Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Despre necurății
Pagina 10 din 10 << < 7 8 9 10
Deconectat RE: Necurăția femeii
lisha
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18597. Postat la 03/06/2012 17:59 - 4751z19h16m
Lavinia1 a scris:

De ce oare, plânsul bebelusului stimulează lactatia?

oare sa fie asa? eu nu cred
Am citit ff multe despre alaptat dar asa ceva nu am gasit...

Chiar m-as fi bucurat sa fie adevarat....fetita mea urla de foame de nu mai stiam ce sa-i fac si lapte nimic....nu cred ca e relevant

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
Lavi
18608. Postat la 04/06/2012 19:22 - 4750z17h53m
lisha a scris:

oare sa fie asa? eu nu cred
Am citit ff multe despre alaptat dar asa ceva nu am gasit...

Chiar m-as fi bucurat sa fie adevarat....fetita mea urla de foame de nu mai stiam ce sa-i fac si lapte nimic....nu cred ca e relevant

Este adevărat surioara Lisha ,studiile medicale au demonstrat acest lucru ,tinând cont de sondajul făcut mamelor care alăptează si care nu alăptează.
Cele care alăptează si comformându-se unui criteriu bine cunoscut de mămici si anume ,,cerere si ofertă ''de catre copilasul micut,...deci cu cât cererea este mai mare ,din partea micutului si oferta laptelui este pe măsură.
Totusi ,o dată cu diversificatia( introducerea alimentelor solide la masa bebelusului , atunci.... laptele matern scade cantitativ,dar nu de tot, câtă vreme este masa nr.1 a bebelusului.)
Iată cateva puncte mai jos extrase dintr-o carte destinată părintilor ,pentru a-si intelege mai bine copilasii.

Interacțiunea dintre mamă și copil are o complexitate surprinzătoare.
Datele de observație arată că:
 ritmul vocii mamei influențează mișcările noului născut;
 plânsul nou-născutului produce un flux crescut de sânge la nivelul
glandei mamare și stimularea lactației;

contactul fizic dintre noul-născut și sânul matern are drept efect
eliberarea în sânge a unui hormon care reduce hemoragiile de la
nivelul aparatului genital consecutive nașterii.

Ultimul punct eu l-am subliniat ,in una din postări ...am făcut referire clară,că alăptarea ajută la curătirea mamei după nastere,deci este dovedit si cât se poate de adevărat .

Lucia
18610. Postat la 04/06/2012 19:37 - 4750z17h38m
Draga Lavinia, si eu am experimentat acea" interactiune", sincer... nu ai cum dovedi mamelor care nu au avut lapte ca sa alapteze un bebelus in mod normal fara adausuri, ca acest lucru este un adevar care traindu-l, iti dai seama cat de minunat este Dumnezeu!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Lavi
18612. Postat la 05/06/2012 16:31 - 4749z20h44m
Sigur că asa este soră Lucia acea ,,interactiune'' multe mame o au si cum spui tu ,nu poti dovedii mamelor care nu au avut lapte ,dar sper ca surioara Lisha să inteleagă că defapt asa stau lucrurile .
Soră Lisha ,poate la următorul copilas vei avea laptesmiley ,că doar ti-ai dorit să ai lapte...nu?
Si să stii că dacă o mamă plânge mult pierde laptele si dacă se necăjeste sau are un stres la fel.... laptele scade in cantitate si calitate.

Lavi
18786. Postat la 19/06/2012 12:46 - 4736z0h29m
Unde este Binecuvântarea care este scrisă in Lege,bună intrebarea?
Cel sau cei care fac o lucrare sfântă ,mai ales aceea de a pune mâinile si cere o binecuvântare ar trebuiii să vegheze atunci când fac o astfel de lucrare.
De exemplu in ziua nuntii a unui cuplu de tineri care au decis să se căsatorească ,atat mirele cât si mireasa trebuie să fie atenti la ,,un mic'' ,dar deloc neinsemnat detaliu.
La ce mă refer oare ?
Nu bătrânii numără zilele necuratiei unei fecioare ,nu ei au aceasta atributie ...dar ar trebuii să intrebe totusi ( fără ocolisuri) ca nu cumva să se facă părtas la un păcat ...dar sa citim...1 Timotei 5:22 Să nu-ți pui mâinile peste nimeni cu grabă: și să nu te faci părtaș păcatelor altora: pe tine însuți păzește-te curat.
Acum, poate cineva va spune este ,,o surpriză''.... (chiar in ziua nuntii?) si stiti cum este ,totul este gata nuntasii, masa nu putem contramanda totul ,ar fii o risipă mare.
Dar poate lucrul acesta nu este cunoscut si se dă ,,o binecuvantare'' ce spuneti ?
Nu cumva fecioara nu-si numară corespunzator zilele necuratiei sale?.
Ci din potrivă ar trebuii să vegheze si dacă se poate să nu cada in ziua nuntii ei la soroc (deoarece cuvantul spune clar ,că nici in locasul Sfânt să nu intre).
Cunosc si eu o poveste din care cred că avem de invătat .
Un cuplu de tineri, s-au casatorit ,ea a căzut la soroc in ziua căsatorie ei ,aceasta tânara nu a putut naște mai tarziu , rămanea insarcinată dar de născut nu a putut să nască ,ci toate nasterile au fost prin cezariană.
Se pare că nu este cunostiintă si din pricina necunostiintei se poate murii(mai ales spiritual).
Osea 4:6 Poporul Meu piere din lipsă de cunoștință.
Am spus că nu contează denominatiunea ci mai degraba contează să nu se mai repete greselile,care se comit in alte adunari indiferent de dogmă.
Poate aici ar trebuii tras un semnal de alarmă.
Ce spuneti?

fullban6
18801. Postat la 19/06/2012 22:38 - 4735z14h37m
Iarasi strecuram tîntarul si inghitim camila..Sa nu zica cineva ca nu sint de acord cu legea curatiei..dar unde in Scriptura e scris de binecuvintarea prezbiterului la nunta???Si la urma urmei ce este un prezbiter ;mai ales unul ignorant cum sint multi facuti tot cu binecuvintare ..dar unde scrie (nu mai cotati TIT ) ca Tit nu a binecuvintat nici un prez ;ei erau deja binecuvintati
Lavi
18811. Postat la 20/06/2012 07:47 - 4735z5h28m
Si dacă stii mai multe bătrâne Natanael ,de ce nu ne impărtăsesti si nouă?
Cum stă treaba cu punerea mainilor?
Este un topic de acest gen ?

emanolake
18830. Postat la 21/06/2012 18:14 - 4733z19h1m
Da sora Lavinia e trist de multe ori ca multi de rusine nu aduc in evidenta cea ce trebuie,nu mai sint ca Leprosi din vechime care strigau in gura mare ca sint necurati ci acuma tac din gura si sa nu cumva sa se auda ca sint necurati ca se fac de rusine.....hm....ce ne invata Apostolu Pavel in 2 Timotei 1:7,8
Căci Duhul Sfânt, care este darul lui Dumnezeu, nu dorește ca tu să te temi de oameni, ci să fii înțelept și puternic, să-i iubești și să-ți placă să stai cu ei. Să nu-ți fie frică sau rușine să vorbești altora despre Domnul nostru și să nu-ți fie rușine....Deci draga sora o arma mare a inamicului care a infiltrato in adunari este rusinea...

1 Ioan 2:28
Iar acum, copilașii mei, rămâneți în părtășie fericită cu Domnul, pentru ca atunci când va veni el să fiți siguri că toate-s bune și să nu vă roșească obrazul de rușine sau să vă codiți să-l întâmpinați.
Lavi
19620. Postat la 11/09/2012 14:50 - 4651z22h25m
Am invătat un lucru ,l-am adâncit si l-am cântărit ,că de unsii Tatalui meu nu mă pot ascunde printre pomii din grădină ,deoarece oricat m-as ascunde El mă vede ,ochiii Lui sunt in adunarea Lui ,urechile Lui si gura Lui este acolo ,El vede totul si descoperă totul ,tot ce-i ascuns in intuneric ,scoate la lumina Lui minunată prin Legea Lui cea sfântă si prin rânduielile Lui drepte.
L-am intrebat si am spus : Tată ! cât de strâmtă este calea Ta ?
Invată-mă cu privire la necurătire....
Si mi-a răspuns : Cu cât te vei apropia cu atât vei afla cât de strâmtă este CALEA.
As putea plânge si plâng ,pentru că multi nu stiu si nu cunosc ,iar altii sunt invătati gresit....
Baza curătirii este aceasta : Nici un bărbat in vechiul Israel nu se putea ascunde in spatele ,,necuratiei'' ,sotiei lui si nici nu se bucura de zilele necuratiei ,ci se bucura de zilele de curatire.
Asa cum ,prin lipsa necuratiei este un rod ,tot asa si lipsa unui rod este aparitia unei necuratii.
Nu ne mai rămane decat să stim ce vrem ...ori ne bucuram la ,,Sarbatoarea corturilor'' de rodul trupului nostru,care este o binecuvantare.
Ori ne bucuram de zilele de necuratie ,care este un semn al lipsei unui rod al trupului.
Binecuvantarea rămane peste cei ce ascultă si au credintă.
Sfântul Lui Israel să aibe milă de noi ,sărbătoarea Ispăsirii se apropie ,cine se mai poate dezvinovătii?.

Lucia
19623. Postat la 13/09/2012 14:22 - 4649z22h53m
Lavinia, Dumnezeu spune ca trebuie sa fim curati si trupeste si in minte si in duh...insa nu se prea inghesuie cineva in biserici sa explice diferenta si sa faca sa se inteleaga cum stau lucrurile.
Eu si aici as putea veni cu o propunere, aceea de a studia in particular cu surorile, pentru a intelege si partea aceasta a necuratiei, si multe alte lucruri care nu se inteleg si tinerele fete nu au curajul sa vorbeasca cu mama acasa, si nici cu surorile, insa daca se organizeaza o zi pe luna (sa zicem)strangeri si se dezbat anumite lucruri ce tin de sfintirea noastra trupeasca, avem de invatat ce este partasie si ce inseamna sa ne curatim.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Pagina 10 din 10 << < 7 8 9 10
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19405361 vizite unice Powered by PHP-Fusion