"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o" Exodul 20:11
Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."
Soră Valentina despre cum crede biserica dumneavoastră, sunt destul de bine informat sau mai bine zis cunosc foarte bine doctrina biserici , cunosc bine biserica din care faceți parte, deci nu este nevoie să-mi spuneți cum promovați pe Domnul Isus,in ceia ce privește raspunsul la ce sustineți am postat la ,,Care este adevăratul Paște,,.
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
RE: Istoricul Sărbătorii Paștelor
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10436. Postat la 21/04/2011 18:40 - 5160z23h0m
Shalom - Pace multă.
Soră Valentina, citesc cu mare interes toate postările de pe forum, ca să văd ce mai este nou, dacă Cel Prea Înalt a mai trimis vre-o descoperire și a pus pe inimă la cine-va să o facă public, să o auzim și să o înțelegem și noi.
Vă rog foarte frumos să nu vă supărați pe mine, că o să vă țin puțină diriginție, dar să știți că fără nici un pic de răutate, ci cu durere de inimă Adonai (Domnul) mă cunoaște că spun adevărul.
Topicul acesta este foarte interesant, mai ales pentru cei ce cred, că ce face Yahweh (Dumnezeu) dăinuește în veci și la ce face El nu este nimic de adăugat și nimic de scăzut, ...... . Eclesiastul 3: 14.
Citind cu mare atenție comentariile dumneavoastră despre Pesah (Paște), am văzut că unele chiar nu au nici cap, nici coadă, pe o parte m-au întristat, pe altă parte m-au amuzat; mau întristat când am văzut cât de ușor luați ce pentru alții este ceva sacru, adică Paștele.
M-au amuzat gândindu-mă că dumneavoastră alergați după stelele puse ca premiu pentru numărul de postări și nimic mai mult.
De ce zic asta?, pentru că v-am întrebat și v-am rugat să îmi răspunde-ți punctual la două întrebări și, ați trecut de ele, nici nu ați făcut cel puțin aluzie la ele, vă mai pun o a treia întrebare: Ziceți-mi, cât de tare păcătuiesc cei ce țin Paștele și / ori cei ce ignoră, nu țin, desființează.
În ce mă privește, voi face doar două referiri la Pesah (Paște):
Levetic 23: 4. Iată sărbătorile Domnului, cu adunări sfinte, pe care le veți vesti la vremurile lor hotărâte.
5. În luna întâia, în a patrusprezecea zi a lunii, între cele două seri, vor fi Paștele Domnului.
14. ........ Aceasta este o lege veșnică pentru urmașii voștri, în toate locurile în care veți locui.
Luca 22: 14. Când a sosit ceasul, Isus a șezut la masă cu cei doisprezece apostoli.
15. El le-a zis: "Am dorit mult să mănânc Paștele acestea cu voi înainte de patima Mea;
16. căci vă spun, că de acum încolo, nu le voi mai mânca, până la împlinirea lor în Împărăția lui Dumnezeu."
Consider că ar fi important, să studiem împreună, să învățăm înpreună, ca să putem zice ca Ilie când era față în față cu cei 850 de preoți și, jertfa lor, Ilie și Jertfa adusă de el.
1 Împărați 18: 36.În clipa când se aducea jertfa de seară, proorocul Ilie s-a apropiat și a zis: "Doamne, Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Israel! Fă să se știe astăzi că Tu ești Dumnezeu în Israel, că eu sunt slujitorul Tău, și că toate aceste lucruri le-am făcut după porunca Ta.
Mă interesează cum vedeți porunca despre Pesah (Paști)?
Am citit în Sfânta Scriptură și am găsit că: Dacă mustri pe un înțelept se face și mai înțelept, ..... .
Îmi cer scuze ca am făcut vorbire în felul acesta, cred că nu a fost plăcut, dar consider că a fost necesar.
Vă doresc multă Pace și pe curând și dacă va fi necesar voi fi puțin mai aspru.
Șalom.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10448. Postat la 22/04/2011 07:33 - 5160z10h7m
Frate, de la Isus am învățat să suferim si critici și batjocuri, Da-te cu mănuși sau fără, suntem datori să le citim, să le ascultăm, dar nu suntem obligați să fim de acord. Creatorul ne-a creat liberi. Chiar te rog să fii aspru fără sa-ți ceri scuze. O vorbă mare spune : CINE SE SCUZĂ, SE-ACUZĂ.
De ce să ne fie frică să spunem adevărul, așa cum îl vedem noi. E primit - e bine. Nu-i primit- e bine. Noi suntem datori să spunem. La judecata de apoi când o să spunem n-am știut, Domnul o să deschida cartea și o să-mi arate: uite, pe data de , Nicaschirod ți-a zis, dar n-ai luat seamă.
Doamna Valentina aveti dreptate ca MESIA nu obliga pe nimeni,alegerea este a noastra vrem sau nu el și-a facut datoria fata de noi, acum noi trebuie sa ne facem datoria fata de el:
Eclesiastul 12:13. Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria oricărui om.
14. Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată, și judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău.
Acum sintem liberi dar macar sa ne facem datoria si important sa ne iubim uni pe alti eu nu voi inceta sa ma rog pentru dumneavoastră, daca MESIA te are in planul sau de mintuire eu cred ca te va salva si îți va arăta adevarul curat, nu imprumutat de la alți si dela fiara sa nu te superi ca mi-a m schimbat ideia ca nu te pot numi sora pentru ca calci legele lui ELOHIM și eu tot te respect și îți spun Doamna Valentina.
Pentru am gasit scris că si MESIA zice in:
Marcu3:35 -Căci oricine face voia lui Dumnezeu, acela Îmi este frate, soră și mamă."
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
10457. Postat la 22/04/2011 15:41 - 5160z1h59m
Singurele porunci sunt cele din chivot. Dumneata mai știi altele? Dacă mai erau, erau în chivot. Și uite că nu sunt.
valentina ; tu ai spus ;Singurele porunci sunt cele din chivot. Dumneata mai știi altele? Dacă mai erau, erau în chivot. Și uite că nu sunt.
ce zici de asta ; SA PAZITI TOATE LEGILE MELE; SI TOATE PORUNCILE MELE;
SI SA LE INPLINITI, EU SINT DOMNUL(lev 19 v37 )
deci CARTEA lEGII care este linga chivot nu mai trebue tinuta (deci poruncile din lev cap 19 sint anulate)??
chiar crezi asta?/
Yahshua (Ysus) sta linga Tatal La dreapta scaunului Mariri(fapte7 v 55-56)
FOCUL LEGII e la dreapta Domnului(deotro 33 v2)
ce zici de vasul de aur cu Mana care iera in chivot ori toiagul lui Aron
care deasemenea iera in chivot
La urma urmei ce este chivotul??
cred ca e timpul sa nu mai pun intrebari ;ca de multe ori
nu are rost ;oricum nimeni nu isi schimba pozitia
Yah sua a spus fariseilor ; cot; Nebuni si orbi ; ce este mai mare altarul ori jertfa de pe altar? ...asa ca cine jura pe altar jura si pe ce este pe altar..
ce este linga chivot este de aceiasi importanta ca si ce este in chivot
Singele stropit pe capacul Ispasiri de pe chivot ar raminea fara semnificatie daca numai ce e in chivot are valoare...
Deconectat
Legamintul nou este legamintul vechi REINOIT (EREM 31 V31 -36)
Deconectat
10567. Postat la 27/04/2011 07:34 - 5155z10h6m
În adevăr, dacă legământul dintâi ar fi fost fără cusur, n-ar mai fi fost vorba să fie înlocuit cu un al doilea. Evrei 8; 7.
Evrei capitolul 7 deslușește de ce legea ceremonială nu a fost desăvârșită.
Traducerea de Cornielescu nu vorbeste de Legea Ceremoniala, ce este in afara Bibliei, la fel ca si altii care considera ca ce este in afara chivotului, nu are valoare, la fel consider si eu, ca ce e in afara Cuvantului ... . Cuvantul Sabat nu inseamna doar Sambata, ci si zi de odihna, aceasta cuprinde mai multe zile de odihna in an, luna, si saptamana ( intr-o saptamana poate fi chiar si doua zile de odihna ).
Acel care a scris despre finalul termenului de Sarbatori ( Colos. 2:16 ), tot la fel a scris si de finalul Sabatului. Ori tinem toate Sarbatorile, ori nicuna, nu luam ce vrem si ce ne place, Ap. Pavel, aminteste nu doar de Sabat ( Sambata ), ci si de Luna Noua, si de alte Sarbatori ( o zi de Sarbatoare). Vechiul Testament , vorbeste mult de Sionul cetatea sarbatorilor, nu a sarbatorii, deci atentie la fiecare termen.
Aici este vorba de Istoricul Sarbatorii Pastelui, deci in Istorie, Istoria lumii, pe scena Lumii, este aratat prin Maretul Daniel, in scrierea sa, catre poporul adevarat, sa fie vegheator, ca vine corunletul ( adica cornul cel mic ), al uracioasei fiare, si va schimba atat Legea Domnului, cat si oranduielile VDC, Sarbatorile VBO, si nu numai atat, dar va si asupri pe sfinti. De aici denota, ca in ISTORIA SARBATORII PASTELUI, a intervenit o mica schimbare aplicata de "cornulet", la care supusii "cornuletului" se lupta sa il asculte cu "deosebire", si tinand isonul dansului, declarand la fel ca si o mare parte din duminicali: "numai trebuie!". Bine fratilor, numai trebuie, mergeti la pescuit si la vandut gogosi, si lasati-ne in pace, aici este vorba de aceasta Sarbatoare minunata, in care Domnul a murit dupa Scripturi, si cu mult mai sus, se vede, cum oamenii mint, si apara minciuna, ca nu e asa ... Va rog mergeti pe marginea subiectului Istoricul Sarbatorii Pastelui ... , ce e , ce nu e in chivot, creati alt subiect, ce e cu haosul asta?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
17804. Postat la 07/04/2012 12:28 - 4809z5h12m
Pun aici o întrebare care se referă la istoricul sărbătorii Paștelui. Am găsit scris, la 2 Samuel 21; 9, ca șapte bărbați din fiii lui Saul ......" au fost omorâți la cele dintâi zile ale seceratului, la începutul seceratului orzurilor."
Întrebare:
- Anul acela nu s-a ținut Paștele în împărăția lui David? Sau s-a sărbătorit , vreodată, Paștele, pe timpul lui David?
Raspuns cu intrebare: Pe vremea lui David s-a tinut Sabatul?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
17809. Postat la 08/04/2012 06:11 - 4808z11h29m
Se pare că nu .
Oare pentru că în perioada aceea au fost foarte multe războaie, nu mai aveau cort, chivotul mărturiei , o perioadă a fost în mâna filistenilor?
Și totuși erau preoți- vezi 1 Samuel 21.....
2 Samuel 22:21 Domnul mi-a răsplătit după nevinovăția mea, mi-a făcut după curăția mânilor mele;
22 căci am păzit căile Domnului, nu m-am făcut vinovat față de Dumnezeul meu.
23 Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui.
24 Am fost fără vină înaintea Lui, m-am păzit de fărădelegea mea.
1 Împărați 3:14 Și dacă vei umbla în căile Mele, păzind legile și poruncile Mele, cum a făcut David, tatăl tău, îți voi lungi zilele.r1;
Faptele Apostolilor 13:22 apoi l-a înlăturat, și le-a ridicat împărat pe David, despre care a mărturisit astfel: rAm găsit pe David, fiul lui Iese, om după inima Mea, care va împlini toate voile Mele.r1;
Deconectat
17814. Postat la 08/04/2012 19:23 - 4807z22h17m
Și totuși?
Să înțeleg de aici că în Biblie nu se scrie totul cu de-amănuntul, și dacă nu scrie să credem precizările făcute pe parcurs. Biblia se explică pe ea însăși.
Tu ce explicație ai?
Explicatie? Fiind vorba de Paste, si de David, Sarbatoarea Pastelui, face parte din Lege, si este mentionata in a treia carte din cele cinci carti ale Legii, cap. 23 (Levitic), in a cincia carte cap 16 (Deuteronom), astfel David, si Domnul confirma despre David ca a tinut Legea, inclusiv Sarbatorile.
Mentiune: In Lege scrie in mai multe locuri despre Sarbatoare, dar acestea sunt de baza, fara sa mai detailez textul despre originea Sarbatorii ( Exodul 12;13 ) care e tot in Lege.
Deconectat
17818. Postat la 09/04/2012 06:00 - 4807z11h40m
M-am referit la faptul că indiferent că nu scrie, amănunțit, că David a respectat toate cele orânduite, prin ceea ce Biblia scrie ce-a zis Dumnezeu despre el, noi să credem că David a respectat tot ceea ce trebuia de respectat.
Avem tendința asta de-a zice: uite, nici David n-a ținut, ba încă a ucis pentru o femeie, și vezi ce apreciat a fost, sau uite, Sara s-a înndoit, și chiar a râs, dar nu i s-a luat în seamă. Cum să zic, ne scuzăm când greșim, arătând spre alții.
Și ce-am vrut eu să aflu?. Au fost perioade în care nu s-a ținut Paștele, ca în Levitic 23, ?
Am avut niște discuții cu privire la sărbători ,lea-m dat întrebare pe ce bază sărbătoriți sărbătoarea strîngerea roadelor?și ei au răspuns că e o ocazie bună de evangelizare, și așa o hotărît biserica,reesă că ce a hotărît biserica e mai presus , decît ce a hotărît de sărbătorit Elohim . Levit 23:2.Cineva mo întrebat care e dovada sa dam zecimia?Eu i- am arătat că nevoile bisericii îs foartes mari,și fără dovezi se poate de înțeles că e un lucru bun, .Sunt multe lucruri care nu meretă discuție ,dacă te gîndești ce e bine și ce e rău. Bine zice la Tit 3:9.să ne ferim de certuri cu privire la lege căci sunt nefolositoare . Shalom....... Nu te certa cu Făcătorul tău, dacă a Lui lege nu-ți convine,
Prin ea poți primi binecuvântări, dacă în inimă și-n viață va rămâne.Lasă-te mai moale, nu te-mpotrivi tu de nimic, te lupți cu-Acel mare
În loc să-I te-nchini și să-I slujești, tu învinuiești buna Lui lucrare
Necătând că ești așa de mic, El vrea să se bucure de a Sa lucrare
Din dragoste și stimă a-L cinsti, dar nu forțat de-a iadului ocară
Iehova Domn al iubirii și-adevăr, ce ești desăvârșit în toate,
Să recunoască cel de sus și cel de jos,
Să vină și să laude a Ta dreptate.
Sora Valentina, scri un pic incalcit, sau eu inteleg incalcit !? De pilda perioada ca nu s-a tinut Pastele ca in Levitic 23, ma gandesc ca vroiati sa intrebati doar daca a fost perioada in care nu s-a tinut Pastele Domnului ( deoarece a fost elaborata de EL ), da au fost si astfel de perioade, de aceea evreii au ajuns robi in Babilon, ne aducem aminte de Isaia cand proorocea poporului ca s-a scarbit de felul in care praznuiau ei sarbatorile, unite cu nelegiuirea, au platit pentru asta, si cred ca si in perioada actuala nu se tine Pastele de catre popoare, la timpul cerut de Domnul.
Am inteles misionarule, si ma retrag, de la acest subiect, spunea-i ca e un lucru care nu merita discutat, si sa ne ferim de certuri ( nu ne certam, simt ca sunt puse intrebari asa pentru trecerea timpului, la care mosu, sora lucia, lavinia, dani, lica, etc. numai spun nimic ).
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17822. Postat la 09/04/2012 20:26 - 4806z21h14m
Dragă frate Abdon, ce să mai zic când nu se vrea o discuție serioasă, tu te silești să zici din toată inima ce simți pentru Sărbătorile Domnului și chiar vreau să văd dacă scapi să nu fii luat peste picior și acuma.
Tu chiar crezi că sunt dintre neo - protestanți care să nu știe istoricul Paștelui? Sau crezi că cineva nu știe care a fost însemnătatea Paștelui în Vechiul Așezământ? Sau tu crezi că este cineva care să nu știe/înțeleagă însemnătatea Paștelui în Noul Așezământ?
Chiar nu-mi face plăcerea să fac jocurile cuiva, ca să se distreze pe sinceritatea mea!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!