"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o" Exodul 20:11
Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."
Dupa cateva zile de absenta, revin... si imi dau seama ca utilizatorul Ionica sisteaza postarile pe acest portal...daca una din cauze sunt eu, imi cer iertare.
Sincer, mi-am dat cu parerea in ceea ce priveste traducerile gresite, nu am facut-o ca sa rad , mi-a facut placere sa discut cu tine, Domnul sa te binecuvinteze pe tine si sotia ta!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lucia a scris:
Dupa cateva zile de absenta, revin... si imi dau seama ca utilizatorul Ionica sisteaza postarile pe acest portal...daca una din cauze sunt eu, imi cer iertare.
Sincer, mi-am dat cu parerea in ceea ce priveste traducerile gresite, nu am facut-o ca sa rad , mi-a facut placere sa discut cu tine, Domnul sa te binecuvinteze pe tine si sotia ta!
Domnul sa te binecuvanteze pe tine si familia ta, nu sunt suparat. Am ramas sa mai citesc si sa mai salvez cate ceva din cele scrise.
Shalom.
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Post Script
Articolele de pe topicul cu mia de ani le-am salvat si pe blogul meu www.inasteptareatestului.blogspot.ro
Binecuvantari tuturor. Cu unii de aici poate ne vom intalnii pe str Cosminului din Cluj sau pe Batozei la etaj, sau poate pe str. Dragalina.
Shalom aleichem haverim.
Deconectat
RE: Chat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24957. Postat la 06/11/2013 20:51 - 4230z15h11m
Ionica, am intrat pe adresa data. Parerea mea: tu ai mingea, tu dai gol, dar nu are cine sa te vada, sa te asculte, sa comunice, sa te contrazica , daca e cazul. "...tu care stii sa faci deosebire intre lucruri....", "... te magulesti ca esti calauza orbilor, lumina celor care sunt in intuneric, povatuitorul celor fara minte, invatatorul celor nestiutori...", "... unde este dar pricina de lauda?"
Starea aceasta e neproductiva. Pe cine ridici daca nu ai cititori? Cum stii cand esti gresit cand nu ai comentatori? " Si din pricina aceasta sufar aceste lucruri; dar nu mi-e rusine, caci stiu in ce am crezut. Si sunt incredintat ca El are putere sa pazeasca ce I-am incredintat pana in ziua aceea." scria Pavel. Pavel lupta, propovaduia oamenilor.
Personal prefer sa intru in dialog, iar daca gandul meu e gresit, are cine sa ma traga de maneca, pe cand tu preferi sa fii singur in turnul tau de fildes. De ce sa-ti bati capul cu noi astia care nu te laudam pentru intelepciune si nu te aplaudam
valentina a scris:
Ionica, am intrat pe adresa data. Parerea mea: tu ai mingea, tu dai gol, dar nu are cine sa te vada, sa te asculte, sa comunice, sa te contrazica , daca e cazul. "...tu care stii sa faci deosebire intre lucruri....", "... te magulesti ca esti calauza orbilor, lumina celor care sunt in intuneric, povatuitorul celor fara minte, invatatorul celor nestiutori...", "... unde este dar pricina de lauda?"
Starea aceasta e neproductiva. Pe cine ridici daca nu ai cititori? Cum stii cand esti gresit cand nu ai comentatori? " Si din pricina aceasta sufar aceste lucruri; dar nu mi-e rusine, caci stiu in ce am crezut. Si sunt incredintat ca El are putere sa pazeasca ce I-am incredintat pana in ziua aceea." scria Pavel. Pavel lupta, propovaduia oamenilor.
Personal prefer sa intru in dialog, iar daca gandul meu e gresit, are cine sa ma traga de maneca, pe cand tu preferi sa fii singur in turnul tau de fildes. De ce sa-ti bati capul cu noi astia care nu te laudam pentru intelepciune si nu te aplaudam
Draga sora Tina,
Banuiesc ca tu esti, daca nu imi cer iertare.
Multumesc ptr. ganduri. Da, asa este. Vezi, ma cunosti si totusi nu ma cunosti deloc, nu stii mai nimic despre mine, ti-ai facut asa niste idei, care sunt gresite.
Eu corespondez pe diferite forumuri si bloguri, am o experienta bogata fiind pe internet din anul 2000, scriu atat in engleza cat si in maghiara si romana. Asa ca am de doua ori mai multe resurse, dar si critici ca si tine, care nu stii decat romana. Si bineinteles, de doua ori mai multe binecuvantari ca si tine.
Am primit multe critici si m-am si corectat in multe. Imi place ca critica sa fie constructiva, nu cea de tamponare, ori iertat sa imi fie, nu amgasit asa ceva la tine. Nu cred ca te-ai gandit vreodata la ce am scris, in mod serios, deoarece stiai cine sunt si prejudecata ce venea din aceasta cunoastere, te-a facut sa nu imi acorzi nimic, chiar nimic. In acest caz dialogul devine sicanarea adversarului si nu intelegerea lui. Faptul ca noi provenim din aceeasi breasla religioasa te face si mai darza, dat fiind ca tu vezi in mine - in mod gresit - un inamic periculos, datorita unor convingeri ale acelei bresle pe care inca nu le-am abandonat. M-am retras de pe acest forum (si de pe toate forumurile ex-martorilor unde se practica si se permite stilul tau). De aici m-am retras in primul rand din pricina ta, din cauza sicanelor tale, la sfatul intelept al sotiei mele. Ai dat un exemplu negativ de dialog, tipic anumitei categorii de ex-martori si cand am vazut ca si Lucia incepe sa te urmeze in stil, am zis ca nu voi da apa la moara si ma retrag. Eu nu fac din nimeni un sac de box spiritual si nu vreau sa fiu sacul de box spiritual al nimanui. Desteptul cedeaza. Daca totusi cad si mai boxez si eu din cand in cand este din pricina acelora, care imi dau un exemplu total negativ.
Sincer, as mai fi stat pe acest forum, mai ales pe topicul cu "Samuel", insa vezi tu, nefiind acest forum singurul, am unde sa imi descarc bagajul de informatii, spre cizelarea mea (mai multi ochi vad mai multe cand apare o greseala), spre folosul altora (cand informatia e corecta si spusa cum trebuie) si pentru gloria lui Dumnezeu Tatal, prin Fiul sau, Domnul si Mantuitorul nostru Isus Christos, prin care vin toate. De aceea nu doresc si nu-mi atribui nici un merit. Doresc sa raman si eu ancorat in smerenie, ca Fiul sau care a replicat "De ce ma numesti bun!? Nimeni nu este bun, decat Dumnezeu." "Soli Deo gloria!" Amin.
Cu toate acestea nu sunt suparat pe tine si doresc ca Tatal ceresc sa te binecuvanteze impreuna cu toti cei dragi!
Deconectat
24961. Postat la 07/11/2013 14:06 - 4229z21h56m
Ma crezi o alta persoana. Nu avem de unde sa ne stim. Mie mi se spune , Vali.
Sincer ma bucur ca nu esti intrun turn de fildes ci esti intrun grup in care te simti bine.
Sa stii ca "sicanele" au fost pentru a scoate ce-i in rarunchi. Daca te-au facut sa gandesti rau despre mine inseamna ca mai e ceva de lucru la firea pamanteasca
Cand despre semenul meu , in orice circumstante , voi avea numai cuvinte de dragoste, voi primi biletul de libera trecere spre Imparatie.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24963. Postat la 07/11/2013 15:20 - 4229z20h42m
Ionică votez cu tine, ..... Și eu m-am retras tot pe aceste motive!!!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
24964. Postat la 07/11/2013 17:12 - 4229z18h50m
La revedere. Daca eu sunt sursa dezertarilor, imi iau vacanta.
M-as bucura ca pe 1 ianuarie 2014, cand voi deschide portalul Melhisedec, sa-i gasesc, avand o activitate de un inalt nivel crestin, pe toti aceia care nu scriu pe forum din cauza prezentei mele.
Domnilor moderatori. E vreo posibilitate de-a arunca in mare numele si tot ce am scris?
Revin, si iata ca desi mi-am cerut iertare f.Ionica, sesizez ca inca nu m-a iertat, altfel nu aducea in discutie aceleasi lucruri despre mine, desi am explicat ca a fost o simpla parere si nu o sicana "stil Valentina".
Chiar nu inteleg...
Bunicutule, ce mai faci?
Lavi, tu pe unde te-ai ascuns?
Ce se intampla pe acest portal...nimeni nu mai activeaza?
Am lipsit ceva vreme, dar am crezut ca inca mai "navigheaza cineva pe acest vapor virtual".
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
De citit, e citit portalul sora Lucia, doar ca la capitolul scris, nu se înghesuie prea mulți..., unii argumentează oarecum de ce, alții nu, fiecare cum are timp, dispoziție și de ce nu, interes. Eu aș scrie cu mare drag, dar nu găsesc nici cum timpul necesar.
Regret însă că sunt alții care se împiedică în nimicuri. Cu o asemenea gândire cred că a început și călugăritul: să nu cumva să fiu ispitit de cineva și să nu mă știu stăpâni. În fine, poate greșesc; de fapt cu siguranță greșesc... Ce pot ști eu despre gândirea altora?
Vorba aceea "eu sunt mic, nu știu nimic"
O zi plină de pace să aveți cu toții!
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
Moderator6 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24973. Postat la 14/11/2013 12:07 - 4222z23h54m
valentina a scris:
Domnilor moderatori. E vreo posibilitate de-a arunca in mare numele si tot ce am scris?
Da, există, cu condiția obligatorie că rămân și aici. Așa că nu știu la ce ar ajuta. V-aș recomanda însă să se calmeze fiecare și să posteze numai atunci când și dacă are ceva concret de spus la un subiect. Și să respecte regulamentul. În felul acesta discuțiile se poartă cu succes și rodesc ceva bun. În rest, iată că rodesc supărări în rândul mai multor clase de oameni.
Frate Ovidiu, multumesc pentru bunavointa de a-mi raspunde.
Asa este, ne impiedicam in nimicuri si acest lucru ne face sa stagnam, sa nu mai mergem mai departe...
Internetul ne da posibilitatea sa comunicam, sa discutam, sa tinem legatura, sa folosim acest lucru in mod curat, spre folosul nostru al tuturor.
Insa, chiar daca avem acelasi ideal, aceiasi credinta ar trebui sa fugim de discutii sterile, de flecarii ce nu aduc folos duhovnicesc , ci mai degraba certuri de cuvinte, instabilitate si desbinari.
De fapt, cand dorim sa intelegem un adevar pe care Sfanta Scriptura ni-l arata , adevar care poate fi trait, experimentat prin supunerea vointei propii, altii prefera sa prezinte sofisticatele manuale de teologie cu privire la acest adevar.
Eu cred ca un adevar ca sa-l cunoastem si pe dinauntru trebuie mai intai trecut prin prisma Duhului Sfant si experimentat in viata.
Adevarul trebuie trait, nu numai expus prin cuvinte care pot deveni fara putere daca nu le transformam in fapte.
Deci, fratilor, va invit sa discutam impreuna pe acest portal, pentru ca frumos este sa ne implicam fiecare, atat cat putem, nu sa ramanem niste spectatori care "stim" dar nu "gustam", noi trebuie sa ne contopim cu adevarul intr-un fel sau altul, sa cercetam, sa invatam impreuna , sa lucram impreuna, intr-un cuvant,"sa strangem Cuvantul in inimile noastre".
Dar cum, daca nu cercetam si discutam?
Binecuvantari, la toti membrii acestui portal-555-!!!
Deconectat
Moderator6 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24986. Postat la 20/11/2013 07:16 - 4217z4h46m
laurentiu nastasa a scris: FITI BINECUVANTATI SORA LAVI,IOAN OLAH,NICA,ELYAHU SI TOTI FRATII
Shalom.
Fii binecuvantat si tu fratioare Laurentiu!
Vezi, aici la chat, poti interactiona cu fratii in vederea unor neclaritati, sau daca ai diverse intrebari spre a fii indrumat la topicul care te intereseaza.
Eu iti doresc un bine ai venit si sa ai parte de multa pace si binecuvantare.
Ti-as mai da un sfat,atunci cand scrii sa nu mai apesi Caps Lock pe tastatura,ca sa nu scrii asa de mare...
............
Sora Lucia,nu m-am ascuns sunt cu ''ochii pe voi''-vorba mea.
Va salut pe toti si sa aveti parte de multa binecuvantare de un duh de bunavointa si mai mult decat atat, un duh de rugaciune pentru intreaga comunitate de frati si surori ,copii mici,tineri si batraini din tara si din strainatate dar si pentru cei straini care nu au inca parte de ''adevarata hrana'' si sa nu uitam ca si unii dintre noi am fost straini de adevarata hrana.
Pacea Sfantului Lui Israel care face sa straluceasca soarele Lui si peste cei drepti si peste cei nedrepti sa ne lumineze pe fiecare in parte!
Linistea care s-a lăsat pe portal.....imi aminteste de poezia lui Mihai Eminescu,intitulată:,,Somnoroase păsărele... ''
Somnoroase păsărele
Pe la cuiburi se adună,
Se ascund în rămurele -
Noapte bună!
Acusi se asterene zăpada,pe alocuri bate vântul si uneori mai plouă...dar voi fratiilor ce mai faceti?
S-a lăsat linistea peste portal...e de bine....,vă salut.
Asa este frate Dani,linistea a fost ,este si va fii de e un bun augur.
Dar eu am auzit o vorbă,pe care,cel putin românul.... o foloseste destul de fregvent si anume:''Linistea dinaintea furtuniii''...dar,totusi, ramân la invătătura cuvântului unde am citit despre femeia aceia numită Sunamita când a fost chemată de Elisei,care a spus lui Ghehazii...: "Cheamă pe Sunamita aceasta!" Ghehazi a chemat-o, și ea a venit înaintea lui.
Și Elisei a zis lui Ghehazi: "Spune-i: ,Iată, pentru noi tu ți-ai făcut toată tulburarea aceasta, noi ce putem face pentru tine? Trebuie să vorbim pentru tine împăratului sau căpeteniei oștirii?
Imi place tare mult răspunsul ei...." Ea a răspuns: "Eu locuiesc liniștită în mijlocul poporului meu."
Concluzia aceasta, mă duce cu gândul la epistola lui Shaul trimisă lui Timotei,ca o indemnare:,,Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceți rugăciuni, cereri, mijlociri, mulțumiri pentru toți oamenii, pentru împărați și pentru toți cei ce sunt înălțați în dregătorii, ca să putem duce astfel o viață pașnică și liniștită, cu toată evlavia și cu toată cinstea.''
Si am ajuns la concluzia, că, linistea este intradevăr de un bun augur,prin faptul că atunci, când duci o viată linistită,pasnică,poti intradevăr să faci rugăciuni cereri si mijlociri pentru toti oamenii si indeosebi pentru cei care sunt pusi in conducere ca si dregătorii.
Dar,acolo unde nu este pace,liniște,intelegere,etc... este intodeauna opusul,adică o furtună.
Si am văzut ( vorba inteleptului Solomon) că lucrul acesta nu este bun,sau ''o goană după vânt'' si ca o aducere aminte, pentru noi toti care mai intrăm pe acest portal sau cum spune sora Lucia,pe acest ''Tărâm virtual'' să lăsăm sământa bună si linistită căci Duhul Sfânt este susurul blând si este consemnat in 1 Imparati capitolul 19... ca a trecut un vânt tare și puternic, care despica munții și sfărâma stâncile,după vânt, a venit un cutremur de pământ,după cutremurul de pământ, a venit un foc,după foc, a venit un susur blând și subțire.
Dar am văzut că Cel Vesnic nu este nici in vânt puternic nici in cutremur de pământ nici in foc ci El este un susur blând si subtire,Slavă Lui!
Fiiti binecuvântati!
O lună nouă binecuvantată tuturor!
Frate Lică, si la mine a nins putin ....zăpada a fost intradevăr albă ,Andra a reușit să facă un ''omuleț mic de zăpadă''...dar, in cele din urmă... s-a topit reped.
Totusi, frigul ne ''zâmbește'' cu ''dinți de fildeș''.... și au cam inceput să se audă prin casă strănuturi...ca semn că ne-a cam prins frigul de afară ca un hoț .
Dar.... in casă e cald și bine.
Fie binecuvântată România!