Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Baticul...principiu de credință?
Pagina 12 din 14 << < 9 10 11 12 13 14 >
Deconectat RE: Baticul pe capul părții feminine
abdon
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
14002. Postat la 17/09/2011 22:19 - 5011z8h38m
Sa isi acopere capul ca si calugaritele ( monahiile )

Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2

vasinepos
14034. Postat la 18/09/2011 19:14 - 5010z11h42m
Dacă femeile la ortodoxi 90% poartă batic pe cap atunci cele care vreu să placă Domnului, nu bărbaților, toate ar trebui să aibă "văl pe cap" (traducerea Nițulescu). Femeile care nu au respect pentru bărbații lor (cap), Hristos capul bărbatului și bărbatul capul femeii, (cinste celui mai presus - 1 Cor 11:3,4), nu dau cinste bărbatului.
Nu am găsit în Biblie pălarie și bască la femei, cordeluță la femei, panglică la surori, batic de spumă (transparent), care toate sunt împrumutate din moda lumii.
Aș dori să nu se treacă peste ce este scris!

Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22
fullban10
14186. Postat la 23/09/2011 19:38 - 5005z11h19m
http://audio.resursecrestine.ro/predici/33940/doctrina-baticurilor

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Hadassa
14195. Postat la 24/09/2011 15:12 - 5004z15h45m
Frate ...vasinepos....haideti sa fim absurzi si fixisti..Eu nu cred ca este gresit ca baticul de spuma sa acopere capul (femeii).Nici in Biblie nu scrie :sa purtam tricou vara ,sau barbatii curea la pantaloni.Unii din prea multa ,,,sfintenie''' nu stiu cum sa mai bage de vina la tineri .Sunt deacord cu o tinuta si un comportament BIBLIC,dar nu sa fim absurzi .
Multa pace !!!
Nica Schirod
14208. Postat la 24/09/2011 19:27 - 5004z11h30m
Pace.

Chiar dacă îmi voi lua porția de la unii ficsiști, îi dau dreptate Hadassei, eu cred că nu e cazul să ne copleșescă absurditatea, cred că ar fi indicat să comentăm un verset din Sfânta Scriptură:
1 Corinteni 11:10. De aceea femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei.

Aici eu înțeleg că femeea, trebuie să își acopere capul, - nu că o dor măselele, sau ca să nu îi fie frig, ci să demonstreze că are stăpân, dacă este feceoară să fie supusă Domnului, dacă este măritată, să demonstreze că rămâne supusă Domnului și bărbatului.

Acuma hai să discutăm puțin și poate inii dintre voi, nu ați prins vremurile pe care le aduc în discuție. Cu șaizeci de ani în urmă, frații umblau încălțați în opinci, aveau pantaloni de suman, stofa aia groasă, aveau cămăși țesute la război, de in, de cânepă, - acum dacă s-ar ridica din mormânt un frate, care atunci susținea smerenia cu vehemență și ar vedea îmbrăcămintea fraților contemporani, ar murii imediat îapoi, că dacă în vremea cât trăia, ar fi văzut pe un frate îmbrăcat așa cum ne îmbrăcăm noi acum și numim îmbrăcăminte decentă, imediat l-ar fi exclus din adunare.

Acuma eu nu susțin cordeluța, pălăria sau șapca, dar nu pot să acuz baticul subțire. Fraților, părinți și frați de credință, să nu vă pomeniți că ținând o fetiță cu batic gros, vara, când voi umblați și în maeu și cu capul descoperit, vreți cu orice preț să o pedepsiți, să le pedepsiți?

Eu zic; surorilor acoperiți-ă capul cu batic și atât.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
14211. Postat la 24/09/2011 20:06 - 5004z10h51m
Dacă m-am " războit" în argumente cu voi în multe cuvinte, predica din resurse creștine, din două trei cuvinte m-a lămurit.
- Iș e bărbatul, iar Ișa e bărbata. În biserică, când el are capul descoperit, eu voi avea capul acoperit. Dacă el, bărbatul, face lucrul acesta din firea lui, eu de ce mă împotrivesc? La el, bărbatul, nu-i împotriveală. Lui de mic, mama, ori tata când intră în biserică îi ia șapcuța din cap, pe când fețiței,................ mama nu-i pune baticuțul pe cap. Și uite-așa când suntem mari, ne împotrivim.

emanolake
14246. Postat la 26/09/2011 02:42 - 5003z4h15m
.Unii din prea multa ,,,sfintenie''' nu stiu cum sa mai bage de vina la tineri .

Draga sora,nimenea nu incearca sa va invinuiasca sau sa va impuna dar e o datorie ca sa se aduca aminte ca tinerele cat si cele mai in varsta sa dea dovada de o persoana crestina si ca o epistola vazuta si citita de toti si din pricina ingerilor, daca un tata nu-si are grija de copilul sau si el face ce vrea copilul din punctul lui de vedere necunoscind ce este binele ajunge sa produca numai lucruri rele, de aceea ori ce ni se zice sau vom fi invatati de alti trebuie sa le primim sa cercetam si sa aplicam, si toate dupa voia Domnului si dupa cuvintul sau care este Da si Amin....smiley
Lucia
14260. Postat la 26/09/2011 15:18 - 5002z15h39m
Sora Valentina, acum ca v-ati lamurit, va si acoperiti?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
14266. Postat la 26/09/2011 16:17 - 5002z14h40m
M-ai prins. Dar să știi că am de gând. Duhul Sfânt să desăvârșescă în mine această lucrare. Amin!

Nica Schirod
14269. Postat la 26/09/2011 18:48 - 5002z12h9m
pace.

Soră Valentina și eu sunt curios dacă vă veți acoperi capul, eu zic; Domnul să vă ajute. Amen.

Și tot Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
fullban10
14270. Postat la 26/09/2011 18:50 - 5002z12h7m
Acum că sunt în doliu, am batic pe cap. Așa că!

Hadassa
14303. Postat la 27/09/2011 20:06 - 5001z10h51m
Condoleante.Sora Valentina nu as vrea sa luati in nume de rau acest subiect,sa nu interpretati ca noi am vrea sa va impunem acest lucru (baticul ).Eu consider ca fiecare este suficient de matur ca sa i-a sau nu aceasta decizie.
Multa pace smiley
lnedelea
14364. Postat la 29/09/2011 22:52 - 4999z8h5m
valentina a scris:
Acum că sunt în doliu, am batic pe cap. Așa că!

Eu spun că bucuria este de partea noastă că Domnul a schimbat inima pentru a accepta purtarea după cuvânt în privința baticului ... deoarece "toate lucrurile sunt cu putință la Dumnezeu" - Marcu 10:27.

Slăvit să fie Dumnezeu!

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Hadassa
14414. Postat la 01/10/2011 14:23 - 4997z16h34m
Uneori Domnul ne vorbeste prin oameni si daca nu luam aminte ,ne si pedepseste.Ma bucur ca am vazut-o pe sora Valentina ca a intrat in ascultare si supunere ( baticul).
Multe binecuvantari.smiley
gershom
15629. Postat la 17/12/2011 17:13 - 4920z12h44m
Întâmplător am dat peste un video clip cu o cântare de la o biserică adventistă, biserica din Rebra. Cântarea este foarte frumoasă dar ceea ce m-a impresionat mai tare, a fost portul baticului în adunare, și în special la fetele tinere.
Foarte frumos. Nu știu dacă acesta este portul de regulă în această biserică, sau numai la ocazii speciale (am observant trei dintre fetele care cântă sunt îmbrăcate în alb și rochii lungi, posibil să fie de la un botez). Poate cineva care cunoaște această biserică poate da detalii mai multe.
Oricum, m-a impresionat imaginea. Este ceva rău cu portul acesta? Eu zic ca nu, ba dimpotrivă, parca este mai cuviincios, mai creștinesc. Și pe lingă asta, este și biblic smiley.

Domnul să binecuvinteze această biserică și surorile care cântă.

Aici este și linkul cu video

http://www.youtube.com/watch?v=0MkHW33rPG8&feature=related

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
davidandreea2000
16732. Postat la 05/02/2012 15:01 - 4870z14h55m
Si la noi la adunare se poarta baticu. Eu sunt de acord cu purtarea acestuia după cum este scrs si sunt bucuroasa ca si surorile adventiste din Rebra poarta batic.
Haideti sa facem cum este scris: sa purtam batic in adunare!

Bruma
Nelutu
16763. Postat la 07/02/2012 16:17 - 4868z13h40m
Nu sunt de la noi de la adunare.."Biserica Apostolica".Sunt de la Biserica Adventista...E alta biserica,care intamplator e chiar langa mine smiley. De atunci la ei la Biserica s-au schimbat multe.Acum au voie fara batic ...smiley.La noi la adunare la "Biserica Apostolica" se poarta batic .

Pazeste-ma ca lumina ochiului ,ocroteste-ma la umbra aripilor Tale..!
dumitruvartolomei
16825. Postat la 09/02/2012 20:35 - 4866z9h22m
Baticul este semnul stăpânirii femeii adică este stăpânită de Duhul lui Dumnezeu. Femeile care nu poartă batic nu sunt supuse Cuvântului, nici Domnului Dumnezeu.

Lăudat să fie Domnul!
firo
16878. Postat la 12/02/2012 11:12 - 4863z18h45m
Buna....
As vrea sa corectez ceea ce s-a mentionat mai sus....
Nelutu draga, biserica aceea care intamplator se afla langa tine, nu si-a schimbat niciunul din principii, iar tu stii asta foarte bine.
Fetele Bisericii Adventiste din Rebra poarta batic la biserica si vor continua sa poarte, acesta fiind un semn de smerenie in fata lui Dumnezeu.....smerenie care trebuie sa fie si in inima! smiley
O zi frumoasa tuturor
Lucia
16880. Postat la 12/02/2012 12:42 - 4863z17h15m
Sunt de laudat fetele adventiste din Rebra, si mai mult un exemplu pentru comportamentul lor...pentru toate fetele de orice confesiune, important lucru este sa intelegi ca smerenia din suflet se oglindeste si in exterior!!
Eu cred ca si mamele, surorile si cei ce conduc adunarea sunt exemple pentru aceste fete...
Domnul sa ne ajute si pe noi sa implementam in conduita tinerelor fete aceste principii de credinta...care nu pot sa aduca decat cinste comunitatii noastre.
Pana atunci, spun ca este de lucrat in comportamentul mamelor si surorilor noastre...si apoi se vor vedea rezultate si la nivelul fetelor! Ce ziceti?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Pagina 12 din 14 << < 9 10 11 12 13 14 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19404834 vizite unice Powered by PHP-Fusion