"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o" Exodul 20:11
Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3602. Postat la 14/09/2010 18:45 - 5379z18h6m
Zaharia 12:10
Atunci voi turna peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare și de rugăciune, și își vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, și-L vor plânge amarnic cum plânge cineva pe un întâi născut.
Fr.Daniel, din prorocia aceasta de mai sus, eu înțeleg aceasta întoarcere a Israeliților că s-ar produce în masă și nu doi-trei azi, doi-trei maine (fiind vorba de mesianici).
La o sarbatoare ca aceasta despre care discutăm, Biserica lui Mesia, va fi rapită și cred că atunci va avea loc aceasta întoarcere a Israeliților, e și un eveniment mare când ei Îl vor plânge amarnic.
Cum vezi această întoarcere, în masă la o anumită sărbatoare sau așa treptat?
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Raspunsul meu este : nu stiu.
Ce se intampla cu acesti evrei care se intorc astazi? Ei fac parte din Biserica lui Mesia?
Daca da atunci uni evrei mesianici vor fi rapiti si ceilati de mai tarziu nu?
Biserica lui Mesia include si pe evrei sau nu?
Daca da atunci cum de o parte de biserica va fi rapita , si alta nu?
Pe urma cu rapirea in sine nu sunt in clar.
Cei rapiti se reintorc pe pamant , pentru ca vedem in Zaharia 14 ca asa ar parea , odata intamplate evenimentele mentionate de tine?
Deci decat sa dau un raspuns nesigur mai bine spun ca nu stiu.
O ideie ce vreau sa ating in legatura cu "cea din urma trambita" este aceea ca si la celelate sarbatori se suna din trambita pentru a le vesti.
Pe urma tot la 7 ani se anuta anul sabatic iar la 49 de ani se suna din trambita la Yom kippur pentru a vesti anul jubileului, anul restaurari , cand pamanturile se dadeau inapoi, cei ce ajungeau sclavi erau eliberati,etc.
Ar putea ca cea din urma trambita sa fie una la un an jubileu, care anunta restabilirea ?
Eu nu sustin aceasta, ci e doar o ideie, care merita meditat asupra ei.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate
CorneliuS (detalii numai pentru membrii conectaţi)
3605. Postat la 15/09/2010 19:20 - 5378z17h32m
Mulțumesc pentru sinceritate.
Văd că ai multe semne de întrebare la care aș spune și eu că nu sunt sigur că răspunsurile pe care le am eu la aceste întrebări sunt cele corecte.
avodah a scris:
Biserica lui Mesia include si pe evrei sau nu?
.
Referitor la această întrebare, aș putea spune că Biserica lui Mesia poate include și evrei, bineânțeles doar cei care cred în El altfel nu ar putea să întâmpine pe Mesia . Dacă aceasta Biserică este formată din toate neamurile pamântului cu sigranță sunt incluși si evrei aici, dar cum am mai spus numai cei care cred în Cel ce l-au străpuns. Cu ceilalți evrei, e o altă poveste.
La inceput, Biserica era formată în majoritate din iudei, treptat dealungul timpului aceasta majoritate a început să scadă și să crească numărul neamurilor. Acum se pare că a început să crească și numărul evreilor Mesianici, Domnul să-i binecuvinteze și să ne putem bucura împreună.
"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
De curand, am auzit un lucru referitor la intoarcerea evreilor... O cunostiinta ( mesianica ) datorita unor circumstante,a petrecut in acest an sarbatoarea Yom Teruah la sinagoga. Aceasta a povestit cum tot programul rabinul a sustinut faptul ca el crede ceea ce este scris in noul testament, si a vorbit din el (in sinagoga!)... la sfarsitul programului, multi din cei prezenti in sinagoga au venit sa vorbeasca cu acesta si au spus ca si ei au citit NT si cred ce scrie acolo...mi s-a parut un lucru extraordinar modul in care Dumnezeu lucreaza si le face cunoscut faptul ca Yeshua e Mesia , si discuta despre acesta pana si in sinagoga (specific faptul ca asta nu se intampla intr-o sinagoga din Romania).
Imi cer scuze daca nu am fost la subiect, dar mi se parea ca poate fii o continuare la randurile scrise de Cornel referitoare la intoarcerea evreilor, la cresterea numarului evreilor mesianici...
Dupa parerea mea nu trebuie deloc sa iti ceri scuze , ci dimpotriva iti multumim noi pentru astfel de vesti care confirma vremurile din urma si profetii care se petrec sub ochi nostri.
Sa ii multumim Tatalui pentru ca ne-am nascut in astfel de timpuri sa fim martori a acestor evenimente mult asteptate si anume luarea mahramei de pe ochii iudeilor , si posibilitatea lor de a se bucura si ei ca si noi in marele har ce Tatal l-a dat pentru noi : darul fara plata al salvari Yahshua HaMashiach
"Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH"
Pentru ca se apropie cu pasi repezi Sarbatoarea Trambitei , am gasit ceva frumos si mai detaliat despre aceasta Sarbatoare si despre Toate Sarbatorile Domnului ---
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Zaharia 12:10
Atunci voi turna peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului un duh de îndurare și de rugăciune, și își vor întoarce privirile spre Mine, pe care L-au străpuns. Îl vor plânge cum plânge cineva pe singurul lui fiu, și-L vor plânge amarnic cum plânge cineva pe un întâi născut.
Fr.Daniel, din prorocia aceasta de mai sus, eu înțeleg aceasta întoarcere a Israeliților că s-ar produce în masă și nu doi-trei azi, doi-trei maine (fiind vorba de mesianici).
La o sarbatoare ca aceasta despre care discutăm, Biserica lui Mesia, va fi rapită și cred că atunci va avea loc aceasta întoarcere a Israeliților, e și un eveniment mare când ei Îl vor plânge amarnic.
Cum vezi această întoarcere, în masă la o anumită sărbatoare sau așa treptat?
Intoarcerea in masa a lui Israel, va avea loc dupa asa zisul Armaghedon, cind din acest popor, vor mai ramine in viata dupa razboi, doar 1/3 dintre ei.
Acestia sunt cei despre care spune si rabi Saul in Romani, ca: "tot Israelul va fi mintuit".
http://www.youtube.com/watch?v=QNd_mnGG57s - un video despre sărbătoarea care ne stă înainte...poate nunta Mirelui este mai aproape decât ne așteptăm....mai avem timp de nimicuri? Haideți să dăm timpului preți pentru a ne pregăti pentru Sărbătoare!
Pentru ca să aducem și alte lucruri în evidență aș vrea să spun un lucru interesant și anume faptul că această sărbătoare mai are numele de "Sărbătoarea ascunsă" deoarece este singura sărbătoare care cade la luna nouă. Luna nouă era declarată pe baza a doi martori care mergeau la sinhedru și afirmau că au vazut luna nouă pe cer...însă dacă atunci când luna nouă este pe cel cei doi martori și întreg poporul trebuia să fie deja în sărbătoare de la începutul acelei zile...deci ca soluție sărbătoarea avea să fie ținută 2 zile.... nu se cunoștea nici ziua nici ceausul sărbătorii...cum nici acum nu cunoaștem nici ziua nici ceasul în care va reveni Mesia.
Acest fragment a fost o mică provocare...mai aștept iar apoi aș dori să mergem mai departe încercând să gășim o paralelă într obiceiul nunții de acum 2000 de ani și revenirea lui Mesia ca Mire după Mireasa Sa....
Vă aștept de asemenea pe conferința online pe yahoo messenger Sâmbătă la ora 21:00 unde vom discuta despre această sărbătoare.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Când este vorba de Biblie, Vechiul și Noul testament, mulți bâjbâie în necunoștință - nu știu dacă Vechiul testament mai are vreo valoare sau nu, pentru că au fost învățați de alții că "vechiul" s-a sfârșit.
Dumnezeu este și în Vechiul testament și în Noul testament - El nu s-a schimbat. Sărbatorile Domnului, date de El, nu s-au schimbat nici ele, iar noi trebuie să le respectăm și să venim să ne închinăm în timpul acestor sărbători înaintea Domnului, nu la sărbătorile scrise și făcute de oameni.
Cam acesta este rezumatul unei cântări de Cristian Văduva - "Bâjbâiam pe ici pe colo". Pun aici și linkul cu cântarea amintită:
Acum căci suntem în preajma sărbătorilor Domnului, hai să le cinstim și noi, hai să ne închinăm și noi în sărbătorile poruncite în "Cuvânt".
Și prima este Sărbătoarea trâmbiței. Sunați/vestiți din trambiță, vestea bună a mântuirii și adevărul lui Dumnezeu.
Interesant, și alegerea denumirii viitoarei reviste "Sunetul Trâmbiței" în preajma sărbătorii trâmbiței. Să fie o simplă coincidență?...Ceva de gândit.
Pacea și bucuria să fie peste toți la aceste sărbători ale Domnului.
Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Frate Lica , mi se pare ca doar evreii din Diaspora tin doua zile, insa nu sunt sigur.
Am urmarit likul realizat de tine , si doresc ca Tatal Ceresc sa-ti rasplateasca osteneala.
Iata ca suntem in pragul acestei sarbatori , si asi dori sa ating unele aspecte .
Dupa cum tu ai specificat ,aceasta sarbatoare este singura sarbatoare care cade la luna noua.
Ce mi se pare interesant este faptul ca YHVH nu a dat un motiv celebrari acestei zile, insa isi insuste descriptia prin felul in care trebuie tinuta.
Cuvantul evreiesc pentru "suflarea trompetei" este "tih'ru'ah" in unele dictionare este translatat ca un "tipat", strigare a bucuriei , sau a unei batalii, a unui sunet de trompeta.
Radacina cuvantului "ru'ah" mai inseamna a face galagie mare...a tipa in bucurie sau planset, a alarma.
Insemnatatea primara este "a ridica un sunet" prin tipare sau cu un instrument cum ar fi un shofar sau trompeta.
"Teruah "poate avea patru meniri distincte .Acestea fiind realizate prin oricare din urmatoarele exemple: trompeta, shofar, voce umana , sau o combinatie acestor 3 .
1. Este folosit ca "semnal " (Lev 25:9) pentru sunatul din trompeta in Ziua Ispasirii
2. Pentru "alarma" cum este in cazul atacului (Iosua 6:5, Ieremia 4:19)
3. Pentru a crea zarva in mijlocul razboilui (amos2:2)
4. Pentru exaltare in laudele aduse lui Elohim (Psalm 150:3)
Aceasta sarbatoare este centrata in jurul exaltarii in lauda adusa lui Elohim, prin cantari cu vocea si diferite instrumente musicale , si nu cele a sunetelor in mijlocul unui razboi, etc.
Aceasta se datoreaza faptului ca este o Sarbatoare, un festival.
Sunetul trompetei era inspre a reaminti Israelului despre ceva. Era pentru asi amintii evenimente care initial ii cauzasera pe ei in a tipa, striga , suna marea bucurie; salvarea Israelului din robia Egipteana. Israelitii trebuiau sa reintre in timpul cand :
1. au fost eliberatii de robia Egipteana, prin singele mielului
2. atunci cand stateau in fata Marii Rosii in frica, crezand ca vor pierii, insa YHVH a despartit marea in doua si ei au trecut ca pe uscat , vazand cu ochii lor pe inamici fiind acoperiti de ape, si distrusi de catre YHVH.
3. Iarasi , cand stateau in fata Mt. Sinai si au auzit trompetele ceresti (Exod 19:16) anuntand venirea Regelui a lui Israel, YHVH, si ei toti au vazut Focul , au auzit Vocea pronuntand Cele Zece Porunci.
Acestea au fost motivele lor de bucurie nedescrisa si in aceasta YHVH a dorit ca ei sa intre, in special in Yom Teruah, cat si in celelate sarbatori.
4. Atunci cand YHVH a condus pe Iosua si Israelul , in tara Canaan, raul Iordan , la fel ca Marea Rosie s-a deschis pentru ca poporul sa poata trece .
Reamintirea a cea ce YHVH a facut pentru Israel: Passover, Legamantul si Canaanul.
Bucuria salvarii din robie(Passover), evenimentul miraculos la Marea Rosie, unde frica de moarte s-a prefacut in bucurie,starea de reverenta la Mt. Sinai, si darul tarii Canaanului , sunt bune motive pentru o zi ca Yom Teruah sa fie celebrata cu sunete si tipete de bucurie.
Acestea reflecta ce YHVH a facut pentru noi , pentru toti acei ce iubesc pe Mesia Yahshua in :
1. al doilea Passover, unde Mielul lui Elohim a fost injughhiat, pentru ca noi sa fim salvati din Imparatia lui Satan
2.pentru a fi transmutati in Imparatia lui Yahshua. Suntem pe Pamant , insa Cerurile ne sunt deschise ca si Marea Rosie.
3. daruirea Duhului sfant , asa cum Israelitii au vazut Focul si au auzit Vocea, poporul lui de astazi intra in Prezenta Lui
4. care este un portret a Noului Ierusalim, "Tara Promisa" care este pregatita pentru noi.
Apostoli si altii au fost umpluti cu Duhul sfant, gustand din Imparatia Lui, fiindule data abilitatea divina de a umbla in Legile Sale(Ier. 31:31-34), asa cum Yahshua a umblat in ele.
Sunetul Shofarului in" Yom Teruah" ne reaminteste tuturor de trecut si viitor.
Conceptul bucuriei , a acestei zile cu sunete de trambita ,este ilustrata de catre Regele David ,atunci cand au adus Chivotul in cetatea lui David.
2 Sam 6:15-16
15. Astfel au suit David și toată casa lui Israel chivotul Domnului, în strigăte de bucurie și în sunet de trâmbițe.
16. Pe când chivotul Domnului intra în cetatea lui David, Mical, fata lui Saul, se uita pe fereastră; și, văzând pe împăratul David sărind și jucând înaintea Domnului, l-a disprețuit în inima ei.
Cuvantul evreiesc" teruah" literal insemana" strigat " .
Inca un loc unde apare cuvantul "teruah" este in 1 Cronici 15:28
28. Tot Israelul a suit chivotul legământului Domnului cu strigăte (teruah)de bucurie, cu sunete de goarne,(shofar) de trâmbițe, și de chimvale, și făcând să răsune lăutele și harfele.
Marea bucurie care vedem la David si restul poporului Israel, inaintea lui YHVH este esenta acestei Sarbatori .
Pentru noi astazi , suntem chemati in a proclama cat de bucurosi suntem pentru cea ce El a facut pentru noi, prin Duhul Sfant plini de bucurie si strigand ca David prin shoavar si trompete si alte instrumente muzicale, cantand , laudand Numele Lui. Nu in ultimul rand mancarea bogata .
Este o Sarbatoare!!!!
Ramane de discutat, ce anume prevesteste aceasta sarbatoare pe viitor...pana atunci sa aveti parte de o sarbatoare minunata, si bucurie in Duhul, cu fratii si surorile.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: Sărbătoarea Biblică de actualitate
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
14314. Postat la 28/09/2011 05:18 - 5001z7h34m
Bună dimineața și multă Pace.
Iatăne ajunși în ajun de Roș Hașana - noi folosim expresia de Sărbătoarea Trâmbiței, când zic sărbătoare , zic comemorarea unui eveniment, după cum explică Sfânta Scriptură și Dumnezeu prin mila Lui ne-a făcut de cunoscut taina mântuirii, toate Sărbătorile Domnului, în afară de Sabat, s-au comemorat anticipat.
Evreii le-au comemorat fără să știe că Ele conțin în secret câte un mare eveniment, care la vremea hotărâtă se va întâmpla ceva ce Evreii ziceau că comemorează de fapt lucruri deja întâmplate, cum ar fi: PESAH-ul (Paștele) , ȘAVUOT-ul (ziua cincizecimii), etc.
Dar noi care trăim în timpul versetului pe care îl citim acum:
Daniel 12: 4. Tu, însă, Daniele, ține ascunse aceste cuvinte, și pecetluiește cartea, până la vremea sfârșitului. Atunci mulți o vor citi, și cunoștința va crește."
Noi mulțumim cu respect Celui Prea Înalt, cum ziceam; că ne-a ajutat să înțelegam taina mîntuirii și prin lumina Duhului Sfânt, vedem că în toate Sărbătorile Domnului, s-a întâmplat câte un eveniment prin care s-a făcut posibilă mântuirea sufletului nostru, iar eu cu frică și respect îi mulumesc din inimă.
Una din aceste Sărbători până acuma încă am comemorat-o ancicipat și asta este ROȘ HAȘANA, eu acestă Sărbătoare o comemorez cu frică și vă pun și vouă o întrebare: Dacă mâine acestă Sărbătoare își va avea împlinirea, ca și celelalte, sunteți pregătiți?, sigur sunteți gata de plecare?
Intenția mea era, nu de-a vă ține o prelegere, eu știu că voi știți poate mai bine decât mine aceste taine, eu vă rog, că dacă v-am supărat prin postările mele, dacă v-am rănit în vri-un fel cumva, iertați-mă vă rog frumos, vreau ca sărbătoarea de mâine să o fac fără să mă gândesc că am nedreptățit pe cine-va. Vă mulțumesc anticipat în numele Celui Prea Înalt și El s-a vă binecuvinteze pentru inima voastră bună.
Pace multă să fie peste casele voastre, familiile voastre și ființele voastre.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Va doresc o Sarbatoare a Trambitei Binecuvintata , si Domnul sa ne de-a putere sa venim cu inimile curate inaintea Domnului Cel care a Poruncit aceasta Sarbatoare ca sa ne bucuram si sa da-m Slava Celui Preainalt . Binecuvintate sa fie Sarbatorile Domnului in veci de veci . AMIN
ISAIA 29.1 Adăugați an la an și lăsați sărbătorile să-și facă ocolul lor.
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Cand omul poate ierta este minunat!
Doresc ca aceasta sarbatoare sa ne umple inimile de bucuria mantuirii sa ne daruiasca multa pace .
Osarbatoare binecuvantata sa ne daruiasca Domnul la toti.
"Frate Lica , cum ramane in ziua de azi cand dispunem de tehnologie si internet, si aflam cu exactitatea cand se poate vedea "luna noua" in Israel?"
Personal consider că astăzi avem surse suficiente încât să știm când are loc această sărbtoare.
"Frate Lica , mi se pare ca doar evreii din Diaspora tin doua zile, insa nu sunt sigur."
La această sărbătoare nu se face distincție între diaspora și Israel...probabil confuni cu ultima zi de la Shavuot.
Am urmarit likul realizat de tine , si doresc ca Tatal Ceresc sa-ti rasplateasca osteneala.
Mulțumesc! Slavă Tatălui pentru tot ceea ce ne dăruiește!
Poate Tatăl îl va trimite pe Fiul chiar la această Sărbătoare să își ia Mireasa...fie ca prin harul Lui să ne găsească pe toți pregătiți...fie că suntem Mireasă fie că suntem acele fecioare care trebuie să fie pregătite cu ulei în candelă!
De multe ori am uitat ce este important..ce este vital, ce este aur în lupta noastră...să ne trezim acum, să lăsăm orice armă folosită împotriva fratelui sau aproapelui nostru...și să privim spre cer de unde trebuie să apară Mirele....să recunoaștem că față de acest eveniment toată truda noastră a fost praf în vânt...ceea ce a fost cu adevărat aur...a rămas scris acolo sus și a rămas ca o podoabă a sufletului nostru.
Fie ca cu toții să avem parte de o judecată ușoară și să fim scriși în cartea vieții nu datorită meritelor noastre ci datorită Fiului care ne-a răscumărat și a cărui răscumpărare am acceptat-o!
Revenirea Domnului Isus la Sarbatoarea Trambitei. Ce precede acest eveniment ?
PARTEA ÎNTÂI
Biblia spune, cã istoria omenirii va continua pentru o vreme, de-a lungul secolelor. Dar apoi va începe aproape neobservat un veac, în care omenirea se va apropia treptat de sfârsitul ei. Vreau sã folosesc pentru acest veac o expresie, care nu apare în Biblie. Vom numi acest veac "epoca sfârsitului".
Biblia spune: va veni o vreme a haosului si a confuziei globale, o vreme în care oamenii nu vor mai face fatã la problemele lor. În aceastã epocã a sfârsitului va iesi la ivealã confuzia si neputinta omului. Domnul Isus însusi a prezentat patru semne ale acestei epoci a sfârsitului.
El spune: aceastã epocã a sfârsitului este caracterizatã de haos politic. Isus se exprimã asa: "Un neam se va scula împotriva altui neam si o împãrãtie împotriva altei împãrãtii". Nu a mai existat niciodatã o epocã, în care atât de multi diplomati bine plãtiti sã fi tinut atât de multe conferinte costisitoare, ca în vremurile noastre. Si nu a mai existat niciodatã o epocã, în care sã se facã atâta înarmare cu banii popoarelor, ca în vremurile noastre. Cu banii cheltuiti pe înarmarea atomicã s-ar putea construi orase mari, rezolvându-se astfel problema locuintelor. În schimb, se spune: Trebuie sã ne înarmãm! Si cu toate acestea, dorul popoarelor dupã pace nu a fost niciodatã mai mare. Vrem pace. Nici un om nu vrea rãzboi. Dar fiecare se înarmeazã nebuneste. Prin aceasta se poate recunoaste haosul politic al epocii sfârsitului.
Cel de-al doilea semn pe care-l prezintã Isus este confuzia pe plan economic. Isus spune: "Va fi foamete si vremurile vor fi grele". Pe pãmânt creste destulã hranã, ca sã se poatã sãtura toti oamenii. Si nu au mai existat niciodatã atâtia oameni de stiintã cu studii înalte, ca în vremurile noastre. Niciodatã nu a existat o economie mondialã atât de complicatã ca în vremurile noastre. Cu toate acestea, conform rapoartelor ONU, mai mult de jumãtate din populatia globului suferã de foame. Într-o societate supercivilizatã, în care existã bunuri suficiente, nu ar trebui oare sã poatã fi sãturati toti oamenii? Dar societatea nu reuseste sã ajungã la aceastã performantã!
Cel de-al treilea semn pe care-l prezintã Isus pentru epoca sfârsitului, în care omul nu va mai face fatã la problemele lui, este haosul religios. Isus spune asa: "Vor veni multi si vor spune: Eu sunt Cristosul! Si vor însela pe multi".
Acesta este un semn al epocii sfârsitului. Pentru cã oamenii nu se mai cãlãuzesc dupã Cuvântul lui Dumnezeu, diavolul produce haos. Si Dumnezeu îngãduie acest lucru. "Cristos este aici, Cristos este acolo!" Haosul religios este îngrozitor. Când vãd în orasele mari cum aleargã oamenii de la un eveniment religios de senzatie la altul, mi se face de-a dreptul fricã. Si tocmai aici vreau sã vã spun, cã nici chiar un evanghelist nu poate sã vã mântuie! Dacã nu-L gãsiti singuri pe Mântuitorul, atunci sunteti pierduti pe veci!
Mai existã un încã un al patrulea semn al acestei epoci a sfârsitului: poporul împrãstiat al lui Israel va fi adunat din nou în Palestina. Pentru mine este un semn uluitor al vremurilor, cã din anul 1948 existã din nou un stat Israel. Unii spun, cã acesta nu este un semn. Dar când a trebuit de curând sã opresc din nou la granita cu Elvetia pentru controlul vamal si când înaintea mea am vãzut o masinã cu numãr de înmatriculare al statului Israel, atunci m-am gândit: "Prorociile biblice se împlinesc! O proclamã numerele de masinã!"
Tatãl meu mi-a povestit, cã în anul 1899, evreilor li s-a oferit Madagascarul, ca sã-si întemeieze acolo o nouã patrie. Replica evreilor a fost atunci: "Nu! Noi avem numai o singurã promisiune: înapoi în tara pãrintilor nostri!" Toti au spus însã: "Asta nu se poate întâmpla niciodatã!" Astãzi existã însã un stat Israel.
Epoca sfârsitului este deci caracterizatã de faptul cã, în ciuda tuturor progreselor, omenirea este tot mai confuzã si nu mai poate sã-si rezolve problemele. Este demascat falimentul omului. Cât timp va dura aceastã epocã a sfârsitului, nu pot sã vã spun. Dar ea ne avertizeazã: "Vegheati!" Pavel spune despre ucenicii lui Isus: "Sã nu dormim ca ceilalti, ci sã veghem si sã fim treji". Dar când aceastã epocã a confuziei va atinge apogeul, atunci înaintea de venirea lui Isus va mai veni epoca Anticristului. Aceastã perioadã o voi numi "sfârsitul". Trãim deja în zilele noastre confuzia epocii sfârsitului. Si aceastã confuzie strigã dupã omul cel tare! Omenirea strigã deja acum dupã omul cel tare! Si când confuzia va atinge apogeul, atunci va veni omul mare si tare, care se va autoproclama mântuitorul lumii. El nu este Cristos, el este Anticristul.
De aceia, azi Trambita lui Dumnezeu răsună: ,,Ce zic voua, zic tuturora: VEGHEATI! "
Wilhelm Busch
,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Revenirea Domnului Isus la Sarbatoarea Trambitei. Ce precede acest eveniment ?
PARTEA a- II-a
Biblia spune, cã din multimea popoarelor va apare atunci un dictator si va pune mâna pe domnia asupra lumii. Noi îl numim Anticristul. Sub domnia lui, lumea va mai fi unificatã încã o datã. Aceastã perioadã a istoriei este caracterizatã de încãpãtânarea omului. Aceasta va fi ultima încercare a omenirii de a se salva singurã prin politicã si programe economice. Biblia descrie într-un mod fascinant aceastã ultimã mare dictaturã. Ea foloseste pentru aceasta un limbaj simbolic. Omul trebuie sã primeascã întelepciune de la Duhul Sfânt, ca sã-l înteleagã. Vreau sã vã spun cum vorbeste Biblia despre acest Anticrist, despre acest ultim tiran. Prorocul Ioan scrie în Apocalipsa lui: "Am stat pe nisipul mãrii". Deodatã, din mare apare un animal, o fiarã înfiorãtoare cu multe capete si diademe si cu o gurã uriasã, cu care hulea. Cum trebuie sã întelegem acest simbol extraordinar?
Marea este un simbol pentru multimea popoarelor. Cine a fost la mare stie cât de zbuciumatã este marea, ba chiar cã marea nu se linisteste niciodatã. Ultimul mântuitor al lumii se ridicã de jos, dintre popoare. Toti marii politicieni din ultimele decenii au apãrut pe scena istoriei ca salvatori. Toti s-au ridicat din multimea popoarelor: micul corsican Napoleon, micul caporal al rãzboiului mondial Hitler, cizmarul Stalin. Ei toti sunt predecesorii Anticristului. Ei s-au ridicat de jos. Si poporul a spus fericit: "Unul de-al nostru!" Mântuitorul meu, Isus Cristos nu vine însã din multimea popoarelor, ci din lumea lui Dumnezeu. El este Fiul Dumnezeului celui viu!
Anticristul este numit fiarã. Ce vrea sã însemne aceasta? Despre om, Biblia spune: "Dumnezeu l-a creat pe om dupã chipul si asemãnarea Lui". Cu cât se dedicã mai mult lui Dumnezeu, cu atât devin omul mai uman. Cu cât îi întoarce omul mai mult spatele lui Dumnezeu, cu atât devine mai bestial. Marele dusman al crestinismului, Nietzsche, spune: "Omul cel mai nobil este o bestie blondã". El a înteles lucrul acesta. Anticristul va fi un om care s-a dezis complet de Dumnezeu. El îi va întoarce spatele lui Dumnezeu si de aceea va fi un animal - fiara fãrã inimã.
Anticristul este un animal cu "multe capete". Ce vrea sã însemne aceasta? Înseamnã cã nu este prost! Oamenii vor spune: "Are materie cenusie!" El are o "gurã de leu". Adicã: el va umple lumea cu propagandã. Pe vremea lui Hitler am cam auzit deja putin o "guritã de leu", cum a rãsunat din toate difuzoarele. O, pot sã-mi imaginez cum va fi când va veni Anticristul, cum totul va fi nivelat cu tãvãlugul unei propagande fãrã sens! Si aceastã ultimã încercare a omului de a salva lumea fãrã Mântuitorul ei, Domnul Isus, va avea un succes deplin. Adicã omul sã fie salvat fãrã pocãintã si fãrã convertire. Si vor fi rezolvate toate problemele. Vor fi rezolvate problemele politice, pentru cã Anticristul va crea o împãrãtie mondialã. Vor fi rezolvate problemele economice. Toti vor primi o cartelã pentru alimente. Vor fi rezolvate problemele religioase. "Eu sunt salvatorul lumii", spune Anticristul, "mie sã vã închinati!"
Este înfiorãtor sã vedem modul în care vremurile noastre se îndreaptã spre acest sfârsit.
Si apoi, întreaga omenire i se va supune Anticristului. Numai crestinii vor spune: "Nu ne vom închina tie!" Fiecare va trebui sã poarte un semn pe frunte. Dar crestinii vor spune: "Nu! Noi avem un Mântuitor - si acesta este Isus!" Si apoi va începe prigoana. Existã în Biblie un verset, care sunã asa: "A fãcut ca toti... sã primeascã un semn... si nimeni sã nu poatã cumpãra sau vinde, fãrã sã aibã semnul acesta".
Vremurile acestea pot sã înceapã mâine. Atunci nu vom mai avea nici o sansã sã-L gãsim pe Isus. Atunci nu vor mai exista servicii divine. Atunci clopotele vor fi topite si din ele se vor turna monumente pentru Anticrist. Atunci bisericile vor fi transformate în muzee, în care vor fi expuse fotografii din tineretea Anticristului. Oamenii vor striga atunci pe veci dupã mângâiere. Dar pentru cã au renuntat la singurul Mângâietor, la Isus, nu va mai exista Mângâietor. În cartea prorocului Ieremia am citit odatã: "Pentru cã M-ati pãrãsit, zice Domnul, nu mai existã mângâietori pentru voi". În starea lui jalnicã, omul va fi atunci dat pe mâna oamenilor. Cred cã va fi ferice de crestini, chiar dacã va trebui sã moarã. Ei vor avea un Mângâietor în aceastã perioadã cumplitã!
Pe mine m-a impresionat faptul cã Isus a spus: "Oamenii îsi vor da sufletul de groazã în asteptarea lucrurilor care se vor întâmpla pe pãmânt". Si Apocalipsa lui Ioan spune: Anticristul va umple lumea cu muzicã de fanfarã si de steaguri. M-am gândit: "Cum se potriveste una cu alta? Pe de-o parte se vorbeste despre groazã si asteptare si apoi se mai vorbeste totusi si despre mari succese". De când am trãit însã experienta anului 1933, stiu, cã lumea poate fi umplutã cu urale, fanfare si steaguri - si totusi sã fie plinã de groazã în asteptarea lucrurilor care vor veni.
Când Anticristul va fi însã la apogeul puterii lui, când va triumfa si când va crede cã a terminat-o cu Isus, atunci va interveni Dumnezeu: Isus va reveni în slavã!
Despre Anticrist nu se mai spun apoi multe lucruri. Isus îl va înlãtura cu suflarea gurii Lui!
Cu cât devin vremurile mai întunecate, cu cât se contureazã mai mult aceste semne ale confuziei omenirii si ale împãrãtiei anticristice, cu atât mai mult îsi ridicã privirile în sus cei care citesc în Biblie. Ei asteaptã revenirea lui Isus!
Azi Trambita lui Dumnezeu rasuna: ,,MARANATA! Domnul nostru vine!"
Wilhelm Busch
Ferice de cei impaciuitori,caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu ! Matei 5:9