Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Jocuri
Pagina 5 din 6 << < 2 3 4 5 6 >
Deconectat RE: Băieții întreabă,fetele răspund.
Hadassa
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
14305. Postat la 27/09/2011 20:47 - 5001z10h4m
Dar sa presupunem ca punctul nostru de vedere (parerea) nu coincide cu al parintilor si din acest motiv ei s-ar simtii jigniti.Cum ar trebuii sa procedam ca sa evitam aceasta ?
Nica Schirod
14315. Postat la 28/09/2011 05:56 - 5001z0h55m
Să fim plini de Pace de la Cel ce o are și o dă cu mână largă.

Hadassa, numai întrebări din aștea grele ști să pui? Chiar dacă vor fi iară-și mai multe păreri, iată părerea mea, părerea cuiva care a fost ca tine acum vre-o 50 de ani în urmă, comentez întrebarea asta:
Cum ar trebuii sa procedam ca sa evitam aceasta ?

Normal, nu numai în familile de cedincioși ar trebui să fie cam așa: Mamicuța ta și tăticuțul tău nu trebuie să-ți fie numai părinți ci și buni prieteni, tu părinților tăi nu trebuie să le fii numai fică, ci și o bună prietenă, te dau pe tine exemplu, pentru că tu ai pus întrebarea, dar asta este valabil peste tot, adică la toți.

Sigur tu ai o bună prietenă și tot atât de sigur este că ați avut și păreri diferite de multe ori, atât tu cât și ea, dar din cauză că sunteți foarte bune prietene, sunteți și foarte maliabile și nici vorbă irascibile, atunci căutați numitorul comun, analizând prin prisma păcii și a dragostei Lui Dumnezeu, care este posibilitatea ca să nu vă jigniți, doamne fereșteși să rămâneți tot așa pe mai departe, o inimă, un gând și un cuget într-un respect reciproc.

Cu atât mai mult, atât copii cu părinții, cât și părinții cu copii trebuie să se comporte cam în aceia-și notă, ținând cont că ambii sunt mădulare în Trupul Fiului Celui Prea Înalt. Cam așa văd eu lucrurile.

Cred că Pacea a rămas și în continuare.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Hadassa
14343. Postat la 28/09/2011 19:04 - 5000z11h47m
Frate Nica am pus aceasta intrebare deoarece uneori si eu sunt in situatie.Imi pare rau daca a fost mai dificila aceasta intrebare.smiley
Multa pace smiley
Nica Schirod
14345. Postat la 28/09/2011 19:15 - 5000z11h35m
O Sărbătoare frumoasă plină de multă Pace sfântă.

Soră Hadassa. măcar răspunsul este aproximativ satisfăcător, sau nici încotro?

Tot multă Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Hadassa
14415. Postat la 01/10/2011 14:34 - 4997z16h17m
Da.Acest raspuns este mult prea satisfacator.Am ajus la concluzia ca suneti un om intelept si acestanu este un compliment ci o constatare .smiley
Multe binecuvantarismiley
Lucia
14576. Postat la 05/10/2011 20:32 - 4993z10h19m
Asteptam noi intrebari...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
14603. Postat la 06/10/2011 19:49 - 4992z11h2m
Pace.

De fapt, topicul acesta este ca băeții să întrebe și fetele să răspundă și eu îmi aduc aminte că mai de mult, ehei ... eram și eu băiat la propriu și cum se zice că omul când îmbătrânește, dă în mintea copiilor, iată un exempu eu, băiat la figurat, pun și eu o întrebare fetelor:
De une știți voi fetelor, că băiatul din fața voastră cu care vorbiți, este sau nu este jumătatea voastră ?

Și tot multă Pace.

Lucia
14959. Postat la 10/11/2011 21:27 - 4957z8h23m
Asta da intrebare, asteptam sa raspunda fetele...

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
lisha
14976. Postat la 11/11/2011 21:10 - 4956z8h41m
nicaschirod a scris:

De une știți voi fetelor, că băiatul din fața voastră cu care vorbiți, este sau nu este jumătatea voastră ?

eu as zice altfel:

De une știți voi fetelor, că băiatul din fața voastră cu care vorbiți, este sau nu este persoana potrivita pentru voi? ?

lumea spune ca si-a gasit jumatatea smiley

si acum sa raspund...

din punctul meu de vedere trebuie sa fie o potrivire in mai multe domenii:
-sa ai aceleas(sau aproape aceleas) convingeri religioase, nu poti fi unul cea si unul ho...pe romaneste
-sa te completezi unul pe celalat
-sa fie o potrivire de caracter
-sa incerci sa-i vezi si greselile si sa te gandesti bine daca poti trai cu el o viata asa cum este, fara sa=l schimbi

cel mai important lucru este sa nu fi cu caplul in nori, la majoritatea persoanelor faprul ca te indragostesti se lasa cu asta smiley, daca esti realist si daca "te potrivesti" eu cred ca nu ai cum gafa casnicia

ar fi mult mai potrivit sa incerci sa cunosti o persoana apoi sa te indragostesti de ea......in ordinea inversa e un pic riscant

fiecare fata ar trebui sa-si stabileasca niste standarde in limitele in care Dumnezeu ne permite, daca se incadreaza ii dai ok smiley

nu ar trebui sa ne bazam asa de mult doar pe ceea ce vrem noi...tr sa ne bazam pe ceea ce vrea Domnul pentru noi, iar daca ne punem increderea in El si urmama prncipiile Lui nu avem cum gresi, cand separam voia Lui de voia noastra dupa casnicie s-ar putea sa ne dam seama ca ne-am casatorit cu persoana nepotrivita smiley
Nica Schirod
14992. Postat la 13/11/2011 08:33 - 4954z21h18m
Pace multă fetelor.

Săptămâna trecută, stătem de vorbă cu o cunoștință,o femeie de aproape 50 de ani, era ziua când trebuia să meargă cu fata la primărie, pentru ofcializarea cununiei oficiale, tata fetei nu era de acord cu această casătorie, pentru că ginerică în urmă cu vre-o două luni, i-a aplicat viitorului socru, o mică corectură, doar vre-o câțiva pumni și câteva picioare, fata a băgat actele fără știrea părinților, părinții au aflat despre căsătorie cu două zile înainte numai, (sunt cu toții pocăiți și fam. băiatului și a fetei).

Mama fetei după o zi după ce a aflat despre cununie, adică cu două zile înainte, nu știa cum să îi spuie soțului, tata fetei, care îi micuț de statură (fizic) dar cât un munte în răutate, mama fetei îmi zicea; nu știu cum nu l-am putut cunoaște, depista, așa s-a prefăcut, că credeam că un băiat mai pocăit și mai bun, nu am întâlnit și acuma mie frică să îi spun ceva să îl întreb ceva.
Mama fetei este o femeie care trăiește în teroare, frică și numai cu aprobarea lui poate să facă ceva, dacă nu știe el îi vai, vai de ea.

Întrebare:
1. - Cum faceți voi fetelor, dacă cel ce vă face curte este un artist,care știe să joace teatru, așa ca omul nostru, să se arate șablon în pocăință, în cei șapte ani de acasă, în respect, un bun gospodar ș.a.m.d.?
2. - Sunteți voi sigure că nu o să tremurați înaintea lui dupăce se va învechi sita?
3. - Acceptați o căsnicie ca aceasta?
4. - Credeți voi că Dumnezeu vă pregătește jumătatea după merit?

Și eu vă las cu multă Pace.

Lucia
14993. Postat la 13/11/2011 12:20 - 4954z17h31m
Dupa cate ne-ati povestit, eu cred ca cele doua fam. fregventeaza o adunare, dar de pocainta nu poate fi vorba.
La intrebari, dau dreptul fetelor sa raspunda.

Lavi
15023. Postat la 15/11/2011 11:08 - 4952z18h43m
Si eu am patru fete si imi doresc din toata inima mea ca ele sa aibe parte de o casatorie fericita mai fericita decat este a mea (desii casatoria mea este peste masura de fericita )intre mine si sotul meu este un respect reciproc si acolo unde este respect este intelegere si toate celelante lucruri de care are nevoie familia noastra vin fara ezitare.
Avem 16 ani de casatorie dar nu am tremurat vreodata inaintea lui sau el inaintea mea am crezut intodeauna de cuviinta ca trebuie sa acopar slabiciunile lui nu sa ile pun mereu pe tava ,cicalindul cu tot felul de maruntisuri ....ca sa-l castig de partea mea nu sa-l pierd .
Că asa cum eu am nevoie de el si el are nevoie de mine iar copilasii nostrii au nevoie si mai mare de noi amandoi in egala masură.
Pot da un sfat tinerelor in vederea casatoriei ....Cantarea cantarilor 8:4 Vă rog fierbinte, fiice ale Ierusalimului, nu stârniți, nu treziți dragostea, până nu vine ea. -

Lucia
15375. Postat la 30/11/2011 21:31 - 4937z8h20m
Frate Nica , vad ca fetelor le este greu sa raspunda la intrebari, ma voi stradui sa raspund la una , cu speranta ca fetele vor citi si vor invata ceva din raspuns.

1.De unde stiti voi fetelor, ca baiatul din fata voastra cu care vorbiti, este jumatatea voastra?

Primul lucru care mi-a venit in minte , este ca aceasta intrebare se poate pune la fel si baietilor.

Din punctul meu de vedere este foarte greu sa-ti dai seama ca cel ce sta in fata ta si iti vorbeste poate fi jumatatea , in cazul in care viata ta se bazeaza pe inteligenta ta de a discerne si a alege dupa cum vezi tu lucrurile si nu iti incredintezi total viata in bratul Domnului, ca El sa-ti conduca pasii catre ajutorul potrivit.
Cea care se increde in Dumnezeu, va aduce prietenul in rugaciuni inaintea Lui si v-a experimenta mii de lucruri aparent intamplatoare, dar de fapt asezate de DOMNUL intr-o perfecta simetrie pentru un scop atat de frumos. Daca pe calea prieteniei tale apar dubii si incertitudinea isi face aparitia , sa stii ca ceva nu merge , ori tu nu te increzi deplin in Domnul , ori prietenul nu este ajutorul potrivit.
Daca cel care iti sta in fata nu este ajutorul potrivit, foarte usor poti intalni un alt tanar, si vei avea senzatia ca iti place la fel de mult , in mintea ta apar ganduri...,,daca nu eram legata as fi putut sa-l cunosc mai bine, cine stie?"
Trebuie sa intelegeti...atunci cand va incredeti in Domnul total, nu puteti da gres. Adica daca el se va departa , se va impietri, nu este vina voastra, ci voia Domnului , nu va lasati conduse de sentimente, ci de Dumnezeu, chiar si raul lucreaza spre binele vostru...atunci cand pierdeti , de fapt ati fost scutite de a va casatori cu cineva care nu vi se potriveste.Asa trebuie sa priviti lucrurile ca sa nu traiti dezamagirea.
Fetelor, cea mai mare greseala este ca atunci cand intrati intr-o prietenie va vedeti deja la altar, nu va grabiti...apoi mai este un pericol enorm , atunci cand constati ca prietenul nu ti se potriveste si pentru ca stiu parinti, chiar si fratii , si pastorul, lucrurile au mers prea departe...iti este rusine sa dai inapoi gandindu-te ce vor zice cei din jur, greseala! Viata ta depinde de aceasta alegere care iti va influienta viitorul, dar mai ales vesnicia. Asa ca fi sincera cu prietenul tau si spune-i adevarul intr-un mod cat mai placut , nu-ti fie rusine de parinti lui si de atitudinea celor din jur, daca prietenia ta a decurs in mod curat si sfant...poti merge mai departe cu fruntea sus.
O alta greseala fetelor si poate cea mai mare este sa ascunzi o relatie de prietenie fata de cei din jur, veti fi puse in situatii dificile , sa mintiti pentru a o ascunde , toate au vremea lor, asa ca nu este o rusine sa va imprieteniti. Domnul sa va ajute fetelor, sa va dati seama care este voia Domnului cu privire la ajutorul potrivit!

Nica Schirod
15376. Postat la 30/11/2011 22:08 - 4937z7h42m
Și tot Pace multă.

Soră Lucico, îți copiez primul rând de la postarea de mai sus și zic: Văd că băieților le este greu să puie întrebări, și așa la anii mei cred că dau în mintea copiilor și uite pun eu ăntrebări în locul lor, ca să nu ruginească topicul acesta interesant.
De data asta nu mai fabric nici o întrebare, ci numai le voi coborâ pe cele trei de mai sus, dar și ajutorul, sau indiciul, pentru ce am pus aceste întrebări.

Săptămâna trecută, stătem de vorbă cu o cunoștință,o femeie de aproape 50 de ani, era ziua când trebuia să meargă cu fata la primărie, pentru ofcializarea cununiei oficiale, tata fetei nu era de acord cu această casătorie, pentru că ginerică în urmă cu vre-o două luni, i-a aplicat viitorului socru, o mică corectură, doar vre-o câțiva pumni și câteva picioare, fata a băgat actele fără știrea părinților, părinții au aflat despre căsătorie cu două zile înainte numai, (sunt cu toții pocăiți și fam. băiatului și a fetei).

Mama fetei după o zi după ce a aflat despre cununie, adică cu două zile înainte, nu știa cum să îi spuie soțului, tata fetei, care îi micuț de statură (fizic) dar cât un munte în răutate, mama fetei îmi zicea; nu știu cum nu l-am putut cunoaște, depista, așa s-a prefăcut, că credeam că un băiat mai pocăit și mai bun, nu am întâlnit și acuma mie frică să îi spun ceva să îl întreb ceva.
Mama fetei este o femeie care trăiește în teroare, frică și numai cu aprobarea lui poate să facă ceva, dacă nu știe el îi vai, vai de ea.

Întrebările rămase:
2. - Sunteți voi sigure că nu o să tremurați înaintea lui dupăce se va învechi sita?
3. - Acceptați o căsnicie ca aceasta?
4. - Credeți voi că Dumnezeu vă pregătește jumătatea după merit?

Și eu vă las cu multă Pace.

Lucia
15382. Postat la 01/12/2011 10:21 - 4936z19h30m
Frate Nica , am sa ajut eu fetele, desi mi-ar placea sa raspunda ele...

2. Aici se disting doua lucruri , daca o fata nu se va increde total in Dumnezeu, are toate sansele, dupa casatorie sa mai tremure in fata celui pe care la ales ea fara ajutorul Domnului.

3.Odata casatorita, fata va trebui sa accepte tot ce va veni, pentru ca Dumnezeu nu accepta despartirea , cea care greseste in alegere va suporta consecintele alegeri ei, nu putem da vina pe nimeni...de aceia este bine sa aveti rabdare in ce priveste casatoria , sa va rugati mult pentru acest lucru si sa constientizati ca viitorul va fi influentat de acest pas.

4.Este bine sa se CREADA ca Dumnezeu face alegerea si i se ofera ce este mai bun pentru ea ...insa dragilor, INCREDETI-VA total in Domnul si El va va pregati cel mai frumos si minunat camin.

Lavi
15391. Postat la 01/12/2011 17:53 - 4936z11h58m
Soră Lucia ,eu cred ca fetele acum analizează bine situația căsătoriei deoarece este cel mai important pas și-l fac o data-n viață.

Lucia
15458. Postat la 05/12/2011 16:05 - 4932z13h46m
Sora Lavinia, mai de graba baetii asteapta raspunsul fetelor...insa dupa cum vezi ,,ei "nu se inghesuie nici sa intrebe, dar nici sa raspunda, sincer , mi-ar placea tinerii sa se implice mai mult.

costy
15460. Postat la 05/12/2011 17:04 - 4932z12h47m
Hmm Baietii nu se pre inghesuie , hai sa va pun si eu doua intrebari si cred ca nu sunt usoare .

1.Sa presupunem ca in timpul de cunoastere a celor doi sau mai bine zis in timpul logdnei , baiatul trece printr-un moment mai greu al vietii de ex. un acident in care necesita multa ingrijire la pat , o boala care necesita tratament mai indelungat si exemplele pot continua , dar sa nu uitam ajutorul vostru sa trebuiasca sa fie aproape zilnic langa cel iubit de voi . Ce faceti sincer in asfel de situatii, Îl parasim sau luptati impreuna ?

2.Într-o zii un baiat care nu arata asa frumusel ca altii, va cere prietenia . Ce facem il indepartam ? Desi nu se stie niciodata ce poate sa va ofere acest suflet, poate oferi mai multa Dragoste sufleteasca ca unul mai frumusel smiley.

P.S Sa nu uitam niciodata lucrurile neinsemnate inaintea ochilor acelea sunt Adevaratele valori smiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lucia
15468. Postat la 06/12/2011 20:19 - 4931z9h32m
Intrebari extrem de importante ...imi pare rau , insa oare nimeni nu gaseste raspunsuri la ele?

rachel
15648. Postat la 17/12/2011 21:42 - 4920z8h9m
pacesmiley ma bucur sa revin pe forum dupa o perioada in care nu am mai activat smiley, se vede ca in lipsa mea s-au intamplat multe si abia am reusit sa ajung la zi cu postarile smiley..

referitor la ce a zis fratele costy ... hmmm sunt doua situatii diferite si nu foarte usoare...
*pentru prima situatie (cunosc o intamplare asemanatoare: http://www.youtube.com/watch?v=nQY4dIxY1H4 )pe mine m-ai pus pe ganduri si nu stiu ce sa raspund, inainte de a spune ceva trebuie sa ananlizez bine situatia si sa nu ma pripesc; ce pot spune este ca o relatie de durata este trecuta prin incercari iar daca cei doi dunt credinciosi si sinceri inaintea Domnului cred ca EL le va da biruinta si in urma incercarii daca v-or trece cu bine v-or fi binecuvantati smiley

* costy a spus :
Într-o zii un baiat care nu arata asa frumusel ca altii, va cere prietenia . Ce facem il indepartam ? Desi nu se stie niciodata ce poate sa va ofere acest suflet, poate oferi mai multa Dragoste sufleteasca ca unul mai frumusel .

cineva imi spunea ca frumusetea interioara este cea de durata si mai importanta pentru ca frumusetea exterioara este trecatoare; astazi arati bine dar cu timpul apar riduri si alte semne ale imbatranirii, in schimb frumusetea interioara nu capata riduri si nu isi schimba infatisarea ... apoi poate sa fie baiatul cat de frumos , daca are un caracter urat tot degeaba smiley ... oricum ce ii al nostru ii pus deoparte, iar pentru aceasta trebuie sa ne rugam si sa Il intrebam pe Domnul in toate lucrurile smileysmiley ..

... sunt convinsa ca nu ve-am satisfacut indeajuns asteptarile.. insa am incercat cat de cat smiley ... multe mai am si eu de invatat .. astept si eu ca si voi alte raspunsuri smiley..

Cu Dumnezeu greutatea unui munte nu inseamna nimic; fara El, si un fulg te zdrobeste. smileysmiley
Pagina 5 din 6 << < 2 3 4 5 6 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19404825 vizite unice Powered by PHP-Fusion