"Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege" Galateni 5:22-23
Cugetarea zilei
"Câteodată îi poţi păcăli pe toţi oamenii, pe unii îi poţi chiar păcăli întotdeauna, dar întotdeauna şi pe toţi oamenii, nu vei reuşi să-i păcăleşti niciodată."
Shalom frate Nica,
Nici eu nu o sustin. Poate fi chiar periculos.
Dar sunt si alte pericole.
Un frate mi-a povestit ca odata i-a disparut o suma de bani din casa si banuiala a cazut pe copii. El a scris pe toti copiii pe cate un bilet si dupa ce s-a rugat alaturi de sotie, care si ea a fost de acord, au tras la sorti, punand in fata lui Dumnezeu. Sortul a cazut pe copilul cel mai mare si a fost pedepsit. Din cauza ca nu el a fost si din cauza durerii sufletesti era sa innebuneasca. Apoi a iesit la iveala copilul care a furat banii.
"Niciunul dintre cei rai nu va intelege" Daniel 12:10
Shalom.
Sora Lucia, Ionică a dat un alt exemplu periculos,
scrierea numelor copiilor si tragerea la sorti ( ca la loz in plic), nu s-a referit la obiceiul tău de deschiderea bibliei.
Dar, după cum putem constata, nu agrează aceast obicei, dimpotrivă, il consideră periculos.
Lucia a scris:
Biblia s-a deschis chiar unde a spus acea persoana, vazand acest lucru , a apucat-o frica si in loc sa-si mai bata joc de acest obicei, a inceput sa citeasca Biblia.
Scuza-ma ca te intreb, biblia s-a deschis, sau a fost deschisa?
.........................
Eu am înteles din postarea fratelui Ionică, că acei părinti, in loc de comunicare cu duhul răbdarii si al priceperii, au lucrat făra minte.
Mai mult decât atât, au trădat sinceritatea propriului copil ( probabil copilul a spus că nu el a furat acei bani),totusi, ei in nebunia lor, au pus
mai presus ''sortul'', decât cuvântul copilului, pedepsindu-l si implicit aducându-l in prag de nebunie.
Nebunia= rătăcirea mintii, putem citi in lege despre aceasta boală.
Nu asa se procedează, este total eronat.
Deschiderea bibliei la intâmplare, nu este intodeauna un indemn intelept.
Dacă se deschide la Psalmii 118:10 de exemplu?
Toate neamurile mă înconjurau: în Numele Domnului, le tai în bucăţi.
Se poate citii acest psalm de la amvon, ca un indemn de incurajare?
Normal, că pe unele suflete le apucă groaza si frica.
Suntem chemati ca să emanăm teamă- frică?
Nu cred.
Suntem chemati ca să ne alipim de susurul blând in care nu este frică.
Căci Sfantul Lui Israel, nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.
Ce faci, te faci ca nu intelegi?
Dar cu placere iti voi raspunde.
Eu personal am pus mana pe Biblie si am deschis-o la intamplare...S-a deschis la referinta pe care si-a dorit-o acea persoana.Desi eu cred ca Duhul Sfant a dirijat deschiderea...
Ce zici, etiopianul citea din Isaia un cuvant ales sau la intamplare?
Si ce crezi tu, ca a inteles din locul unde citea?
"El a fost dus ca o oaie la taiere, si ca un miel fara glas inaintea celui cel tunde..."?Si aici Duhul Sfant a dirijat totul, l-a trimis pe Filip sa-i explice, ba, mai mult, dupa ce l-a botezat pe etiopian, Filip a fost RAPIT, a disparut, ce zici de asta, ce-o fi zis etiopianul?Unde ne este CREDINTA fratilor si surorilor?
Cat despre SORTI, sta scris ca pune capat neintelegerilor, daca nu este crezut, asta este o alta problema...Despre cum se folosesc unii de aceasta tragere la sorti, va da socoteala fiecare.
STA SCRIS, ca s-a tras la sorti, pentru alegerea lui Matia sau haina lui Isus, doua trageri la sorti care mi-au venit in minte acum, nimic nu-i periculos, daca lucrurile se fac dupa Cuvant.Despre parerile nejustificate biblic nu ma intereseaza.
A, Psalmul pe care l-ai adus in discutie se poate citi de la amvon, de ce nu!?
Frica de Domnul este inceputul intelepciunii.Faca Domnul ca totii vrasmasii nostrii sa se teama si sa se intoarca la El, Avem multe de invatat din acest Psalm, mai ales sa nu ne "incredem in oameni".
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Si uite asa, Lavi a fost redusa la tacere, si nici ca va mai avea curajul sa mai spuna ceva, nu?
Doamna Lucia, sortul pune capat neantelegerilor, intr-adevar, dar una era trasul la sorti intr-o sinagoga sau Templu, si alta este ceea ce fac astazi crestinii. V-ati gandit la asta vreodata?
Se trage la sorti, dar nu oricine este indreptatit sa faca asa ceva. Erau preoti si leviti cu o "calificare" speciala pentru asta. Erau scoli de prooroci si de exorcisti. Nu oricine facea orice. In crestinism, orice batrana care vorbeste un pic in limbi, se considera indreptatita sa vorbeasca impotriva oricui, pentru ca are Duhul Sfant si este luminata si stie orice, dar oare pentru asta i s-a dat darul?
Fiecare are partea lui de facut in lucrare. Daca se simte cineva autorizat de la Duhul Sfant sa traga la sorti, sa traga la sorti. Dar nu oricine este indreptatit la aceasta, asa cum nu oricine este prooroc, sau invatator, etc. .
Sper sa nu fi suparat pe nimeni, nu am deloc intentia asta.
Sa avem pace si binecuvantari.
A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
Lucia a scris:
Cat despre SORTI, sta scris ca pune capat neintelegerilor, daca nu este crezut, asta este o alta problema...Despre cum se folosesc unii de aceasta tragere la sorti, va da socoteala fiecare.
STA SCRIS, ca s-a tras la sorti, pentru alegerea lui Matia sau haina lui Isus, doua trageri la sorti care mi-au venit in minte acum, nimic nu-i periculos, daca lucrurile se fac dupa Cuvant.
-------------------------
Nu ma supar deloc, chiar deloc!
Crezi ca eu am scris altfel despre SORTI?(priveste mai sus)
Desi, Cuvantul v-ar putea contrazice, ca nu numai cei "autorizati" trag la sorti.
"Dupa ce l-au rastignit , I-au impartit hainele intre ei, tragand la sorti, ca sa se implineasca ce era vestit prin prorocul , care zice:"Si-au impartit hainele Mele intre ei, si pentru camasa Mea au TRAS LA SORTI."(Matei 27.35)Cine au tras la sorti?
Va place mai mult sa scrieti ce fac unii sau altii, decat sa cercetam SCRIPTURILE...?
Sa nu va suparati pe mine.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Au tras la sorti, dar cine? Necredinciosii trag la sorti, joaca jocuri de noroc, treaba lor. Dar pentru credinciosi, si pentru treburi serioase, este altceva. Nu se fac cu usurinta astfel de lucruri.
Oare puteti sti cat studiez eu Scriptura? Vi se pare ca as fi un incepator? Trebuie neaparat sa incheiati orice postare in acest fel?
Oricum , eu spun sa ne rugam Celui Preaanalt sa intelegem ceea ce citim si Duhul Sfant sa ne lumineze si sa ne dea putere sa implinim ce avem de implinit.
Sa avem pace si binecuvantari.
A sluji lui Dumnezeu cum vrea omul, si nu cum cere Dumnezeu, este idolatrie.
Nu, nu, de data asta gresesti...acestia au TRAS LA SORTI ca sa se implineasca Scriptura, indiferent cine ar fi fost...nu se putea altfel, pentru ca totul a fost aranjat, ingaduit de Cel de sus, cu mult inainte de a se intampla...
Si nu te supara, am spus eu ca nu studiezi Scriptura?
In vremea lui Whitefield, un om numit Thorpe, unul din cei mai inversunati adversari ai lui, impreuna cu alti trei de aceiasi teapa cu el, au pus cu totii un pariu.Motivul?Cine va putea imita si ridiculiza cel mai bine acest predicator, Whitefield.
Avea obiceiul inainte de a incepe predica sa deschida la intamplare Biblia.
Asa ca, fiecare dintre ei trebuia sa deschida la intamplare Biblia si sa rosteasca o predica din primul verset asupra caruia ii cadea privirea.Cei trei concurenti a lui Thorpe, si-au jucat rolul facand cu nerusinare pe bufonii.
Atunci, apropiindu-se de masa, Thorpe exclama: "O sa va intrec pe toti!"
A luat o Biblie si a deschis-o la intamplare, si ochii i s-au dus pe primul verset:
"Daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel"(Luca 13.3)
Citi versetul si chiar in acel moment sabia Duhului Sfant ii strapunse inima si incepu sa imite predica cu glasul din ce in ce mai stins...in cele din urma se opri tremurand de frica.Mana lui Dumnezeu veni asupra-i si in loc sa batjocoreasca, nu reusi decat sa spuna incet:" Daca nu va pocaiti, toti veti pieriiiii....totiiiiiii!"
Cand pleca de la masa in incapere se lasa o tacere profunda, nimeni nu mai pomeni de pariu....
Thorpe dupa o perioada de cainta profunda s-a intors la lumina deplina a Evangheliei devenind un predicator al harului divin."Textul batjocoritorului"a devenit pentru el subiectul predicilor sale.Tine minte textul lui.Este valabl si pentru tine.
"Daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel."
La o intalnire de studiu biblic, un frate a povestit o intamplare din tineretea sa.
"Imi amintesc" , zicea el, "ca atunci cand eram tanar, un slujitor in varsta mi-a pus o intrebare care m-a ajutat, desi pe moment m-a suparat foarte tare.Aveam acces limitat la cartile de literatura generala , dar casa tatalui meu era plina de carti religioase si invatatura biblica.
Asadar, am inceput sa citesc foarte mult cartile acestea.Cred ca in nebunia mea, ma laudam cu deosebitele mele cunostinte in acest domeniu, vorbeam mult si nu cuprindeam sa scot cat mai multe "perle"din bagajul meu de cunostinte, spre amuzamentul tuturor, si a slujitorului in varsta.Atunci el mi-a spus: "Baiatule, se pare ca ai citit prea multe carti despre Biblie, dar spune-mi cat ai cercetat Biblia, sa vezi cei adevarat in ele?Era o intrebare incomoda pentru ca mi-a atras atentia asupra unui lucru la care nu m-am gandit.Stiam multe despre ce au zis sau scris unii despre Biblie, dar nu stiam mai nimic daca aceste lucruri sunt si adevarate.Asa ca, am incercat de atunci sa aflu ce inseamna sa ma apropii personal de Dumnezeu prin Biblie.