Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Despre "Pâinea" și "Rodul Viței" folosite la Cină
fullban2
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
9443. Postat la 16/03/2011 20:58 - 5196z9h2m
in original este scris PINE - In romaneste
ARTOS -IN GREACA = PINE OBISNUITA

AZIMA -in romaneste
AZUMUS - IN GREACA = PINE NEDOSPITA

ISUS A LUAT O PINE( ARTOS) SI A FRINTO
NU E SCRIS ;A LUAT O AZUMOS

PINEA ESTE PINE SI AZIMA ;AZIMA

Lucia
9450. Postat la 17/03/2011 09:17 - 5195z20h43m
Frate sword, sotul meu a lucrat in Irak si acolo bastinasii mancau azimi(nu puneau drojdie pentru ca din cauza calduri se strica imediat) pe care le numeau paine.
Cand s-a infiintat Cina Domnului era de Pasti si atunci se manca azimi, deci deducem ca acea Paine era de fapt Azima.Simbolistic Drojdia reprezinta Pacatul si Painea de la Cina Domnului reprezinta Trupul Domnului Isus-fara Pacat.De aceia am spus eu ca nu putem inlocui nimic din ingredientele Cinei Domnului, toate au o simbolistica sfanta ,chiar si spalarea picioarelor inainte inseamna smerenie ,iertare slujire intr-un cuvant Taina Evlaviei, ce conduce la acesta Jertfa pe care o mancam.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban2
9457. Postat la 17/03/2011 15:19 - 5195z14h41m
Nu o sa intram in teoria pinei ;dar Ysraelitii mincau azime(matzos)
cind era poruncit ...in rest mincau pâine obisnuita.Cit despre simbolul pacatului
cele doua pâinii dospite de la cinzecime erau si ele un simbol al pacatului??
Pâinea este pâine indiferent cine o manânca a Babilonienilor din Irak ori Persienilor din Iran ori Evreilor din Ysrael pâinea este pâine si azima este azima .. si nu trebuie sa adaugam noi la ce e scris ..sau sa presupunem ..este scris ,avem acoperire
nu e scris adaugam... de fapt nu pot eu sa schimb o traditie mostenita din batrini.

izreelpop
9753. Postat la 25/03/2011 18:45 - 5187z11h15m
Ce bine ca au ramas evreii,
de la ei luam paine si vin
subiect inchis
motiv,;cunostinta ,supraveghere,materie pura prelucrare pura etc
Lucia
9763. Postat la 25/03/2011 21:03 - 5187z8h57m
Subiect inchis?!De ce?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
izreelpop
10017. Postat la 02/04/2011 15:35 - 5179z15h25m
DIN MOTIVE DE A SE CREA O RELIGIE NOUA CACI IN IUDAISM NU ISI AVEAU LOCUL TREBUIA SA INVENTEZE SI UN PASTE FALS LA CARE SAI GASEASCA UN SUPORT BIBLIC SI ASA A APARUT CINA SAU INPARTASIA CARE CREAZA MULTA COFUZIE SI INCERTITUDINE SI ACEST TIP DE LUCRU IL CARACTERIZEAZA PE CEL RAU
Crestinismu. este un babilon unde gasesti de toate mai putin ADEVAR crestinismul accepta pine de toate felurile probabil 6 tipuri;rodul vitei vreo 6 feluri ca timp probabil 6 variante
DIVINITATEA spune lucruri clare si precise nu lasa loc de intrpretare AZIMA SI VIN
Aurelc
10023. Postat la 02/04/2011 17:19 - 5179z13h41m
sword of god a scris:
in original este scris PINE - In romaneste
ARTOS -IN GREACA = PINE OBISNUITA

AZIMA -in romaneste
AZUMUS - IN GREACA = PINE NEDOSPITA

ISUS A LUAT O PINE( ARTOS) SI A FRINTO
NU E SCRIS ;A LUAT O AZUMOS

PINEA ESTE PINE SI AZIMA ;AZIMA

Eu aș propune mai bine să ne rugăm Domnului să ne ajute să înțelegem dacă scopul cu care a fost folosit în citatul de mai sus cuvântul pâine a fost ca să documenteze că avea sau nu aluat sau să arate că era ceva întreg, care s-a împărțit frățește, la toți.

Sau dacă unii precum cuviosul sword of god au așa darul traducerii și interpretării limbilor și implicit a scripturilor ( pentru că văd că îndrăznești să pomenești de "original"... pe care nu l-a văzut nimeni din cei ce trăiesc în zilele noastre, pentru că ceea ce există în zilele noastre sunt niște copii ale unor alte copii, cine știe a câta generație...) aș ruga să-mi spună de ce este scris de 2 ori în acest pasaj cuvântul pâine devreme ce ei se aflau în timpul praznicului Azimelor și pe întreg întinsul țării nu trebuia să se găsească aluat?
Citat VDC: Luca 24:29  Dar ei au stăruit de El, și au zis: "Rămâi cu noi, căci este spre seară, și ziua aproape a trecut." Și a intrat să rămână cu ei.
30  Pe când ședea la masă cu ei, a luat pâinea; și, după ce a rostit binecuvântarea, a frînt-o, și le-a dat-o.
31  Atunci li s-au deschis ochii, și L-au cunoscut; dar El S-a făcut nevăzut dinaintea lor.
32  Și au zis unul către altul: "Nu ne ardea inima în noi, când ne vorbea pe drum, și ne deschidea Scripturile?"
33  S-au sculat chiar în ceasul acela, s-au întors în Ierusalim, și au găsit pe cei unsprezece și pe cei ce erau cu ei, adunați la un loc,
34  și zicând: "A înviat Domnul cu adevărat, și S-a arătat lui Simon."
35  Și au istorisit ce li se întâmplase pe drum, și cum L-au cunoscut la frângerea pîinii.

Poate ne va aduce un asemenea citat puțină lumină nouă, celor neștiutori și tineri deoarece văd că sunt unii ce le știu și pe acestea cu traducerile grecești și evreiești. Eu nu mă număr printre aceia, ci mereu am nevoie să învăț...

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban2
10046. Postat la 02/04/2011 21:22 - 5179z9h38m
aurelc; luca 24 v 29 se refera la pinea intristari deci =azumos(deotro 16 v3 )
pinea dinainte de Praznicul azimilor este ;pine obisnuita (ioan 13 v1-2)
se poate intelege din text ce fel de pine este

sigur ca Yahshuah in perioada celor 7 zile de azimi nu a mincat decit azima;dupa lege

Dar inainte de praznic a mincat pine obisnuita ..nu era nici o porunca inpotriva

cit despre nestiutori ...pardon nu cred ca un prez ,fiul unui prez e atit de nestiutor !!!putin ignorant ,da admit asa am fost si eu si pentru mult timp

ce se intelege prin original? ok! scripturile timpuri care inca se pastreaza in forma originala ; ma refer la codexsinaiticus si probabil codexvaticanus
care sint datate in sec 2-3 dupa teologi greci si sec 4 dupa cei catolici
scrierile alexandrine sint datate din al doilea secol- iti dau dreptate ca originalul scris de mina apostolilor nu exista pina in prezent
doar copii dupa original..care sint considerate autentice deci canonice

Aurelc
10048. Postat la 02/04/2011 21:44 - 5179z9h15m
Dragul meu, intenționat te-am citat mai sus, pentru că ai afirmat că "pâine cu aluat" este "artos" și "fără aluat" e "azmus".

Nu mi-ai răspuns la întrebare și deci o repet: Ce cuvânt scrie în originalul de care pomenești în Luca 24:30 și 35 artos sau azmus? Scurt și la obiect, nu mă lua cu filosofia că eu am întrebat strict de traducere nu de ce deduci sau constați dumneatale. Ai început să faci explicații de traducător, te rog nu mă lăsa în ceață și tradu și acest pasaj.

Nu sunt ignorant deloc, chiar recunosc în public a nu știu câta oară că am o sumedenie de lucruri de învățat și că nu știu mai nimic. Doar ce bunul Dumnezeu în îndurarea Lui îmi descoperă. În rest sunt tare neștiutor și privesc spre înțelepciunea venită de sus ca la una din cele mai mari comori ce le poate purta omul în el atâta timp cât viețuiește pe pământ. Deci mă rog permanent Domnului să-mi dea înțelepciunea Sa ca să pot înțelege lucrurile care trebuie să le înțeleg.

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
fullban2
10050. Postat la 02/04/2011 21:53 - 5179z9h7m
cuvintul e pine -artossmiley

Aurelc
10053. Postat la 02/04/2011 22:16 - 5179z8h43m
Mulțumesc.
Deci în înțelegerea mea, așa cum se explică faptul că în ziua învierii Mântuitorul a frânt pâinea, și este folosit cuvântul "pâine" cu toate că semnificația cuvântului ar fi "pâine cu aluat" ( artos, dacă așa spui) tot așa înțeleg că în seara în care a instituit Paștele Noului Legământ, a luat " o pâine" dar aceasta a fost pregătită în prealabil de Ucenici, pentru că Mesia îi trimisese intenționat să pregătească lucrurile și nici aceasta nu a avut aluat smiley e folosită doar expresia aceasta " a luat o pâine" pentru că voia să ne arate simbolul a ceva întreg, nu să specifice acolo dacă avea sau nu aluat. Înțelesul dacă trupul Domnului Isus a avut sau nu păcat și că aluatul în acel caz simbolizează păcatul se deduce din altă parte, ca de exemplu din 1 Cor 5:7. Acolo aluatul este păcatu, iar rebȘaul cum îi spun mesianicii ne învață să fim " fără aluat", deci fără păcat.

Dacă Domnul Isus ar fi folosit pâine dospită ca element care să reprezinte Trupul Lui... atunci ar fi mare problemă, pentru că nici măcar la vreo jertfă literală, nu se mânca pâine cu aluat, decum să spui că "pâinea" care reprezenta Trupul Mântuitorului conținea aluat? Asta ar fi una din cele mai mari aberații pe care le-am aflat până acum. Le-am observat într-adevăr din copilărie la Bis. Ortodoxă, că vedeam la prieteni și vecini dar nu le-am băgat în seamă, pentru că sunt nereprezentative pt. mine actele lor de cult. Tradiția e tradiție și Biblia e Biblie. Fiecare cu ce alege.

fullban2
10054. Postat la 02/04/2011 22:27 - 5179z8h33m
Numai un lucru Shaul(pavel) nu se refera aici la aluatul pini ci la invatatura;.. ca de altfel Yahsuah cind ai invata pe ucenici sa se fereasca de aluatul fariseilor si al lui irod

Moderator5
26513. Postat la 05/01/2015 17:24 - 3805z12h36m
Am mutat postările de la subiectul ,,Cină sau Împărtășire,, deoarece discuția pe tema aceasta veți continua aici, vă rugăm să fiți mai atenți unde postați pe viitor.

Moderator5

Ionica a scris:

Shalom aleichem!

Must sau ... vin?

O parere a unei evreice mesianice.
https://otnielabattzion.wordpress.com/mesianismprotestantism-2/must-sau-vin/

Valentina a scris:
E o problema. Protestantii sunt oamenii veniti , din lume, cum avem obiceiul de-a spune. Oamenii care au lasat pacatele, si unul este chiar betia, si au primit pe Iisus ca Mantuitor personal. Ei se lupta inca cu patimile vechi. Daca ii dai vin la Cina, risti sa-i starnesti firea pamanteasca inca fragila.
Ma gandesc. Pentru a nu fi initiatorul reinvierii patimilor ascunse, biserica a hotarat ca la Cina sa fie in pahar must. Nu cred ca mantuirea ne va fi luata, deoarece la Cina am avut in pahar must.

Ionica a scris:
Shalom,

E o frica neantemeiata. Paganii au venit la crestinism tot din lume. Si eu sunt protestant venit din lume si iau Cina cu vin, cum este scris. Nu e nici o problema daca inghiti odata. Mai bine sa respectam adevarul si sa fim loviti in rgoliu, decat sa respectam orgoliul si sa incalcam cuvantul.

Tocmai ca sectele periculoase din antichitate luau Cina cu apa sau must sau amestecau vinul cu apa... nu fiind bazati pe ce este scris, ci impinsi de diferite frici sau credinte false.

O gura de vin nu va face nimanui rau.

Valentina a scris:
Eu zic NU. Nu are ce cauta vinul in paharul crestinului care are ca tinta cerul.
Categoric, pe noul pamant , in pahar, nu va fi vin.

Ionica a scris:
Shalom aleichem,

Evreii din timpul Domnului Ieshua, au urmat o dreptate a lor insisi. Au tinut la "dreptatea" lor, care de fapt nu era dreapta. Sa fim atenti sa nu cadem si noi in aceasta cursa, urmarind exclusiv avantajele neconsumarii vinului. Cuvantul lui Dumnezeu a fost da si amin in toate timpurile. Ce permite el, stie de ce o face si este drept, chiar daca noi, din pricina gandirii noastre limitate, nu vedem aceasta dreptate. Vinul fermentat are efecte curative in tratarea diferitelor boli.

Va invit sa cititi acest articol:
TRATAMENTE NATURISTE CU VIN
"Oamenii cunosc din vechime,de peste doua mii de ani,efectele deosebite pe care le are unul din cele mai vechi medicamente-vinul (TRATAMENTE CU VIN).
Inca din vremea lui Hipocrate,se folosea vinul pentru SCADEREA FEBREI,spalarea ranilor,pentru fortificarea unui bolnav ce nu mai avea pofta de mancare dupa ce trecuse printr-o boala grea."
http://www.farmacianaturala.com/farmacia%20naturala%20pgina%202.html

Deci stie Dumnezeu mai bine ca noi, de ce a permis sa se consume vin, chiar daca poate fi periculos. Haideti sa nu ii dam noi lectii lui Dumnezeu!
Cuvantul care descrie ce a baut Noe - IAIN - este acelasi cuvant folosit peste tot in scrierile ebraice. Vinul a fost de vina sau Noe? De ce sa dam vina pe obiecte si lucruri si nu pe slabiciunile noastre?

Priviti aici anazliza versetului din Geneza 9:21
Text Analysis
Str Translit Hebrew English Morph
8354 [e] way-yê-čət וַיֵּ֥שְׁתְּ And he drank Verb
4480 [e] min- מִן־ of Prep
3196 [e] hay-ya-yin הַיַּ֖יִן the wine Noun
7937 [e] way-yič-kār; וַיִּשְׁכָּ֑ר and became drunk Verb
1540 [e] way-yim91;-gal וַיִּתְגַּ֖ל and he was uncovered Verb
8432 [e] bə-m91;ō-wm33; בְּת֥וֹךְ within Noun
168 [e] r17;ā-ho-lōh אָהֳלֹֽה׃ his tent Noun

Si aici analiza versetului din Deuteronom 14:26
Text Analysis
Str Translit Hebrew English Morph
5414 [e] wə-nā-m91;at-tāh וְנָתַתָּ֣ה and you shall bestow Verb
3701 [e] hak-ke-sepm2; הַכֶּ֡סֶף money Noun
3605 [e] bə-m33;ōl בְּכֹל֩ for all Noun
834 [e] r17;ă-čer- אֲשֶׁר־ that Prt
183 [e] tə-r17;aw-weh תְּאַוֶּ֨ה lusts after Verb
5315 [e] napm2;-čə-m33;ā נַפְשְׁךָ֜ your soul Noun
1241 [e] bab-bā-qār בַּבָּקָ֣ר for oxen Noun
6629 [e] ū-l87;am9;-m9;ōn, וּבַצֹּ֗אן or for sheep Noun
3196 [e] ū-l87;ay-ya-yin וּבַיַּ֙יִן֙ or for wine Noun
7941 [e] ū-l87;ač-čê-m33;ār, וּבַשֵּׁכָ֔ר or for strong drink Noun
3605 [e] ū-l87;ə-m33;ōl וּבְכֹ֛ל or for all Noun
834 [e] r17;ă-čer אֲשֶׁ֥ר that Prt
7592 [e] tič-r17;ā-lə-m33;ā תִּֽשְׁאָלְךָ֖ desires Verb
5315 [e] napm2;-če-m33;ā; נַפְשֶׁ֑ךָ your soul Noun
398 [e] wə-r17;ā-m33;al-tā וְאָכַ֣לְתָּ and you shall eat Verb
8033 [e] čām, שָּׁ֗ם there Adv
6440 [e] lipm2;-nê לִפְנֵי֙ in the presence Noun
3068 [e] Yah-weh יְהוָ֣ה the LORD Noun
430 [e] r17;ĕ-lō-he-m33;ā, אֱלֹהֶ֔יךָ your God Noun
8055 [e] wə-¶ā-mam17;-tā וְשָׂמַחְתָּ֖ and you shall rejoice Verb
859 [e] r17;at-tāh אַתָּ֥ה you Pro
1004 [e] ū-l87;ê-m91;e-m33;ā. וּבֵיתֶֽךָ׃ and your household Noun

Moderator
fullban10
26516. Postat la 05/01/2015 19:52 - 3805z10h8m
Si cu celelalte versete din Biblie in care se scrie sa ne ferim de vin?
Ce a facut vinul in viata preotilor, in viata imparatilor? Lot?
La vindecarea ranilor si la frectiismiley, da.

Vinul a fost de vina sau Noe? De ce sa dam vina pe obiecte si lucruri si nu pe slabiciunile noastre?
Da, chiar asa de ce sa dam vina pe obiecte si lucrurismiley Ce vina sa fi avut ochiul, de scrie sa fie scos, sau mana si piciorul sa fie taiata?

Toata Scriptura , frate, toata Scriptura.

Si tu crezi ca la masa de pe noul pamant , Domnul Iisus ne va turna in pahar vin?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Ionica
26518. Postat la 06/01/2015 08:22 - 3804z21h37m
Dupa aceasta optica ar trebui interzise:
- toate alimentele caci produc obezitate, boli,
- toate cutitele caci multi s-au taiat cu ele, ba chiar s-au comis si crime
- toate automobilele, caci au fost multe accidente mortale
Si lista ar putea continua.

Vinul se va bea altfel, acolo va fi totul innoit. De exemplu. Cerul nou va fi exact la fel ca cerul sub care a trait Adam. Si pamantul nou va fi exact ca acel pamant pe care a trait Adam. De ce crezi ca Noe nu s-a inbatat inainte de potop, dar s-a imbatat dupa potop? Pentru ca cerul s-a stricat. Adica... Cerul (bula) acela de apa, sub care se afla pamantul, a cazut pe pamant si de acum razele ultraviolete ale soarelui afectau totul, aducand moarte.
Ca sa fim protejati ar trebui sa umblam cu o ubrela de beton. Conditiile acestea atmosferice noi, au produs schimbari peste tot. Presiunea aerului a devenit mai mica, ceea ce a dus la disparitia dinozaurilor, narile lor mici nemaiputand inspira suficient oxigen. Procesul de dezintegrare si fermentatie a crescut mult, asa ca daca inaite de potop nu te puteai imbata nici cu o galeata cu must, acum te imbatai si de un litru. Nestiind acestea, Noe s-a imbatat din primul rod al vitei. Deci pe noul pamant vor fi refacute conditiile de vietuire de la inceput, mustul va sta mai mult, fiindca procesul de fermentatie va fi mai mic.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lucia
26529. Postat la 06/01/2015 16:34 - 3804z13h25m
Ionica, ma uimesti!smiley

Sustii ca procesul de fermentatie, ACUM a crescut mult, si sa inteleg ca vinul este foarte tare, si imbata rapid!

Vinul se va bea la fel cum s-a baut IN SEARA cand Hristos a substituit Mielul cu Trupul Sau ,simbolic vorbind, prin PAINE-AZIMA si VIN.
Numai ca cei care cred ca Hristos va Imparati in cer si nu pe paman, inventeaza... ca sa le iasa teoriile.
Hristos va imparati in Israel, asa ca linistit va veni si va bea vin cu apostolii si toti ai Sai, asa cum a spus El.

Ionica
26533. Postat la 07/01/2015 06:54 - 3803z23h5m
Shalom,
Am fost invitat sa vizionez un film despre creatie si despre conditiile pamantului dinainte de potop. Acolo am aflat multe lucruri interesante.
Apa care s-a ridicat, nu trebuie vazuta ca un inel de apa sau mai multe inele, cum are Saturn, ci ca o uriasa bula de apa.
Biblia arata asa:
La inceput tot pamantul era invelit in apa. Apoi, apele au fost separate. Vulcanii de sub pamant au fost pusi in actiune si gazele emanate de ei, au ridicat o cantitate uriasa de apa. E ca si cum ai umfla un balon. Apoi a fost scos pamantul de sub apa ce a ramas jos pe pamant. Etc.. Conditiile de viata erau altele, erau perfecte si aceste conditii vor fi refacute cum a fost la inceput.

Nu trebuie sa ne imaginam ca Dumnezeu care a facut omului o locuinta asa de minunata, lui nu si-a facut... Si atunci de ce si-ar abandona locuinta? Nu, cei din cer vor ramane in cer, la fel ca si cei dusi - rapiti la cer.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lucia
26537. Postat la 07/01/2015 10:54 - 3803z19h6m
Dragii mei, hai sa ramanem la subiec!
Substituirea Mielului Pascal cu Azima si Vinul, simbolic vorbind, Hristos a vrut sa demonstreze importanta acestui act, seriozitatea cu care trebuie sa fim inzestrati atunci cand luam parte la el, ne face sa intelegem ca prin credinta vedem Jertfa care ne-a dat viata si prin acest act VESTIM MOARTEA DOMNULUI.
Deci, felul in care trebuie sa fie painea, fara drojdie, simbolizeaza ca in Hristos nu exista pacat(drojdie).Deasemeni, vinul simbolizeaza sangele ce a curs, si la Cina cea de taina, nu a fost nici suc, nici alte lichide...asa ca ar trebui sa facem ce a facut Mantuitorul in seara in care a fost vandut...

Nica Schirod
26548. Postat la 08/01/2015 09:02 - 3802z20h58m
Shalom.

Scumpii moșului, am zis că stau pe margine, că-i mai ușor să observi lucrurile și amănuntele când privești, dar chiar cu riscul că iar voi da material cuiva să mă înțepe ca de obicei, trebuie să încerc să vă chem la o analiză dreaptă, fără să susținem doctrine, practici sau păreri fără Biblie.
Văd că foarte ușor se ajunge la așa zise dispute cu privire la Materia Primă, care se numește "Pâine și Rodul Viței, sau: Trupul și Sângele Domnului Yeshua ha Mashiah".
Dacă ne uităm atenți la sinceritatea din toate confesiunile religioase, vom observa, că este exact, ca părerile noastre de aici, am zis păreri, pentru că de multe ori se lasă Biblia la o parte și susținem .....
Eu cred din toată inima că: Jertfa de pe Golgota, este Sfântă, Sacră. Această Jertfă, este Domnul nostru Yeshua ha MashiYah, care este Sfânt, Sacru.
Materia Primă care simbolizează, Trupul și Sângele Domnului Yeshua, este Sfântă Sacră.

Întreb: Dacă tu care citești, gândești, comentezi, ar trebui să faci pâinea care va trebui să simbolizeze, Trupul Domnului Yeshua, și ai pune ca ingrediente, pe lângă; făină, apă și sare și alt ceva, de pildă drojdie, această materie, va fi vreodată, Sfântă , Sacră? Aștept răspunsul tău.
Dacă Rodul Viței, care va trebui să Simbolizeze, Sângele Domnului Yeshua, tu pui în el, de pildă; zahăr, miere, condimente și fiert, sau alte tehnologii, ca să fie mai gustos, va fi vreodată, Sfântă, Sacră ?
Dacă tu pui în el cine știe ce minuni, sau îl fierbi, ca să rămână must, va putea vreodată să simbolizeze, Sângele Domnului Yeshua care este Sfânt, Sacru?

După ce veți răspunde la ceste întrebări, sau după băgarea bețelor în roate, poate mă voi încumeta să duc până la capăt cum văd eu lucrurile, nu ca să mă trezesc la urmă, că am lucrat Fără Lege!!!

Și mult respect di partea; moșului Nică.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lucia
26551. Postat la 08/01/2015 11:03 - 3802z18h57m
Frate Nica, doresc sa vorbesc un pic despre drojdie, denumit in Scripturi "aluat", si fiind privit ca simbolizand impuritatile si raul.
In toate darurile de pe altar era interzisa painea cu aluat, deasemeni si la Pasti, ajungand aici, va trebui sa intelegem ca painea pe care a frant-o Mantuitorul, nu putea fi decat o paine fara drojdie(aluat).
Deci, cunascatorii Cuvantului, se vor feri sa foloseasca Paine dospita la cel mai mare act de dupa moartea Celui care a substituit Mielul cu Trupul Sau.
Daca luam in mod serios si cu toata responsabilitatea, si nu in ultimul rand, plini de credinta, ACEST ACT, ca fiind de o importanta vitala in vietile noastre, vom respecta Cuvantul, si nu ne vom incumeta sa bagam aluat in painea folosita la acest eveniment, pentru ca daca aluatul in TOATA Biblia este vazut ca ceva rau, impur, nu cumva eu sa spun la ceva rau, bun...avand in vedere ca Painea aceasta, simbolizeaza pe Fiul, curat si fara pata.
Zic dar, da-ne Doamne intelepciune!

Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19404838 vizite unice Powered by PHP-Fusion