatul Domnului Sâmbăta, acum nu stau bine mersi fără să mă mai intereseze nimic, măcar din curiozitate vreau să știu, să rumeg și eu să văd cu ce se hrănesc frații sabatului trasat de luna de pe cer.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
vvlicar
17022. Postat la 20/02/2012 20:42 - 4855z15h4m
eben-ezer a scris:
Unde gasim scris ca sambata ar fi Shabatul?Oare de ce credeti ca evreii nu aveau denumiri ale zilelor?Dupa ce poti fi sigur ca sambata este a 7.a zi,cand saptamana a avut era de 8 si chiar de 10 zile?numai pt faptul ca te iei dupa luni,marti ,miercuri.....etc?!!calendarul dupa care ne luam cu siguranta nu e unul sigur,iar in calendarul iulian prima zi a saptamanii incepea cu SAMBATA!

Ma bucur ca pe acest portal se discuta multe lucruri. Imi pare rau ca eu nu prea pot intra prea des deocamdata dar ma voi stradui in viitor.
Sora draga, incerc sa-ti raspund punctual la cele ce ai intrebat:
Sabatul ca ar fi sambata stim ca este a saptea zi din saptamana asa cum le-a numerotat Tatal Ceresc inca de la creatie. Faptul ca ziua a saptea din saptamana i sa dat deumirea de catre popoare sambata de la Saturn pe noi nu ne deranjeaza cu nimic ca seamana cu denumirea de Sabat care vine de la evrei si inseamna odihna.
Evreii nu aveau denumir la zile pentru ca zilele erau numerotate dupa cum a poruncit Cel PreInalt.
Cu preivire la saptamana de 8 sau 10 zile stim ca dealungul timpului popoarele au incercat sa stabileasca o asemenea saptamana dar au esuat pentru ca nu era dupa voia Tatalui si omul nu rezista decat 6 zile sa lucreze si au inceput oamenii sa moara cu o saptamana mai lunga de 7 zile si a trebuit sa revina la ceea ce a stabilit Dumnezeu.
Avand intre noi calendarul biblic (evreisc) care de la facere numara anii si suntem in anul 5772, ma gandesc cum de patriarhii, proorocii, Mantuitorul, apostolii care de-a lungul timpului in toti acesti ani calendaristici evreiesti se prezentau in fiecare zi de Sabat la inchinare dupa cum se prezinta si poporul Sau din zilele noastre, nu au descoperit lucrul acesta ca defapt nu se auna in ziua a saptea stabilita de la creatie si ca ar fi o alta zi pentru saptamana care incepe la fiecare luna noua?
Si acuma as vrea sa intreb: daca incepe prima saptamana totdeauna la fiecare luna noua, n-ar mai iesi ultima saptamana din luna de sapte zile?
Si atunci unde am ajunge, nu am ajunge la fel cum a inceput acum 5772?
Defapt, dupa cum am observat cu totii, avem luna noua la inceputul saptamanii de mai multe ori in an dar aceasat nu se potriveste intotdeauna pentru ca nu am mai avea saptamana egala de 7 zile si ar trebui sa calcam porunca a patra, tinand 3 sau 4 saptamani pe luna de sapte zile si una mai scurta sau mai lunga de sapte zile.
Asa ca Domnul sa ne dea lumina si intelepciunea care vine de sus si sa nu ne luam dupa tot felul de idei ca sa parasim calea Domnului cea dreapta si desavarsita trasata de el de la intemeiarea lumii si data sfiintilor si data sfintilor odata pentru totdeauna.

Shema Yisrael - Asculta Israele - Deut 6:4
fullban10
17029. Postat la 21/02/2012 05:58 - 4855z5h48m
Dacă în Biblie sunt , unele lucruri, care mai pun la încercare inteligența, subiectul Sabatului este foarte bine lămurit. Dar unora nu le place, și tulbură apa, dorind ca noi să bem din mocirla lăsată în urmă.
" Este oare puțin pentru voi că pașteți în pășunea cea bună, de mai călcați în picioare și cealaltă parte a pășunei voastre?. Că beți o apă limpede, de mai tulburați și pe cealaltă cu picioarele?. Și oile Mele trebuie apoi să pască ce ați călcat voi cu picioarele voastre, și să bea ce ați tulburat voi cu picioarele voastre!" Ezechiel 34;18,19.
Nu mai izbiți cu coasta și umărul și împungeți cu coarnele voastre oile slabe până le izgoniți.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
fullban8
17594. Postat la 28/03/2012 21:32 - 4818z15h14m
Poate un om să lămurească pe un alt om? mai ales ales atunci când el este plin de încredințare în sine ,,că știe... ce nu știe,,? Când Noe a dat solia Cerului cu privire la potop, toți oamenii l-au considerat nebun și după cum nebunia duce la moarte, așa cum prostia = impotrivirea duce la suferință, cred că oricine poate recunoaște că nebuni au fost cei care au refuzat solia de a intra în Arcă, și atunci când vedeau perechile de animale și păsări intrând ,,singure,, în Arcă. Nu i-a anunțat Mântuitorul? Ba da! Ia înștiințat cu fiecare zgomot auzit la construirea corabiei, cum și pe noi ne înștiințează astăzi despre Șabat și alte Adevăruri scoase la iveală din înșelătoriile eclesistice. Ezechiel 14.13-20 ne spune despre Noe, Daniel și Iov iar Iona despre Ninive - fiecare, fiind liber să creadă ce vrea, și să aleagă dar, Proverbele 14.12 și 16.25, ar trebui să dea multora de gândit. Înțelepciunea populară spune să nu te așezi contra vântului, natura ne arată cum doar peștele viu urcă împotriva apei, când cel mort este purtat de apă. Deși am cunoscut și am lucrat 25 ani în unul dintre cele mai de vârf domenii ale tehnicii lumii acesteia, când am auzit elocventa oratorică a primului predicator, mi s-a părut că eu sunt un zero tăiat în patru dar, când am terminat de citit (în studiu) a cincea variantă biblică (diferită în multe locuri față de celelalte) și tot ce a fost tradus din scrierile E.G.White, toți popii, pastorii și predicatorii în slujba Fiarei, care nu pot ieși din șabloanele lor eclesiastice, mi s-au părut niște artiști care își cunosc bine ,,rolul,,.
În Biblia = o casetă de diamante de viață amestecate cu falsuri, de Adevăr dătător de viață amestecat cu Neadevăr, Vechiul Testament este temelia și pereții zugrăviți la Niceea (Ezechiel 8) iar Noul Testament este acoperișul găurit de cele mai diabolice minți adunate în cei 18 ani la Trent, pentru a schimba Cuvântul Sfânt, cu sacramente bisericești puse alături de Luca 16.19-31 care ne spune despre Moise și Profeți, precum și de Ioan 5.45 care ne spune cine ne va învinui înaintea Tatălui.
Lumește, și eu am ținut sâmbăta saturnday din anii copilăriei, iar din 1999 până în noiembrie 2011, am ținut-o într-un mod... după unii... fanatic (Exod 16.29) dar... după aproape un an de împotrivire în ,,studiu în întuneric spiritual,, din noaptea când m-am trezit cu Biblia lui Cornilescu luminată ca un display (ecran) de telefon mobil, pe care scria cu albastru altceva decât știam eu pe de rost cu negru la Leviticul 23.6, ,,mi-e scârbă de mine și mă pocăiesc în țărână și cenușă,,. Iov 42:6.
După o experiență (suma tuturor greșelilor) în întocmirea calendarului biblic din 2005, printre jaloane biblice și evreiești, rabinice și popești, când am pus Șabatul la locul lui, a 7-a zi după Luna nouă, după Geneza 1.14 și Psalmii 104.19 - singurele locuri unde în limba ebraică ni se spune că Luna arată ,,moed = vremea închinării în sărbătoare,, ,lucru evidențiat doar în ultima variantă de Biblie KJV, care nu-și permite să-i atribuie o concordanță blasfemiatoare și tendențioasă ca toate celelalte variante cunoscute de mine (masoretice - Cornilescu și septuaginta BOR), toate sărbătorile s-au derulat desăvârșit, ca roțile din Ezechiel 1 (Ispășirea nu se mai suprapune cu Șabatul). După calendarul biblic întocmit de mine și alte câteva grupări, în 4 luni consecutive, Biblia cu toate schimbările ei, îmi arată Șabatul zilei a 7-a în fiecare 15 Adar (Estera 9.18), 15 Nisan (Exod 12.42 și 13.3), 15 Ziv (Exod 16.1 și 8) și 15 Sivan (Exod 19.110 și 16). Acum, când văd și pe alții împotrivindu-se cum și eu am făcut până ca numai Cerul să-mi arate Adevărul biblic și istoric, după un studiu deloc neglijabil (Deuteronom 4.29), cu durere mă întreb... să tac? să nu supăr pe cineva? sau să spun, ca să nu intru în contradicție cu Isaia 62.6, cu Estera 4.14 sau cu Luca 19.40, și pentru ca pe mâinile mele să nu fie sângele nimănui.
Știind bine ce este credința... o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd (Evrei 11.1), înțeleg greutatea versetului din Ieremia 17.5. Șabatul este în fiecare 8,15,22 și 29 ale fiecărei luni, marcat de Luna nouă (Isaia 66.23), și confirmat de Luna plină - fiecare a 7-a zi după Luna nouă, a celor 4 săptămâni încadrate în lunile cu 29 și 30 de zile, așa cum cele 12 sau 13 luni se încadrează în ani bisecți și ani comuni.
Pentru că săptămâna cu zilele ei face parte din rânduielile veșnice, Creatorul Și-a rezervat dreptul de a numerota (de la 1 la 7) și de a denumii zilele săptămânii, la două dintre ele dându-le nume proprii: ziua 6-a (zi de pregătire pentru sărbătoare, Sabat) și ziua 7-a (zi de odihnă, Șabat, sau Sabatul zilei a 7-a). Creatorul a sfințit ,,fiecare a 7-a zi,, care vine după fiecare ,,Luna nouă,,; fiecare a 7-a zi care (nu întâmplător) vine după una din cele 4 faze ale lunii:
- după primul pătrar = primul Șabat al primei săptămâni, începută după Luna nouă;
- după Lună plină = al doilea Șabat, al celei de-a doua săptămâni a lunii;
- după ultimul pătrar = al treilea Șabat al celei de-a treia săptămâni a lunii; și
- după Luna nouă = al patrulea Șabat al celei de-a patra săptămânii a lunii). Așadar, Șabatele rânduite de YHVH, sunt zilele de 8, 15, 22, și 29 ale fiecărei luni de 29 sau 30 zile.
Începând din antichitate, la inspirația Celui Rău, calendarul luni-solar, s-a înlocuit cu un calendar solar, sau cu un calendar lunar, culminând cu impunerea celui solar, cu 45 (patruzeci și cinci) ani înainte de nașterea Mântuitorului.
În timpul nașterii și Răstignirii lui Mesia, în Israelul aflat sub dominația romană, se derulau 4 calendare după două rânduieli (una cerească și una lumească):
- calendarul lunar-solar ceresc (cu Șabatul marcat de Luna nouă, scris de Lună și Soare pe Cer), respectat la secundă de Mesia și ucenicii Săi, după rânduiala cerească ținută de foarte puțini din urmașii lui Avraham, în zona și împrejurările Canaanului;
- calendarul solar cu 365 de zile (cu Sabatul sâmbetei Saturnday ca ziua 7-a a sptămânii), respectat de romani și de evreii nereligioși, după rânduiala lumească a păgânismului idolatru din nordul răsăritean și apusean;
- calendarul lunar-solar evreiesc (cu anii de 360 de zile, cu lunile și sărbătorile după rânduiala cerească, dar cu Sabatul sâmbetei Saturnday ca fiind ziua 7-a a sptămâniir30; scoasă din cadrul lunii calendaristice), respectat, de mijlocitorii sacrificatori de la Sfântul Locaș, de farisei, de saduchei, de irodieni, de marea parte a evreilor religioși, r30; plusr30;
- calendarul lunar, respectat de musulmani, de arabi, șir30; lumea islamică a sudului răsăritean și apusean (fără nici o regulă a respectării anotimpurilor anului agricol).
Ca și astăzi, în paralel cu cei ascultători de Sfântul Cuvânt și călăuziți de Duhul Sfânt, care respectau și trăiau rânduielile cerești, acei care au inima împărțită, care caută să fie și cu Cerul, și cu Lumea, încercând să slujescă la doi stăpâni, primind Falsul săptămânii scoase din cadrul lunii calendaristice, înțelegr30; unii că Ziua a 7-a este duminica, alții sâmbăta, și alții vinerea.
Căpătând supremația, păgânismul și-a impus duminica zeului Soare, persecutând pe cei ce țineau sâmbăta zeului Saturn și pe cei ce țineau vinerea zeiței Veneris. Lupta psihologică dintre cele trei falsuri, întărea convingerile adepților fiecărei partide, că ziua respectată era cea adevărată, fiecare luptând pentru cauza dreaptă, r30;în folosul Marelui FALS!
În anul 321 d.M., sub pretextul de creștinare a păgânilor (cu duminica Soarelui) și de scoatere de sub persecuția păgână a creștinilor (urmașii lui r0;Cristosr1; inventati în locul mesianicilor), pentrur30; așa zisa ilegalitate ar30; așa zisului creștinism (cu sâmbăta lui Saturn), a sosit momentul ,,OFICIALIZĂRII Marelui FALS,, , prin decretarea duminicii (ziua I a săptămânii) drept zi de odihnă oficială, în locul sâmbetei (atunci, ziua 7-a a săptămânii r11; falsul Sabat), prin care s-a realizat compromisul de păgânizare a creștinismului r11; împăratul Constantin cel Mare a recurs la unirea creștinilor cu păgânii. Aceeași politică de păgânizare creștinilor, a fost urmată de papalitatea tributară păgânismului care, a colorat duminica, numind-o ,,domenica,, adică, ,,ziua Domnului,, , cu motivația puierilă și mincinoasă că Mântuitorul a înviat duminica (când, biblic, doar s-a constatat moartea), faptul învierii fiind până în asfințitul din ziua Sâmbetei, cu toate că, Însuși Mântuitorul a făcut declarația solemnă: ,,Să nu credeți că am venit să stric Legea sau prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul și pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din lege,, Matei 5.17,18.
Dacă Legea ar fi putut fi schimbată, nu ar mai fi fost necesar ca Mântuitorul să moară pentru păcatele noastre dar, Legea este tot așa de neschimbătoare, ca și Cel ce a dat-o. Cine calcă această Lege, fie chiar numai printr-o singură poruncă, va da socoteală (Iacob 2.10: ,,Căci, cine păzește toată Legea, și greșește într-o singură poruncă, se face vinovat de toate.,,).
Șabatul este un dar al Creatorului pentru om. Dacă oamenii ar vedea ce bucurie și pace oferă el, Satana nu ar mai avea atâta succes. Omul nu poate respecta cu adevărat principiile Legii, dacă nu primește în Șabat lumina și puterea pe care o dă Suveranul Șabatului (Marcu 2.28) prin comuniunea specială care se obține în acea zi; căci Mântuitorul Însuși a promis că va sfinți pe cei ce respectă în rduh și literăr1; această poruncă (Ezechiel 20.12,20).

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
nosmas
17598. Postat la 28/03/2012 22:14 - 4818z14h31m
Shalom,observ ca sunt unii care cred ca titlul topicului este o intrebare retorica,nu vad de ce .Este cunoscut ca in vechime saptamana nu a fost vesnic sau din vesnicii de 7 zile (exlus saptamana biblica),o gasim la egipteni de 10 zile si nu numai,la romani de 8,9 zile si fiecare zi era dedicata unui zeu caruia i se aducea omagii,jertfe etc.Calendarul iulian un calendar roman deci pagan restrange saptamana la 7 zile ,acu e intreb care zile din saptamana lor de mai mare de 7 a disparut si unde? cum explica saptamana perpetu de la creatiune cei care cred asa ? Banuiesc ca nu se vor lega de calendarul evreesc pentru ca acestia nu aveau zile care sa poarte nume si saptamanile evreesti erau incadrate in luna,in fazele acesteia.Popoarele semitice aveau luna noua ca reper pentru ziua 1 (anul nou)ziua 7 (Sabatul)ziua 14 (Pastele) etc,,Pentru cei care sustin saptamana iuliana,gregoriana cum pot explica aceste probleme care apar pentru ca tare siguri pe ei sunt si elimina celendarul cerului (Geneza 1,14) in favoarea certitudinilor date de oameni prin vorbe "ca nimic nu s-a schimbat de la inceput si pana acum" .Petru si Ioan au raspuns cu totul altfel la aceasta provocare:Este mai bine sa ascultam de oameni in detrimentul _Mantuitorului? Mult har si pace de la YHVH tatal nostru.

Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19405306 vizite unice Powered by PHP-Fusion