"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o" Exodul 20:11
Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."
sambataru a scris:
Cert este că trebuie avut vorbirea în limbi, ca dovadă a sigiliului Duhului Sfânt!
Poti sa si argumentezi cu scriptura ce ai spus m-ai sus?
Din 1 cor 12 eu inteleg caci vb. in limbi este un dar a Duhului Sfant, ca si celelalte daruri si nu un sigiliu , ca dovada ca ai Duhul Sfant
Citat: 1Cor 12: 11: Duhul da daruri fiecaruia in parte dupa cum voiste
29. Oare toti sunt apostoli sau proroci, sau unvatatori,..... oare toti vb. in alte limbi,.....
Nop
Fratilor nu trebuie ca sa vb. in limbi ca sa ai Duhul Sfant,
- poti sa ai un <dar> si sa nu il ai pe celalalt
Sa avem grija cu invataturile straine sa nu ne trezim ca aceiia care vor spune: dar nu am prorocit noi in numele tau nu am facut noi minuni in numele tau etc. le va spune curat:
plecati de aici caci nu va cunosc , toti cei ce practicati faradelegea
Ca asa isi dadeau ucenici seama ,ca si cum era un semn pt. ei , este logic.
daca ii auzeau vb in alte limbi logic ca isi dedeau seama ca au fost botezati cu Duhul Sfant.,era un semn clar.
La fel daca iar fi vazut facand minuni in numele lui Yeshua ,si ala ar fi fost un semn nu?
e un dar sau e un sigiliu?
Prin urmare, limbile sunt un SEMN nu pentru cei credinciosi, ci pentru cei necredinciosi. Proorocia, dimpotriva, este un semn nu pentru cei necredinciosi, ci pentru cei credinciosi. (1Cor.14:22)
Si toti s-au umplut de Duh Sfant, si au inceput sa VORBEASCA IN LIMBI NOI, dupa cum le da Duhul sa vorbeasca. (Fapt.2:4)
Binenteles nu doar vorbirea in limbi face parte din daruri,dar de la ea incepe si restul darurilor, talmacire,cunostinei, vindecarilor,prorociei si restu!
Doamne toarna undelemn curat in vasele noastre! Amin!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
frate predo, cred că ai greșit citatu, limbile nu sunt un semn, sunt un dar, și nu e obligatoriu pentru cei credincioși
frate Daniel, ce ai scris mai sus, "da ai dreptate", cred că este o eroare a faptului că Biserica primară, a fost binecuvântată cu vorbirea în limbi, nuștiu de ce nu a dat Domnul și dar de proorocie, să descopere taina inimilor celor veniți din toate plaiurile. Mda, cred că mergem în prea multă filosofie, și fugim prea repede de semnul Său, hai să facm o mică analiză:
Pe când Se afla cu ei, le-a poruncit să nu se depărteze de Ierusalim, ci să aștepte acolo făgăduința Tatălui rpe carer1; le-a zis El rați auzit-o de la Mine.
Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veți fi botezați cu Duhul Sfânt.r1;
Ce putem înțelege de aici ( nu deduce )? că un om plin de Duh Sfânt este acela care are CEL PUȚIN vorbirea în limbi, și ap. Pavel îl numește semn, dar cine nu are nici atât, are tupeul și îndrăzneala de a condamna pe cei care o au, sau o cred, sau o practică. În loc să o ceară și ei să o aibă!
Tu ce semn al Duhului Sfânt ai, după ce pot cunoaște că ești însoțit de Duhul Sfânt?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
sambataru a scris: Ce putem înțelege de aici ( nu deduce )? că un om plin de Duh Sfânt este acela care are CEL PUȚIN vorbirea în limbi, și ap. Pavel îl numește semn, dar cine nu are nici atât, are tupeul și îndrăzneala de a condamna pe cei care o au, sau o cred, sau o practică. În loc să o ceară și ei să o aibă!
Tu ce semn al Duhului Sfânt ai, după ce pot cunoaște că ești însoțit de Duhul Sfânt?
Fraților, în 1 Cor 12:3 scrie:
Citat: ...Nimeni nu poate sa zica : Yeshua este Mesia , decat prin Duhul Sfant
restul nu sunt toate daruri ale Duhului Sfant?
Unde scrie caci trebuie sa ai : "CEL PUȚIN" vorbirea în limbi ??
Citat: vs 30 Oare toti au darul tamaduirilor ? Toti VORBESC IN ALTE LIMBI? Toti talmacesc? .....
Negru pe alb ! Nu toți vorbesc în limbi, nu toți tălmăcesc...
De unde acel " CEL PUȚIN " frate sambataru ?
nu orice zice Doamne Doamne ( adică Yeshua Meshia ), va intra în Împărăția Cerurilor. Pe când ci sigilați cu Duhul Sfânt ( care sunt însoțiți de un "cel puțin", un semn, denotă că sunt sigilați cu Duhul Sfânt, și doar aceia vor intra în Împărăția... .
Și la urma, și "cei răi" cred și se înfioară., aceasta denotă, că ei mărturiseau că El este Fiul lui Dumnezeu, asta înseamnă că aveau ..., dacă ei erau duhuri rele,mmmmmmmmmmmm, nu, nu cred, în fine, probabil că amândoi suntem pripiți, și se poate ca cineva de pe margine să râdă de noi, de ceea ce scriem, tare mi ca asta să nu pară hârjoneală, și mai bine închei subiectul aici, oricum, înainte de a posta ce ai citit, m-am consultat cu un grup de frați, conducători, lideri, păstori, și sunt mai mulțți care au principiul acesta. În continuare ( ca să nu zic rest ), cine are încredințarea ta, Domnul să lucreze la amândoi, și la mine și la tine, și hai să mergem înainte, cu Isus.
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
sambataru a scris:
nu orice zice Doamne Doamne ( adică Yeshua Meshia ), va intra în Împărăția Cerurilor. Pe când ci sigilați cu Duhul Sfânt ( care sunt însoțiți de un "cel puțin", un semn, denotă că sunt sigilați cu Duhul Sfânt, și doar aceia vor intra în Împărăția...
Sunt putin confuz:
sute de mii de oameni vorbesc in alte limbi dar traiesc in fardelege ,(ba ne si condamna pe noi care vrem sa o tinem) , deci prin urmare sunt sigilati, inseamna caci vor intra in Imparatie lucrand faradeleagea?
Eu stiam caci nimic spurcat nu va intra in Ea , nimeni care traieste in spurcaciune si in minciuna(chiar daca au vorbirea in alte limbi,sigiliul ,sau semnul cum vrei sa il numesti , nu stiu daca o sa le foloseasca la ceva)
Ce vreau eu sa sustin e ca vorbirea in limbi nu e sigiliul ca ai Duhul Sfant, si daca o ai nu inseamna caci cu siguranta vei fi mintuit.
In momentul cand il recunosti pe Yeshua ca Mesia , si caci numai prin El putem avea Viata Vesnica, acest adevar ti-a fost descoperit prin Duhul Sfant , si nu poti afirma acest lucru decat prin Duhul Sfant
--restul sunt daruri ale acestui Duh,(puteri)
Talharul a recunoscut pe Yeshua ca <Mesia> prin Duhul Sfant, si nu a trebuit sa AIBA ''CEL PUTIN '' un dar, respectiv vorbirea in limbi ca sa fie Maintuit
Daca traiesti dupa Cuvant neaparat trebuie sa fi imbracat in putere,caci ii fagaduinta lasata celor ce il urmeaza daor!
din moment ce traim Adevarul nu ai cum sa nu fi imbrcat in putere de Sus! ceva scartie atunci,ceva nui in regula cu mine,undeva se rupe legatura cu Tata!
Doamne da din Duhul Sfant puterea ce-ai lasat-o pe pamant!
Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Se pare ca, cam incurcam prezenta Duhului Sfant in viata noastra cu umplerea Duhului Sfant.
Am intalnit frati care spun ca ei au Duhul Sfant chiar daca nu au fost pecetluiti,si ca lau primit cand sau intors la Domnul. Aici este problema unde ei se insala: Nu au primit umplerea(pe care ne-o cere Dumnezeu) ci au simtit prezenta Duhului Sfant in viata lor,ce ia indemnat la pocainta...Nu te indeama alcineva la pocainta,decat Duhul Sfant.
Umplerea e una si prezenta este alta.
Atata timp cat paharul nostru nu este plin(plini de D.Sfant),cum spunea psalmistul David, se umple el singur cu alte lucruri nefolositoare.
Si cu privire la daruri, lucrurile stau foarte clar: nu poti sa susti ca ai daruri daca intai nu ai fost umplut de puterea lui Dumnezeu!
Deconectat
RE: Darurile Duhului Sfânt
emanolake (detalii numai pentru membrii conectaţi)
1534. Postat la 10/11/2009 13:51 - 5687z16h16m
Nu e usor sa ai Darurile si mai ales Duhul sfant, e o lupta mare cu care te confrunti sa le obti si ca sa fi calauzit in adevar de Duhul Sfant trebuie sa fi sfant, caci Domnul zice fiti sfinti caci si eu sint sfant: a fi sfant si a umbla pe calea Domnului trebuie in primul rind sa fi smerit sa fi milos si sa fi inplinator al legilor si poruncilor. Eu fratilor consider ca cel care este calauzit de Duhul Sfant va inplini toate aceste lucruri care e datoria unui crestin adica sa umbli smerit in fata lui Dumnezeu cat si oamenilor sa te supui la ori ce si sa fi milos sa inplinesti Legile si poruncile Domnului care au fost randuite, sa fi umil si sa asculti de Dumnezeu incat sa te temi de el, deci daca o persoana inplineste aceste randuieli poti fi sigur ca e calauzit de Duhul Sfant si e un om sfant cum zice Domnul si pe deasupra i se da si darurile care numai Domnul stie sa le imparte la fiecare dupa felul lui de a sluji si a lucra in adevar. Intradevar in zilele noastre multi au Duhul Sfant si au si daruri dar problema e in felul urmator ?Oare au Duhul adevarului sau Duhul inselaciuni: daca Domnul Isus ne-a avertizat sa avem grija ca multi vor veni in numele lui si vor zice ca e Hristos si vor face semne si minuni ca sa insele pe oameni cat si pe cei alesi ai Domnului, de acea multi se inasala ca sint calauziti de Duhul Adevarului dar nu sint pentru ca nu inplinesc aceste oranduieli care au fost date de Domnul,si mai ales au fost cazuri ca sa primit Duhul sfant la niste persoane care nu tineau sabatul si erau de alta religie si Duhul lea facut de cunoscut ca trebuie sa tina sabatul, sarbatorile si legile Domnului si persoanele care sint nau dat importanta la astea si au ajuns intro stare sub ori ce critica de nici nu mai slujesc pe Domnul, deci incomformitate la cea ce vreau sa zic parerea mea care e eu cred ca daca ai cu adevarat dragoste de Dumnezeu si pazesti cea ce ti sa dat si vei inplini cuvantul Domnului dupa cum ai facut acea frumoasa marturie in fata lui Dumnezeu si a oamenilor cal vei urma pana la moarte si vei pazi legile si poruncile atuncea cu adevarat vei fi calauzit in adevar caci cu adevarat tu nu vei mai privi la lucrurile pamantesti ci doar la cele duhofnicesti,vei fi cu o rafna mare de a sluji pe Domnul pentru ca el ati va descoperi lucruri care ochiul omului nu poate vedea doar cel care are Duhul va putea. Dar pana atuncea fratilor avem multe de facut si avem o mare lupta cu satana care el ne inpiedica, de acea sa fim inbracati cu armura lui Dumnezeu cu rafna catre Domnul sa fim treji in ori ce clipa sa veghem asupra noastra si a credintei sa aven toate roadele duhului in inimile noaste sa nu cautam foloasele si sa trezim firea pamanteasca si sa pazim Legile si Poruncile Domnului care ne-au fost date pentru a ne indrepta caile noastre spre a capata viata vesnica care este prin Domnul nostru si Mantuitorul nostru Isus Mesia si care Duhul sau sa fie calauzitorul nostru in adevar si in inplinirea cuvantului.
Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. (Ioan.4:23)
Deci in Duh si Adevar! Legate foarte strans intre ele ,una fara alta nu merge ,ii imposibil! De ce?
1--Duhul Sfant daca il avem ne va conduce in TOT Adevarul!
2--Daca zici ca esti NUMAI calauzit de Duhul Sfant si zici ca El te-a calauzit in Legi,Porunci,Oranduieli,Randuieli EL TREBUIE sa te conduca si in iubire,Darurile Duhului Sfant ,toate cerintele , caci ASTA II TOT ADEVARUL,SI VECHIUL SI NOUL!
A avea Duhul Sfant ii una ,a fi calauzit ii alta!
Dar cei care tin Credinta data Sfintilor au fost si sunt adevarati inchinatori in Duh si Adevar!!!
Pedro V a scris:
Dar vine ceasul, si acum a si venit, cand inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar; fiindca astfel de inchinatori doreste si Tatal. (Ioan.4:23)
Deci in Duh si Adevar! Legate foarte strans intre ele ,una fara alta nu merge ,ii imposibil! De ce?
1--Duhul Sfant daca il avem ne va conduce in TOT Adevarul!
2--Daca zici ca esti NUMAI calauzit de Duhul Sfant si zici ca El te-a calauzit in Legi,Porunci,Oranduieli,Randuieli EL TREBUIE sa te conduca si in iubire,Darurile Duhului Sfant ,toate cerintele , caci ASTA II TOT ADEVARUL,SI VECHIUL SI NOUL!
A avea Duhul Sfant ii una ,a fi calauzit ii alta!
Dar cei care tin Credinta data Sfintilor au fost si sunt adevarati inchinatori in Duh si Adevar!!!
Frate pedro Yahuwah sa te binecuvinteze.
Imi place foarte mult cum ai spus in primele randuri , si in special la punctul 2 - unde ai zis
El Trebuie sa ne conduca si in iubire
.
El mi-a aratat ca uneori asta lipseste fratilor nostri inclusiv mie.
In tot cea ce facem trebuie sa aratam Dragoste, in interactiunea noastra cu alti oameni, in prezentarea adevarului in care El ar vrea sa umbalam , in implinirea poruncilor Lui fata de El si fata de semenii nostri , trebuie toate sa le facem cu Dragoste si in dragoste, si sa cautam dragostea .
1 Corinteni13 Explica in detaliu importanta dragostei:
Chiar daca am vorbi in limbi omenesti sau ingeresti si n-asi avea Dragoste, sunt o arama, sau un chimval zanganitoar. Chiar daca asi avea darul prorociei , credinta sa mut muntii, si n-asi avea Dragoste nu sunt nimic.
Si chiar daca mi-as impartii averea saracilor , chiar daca mi-as da trupul sa fie ars, si n-as avea dragoste , nu-mi foloseste la nimic.
wow!!!!
Lucruri grele ni se prezinta fratilor.
Trebuie sa cautam Dragostea intotdeauna, in special cand prezentam adevarul tindem sa dam cu scriptura in cap la altii, (o spun pentru mine in primul rand), si incercam noi sa lamurim omul, in loc sa lasam pe Duhul Sfant sa-si faca el Jobul. Noi trebuie intotdeuna sa prezentam adevarul , dar in Dragoste , si odata plantata seminta, El e cel care face sa creasca, daca considera ca omul respectiv e gata pentru a primii mai mult din partea Lui.
Noi doar putem sa ne rugam pentru ei, dar sa nu incercam sa le bagam pe gat, ca atunci nu dovedim ca avem dragoste.
Cum am mai spus imi suna mie in primul rand, si apoi cred ca si la altii.
Acum raman acestea trei :credinta,nadejdea si dragostea ; dar cea mai mare dintre ele este dragostea.
Cunostem in parte , si prorocim in parte; dar cand va veni ce este desavarsit ,acest in "parte" se va sfarsi.
frate pedro imi pare rau daca te-am suparat si daca au fost momente cand nu am aratat dragoste fata de tine.
Yahuwah sa te binecuvinteze cu plinatatea Duhului sau Cel Sfant, si sa iti dea Lumina
Ce mi interesant, ca, bisericile celor care bat in piept cu caramida Legii scade, iar cei care au vorbirea in limbi se inmultesc.
Dragoste, cu cartile pe fata, sa fim seriosi, nu au nici unii nici altii.
Si totusi Cuvantul spune ca atunci cand se intoarce un pacatos ..., daca o Biserica nu se inmulteste, inseamna ca nu a reusit prin dictatura Legii sa convinga nici un pacatos sa vina, si totusi cei cu vorbirea in limbi se inmultesc, denota ca e ceva acolo, duhuri necurate? Oare o imparatie lucreaza impotriva ei insasi?
Frate Sambatare. Imi pare rau daca am inteles gresit pozitia ta fata de Legea sfanta data de Tatal atotstiutor.
Nmeste calea aceasta "Dictatura Legii"???
Nu stiu cat de placuti vom fi in fata Lui cu astfel de vorbe?
Mie unul imi place si tanjesc zi si noapte dupa Legea Lui. Eu cred ca ea a fost data tocmai sa ne arate dragostea Lui fata de noi , si prin ea noi ne aratam dragostea noastra fata de El daca o cautam , si dragostea noastra fata de aproapele nostru daca le respectam.
Nimic din cea a zis Tatal ceresc nu este de lepadat sau sa gandim ca El a incercat , dar ups. nu a resusit!
Toata Legea e dreapta si buna , singura lege a jerfelor a fost o umbra a cea ce avea sa vina adica Mielul ,care prin singele lui fara pacat , a putut sa impace intreaga lume cu Facatorul ei , de la caderea lui Adam prin care toti am fost condamnati.
Evrei 10 explica exact ce El a inlocuit, Legea jerfelor. Nimic mai mult.
Ne-a impacat prin sangele lui cu Tatal, si trimes acel mangaitor Duhul Sfant , ca sa ne circumcida inimile, si sa avem acum legile si poruncile in fundul inimii noastre.
Noul legamant.
IeremYah 31 :31
Iată, vin zile, zice Yhwh, când voi face cu casa lui Israel și cu casa lui Iuda un legământ nou.
32Nu ca legământul, pe care l-am încheiat cu părinții lor, în ziua când i-am apucat de mână, să-i scot din țara Egiptului, legământ, pe care l-au călcat, măcar că aveam drepturi de soț asupra lor, zice Yhwh."
33"Ci iată legământul, pe care-l voi face cu casa lui Israel, după zilele acelea, zice Yhwhl: Voi pune Legea Mea înăuntrul lor, o voi scrie în inima lor; și Eu voi fi Elohimul lor, iar ei vor fi poporul Meu.
34Nici unul nu va mai învăța pe aproapele, sau pe fratele său, zicând: "Cunoaște pe Yhwh!" Ci toți Mă vor cunoaște, de la cel mai mic până la cel mai mare, zice Yhwh; căci le voi ierta nelegiuirea, și nu-Mi voi mai aduce aminte de păcatul lor.
Oare de care Legi vorbeste Yhwh aici?si cand exact a iertat El nelegiuirea oamenilor?
Acelesi Legi drepte si sfinte, si acelesi porunci le pune acum in inima noastra
1 Ioan2:2
El(Yahushua) este jerfa de ispasire pentru pacatele noastre;si nu numai pentru ale noastre ,ci pentru ale intregei lumi.
3 Si prin acesta stim ca Il cunoastem daca pazim poruncile Lui .
4 Cine zice :''Il cunosc si nu pazeste poruncile Lui , este un mincinos, si adevarul este in el.
5. Dar cine pazeste Cuvantul Lui , in el dragostea lui Yhwh a ajuns desavarsita;
Eu cred cu toata inima caci aceste Legi duc la acesta dragoste , si tanjesc dupa ea. In Legea Lui sufletul meu isi gaseste placerea.
Sper ca toti sa ajungem sa vedem cat de minunate sunt Legile Lui si Caile Lui .
Aici gasim cheia- DRAGOSTEA DESAVARSITA- O GASIM IN LEGEA LUI.
1 Ioan 5:3
Caci dragostea de Yhwh sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele
In legatura cu bisericile care cresc , cerd ca toti suntem de acord Yahuwah nu a fost niciodata interesat in numere mari.
El este interesat de cei cu inima sincera . A mai fost un proroc care a crezut ca a ramas singur , dar Tatal i-a spus nu te ingrijoara , nu esti singur . Mi-am pastrat inca 7000 de barbati care nu si-au plecat genunchiul la Baal.
7000 nu este un numar mare frate, dar vedem ce anume il multumeste pe El.
Acei cu o inima curata .
Larga este calea care duce la pierzare si multi sunt cei ce umbla pe ea, dar stramta e cea adevarata si putin o afla
.
Vedem clar cum stau NUMERELE.
Cred ca suntem toti de acord , ca nu poate fi o lucrare a Duhului Sfant , in timp ce acelesi persoane invata un neadevar pe oameni.
Atunci ce ramane de spus?
Daca ei nu invata adevar Scriptura ne spune clar :2Tesal.2:11
Din aceasta pricina Yhwh le trimite o lucrare de ratacire, ca sa creada o minciuna:
pentru ca toti cei ce nu au crezut adevarul,ci au gasit placere in nelegiuire(fara Lege),sa fie osanditi.
Aceste Lucruri sunt scrise pentru noi sa nu ne lasam inselati de aceste amagiri .
Pentru mine e clar : Nu poti sa ai darul vorbirii in limbi si sa te bucuri de nelegiuire respectiv sa iti faca placere a calca sabatul sau orice alta Lege
Lege sau nelegeiuire
Lica a scris:
"Chiar daca as vorbi in limbi omenesti si ingeresti, si n-as avea dragoste, sunt o arama sunatoare sau un chimval zanganitor" 1Cor 13:1
As vrea sa fac doua precizari asupra acestui verset:
1. Ingerii nu pot avea mai multe limbi pentru ca in cer nu a fost turnul Babel...eventul putem spune caci ei cunosc toate limbile de pe pamant...insa aceste intra in categoria "limbi omenesti". Deci putem deduce ca traducerea textului nu a reusit sa se dovedeasca a fi suficient de fidela.
2. Pavel nu afirma o practica de a vorbi o limba ingereasca ca dar al Duhului Sfant ci doar incearca sa sublinieze ceva prin o "exagerare" , amplificare. "Chiar daca..." Nu se mai gaseste un alt loc in Biblie unde sa se vorbeasca despre darul de a vorbi o limba a ingerilor.
S-ar putea sa ma insel...asa ca...ma puteti completa sau chiar corecta!
Frate Lica (evreul)-cred ca asa te chema inainte nu Ivri?
In cea ce ai scris aici tin sa cad de aceiasi parere cu tine desi , nu avem nici un argument deocamdata .
Tatal sa ne lumineze