Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Rugăciunea
Pagina 5 din 6 << < 2 3 4 5 6 >
Deconectat RE: Importanța rugăciunii
beyond
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
22761. Postat la 08/04/2013 22:28 - 4442z14h36m
Ce nu am înțeles eu din ceea ce ai scris tu? Nu te-am citat bine în quote-urile pe care le-am dat?
Nu ți-am răspuns la ele?

Eu nu spun că nu te-am înțeles.
Ci tu spui că n-ai înțeles mai nimic din ce am scris eu...

Lucia a scris:
Cred ca nu ai inteles ce am vrut sa spun, eu sincer nu inteleg nimic din ce vrei sa spui in postarea de mai sus

Problema asta a ta, eu zic că se rezolvă cu rugăciune la Dumnezeu.
Dacă ai să te rogi mai înainte la Dumnezeu, ai să înțelegi ce scriu eu, și ce scrie oricine altcineva pe forum.

Cred că fiecare dintre noi ar trebui să se roage să priceapă ce scriu ceilalți pe forum.
Fiindcă astfel, dacă vom fi un popor al rugăciunii, Satana nu va mai avea atâta putere să-și bage coada.
Lucia
22763. Postat la 08/04/2013 22:36 - 4442z14h27m

Este foarte importanta rugaciunea pentru ca sa cerem intelepciune de sus.
Si am o rugaminte la tine, ramai la subiect, ca sa inteleg ceva.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22765. Postat la 09/04/2013 07:13 - 4442z5h50m
Lucia a scris:
ramai la subiect, ca sa inteleg ceva.

Subiectul topicului este "Importanța rugăciunii".
Iar ceea ce discut eu acum, reflectă această "importanță" în mod practic, în interacțiunea dintre membrii unui forum creștin.

Ei bine, rugăciunea este necesară de fiecare dată când ne apucăm să facem ceva.
Fie chiar și numai să citim ce se scrie.

Nu putem cere înțelepciunea o dată pentru totdeauna, și gata!
Ci trebuie să discutăm cu Tatăl nostru, așa cum Îi place și Lui, și să-I cerem înțelepciunea simplu și cu credință de fiecare dată când trebuie s-o manifestăm.

Iar citirea și scrierea pe un forum creștin, este într-adevăr una din situațiile care necesită cu pregnanță această înțelepciune.
Căci noi ne aflăm în prezența Marelui "EU SUNT", și nu ne putem juca cu ușurință cu cuvintele ca și cum am scrie literatură profană.

După cum am scris în prima mea postare (nr. 22589) de pe acest topic (la pag.4), rugăciunea are mai multe scopuri nobile:

beyond a scris:
De aceea, rugămintea este
- o conștientizare a nevoilor noastre (fie spirituale, fie sufletești, fie trupești),
- în al doilea rând, este o recunoaștere a faptului că tot ce primim bun primim de la Tatăl luminilor.
- în al treilea rând, rugămintea are rol educațional.
Adică, atunci când ni se răspunde la rugăminte, ne învață să fim recunoscători Tatălui pe care l-am rugat.
Iar când nu primim ceea ce ne-am rugat, ne învață a) să ne reevaluăm cererile (că poate sunt egoiste), sau b) să fim perseverenți în rugăminte (dar fără a persevera ritualic în orbire), sau c) să ne analizăm comportamentul și să ne schimbăm atitudinile greșite pentru a putea primi ce cerem.
cautatorul
22768. Postat la 09/04/2013 09:17 - 4442z3h46m
Buna ziua

Beiond a spus ; Oamenilor, veniți-vă în fire! Căci nu de-aia l-a lăsat Dumnezeu pe Adam să guste, ci l-a lăsat fiindcă Dumnezeu nu poate încălca libertatea de alegere a unei ființe inteligente. Adică, poate, dar nu-I stă deloc în caracter așa ceva. Cunoașteți-I caracterul acesta minunat, CĂCI ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ-I CUNOAȘTEȚI CU ADEVĂRAT NUMELE LUI, nu pronunția sonoră!!

Beyond sunt de acord cu tine ce spui ; " Dumnezeu nu poate încălca libertatea de alegere a unei ființe inteligente " . In ce scrii aici iti vad dorinta arzatoare ca lumea sa cunoasca pe Dumnezeu cat mai clar .

Cu toata admiratia .
----------------------------

Iona 4 . 2 S-a rugat Domnului și a zis: rAh! Doamne, nu este aceasta tocmai ce ziceam eu când eram încă în țara mea? Tocmai lucrul acesta voiam să-l înlătur fugind la Tars. Căci știam că ești un Dumnezeu milos și plin de îndurare, îndelung răbdător și bogat în bunătate, și că Te căiești de rău!

Iona
- stia cum e Dumnezeu si chiar aminteste " că ești un Dumnezeu milos și plin de îndurare, îndelung răbdător și bogat în bunătate, și că Te căiești de rău "
- nu putea accepta ca niste pagani sa primeasca acelasi tratament ca si evreii
- Iona a avut de invatat o lectie importanta .

----------------------------------------

Lucrarea rugăciunii este cea dintâi lucrare în viața creștină. Dacă în privința rânduielii obișnuite a lucrurilor este întemeiată zicala: rCât trăiește omul, învațăr1;, cu atât mai mult poate fi aplicată la rugăciune, a cărei lucrare nu trebuie să cunoască întrerupere și ale cărei trepte nu au hotar.

Cum credeti ca ar trebui rostita rugaciunea unui crestin din zilele noastre ?
Spre exempu ;

2 Tim 1:9 El ne-a mântuit și ne-a dat o chemare sfântă, nu pentru faptele noastre, ci după hotărârea Lui și după harul care ne-a fost dat în Hristos Iisus, înainte de veșnicii,

Efeseni 1:4 În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinți și fără prihană înaintea Lui, după ce, în dragostea Lui, ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiați prin Iisus Hristos, după buna plăcere a voii Sale,

Dumnezeu ne-a.predestinat, sa fim adoptați ca copiii Sai , mantuiti prin Iisus Hristos

A fost buna plăcere a lui Dumnezeu să creeze și să pună în aplicare planul de mântuire, prin care toți aceia care-și fixau credința în Iisus Hristos urmau să fie adoptați ca membrii în familia lui Dumnezeu .

In aceste versete se spune ca suntem infiati mantuiti si ca aceasta " s-a realizat " prin Iisus .

Cum credeti ca ar trebui rostita rugaciunea unui crestin pe baza acestor versete ale scripturii ?
Spre ex ;
Iti multumesc ca mai mantuit si infiat r30;r30;r30;r30;. nu suna a incumetare .

Sau ori de cate ori se roaga sa spuna ; " Doamne mantuieste-mi sufletul ca sunt un pacatos " si o tine tot asa , nu cumva e o nesiguranta ?

Cum credeti ca ar trebui rostita rugaciunea unui crestin din zilele noastre ?

Nu stiu daca am fost destul de clar .

O zi buna
Lucia
22769. Postat la 09/04/2013 09:52 - 4442z3h11m
beyond a scris:

"Oamenilor, veniti-va in fire!Caci nu de-aia (adica???) l-a lasat pe Adam sa guste, ci l-a lasat fiindca Dumnezeu NU POATE incalca libertatea de alegerea a unei fiinte inteligente. ADICA POATE, dar nu-I sta deloc in caracter..."

Cautatorule, pana la urma POATE Dumnezeu sa incalce libertatea de alegere a omului sau nu?
As dori sa ramanem sa clarificam acest lucru, daca tot se continua cu ALEGERILE, si apoi iti voi raspunde la intrebarea cu nesiguranta in rugaciune.

Chiar si predestinarea (alegerea de mai-nainte, ne-a randuit) despre care vorbesti, de la Efeseni 1:4 inseamna ca Dumnezeu face anumite lucruri cu noi, chiar si in afara vointei noastre.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
beyond
22771. Postat la 09/04/2013 11:23 - 4442z1h40m
Lucia m-a citat adăugând cu roșu:

"Caci nu de-aia (adica???) l-a lasat pe Adam sa guste"

Ca să nu fi făcut adăugirea "adică???", și ca să fi priceput ce am vrut eu să scriu, Lucia nu trebuia decât să se roage la Dumnezeu.
Căci "a citi corect" reprezintă un lucru important, pentru care am mai scris că ar trebui să ne rugăm Domnului (că tot vorbim la topicul "Importanța rugăciunii").

Așadar, întrebarea Luciei nu-și avea rostul (mă refer la acel "adică???"). Cu atât mai mult cu cât eu am scris simplu și foarte limpede de ce nu viitorul acestei lumi a fost motivul pentru care Dumnezeu l-a lăsat pe Adam să mănânce din fructul oprit. (Și iată că nu i-a fost greu cautatorului să mă priceapă ce am vrut să spun.)

De asemenea, Lucia nu trebuia decât să facă legătura logică-cerebrală cu ceea ce scrisesem eu în postarea respectivă. Mai ales că îngroșasem cu roșu o anumită expresie în postarea aceea nr. 22752.

Hai totuși să mai explic o dată foarte pe scurt (deși, după cum se justifica Lucia cu privire la întrebări nelămurite, nu există vreo lege care să te oblige să explici).
Lucrurile stau cam așa:
Lucia a scris că viitorul acestei lumi depindea de gustatul din fruct al lui Adam.
Și a scris că de-aia l-a lăsat Dumnezeu pe Adam să mănânce.
Eu, însă, am spus că nu de-aia.
_______

cautatorule, legat de predestinarea de care vorbești, ar fi prea multe de vorbit.
Și după cum vezi, nu se înțeleg nici lucrurile limpezi în mod corect, darămite lucrurile spirituale. Dacă și laptele e greu de digerat, cu cât mai mult hrana tare!
Iar cunoștința pe care o am eu despre această predestinare chiar este ...dincolo de (...beyond) ceea ce se vede la prima vedere.
Și dacă m-aș apuca de subiect, ar trebui să ating cu rândurile mele lucruri care s-au întâmplat mai înainte de a fi lumea.
Așadar, chiar nu am dispoziția să explic unele lucruri care să fie luate în batjocură de cei necredincioși. Știi tu... chestia cu mărgăritarele.
Lucia
22775. Postat la 09/04/2013 14:05 - 4441z22h58m
Nu am adaugat nimic cu rosu, la tine asa se vede?
Ci, a fost doar o intrebare.
Apoi am vrut sa scot in evidenta faptul ca tu ai spus ca Dumnezeu nu poate sa incalce libertatea de alegere a omului, ca apoi sa spui ca poate.
Eu asta am vrut sa stiu, poate sau nu poate?

Eu imi sustin aceiasi idee, pentru ca Dumnezeu poate sa ne opreasca, daca vrea, dar in acel moment de INCEPUT, nu a intervenit in alegerea lui Adam pentru ca a fost pus la INCERCARE sa vada unde inclina OMUL in ASCULTARE sau in NEASCULTARE.
Mancand a cazut in NEASCULTARE si intreg viitorul lui Adam a fost afectat si cu el intrega omenire.
Asta am vrut sa spun.
Pe cand dupa cadere, Dumnezeu a intervenit in unele cazuri ca sa opreasca anumite actiuni ale oamenilor, exemplu Pavel, Iona.
Noi suntem inzestrati cu ratiune, si cu libertatea de a alege, dar daca El vrea sa intervina in viata noastra intervine, chiar si fara voia noastra.
Asa ca rugaciune este de mare importanta in cercetarea Biblie pentru ca altfel nu o vom putea intelege corect.

beyond
22777. Postat la 09/04/2013 15:05 - 4441z21h58m
Lucia a scris:

Nu am adaugat nimic cu rosu, la tine asa se vede?
Ci, a fost doar o intrebare.

Refuz să intru în puerilități. Dar spre risipirea nedumeririi tale, tu doar ai adăugat. Roșul l-am pus eu ca să se vadă ce ai adăugat tu.
_______

Lucia a scris:
Eu asta am vrut sa stiu, poate sau nu poate?

Ei bine, asta într-adevăr e o întrebare cu miez.
Răspunsul pe scurt: poate, dar nu vrea; și dacă nu vrea, nici nu poate.

Despre Dumnezeu se știe că:
a) are toată puterea, b) dar El este dragoste.

Așa că dacă ne uităm la punctul a), El poate să încalce voința unui om.
Dar nu o face decât în caz cu totul excepțional. Iar omul respectiv nu se pune că a făcut "voia Sa". În plus dacă omul insistă în prostie, Domnul nu mai intervine, ci îl lasă să facă cum vrea.
Dacă te ajută cu ceva, ca să nu mai cauți tu în Biblie, îți spun eu un caz: Balaam. Acela voia să blesteme, iar Dumnezeu îl făcea să binecuvânteze.
Dar Dumnezeu nu a considerat că Balaam a făcut binele prin acea binecuvântare.

Acum, dacă ne uităm la punctul b), El nu vrea să încalce voința unui om. Căci caracterul Lui este de respect față de libertatea ființelor pe care le-a creat.

Poate că un tată sau o mamă care cred într-un dumnezeu ce-și impune voința cu forța, vor impune și ei cu forța copiilor lor în loc să-i deprindă cu alegeri libere din ce în ce mai importante în viața lor. Și astfel să-i învețe să ia decizii proprii și să fie responsabili în acceptarea consecințelor.

Noi nu un astfel de Tată avem în ceruri (cum sunt acei părinți de care am scris în paragraful anterior), ci El este așa cum era și Domnul Iisus, care spunea:
"Eu și Tatăl una suntem."
Căci Ei doi sunt una în caracter și scop.
Așa că dacă nimeni nu L-a văzut vreodată pe Blândul Miel să impună ceva cu sila sau cu sabia, de ce ar crede cineva că Tatăl este altfel decât Domnul Iisus?
Lucia
22780. Postat la 09/04/2013 16:24 - 4441z20h39m
A, am uitat de abstract!
............................
De la bun inceput eu asta am spus, ca Dumnezeu poate sa intervina, daca El vrea, ma bucur ca ai ajuns si tu sa intelegi acest lucru.
...................
Apoi,am o intrebare pentru tine: Dumnezeu i-a spus lui Adam sa nu manance din POMUL CUNOSTINTEI BINELUI SI RAULUI?
Din expunerile tale am inteles ca tu spui ca nu...sau am inteles eu gresit?!
Sa ne rugam ca sa putem mentine o discutie sincera si deschisa.

fullban10
22785. Postat la 09/04/2013 17:22 - 4441z19h41m
Cuvintele spuse lui Isus la Iordan: Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea, cuprind întregul neam omenesc. Dumnezeu I-a vorbit lui Isus ca reprezentant al nostru. Oricât am fi de păcătoși și slabi, noi nu suntem aruncați ca fără valoare. El ne-a primit -în Preaiubitul Lui (Ephesians, 1, 6). Slava așezată asupra lui Hristos este o chezășie a iubirii lui Dumnezeu față de noi. Ea ne vorbește despre puterea rugăciunii cum poate ajunge glasul omenesc la urechea lui Dumnezeu și cum sunt primite cererile noastre în curțile cerești. Prin păcat, pământul a fost despărțit de cer și înstrăinat de legăturile cu el; dar Isus l-a legat din nou de tronul slavei. Iubirea Lui l-a înconjurat pe om și a ajuns la cerurile preaînalte. Lumina, care prin porțile deschise ale cerului a venit asupra Mântuitorului nostru, va veni și asupra noastră când ne rugăm pentru ajutor de a ne împotrivi ispitei. Glasul care i-a vorbit lui Isus îi spune fiecărui suflet credincios: Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea.( HLL 113)

Biblia are răspuns la toate intrebările.
beyond
22793. Postat la 09/04/2013 21:31 - 4441z15h33m
Lucia a scris:
...sau am inteles eu gresit?!

Da! Ai înțeles greșit.
fullban10
22795. Postat la 09/04/2013 21:56 - 4441z15h7m
cautatorule, poate din acest citat vei afla unele raspunsuri

Atunci Isus i-a zis: O, femeie, mare este credința ta; facă-ți-se cum voiești. (Matei 15:28)
Nicolae Steinhard a fost un mare teolog evreu convertit la creștinism în timp ce, pentru credința sa, se afla în închisoarea comunistă de la Aiud. Cartea sa - Dăruind vei dobândi - cuprinde o colecție de predici. Una din predici este scrisă pe baza textului din Matei 15:21-28. Iată cum comentează Nicolae Steinhard acest text: Odată, Domnul Isus și ucenicii s-au oprit în zona cetății Tir. O femeie cananeancă, auzind de faima de vindecător a Mântuitorului, voia să-I ceară ajutorul. Surprinzător curaj din partea ei, pentru că în perioada aceea iudeii nu aveau nici un fel de legături cu canaaniții. Dar și mai surprinzătoare e reacția lui Isus la cererea ei de ajutor. Raportul biblic spune că -El nu i-a răspuns nici un cuvânt. Ne mirăm, pentru că Isus îi ajuta pe toți cei care veneau la El. Explicația acestei purtări poate fi doar una: Isus intenționa să o supună pe femeie la un test, la un examen de viață. Nici măcar la insistențele ucenicilor nu a acceptat să o ajute, replicând că El a venit doar pentru cei din poporul Israel și nu merită să arunci la câini pâinea copiilor. Femeia a dat dovadă de inteligență, răspunzând că și câinii mănâncă firimiturile căzute de la masă. Cu alte cuvinte, harul divin este suficient pentru toți. Femeia a mai dat dovadă și de altruism, pentru că nu cerea ajutor pentru ea, ci pentru fiica ei, care era bolnavă. Impresionat de aceste calități, Isus a ajutat-o, ba mai mult, i-a lăudat puterea credinței și i-a promis că-i va face pe voie, ceea ce El nu mai făcuse niciodată până atunci. Femeia cananeancă a trecut examenul cu brio.

Sa-I dam voie Mantuitorului sa-si foloseasca metodele de lucru. In fiecare caz rezolvat citim ca omul avea credinta. Fagaduinta este ca orice genunchi plecat va fi ascultat, Deci roaga-te si crede, este cel mai mare adevar , cel mai important lucru in rugaciune.
Am intalnit oameni care spun ca sunt atat de pacatosi incat Dumnezeu nu-i asculta si de acea pun pe copii sa se roage pentru problemele lor.
N-as vrea sa gresesc, blamand, aceasta metoda, de aceea : voi ce ziceti de un astfel de mod de-ati rezolva problemele , folosindu-te de inocenta copiilor

Lucia
22796. Postat la 09/04/2013 22:05 - 4441z14h58m
Daca eu am inteles gresit, te rog sa explici ce ai vrut sa spui prin aceste cuvinte?

In postarea cu nr. 22752 beyond a scris:

"Oare de ce il considerati pe Dumnezeu ca fiind ipocrit? Caci numai daca Dumnezeu ar fi fost ipocrit si nesincer i-ar fi spus lui Adam : " SA NU IEI DIN POMUL CUNOSTINTEI!"

Sta scris ca Dumnezeu i-a spus lui Adam sa nu manance din pomul cunostintei, iar comentariile la adresa lui Dumnezeu mi se par cu totul deplasate...cine il considera dintre noi ipocrit pe Dumnezeu?
..................
Valentina, din Cuvantul lui Dumnezeu avem frumoase expuneri care ne ajuta sa intelegem cata putere are rugaciunea facuta cu credinta.

beyond
22797. Postat la 09/04/2013 22:24 - 4441z14h40m
Vezi că m-ai citat trunchiat. Dacă reușeai să citești TOATĂ fraza aceea scrisă de mine, poate că ai fi înțeles ce am vrut să spun.

Și poate îți răspundeai singură și la întrebarea: cine dintre noi este acela care aruncă o umbră de ipocrizie asupra lui Dumnezeu?

Eu ți-am mai atras atenția la importanța rugăciunii ca să-nțelegem ce citim, dar tu nu ai luat seama la sfatul meu. De aceea văd că în continuare te contrazici pe lucruri iluzorii.
Lucia
22799. Postat la 09/04/2013 22:55 - 4441z14h8m
Da, atunci de ce nu ai aduso tu ca sa dovedesti.

cautatorule, voi scrie acum cateva lucruri despre nesiguranta in rugaciune, atunci cand credinta noastra slabeste, vine nesiguranta, si cu ea nadejdea se diminueaza...trebuie sa cerem credinta pentru ca credinta este un dar a Duhului Sfant si apoi vom vedea rezultatele acestuia, dupa masura de credinta vine implinirea cererilor noastre, dar si acestea trebuie sa fie dupa voia lui Dumnezeu, daca ceri cu gand sa risipesti, atunci nu vei primi nimic.

beyond
22800. Postat la 09/04/2013 23:06 - 4441z13h57m
Lucia, eu merg inainte, nu inapoi.
Nu am ce sa dovedesc, caci fraza a ramas scrisa.
Nu eu o dovedesc, ci se dovedeste singura.

Oricine stie limba romana o poate citi, si o poate intelege.

Daca te rogi Domnului, o s-o poti intelege si tu.
Astfel, vei putea afla in mod practic importanta rugaciunii.
fullban10
22811. Postat la 10/04/2013 19:58 - 4440z17h5m
Am intrebat si eu ceva....

Moderator6
22887. Postat la 12/04/2013 00:22 - 4439z12h41m
beyond și Lucia, vă rog să încetați cu offtopicul !

Aici vorbim de importanța rugăciunii. Pentru predestinare sau dreptul liberei alegeri a fost deschis un subiect aparte. Folosiți-l.

Mulțumim

Moderator
Nica Schirod
22890. Postat la 12/04/2013 06:45 - 4439z6h18m
Hm, importanța rugăciunii, - pentru mine este foarte mare, aș putea să vă spun câte probleme mi sau rezolvat prin rugăciune, dar de data asta, voi discuta numai o latură a rugăciunii așa cum o înțeleg eu.
Așa cum Iashuah Ha Mashiah - Isus, a fost dus de Duhul în pustie, unde a fost rupt de societatea în care trăia, tot așa noi ar trebui să plecăm pentru câteva minute, din zbuciumul problemelor noastre zilnice, să fim sinceri cu noi, să nu fim duplicitari, să încercăm să gustăm din rodul pomului, care de fapt suntem, să ne simplificăm pentru că avem nevoie să vărsăm focul inimi noastre, înaintea Tatălui nostru care este în ceruri.

Dacă vrem ca rugăciunea noastă să ajungă acolo, unde poate să rezolve ceva, dacă nu vrem ca rugăciunea noastră să fie numai niște vorbe bâlbâite, atunci trebuie să pregătim terenul pentru rugăciune, știm cum trebuie să se poarte bărbații ca să poate ridica mâini curate, știm cum trebuie să se poarte femeile, ca rugăciunea să nu fie privită de Sus ca scârbă, rugăciunea este o importantă verigă în lanțul care se numește; viața credinciosului.

Permiteți-mi să aduc un șablon de pregătire, pe care trebuie să-l respectăm cu strictețe, dacă vrem să fim ascultați în rugăciunile noastre, ... și cred cu tărie, că dacă cineva nu respectă acest șablon .........!

1. Vă îndemn dar, fraților, pentru îndurarea lui Dumnezeu, să aduceți trupurile voastre ca o jertfă vie, sfântă, plăcută lui Dumnezeu: aceasta va fi din partea voastră o slujbă duhovnicească.
2. Să nu vă potriviți chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceți, prin înnoirea minții voastre, ca să puteți deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută și desăvârșită.
3. Prin harul, care mi-a fost dat, eu spun fiecăruia dintre voi, să nu aibă despre sine o părere mai înaltă decât se cuvine; ci să aibă simțiri cumpătate despre sine, potrivit cu măsura de credință, pe care a împărțit-o Dumnezeu fiecăruia.
4. Căci, după cum într-un trup avem mai multe mădulare, și mădularele n-au toate aceeași slujbă,
5. tot așa, și noi, care suntem mulți, alcătuim un singur trup în Hristos; dar, fiecare în parte, suntem mădulare unii altora.
6. Deoarece avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat: cine are darul prorociei, să-l întrebuințeze după măsura credinței lui.
7. Cine este chemat la o slujbă, să se țină de slujba lui. Cine învață pe alții, să se țină de învățătură.
8. Cine îmbărbătează pe alții, să se țină de îmbărbătare. Cine dă, să dea cu inimă largă. Cine cârmuiește, să cârmuiască cu râvnă. Cine face milostenie, s-o facă cu bucurie.
9. Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău, și lipiți-vă tare de bine.
10. Iubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia.
11. În sârguință, fiți fără preget. Fiți plini de râvnă cu duhul. Slujiți Domnului.
12. Bucurați-vă în nădejde. Fiți răbdători în necaz. Stăruiți în rugăciune.
13. Ajutați pe sfinți, când sunt în nevoie. Fiți primitori de oaspeți.
14. Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc: binecuvântați și nu blestemați.
15. Bucurați-vă cu cei ce se bucură; plângeți cu cei ce plâng.
16. Aveți aceleași simțăminte unii față de alții. Nu umblați după lucrurile înalte, ci rămâneți la cele smerite. Să nu vă socotiți singuri înțelepți.
17. Nu întoarceți nimănui rău pentru rău. Urmăriți ce este bine, înaintea tuturor oamenilor.
18. Dacă este cu putință, întrucât atârnă de voi, trăiți în pace cu toți oamenii.
19. Preaiubiților, nu vă răzbunați singuri; ci lăsați să se răzbune mânia lui Dumnezeu; căci este scris: "Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti", zice Domnul.
20. Dimpotrivă: dacă îi este foame vrăjmașului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinși pe capul lui."
21. Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul prin bine.
Romani 12.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
cautatorul
22891. Postat la 12/04/2013 07:03 - 4439z6h1m
Buna ziua

A fost buna plăcere a lui Dumnezeu să creeze și să pună în aplicare planul de mântuire, prin care toți aceia care-și fixau credința în Iisus Hristos urmau să fie adoptați ca membrii în familia lui Dumnezeu .
.
Cum credeti ca ar trebui rostita rugaciunea unui crestin ?
Spre ex ;
Iti multumesc ca mai mantuit si infiat ------------ nu suna a incumetare ?

Sau , ori de cate ori se roaga sa spuna ; " Doamne mantuieste-mi sufletul ca sunt un pacatos " si o tine tot asa , nu cumva e o nesiguranta ?
Pagina 5 din 6 << < 2 3 4 5 6 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19405336 vizite unice Powered by PHP-Fusion