Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Cina
Pagina 5 din 5 << < 2 3 4 5
Deconectat RE: Despre "Pâinea" și "Rodul Viței" folosite la Cină
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
26554. Postat la 08/01/2015 17:16 - 3802z19h1m
Shalom.

Scumpa moșului Lucica, eu nu am zis că poate cineva să pună, sau pune drojdie/aluat în pâinea care va trebui să simbolizeze trupul Domnului Yeshua, am zis că dacă ar pune, ce s-ar întâmpla?
Eu în ce mă privește, nici nu vreau să gândesc așa ceva, Doamne ferește.

Shalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lucia
26555. Postat la 08/01/2015 18:00 - 3802z18h17m
Frate Nica, am spus eu asa ceva?
Eu doar am intarit ce ai scris mai sus.
Adica, PAINE FARA ALUAT!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
26557. Postat la 08/01/2015 20:23 - 3802z15h54m
Daca drojdia in azima o face impura, cum de alcoolul din vin nu-l face impur?
Drojdia are aceiasi actiune ca alcoolul. Daca pui in faina, drojdie de vin, iese o paine foarte gustoasa.
Deci frate Nica, daca framantam faina cu vin , azima este Sacra?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
26559. Postat la 08/01/2015 20:36 - 3802z15h41m
Nica Schirod a scris:
Shalom.

Scumpa moșului Lucica, eu nu am zis că poate cineva să pună, sau pune drojdie/aluat în pâinea care va trebui să simbolizeze trupul Domnului Yeshua, am zis că dacă ar pune, ce s-ar întâmpla?
Eu în ce mă privește, nici nu vreau să gândesc așa ceva, Dpoamne ferește.

Shalom.

Eu cred ca ar creste, dospi...frate Nica.Galateni 5:9

Lucia
26597. Postat la 13/01/2015 12:57 - 3797z23h20m
Daca s-ar pune aluat in painea, s-ar nesocoti Trupul Domnului, si in consecinta s-ar lua in chip nevrednic.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
boier_ioan
27483. Postat la 07/11/2015 21:47 - 3499z14h30m
La toate jertfele din vechiul testament se aduga numai vin si nu se mentioneaza nicaieri de must. Painile care se aduceau la toate jertfele erau nedospite. La Pasti se manaca 7 zile fara drojde sau aluat (dospitura). Daca s-ar lua cu must, acesta ar fi cu drojdea in el, si nu ar fi dupa biblie.

Si viata vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu adevarat si pe Isus Hristos pe care l-ai trimis Tu (Ioan 17:3)
alin
27486. Postat la 08/11/2015 19:47 - 3498z16h30m
Pace Voua

Amintesc cateva lucruri. Cuvantul must ce apare in biblile noastre vine de la cuvantul latin mustum ce inseamna tanar sau nou. Ei numeau sucul stors din strugure vinum mustum adica vin tanar/nou, cea ce noi numim pe scurt doar must. In multe traduceri si in multe limbi unde la noi apare cuvantul must, la ei in biblie scrie direct vin nou sau tanar. Deci in consecinta e numit tot vin. Primul rod al vitei

Fratele Ioan spunea ca mustul are drojdie, si cum el este stors direct din strugure, la randul lui strugurerele are drojdie. Acum apare intrebarea : Pot sa mananc struguri in praznicul pastelui? Ca daca ar avea drojdie nu se poate. Si nu doar sucul de strugure fermenteaza...si de mere, pere, prune etc

Pace voua
Nica Schirod
27487. Postat la 08/11/2015 21:07 - 3498z15h10m
Să fie multă pace de la Divinul, Regele universului.

Frate Alin, interesantă problemă ai extras din teoria drojdiei mustului ne fermentat!?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
alin
27491. Postat la 11/11/2015 18:33 - 3495z17h44m
Pace voua

Am cautat sa vad ce alimente mananca evreii in praznicul pastelor. Atat struguri cat si must cat si vin , ei le consuma. Asa ca teoria asta cu drojdia in must cade. Ei stiu foarte bine ce mananca.

Drojdia apare cand mustul se "strica" si intra in fermentare.
emil_nedelea
27494. Postat la 12/11/2015 11:50 - 3495z0h27m
Teoria asta cu drojdia in must nu cade pentru ca exista in mustul stors o cantitate mica de drojde care face ca mustul sa fermenteze. Ca sa se opreasca mustul din fermentatie trebuie sa se intervina asupra lui prin anumite metode descoperite de oameni si nu de Domnul.

Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie! (Iacov 1:19)
Ionica
27504. Postat la 23/11/2015 13:54 - 3483z22h23m
Evreii nu au avut niciodata interdictie de la bauturile spirtoase (tari). Era criticata betia nu bautura. Singura interdictie era adresata nazireilor, si partial preotilor, care nu aveau voie sa bea inainte de a intra in slujba.

Deuteronom 14:26 Acolo, să cumperi cu argintul acela tot ce vei dori: boi, oi, vin și băuturi tari, tot ce-ți va plăcea, să* le mănânci înaintea Domnului Dumnezeului tău și să te bucuri tu și familia ta.

"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Lavi
27505. Postat la 23/11/2015 20:24 - 3483z15h53m
Shalom,
Nu vă mai necăjiți,
citiți Eclesiastru capitolul 3 cu versetul 14.
Cu privire la rodul viței care se bea, să fie așa cum scrie la Eclesiastru.

emanolake
27506. Postat la 23/11/2015 20:40 - 3483z15h37m
VIN, vinuri, s. n. Băutură alcoolică (de 7-16%) obținută prin fermentarea mustului de struguri sau, p. gener. prin fermentarea mustului altor fructe. Din lat. vinum. (Sursa: DEX '98)

VIN ~uri n. 1) Băutură alcoolică, obținută prin fermentarea sucului de struguri (sau de alte fructe). ~ vechi. ~ sec. 2) la pl. Varietăți de astfel de băutură. /<lat. vinum (Sursa: NODEX)
Pagina 5 din 5 << < 2 3 4 5
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19405365 vizite unice Powered by PHP-Fusion