Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 4
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Baticul...principiu de credință?
Pagina 10 din 14 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
13402. Postat la 28/08/2011 23:30 - 5031z7h40m
Tot multă Pace.

Înțelegi tu destul de bine, la ce m-am referit, dar hai să zic: Gol de smerenie, ...... .
Nu te supăra, ai picat la țanc, cu exprimarea aceasta și eu nu am mai ezitat să mă folosesc de ea.
Și tot Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lucia
13411. Postat la 29/08/2011 09:51 - 5030z21h18m
Fratele Nica a facut HAZ de NECAZ, adica prin sarcasmul lui a vrut sa spuna ca trebuie sa fim FARA MINTE ca sa nu ne dam seama ca femeia este facuta sa poarte capul acoperit.
Prin exprimarea ta . Hadassa ,,cap gol"mai poate insemna fara nimic in el, inauntrul lui.
Dar eu nu voi da vina pe voi tinerele fete, ci mai degraba pe cele mai in varsta ,care nu mai sunt exemple de urmat...daca cele in varsta nu il mai poarta ,ce sa faca cele tinere?
Tu ,Hadassa ca si tanara ai venit cu o ideie in vederea remedierii acestei deficiente spirituale, ADICA BANDEROLA, dar noi care ar trebui sa va invatam, cu ce venim, mai suntem noi epistole vii?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
eben-ezer
13419. Postat la 29/08/2011 16:03 - 5030z15h6m
Ce interesant!Ati observat ceva? Femeia tre SA.SI PUNA baticul iar barbatilor le creste barba de la sine.Nu va zice asta nimic?Pur si simplu de la noi se cere ca din convingere si dragoste sa ascultam (ma refer la noi,surorile)si SA PUNEM iar la altii(fratilor)creste chiar daca o rad de multe ori,deci nu pot scapa de ea...smiley

Am învățat ca durează ani să câștigi încredere și că doar în câteva secunde poți s-o pierzi.Am învățat că eroi sunt cei care fac ce trebuie,când trebuie,indiferent de consecințe...(OC.P.)
fullban10
13428. Postat la 29/08/2011 21:31 - 5030z9h38m
Nu vreți deloc să citiți Biblia! V-ați oprit la Pavel și ați făcut din cuvintele lui " literă de lege" iar cuvântul lui Dumnezeu nu-L vedeți. Iată încă un exemplu:
Ezechiel 13; 18 și 21:
..........vai de cele ce cos perinuțe pentru subțiori, ȘI FAC MĂHRAME PENTRU CAPETELE OAMENILOR DE ORICE MĂRIME, ca să prindă suflete! Socotiți că veți prinde sufletele poporului Meu, CA SĂ VĂ PĂSTRAȚI CU VIAȚĂ SUFLETELE VOASTRE ?

Vă voi rupe mahramele, și voi scoate pe poporul Meu din mâinile voastre, ca să nu mai cadă pradă în mâinile voastre, și veți știi că EU SUNT DOMNUL.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Nica Schirod
13429. Postat la 29/08/2011 22:07 - 5030z9h2m
Să fie Pace și sfântă și multă.

Mă mir, că unii, nu îl suportă pe Pavel, omul care a fost, a avut predestinația de a duce Evanghelia, planul de mântuire, până la marginile pământului, iar pe femeia Elena Wite, o zeifică, adică după Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt, mai este, dar nu în cele din urmă Dumnezeu Elena .... .

Acuma dacă Pavel ne învață că din pricina Îngerilor, femeia trebuie să își acopere capul cu văl (batic), iar Elena Wite, ne invață că nu trebuie să aibe femeile capul acoperit, că de, în unele biserici femeile predică, (vorba Hadassei), cu capul gol, pe cine să cred, pe Pavel sau pe Elena ???

Cine vrea să răspundă, dar nu cu vorbe, ci cu așa zice Biblia.
Să nu vă supărați pe mine, că eu nu accept ca cineva să mă amețească cu apă de ploaie, să avem cel puțin respect de cuvântul Lui Dumnezeu, măcar de ochii lumi, dacă nu dintr-o inimă curată.
Și tot Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
13430. Postat la 29/08/2011 22:19 - 5030z8h51m
Și uite așa nu răspundem, ci acuzăm. Scoatem sabia, tăiem capul ( și așa e gol), aruncăm cu pietre. Nu e vorba de Ellen White.
Avem un exemplu, discutăm pe marginea lui. Așa mi se pare corect.

Hadassa
13444. Postat la 30/08/2011 19:44 - 5029z11h25m
Se pare ca in vremurile din urma ne place sa ascultam vorbe numai dupa placul nostru chiar daca acestea nu sunt in conformitate cu Biblia.Domnul sa ne lumineze.
fullban10
13450. Postat la 30/08/2011 21:39 - 5029z9h31m
Vă voi rupe năhramele, scrie în Biblie, și nu e minciună.

Hadassa
13451. Postat la 30/08/2011 22:22 - 5029z8h48m
Dar sora Valentina,dumneavoastra ati citit tot cap.13?sau cititi numai printre randuri si dintr-un verset faceti litera d e lege?In ce context spune Dumnezeu asta ?nu este vorba despre proroocii mincinosi care au vedenii inselatoare numai ca sa amageasca poporul.Va rog sa mai cititi acele versete cu atentie.
fullban10
13453. Postat la 30/08/2011 23:22 - 5029z7h48m
Sunt 10 pagini în care, scrieți că purtarea baticului "vă păstreză cu viață sufletele voastre". Vai de cei care cos și fac, nu spune vai de cei ce proorocesc.

Lucia
13462. Postat la 31/08/2011 12:08 - 5028z19h1m
Dumnezeu spune ca uraste Sabatele si Lunile noi unite cu nelegiuirea.Asta nu inseamna ca nu mai trebuie tinut Sabatul.
Baticul este emblema unei femei crestine, insa daca nu avem si trairea sfanta ,atunci mahramele noastre nu mai au valoare.Ambele laturi trebuiesc implinite.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Hadassa
13467. Postat la 31/08/2011 16:19 - 5028z14h51m
Amin .sora Lucia are perfecta dreptate.Multa pace
avodah
13470. Postat la 31/08/2011 18:44 - 5028z12h25m
Nu vreau sa par rau, insa mi s-a parut foarte amuzant , caci sora Valentina pare asa de impotrivitoare in privinta baticului , dansa care in poza pare ca poarta batic, iar sora "Hadassa" care in poza nu apare cu batic , ea este cea care apara cauza purtarii baticului . smiley

Ma rog, probabil ca surioara mai tanara nu este casatoarita, etc.. insa mi s-a parut amuzant smiley

BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39

Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
fullban10
13476. Postat la 31/08/2011 19:47 - 5028z11h23m
Avodah, am o bentiță pe cap.
Lucia, în sfârșit ai pus punctul pe I.
Acesta e tot ceea ce trebuie să știm : dacă nu cumulăm cele două adevăruri, emblema și trăirea, geaba, cap, geaba batic, că n-ai înțeles nimic.

Hadassa
13477. Postat la 31/08/2011 19:48 - 5028z11h22m
Imi pare rau frate Avodah ca nu mi-ati inteles foarte bine ideile.Daca ati fi citit toate postarile mele porbabil nu vi se parea asa de amuzant.Multe binecuvantari.
Lucia
13482. Postat la 31/08/2011 21:08 - 5028z10h1m
Hadassa, sa nu te superi, noi toti intelegem tineretea si eforturile voastre de a sta la inaltime...Avram intai a crezut, important este sa credem mai intai si cu siguranta vom vedea roadele, eu te apreciez pentru curajul de a-ti spune punctul de vedere.Ce vad in tine...desi tanara , nu tii cu firea si nici nu o sustii ,ci accepti adevarul!

Hadassa
13643. Postat la 08/09/2011 15:50 - 5020z15h20m
Eu sunt de parere ca adevaratii crestini nu ar trebuii sa se supere ci sa accepte adevarul asa cum este el .
abdon
13644. Postat la 08/09/2011 18:33 - 5020z12h37m
Apropos de purtatul baticului, credinta si faptele, acceptarea credintei de catre Domnul , si nu a baticului, mi-a venit in minte o pilda:

Un bucatar nu poate demonstra ca este bucatar, doar prin fapte, ca face mancare buna, nici prin credinta, ci si prin faptul ca are pe cap traditionalul "coif".

Cam asa este si cu baticul, trebuie si fapte, si credinta, dar si ..., altfel nu poate fi numita crestina. O alta pilda:

Daca intr-o imagine femeia daca nu are coc la spate, nu este original E G White, daca remarcati neparata are asa ceva, altfel nu ar fi ea, cam asta este si cu portul , tinuta unei femei crestine, baticul, altfel nu este crestina, in fine ... .

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

fullban10
13650. Postat la 08/09/2011 19:48 - 5020z11h22m
Așa tunse, nu mai avem coc.

Lucia
13652. Postat la 08/09/2011 19:58 - 5020z11h11m
Baticul este semnul autoritatii asupra noastra, a femeilor crestine, daca vrem sa traim cum vrea firea noastra, atunci putem sa ne tundem, sa ne facem coc sa ne vopsim...putem intrece masura in orice situatie, insa ce este peste masura se varsa , se risipeste fara nici un folos.

Pagina 10 din 14 << < 7 8 9 10 11 12 13 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19404857 vizite unice Powered by PHP-Fusion