"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o" Exodul 20:11
Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."
Pedro V fii binecuvantat de Domnul. Ma bucur pentru tine si pentru Mire si Roby. Domnul sa va tina tari si sanatosi in credinta. E un foc ce se aprinde tot mai tare in Batesti si asta e ,daca mai era cazul, o dovada vie ca Dumnezeu inca mai lucreaza,inca mai boteaza si da daruri bune copiilor sai.
Oricum. momentul botezului cu Duhul Sfant e ceva unic si nu exista cuvinte prin care sa poti spune ce simti in momentele acelea. Nu mai te intereseaza de nimeni si de nimic. esti doar tu si Domnul. Ce momente....
Cine nu are experienta asta, nu poate intelege.
Din punctul meu de vedere sustin cu tarie lucrarea mareata a Duhului si da... inca mai e nevoie de darurile duhului sfant in biserici.
1 Corinteni cap 14 vers 39
ASTFEL DECI FRATILOR, RAVNITI DUPA PROROCIRE,FARA SA IMPIEDICATI VORBIREA IN ALTE LIMBI.
Shlom F.N Mesia sa te binecuviteze cu viata vesnica. multumim pentru raspuns ca in vremea asta la cite staruiti am fost nic una nu am vazut biblica toate inprumutate ,dela vecini boteaza boteaza.revarsa revarsa. singe singe si acuma mai nou i invata pe frati ca prima trebuie sa iasa duhul cei rau din voi ca sa intre duhul sfhint,nu va temeti ca veti face ca boii ca cinii ca fiarele eu aceste nu vad dupa biblie frati zic ca sint contra duhului sfint deacesta duhul sfint nu imi trebuie.Ucenici Cornel nau facut ca boii fratilor de nu ne pocaim dracul ne ia pe toto e de strigat la cer nu ca unul are Darul vorbiri dispretueste pe cel care nu are ai sa invatam de la ucenici, sa ne unim in rugaciune intrun gind si sa ne lasam ,calauziti de Duhul Sfint si sa nu spurcam ,Templul Duhlui Sfint Duhul Sfint nu poate sta la un loc cu pacatul David cind a pacatuit el o simtit ,Nu malepada dela fata ta si nu lua Duhul Sfint de la mine Mesia sa ne ajute sa ne unim in rugaciune .Si acuma cum e BIBLIC FRATE NICA?
Mesia sa fie in inimile noastre
Deconectat
RE: Darurile Duhului Sfânt
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7118. Postat la 19/01/2011 11:59 - 5252z18h12m
Shalom, și Elohym să fie cu voi.
Voi încerca să răspund la întrebarea ta fr. Vasile, nu înainte de a te dojeni puțin, dar ia-o ca de la cine-va care te înțelege, și îți simpte râvna pentru Adevăr, de aceia am zis să vb. pe limba noastră, știam eu ce spun, dar eu cred că tu ai luat barda cea mare și ai cioplit cam tare, nu că nu trebuie cioplit în direcția asta, dar o fost cam prea tare, să nu te superi pe moșu, că moșu te iubește ca pe ochii lui, bine ?.
Acuma să răspund la întrebare, că de aici ar începe toată rânduiala Biblică, că fără Biblie, nu am fi nici reci nici în clocot și asta ar fi egal lepădare.
Să o luăm cu începutul; În Ioan 20. 21--23, zice așa:
Isus le-a zis din nou: Pace vouă ! Cum M-a trmis pe Mine Tatăl așa vă trimit și Eu pe voi. După aceste vorbe, a suflat peste ei, și le-a zis: Luați Duh Sfânt ! Celorce le veți erta păcatele, vor fi ertate; și celor ce le veți ținea vor fi ținute.
No, Biblic, aceasta ar fi prima primire a Duhului Sfânt, de cătră oamenii muritori, fără să punem la socoteală pe Mesia, numai că ei mai trebuiau să primească și promisiunea, adică: Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, puterea promisă, adică să lucreze prin Duhul Sfânt în tot Adevărul, ducând vestea mântuirii până la marginile pământului.
Mai departe vedem în Fapt. Ap. cap. 2 cu vers.1 înepând, zice așa:
În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, și a umplut toată casa unde ședeau ei. Niște limbi ca de foc au fost văzute împărțindu-se printre ei. Și toți s-au umplut de Duhul Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da duhul să vorbească.
Mergem mai departe , dar tot Biblic, în Fapt. Ap. cap. 10. vers.44--47, zice așa:
Pe când rostea Petru cuvintele acestea, S-a pogorât Duhul Sfânt peste toți cei ce ascultau Cuvântul. Toți credincioșii tăiați împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiți când au văzut că darul Duhului Sfânt s-a vărsat și peste Neamuri
. Căci îi auzeau vorbind în limbi și mărind pe Dumnezeu. Atunci Petru a zis: Se poate opri apa ca să nu fie botzați acștia, care au primit Duhul Sfânt ca și noi ?.
Mai departe în Fapt. Ap. 11. vers. 15--18. Petru povestește, și ar trebui să luăm tare aminte la ce spune Petru.
Acuma încă un dreptar Biblic, Faptele Ap. 19. vers.4--6:
Atunci Pavel a zis: Ioan a botezat cu botezul pocăinței, și spunea norodului să creadă în Celce venea după el, adică în Isus. Când au auzit ei aceste vorbe, au fost botezați in Numele Domnului Isus. Și când și-a pus Pavel mâinele peste ei, Duhul Sfânt S-a pogorât peste ei, și vorbeau în alte limbi, și proroceau.
Aici apare o altă problemă, sunt frați care susțin ca atunci când se vorbește în alte limbi, cineva trebuie să înțeleagă ce se vorbește, și uite că n-au dreptate, acolo când a venit Duhul Sfânt peste cei ce își pusese Pavel mâinile, erau toți evrei, nu cred că era vre-o unul școlit, și este posibil ca nici unul din ei să știe vreo limbă străină, și dacă vorbirea în limbi, trebuia să fie înțeleasă, ei trbuiau să vb. în limba lor, și atunci mai era vorbire în alte limbi ?.
Deci iată că vb. in limbi pe care nu o poate ințelege nimeni este BIBLICĂ !, vedem că ucenici au înțeles pentru că, atunci au primit și darul să tălmăcească, ce vorbeau în alte limbi.
Dați-mi voie să să vă divulg un secret poate pentru unii, anul trecut, am primit un telefon de la un fr. întâmplător este parte a celor 7 prezbiteri, ori-cum este departe de mine, nu voi da nume, dar vă spune cum mi-a zis: Fr, Nică, am o bucurie, și vreau să o împărtșesc cu cineva, nu pot cu ori-cine că sunt controverse în această problemă. am o mare bucurie, și vreau să o împărtășesc cu tine, Dumnezeu la noi în adunare o botezat cu Duhul Sfânt, și cu vorbire în alte limbi, întrbarea mea a fost; cum ați stăruit, așa ca vecinii din alte credințe?, ooo nu am vorbit într-un Shabat despre Duhul Sfânt, și o soră la terminarea adunării, mi-a zis; frate......... eu vreau că să primesc acest Duh sfânt așa cum au primit cei despre care ai vorbit. și am spus în adunare, cine vrea ca să vie la rugăciune , să ne rugăm Domnului pentru dorința surorii, să am sabilit o zi , și au venit . nu toți, și cum ne rugam cu predilecție pentru această dorință , Domnul a botezat-o cu Duhul Sfânt, și m-a întrebat eu ce zic, i-am spus că eu zic, AMEN, așa vorbește Biblia, acuma zic și eu ceva, frate........., știu că cineva de la voi se uită pe forum, ar fi de dorit ca să zicem în gura mare, Domnul mai lucreză ca la început, dacă nu am acceptul tău uite că nu am spus nici Biserica și nici numele tău, dar eu zic AȘA DA !!!
Mă voi apropia de sfârșitul acestei plixistor de lungă expunere, dar nu înainte de a vă aduce aminte , cu scopul ca să medităm cu toții la două versete din Sf. Scriptură, de ami cere mii de scuze, dacă părerea altora este alt fel, și de a vă promite că încă am să vă mai plictisesc, în aceast Măreț, dar controvesat amănunt.
În Iacov cap. 1. vers. 16--17, zice așa: NU VĂ ÎNȘELAȚI PREA IUBIȚII MEI FRAȚI: ORICE NI SE DĂ BUN ȘI ORICE DAR DESĂVÂRȘIT, ESTE DE SUS POGORÂNDU-SE DE LA TATĂL LUMINILOR, ÎN CARE NU ESTE NICI SCHIMBARE, NICI UMBRĂ DE MUTARE.
Am o rugăminte, nu cumva să mă judecați greșit, eu trăiesc sentimentele umplerii cu Duhul Sfânt, sprijinesc această măreță lucrare, și o susțin din toată puterea mea, dar cred că știți cum se zice în popor; cine s-a fript cu ciorbă, suflă și în iaurt.
Vă pupă moșul cu mult respect.
Dacă mai doriți să auziți mai depatre părerea mea în acest subiect,..., ne vom mai auzi. ELOHIM cu voi toți,
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Pentru o mai buna intelegere,ce s-a primit la Cinzecime,voi incerca sa expun cum inteleg eu relatia Duhului Sfant cu cei credinciosi:
-Duhul Sfant relationeaza cu oamenii in trei feluri: -CU-adica?
Duhul Sfant te cerceteaza facandu-te sa te apropii de Dumnezeu din-afara,de langa tine,Ioan 16.9;16.14;convingandu-te ca esti pacatos si ai nevoie de Hristos.
-Un alt mod de a relationa a Duhului Sfant cu oamenii: PESTE-adica?
Deasupra lui Simeon,Luca 2.25,aici adaug si referinta fratelui Nica,cand Isus a suflat peste... si sunt multe altele.
-Iar al treilea mod de relatie cu credinciosii este: IN-adica?
Locuieste in tine facundu-te sa devii Templu Duhului Sfant.1Corinteni 6.19.
Am adus in discutie aceste trei aspecte de relatie,Duh Sfant-om,pentru a ne pune cateva intrebari:
-In ce relatie suntem noi cu Duhul Sfant,CU;PESTE sau IN?
-Cum credeti ca Duhul Sfant s-a revarsat la Cinzecime,pentru a fi cu noi,peste noi sau in noi?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
FRATE NICA .Multumesc pentru raspuns si cer scuza pentru vacabular iti multumesc pentru mustrare .Acuma mai am o problema? pot sa primesc DUHUL SFHNT fara DARUL VORBIRE LIMBI? se bate moneda ca cine nu are vorbirea in limbi nu are DUHUL SFINT si va raminea pe pamint MESIA SA NE LUMINEZE PE TOTI
Frate Vasile,am placerea sa va raspund eu la aceasta intrebare cu cateva versete biblice:
Pavel ajuns in Efes intalneste cativa ucenici pe care ii intreaba:
,,...Ati primit voi Duhul Sfant cand ati crezut?Si ei i-au spuns: Nici nu am auzit ca exista Duh Sfant."F.Apostolilor 19.2
In versetul 6 spune:,, Cand si-a pus Pavel mainile peste ei,Duhul Sfant a venit peste ei si vorbeau in limbi si proroceau."
Tot in Fapte cap. 10.v.44-45 spune: ,,In timp ce Petru spunea cuvintele acestea,Duhul Sfant S-a coborat peste toti cei ce asculta cuvantul.Toti cei credinceosi circumciziei,care venise cu Petru,au ramas uimiti cand au VAZUT ca DARUL Duhului Sfant s-a revarsat si peste celelalte popoare,caci ii auzeau vorbind in limbi..."
Sa ma iertati frate Geana ca va pun aceasta intrebare: Ce au facut toti cei care au primit Duhul Sfant sau dupa cum mai spune cuvantul mai sus,darul Duhului?
Chiar nu este clar ca Dumnezeu ca sa dovedeasca ca Duhul Sfant este in noi ne-a dat prima data Vorbirea in limbi,acest dar minunat care ne ajuta in toate?
Cititi si dovediti-mi cu Biblia,macar o data ca in noi nu trebuie sa fie Duhul,stiu ca Duhul Sfant a fost mereu peste oameni,cu ei,dar in noi a fost revarsat la Cinzecime si in noi trebuie sa ramana pururea,nu langa noi,nu peste noi,ci inauntrul nostru si atunci El se manifesta prin aceasta vorbire care il dezvaluie.Iar prima referinta pe care am dat-o dovedeste ca atunci cand ai crezut,nu inseamna ca ai primit Duhul Sfant.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Sora misiunea voastra este 1corinteni cap14v32-38,1timoteicap2v1112,efeseni cap5v22,colosenicap3v18, titcap2v5, 1petrucap3v1, genezacap3v16 Aceste sint DARU DUHULUI SFINT TREBUIE SAM DAI 3 MARTURI CA DARUL VORBIRE E DUHUL SFINT SI TE CRED
Deconectat
7217. Postat la 22/01/2011 20:32 - 5249z9h39m
Shalom și Elohym să fie cu voi !
Fratele Vasile Giana a scris:
FRATE NICA .Multumesc pentru raspuns si cer scuza pentru vacabular iti multumesc pentru mustrare .Acuma mai am o problema? pot sa primesc DUHUL SFHNT fara DARUL VORBIRE LIMBI? se bate moneda ca cine nu are vorbirea in limbi nu are DUHUL SFINT si va raminea pe pamint MESIA SA NE LUMINEZE PE TOTI
Fr. Vasile, cu mult respect, cu multă dragoste, și cu multă responsabilitate, voi încerca, să comentăm, acestă Sfântă, dar și încâlcită lucrare, nu că ar fi încâlcită de la obârșia ei, dar noi , dacă nu luăm cu noi pe Duhul Domnului atunci când vrem să discutăm despre ia, rezultatul este acesta ce se vede pe teren, unii pentu,...alții contra,... iar alții se uită cu uimire și la unii și la alții.
Acuma voi supune atenției dumneavoastre, părerea mea, și voi căuta să sensibilizez, toate cele trei categorii de cititori de pe acest forum, voi incepe cu răspunsul cerut de tine fr. Vasile, poate că își pun și alții întrebări de acest fel,.... Dar fără a avea pretenția , ca voi să îmi dați dreptate.
Voi începe cu temelia Pocăinței !
Marcu 1,15. El zicea: "S-a împlinit vremea, și Împărăția lui Dumnezeu este aproape. Pocăiți-vă, și credeți în Evanghelie."
În ce privește mântuirea, nu este nici un secret, este scris negru pe alb în:
Romani 10 8. Ce zice ea deci? ,Cuvântul este aproape de tine: în gura ta și în inima ta.' Și cuvântul acesta este cuvântul credinței, pe care-l propovăduim noi.
9. Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn, și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit.
10. Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea, și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire
11. după cum zice Scriptura: ,Oricine crede în el, nu va fi dat de rușine.'
12. În adevăr, nu este nici o deosebire între Iudeu și Grec; căci toți au același Domn, care este bogat în îndurare pentru toți cei ce-L cheamă.
13. Fiindcă ,oricine va chema Numele Domnului, va fi mântuit.'
Da! Ai Duhul Sfânt !!!
Când Mesia a suflat peste ucenici și a zis LUAȚI DUH SFÂNT, și din momentul acela au primit și puterea că: ce va lega va fi legat, și ce va deslega va fi deslegat, nimeni nu poate zice, că dacă nu au vorbit în limbi , nu au Duhul sfânt, deci au primit Duhul Sfânt.
Aș putea să mai aduc și alte dovezi, dar cred că ajunge că, ce îi scris îi scris.
Până aici totul îi roz, adică ok, dacă avem Duhul Sfânt gata stăm cu mâinile în buzunar, și nu mai facem nimic ? Să vedem ce zice Biblia (Evanghelia), am scris mai sus, pocăiți sunt cei ce cred în evanghelie, și în Evanghelia după Matei în cap. 25, spune așa:
14. Atunci Împărăția cerurilor se va asemăna cu un om, care, când era să plece într-o altă țară, a chemat pe robii săi, și le-a încredințat avuția sa.
15. Unuia i-a dat cinci talanți, altuia doi, și altuia unul: fiecăruia după puterea lui; și a plecat.
16. Îndată, cel ce primise cei cinci talanți, s-a dus, i-a pus în negoț, și a câștigat cu ei alți cinci talanți.
17. Tot așa, cel ce primise cei doi talanți, a câștigat și el alți doi cu ei.
18. Cel ce nu primise decât un talant, s-a dus de a făcut o groapă în pământ și a ascuns acolo banii stăpânului său.
19. După multă vreme, stăpânul robilor acelora s-a întors și le-a cerut socoteala.
Înțeleg de aici, că fiecare din noi a primit cel puțin un talant, problema este, ce facem noi cu talantul, (talanții) care i-am primit, dacă nu vom avea putere ca să îi punem în negoț, atunci sigur îi vom îngropa,... aici îi marea problemă, aici îi punctul de gâlcevă, de ce putere avem nevoie ca să putem lucra cu talanții primiți, tot în Sfânta Scriptură , găsim parola, adresa, secretul...., asultați puțin, ce spune Mesia, adică ultimile cuvinte înainte de Înălțare. Fapte. Ap. cap. 1.
5. Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veți fi botezați cu Duhul Sfânt."
6. Deci apostolii, pe când erau strânși laolaltă, L-au întrebat: "Doamne, în vremea aceasta ai de gând să așezi din nou Împărăția lui Israel?"
7. El le-a răspuns: "Nu este treaba voastră să știți vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa.
8. Ci voi veți primi o putere, când Se va pogorî Duhul Sfânt peste voi, și-Mi veți fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, și până la marginile pământului."
9. După ce a spus aceste lucruri, pe când se uitau ei la El, S-a înălțat la cer, și un nor L-a ascuns din ochii lor.
Acuma hai tot prin Duhul lui Elohim, să analizăm în liniște și cu multă răbdare, și ca să înțelegem trebuie să cerem asta dar nu cu gând de a risipi, ci cu gîndul , să împlinim tot ce trebuie împlinit.
Tot în Fapte. Ap. cap. 2, vedem cum au primit ucenicii această putere.
1. În ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc.
2. Deodată a venit din cer un sunet ca vâjâitul unui vânt puternic, și a umplut toată casa unde ședeau ei.
3. Niște limbi ca de foc au fost văzute împărțindu-se printre ei, și s-au așezat câte una pe fiecare din ei.
4. Și toți s-au umplut de Duh Sfânt, și au început să vorbească în alte limbi, după cum le da Duhul să vorbească.
5. Și se aflau atunci în Ierusalim Iudei, oameni cucernici din toate neamurile care sunt sub cer.
6. Când s-a auzit sunetul acela, mulțimea s-a adunat și a rămas încremenită; pentru că fiecare îi auzea vorbind în limba lui.
Acuma, cu riscul că voi supăra pe cineva, și până la urmă, Doamne ferește, îmi voi lua porția, vreau să aplic o mică dojană, peste tot, inclusiv și mie, aici toți suntem vinovați, adică, și noi care vorbim în alte limbi, și noi care nu vorbim în alte limbi, și noi care stăm din punctul acesta de vedere cu mânile încrucișate.
Voi începe micuța mea dojană cu cei care se fălesc că vorbesc în limbi, și acuză pe cei ce nu vorbesc în limbi, și eu analizând lucrurile ( postările) cum au fost expuse, mi-am dat sema, și am tras concluzia , poate greșită, dar asta e, lipsește puterea, adică nu să înțeleagă cineva srăin (ne român), nici românește nu se vorbește cu puterea primită la Cincizecime, dați-mi voie să vă aduc o mică mostră, de vorbire contemporană. În Ev, după Ioan cap. 7, zice așa:
45. Aprozii s-au întors deci la preoții cei mai de seamă și la Farisei. Și aceștia le-au zis: "De ce nu L-ați adus?"
46. Aprozii au răspuns: "Niciodată n-a vorbit vreun om ca omul acesta
Deci, Omul acesta despre care se vorbește aici, avea și el primit Duhul sfânt, încă de când a fost botezat în apă , sigur că unii veți zice despre El,... chiar zămislirea Lui a fost prin Duhul Sfânt, da așa este, numai că eu nu am de gând să caut nod în papură.
Zice-ți voi, nu ar trebui să se zică și despre noi tot așa? Eu va-și ruga, să mergem înaintea Domnului Darurilor, să ne dea mai înâi darul de vorbire în limba românească, ca atunci când ne va asculta cineva să se zică și despre noi ca despre ucenici în ziua Cincizecimii, și nu în cele din urmă, ce a zis aprozii despra Mesia.
Aș mai avea o bucățică mică de dojană, dar s-ar putea să fie de-ajuns, dacă nu , o voi folosi mai târziu.
Părerea mea despre noi acuma, v-o marturisesc sincer.
Hai să mergem înaintea Marelui Elohim, să ne rugăm cu frică și respect, să ne dea putere, să lucrăm cu polii care i-am primit, în ogorul Evangheliei , să fim la îndemâna Lui Elohim, să îi dăm cu bucurie, fără reținere, întreagă persoana noastră, adică, trupul nostru, inima noastră, caracterul nostru, ca El să fie Stăpân si Domn, rugândul dintr-o inimă curată, să ne dea câte daruri voiește, Biblia zice că darul se capătă pe masura credinței, DOAMNE MĂREȘTENE CREDINȚA ! Și să zicem, nu de pe buze numai, facă-se cu noi numai și numai VOIA TA.
Dar să nu mai susținem cu atâta răutate, și să dăm în stânga și în dreapta, că dacă cine-va nu vorbește în limbi, nu are Duhul Sfânt, susținerea asta mi se pare cam forțată, și aduc argumente ca susținere, în 1 Cor. cap. 12 zice așa:
1. În ce privește darurile duhovnicești, fraților, nu voiesc să fiți în necunoștință.
2. Când erați păgâni, știți că vă duceați la idolii cei muți, după cum erați călăuziți.
3. De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbește prin Duhul lui Dumnezeu, nu zice: "Isus să fie anatema!" Și nimeni nu poate zice: "Isus este Domnul", decât prin Duhul Sfânt.
4. Sunt felurite daruri, dar este același Duh;
5. sunt felurite slujbe, dar este același Domn;
6. sunt felurite lucrări, dar este același Dumnezeu, care lucrează totul în toți.
7. Și fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
8. De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înțelepciune; altuia, să vorbească despre cunoștință, datorită aceluiași Duh;
9. altuia credința, prin același Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin același Duh;
10. altuia, puterea să facă minuni; altuia, prorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; și altuia, tălmăcirea limbilor.
11. Dar toate aceste lucruri le face unul și același Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voiește.
12. Căci, după cum trupul este unul și are multe mădulare, și după cum toate mădularele trupului, măcar că sunt mai multe, sunt un singur trup, - tot așa este și Hristos.
13. Noi toți, în adevăr, am fost botezați de un singur Duh, ca să alcătuim un singur trup, fie Iudei, fie Greci, fie robi, fie slobozi; și toți am fost adăpați dintr-un singur Duh.
14. Astfel, trupul nu este un singur mădular, ci mai multe.
15. Dacă piciorul ar zice: "Fiindcă nu sunt mână, nu sunt din trup", - nu este pentru aceasta din trup?
16. Și dacă urechea ar zice: "Fiindcă nu sunt ochi, nu sunt din trup" - nu este pentru aceasta din trup?
17. Dacă tot trupul ar fi ochi, unde ar fi auzul? Dacă totul ar fi auz, unde ar fi mirosul?
18. Acum dar Dumnezeu a pus mădularele în trup, pe fiecare așa cum a voit El.
19. Dacă toate ar fi un singur mădular, unde ar fi trupul?
20. Fapt este că sunt mai multe mădulare, dar un singur trup.
21. Ochiul nu poate zice mâinii: "N-am trebuință de tine"; nici capul nu poate zice picioarelor: "N-am trebuință de voi."
22. Ba mai mult, mădularele trupului, care par mai slabe, sunt de neapărată trebuință.
23. Și părțile trupului, care par vrednice de mai puțină cinste, le îmbrăcăm cu mai multă podoabă. Așa că părțile mai puțin frumoase ale trupului nostru capătă mai multă frumusețe,
24. pe când cele frumoase n-au nevoie să fie împodobite. Dumnezeu a întocmit trupul în așa fel ca să dea mai multă cinste mădularelor lipsite de cinste:
25. pentru ca să nu fie nici o dezbinare în trup: ci mădularele să îngrijească deopotrivă unele de altele.
26. Și dacă suferă un mădular, toate mădularele suferă împreună cu el; dacă este prețuit un mădular, toate mădularele se bucură împreună cu el.
27. Voi sunteți trupul lui Hristos, și fiecare, în parte, mădularele lui.
Mă opresc aici, dacă va fi nevoie, și dacă veți mai dori voi mai aduce multe argumente . că trebuie ca întru totul să facem voia Tatălui care este în cer.
Vă încredințez pe brațul Lui YHWH, (Lui Dumnezeu) și Adonai să vă poarte de grijă!!!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Cu toata sinceritatea as vrea sa va spun ca nu ma laud cu acest dar al vorbirii ,si nu desconsider pe nimeni care nu crede ca mine,este un forum in care imi sustin punctul de vedere ca toti ceilalti,aduc argumente biblice si pun intrebari.Eu cred ca Dumnezeu aprecieaza sinceritatea si uraste prefacatoriea,iar Domnul cunoaste inimiile oamenilor.Ce sa fac daca eu am inteles din Biblie ca trebuie sa ma nasc din Duh ca sa intru in Imparatie,ca dovada mea ca am Duhul Sfant este darul vorbirii?Si eu ca toti ceilalti am adus argumente biblice.
Deconectat
7220. Postat la 22/01/2011 21:33 - 5249z8h38m
Multă Pace soră Lucica.
Am luat-o ca un fel de porție, nu-i așa? Nu am ce să îți fac acuma îți voi spune părerea mea despre tine, bine?
Să ști că dacă toți ar fi ca tine, atât de elevată, de cu bun simț, nu mi-aș fi îngăduit să dojenesc, da tu ai văzut singură cum s-a procedat în comversațiile de pe forum, să ști că tu nu ești printre acei ce merită dojeniți, cred că m-ai înțeles,
Adonai să te binecuvinteze și să te păzească în toate zilele vieții tale.
Domnul să fie cu voi.
Deconectat
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7222. Postat la 22/01/2011 22:18 - 5249z7h54m
Dar Mângâietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Intrebarea e urmatoare? Oare cel care zice ca are Duhul Sfint care el este Mangaietorul si ne calauzeste in tot adevarul si ne invata cum sa umblam in adevar de ce multi se inpiedica in Legea Domnului pe cand Legea este Duhovniceasca. Iar in privinta vorbiri a libilor care este ca un semn de ce in ziua cinzecimi nu sau dat alte daruri ca sa fie specificate si a fost numai vorbirea in limbi?
Dumnezeu este Duh; și cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh și în adevăr.
Am sa incerc sa va raspund la intrebari:
1.Personal...nu ma impiedic in Legea lui Dumnezeu,nu stiu la cine va referiti cand afirmati acest lucru ,,multi".
2.De ce la coborarea Duhului Sfant la Cinzecime,vizibil a fost doar darul vobirii?
Vreau sa spun ca atunci cand vrei sa te speli,nu poti sa inbraci hainele pe care le-ai purtat mai devreme si atunci te schimbi,dovada...haine curate!
Darul acesta este haina Duhovniceasca care ne imbraca,ne curateste,ne transforma personal,este haina noastra personala,ne rugam cu ajutorul Lui,ne intareste in incercari,ne imbraca cu roadele Duhului,ne este atat de necesar incat eu il consider ca o haina de protectie in lucrul pe care il am de facut in viata mea personala,El imi pune Legea lui Dumnezeu in inima si ma invata Poruncile Lui.Este echipamentul pe care trebuie sa-L imbraci mai intai pentru a fi apt a construi duhovniceste Biserica,apoi vin celelalte daruri,ca unelte ajutatoare construirii,daca eu ca persoana nu sunt pregatita a folosi o macara(darul de vedenie)sa zicem,cum pot lucra,cu siguranta ,nu sunt de ajutor,darul vorbirii din tine te zideste personal,este puterea ce iti da avant,te bucura,te calauzeste,iti da pricepere si intelepciune.
MULTUMESC pentru raspuns! Mai am o intrebare pomul bun poate face roade rele? SI ATUNCI cum sa luam ce este bun si ce rau sa-L lasam MESIA SA NE LUMINEZE PE TOTII
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7245. Postat la 23/01/2011 14:39 - 5248z15h32m
Daca ne uitam la lucrarea pe care a facuto Isus pe pamant, pentru a -L copia, si-a face si noi la fel , observam ca El nimanui nu i-a cerut sa vorbeasca in limbi. El, Cel coborat din cer, cunoscatorul tuturor limbilor, a vorbit limba poporului Sau. Nici tanarului bogat care plin de iubire fata de acest Invatator care doar intinde mana si ridica pe cel cazut la pamant sub robia diavolului, si- I adreseaza intrebarea : ce bine sa fac, ca sa am viata vesnica?, nici lui Zacheu cand i-a zis sa coboare din copac, nici samaritencei, nici canaanencei, nici lui Lazar, nici celor de la nunta din Cana, si-as putea aminti alte zeci de exemple, nu le-a cerut sa vorbeasca in limbi. Si ce dorim noi cel mai mult? Nu viata vesnica? Sa nu facem din darurile pe care le-am primit pasapoarte de libera trecere la cer. Apocalipsa 3;14-22 ne vorbeste foarte clar despre starea de azi si ceea ce cere Celce este Amin, Martorul credincios....................Stiu....................si te sfatuiesc..............................
Poate n-am gasit eu scris in Biblie, ca Dumnezeu cere sa vorbim in limbi.
Frate Nica. Daca pana acum ma clatinam sub povara vinei ca nu am si eu darul vorbirii, acum mi s-a luat valul de pe ochii. Multumiri fie aduse lui Dumnezeu ca are asa slujitori. Binecuvantarile Lui sa nu va paraseasca niciodata.
Pomul bun nu poate face roade rele...inteleg ingrijorarea dvs.cu privire la cei care au primit Duhul Sfant si nu vedeti in ei roadele,ei au primit Duhul,este clar,dar daca nu stau in ascultare primul lucru ce il face Duhul Sfant,se intristeaza,sta intr-un colt al inimii si aduce mustrare,intristare,cainta si pocainta.Daca aceasta persoana continua sa faca roade rele, Duhul il va parasi.In cazul neascultarii de adevar Duhul ii va da o lucrare de ratacire,va crede o minciuna si-l va lasa in voia pornirii lui.La cei care isi pierd dragostea,Duhul Sfant continua sa locuiasca in asteptarea revenirii ei la starea normala,stiti cuvantul unde spune ca poti vorbi in limbi,dar daca nu ai dragoste este in zadar...Daca doreste cineva sa fie luminat in privinta Duhului Sfant,sa vina cu rugaciune inaintea Domnului si ca niste copii ai Lui... sa-I CEREM LAMURIRI,eu personal am facut acest lucru si nu o data mi-a raspuns in mod personal,insa va trebui sa intelegem un lucru,niciodata nu trebuie sa credem ca noi cunoastem totul,ci sa credem ca Duhul Sfant ne va calauzi in tot adevarul.
Domnul Isus nu a cerut nimanui sa vorbeasca in limbi,este adevarat,pentru ca darul acesta s-a revarsat la Cinzecime,dupa inaltarea Domnului,draga mea.
Frate nica ,am o intrebare.Pintrun proroc al domnului poate vorbi DUHUL DOMNULUI SI DUHUL CLUL RAU ?eu nu matin intelept vreau sa invat .MESIA SA NE LUMINEZE
Printr-un proroc poate vorbi Duhul Domnului si in cel mai rau caz duhul omului,atunci cand prorocul o ia inaintea Domnului.Daca un om este posedat de un duh,duhul poate vorbi prin el,insa acel om este chinuit,are o viata deplorabila si nu poate fi asociat niciodata cu un proroc al Domnului,este vizibil afectat.
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
7282. Postat la 23/01/2011 21:06 - 5248z9h5m
Lucia, mai citeste odata ce-ai scris si sterge gafa facuta. Domnul Isus nu stia de vorbirea in limbi?
FRATE EMONOLAKE ,Din cuza ca Mesia lea promis FAPTELE APOSTOLILOR CAP 1V8 Ci voi veti primi o putere, cindse va cogori,DUHUL SFINT peste voi,si-Miveti fi martori in Ierusalim,in toata Iudeia,In Samarea, si pina la marginile pamintului.Celimbi se vorbeau in toate acestea ?Ce inseamna a fi martor Acuma vreau sa citesc din NOUL TESTAMENT P INTELESUL TUTUROR,FAPT APOS CAP 2 V7Cum e cuputinta una ca asta? au exclamat ei,ca dar toti oameni acestea sint din Galileia,si totus uite ca Ii auzim vorbind in toate limbile tarilo unde neam nascut noi!Sintem adunati oameni te toate felurile-parti,mezi. elamiti, barbati din Mesopotania, Iudeeia, Capadocia, Pont, Asia, Frigia, Pafilia, Egipt, si din tinuturile Libiei unde se vorbea limba ciriana,precum si vizitatori de la Roma-atiti evrei,cit si ne evrei covertiti- cretani si arabi. Si-iauzim pe toti vorbind in limbile noastre,despre maretile minuni ale lui Dunezeu Ce a vorbit Ucenici in alta limba? ca toate natiunele sa auda despri minunele lui CU ALT DAR PUTEA AUZI TOTI IN LIMBILE CARE SAU NASCUT?MESIA SA NE LUMENEZE PE TOTI