"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o" Exodul 20:11
Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."
Sora valentina vi se pare bine ca un crestin Pocait sa mai serbeze aceste lucruri, aceste datini si obiceiuri , doar am esit din lume de ce sa ma intorc inapoi. Noi trebuie sa zicem noi nu suntem din lumea asta cum a si zis si Domnul , daca ne aducem bine aminte Galatenii au facut la fel L-au primit pe Domnul ISUS in viata lor dar traditile si obiceiurile mergeau mai departe .Oare asta a vrut si Apostolul Pavel ca ei sa mai traiasca asa , nicidecum El ia invatat Binenteles sa asculte Intru Totu de Dumnezeu .Eu vreau sa slujesc Tatalui ceresc sa ma Bucur de Sarbatorile Poruncite de EL , de obiceiuri si traditi mi-au ajuns am trait destul in Minciuna si Neadevar ajunge ---Doar ne-am cerut iertare pentru ca am lucrat in necunostinta .
Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat
RE: 1Martie-8Martie ...Idolatrie sau neutralitate ?
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
17342. Postat la 11/03/2012 20:38 - 4835z9h14m
Să ne amintim , nu înseamnă că serbăm.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Fratilor, cei care nu au SARBATORI sa serbeze, probabil le tanjeste inima dupa cele babiloniene...
Copiii sambatarilor au sarbatori sfinte in care se bucura impreuna cu intreaga comunitate, povestesc la scoala de ce au lipsit si ca au cele mai frumoase sarbatori...la noi se canta colinde toata viata, si vara si iarna, cinstesc parintii permanent si se aduc flori mamelor si profesoarelor in fiecare zi , pentru ca iubirea nu se divide intr-o zi sau doua, ci in fiecare clipa...
Copii mei rupeau cele mai frumoase flori din gradina si le daruia cu toata bucuria si vecinelor, nu numai invatatoarei.
I-am invatat ca cel mai important lucru este sa invete sa respecte pe cei din jur, de la colegi pana la cei in varsta si cel mai mult pe cei care le vor raul.
Pentru a-i determina sa inteleaga radacinile sarbatorilor lumesti am demonstrat minciuna care se ascundea in poleiala lor.
In biserica din Roma aveam o fetita care avea vreo 4 ani si la sarbatoarea Pastelui trecea pe la fiecare dintre noi si ne soptea:"Sapte zile sa mancati azimi!!Mi se bucura inima in mine pentru ca parintii ei deja o invata adevarul si i-l implementa in mintea ei micuta.
Noi ce facem?
Traim intradevar in lumea aceasta, insa trebuie sa ne ferim de sarbatorile lor care au radacini pagane, daca inradacinam in copii nostri frumusetea sarbatorilor Domnului si le vom darui in aceste zile binecuvantarile Lui, rasplatindu-le eforturile pentru pregatirea lor, atunci vor face diferenta si vor intelege.
In decursul anilor mergeam la Sarbatorile Domnului cu copii in diferite locuri din tara unde ne strangeam si ne bucuram cu fratii, iar copii mei se bucurau cu copii fratilor de acolo, alteori, casa noastra era locul strangerilor de sarbatori si veneau frati si copii acestora din diferite locuri si casa noastra era plina de bucuria sarbatorii sfinte.
La sarbatorile noastre erau invitatii vecinii si nu numai, invatatoarele si chiar preoteasa, imi aduc aminte ca la sarbatoarea Corturilor aveam obiceiul ca pe langa cortul in care se tinea sarbatoarea , ne placea sa inpodobim casa cu ramuri stufoase, sa umplem cosuri cu fructe, iar casa noastra mirosea toata a iarba cruda si parfum de fructe.
Copii mei in cele sapte zile isi invitau colegii acasa si erau foarte mandrii de sarbatoare, le explica ca a lor este mai frumoasa ca cele de la Craciunul lor.
Preoteasa a ramas atat de impresionata incat a inceput sa se intrebe daca este intradevar scrisa aceasta sarbatoare in Biblie.
La scoala desi in Dobrogea era un pamant arid din punct de vedere spiritual , nu ne feream sa spunem ca nu putem participa la sarbatorile lor , acei timpi de explicatii erau pentru noi momente de vestire a credintei noastre si cu riscul dispretului si a batjocorei, eram mandrii de Dumnezeul nostru pe care il fluturam ca un steag inaintea lor.
Aici in Italia este diferit, facem o cerere in care ne explicam credinta, iar profesorii o respecta fara comentarii.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
valentina a scris:
Aici lumea-l câștigă , deoarece în lume totul e miere până dă de fiere. Nu numai ei se confruntă cu:............ ce alegem?. Ai văzut că ești nevoită să participi cu bani la dezvoltarea unui obicei care nu-i dumnezeesc! Favorizezi, participi, accepți, un lucru , de care ești conștientă că nu-i pe placul lui Dumnezeu. Explică-i copilului că-i păcat ca de 8 martie să-ți de-a o floare, un mărțișor, să-ți spună o poezie despre mama, de Paște să-ți aducă acasă, mândru, un ou pictat cu dragoste, sau de crăciun să-ți cânte un colind pe care la învățat la grădi , doamna educatoare. Dar dacă până iese el în lume, tu deja l-ai educat, împreună copil, mamă și Dumnezeu, va avea deja modelat caracterul și la adolescență avem un copil pentru Dumnezeu, care deja e pe picioarele lui, și e capabil să facă diferența.
Și noi maturii suntem puși în situații de alegere.Ai nuntă cu un copil, în lume, ai o înmormântare în familie, care-i din lume. Etc. Etc.
Scumpa si draga mea sora Valentina ,marturisesc ca ma doare inima cand vad cata minciuna si cat fals si uz de fals este in gradinite si scoli ,aceste unitati de invatamant ,unde copilasii nostrii isi desfasoara activitatea zi de zi.
Le spun acasa le studiez cu mare atentie cartile de Religie care au la baza dogma Bisericii Ortodoxe ,cu tot alaiul de sarbatori si traditii ,obiceiuri din mosi stramosi care nu au nimic in comun cu Mesia lui Israel si cu sarbatorile sfinte.
Duc o lupta in permanenta , ce invata copilul meu la scoala pentru o nota sau pentru un test la ora de religie sau pentru faptul ca este nevoit sa participe la astfel de serbari cu specific ,,traditional,, de orice natura ar fii ,mai nou... au o ora de arte si cu specific de misionerat invatandu.i sa picteze icoane pe sticla ,toate aceste lucruri au la baza cartea de Religie .
Le spun adevarul copiilor mei si nu tac de loc ,daca tac ma fac vinovata de multe alte pacate asa deci ce este scris in Deuteronom 6.
Cunoastem cu totii , traim in acest stat Roman ,scoala ,gradinita sunt unitati ale statului Roman unde si eu si tu si noi si voi cu totii ne facem datoria in privinta taxelor si impozitelor ca drept urmare cadrele de invatamant sunt platite din bugetul statului ,ei isi fac doar datoria si cea ce li se da sa invete ...aceea invata si ei la randul lor....si de aici incep problemele pentru noi cei pusi deoparte , noi avem aceste probleme.... nu ,,masa,,sau marea majoritate care iubesc astfel de traditii nebibliece,ei le considera ok desii nu sunt... dupa voia Celui Sfant.
De aceea am si pus o serie de intrebari la postarea 17303.
De cativa ani incoace nu mai particip la astfel de serbari ,am participat ,recunosc la fetele mai mari pe care le am ,dar am hotarat sa nu mai particip .
Cat despre serbari cum ar fii de exemplu ,, ziua Mamei,,serbare in incinta scolilor si a gradinitelor mi se cer bani pentru asfel de evenimente si nu mi se pare deloc ok sa particip cu baniii mei pe care.i consider un venit prin bunavointa Tatalui Ceresc de la care primesc toate lucrurile atat binecavantarea cereasca cat si binecuvantarea pamanteasca si din acest venit din tot ce.mi da sa.I aduc partea la locul ales de El unde este chemat Numele Lui si nu sa particip cu bani la alte evenimente non biblice deoarece consider ca acest verset pune punctul pe i....
Psalmii 1:1 Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se oprește pe calea celor păcătoși, și nu se așează pe scaunul celor batjocoritori!
De aceea cum procedam fratilor ...intrebare....sa participam cu banii nostrii la astfel de evenimente ....chiar daca cu prezenta nu ...intrebare .
Trebuie sa ascultam mai mult de Dumnezeu decat de oameni ,sora Valentina chiar si in privinta unei nunti a copilului ,chiar si a unei imormantari din lume conform cuvantului ....
Faptele apostolilor 5:29 Petru și apostolii ceilalți, drept răspuns, i-au zis: "Trebuie să ascultăm mai mult de Dumnezeu decât de oameni!
Sa fii binecuvantata.
Deconectat
17354. Postat la 12/03/2012 17:19 - 4834z12h33m
În biserica mea, copiii primesc notele la religie de la pastor, și acea notă este trecută în catalog. Avem și grădinițe azs.
Am citit că un copil nu este obligat să participe la orele de religie dacă are o altă confesiune. Chiar scria undeva, de un elev a cărui părinți erau atei și acel copil nu participa la orele de religie, nu avea note la religie și aceasta nu-i afecta situația școlară. Abuzurile acestea ar trebui rezolvate la Inspectoratul școlar. Într-adevăr trebuiesc făcute drumuri la oraș, de stat în audiențe, de făcut reclamații. Și uite că te lași păgubaș. Dar avem internet și putem de-acasă să-i bombardăm cu plângeri la Ministerul Învățământului. Dar dacă nimeni nu o face, ei habar n-au ce se întâmplă în teritoriu. Trebuie luat taurul de coarne.
Deconectat
Sora Lucia , am vazut postarea ta deabea dupa ce am postat eu ,fi binecuvantata pentru felul atat de minunat cum pui problama tu si casa ta in vederea sarbatorilor si ca ai capatat trecere chiar si la scoala .
Daca noi ne luptam mai mult in lucrarile Sfinte ,evident astfel va fi proslavit Cel Prea Inalt prin noi daca propasim pe cale.
Am nevoie de ajutor in privinta cererii ,doresc sa inaintez o astfel de cerere la Directoratul scolii pentru a-mi aproba dorinta in vederea sarbatorilor sfinte de peste an , neobligarea invatarii unei doctrine care consta in traditii si obiceiuri ,pentru acest lucru fac un apel tuturor care aveti copii la scoala si gradinite ,cum punem problema ?
Copii mei sunt inregistrati in baza scolara ca fiind sambatari ,dar cu toatea astea sunt obligati ca si ceilanti copii din clasa care sunt marea majoritate Ortodosi sa invete datini si traditii stamosesti din cartea de religie pentru note.
Am o fata la liceu iar aceasta asista la ora ,dar nefiind obligata sa invete doctrina ,face altceva la ora de religie.
La generala insa sunt probleme ,evident ora de religie este o materie ca oricare alta ,doar ca este promovata in scoli pentru organizarea si functionarea Bisericii Ortodoxe Romane care la randul ei stabileste relatii de dialog si cooperare cu Statul si cu diferite institutii ,pentru inplinirea misiunii sale pastorale ,spiritual-culturale,educationale si social-filantropice.
Sora Valentina multumesc pentru informatii.
Cum sa fac o astfel de cerere ?
Consider ca cererea trebuie sa contina punctele importante ale credintei noastre , sarbatorile de peste an ,motivarea absentelor elevilor care lipsesc in zilele de sarbatoare (daca lipsesc fara sa o explicatie li se taie un procent din alocatie )suntem cetateni ai acestei tari ,ne facem datoria fata de Tara in care traim,avem datoria sa inaintam o cerere la Inspectoratul scolar .....dar eu pot de una singura?
Daca suntem o comunitate de frati trebuie sa fim si uniti in astfel de probleme ,am nevoie de sprijin ,de ajutor in privinta cererii ,daca este cineva sa ma ajute ajutati-ma.
Va multumesc in numele Domnului.
Deconectat
17361. Postat la 13/03/2012 19:43 - 4833z10h9m
Intră pe pagina ministerului. Sigur acolo vei găsi o adresă de contact. Poate ceilalți de pe forum au o altă rezolvare. Domnul să vă dea reușită în această problemă.
Deconectat
Multumesc sora Valentina ,am sa incerc mai intai la scoala , sa vad ce se poate face ,poate voi gasii intelegere .
Acum stiu cum sa fac cererea ,aveam idee dar ....am primit un ajutor si un sfat pe masura,cu siguranta voi gasii indugenta.
Multumesc pentru sustinere sora draga .