"Când vor zice: "Pace şi linişte!" atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare" 1 Tesaloniceni 5:3
Cugetarea zilei
"Crede-mă, domnule, că nu trece nici măcar o singură seară, oricât de obosit aş fi, fără să citesc ceva din Cuvântul lui Dumnezeu înainte de a mă duce la culcare."
Am inteles de la bun inceput, Fr Lica, ca nu ai specificat ca tu asa ai crede, am inteles ca ai cerut o specificatie mai amanuntita, dar mai mult decat ai spus tu mai sus, ce sa spun eu? Ai spus tot: "ce am descoperit este doar ca sunt facute mari greseli referitor la cete in randul sambatarilor "
Domnul este tăria mea şi temeiul cântărilor mele de laudă: El m-a scăpat. El este Dumnezeul meu, pe El Îl voi lăuda; El este Dumnezeul tatălui meu, pe El Îl voi preamări. Exodul 15:2
Deconectat
RE: 25 Decembrie...Naşterea Mântuitorului ??
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
5590. Postat la 11/12/2010 20:06 - 5311z14h32m
S-a deschis un alt topic cu acelasi subiect. Consider ca, acesta fiind deschis primul, sa-mi spun, aici, si eu, umila mea parere.
Cand mi-am venit in fire, si am cunoscut pe Domnul Isus, am facut un legamant cu El, lasand in lume,( cum se zice) o parte a familiei. Copiii mei cu familiile lor. Cand eram in aceiasi " barca" toate aceste sarbatori lumesti unea familia. Copii de la facultate veneau in vacanta, ne urcam in masina si plecam in tinuturile bucovinei si participam la sarbatoare alaturi de bunici, socrii, veri, cumnati si tot ce tine de familia largita. Trei zile de colinde si alte trei de urat si semanat. Acestea erau bucuriile si ocaziile in care ne adunam ne povesteam si ne bucuram de realizarile copiilor. Se puneau la cale zilele de nunta , botez sau concedii. Acum, eu m-am retras din lumea acesta, si am o alta intelegere a ceea ce doreste Domnul de la sfintii Sai. Dar copiii mei de aceste sarbatori vin la mine!. Sunt zilele in care au liber de la serviciu, au o pauza in programul lor prea incarcat in care vine la mama s-o bucure. Sa-i aduca nepotii ca sa-i vada. Si eu crestina, Valentina, sa-i refuz si sa le zic: la mine sa nu veniti de craciun, la mine sa nu vii de Pasti, ca sunt neconforme cu credinta mea ?
Pune mama si le face cozonaci, pasca, racituri si sarmalute, ca-i vin copiii, nurorile si nepoti. Le face mama cu placere si pune si multa dragoste in ele ca sunt sange din sangele ei. Nu ca pentru mine e craciunul , nu ca pentru mine e Pasti, dar pentru mine : vin copiii. Si daca doar in zilele acestea pot ei sa vina, ii primesc.
As vrea eu ca toata lumea sa-L cunoasca pe Isus si voia Lui. Dar nu toata lumea a ajuns la Lumina.
Sora Valentina va inteleg dragostea ce o purtati familiei dmv. in special, si sunt de acord cu dmv .
Nu toata lumea a ajuns la lumina ce noua fiecarui-a ni s-a dat, in diferite masuri.
Trebuie sa fim ingaduitori , si sa dam dovada de iubire si acceptare celor ce nu au ajuns inca la aceatsa lumina. Nu trebuie sa ne conformam , dar trebuie sa-i acceptam, si sa intelegem ca si pe ei ii iubeste si ii asteapta , la fel cum a facut si face cu noi.
Bineinteles puteti sa studiati putin despre istoria craciunului, si sa impartasiti putin cu ei din lumina ce dmv. vi s-o dat cu aceasta ocazie.
Puteti sa le explicati , ca dmv. nu celebrati aceasta zi, dar asta nu inseamna ca negati nasterea mantuitorului, ci simplu este o data incare El nu s-a nascut , si de ce am invata pe copii nostri o minciuna, iar in al doilea rand la aceasta sarbatoare s-au elenizat obiceiuri pagane, care Lui nu i-au fost niciodata placute.
Cum ar fi pomul de craciun,gasit si in Ieremia 10:3 ,pe data de 25 Dec, s-a nascut fiului lui Tammuz, globurile simbolizand masculinitatea ,etc
3. Căci obiceiurile popoarelor sunt deşarte. Taie un lemn din pădure; mâna meşterului îl lucrează cu securea;
4. îl împodobeşte cu argint şi aur, şi ei îl ţintuiesc cu cuie şi ciocane, ca să nu se clatine.
Vedeti sora cum oameni si familiile au nevoie de partasie. Asa suntem creati de catre El. Si El cand a creat si sarbatorile, ce le-a dat poporului Sau, credeti ca El avea nevoie de ele , sau noi avem nevoie de astfel de timpuri, in care sa ne adunam cu familiile si sa avem partasie?
Oameni ca sa-si astampere acest gol , si-au creat sarbatorile lor, pentru ca de indaratnici ce sunt , nu vor sa le celebreze pe cele El le-a facut pentru noi, pentru ca sunt prea evreisti.
Si astfel au ajuns sa aiba brazi in biserici, oua rosii , mai nou Halloween, etc in loc sa aiba cele biblice, care vin de sus, si care au fost create pentru noi , dupa cum vedem ca avem nevoie de shabat la fel avem nevoie de astfel de timpuri numite sarbatori.
Sa ne ajute Tatal si sa ne dea curaj, in a pasii tot mai mult inspre lumina ce El ne-o arata in zilele acestea. Numele Lui sa fie laudat.
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
RE: 25 Decembrie...Naşterea Mântuitorului ??
pop jeniffer (detalii numai pentru membrii conectaţi)
5620. Postat la 12/12/2010 13:18 - 5310z21h20m
Interesant acest subiect si la fel ca si pe sora Valentina si eu venind la Dumnezeu am lasat pe parinti in lumea cu obiceiurile lui, am si o sara penticostala care si ea sarbatoreste aceasta sarbatoare .Eu sunt de acord cu cele scrise de fratele Avodah si in acelas timp o inteleg si pe sora Veronica deoarece si eu sunt pusa de foarte multe ori in aceeas situatie ca si dansa,de exemplul anul trecut sora mea, mama si o matusa mea mi-au facut o vizita in timpul acestor sarbatori (au venit din belgia pana la roma"viterbo" ) cum as fi putut eu oare sa-i refuz ,eu m-am bucurat ca am putut avea o parte din familie unita pentru cateva zile, desi candva asteptam cu entuziasm aceasta sarbatoare acum ma lasa rece ,acum astept cu bucurie Cincizecimea si Corturile ,dar acesta nu e meritul meu ci este meritul Tatalui Ceresc care sa indurad de mine si mi-a descoperit adevarul Sau. Slavit sa fie .Binecuvantat sa fie pe vecie El Shadai.
,,Eu-zice Domnul-te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta."
Capitolul 2
Crăciunul:
Povestea Nespusă
Lumea aproape pretutindeni sărbătoreşte Crăciunul. Dar cum de a ajuns
Crăciunul să fie sărbătorit? Cum şi-au făcut drum obiceiurile şi practicele asociate cu
Crăciunul în cea mai populară sărbătoare a Creştinismului tradiţional?
Ai ştiut că 25 decembrie are un trecut pătat, o istorie lungă şi controversă? Aceasta
nu ar trebui să vină ca o surpriză dat fiind că, Crăciunul şi multe din obiceiurile şi
ornamentaţiile sale populare, nu pot fi găsite nicăieri în Biblie.
Părerea Creatorului nostru asupra acestei sărbători populare este complet ignorată
sau nu este nici măcar luată în consideraţie de cei mai mulţi oameni. Totuşi părerea Lui ar
trebui să fie reperul nostru cel mai important. Să examinăm istoria Crăciunului şi să o
comparăm cu Cuvântul lui Dumnezeu, în loc de ideile şi experienţele noastre, ca să
descoperim părerea Lui privitor la această sărbătoare aproape universală.
Istoricii ne spun că observarea Crăciunului a provenit din surse îndoelnice.
William Walsh (1854-1919) a rezumat originile şi practicile sărbătorii în cartea sa
Povestea lui Moş Crăciun [The Story of Santa Klaus]: rNoi ne amintim că festivalul
Crăciunuluir30;este o evoluţie treptată din timpuri care au precedat cu mult epoca
Creştinăr30;A fost suprapus peste festivaluri păgâne, şi multe din obiceiurile sale nu sunt
decât adaptări ale ceremoniilor păgâne la cele Creştiner1; (1970, p. 58).
Cum au putut obiceiurile păgâne să devină parte dintr-o celebrare bisericească
majoră? Care au fost aceste rfestivaluri păgâner1; care s-au lăsat adaptate tradiţiilor
Crăciunului de a lungul veacurilor?
Originea străveche a obiceiurilor Crăciunului
În timpul secolului al doilea B.C., Grecii practicau ritualuri cu care să-l onoreze pe
zeul lor Dionisios (de asemenea numit şi Bachus). Numele Latin al acestei sărbători era
Bacanalia. S-a răspândit dela greci la Roma, centrul Imperiului Roman.
rEra cam pe la 21 decembrie când grecii din antichitate sărbătoreau ceea ce ne este
cunoscut nouă sub numele de Bacanale sau festivităţile în onoarea zeului Bachus, zeul
vinului. În aceste festivităţi lumea se deda cântecelor, dansurilor şi altor chefuri care
adesea depăşeau limitele decenţei şi ordiniir1; (Walsh, p. 95).
Din cauza orgiilor nocturne asociate cu acest festival, senatul Roman a oprit
observarea ei în 186 B.C. Din cauza popularităţii sărbătorii le-a trebuit senatorilor câţiva
ani ca să realizeze acest scop.
Suprimarea unei sărbători a fost neobişnuită pentru romani pentru că ei au devenit
mai târziu locul de amestec al multor tipuri de zeităţi şi culturi religioase. În tocmai dupăHolidays or Holy Days.doc? - 5 -
cum romanii au asimilat cultura, arta şi obiceiurile popoarelor absorbite în imperiul lor, tot
aşa au adoptat şi practicile religioase ale acelor popoare.
Adăugat la Bachanale, romanii au sărbătorit o altă sărbătoare, Saturnalia, ţinută în
ronoarea lui Saturn, zeul timpului, [care] începea pe 17 decembrie şi se continua timp de
7 zile. Aceasta de asemenea se termina adesea în rioturi şi dezordine. De unde cuvintele
Bachanale şi Saturnale au căpătat mai târziu un renume răur1; (Walsh, p. 65).
Motivul pentru proasta reputaţie a Saturnalelor ne este arătat şi nouă. În mitologia
păgână, Saturn a fost un rege-zeu agricol străvechi care şi-a mâncat proprii săi copii pentru
motivul presupus de a evita un regicid [adică asasinarea lui proprie în timp ce era rege].
Saturn a fost asemănător cu cartaginezul Baal, a cărui efigie cornută obraznică conţinea un
cuptor în care copiii erau aruncaţi ca sacrificiir1; (William Samson, O carte de Crăciun [A
Book of Christmas], 19698, p. 44).
Observă obiceiurile înconjurând Saturnaliile: rToate magazinele erau închise cu
excepţia celor care dădeau de mâncare sau ofereau petrecere. Sclavii erau făcuţi egali cu
stăpânii sau chiar aşezaţi mai presus ca ei. Jocurile de noroc, băutul şi mâncatul erau
încurajate. Lumea schimba daruri, numite strane, după zeiţa vegetaţiei Strenia, pe care era
important să o onorezi în mijlocul iernii. Bărbaţii se îmbrăcau ca femei sau în piei de
animale şi hoinăreau pe străzi. Se foloseau lumânări şi lămpi ca să sperie spiritele
întunericului care erau considerate foarte puternice în acel timp al anului. La apogeul cel
decadenţei şi barbariei lor, Saturnaliile ar fi prezentat scuza pentru soldaţii romani din Est
pentru sacrificiul omenesc al regelui chefliilorr1; (Gerard şi Patricia Del Re, Almanahul
Crăciunului [The Christmas Almanac], 1979, p. 16)
Sărbătorile solstiţiului de iarnă
Ambele aceste sărbători străvechi erau observate în jurul solstiţiului de iarnă r11; ziua
anului cu cea mai scurtă perioadă de lumină de zi. rDe la romani a venit de asemenea un
alt fundament al Crăciunului: data, decembrie 25. Când calendarul Iulian a fost proclamat
în 49 AD. a pus în lege o practică care era deja în uz comun: datarea solstiţiului de iarnă
ca decembrie 25. Reforme ulterioare ale calendarului au făcut ca solstiţiul astronomic să
migreze la decembrie 21, dar rezonanţa irezistibilă a vechii date avea să rămânăr1; (Tom
Flynn, Problema cu Crăciunul [The Trouble with Chrismas], 1993, p. 42).
Dece data aceasta a fost semnificativă? rTimpul solstiţiului de iarnă a fost
întotdeauna un sezon important în mitologia tuturor popoarelor. Soarele, dătătorul de
viaţă, este la punctul său cel mai de jos. Este cea mai scurtă zi de lumină a anului,
promisiunea primăverii este îngropată în frig şi zăpadă. Este timpul când forţele haosului
care stau împotriva reîntoarcerii luminii şi vieţii trebuie încă odată să fie înfrânte de zei.
La punctul cel mai de jos al solstiţiului oamenii trebuie să-i ajute pe zei prin magie
imitativă şi ceremonii religioase. Soarele începe să se reîntoarcă în triumf. Zilele se
lungesc, şi deşi iarna continuă, primăvara este din nou posibilă. Pentru toţi oamenii este
timpul pentru mari festivităţir1; (Gerard şi Patricia Del Re, p. 15).
În timpul zilelor apostolilor din secolul întâi, primii Creştini nu au avut cunoştinţă
de Crăciun aşa cum îl ştim noi. Dar, fiind parte din imperiul roman, ei ar fi putut nota
celebrarea Saturnaliilor de către romani în timp ce ei îşi ţineau obişnuitele lor rFestivaluri
ale Domnuluir1; (descrise în Leviticul 23).
Enciclopedia Britanica ne spune: rSanctitatea unor timpuri speciale a fost o idee
absentă în minţile primilor Creştinir30;care au continuat să observe festivalurile evreieşti,
deşi într-un spirit nou, ca comemorări ale evenimentelor pe care aceste festivaluri le
preziceaur1; (Ediţia 11cea, vol VIII, p. 828, rPaşteler1;).Holidays or Holy Days.doc? - 6 -
De-a lungul secolelor următoare, noi, obiceiuri inventate de oameni, cum sunt
Crăciunul şi Paştele au fost introduse treptat în Creştinismul tradiţional. Istoria arată că
aceste zile noi au fost impuse forţat în timp ce zilele de sărbătoare ale vremurilor
apostolice au fost respinse sistematic. rCrăciunul, [presupusul] festival al naşterii lui Isus
Hristos, a fost stabilit în legătură cu dispariţia treptată a speranţei în reîntoarcerea iminentă
a lui Hristosr1; (Enciclopedia Britanică, a 15cea ediţie, Macropaedia, vol. IV, p. 499,
rCreştinismulr1;).
Mesagiul lui Isus Hristos şi al Apostolilor r11; revanghelia Împărăţiei lui Dumnezeur1;
(Marcu 1:14-15) r11; a fost în curând pierdut. Sărbătorirea Crăciunului a schimbat focarul
Creştinătăţii departe, de la întoarcerea promisă a lui Hristos, la naşterea Lui. Dar este
aceasta ceea ce cere Biblia să facă Creştinii?
Cum a fost stabilită data Crăciunului
Gerard şi Patricia Del Re explică evoluţia lui 25 decembrie în devenirea unei
sărbători oficiale Romane: rSaturnaliile şi calendele [luna nouă] au fost sărbătorile cele
mai familiare pentru creştini la început, 17-24 decembrie şi 1-3 ianuarie, dar tradiţia
sărbătorii 25 decembrie ca ziua de naştere a lui Hristos a venit la romani din Persia. Mitra,
zeul persan al luminii şi contactelor sfinte, a fost născut dintr-o stâncă pe 25 decembrie.
Roma era cunoscută pentru afinităţile ei cu zei şi culturi stranii, şi în secolul al treilea
[274] împăratul necreştin Aurelian a stabilit festivalul Dies Solis Invicti, Ziua Soarelui
Invincibil, pe 25 decembrie.
rMitra era o întrupare a soarelui, aşa că această perioadă de renaştere era o zi
importantă în Mitraism, care devenise ultima religie oficială a Romei, sub patronajul lui
Aurelian. Se crede că Împăratul Constantin a fost un aderent al mitraismului până în ziua
când s-a convertit la creştinism. El a fost probabil cel care a instrumentat transferul
sărbătorii principale a vechii lui religii în noua lui credinţăr1; (Almanahul Creştin [The
Christian Almanac], 1979, p. 17).
Deşi este greu să determini când a fost prima dată când oamenii au sărbătorit
decembrie 25 ca Crăciun, istoricii sunt de acord în general că a fost cândva în secolul al
patrulea. Aceasta este o dată uimitor de târzie. Crăciunul nu a fost celebrat în Roma,
capitala imperiului, până la mai mult de 300 de ani după moartea lui Hristos. Originea lui
nu poate fi trasată nici la învăţăturile şi nici la practicile primilor creştini. Introducerea
Crăciunului a fost o îndepărtare dela rcredinţa care a fost dată sfinţilor odată pentru
totdeaunar1; (Iuda 3).
Influenţele europene asupra tradiţiilor Crăciunului
Deşi Crăciunul a fost oficial stabilit în Roma pe la al patrulea secol, mai târziu o
altă sărbătoare păgână a avut mare influenţă asupra multora din obiceiurile Crăciunului
practicate astăzi. Acest festival a fost sărbătoarea Teutonică a celor Douăsprezece Nopţi,
sărbătorită dela 25 decembrie la 6 ianuarie. Festivalul era bazat pe presupusul război
mitologic între forţele naturii r11; specific iarna (numită gigantul de gheaţă) care simboliza
moartea, împotriva zeului soare, simbolizând viaţa. Solstiţiul de iarnă marca punctul de
întoarcere: până atunci gigantul de gheaţă era la apogeul puterii lui, după aceea zeul soare
începea să prevaleze.
rCum Creştinismul s-a răspândit în nordul Europei, s-a întâlnit cu celebrarea unei
alte sărbători păgâne ţinută în decembrie în onoarea soarelui. De data aceasta a fost
sărbătoarea Crăciunului norvegienilor, care ţinea douăsprezece zile. În timpul acestei
perioade se ardeau focuri de buşteni ca să ajute la reînvierea soarelui. Altare şi alte locuriHolidays or Holy Days.doc? - 7 -
sfinte erau decorate cu verdeaţă ca frunze de stejar verde, iederă şi lauri, şi era o ocazie
pentru chefuri şi beţie.
rLa fel de vechi au fost practicile Druizilor, casta preoţilor la Celţii Franţei,
Angliei şi Irlandei din antichitate, pentru a decora templele lor cu vâsc, fructul stejarului,
pe care ei îl considerau sfânt. Între triburile germanice, pomul de stejar era închinat lui
Odin, zeul lor de război, şi ei i-au adus lui sacrificii până când Sf. Bonifaciu, în secolul al
optulea, i-a convins să îl schimbe cu un pom de Crăciun, un pom de brad tânăr decorat în
onoarea pruncului Hristosr30;Emigranţii germani au adus tradiţia în Americar1; (L. W.
Cowie şi Iohn Selwyn Gummer, Calendarul Creştin [The Cristian Calendar], 1974, p.
22).
În loc să se închine zeului soare, convertiţilor li se spunea să se închine Fiului lui
Dumnezeu. Focarul sărbătorii a fost schimbat în mod subtil, dar obiceiurile şi practicile
păgâne tradiţionale au rămas fundamental neschimbate. Obiceiuri religioase vechi
implicând frunze de stejar, iederă, vâsc şi brazi tineri erau acum îmbrăcate cu costume
Creştine. Noi trebuie să ne reamintim că Isus Hristos ne-a avertizat să fim preveniţi de
lucruri care se maschează în ceva ce nu sunt (Matei 7:15).
Rădăcinile obiceiurilor moderne
Multe dintre gătelile Crăciunului sunt simple transferuri dela celebrările antice
păgâne.
Moş Crăciun, rSanta Claus derivat dela Sfântul Nicolae,r1; r este sfântul al cărui
festival este observat în decembrie şi care, în toate celelalte aspecte, era cel mai în acord
cu tradiţiile lui Saturn ca erou al Saturnalelorr1; (Walsh, p. 70).
rDe Anul Nou Roman (1 ianuarie), casele erau decorate cu verdeaţă şi lumini, şi se
dădeau daruri copiilor şi celor săraci. La aceste obiceiuri se adăugau ritualurile de Crăciun
ale Germanilor şi Celţilorr30;mâncare şi tovărăşie bună, buşteanul şi cozonacii de Crăciun,
verdeaţă şi brazi, daruri şi salutări, toate comemorau diferite aspecte ale sezonului de
sărbătoare. Focuri şi lumini, simboluri de căldură şi viaţă lungă, au fost asociate
întotdeauna cu festivalul de iarnă, atât cel păgân cât şi cel creştinr1; (Enciclopedia
Britanica, ediţia 15cea, Micropaedia,, vol. II, p. 903, rCrăciunul [Christmas]r1;).
rÎn mijlocul iernii, ideea de renaştere şi fertilitate a fost extrem de importantă. În
zăpezile iernii, bradul era simbolul vieţii care avea să se reîntoarcă în primăvară, aşa că
brazii erau folosiţi pentru împodobitr30;Lumina era importantă să risipească întunericul
crescând al solstiţiului, aşa că un buştean de crăciun se aprindea dela rămăşiţele
buşteanului din anul precedentr30;Pe măsură ce multe obiceiuri îşi pierdeau motivele lor
religioase de existenţă, ele treceau în tărâmul superstiţiei, devenind tradiţii de purtat noroc,
şi eventual simple obiceiuri fără nici o raţiune. Astfel vâscul nu a mai fost venerat dar a
devenit în cele din urmă un motiv pentru activităţi nereligioaser1; (Gerard şi Patricia Del
Re, p. 18).
rChiar darurile de Crăciun ne reamintesc de darurile care se schimbau în Roma cu
ocazia Saturnalelor. În Roma, am putea adăuga, cadourile de obicei luau forma de
lumânări de ceară şi păpuşi, -- ultimele fiind o formă de supravieţuire a sacrificiilor
omeneşti oferite odată lui Saturn. Este o idee stranie că în darurile noastre de Crăciun noi
păstrăm, într-o formă diferită, unul dintre cele mai sălbatice obiceiuri ale barbarilor noştri
strămoşi!r1; (Walsh, p. 67)
ioan olah (detalii numai pentru membrii conectaţi)
5708. Postat la 13/12/2010 13:42 - 5309z20h56m
paçe !inainte sa ne çautam sçuze si sa legalizam o traditie pagana,stim ça majoritatea familiilor çare sarbatoresç çraçiunul nu o faç de dragul lui dumnezeu,çi pur si simplu de dragul atmosferei de a mança si a petreçe, negind sarbatorile lui dumnezeu çăs a lui moise,si aççepta asa de usor o traditie çare inseamna inçhinare la idoli, iar tu çrestine çare ziçi ça ai duhul sfint si in adunare propovaduiesti pe mos çraçiun,,trezeste ",çei trei tineri din daniel au trebuit doar sa se apleçe in fata unui idol,si nu au aççeptat,iar çei çare o faç prin imbuibari de mançare nu ne am apleçat deja çapul la inçhinare la mos çraçiun,iar çei çare asi stabilesç timpul liber in timpul sarbatorilor o faç deoreçe asa doresç ,ei daça ar dori sa si vada mama sau fratii si surorile din respeçt nu ar abuza de a alege liber drept sarbatoare pagana,dar diavolul asa luçreaza in numele binelui dar in spate se asçunde neçuratia,iar daça nu nu parasim traditia lumeasça si negam sarbatoarile lui dumnezeu nu avem çum sa ne ridiçam la çer.
Poate cea mai rea parte a Crăciunului este că mii de părinţi îşi vor învăţa copii minciuna cu Moş Crăciun. Copiilor li se spune că Moş Crăciun locuieşte la Polul Nord, şi o dată pe an, în fiecare an, el îşi umple sania cu jucării pentru băieţii şi fetiţele care au fost cuminţi de-a lungul întregului an. Dacă ei au fost buni, el îi va recompensa dându-le jucării în ajunul Crăciunului; iar dacă au fost răi el nu va trece pe la ei.
Nu e de mirare că de multe ori atunci când copii cresc şi învaţă adevărul, ei se întreabă dacă nu cumva şi Hristos este tot un mit
Foarte adevarat.
Oameni nu se gandesc ce perpetuari poate avea o minciuna. Ioan Olah a scris:
Pentru membrii trupului lui Hristos nu există zile sfinte şi speciale. Domnul vrea ca noi să Îl slujim pe El în toate cele 365 de zile ale anului.
Putina atentie in exprimare , sa nu dam impresia ca Mesia a desfintat zilele speciale ce Tatal impreuna cu El le-au hotarat ca zile sfinte de sarbatoare, si de care Pavel spune ca sunt "umbre a lucrurilor viitoare."
Ati specificat mai sus cum Mesia insusi ,face distingere intre zile , cand spune "rugativa ca fuga voastra sa nu fie intr-o zi de Shabat."
Eu unul sunt foarte bucuros ca Craciunul a trecut .......
Este un timp putin mai greu pentru noi, mai ales ca avem 3 copii mici, care sunt inca atrasi de culorile si luminile aceste sarbatori .
Ei saracii isi spun lor insisi ca "Craciunul este pagan" insa fiind copii ar dorii sa participe si ei la jocurile si cantecele de Craciun de la scoala, etc.
Insa Tatal ne-a chemat sa facem parte dintr-o natiune sfanta , devoatata Lui, aleasa, fara pata a religiei omenesti, pusa deoparte .
Aceasta ne este chemarea. Tatal sa ne ajute.
Frate Daniel am am vizionat materialul cu privire la cele doua sarbatori ,si ma surprinde ca oameni nu stiu care este diferenta intre cele doua sarbatori .
Este trist cinnd vezi ca lumea traieste in lumina minciuni si a intunericului.
Fiţi şi voi îndelung răbdători, întăriţi-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Fetitele mele de doar 5 ani , respectiv 3 ani si jumate, stiu ca, Craciun e o minciuna si ca este un "nene" deghizat.Mai stiu faptul ca de trei ori pe an, daca sunt cuminti, vine Domnul cu daruri pt. ele;la Paste, Cimcizecime si la Corturi.Aleluia.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Am văzut recent un documentar cu tematică creştină în care un astronom acceptat de către marile comunităţi creştine ca cercetător pentru studiul fenomenelor astrale existente în perioada vieţii Mântuitorului pe acest pământ a precizat că nu s-a reuşit până în prezent prin reconstituirea fenomenelor astrale antice să se apropie mai mult de anul naşterii şi nici de ziua şi luna naşterii Lui.
Deci, în concluzie, data până în prezent rămâne necunoscută pentru "lume".
Mai mult, se explica că data fixată de 25 decembrie a fost aleasă pe motivul că în această zi are loc efectiv prima creştere a zilei în raport cu noaptea, neavând nici o legătură cu data adevărată (necunoscută de aşanumiţii "înţelepţi ai lumii").
"Dacă crede cineva că ştie ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
In scriptură gasim cateva lucruri esentiale si anume ce evenimente au avut loc in ziua morţii si ziua naşterii.....
Eclesiastul 7:1 Mai mult face un nume bun decât untdelemnul mirositor, şi ziua morţii decât ziua naşterii.
Mesia sa nascut in sarbatoarea Bucuriei cum zice scriptura si a murit tot dupa scripturi si a inviat tot dupa scripturi.
Toti cei ce celebrează asa numita zi a nasterii lui Isus pe 25 decembrie nu pot intelege nici pentru ce a venit el in lume pentru că de mai bine de 2000 de ani el nu mai creşte este tot mic .....ma intrebam si eu ...cum de nu vad oamenii acest micuţ amanunt ? Imi aduc aminte de o predică intr-o zi de Sabat ....un frate scump mi-a zis cam asa:... privind spre fetita mea care avea atunci aproximativ 4 ..5 anişori.. ...dacă mă voi intoarce in casa voastra peste mai multi ani ...si fetita voastră ar arata tot asa de 4 ...5 ani ,ce-ati zice voi de copilul vostru ar fi o Binecuvantare sau un blestem?Dacă si peste 10,...20 de ani arată ca la 4 ,5 anisori? Am ramas uimita de invatatura fratelui si mi-am zis copilasul meu trebuie sa crească nu sa aibe o fată de copil si la adolescenta si la maturitate ...aceasi fata aseleasi obiceiuri mai exact sa nu se dezvolte nici fizic nici intelectual sa ramana la acelasi nivel an dupa an... daca eu am crescut si ea trebuie sa creasca si sa fie o Binecuvantare.....O de sar trezii omenirea care astazi zace in intuneric fara sarbatori.
Referitor la aceasta sarbatoare pusa de oameni , care nu are nici un suport Biblic ,care na poruncit-o nimeni , oamenii care au Iubit pe Dumnezeu nu au pazit aceasta sarabatoare pagana , haida-ti sa ne aducem aminte de Pilda Domnului ISUS Binecuvantat sa-i fie Numele , in pilda neginei cand este semanat graul cel ales vine si vrasmasul Adevarului si seamana si el negina , asa este si cu aceasta sarbatoare , Cel Atotputernic spune IATA Sarbatorile Mele Levetic 23 , si automat unde este Adevarul si Originalul apare si FALSUL si uitati-va dragi frati si surorii ce este in lumea de azii , sa ajuns ca si pana fiecare religie sa aibe sarbatorile lor , dar pe Cele ale Domnului le-au lepadat si spun ca nu mai sunt bune si ca sau desfintat dar le-au inlocuit cu altele placute de oameni la timpuri si vremuri dupa bunul plac , din numarul lor am fost si eu din nestinta pazeam si eu cu strictete aceasta sarbatoare dar a venit ziua chemarii si eliberarii din traditi si obiceiuri . Multumesc din Inima Tatalui nostru Cel Ceresc pentru indurarea si Mila care a avut-o de mine pacatosul si impreuna cu dumneavoastra ne-a aratat Adevarul Biblic .
Am putea oare sa Multumim Domnului pentru tot ce a facut pentru noi , o mie de vieti nu ne-ar ajunge . Sai dam Slava si Cinste oriunde am fii pe acest Pamant , pentru ca Merita Domnul nostru . AMIN
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de nici un bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.
Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Domnul să te binecuvinteze pentru postarea de mai sus frate Costy. Te aseameni cu un alt creştin, tot aşa cu râvnă ca a ta, şi tot convertit de la sărbătorile păgâne - numele lui este Quintus Septimus Florens Tertullianus. Diferenţa dintre tine şi el este numai...vreo 1850 de ani (155-230 AD/EN).
A fost un mare scriitor al evenimentelor istorice şi religioase din secolele doi/trei EN. El condamnă sărbătorile păgâne şi creştinii din timpul lui care au adoptat asemenea sărbători, printre ele fiind şi Saturnalia/Crăciunul cu obiceiurile ei (darea de daruri unii altora, etc).
Apoi, culmea culmilor, chiar şi Enciclopedia catolică la secţia Crăciun, spune căci această sărbătoare nu a fost printre sărbătorile de început a bisericii catolice.
Şi atunci noi, creştinii de astăzi? Să ne apucăm să lepădăm Sărbătorile lui Dumnezeu, şi să adoptăm pe cele cu rădăcini păgâne, una dintre ele fiind Crăciunul?
Pentru adepţii acestei sărbători a Crăciunului, v-aş îndemna să studiaţi şi cercetaţi cu atenţie şi cu deamănuntul istoria ei (rădăcinile şi evoluţia, incluzând toate obiceiurile ei). Sunt sigur că veţi rămâne uimiţi de ceea ce veţi găsi şi de cât de mânjită este această sărbătoare cu obiceiuri de provenienţă păgână.
Bunul Dumnezeu să ne ajute să ne îndepărtăm de obiceiurile lumii şi să ne apropiem de ce este biblic şi poruncit de El, nu de oameni.
Multă pace
Căutaţi pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemaţi-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
25 Decembrie...nasterea Domnului Isus?
O intrebare pe care multi ne-am pus-o atunci cand ni s-a vorbit despre ,,SARBATORILE DOMNULUI".
Apoi, cand am vazut unii frati care au facut calcule si cred ca nasterea Mantuitorului coincide cu sarbatoarea Cortului, am fost surprinsa...De ce nu se gaseste clar data nasterii in Biblie , de ce trebuie sa calculam noi?Avand in vedere ca inainte de nasterea lui Isus lumea a fost pusa in miscare prin decretul dat de Cezar Augustus, conform caruia fiecare cetatean trebuia sa mearga sa se inregistreze in locul natal.Prin acest decret, de fapt Dumnezeu a implinit o profetie, prin alegerea locului de nastere cu mult inainte ,nu Nazaret unde locuiau, ci Betleem.Asadar , acest eveniment ar fi putut sa-si puna amprenta si sa ramana data(a ramas ascunsa tocmai pentru a nu o sarbatori) , nu nasterea era importanta, caci El era din vesnicii, iar intruparea Cuvantului a avut ca scop de fapt jertfirea acestuia pentru iertarea noastra, moartea Lui a avut o semnificatie primordiala, si ea trebuie comemorata pana la venirea Sa.Domnul sa ne ajute la aceasta!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Şi pentru că tot suntem în luna Decembrie, şi 25 Decembrie/Crăciunul bate la uşă, hai să mai vorbim (sau în acest caz, să ascultăm ) câte ceva despre această zi.
Este Crăciunul creştinesc?
Am dat peste acest material video şi găsindul foarte interesant, m-am gândit să-l menţionez aici. Cu excepţia câtorva remarci din ultimul episod (cu privire la valabilitatea unei singure sărbători pentru creştini), am găsit expunerea, foarte informativă şi detaliată.
Aceste clipuri le-am urmarit si eu , as foarte bine prezentate ce mi-a placut la aceste postari am gasit un comentariu foarte Adevarat scris de cineva si anume :
Deci asta este o minciuna care satan sa asigurat....ca se va repeta o data pe an
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de nici un bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.
Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
La aceasta intrebare a subiectului mi-a venit in minte un raspuns sec:
exista euro falsi pentru ca exista euro adevarati.Exista sarbatori false pentru ca EXISTA SARBATORI ADEVARATE.Levetic cap. 23.
Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!