Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 3
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Despre "Pâinea" și "Rodul Viței" folosite la Cină
Dani
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
2817. Postat la 10/04/2010 09:48 - 5536z21h18m
sambataru a scris:
acizi, cred ca o expresie mai corecta ca aceasta nu exista. Am remarcat in multe postari, de parca numai avodah cu pedro ar fi, voi doi, trebuie sa fiti pentru adevar , nu impotriva, si daca sunteti, atunci ce e cu copilaria asta?

Daca voi doi care tineti Sabatul, va certati, si tinerii sambatari, vad lucrul acesta, veti starni "dizgratia" ca ei sa nu mai intre pe acest forum, iar alte confesiuni vor rade, si vor pastra postarile voastre ca un fel de circ, pentru atunci cand vor dori sa se mai distreze.

Fiti constructivi, nu caposi.

Cat despre vin, in Lege, arata ca jertfele, inclusiv cea de Pasti, nu se lua cu must, ci cu vin, iar Isus se afla in preajma sarbatorii Pastelui.

Tocmai pomeneam intr-o poastare să nu declansăm un circ mediatic pe acest forum si nu sa tinut cont de lucru acesta,ma intreb ce are rost sa ne mai postăm părerile noastre cu privire la adevarata credinta. E cred ca forumul sa infintat cu scopul de-a ne întari in credinta biserica,am observat ca multe postări se repeta si nu văd rostul acestor postări.

Fiti binecuvantati!
Dani
2842. Postat la 10/04/2010 17:54 - 5536z13h12m
Corect fiecare va da socoteala de alegerea pe care o face ,sunt deacord cu tine.

FITI BINECUVANTATI!
lnedelea
2861. Postat la 11/04/2010 09:41 - 5535z21h25m
Ca să vedeți că pe lângă pâine și azimă, respectiv vin și must mai sunt și alte păreri, vreau să vă spun că - mi-a spus odată un frate - în străinătate niște frați de la un cult creștin oarecare au luat Cina cu "Biscuiți" și "Coca Cola".

Ce părere aveți de aceasta?

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Lica
2870. Postat la 11/04/2010 17:13 - 5535z13h54m
Richard Wurmbrand spunea ca în închisoare deținuții credincioși au luat cina cu nimic pentru vin și...alt nimic pentru azimă....cerând binecuvântarea peste acel nimic și slujba decurgând exact ca și cum acele lucruri existau....desigur aici este vorba de o excepție...acele persoane vroiau să împlinească cuvântul și l-au împlinit în condițiile pe care le aveau (nu aveau nici mâncare...nici nu se pune în discuție să aibe vin și azimă). Nu spun că așa trebuie procedat în lipsa resurselor pentru cină ci dau doar un alt exemplu...care este...altfel (EXCEPTIE)

Cât despre ce ai spus tu Liviu...este total altă poveste...nici nu îmi vine să cred ce citesc...dapăi să mai fi deacord cu așa ceva...indiferent de cult acele persoane, cred eu, au făcut acest lucru din lipsa cercetării Scripturii (asta dacă este vorba în adevăr de credincioși...și nu de niste oameni care au facut asta în derâdere). ....șocant...

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Aurelc
2871. Postat la 11/04/2010 17:17 - 5535z13h49m
Cina da.. masa de seară, dar nu Paștele Domnului.. smiley
Citat VDC :1 Regi 12:31  Ieroboam a făcut o casă de înălțimi și a pus preoți luați din tot poporul, care nu făceau parte din fiii lui Levi.
32  A rânduit o sărbătoare în luna a opta, în ziua a cincisprezecea a lunii, ca sărbătoarea care se prăznuia în Iuda, și a adus jertfe pe altar. Iată ce a făcut la Betel, ca să se aducă jertfe vițeilor pe care-i făcuse el. A pus în slujbă la Betel pe preoții înălțimilor ridicate de el.
33  Și a jertfit pe altarul pe care-l făcuse la Betel, în ziua a cincisprezecea a lunii a opta, lună pe care o alesese după bunul lui plac. A Hotărât-o ca sărbătoare pentru copiii lui Israel, și s-a suit la altar să ardă tămâie.

1 Regi 14:7  Du-te, și spune lui Ieroboam: " Așa vorbește Domnul, Dumnezeul lui Israel: "Te-am ridicat din mijlocul poporului, te-am pus căpetenie peste poporul Meu Israel,
8  am rupt împărăția de la casa lui David, și ți-am dat-o ție, și n-ai fost ca robul Meu David, care a păzit poruncile Mele și a umblat după Mine din toată inima lui, nefăcând decât ce este drept înaintea Mea.
9  Tu ai făcut mai rău decât toți cei ce au fost înaintea ta: te-ai dus să-ți faci alți dumnezei și chipuri turnate ca să Mă mânii, și M-ai lepădat înapoia ta!
10  De aceea, voi trimite nenorocirea peste casa lui Ieroboam, voi nimici pe oricine este al lui Ieroboam, fie rob, fie slobod în Israel, și voi mătura casa lui Ieroboam, cum se mătură murdăriile, până va pieri.
11  Cel ce va muri în cetate din casa lui Ieroboam, va fi mâncat de cîni, și cel ce va muri pe câmp va fi mâncat de păsările cerului. Căci Domnul a vorbit."

Sincer să fiu, încă nu reușesc să pricep la ce folos cred unii că le este să imite lucrarea lui Dumnezeu, atâta timp cât știu sigur că Dumnezeu are reguli stabilite și că la El nimic nu e la voia întâmplării... Dacă sunt în închisoare sau în altă parte ( cum povestea și R.Wurmbrand) oare nu știe Domnul că ei nu pot să facă lucrarea Lui așa cum este poruncit, și în consecință nu le va pretinde să facă ceva imitat ?? Eu cred că El știe chiar mai bine... Exemplu e chiar întâmplarea cu acel prooroc ce a proorocit împotriva altarului și apoi în ciuda poruncii Domnului a intrat și a mâncat la cel care-l mințea. Știți ce sfârșit a avut și acel prooroc... Iar cei ce nu știu, să citească tot pasajul dintre citatele pe care le-am pus mai sus.
Doamne dă-ne înțelepciune să știm să deosebim ce e sfânt de ce nu este!

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Lica
2872. Postat la 11/04/2010 17:31 - 5535z13h35m
De-acord Ovi...am menționat că nu este un exemplu de urmat...ci încă o istorioară pe lângă cea a spusă de Liviu.

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Dani
2884. Postat la 11/04/2010 20:48 - 5535z10h18m
Ovi uni îsi iau spre osănda lor,dar asa ceva eu nu pot imagina sa iei cola cu biscuiti ca trupul domnului.De fapt Pavel vorbeste in corinteni 11 ca astfel de oameni mai bine ar manca acasă in cazul acelui cult crestin după părerea mea numai crestini nu se pot numi,acel cult ori nu a citit biblia ori chiar că își bat joc de cuvăntul lui Dumnezeu.
Aurelc
2887. Postat la 11/04/2010 22:34 - 5535z8h32m
Lica a scris:
De-acord Ovi...am menționat că nu este un exemplu de urmat...ci încă o istorioară pe lângă cea a spusă de Liviu.

Lică, sincer să fiu, se pare că scriam amândoi deodată la acele răspunsuri ( al tău e la 15:13 și al meu e la 15:17 minute postat smiley ) și eu nu știam că vei posta asta. Am scris exemplul lui Wurmbrand din amintire. Eu îmi amintisem de ceva caz similar în care parcă spunea că au substituit azima cu pâine și vinul cu apă . Poate nu am reținut eu bine ideea. Dar cert e că asemenea substituiri nu se fac în mod conștient și premeditat.

Sunt conștient că au existat de-a lungul istoriei excepții, și că vor mai exista în diferite domenii, dar pe astea DOMNUL știe cum le tratează. Și dacă face în cazul cuiva o excepție, nu înseamnă că face cu toți. Altfel nu ar mai avea regulile nici un sens din moment ce toate excepțiile sunt acceptate.
Și David a comis acel păcat al preacurviei și nu a fost omorât după lege, și mulți s-ar lua sau se iau după el, pt că a fost iertat... Dar a avut Dumnezeu grijă să facă dreptate. Și nu știu câtor dintre cei care speră în iertări ca a lui David le-ar place să pățească ce a pățit el.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
avodah
2888. Postat la 12/04/2010 01:30 - 5535z5h36m
lnedelea a scris:
Ca să vedeți că pe lângă pâine și azimă, respectiv vin și must mai sunt și alte păreri, vreau să vă spun că - mi-a spus odată un frate - în străinătate niște frați de la un cult creștin oarecare au luat Cina cu "Biscuiți" și "Coca Cola".

Ce părere aveți de aceasta?

Eu unul imi aduc aminte de Nadab si Abiahu,cei doi fi a lui Aron care au murit , din cauza ca nu au facut deosebire in lucrarea respectiva ci au luat-o cu usurinta ,
facand un lucru pe care El nu li-l poruncise
Lev 10.
La lucrarea din Noul legamant din nou suntem avertizati sa facem deosebire:
1 Corinteni 11:27 De aceea, oricine mănâncă pâinea aceasta sau bea paharul Mantuitorului în chip nevrednic, va fi vinovat de trupul și sângele Mantuitorului.
28 Fiecare să se cerceteze dar pe sine însuși, și așa să mănânce din pâinea aceasta și să bea din paharul acesta.

Tatal sa ne ierte pe toti , atunci cand si noi la randul nostru luam unele lucruri cu usurinta , sau nu le dam importanta cuvenita.

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
lnedelea
2894. Postat la 12/04/2010 13:52 - 5534z17h15m
Cred că în acest context trebuie sa revin cu o explicație: cina cu "Biscuiți" și "Coca Cola" nu a fost cu scop batjocoritor, ci dimpotrivă. Mai mult, după cum a fost scris, cei care au oficiat erau frați dintr-un cult serios, actual și foarte răspăndit în întreaga lume.

Cu referire al cele spuse până acum, fratele Richard Wurmbrand vorește și el în anumite predici de cine batjocoritoare făcute în închisorile comuniste, dar aici nu era cazul.

Este de notat și faptul că în puscărie, după cum mărturisește fratele Wurmbrand, s-a luat cina cu "nimic" și "nimic" de către frații care nu aveau cu ce sa realizeze acest act.

În acest context se nasc noi întrebări:
1. Oare este atât de important cu ce se ia cina sau ce se află în spatele acesteia?
2. De ce cina este o mare taina?

Și întrebările ar putea continua...

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
lnedelea
2913. Postat la 15/04/2010 19:02 - 5531z12h4m
Răspunsul meu la prima întrebare este ca e important și cu ce se ia cina și ce se află în spatele acesteia.

Poate cineva este de altă părere...

Moderator2
9094. Postat la 07/03/2011 18:32 - 5205z11h34m
Postarea fratelui Ivan Panas de la topicul "Sarbatoarea Azimilor" cu referire la "Rodul Vitei" a fost mutata aici.

Fratilor as dori sa discutam si de sangele lui Isus Hristos stim ca in bisericile noastre sant care iau must in loc de vin intrebarea mea ar fi cum e corect uni din fratii zic must --vin tot una este zic ca tot rod al vitei este dar cand e vorba de vin nu vor sa-l accepte.

Moderator
Lucia
9098. Postat la 07/03/2011 19:12 - 5205z10h54m
Frate Inedelea , acea ,,Cina",daca o putem numi asa , cu biscuiti si Coca Cola ,nu inteleg... din ce cauza au schimbat painea si vinul ?
Eu consider ca painea si vinul au o simbolistica sfanta si in cazul in care...presupunem ca painea si vinul imi vor lipsi , Domnul stie si nu ma va trage la raspundere ca in acel timp nu am putut sa iau CINA DOMNULUI.Voi astepta momentul in care voi avea la dispozitie PAINEA(azima) si VINUL.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
9165. Postat la 08/03/2011 15:44 - 5204z14h22m
Shalom.

Am lecturat cu atenție și interes, toate trei pagine din acest topic și eram să fug îngrozit de câte am găsit aici, cred că acest sub-titlu TOPIC a fost pus cu bună credință și eu tot cu bună credință îmi voi spune părerea.
Vreau să uit fermntațiile care au fost postate și, cred că fratele Ivan Panas a pus o întrebare sinceră și, eu tot sincer îmi spun părerea.
Ivan Panas a scris:
Fratilor as dori sa discutam si de sangele lui Isus Hristos stim ca in bisericile noastre sant care iau must in loc de vin intrebarea mea ar fi cum e corect uni din fratii zic must --vin tot una este zic ca tot rod al vitei este dar cand e vorba de vin nu vor sa-l accepte.

Mărturisesc că eu nu consum nici un fel de beutură amețitoare. Ca să nu fiu învinuit că susțin așa ceva, dar când îi vorba de ceva SACRU, dațimi voie să am pretenție să fie KOSHER (cașer).
Noi la acest eveniment sacru, nu folosim nici must, nici vin ci rodul viței!! Da mă explic; avem două posibilități, voi expune ce-a mai sigură, dar în acela-și timp și simplă.

Când se culeg strugurii, eu îi spun Lui Adonai (Domnului), a venit vremea ca să culeg acest rod al viței, pentru sărbătoarea Ta și, mă apuc și cleg câți-va struguri care sunt mai frumoși și mai sănătoși, să nu fie nici o boabă bolnavă, îi storc și îi pun într-un recipient, după toate regulile privind acest procedeu și Îi zic Stăpânului, primește-l poartă-i de grijă, că la vremea poruncită de tine, îl voi folosi, așa cum ți l-am încredințat, ROD AL VIȚEI, și punct.

Când vine vremae hotărâta de EL, merg și îl eu de acolo de unde I L-am încredințat, fiind sigur că nu îi coproducție, adică fiert, pus cu aspirină, s-au conservant, fiind amestecată și mâna omului.
Încă mai un amănunt dacă aș cumpăra struguri cu o zi sau două înainte și aș face must, în must este compoziția care il face să fermenteze, țărănește, după fermentare, drojdia rămâne la fund, iar lichidul este curat și poți să îl ții zeci de ani, dacă îl bei după o zi sau două, îl bei cu tot cu drojdia propriu zisă, adică, cu ferment cu tot.

Și încă un amănunt; când te rogi, și zici Lasă un strop din Sângele Sfânt de pe Golgota să vină peste mine, nu zici un litru, o jumătate, sau un deț (100 de mililitri), ci zici o picătură, un strop, este de-ajuns.
Eu nu fac nici must pentru consum cum se face, din cauza sănătății.
Asta este părerea mea despre rodul viței, ........ !!!

Șalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
gershom
9167. Postat la 08/03/2011 17:26 - 5204z12h40m
Frate Nică, nu știu dacă am înțeles eu bine sau nu, dar din prima parte a explicației despre procedura dumitale (cu culesul strugurilor) s-ar putea interpreta căci ''rodul viței" ar fi teascul sau coaja care rămâne după stoarcerea strugurilor.
Oare aceasta a-ți intenționat să spune-ți sau că ceea ce a-ți stors din struguri (adică zeama) puneți în recipient constituind rodul viței?
Vă rog să nu vă supărați pe mine, vreau numai o clarificare... poate sunt eu mai încuiat și nu înțeleg...ori sunt "saducheu" și le iau pe toate prea literal smiley

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
Nica Schirod
9171. Postat la 08/03/2011 18:26 - 5204z11h40m
Shalom.

Frate Gershom, primește acest nume, că altu nu am la îndemână, cu privire la rodul viței, eu știu că tu ști foarte bine ce am zis eu acolo, nu ești nici încuiat și nici saducheu, numai nu am specificat punct cu punct, că de fapt nu ai ce să cauți cu 4-5 struguri la presa unde se presează sute de kg. de struguri, și nici nu are ce căuta în vocabularul meu comina adică coaja strugurelui cum spui tu, din care se face răchie, na acum voi zice și pe înțelesul tău (sic).

Mă refeream la zeama care o turnăm în pahar atunci când este timpul hotărât și, este rodul viței.
Acum nu cred că nu ai înțeles, dacă nu , mai zimi ce nu am spus corect bine?.

Șalom

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

ivan panas
9205. Postat la 09/03/2011 19:43 - 5203z10h23m
SWALOM FRATE NICA nu am inteles adica nici must nicu vin si rod al vitei.Rod al vitei poate fi sau must sau vin daca este must ,mustul este oprit cu diferite metode pe care leat descris ,daca este vin ,vinul trebuie prelucrat adica dupa fermentare drojdia ramane jos adica la fundul recipientului in care se afla si atuncea vinul trebuie schimbat in alt recipient ca sa ramana curat fara drojdie.Mie mi se pare ca nu este de neglijat adica acest must sau vin cum se spune ca depinde de prezbiter cum il da el ca totusi este un simbol al sangelui lui ISUS HRISTOS si sangelei lui a fost curat dar in must exista drojdiei .In Geneza 14:18 Melhisedec,inpatatul salemului a adus paine si vin :el era preotul al DUMNEZEULUI Celui Prea Inalt si daca Milhesedec a adus vin atunci cred ca era vin curat.As dori sami spuneti frate NICA parerea dumneavaastra direct vin sau must .Cred ca acest lucru nu este de nedeglijat caci are o simnificatie foarte mare. Va rog sa nu va suparati pe mine de intrebarea acesta ,Dumnezeu sa va BINECUVINTEZE sa ne BINECUVINTEZE pe noi pe toti si sa ne zidim uni pe alti,MULTA PACE.

IVAN
CorneliuS
9206. Postat la 09/03/2011 19:45 - 5203z10h22m
Din cate am inteles eu acea "zeama" se mai poate numi si "vin" dupa ce sta sase luni in acel vas.
Mi se pare foarte corect, si acea zeama este curata, mizeria lasandu-se la fund sau este eliminata prin fermentare.

Este cel mai bun si curat "rod al vitei".

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
Nica Schirod
9208. Postat la 09/03/2011 20:38 - 5203z9h28m
Shalom.

Fratele Ivan Panas a scris As dori sami spuneti frate NICA parerea dumneavaastra direct vin sau must .Cred ca acest lucru nu este de nedeglijat caci are o simnificatie foarte mare. Va rog sa nu va suparati pe mine de intrebarea acesta ,Dumnezeu sa va BINECUVINTEZE sa ne BINECUVINTEZE pe noi pe toti si sa ne zidim uni pe alti,MULTA PACE.

Frate Ivan, răspund cu plăcere, întrebării tale pusă fără răutate și, cu mult bun simpț.
În ce privește tehnologia, ai spus foarte corect,ca să ții mustul fără alte chimicale șase luni, nu se poate.
Răspund sincerității tale...... Nu părerea. Încredințarea ,, V I N !!

Frate Corneluț, mulțumesc pentru complectare, mai ales, că nu pui și tu întrebări, cu privire în ce constă rodul viței și, cred că majoritatea cred ca și noi.

Dacă cine-va este sincer, și crede că lucrarea în care este folosit rodul viței este sacră, nu mai are loc o mie și una de îndoieli, de comentarii, că de ce așa și nu așa, încă odată, mai Cașer de cât așa cum am spus mai sus nu cred că se poate.

Așa că Elohim (Dumnezeu) să curățească, să binecuvinteze și să sfințească rodul viței pe care îl vom folosi încurând, la vremea hotărâtă de El.

Șalom.

fullban10
9437. Postat la 16/03/2011 19:25 - 5196z10h41m
Am primit un indemn de-a posta pe acest topic cu o incredintare noua ( la mine. Ca ea e veche de la cina Domnului).
Un grup de 7 frati si surori se pregatesc pentru a primi pe Domnul Isus prin botez si am participat la cursurile lor. Astfel mi-am revizuit toate cunostintele, si desi le stiam, acum parca le vedeam intro alta lumina. ( Sa stiti ca e un exercitiu bun sa participam la cursurile de botez).
Jertfa de pe Golgota si ruperea perdelei, a îcheiat trecutul :
- a cazut cutitul din mana preotului care savarsea jertfa de seara, mielul ramanand in viata
si arata viitorul- Mielul este viu.
Cina Domnului:
- slujire
- frangere: acesta este trupul Meu, care se frange pentru voi; sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea ( 1 Corinteni 11;24) Aluatul nedospit ( nefermentat cu ajutorul drojdiei)
- legamant nou: acest pahar este legamantul cel nou in sangele Meu: sa faceti lucrul acesta spre pomenirea Mea, oridecateori veti bea din el. ( 1 Corinteni 11;25) Vinul nefermentat datorita drojdiei.
Acum ziceti si voi. Cum sa mananci paine nefermentata care e trupul lui Isus si sa bei vin fermentat care este sangele Lui? Trupul si sangele nu fac parte din acelas Isus?
" Pentruca, oridecateori mancati din painea aceasta si beti din paharul acesta, vestiti moartea Domnului, pana va veni El. De aceea ORICINE mananca painea aceasta si bea paharul Domnului in CHIP NEVREDNIC, va fi vinovat de trupul si sangele Domnului. Fiecare sa se cerceteza dar pe sine insus, si asa sa manance din painea aceasta si sa bea din paharul acesta. Caci cine mananca si bea, isi mananca si bea OSANDA lui insus, daca nu deosebeste trupul Domnului. Din pricina aceasta sunt intre voi multi neputinciosi si bolnavi, si nu putini dorm." ( 1 Corinteni 11;26-30)

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Pagina 3 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19404847 vizite unice Powered by PHP-Fusion