Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Sărbătorile Domnului | Sărbătoarea Ispășirii
Pagina 1 din 2 1 2 >
Deconectat Ziua Ispasirii
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
24950. Postat la 04/11/2013 16:45 - 4232z19h8m
De-a lungul unui an, pe perdeaua din Tabernacol, era stropit sange din jertfele aduse de popor si de preot, pentru iertarea diferitelor pacate si necuratii.
Jertfa, punerea mainilor pe capul animalului, marturisirea pacatului si injunghierea lui, avea ca scop indepartarea pacatului de la om si , prin stropirea cu sange, transferarea lui pe perdea.
Ziua Ispasirii era un moment asteptat de toti, oamenii si preot. Era momentul curatirii: poporul, preotul si Tabernacolul era curatit, si apoi sterse pacatele.
- Marele preot aducea un vitel ca jertfa pentru pacatele sale. Astfel era curat inainte de-a intra in Sfanta Sfintelor pentru a face ritualul de curatire a acesteia. ( Lev. 16;16-20)
- Era jertfit tapul pentru Domnul ( Lev. 16;8). Pacatele erau curatate prin sangele acestui tap, numit "pentru Domnul". Pe sangele acestui tap, numit " pentru Domnul", nu se facea punerea mainilor, si deci el nu purta pacatul, el curata pacatul (vs. 16,20)
- Eliminarea pacatelor prin tapul pentru Azazel. Prin el, pacatele erau scoase afara din Tabernacol si din tabara poporului si duse in pustie.

Jertfele de ispasire ale intregului an aduceau poporului iertarea , dar in Ziua Ispasirii poporul era curatit de pacat. Iertat , fiecare om, era in momentul cand aducea jertfa. Pacatul lui insa era pe perdea. De aceea aceasta Zi era asteptata cu deosebita nerabdare, smerenie, pocainta, curatie si judecata de cercetare. In ziua aceasta omul era curatat.

Toate acestea, daca le " actualizam" la timpul prezent, ne dam seama de activitatea Domnului Isus, Marele Preot, in cer.
- Marele Preot a intrat in Sanctuarul ceresc, prin sangele Lui varsat.
- Marele Preot a urcat la cer purtand pacatele lumii asupra Lui, a sfasiat perdeau.
- Marele Preot, la vremea sfarsitului, va pune aceste pacare ale lumii pe capul tapului pentru Azazel, Satana, si astfel pacatele vor fi sterse, eliminate definitiv.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Ziua Ispasirii
cautatorul
24956. Postat la 06/11/2013 19:12 - 4230z16h40m
Buna seara

Din cate inteleg eu "Ziua Ispasirii " era o zi foarte importanta pt tot poporul , tinea de viata si moarte .
Dar sa putem discuta permiteti o intrebare ; Cum se tinea ziua ispasirii dupa ce chivotul a fost luat de filisteni pt ca el chivotul nu a mai fost pus in cortul construit de Moise in Sfanta Sfintelor ?
Ce s-a intamplat cu pacatele acelor generatii de oameni ?

O seara placuta
fullban10
24958. Postat la 06/11/2013 21:10 - 4230z14h43m
Ei, Cautatorule, aici mi-ai ridicat mingea la fileu, dar spun pas.
Mi-am exprimat credinta in sfarsitul pamantesc al sarbatorilor si nu mai intru in polemica.
Despre Ziua Ispasirii insa scriu cu drag. Ea este Ziua asteptata de mine si de toti cei ce-L asteapta pe Isus.

cautatorul
24959. Postat la 07/11/2013 09:32 - 4230z2h21m
Buna ziua

Dvs spuneti ; Despre Ziua Ispasirii insa scriu cu drag. Ea este Ziua asteptata de mine si de toti cei ce-L asteapta pe Isus.

Dvs spuneti ca o asteptati . Din cate stiu aceasta mare zi a fost .

O zi buna
fullban10
24962. Postat la 07/11/2013 14:19 - 4229z21h33m
cautatorul a scris:
Dvs spuneti ca o asteptati . Din cate stiu aceasta mare zi a fost .

Cand??

Incerc un raspuns:

cautatorul a scris:
Dar sa putem discuta permiteti o intrebare ; Cum se tinea ziua ispasirii dupa ce chivotul a fost luat de filisteni pt ca el chivotul nu a mai fost pus in cortul construit de Moise in Sfanta Sfintelor ?
Ce s-a intamplat cu pacatele acelor generatii de oameni ?

- O perdea plina de sangele jertfelor era la Templu. Ea s-a rupt " Si indata perdeaua dinlauntrul Templului s-a rupt in doua, de sus pana jos...."
Pacatele tuturor generatiilor de oameni, pana la venirea Domnului Isus in slava si marire sa-i ia pe-ai Sai, sunt purtate de Isus.

Despre Ziua Ispasirii, evenimentul de incheiere care este curatirea finala a universului de pacat si pacatosi, imi place sa vorbesc cu drag.

Lucia
25035. Postat la 25/12/2013 15:53 - 4181z19h59m
Valentina, spui ca ZIUA ISPASIRII o astepti, din tot ce ai scris eu nu am inteles prea multe...
Dupa parerea mea, ZIUA ISPASIRII a fost in mod cert la cruce, atunci ca Domnul Isus Hristos s-a jertfit pentru ISPASIREA pacatelor lumii.
Am sa ma explic.
In decursul calendarului religios intr-un an se serbeaza mai multe sarbatori care tin de desfasurarea planului de mantuire, adica puncteaza un eveniment deosebit.
.......................
Timp de multe secole poporul Sau, an de an, zi de zi au ucis animale, aducandu-le jertfa pentru pacate, de multumire, de consacrare pe care nu e momentul sa le enumar aici....dar care prin sangele ce a curs pe altare si pe multi oameni a adus ispasire.
Mugetul animalelor sacrificate au amintit ca pentru pacat trebuia platit un pret.

Care era pretul acestui sange , unde statea puterea de ispasire?

"Prin VIATA din el facea SANGELE ISPASIREA."(Lev.17:11)
Totusi sangele animalelor si imperfectiunea preotilor nu putea curati in mod desavarsit, asa ca s-a pregatit un trup pentru Fiul Sau.
"Pe El Dumnezeu l-a randuit ISPASIRE, prin credinta in sangele lui..."(Rom.3-225)
Cum sa nu intelegem ca in ziua in care a fost rastignit, a fost si ZIUA ISPASIRII, chiar nu este destul de clar?
Ispasirea nu poate sa apara decat in urma sacrificiului si sangelui curs.
................
Deci, ce a inlocuit Mielul Pascal, numai unele sau TOATE jertfele?
Eu cred ca TOATE!
"Iata-Ma vin sa fac voia Ta,"El indeparteaza pe CELE DINTAI(observati pluralul celor dintai care au fost mai multe), ca sa puna in loc pe A DOUA(aici vedem singularul jertfei, Hristos Isus)

Toate jertfele trecutului aratau spre Hristos, fiind umbre ale JERTFEI SUPREME.
Cei care sustin ca a inlocuit partial trebuie sa dovedeasca scris acest lucru, mai mult, toate jertfele din an ispaseau, dar o singura data se intra in Sfanta Sfintelor, si aici se dovedeste ca Hristos a rupt perdeaua odata pentru totdeauna, ca sa intram in legatura cu Tatal prin El si sa devenim copii ai Lui.
Acest lucru ne dezvaluie superioritatea si desavarsita jertfa fata de toate celelalte care au fost.
Am sa aduc un exmplu minor si fara prea multa insemnatate, ca sa intelegem mai bine:
Sa zicem, ca avem o usa de deschis pentru a descoperii binefacerile unor medicamente care ne aduc vindecarea bolilor.
Unii o deschid prin introducerea unui codice , dar asta doar la anumite intervale de timp, unii au chei obisnuite care deschid doar din cand in cand, altii au carduri si altii telecomenzi, dar pentru a le folosi iti trebuie anumite conditii si anumite orare.
Eu insa sunt copilul Celui care detine acest loc binefacator si am trecere libera ori de cate ori vreau sa intru, pentru ca detin un semn pe mana si pe frunte special(credinta) .
Sa judecam acum, SEMNUL meu nu a inlocuit totalitatea "cheilor"?
Asa si Hristos a inlocuit toate jertfele!
Ziua ispasirii este ziua in care Hristos a devenit ispasire pentru noi.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
25040. Postat la 27/12/2013 14:25 - 4179z21h27m
Si ca Mare Preot, Unicul si Singurul care este, trebuie sa-Si termine lucrarea.

Leviticul 16;11-19- pe scurt: Aaron, pentru el si casa lui, ducea sangele vitelului in fata capacului ispasirii de pe chivotul marturiei, pentru popor, pentru necuratiile copiilor lui Israel si pentru toate calcarile lor de lege, ducea si sangele tapului, pe capacul ispasirii de pe chivotul marturiei.

Leviticul 16; 20-28- pe scurt: Aaron punea mainile pe capul tapului cel viu, marturisea pe el toate faradelegile copiilor lui Israel si toate calcarile lor de Lege si era trimis intrun loc pustiu.

Intorcandu-ne la lucrarea care se face azi in cer, nu crezi ca e o continuare a ceea ce se facea in Sanctuarul pamantesc?

Marele Preot a intrat in Sfanta Sfintelor. Nu are de curatit Locasul, nici Cortul , nici altarul. Are de rascumparat mortii si vii care sunt ai Lui. Le poarta sangele. Sangele este viata. Viata vesnica care va fi data celor care au biruit.
Satana va fi purtatorul tuturor pacatelor in focul care-l va mistuii.

Asa vad eu desfasurarea evenimentelor.

Lucia
25042. Postat la 27/12/2013 16:48 - 4179z19h4m
valentina a scris:
Satana va fi purtatorul tuturor pacatelor in focul care-l va mistuii.

Sincer, nu cred ca tu poti sa scrii asa ceva...

Apoi, te rog sa te gandesti bine la ce-ti voi scrie mai departe.
Isus Hristos, acum in cer, nu este Mare Preot dupa randuiala levitica, ci dupa randuiala lui Melhisedec.
Spune tu, care este randuiala lui Melhisedec???

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
25043. Postat la 27/12/2013 20:26 - 4179z15h27m
Ca sa ma intrebi tot pe mine care am scris cat cred ca stiu, nu este corect. Scrie tu cum vezi tu desfasurarea evenimentelor.

Lucia
25045. Postat la 28/12/2013 15:54 - 4178z19h58m
Valentina, ce, te-ai incurcat in teorii?
Pai, randuiala lui Melhisedec, va rastoarna teoria SANCTUARULUI...
Desi, pentru mine inca de la inceput a fost un fals, cei care nu cunosc ca Isus face o slujba de Mare Preot dupa o alta randuiala in cer si nu dupa cea Aronica, poate ca ar fi tentati sa creada acele minciuni.

fullban10
25048. Postat la 28/12/2013 19:25 - 4178z16h27m
Tu, un om al sintagmei : "sta scris" , se pare ca nu ai citit tot ce "sta scris" : Evrei 7 unde scrie despre Melhisedec ca a fost asemanat cu Fiul Lui Dumnezeu (vs.3) si el nu se cobora din familia lui Levi (vs.6) pe cand Isus face parte din alta semintie din care nimeni n-a slujit altarului, ci din Iuda , semintie despre care Moise n-a zis nimic cu privire la preotie ( vs. 14). " Lucrul acesta se face si mai luminos cand vedem ridicandu-se, dupa asemanarea lui Melhisedec, un alt preot, pus nu prin legea unei porunci pamantesti, ci prin puterea unei vieti nepieritoare. Fiindca iata ce se spune despre El: Tu esti preot in veac, dupa oranduiala lui Mehisedec"" (vs.15-17). Si se explica mai departe ca " Isus S-a facut preot prin juramantul Celui ce I-a zis: Domnul a jurat si nu se va cai: Tu esti preot in veac, dupa oranduiala lui Mehisedec". Iar cap. 8;1 "......avem un Mare Preot, care S-a asezat la dreapta scaunului de domnie al Maririi, in ceruri, ca slujitor al Locului Preasfant si al adevaratului cort, care a fost ridicat nu de om ci de Domnul."
Lucia a scris:
Pai, randuiala lui Melhisedec, va rastoarna teoria SANCTUARULUI...
Desi, pentru mine inca de la inceput a fost un fals, cei care nu cunosc ca Isus face o slujba de Mare Preot dupa o alta randuiala in cer si nu dupa cea Aronica, poate ca ar fi tentati sa creada acele minciuni.

Vorbe despre care se spune ca vom da socoteala, surioara.

In cer, in Sanctuar, este Domnul Isus.

Lucia
25050. Postat la 28/12/2013 20:47 - 4178z15h5m
Valentina, pana acum eu am scris ca in sanctuarul ceresc este Domnul Isus, dar are o slujba dupa randuiala lui Melhisedec, ar fi bine sa-mi citesti cu atentie postarile, pentru ca scrii ca si cum eu nu am inteles acest lucru, interesanta miscare!

...............
Pe cand TEORIA pe care o sustii tu se bazeaza pe randuiala levitica (tapul lui Azazel...si tot restul )
Citeste-ti postarile de mai sus, si de la subiectul "Sanctuarul ceresc".
...............
Vad ca acum, ai adus in discutie Evrei 7, de ce?
Poti sa-mi spui pe ce se bazeaza slujba dupa randuiala lui Melhisedec?
O intrebare la care nu ai raspuns.In teoria ta nu ai adus vorba pana acum decat de ce facea Aron, comparand cu cele ceresti.
Poate lamurind ce inseamna Mare Preot dupa randuiala lui Melhisedec iti vei da seama ca Ziua Ispasirii a fost cand Domnul Isus s-a jertfit pentru intreaga lume.

fullban10
25051. Postat la 28/12/2013 21:08 - 4178z14h44m
In Evrei 7 si 8 este scris despre aceste lucruri.
Ziua Ispasirii arata an dupa an jertfa Domnului Isus. Acolo, la Golgota ea inceput sa fie reala. Sangele S-a dus in Locul Preasfant, care-L astepta de veacuri.
Despre Melhisedec, nu am o intelegere exacta, de aceea nu merg mai departe.
Despre Domnul Isus am.

Asa este, am facut o paralela.
- Lucrarea din Ziua Ispasirii era menita sa arate ce lucrare se va face, la sfarsitul vremii, in Sanctuarul din cer, ".... adevaratul cort, care a fost ridicat nu de om, ci de Domnul." ( vs. 2)
- Pe pamant, aceasta lucrare era ".chipul si umbra lucrurilor ceresti, dupa porunca primita de Moise de la Dumnezeu..." ( vs.5)

" Pentru ca, odata schimbata preotia, trebuia numaidecat sa aibe loc si o schimbare a Legii." (vs.12) Acest verset ce vrea sa spuna?

Lucia
25058. Postat la 28/12/2013 23:04 - 4178z12h48m
Tocmai acest lucru ar trebui sa te intereseze, sa vezi ce slujbe face Domnul Isus in cer ca Mare Preot dupa oranduiala lui Melhisedec.
Pentru ca teoria ta se bazeaza pe ce levitica si dupa cum vezi ea nu mai exista nici in cer , nici pe pamant.A ramas doar sanctuarul...
Hai, ca o s-o intelegi, daca studiezi!

fullban10
25060. Postat la 29/12/2013 14:13 - 4177z21h39m
In Evrei 7 si 8 nu scrie asa ceva.
Din ce scrii tu se intelege ca Melhisedec ar fi a patra Persoana a Dumnezeirii.

Lucia
25073. Postat la 31/12/2013 16:50 - 4175z19h2m
Crezi ca toti ce citesc aici, inteleg la fel?

Pe semne, faptul ca nu-ti mai iese teoria te face sa exagerezi!

Din ce scriu eu, se intelege ca Isus este in sanctuarul ceresc si isi face slujba dupa RANDUIALA lui Melhisedec, e cu totul alceva, nu ti se pare!
Concluziile tale eronate, sa nu crezi ca nu le vad cei ce citesc aici.

fullban10
25076. Postat la 31/12/2013 21:22 - 4175z14h31m
Lucia a scris:
Din ce scriu eu, se intelege ca Isus este in sanctuarul ceresc si isi face slujba dupa RANDUIALA lui Melhisedec.

Domnul Isus spune ca El face ceea ce Tatal Sau Ii spune. Randuiala Lui este randuiala Tatalui.

Lucia
25083. Postat la 06/01/2014 21:15 - 4169z14h38m
Asa este, insa randuiala de acolo o aseamana cu randuiala lui Melhisedec, si nu cea levitica, cea pamanteasca.

fullban10
25085. Postat la 07/01/2014 09:52 - 4169z2h0m
Si insist cu intrebarea: cine-i Melhisedec de oranduiala lui e mai presus de-a Tatalui ceresc? Este cineva mai presus de Dumnezeu care sa impuna o oranduiala in Locasul sfant din cer?

Lucia
25090. Postat la 08/01/2014 21:43 - 4167z14h10m
valentina a scris:
In Evrei 7 si 8 este scris despre aceste lucruri.

Despre Melhisedec, nu am o intelegere exacta, de aceea nu merg mai departe

Draga mea, ce scrii, ramane scris!
Nu poti spune ca "randuiala lui Melhisedec"este tot una cu o persoana, ci este o SLUJBA facuta sus in SANCTUARUL CERESC de Isus Hristos, totul este invaluit in mister, pentru ca mintea omeneasca sa nu-si permita sa creeze teorii, intelegi?

Pagina 1 din 2 1 2 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19405316 vizite unice Powered by PHP-Fusion