Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 2 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Despre "Pâinea" și "Rodul Viței" folosite la Cină
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
1426. Postat la 01/11/2009 11:53 - 5697z0h31m
Iedidia a scris:
Mantuitorul band must , nu a dus o existenta de " nazireu " , de aceia spunea despre El ca manca si bea ..........Dar la voi bautul , inseamna neaparat alcool , ca si cum apa nu era .

Ba era si apa, si must, si tot felul de alte bauturi, dar problema e ca in acel text scrie VIN iar tu te faci ca nu stii sa citesti !... Trist , dar asta e.. Domnul sa-ti deschida mintea sa nu numesti "betiv" pe cineva care consuma vin in cantitatea in care nu-l imbata, si mai ales atunci cand este poruncit de Dumnezeu .
Iedidia a scris:

Bine este sa nu mananci carne, si sa nu bei vin

Te intreb: tu consumi carne curata ? Nu cumva este pacat si consumul de carne curata si noi nu stiam nimica ??

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
1427. Postat la 01/11/2009 11:53 - 5697z0h31m
sursa: www.121.ro

--------------------------------------------------------------------------------

Alcoolul si drogurile tulbura echilibrul natural intre procesele de excitatie si inhibitie ce au loc la nivel neuronal, tulbura functionarea naturala a celulei nervoase. Drogul forteaza celula nervoasa sa secrete mai multi neurotransmitatori in fanta sinaptica, face captivi acesti neurotransmitatori in spatiul fantei sinaptice sau joaca/preiau efectiv rolul de neurotransmitatori âs64;r0; efectul resimtit este cresterea intensitatii placerii.
Aurelc
1428. Postat la 01/11/2009 11:54 - 5697z0h30m
Îmi pare rãu de asemenea postare...dar eu credeam cã aduci ceva dovezi biblice clare în care este strict interzis consumul în cantitãþi cât de mici a vinului ºi când colo, tu postezi studii care sunt fãcute sã sperie adolescenþii sã nu se apuce de consumat droguri ºi eventual alcool..( am calculat conform studiului postat de tine mai sus ºi rezulta cã pentru ca cineva sã ajungã sã aibã vre-una din problemele menþionate acolo ar trebui sã consume zilnic aproape o jumãtate de litru de vin pt cã asta înseamnã 40 grame alcool pur !!) Pe cînd eu vorbeam de o gurã de vin la Paºte..

Dragul meu "Iedidia", cu asemenea postãri pot umple tot forumul din care rezultã în urma studiilor fãcute cã Pâinea pe care o mâncãm este cancerigenã, cartofii sunt stropiþi cu tot felul de otrãvuri iar 90% din alimentele cumpãrate din magazine conþin "aditivi alimentari" cunoscuþi sub denumirile de "E"-uri... despre care dacã începem studiem toate sunt foarte cancerigene ºi foarte periculoase! Dacã începem sã postãm despre aºa ceva, vor crede oamenii cã orice vor mânca sau vor bea, o sã moarã în scurt timp... Deci noi vorbim aici despre lucruri pe care le interzice Biblia, si nu despre studii pe care le-au fãcut oamenii, pentru cã acesta e cu totul un alt subiect, chiar dacã e foarte interesant ºi acesta.

Te-am întrebat dacã apostolul Pavel spune cã este bine sã nu bei vin ºi sã nu mãnânci carne, iar tu spui cã este pãcat sã bei vin. Tot aºa vei spune ºi despre consumul de carne curatã ? De fapt multe te-am întrebat eu...dar se pare cã nu ºtii sã rãspunzi, ºi nici Bibliei nu vrei sã-i dai dreptate în defavorul ideilor tale personale. Si-apoi ocoleºti rãspunsurile legându-te de detalii. Nu e corect . Dacã suntem fraþi hai sã spunem lucrurilor pe nume ºi sã nu schimbãm subiectul atunci când nu mai avem dovezi...
Iedidia a scris:
Luca 1:15 ...Nu va bea nici vin nici bãuturã ameþitoare...

Noi discutam acolo despre faptul cã scrie în Biblie despre Domnul Isus cã a bãut vin ( nu mai repet citatele, cine nu le-a vãzut sã se uite mai sus ºi pe celelalte pagini din acest subiect) iar tu ca si contraargument citezi un citat (cel de mai sus) ºi nu menþionezi cã este vorba despre Ioan (botezãtorul)... De ce faci aºa ceva ? Vrei sã inveþi greºit pe cei care nu cunosc destul de bine Cuvântul ?, si citesc o postare de-a ta ca apoi sã spunã minciuni altora susþinând cã au învãþat de pe forum... Dacã spui ceva, te rog nu mai considera cã cineva trebuie sã intuiascã ce vrei sã spui pt cã nu toþi suntem aºa de iuþi de minte sã ne prindem la orice indiciu.. Pe forum sunt îngeneral tineri care abia acum încep sã studieze Cuvântul mai aprofundat, (ºi eu sunt printre ei !) ºi când dau de câte o idee greºitã se pot "da peste cap". Sper cã mã înþelegi.. O sã încerc de acum încolo sã nu mai comentez decât postãrile pentru cã m-ai ameninþat cã era sã pãrãseºi forumul din cauza cã mã prea leg de tine... De fapt eu nu fac altceva decât sã discut iar dacã ideile sunt contradictorii, lãsãm Biblia sã vorbeascã . Deci dacã ai în sensul acesta versete temeinice, pune-le; dacã sunt dor pãreri personale deasemenea le poþi posta, dar nu te mira dacã cineva le comenteaza..nu ? Doar de aceea e forum de discuþii. Fi binecuvântat de Domnul ºi tu ºi toþi ceilalþi.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban1
1429. Postat la 01/11/2009 11:55 - 5697z0h29m
Dacã þineþi voi tinerii cu tot dinadinsul sã beþi un pic de alcool la Paºte , sã vã fie de bine .

Scrie în Biblie cã : " Pãrinþii au mâncat aguridã , iar copiilor li s-a strepezit dinþii " .

Personal cred cã dacã eu consider cã simbolul sângelui Mântuitorului este mustul nefermentat , dar care este rodul viþei ºi îl iau la Paºte , nu este pãcat chiar dacã nu ar fi aceasta regula Biblicã , dar dacã consider cã rodul viþei poate fi fermentat , când de fapt nu trebuie sã fie , aceasta sigur este pãcat ºi voi fi tratat ca atare .

Tu ziceai , numai un picuþ , la Paºte , dar spunea-þi cã mai luaþi peste an ºi "Cina" ºi mai aveþi ºi " pãrtãºia cu altarul " , ºi uite aºa îi învãþaþi , sau vã învãþaþi voi tinerii cã se poate câte un pic .
Dani
1430. Postat la 01/11/2009 11:57 - 5697z0h27m
Frate Iedidia mă intreb ce vrei sa demonstrezi :ca a consuma vin este păcat?trebuie sa dai un raspuns concret ca si noi sa-ti dam la fel acelasi raspuns.Eu consider ca sa ajuns prea departe cu acest subiect si nu este frumos ca acest circ sa vada frati mai tineri.Acest forum sa infintat cu scopul de a ne spune părerile crestineste si de a respecta regulamentul forumului.Ar fi bine sa citesti cu atentie regulamentul si tot odată s-al respecti intocmai.Acest lucru este valabil pt. toti membri care s-au inregistrat pe acest forum. Sa dăm dovadă ca suntem cu adevart crestini.

Fiti binecuvantati!
Aurelc
1431. Postat la 01/11/2009 11:58 - 5697z0h26m
Iedidia a scris:
Dacã þineþi voi tinerii cu tot dinadinsul sã beþi un pic de alcool la Paºte , sã vã fie de bine .

Scrie în Biblie cã : " Pãrinþii au mâncat aguridã , iar copiilor li s-a strepezit dinþii " .

Personal cred cã dacã eu consider cã simbolul sângelui Mântuitorului este mustul nefermentat , dar care este rodul viþei ºi îl iau la Paºte , nu este pãcat chiar dacã nu ar fi aceasta regula Biblicã , dar dacã consider cã rodul viþei poate fi fermentat , când de fapt nu trebuie sã fie , aceasta sigur este pãcat ºi voi fi tratat ca atare .

Eu nu am scris aceste lucruri pentru cã-mi place mie, doar þi-am spus cã nu agreez deloc bãuturile alcoolice, dar lucrurile acestea sunt scrise aºa în Biblie, ºi nu cred cã este cazul sã te faci tu mai neprihãnit ºi sã explici cuiva faptul cã Domnul Isus ar fi pãstrat ( nu ºtiu prin ce metode ! :unsure: ) must nefermentat timp de vreo jumãtate de an numai ca sã-þi îndeplineascã þie ideea... Din moment ce scrie despre E cã a fost vãzut de oamenii contemporani Lui cã a bãut vin ºi nu a fost nici o problemã. Deci eu nu scriu ºi nu am scris pentru cã îmi place sau vreau sã încurejez pe cineva sã se apuce de bãut alcool ci am scris pentru a combate o erezie care bagã lumea în sperieþi cã dacã beau chiar ºi o gurã de vin la Paºtele Domnului pãcãtuiesc în loc sã respecte o poruncã...
Iedidia a scris:
Tu ziceai , numai un picuþ , la Paºte , dar spunea-þi cã mai luaþi peste an ºi "Cina" ºi mai aveþi ºi " pãrtãºia cu altarul " , ºi uite aºa îi învãþaþi , sau vã învãþaþi voi tinerii cã se poate câte un pic .

Dacã bea cineva o gurã de vin (din partea mea chiar ºi zilnic dacã are probleme de sãnãtate ºi pot fi rezolvate astfel ) normal cã nu pãcãtuieºte, pentru cã atâta timp cât nu se îmbatã, nu pãcãtuieºte.

Practic nu numai abuzul de vin (beþia) este pãcat ci ºi îmbuibarea cu mâncare sau lãcomia de bani, cu toate cã nimeni nu poate trãi fãrã mâncare sau fãrã nici un ban pe lumea asta... dar dacã sunt administrate cu înþelepciune, ºi cu mãsurã, Domnul nu spune cã ar fi pãcat ! Cam asta era ideea.

abdon
1432. Postat la 01/11/2009 12:00 - 5697z0h24m
biblia nu interzice sa bei, inclusiv la jertfe trebuia adusa o CANTITATE de vin, interzice betia.

Daca cineva vrea sa fie diacon, sa nu fie bautor de mult vin.

In fine, nu asta este subiectul, ci Pastele.

Cine are tangenta cu evreii, aaaaa este acel sorin jewis, parca, de are un forum, sa intrebam, ce au evreii pe masa de pasti.

Oricum evreii, in toata Biblia arata ca consumau vin la greu, must mai putin.

La pasti, sangale Domnului, scrie Biblia ca este reprezentat de vin.

Ce este in afara de acesta, este in afara Bibliei.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban1
1434. Postat la 01/11/2009 12:03 - 5697z0h21m
Vinul, bautura sacra

Vinul este bautura cea mai prezenta pe masa romanului, dar putini stiu ca la origine aceasta licoare era in fapt o bautura rituala, utilizata in acest scop cu mult inaintea sarbatorilor dionisiace in Grecia Antica. In fapt, initial a fost folosit in ritualurile dedicate zeului Mithra, viitorul Sol Invictus al Imperiului Roman. Acestuia i se oferea paine si apa cu vin, painile fiind insemnate chiar cu o cruce, viitorul simbol crestin. Cercetatorii afirma ca vinul ar fi inlocuit bautura iraniana haoma, care avea un efect devastator asupra celui care o consuma.
avodah
1435. Postat la 01/11/2009 12:04 - 5697z0h20m
Frate, carnea e si ea nelipsita la masa rominului- la fel cercetatori spun caci daca consumi zilnic carne ai sanse foatre mari sa mori de atac de corp, din cauza colesterolului ........
deci hai sa interzicem si consumul de carne caci vedem ce se poate intimpla , si daca cercetam mai bine gasim si carnea prin ceva ritualuri pagine
Dar vedem caci Noe a baut vin, -si Dzeu vorbea cu Noe cred caci mai mult decit noua, si dupa ce a baut , a zis:Binecuvintat sa fie Domnul........
-hadeti sa nu adugam la cele scrise si a spune ca a consuma vin este pacat , cind D-zeu intr-un loc le zice :sa te bucuri tu si familia ta, cu vin , si bauturi tari.........

Intr-o inprejurare Daniel numit Belsatar o perioada de 3 saptamini din cauza intristarii a hotarit sa nu manince carne , nici vin, si nici nu s-a uns cu undelemn(adica sa se aranjeze mai chipes)
Ori amindoua -ori niciuna frate user Iedidia

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban1
1436. Postat la 01/11/2009 12:08 - 5697z0h15m
Nu o sa ne certam din aceasta pricina . Din partea mea poate sa lipseasca carnea din bucataria personala , dar o am pe sotie care este orto . si nu vreau sa intretin vreun mic iad in convetuirea cu ea . Oricum , cu ajutorul Ziditorului a eliminat carnea de animale necurate si este pentru mine o bucurie mare . Daca vreti , rugati-va pentru ea si pentru mine . Iertati-ma ca fraza de sfarsit este offtopic .
Aproape toate popoarele au avut o sarbatoare a primaverii. La inceputul crestinismului, pentru ca oamenii sa accepte mai usor religia crestina, misionarii crestini au adaptat sarbatoririi Pastelui elemente din festivaluri pagane, festivaluri in care se sarbatorea venirea primaverii. Ar fi fost sinucidere pentru primii misionari crestini sa converteasca oamenii la o cu totul noua sarbatoare fara ca aceasta sa nu coincida deloc cu festivaluri care deja existau. Ca sa salveze vieti, misionarii au transmis treptat mesajele lor catre populatie permitandu-le sa-si continue traditiile pagane, dar intr-o maniera crestina. De exemplu, au preluat din traditia evreilor ideea sacrificarii mielului.
De la acesta traditie, a sacrificiului, Iisus a fost numit ?Mielul lui Dumnezeu?, pentru ca asa cum mielul era sacrificat de catre evrei pentru iertare, la fel Iisus s-a sacrificat pentru salvarea lumii.
In aceeasi perioada in care astazi se sarbatoreste Pastele crestin, popoarele scandinave sarbatoreau zeita primaverii, Ostern sau Eastre. Aceasta traditie era asociata cu iepurasul de Pasti si ouale viu colorate, simboluri ale bucuriei, luminii soarelui si al fertilitatii. Acest festival avea loc in ziua echinoctiului de primavara. In modul de sarbatorire a Pastelui crestin, s-a preluat ideea vopsiri oualor dar numai in culoarea rosie, semnificand sangele lui Iisus varsat pentru omenire.
Acest tip de festivaluri, legende si povesti erau comune in religiile antice.
danut_calimanescu
1783. Postat la 17/12/2009 12:28 - 5650z23h56m
Pace Domnului, eu cred ca mustul e un produs intermediar instabil si din acest motiv e greu sa il pastrezi in aceasta forma fara a interveni din afara cu elemente stabilizatoare. Mie foarte greu sa cred ca in vechime se consuma mustul, eu personal nu cunosc vreo mare putere din acele vremuri sa faca referire la must. Hai sa vedem asezarea geografica a Israelului si clima lui, avind zile foarte fierbinti cum reuseai sa conservi mustul adica sa il opresti din fermentatie, poate va ginditi ca prin fierberese poate opri,da se poate stopa procesul de fermentare dar vasul trebuie sa fie inchis inainte de fierbere pentru ca in caz contrar problema reinceperii procesului de fermentatie e numai una de timp. Penrtu studiu se poate analiza si documentatia referitoare la transformarea carbohidratilor liberi in natura.
danut_calimanescu
1784. Postat la 17/12/2009 12:39 - 5650z23h45m
Frate Avodah te-as consilia fara suparare, ca daca scrii sa scrii cu intelepciunea pe care ti-a dato bunul Dumnezeu, aici se vorbeste despre Cina Domnului, act poruncit de Domnul Isus pentru toti urmasii Lui. Asa dar te rog cu respect nu confuda acest act cu viata cotidiana si nu amesteca poruncile Lui cu lucruri cotidiene permise dar care nu intotdeauna zidesc. Sfatul meu e sa te intorci la dragostea dintâi si cu smerenie sa ceri Domnului povata asupra Cuvintului Sau si asupra vorbirii tale. Incearca sa intelegi omulei ca scrii pe un spatiu public legibil pentru toti cunoscatorii de limba romana si nu numai de aceea te rog daca vorbirea ta zideste tranmiteo dar daca e amara ca pelinu pastreaza frate amaraciunea pentru tine si dua in fata Mântuitorului rugindul sa iti mangaie sufletul.
Pedro V
1792. Postat la 17/12/2009 18:18 - 5650z18h5m
Rodul Vitei (must,scria direct vin daca era ) si Azima clar si fara loc de interpretari!

Sa nu cumva ajungeti sa va luptati contra Cuvantului !!!
Dumnezeu nu se schimba!!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
CorneliuS
1796. Postat la 17/12/2009 19:00 - 5650z17h24m
Acest Rod al Vitei, trebuie sa fie ceva special,ceva curat,pur,fara chimicale sau alte impuritati, si acest "ceva" eu il gasesc numai in vin.
Pentru ca prin fermentare vinul elimina orice impuritate ar mai putea exista in el, de la stropirea strugurilor cu diferite substante chimice pana la culegere, stoarcere si fermentare pe cand mustul, nu elimina substanta chimica si nici celelalte impuritati.
Cei care se ocupa cu apicultura stiu ca mierea, la fel ca vinul elimina toate impuritatile din ea; nu fermenteaza dar le ridica la suprafata de unde se pot lua.
Domnul sa va binecuvinteze!
avodah
1809. Postat la 18/12/2009 11:59 - 5650z0h25m
danut_calimanescu a scris:
Frate Avodah te-as consilia fara suparare, ca daca scrii sa scrii cu intelepciunea pe care ti-a dato bunul Dumnezeu, aici se vorbeste despre Cina Domnului, act poruncit de Domnul Isus pentru toti urmasii Lui. Asa dar te rog cu respect nu confuda acest act cu viata cotidiana si nu amesteca poruncile Lui cu lucruri cotidiene permise dar care nu intotdeauna zidesc. Sfatul meu e sa te intorci la dragostea dintâi si cu smerenie sa ceri Domnului povata asupra Cuvintului Sau si asupra vorbirii tale. Incearca sa intelegi omulei ca scrii pe un spatiu public legibil pentru toti cunoscatorii de limba romana si nu numai de aceea te rog daca vorbirea ta zideste tranmiteo dar daca e amara ca pelinu pastreaza frate amaraciunea pentru tine si dua in fata Mântuitorului rugindul sa iti mangaie sufletul.

Danut. Iti spun asa pentru ca nu stiu daca se cuvine sa iti spun frate , pentru ca vad in multe alte mesaje ce ai postat pe forum ,incerci sa ne prezinti o evanghelie filozofica, straina Tatalui si scriptura ne invata sa nu ne lasam amagiti de cei care predica faradelegea .
Calcati pe urmele Lui
El a pazit Shabatul(Nu cum ar fi vrut fariseii, care in Talmud au porunca sa nu faci noroi in ziua Shabatului, sa nu scuipi in Shabat, etc) ,a pazit sarbatorile , a mancat curat ,probabil a baut si vin in comparatie cu Ioan botezatorul, prin urmare a fost fara pacat in acordanta cu Legea.
Care tu vrei sa ne spui ca nu mai ii buna, si ca toate zilele sunt la fel , desi tatal zice Le-am dat Shabatele mele ca sa fie semn intre mine si ei ,Isaia 66
pe pamantul cel nou in fiecare Shabat orice faptura va veni sa se inchine
.
De sarbatori zici ca nu mai trebuie , desi in Zaharia 14 vedem ca in vremurile din urma toate neamurile vor trebuii sa le tina, Pavel catre 1Corinteni 5 :7 zice
Sa praznuim dar praznicul azimilor

Ma critici ca mi-am pierdut dragostea dintai. Nu ca ar trebuie sa me apar dar sa sti :Sunt mai aproape ca niciodata de El si tu nu ar trebui sa judeci. Chiar si cea ce eu cred despre a consuma vin la impartasire pentru ca de unde sti tu cu certitudine?
Eu unul am gasit ca consumul de alcol nu e pacat Deut 14 :26; 1 Tim5:23, si atunci nu poti sa sti daca nu a avut in pahar tocmai vin.
Ca parerea ta e una cu fermentarea , etc, este doar o parere.
Pe cand tu ma judeci ca nu stiu ce vorbesc.
Uite ce scrie in 1Corinteni 21 ,22,23 despre cina
...Asa ca unul este flamand altul este beat.

Cum o fi ajus beti fara vin?
Fiecare sa consume ce crede din rodul viteii dar sa o lasam mai moale cu filozofiile.
Pentru mine invataturile tale sunt amare ca pelinul asa cum te-ai referit mai sus tu la ale mele.
Atunci ce e de facut? sa ne scoatem ochii?

Sincer cred ca ai gresit staulul(forumul)
Nu inteleg de ce nu mergi la alte forume unde ai sa gasesti oameni care inteleg ca tine?
Ca doar sti bine cea ce credem noi .
Frate noi nu desfintam legea prin credinta In Yahushua.
Iti recomand daca tot iti place cartea Romani , sa citesti si capitolul 11
Am impresia ca tu vrei sa cresti o ramura separata de butuc, daca se poate.
Frate noi nu desfintam legea prin credinta In Yahushua.

Daca tu crezi altfel mai bine cauta pacea , si dute la ai tai , decat sa ne impungi pe unul si pe altul, ca doar sunt 38 000 de denominatiuni crestine :
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_denominations
majoritatea care cred ca tine, si mai bine lasa-ne pe noi astia ramasita cu Legea .
Care recunoaste singuara cale spre mantuire e prin singele Lui , si pe urma restul sunt alegeri, prin care ne exprimam gratitudinea noastra fata de El,Care prin Harul enorm de mare ne-a impact cu El, si incercand sa ne ducem viata in sfintire si pace cu El si cu apropele nostru, si nu inteleg de ce trebuie sa gandim ca tine, sau ca una din cele 38 000 crestine.
Oare care o fi cea adevarata?
Doar nu-i vrea si aceasta turma mica sa o convertesti la acea Mare.
Nu este deajuns ?

Pedro V
1825. Postat la 19/12/2009 05:20 - 5649z7h4m
Frate Avodah doar sti ce scrie in:

2 Timotei 4:3. Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor.

4. Isi vor intoarce urechea de la Adevar si se vor indrepta spre istorisiri inchipuite.

Ce frica ai de Dumnezeu cand intorci Cuvantul Lui!
Va fi vai si amar pentru oricine intoarce o iota din Scriptura ,dapai treisfert de Biblie!

Pe Calea Credintei Sfintilor nu mergi ca repetentii si corigentii ci mergi ca Sfintii ,din har in har si din putere in putere!!!!!!
Aurelc
1828. Postat la 19/12/2009 17:27 - 5648z18h57m
Am citit doar în fugă discuțiile din ultima vreme la acest subiect și am impresia că încep să se combine explicațiile așa încât dacă nu ești atent nu mai știi la ce subiect te afli...

Vă rog să fiți mai atenți la ce subiect postați, și dacă se poate faceți referire la ceea ce se scrie ( la subiect) și la postări NU LA PERSOANĂ pentru că va trebui să aplicăm regulamentul dacă se continuă așa...

Și încercați să nu mai fiți așa "acizi" unul cu altul, cel puțin din câte am citit eu ( după cum spuneam, fugitiv) eu am impresia că la capitolul "vin" - cel care trebuie să reprezinte Sângele Domnului înțelegeți lucrurile la fel ( mă refer în mod direct la Avodah, danut_calimanescu, Pedro V - nu la Iedidia care este bannat și nu va mai posta aici.) Deci eu vad ca toți trei credeți că trebuie să fie vin ( must de struguri fermentat) și nu știu de ce nu încăpeți unul de celălalt... Poate nu am fost atent, deși cred că nu degeaba am scris această postare. Deci, fiți vă rog mai atenți ca să nu fie nevoie de sancțiuni.

abdon
1864. Postat la 25/12/2009 07:41 - 5643z4h43m
acizi, cred ca o expresie mai corecta ca aceasta nu exista. Am remarcat in multe postari, de parca numai avodah cu pedro ar fi, voi doi, trebuie sa fiti pentru adevar , nu impotriva, si daca sunteti, atunci ce e cu copilaria asta?

Daca voi doi care tineti Sabatul, va certati, si tinerii sambatari, vad lucrul acesta, veti starni "dizgratia" ca ei sa nu mai intre pe acest forum, iar alte confesiuni vor rade, si vor pastra postarile voastre ca un fel de circ, pentru atunci cand vor dori sa se mai distreze.

Fiti constructivi, nu caposi.

Cat despre vin, in Lege, arata ca jertfele, inclusiv cea de Pasti, nu se lua cu must, ci cu vin, iar Isus se afla in preajma sarbatorii Pastelui.

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

avodah
1865. Postat la 26/12/2009 05:21 - 5642z7h3m
Nici mie nu-mi face placere cand uneori iesim din subiect, dar cand un om te jigneste cu cuvinte de genul "invatatura amara ca pelinul ", sau ca nu crezi in Duhul Sfant sau biblie, e mai greu smiley

Si ca sa nu mai vorbim in afara subiectului asi avea o intrebare despre ''Cina''

Aici ma invart printre evrei , unii cred in Yahushua Mesia iar alti nu.
Cea ce vad ma face sa ma intreb:
Cei ce nu cred in Mesia si ei se impartasesc cu painea si cu vinul, in fiecare Shabat, si sarbatori.

Majoritatea crestinilor nu cunosc faptul acesta , si majoritatea cred ca Yahushua a infiintat ceva nou pe care o numesc "Cina"
Parerea mea personala este ca El de fapt nu a infiintat ceva nou , dar a schimbat complet menirea a cea ce se facea deja la aceea ora, inlaturand doar mahrama a cea ce reprezentau paine si vinul .

A zis:
oridecateori veti face lucrul acesta, deacum sa-l faceti spre pomenirea Mea.

abdon
1886. Postat la 27/12/2009 17:13 - 5640z19h11m
Amin Frate Avodah, vreau sa iti spun, ca dupa barbita pe care o ai, cam am fi de o varsta, prin asta te indrum sa fi mai bland si rabdator cu pedro, este mai tinerel fata de noi, si are o ravna cu elan, in dragostea lui, cea tinereasca, ar vrea sa ii faca pe toti sa fie ca el.smiley

Pagina 2 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19405375 vizite unice Powered by PHP-Fusion