Deconectat |
RE: Baticul |
isaac (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1024. Postat la 29/10/2009 18:56 - 5699z11h6m |
|
|
Citind 1corinteni11:3-15 cu atentie vom gasi raspunsurile care sunt cum nu se poate mai simple.
In vs3se spune k barbatul este capul femeii,deci el satpaneste peste ea.In vs10 ni se zice k femeia trebuie sa aiba capul acoperit din pricina ingerilor ca un semn ca barbatul satpaneste peste ea.Prin urmare femeia care trebuie sa aiba capul acoperit este numai cea casatorita pt k ea il are ca stapan p barbat. |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1025. Postat la 29/10/2009 18:59 - 5699z11h3m |
|
|
Daniel2007 a scris: Sunt nou venit.
As vrea sa spun parerea mea.
1. In primul rand, nu sunt de acord si dezaprob aceasta idee : barbatul este capul femeii si stapaneste peste ea. Din aceasta cauza, dorinta de a stapani, se intampla atatea rele in familii. Barbatului nu i-a fost dat sa stapaneasca, ci sa se ingrijeasca de femeie. Ambii sunt egali inaintea Lui Dumnezeu. Si egali in drepturi si indatoriri. Conceptul societatii asa-zis moderne, precum barbatul este stalpul, sau este cel de care trebuie sa se asculte, il resping categoric, in sensul acesta de aici, de a fi stapan. Nu stapan, ci preot al familiei. Cu totul altceva. Prin dragoste, nu prin impunere "pt ca sunt barbat".
2. Despre a purta sau nu batic ; cred ca textul cel mai clar este in 1 Corinteni 11 versetul 15 :
".... Pentru ca parul i-a fost dat ca invelitoare a capului." Deci, parul este invelitoarea, si nu baticul. Mai clar de atat, nu am ce spune.
3. Si eu eram adeptul baticului, pana sa gasesc acest text, dupa un timp de studiu si rugaciune.
Un bun venit pe forum iti doresc Daniel2007 !
As face cateva precizari la afirmatiile tale daca imi permiti, si vreau sa te asigur ca nu le fac din rautate ci din dorinta de a expune niste adevaruri biblice...
Eu nu am nimic impotriva daca tu nu esti deacord cu ideea ca barbatul "stapaneste" peste femeie... In zilele noastre ideea egalitatii intre sexe e in floare.. au avut altii grija sa o raspandeasca . Pa de alta parte nici nu as vrea sa fiu inteles gresit.. nici eu nu sunt deacord ca intr-un cuplu barbatul sa fie rege iar femeia sclav ! Si cred ca nici biblia. Aici e vorba de o ierarhie: asa cum Dumnezeu este capul lui Hristos si apoi Hristos este capul barbatului, tot asa si barbatul ESTE capul sotiei. Cu alte cuvinte oriunde sunt mai multe persoane sau fiinte, cineva trebuie sa coordoneze, sa conduca si in cazul familiei Dumnezeu a hotarat sa fie barbatul cel care conduce treaba. O sa las si un citat biblic in acest sens: Gen 3:16 " Femeii i-a zis:"Voi mari foarte mult suferinta si insarcinarea ta; cu durere vei naste copii si dorintele tale se vor tinea dupa barbatul tau iar el va stapani peste tine" Deci n-am stabilit eu sau altcineva asta ci Insusi Creatorul. Sper ca cititorii sa nu inteleaga gresit sensul mesajului meu, pt ca e scris in ideea de a arata ca Dumnezeu inca de la inceput a avut legi drepte si care se respecta si azi de catre cei care asculta de cuvantul sfant.
Apoi ce as mai mentiona vis-a-vis de "capul acoperit" este ( de fapt am mai spus eu asta ceva mai inainte) ca textul din 1Cor 11 este destul de controversat. Si iti spun si de ce: tu incerci sa faci lumea sa inteleaga ca parul ar fi de fapt invelitoarea.. dar daca sustii asta vreau sa-ti spun cu toata bunavointa ca toti barbatii care mai au par pe cap se roaga de fapt cu capul acoperit !.. ori eu cred ca nu asta ai vrut sa ne informezi..pentru ca asta ar insemna ca noi toata ziua ne rugam necinstindu-ne Capul !
Multa binecuvantare iti doresc si sedere placuta pe forum! Smile
P.S ...Sper ca nu te-am suparat prin interventia mea ... caci se vreau
discuti libere si cu cat sunt mai multe ideei, cu atat mai bine; mai ales daca se poate sa fie aegumentate si cu biblia ! ;-)
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
ramona_h (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1026. Postat la 29/10/2009 19:03 - 5699z10h59m |
|
|
Pace voua!!!
Mi se pare subiectul interesant si as vrea sa vin si eu cu parerea...
Referitor la verseul: "De aceea femeia, din pricina ingerilor, trebuie sa aiba pe cap un semn al stapanirii ei." Eu cred ca aici NU se refera doar la femeile casatorite ci la toate femeile... pentru ca deci noi care suntem necasatorite, ar insemna ca nu am putea sa ne rugam in orice loc... ptr ca doar cele casatorite au capul acoperit tot timpul, si cum zice in veretul 5 nu putem sa ne rugam cu capul descoperit. De atatea ori esti la munca sau pe strada si vrei sa te rogi sau sa-L lauzi pe Dumnezeu... cum facem atunci dak nu avem capul acoperit ??
Aici putem face legatura si cu Cuvantul din Corinteni 7:34. Intre femeia maritata si fecioara este o deosebire: cea nemaritata se ingrijeste de lucrurile Domnului, ca sa fie sfanta si cu trupul si cu duhul; iar cea maritata se ingrijeste de lucrurile lumii, cum sa placa barbatului ei.
Deci ce zicem la acest text?
Deci dak te ingrijesti de lucrurile Domnului,cum o faci cu capul descoperit??? Sau poti sluji Domnului numai in Biserica ptr ca atunci ai capul acoperit? Aici cred ca putem intelege foarte clar ca oricine vrea sa slujeasca Domnului nu conteaza dak esti casatorit sau nu, trebuie sa fie imbracat asa cum cere Cuvantul (aici ma refer la toata imbracamintea, nu numai la batic)... nu numai in Biserica ci in tot locul.
Dumnezeu sa ne ajute pe toti! |
|
Deconectat |
ady (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1027. Postat la 29/10/2009 19:04 - 5699z10h58m |
|
|
baticul tr in adunare dar ca sa dovedesti lumi ca esti copilul lui D-zeu in totul si in purtare si in imbracaminte
fullban1 (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1029. Postat la 29/10/2009 19:09 - 5699z10h53m |
|
|
Eu cred cã acoperirea capului nu este necesar numai în adunare , aºa cum lasã titlul sã se înþeleagã . Eu cred cã se acoperã capul oriunde ºi oridecâte ori femeia se roagã . ( de observat precizarea fãcutã de versetul 5 ) .
|
|
Deconectat |
avodah (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1031. Postat la 29/10/2009 19:14 - 5699z10h48m |
|
|
Vizitator1 a scris:
Eu cred cã acoperirea capului nu este necesar numai în adunare , aºa cum lasã titlul sã se înþeleagã . Eu cred cã se acoperã capul oriunde ºi oridecâte ori femeia se roagã . ( de observat precizarea fãcutã de versetul 5 ) .
sunt de acord cu tine ""Cand se roaga"",
Sint curios de ce evreii poarta chipa in biserica, si de ce preotul avea turbanul pe cap cind se infatisa inintea D-lui,iar pe noi apostolul ne invata sa nu ne rugam cu capul acoperit
Opinii???
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH |
|
Deconectat |
1032. Postat la 29/10/2009 19:15 - 5699z10h48m |
|
|
Daniel , ești cumva femeie ? Lor li se cere sã se roage cu capul acoperit și nu bãrbaþilor , iar evreii nici sã nu audã de Pavel .
|
|
Deconectat |
abdon (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1033. Postat la 29/10/2009 19:16 - 5699z10h46m |
|
|
poate ca asta este una dintre lucrurile rastignite la cruce: si anume legea purtatului de catre barbati, a capului aciperi, hai sa privim in viitor, batranii, cei 24, care aveau coaroane pe cap( adica acoperit), cand se inchinau Domnului, le aruncau la pamant, si ramanea cu capul ... .
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
1034. Postat la 29/10/2009 19:16 - 5699z10h46m |
|
|
Vizitator1 a scris:
Daniel , ești cumva femeie ? Lor li se cere sã se roage cu capul acoperit și nu bãrbaților , iar evreii nici sã nu audã de Pavel .
Inteleg ce scrie Pavel, dar nu te-ai intrebat nici odata de ce EVREI la care D-zeu le-a dat PORUNCILE LUI PRIMA DATA- au capul acoperit cind se roaga , chiar si cei mesianici de astazi.
Ma intreb daca Isus care a fost evreu nu s-a rugat cu capul acoperit?Cei care ati vazut filmul PASSION OF THE CHRIST cind se ruga isi tragea valul de la haina pe cap
Este evident caci in cultura evreiasca de pe timpul acela se rugau toti acopriti , si sunt sigur caci daca El predica in templu si se ruga nu ar fi fost acceptat cu nici un chip sa faca acestea cu capul descoperit.
Daca este gresit sa te rogi cu capul acoperit de ce D-zeu nu i-a istiintat? pe cei din vechime?
Stiu ce zice Pavel dar am totusi un semn de intrebare ?
Eu ma rog cu capul descoperit caci m-am nascut Roman si la noi nu se pomeneste alfel, dar trebuie sa ma interesez cum explica evreii mesianici pe Pavel?
|
Deconectat |
1035. Postat la 29/10/2009 19:17 - 5699z10h45m |
|
|
frate daniel, nu din rautate, din curiozitate: sa inteleg ca tu te rogi cu capul acoperit, sau esti pro?
Domnul este tăria mea și temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
|
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1036. Postat la 29/10/2009 19:17 - 5699z10h45m |
|
|
daniel 2007 a zis:... Pentru ca parul i-a fost dat ca invelitoare a capului." Deci, parul este invelitoarea, si nu baticul. Mai clar de atat, nu am ce spune.
3. Si eu eram adeptul baticului, pana sa gasesc acest text, dupa un timp de studiu si rugaciune.
Ma surprinde faptul ca ai cercetat atat de mult acest subiect ,,BATICUL" asteptam un raspuns care sa aduca mai mult adevar,dar din pacate raspunsul tau este departe de adevar,cel care a raspuns corect, parerea mea este Cristian:
Shalom! Eu zic ca trebe sa fi crestin in toate zilele din saptamana nu doar in Sabat.
Daca citim in 1 Corinteni cap 11 in v5 si 6 zice: 5.Dimpotriva, orice femeie, care se roaga sau prooroceste cu capul desvalit, isi necinsteste capul ei, pentruca este ca una care ar fi rasa 6.Daca o femeie nu se invaleste, sa se si tunda ! Iar, daca este rusine pt o femeie sa fie tunsa ori rasa, sa se invaleasca.
Eu am citit in biblie că femeia este datoare să-i fie capul acoperit.
Domnul sa binecuvinteze pe toti cu intelepciune !Daca includeai si acest verset puteam zice ca intr-adevar ai studiat cu mare interes subiectul ;BATICUL!
Iartama daca te-am ranit ,dar acesta este punctul meu de vedere si cred ca am dreptul si eu la o parere.
FI BINECUVANTAT! |
|
Deconectat |
1037. Postat la 29/10/2009 19:18 - 5699z10h45m |
|
|
sambataru a scris:
frate daniel, nu din rautate, din curiozitate: sa inteleg ca tu te rogi cu capul acoperit, sau esti pro?
Raspuns:
Eu ma rog cu capul descoperit, pt ca la noi in tara bisericile ce s-au format de vreo 50 de ani(penti, baptisti etc.)-din care ne-am rupt si noi putin mai tirziu tinind Sabatul si Sarbatorile-nu aveau prea multa informatie, si probabil si impotriva evreilor in general(caci romini au avut grija sa fie)- NU sa pomenit nimeni sa se roage alfel.
Asa s-a inceput acum vreo 50 de ani , si tot asa se tot continua-dar nu stiu daca e bine
Este evident caci in cultura evreiasca de pe timpul acela se rugau toti acopriti , si sunt sigur caci daca El predica in templu si se ruga nu ar fi fost acceptat cu nici un chip sa faca acestea cu capul descoperit.
Daca este gresit sa te rogi cu capul acoperit de ce D-zeu nu i-a istiintat? pe cei din vechime?
Ce parere ai tu-Cum s-o fi rugat Isus??
|
Deconectat |
Dani (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1038. Postat la 29/10/2009 19:19 - 5699z10h43m |
|
|
Frate Daniel78 biserica din care facem parte de cind o stiu eu s-a rugat cu capul descoperit si aici ma refer la partea barbatesca,cit despre femei si fete nu aveau voie sa intre cu capul descoperit.
M-ai intrebat daca domnul ISUS se ruga la templu cu capul gol sau nu ,pot sa-ti raspund eu căt am cercetat scriptura nu am gasit o porunca a Domnului data cu privire la acest subiect,daca poti sămi dai dovada m-as bucura,cit despre Pavel stiu ca a fost plin de duhului sfant ,eu raman incredintat la ce a spus Pavel:COR.1.4-16.
FI BINECUVANTAT! |
|
Deconectat |
Aurelc (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1039. Postat la 29/10/2009 19:21 - 5699z10h41m |
|
|
daniel78 a scris:
Eu ma rog cu capul descoperit, pt ca la noi in tara bisericile ce s-au format de vreo 50 de ani(penti, baptisti etc.)-din care ne-am rupt si noi putin mai tirziu tinind Sabatul si Sarbatorile-nu aveau prea multa informatie, si probabil si impotriva evreilor in general(caci romini au avut grija sa fie)- NU sa pomenit nimeni sa se roage alfel.
Asa s-a inceput acum vreo 50 de ani , si tot asa se tot continua-dar nu stiu daca e bine
Ce parere ai tu-Cum s-o fi rugat Isus?? Eu nu stiu cat de documentati sunt cei de prin State ca astia de pe la noi din Romania sunt tare dezorientati...nici ei nu prea stiu ce cred si ce nu, pentru ca au fost influentati de neoprotestantii romani, penticostali, baptisti (poate ceva influenta de-a lui R.Wurmbrand) si a iesit un fel de ghiveci de doctrina, ca ei ar vrea sa le faca pe toate...dar "sa împaci si capra si varza", e cam greu...
Pe mine m-ar interesa mai degraba si vreau sa ma documentez, din ce motive si din ce timpuri au inceput ceilalti evrei sa se roage cu capul acoperit
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P. |
|
Deconectat |
1040. Postat la 29/10/2009 19:22 - 5699z10h40m |
|
|
imi place cum argumenteaza daniel 78.
Este o idee, pe noi nu ne intereseaza cum se roaga penti, baptistii, etc., ci cum cere Domnul sa o facem.
Interesant, ca Biserica de/alungul secolelor o vedem cam asa, enoriasii se roaga cu capul descoperit, femeile acoperit, dar, DAR preotii, pana si conducatorii protestanti o faceau cu capul acoperit.
Acesta este intr-adevar un subiect de studiu ... .
|
|
Deconectat |
flower (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1041. Postat la 29/10/2009 19:23 - 5699z10h39m |
|
|
Ma intereseaza foarte mult subiectul asta,si cred ca nu este luat in serios!In primul rand am observat k baticurile devin tot mai ,,inguste,, si mai nou la ,,moda,, sunt cordelutzele (!) iar a fi la moda inseamna a fi ca si cei din lume,adica ne asemanam chipul veacului acestuia si astfel incalcam porunca Domnului!
Domnul sa ne lumineze!
multa pace
P.S. Am auzit diverse intrebari care si le puneau surorile noastre si printre care si urmatoarea intrebare: trebuie sa purtam batic tot timpul sau doar atunci cand ne rugam sau prorocim?
voi cum le-ati raspunde?
Deconectat |
monica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1042. Postat la 29/10/2009 19:25 - 5699z10h38m |
|
|
Draga Flower parerea mea este ca baticul se poarta doar cand te rogi,prorocesti si binenteles in biserica!
In 11 corinteni scrie despre tinuta femeii in biserica deci cum am zis in biserica nu si in afara bisericii. Aceasta e parerea mea si nu trebuie sa faca nimeni ce fac si eu, ce fiecare dupa cum crede.
DOMNUL sa ne lumineze pe toti!! |
|
Deconectat |
ami (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1043. Postat la 29/10/2009 19:25 - 5699z10h38m |
|
|
"De aceea femeia,din pricina ingerilor trebuie sa aiba pe cap un semn al stapanirii ei" (1Cor 11:10)
Consideri ca doar in biserica esti in prezenta ingerilor?Doar in biserica te rogi?
"Zic dar :umblati carmuiti de Duhul si NU IMPLINITI POFTELE FIRII PAMANTESTI." (Gal.5:16)
GBU :-)
Soarele răsare nu ca să apună, ci ca să lumineze până apune! |
|
Deconectat |
monica (detalii numai pentru membrii conectaţi) |
1044. Postat la 29/10/2009 19:26 - 5699z10h37m |
|
|
Nu Admirez1 eu am zis ca trebuie sa porti batic atunci cand te rogi, prorocesti si la biserica!
deci oriunde esti, si simti nevoia sa te rogi fie la biserica fie acasa s-au in alta parte sa ai batic!!
Domnul sa ne ajute!! |
|
Deconectat |
1045. Postat la 29/10/2009 19:27 - 5699z10h35m |
|
|
Dar in societate ? Am deschis un topic cu acest subiect . |
|