Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii ştiri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Luaţi seama, în sufletele voastre, să nu purtaţi nici o povară în ziua Sabatului, şi să n-o aduceţi înăuntru pe porţile Ierusalimului!"
Ieremia 17:21

Cugetarea zilei
"Nu trebuie să percepem Sabatul ca un timp de interziceri ci ca un timp de fericire şi comuniune cu Dumnezeu."

Tiberiu Al. Foszto

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banaţi: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Jocuri
Pagina 6 din 17 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Deconectat RE: Concurs Biblic
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10544. Postat la 26/04/2011 14:08 - 5169z23h19m
La întâlnirea cu Isus, Saul a orbit

Care din împăraţii lui Iuda , "a sfărâmat în bucăţi şarpele de aramă pe care-l făcuse Moise" ?

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Nica Schirod
10561. Postat la 26/04/2011 20:44 - 5169z16h43m
Aşa este soră Lucia,,, asta înseamnă o vorbă purtată din gură în gură.

Cine nu s-a născut şi a murit de două ori.
Şi cine s-a născut şi a murit de două ori.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoşi.- Nica Schirod!
costy
10562. Postat la 26/04/2011 21:09 - 5169z16h18m
Ce fel de pietre a folosit David pentru al ucide pe goliat ?smiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare şi un scut, Domnul dă îndurare şi slavă, şi nu lipseşte de nici un bine pe cei ce duc o viaţă fără prihană.
Doamne al oştirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
fullban10
10566. Postat la 27/04/2011 07:18 - 5169z6h9m
Pietre netede din pârâu.

Aurelia
10612. Postat la 28/04/2011 19:48 - 5167z17h39m
frate Nica sa vedem daca raspund corect ....smiley

1. Cine nu s-a născut şi a murit de două ori. .......ADAM
2. Şi cine s-a născut şi a murit de două ori .......LAZAR
Nica Schirod
10614. Postat la 28/04/2011 20:07 - 5167z17h20m
Da soră Aurelia, răspunsul e super, dar au mai fost şi alţii, pe care încă stau liniştiţi ne pomeniţi, mai încearcă, că mai sunt.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoşi. (Nicolaie Steinhardt)

Aurelia
10644. Postat la 29/04/2011 19:15 - 5166z18h12m
Frate Nica eu la acestia m-am gandit fara sa cercetez ,daca mai sunt si alti pot sa continue sa raspunda .....smiley

Ce planta era folosita pentru curatirea leprosilor?
fullban10
10667. Postat la 30/04/2011 13:31 - 5165z23h56m
Ezechia, împăratul lui Iuda "................. a sfărâmat în bucăţi şarpele de aramă, pe care-l făcuse Moise, căci copiii lui Israel arseseră până atunci tămâie înaintea lui: îl numeau Nebuşan".( 1 Împăraţi 18; 4)

Nica Schirod
10683. Postat la 30/04/2011 22:26 - 5165z15h1m
Întrebarea care am postat-o la 10 561 a fost aşa:

Cine nu s-a născut şi a murit de două ori.
Şi cine s-a născut şi a murit de două ori.

Sora Aurelia a răspuns:
1. Cine nu s-a născut şi a murit de două ori. .......ADAM, eu moşu Nică mai adaug şi Eva.
2. Şi cine s-a născut şi a murit de două ori .......LAZAR, şi aici moşu mai adaugă: fetiţa lui Iair, fiul văduvei din Sarepta Sidonului şi mortul care a fost aruncat în mormântul lui Elisei.

Ce lucrare făcută de mâna omului este păstrată în cer?

fullban10
10695. Postat la 01/05/2011 13:09 - 5165z0h19m
Chivotul

lnedelea
10718. Postat la 02/05/2011 14:04 - 5163z23h23m
La răspunsul ce vizează întrebarea a doua din postarea nr. 10683 cred că ar mai trebui adăugaţi:
1. Tabita - Fapte 9:36-40;
2. Eutih - Fapte 20:9,12 în care se evidenţează că "... a fost ridicat mort".

Aştept validarea sau invalidarea acestor răspunsuri de către autorul întrebării.

"Dacă crede cineva că ştie ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Lica
10728. Postat la 02/05/2011 19:58 - 5163z17h29m
Singura carte care nu are o formulă de închiere din Noul Testament este .... ?

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
fullban10
10729. Postat la 02/05/2011 20:31 - 5163z16h56m
Faptele apostolilor.

Despre cine se scrie în Biblie că vor învia şi vor vedea, primii, pe Isus la a doua Sa venire?

Nica Schirod
10733. Postat la 02/05/2011 21:46 - 5163z15h41m
Inedelea, nota 10* să şti că peste cei doi am trecut fără să mă gândesc "BRAVO" ŞI DOMNUL SĂ ÎŢI DEA ŞI MAI MULTĂ ÎNŢELEPCIUNE !!!

Lavi
10786. Postat la 05/05/2011 10:01 - 5161z3h26m
nicaschirod a scris:
Shalom scump-e frate Ciprus şi la toţi.

Da şi la Fapte 22, dar mai bine să postez versetele şi apoi, aştept lămuriri.

Fapte 9: 7. Oamenii care-l însoţeau, au rămas încremeniţi; auzeau în adevăr glasul, dar nu vedeau pe nimeni.
Fapte 22: 9. Cei ce erau cu mine, au văzut bine lumina, şi s-au înfricoşat; dar n-au auzit glasul Celui ce vorbea.

Am vrut ca să testez vigilenţa, că dacă ar fi răspuns cine-va, nouă cu şapte, ziceam nu şi, dacă cine-va ar fi zis cum ai zis tu ziceam la fel, nu.
Acuma că m-am dat de gol, ce vroiam să fac, rămâne să aflu care-i adevărul între cele două versete, de fapt eu îl ştiu, dar vreau să-l şi aud, (scris aici).

Şalom.

Este interesant ca:1 oamenii ce il insoţeau auzeau Glasul dar nu vedeau Lumina (nimeni ) :2 vedeau ( bine )Lumina dar nu auzeau Glasul.
Deşi este vorba de aceeaşi însotitori ai lui Pavel,intamplarea se aseamană cu
cea din Daniel ?Pentru că el a Vazut si Auzit glasul Luminii ?Lumina era in mijlocul lor.
Desi am raspuns cu alte intrebari eu am ajuns la această concluzie cum poate să ramană cineva infricosat sau ingrozit dacă nu vede ?
Raspunsul meu este că ei au si vazut au si auzit.

Dar mă las totusi învăţată.

Nica Schirod
10796. Postat la 05/05/2011 20:41 - 5160z16h46m
Shalom - Pace.

Soră Lavinia. adevărul în această întâmplare prin care a trecut Şaul (Pavel), este ceea-ce spune el cu gura lui. De aici putem înţelege, când merge ceva din gură în gură, până la urma urmei. se povesteşte exact invers.

Aduc mai jos întrebarea care am pus-o mai sus:

Ce lucrare făcută de mîna omului este în cer şi, este vizibilă ???

Şalom - Pace.

Lavi
10832. Postat la 07/05/2011 20:39 - 5158z16h48m
nicaschirod a scris:
Shalom - Pace.

Soră Lavinia. adevărul în această întâmplare prin care a trecut Şaul (Pavel), este ceea-ce spune el cu gura lui. De aici putem înţelege, când merge ceva din gură în gură, până la urma urmei. se povesteşte exact invers.

Aduc mai jos întrebarea care am pus-o mai sus:

Ce lucrare făcută de mîna omului este în cer şi, este vizibilă ???

Şalom - Pace.

Chivotul cu cele două table ale legi.

lnedelea
10836. Postat la 07/05/2011 22:08 - 5158z15h19m
Iubite frate nicaschirod, cred că ar trebui să menţionaţi expres la care cer vă referiţi în întrebarea pusă la postarea nr. 10796, ca să nu existe interpretări, deoarece există mai multe ceruri.

"Dacă crede cineva că ştie ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Nica Schirod
10838. Postat la 07/05/2011 23:04 - 5158z14h23m
Shalom - Pace.

Să încerc să simplific puţin întrebarea mea pe care am pus-o mai sus cu privire la:ce lucrare făcută de mâna omului este în cer, undeva acolo departe.
Inedelea, dacă aş clarifica mai tare, îseamnă că aş răspunde eu, dar cu ocazia asta că nu aţi răspuns la o întrebare aşa de simplă, ştiţi ce zic eu; ruşinică, dar hai să citim:
25. Ceilalţi ucenici i-au zis deci: "Am văzut pe Domnul!" Dar el le-a răspuns: "Dacă nu voi vedea în mâinile Lui semnul cuielor, şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, şi dacă nu voi pune mâna mea în coasta Lui, nu voi crede."
26. După opt zile, ucenicii lui Isus erau iarăşi în casă; şi era şi Toma împreună cu ei. Pe când erau uşile încuiate, a venit Isus, a stat în mijloc, şi le-a zis: "Pace vouă!"
27. Apoi a zis lui Toma: "Adu-ţi degetul încoace, şi uită-te la mâinile Mele; şi adu-ţi mâna, şi pune-o în coasta Mea; şi nu fi necredincios, ci credincios."
4. Şi am plâns mult, pentru că nimeni nu fusese găsit vrednic să deschidă cartea şi să se uite în ea.
5. Şi unul din bătrâni mi-a zis: "Nu plânge: Iată că Leul din seminţia lui Iuda, Rădăcina lui David, a biruit ca să deschidă cartea, şi cele şapte peceţi ale ei.
6. Şi la mijloc, între scaunul de domnie şi cele patru făpturi vii, şi între bătrâni, am văzut stând în picioare un Miel. Părea înjunghiat,

Cer ertare pentru dojană şi, o primesc nu?

lnedelea
10998. Postat la 11/05/2011 18:18 - 5154z19h9m
nicaschirod a scris:
nu aţi răspuns la o întrebare aşa de simplă, ştiţi ce zic eu; ruşinică, dar hai să citim:

Iubite frate Nică, eu consider că întrebarea incorect sau inclar formulată nu poate avea efecte. Probabil aţi vrut să întrebaţi "Ce lucrări făcute de mâna omului sunt în al treilea cer şi sunt vizibile? Chiar prin răspunsul dat aţi menţionat două dintre ele realizate la intervale diferite de timp: semnul cuielor şi urma străpungerii în coasta Mântuitorului. Aşa cum aţi formulat-o are o mulţime de răspunsuri posibile, de accea v-am sugerat să o lămuriţi iar din faptul că aţi răspuns odată cu lămurirea aţi blocat posbilitatea de a mai răspunde cineva iar în consecinţă "ruşinică" amintită în postarea anterioară nu se aplică. Ca urmare a acestui fapt, cererea de iertare nu mai are obiect. Aşteptăm confirmarea sau infirmarea a celor afirmate de către autorul întrebării.

Ca să continuăm până atunci, propun următoarea întrebare uşoară: Câţi apostoli şi câte funcţii de apostoli sunt menţionate în scriptură? Justificaţi răspunsul şi menţionaţi referinţele biblice.

Pagina 6 din 17 << < 3 4 5 6 7 8 9 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19458938 vizite unice Powered by PHP-Fusion