"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o" Exodul 20:11
Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."
Frate ELIAHU, mie imi place mult sa cercetez Cuvantul...
Sa nu crezi ca incerc sa-mi sustin un anumit punct de vedere, nu, vreau sa invat cat mai mult!
Acum logic vorbind, sunt sigura ca ma veti intelege.
Legea Preotiei dupa randuiala Aronica reglementa ca cei ce slujeau, sa fie doar barbati din neamul levitic.
Mesia se trage din spita neamului lui Iuda, iata prima deosebire, una buna de luat in seama...
Nu vreau sa continui...sa nu va suparati pe mine, experienta din tren va facut sa va rugati acoperit...pentru ca in acele momente va framanta acest lucru.
Nu credeti totusi, ca daca cercetati mai mult, cum spuneti dvs, de la Genesa pana in Apocalipsa veti gasi adevarul?
Eu aici am dubii, daca avem un singur Preot "dupa randuiala lui Melhisedec", nu este aceiasi randuiala, pentru ca Legea JERTFELOR s-a desfiintat, nu?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
RE: Bărbații de astăzi- cu capul acoperit sau nu ?
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20516. Postat la 18/11/2012 22:11 - 4583z7h9m
Soră Lucică scumpa moșului, miar face cinste să fiu pe picior de egalitate cu fratele ELIAHU777, nu mă ridica așa de tare, că dacă pic și îmi rup grumazul, tu răspunzi!
Eu nu sunt un pocăit, nici perfect și nici care știu tot și nu mai am de învățat nimic, de asta eu am întreținut discuția cu fratele George, pentru că va trebui cândva să decid, mă voi asemăna cu neamurile, sau cu poporul Lui Dumnezeu? Am și propus la noi în adunare, să facem un inventar, fiecare în ce îl privește, apoi vrem chiar de săptămâna asta, să începem un studiu Biblic, să sortăm tot din viața și trăirea noastră, ce este fără cusur, punem deoparte, dar dacă vom găsi ceva în ce facem/practicăm că are cusur, atâta să căutăm până vom reuși să înțelegem care este voia Lui Dumnezeu și numai atunci să-l punem în partea pozitivă.
Pentru că dacă ne uităm prin adunările din țară, putem zice , cu pretenția că nu greșim, câte bordee atâtea obiceie, aici nu poate să mă contrazică nimenea.
Aduc spre contrazicere, un verset, care eu vreau să mă opresc prin el și atât să-l rumeg, până Domnului i se va face milă de mine și-l voi înțelege.
Faptele Apostolilor 15: 15. Și cu faptul acesta se potrivesc cuvintele proorocilor, după cum este scris:
16. ,După aceea, Mă voi întoarce, și voi ridica din nou cortul lui David din prăbușirea lui, îi voi zidi dărâmăturile, și-l voi înălța din nou:
17. pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, CA ȘI toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu,
18. zice Domnul, care face aceste lucruri, și căruia Îi sunt cunoscute din veșnicie.'
Și acuma dau cu bâta-n baltă direct și vă provoc la o supoziție; ce ziceți trebuie ca eu și tu care fizic facem parte dintre neamuri/păgâni după traducerile vechi, să fim ca rămășița, sau rămășița trebuie să fie ca noi, dacă aveți puterea și responsabilitatea facultăților mentale acasă, să creionați un șablon și în credință și în practică, dar și în îmbrăcăminte, pentru că trebuie să fie o turmă și un păstor.
Dacă eu voi studia numai ce îmi convine, dacă voi căuta ca să știu toate lecțiile din clasa întâia pe de rost și mă voi prezente la examenul de diplomă, ce ziceți că s-ar putea întâmpla?
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deconectat
Frate Nica, ai adus un contex biblic pe care si eu as fi vrut sa-l aduc in discutie...iata iar ajungem unde eu am VRUT SA AJUNG...
"...voi ridica DIN NOU cortul lui David din prabusirea lui..."
Frate Nica, iata, iar Iuda...levitii sunt pusi deoparte si aici, de ce?
Va rog, sa-mi raspundeti clar!
Aici este o noua asemanare a Imparatiei fara jertfe, ceremonial, si tot ce tine de aceasta...
Este ca si cum se schimba macazul, de la Levi la Iuda.
Eu iubesc Israelul, este poporul ales si iubit de Dumnezeu si imi doresc sa fim impreuna in Imparatie...
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat
Frate Nică, aș dori să vă adresez doar o scurtă întrebare explicativă pentru a putea și eu înțelege la ce vă referiți când spuneți de asemănarea în toate lucrurile dintre neamuri cu israel:
Pe ce versete biblice vă bazați atunci când susțineți ( sau, dacă susțineți? ) că israelul face bine la ora actuală dacă toți bărbații își acopere capul din momentul în care ies din casă, și mai ales când se roagă ? Scrie undeva așa ceva în Sripturi, sau este vorba de o tradiție ridicată la rang de lege ?
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
20520. Postat la 19/11/2012 06:58 - 4582z22h22m
Frate Ovidiu, nu susțin, întreb, mă interesează, vreau să știu, scumpul moșului, pun așa de apăsat, pentru că am motive, când eram mai tânăr puțin și puteam merge prin țară, am cunoscut frați buni sănătoși și la propriu și la figurat, mai mult la credință mă refer, frați lucrători, (Prezbiteri) făceam discuții cu ei, din alea de bucate tari, acum au 1001 de păreri.
În restul problemelor nu mă interesează de o cam dată, pentru că scrie destul de deslușit, aici cu chipa și talitul mă interesează, pentru că este la ordinea zilei prin țară și nu numai și încă un lucru, nu aș vrea cu nici un chip, să zic răului bine și binelui rău.
Acum nu am timp, dar frătiucule scump, eu de aceia am adus spre contrazicere versetul din CorintIeni, unde zice că bărbatul nu este dator.
Dar tu ai zis să luăm o pauză, am ascultat și cred că a desființat topicul cu pricina, pentru că acel verset mie mia dat mult de gândit.
Soră Lucică, acum mă grăbesc, dar o să mă achit de datoria de a conversa cu tine despre aspectele de mai sus.
Așa că fr. Ovidiu, NU susțin, NU contrazic, VREAU SĂ ȘTIU ADEVĂRUL !!!
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Deconectat
Frate Nica, nu-mi aduc aminte in ce context am spus sa luam o pauza, dar poate am fost gresit inteles. Intreaga discutie pe care ati inceput-o la acel subiect a fost mutata aici, deoarece e discuta despre unul si acelasi lucru, asa incat pentru a nu fi nevoie sa urmarim discutia pe doua subiecte diferite, ele au fost unite.
Diferenta dintre femeie si barbat in ce priveste acoperitul capului, eu inteleg ca desi este asezata intr-o ierarhie si barbatul e undeva mai jos de mijloc, totusi capul femeii este un bürbat, deci o fiinta unama oar Capul barbatului este unul spiritual. Deci e mare diferenta.
Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat
RE: Bărbații de astăzi - cu capul acoperit sau nu?
Dragă soră Lucia! ...nu mă supăr absolut de loc! ...vorba fr. Nică - eu nu contrazic, eu nu polemizez - pentru mine, eu știu prin ce și cum am trecut, și știu ce am de făcut!
În viața aceasta, orice om învață prin 2 metode!
- din experiența proprie;
- din experiența altuia; din citire, și din auzire! - aceasta de regulă se uită repede, și la orice vânt.
...cea mai puternică învățătură, este aceea din experiența prprie: cine s-a fript cu ciorba, frige și în iaurt! ...cine s-a lovit cu capul de pragul de sus, vede întotdeauna pragul de jos!
...dacă îmi poți aduce argumente biblice (logice cu discernământ duhovnicesc și în acord cu Vechiul Legământ), chiar ți-aș mulțumi dar... nu văd să ai așa ceva! ...se vede că ești sinceră, asemenea multora care sincer așa cred dar... la urmă se va vedea adevărul (Proverbe 16.25).
Cu Mesia și cu preoția Aronică, așa văd și eu, ...exact! ...că Legea jertfelor s-a desființat, ...fiind înlocuită cu rugăciunea! ...cum se îmbrăcau sacrificatorii (preoții) la aducerea jertfelor, așa trebuie să se îmbrace orice bărbat sau femeie la rugăciune!
...că Mesia este Mare preot după rânduiala Melhisedec (Evrei 7.2: împărat al dreptății-neprihănirii, și apoi împărat al Salemului, adică împărat al păcii), ...Mireasa fiind urmașii preoților din Aaron (turma mică, și învitații la nuntă = cele 5 fecioare înțelepte... leviții = turma mare)!
Sincer, între Iuda și Levi, eu nu văd nici o asemănare - din contră, văd pe Iuda ca simbol al poporului Yehudah (purtător al Numelui lui YHVH - ca regi și preoți), și pe Levi, continuator al binecuvântării Vechiului Legământ - îngrijitor de lucrurile Sfinte și al serviciilor Sfântului Locaș.
Ai dreptate soră Lucia și cu frământarea mea în privința ACOPERIRII la rugăciune dar, ...nici un studiu, și nici o altă intervenție, inferioară minunii prin care am trecut, nu cred să mă determine să mă întorc după cum zice Proverbe 26.11.
Dragă fr. Nică! ...am sentimentul că vrei cu tot dinadinsul (cu orice preț) să fii catalogat... de Cel Atotputernic ,,dregător de spărturi,, ...cel ce drege drumurile, și face țara CU PUTINȚĂ de locuit (Isaia 58.12) - El să te ajute să-ți împlinești dorința și să primești laurii izbândei... spre Slacva și mărirea Sa!
Nu știu care este înțelegerea dumneata cu privire la neamuri, dar judecata expusă o văd pecetluită de Duhul Adevărului. Problema este ce înțelegi prin NEAMURI - și aici, ...eu am înțeles punerea FALSULUI în locul ADEVĂRULUI. Păgânii nu pot fi încorporați integrum în NEAMURI - eu văd neamurile doar pe cei DEVENIȚI urmași ai lui Efraim și Manase (înfiați de Avraham).
Dragă fr. Aurelc! Ce ar fi făcut Noe dacă ar fi asculta de cineva din vremea lui???
Vezi te rog Ezechiel 14.14 și 14.20!
În problema ACOPERITULUI, în dreptul meu, respectând poziția oricui, eu nu pot pune în cumpănă TRĂIRILE MELE (ce am simțit pe pielea mea), cu părerea nici unui OM (pe care sunt dator doar să-l IUBESC așa cum este și cum alege el să trăiască), nici cu Biblia creștină care mi s-a dovedit schimbată și paraschimbată... de la o variantă la alta, și de la o ediție la alta!
În plus, față de ultima idee pe care ai postat-o... ,,LA ÎNCEPUT,, femeia nu a existat (bărbatul fiind și parte bărbătească și parte femeiască), ...și în lumea care vine, de asemenea nu va mai exista femeie - femeia va face din nou parte din bărbat - este UNA cu BĂRBATUL - Genesa 5.2 - în ebraică - bărbat și femeie BăRaA_M (l-a creat pe el); Galateni 3.28: nu mai este nici parte bărbătească, nici parte femeiască, ...Matei 22.29,30: nici nu se vor însura, nici nu se vor mărita, ci vor fi ca îngerii... în Cer.
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
Frate Nica, sa stii ca recitind cu atentie comentariul versetelor pe care le-ai adus in discutie, mi-am dat seama, ca de fapt ai subliniat un lucru, care pe mine m-a pus pe ganduri un pic...
Ai spus printre altele, ca barbatul nu este obligat sa UMBLE cu capul acoperit, desi versetele aduse se refera la RUGACIUNE... EXPLICATIA nu mai este facuta in acest context, ci in afara lui, de ce?
Eu gasesc contextul destul de CLAR...ca barbatul se poate ruga cu capul descoperit.
Nu vreau eu sa conving pe nimeni, insa daca din slujba trecutului, nu a mai ramas decat RUGACIUNEA, amintiti-va ca Domnul Isus a spus, ca ne vom ruga in Duh si adevar, nici pe munte , nici la Ierusalim, ce sa insemne si acest lucru?
Deconectat
20543. Postat la 20/11/2012 21:13 - 4581z8h7m
Scumpa moșului Lucică soro, drept să-ți spun, că te cam suspectam, că îți cam bagi nasul cam peste tot, dar acum, trebuie să recunosc că de data asta trebuie să te invidiez, pentru felul cum ai văzut și pus problema în ultima postare, DA!, așa văd și eu problema, numai că vroiam să văd dacă cineva poate să vadă fără doctrine și plafonări.
ADONAI - DOMNUL să te grăiască de bine, să ști că zic din toată inima, pentru o bucățică de rând scris aici și nu numai.
Iată și bucățica de rând:
Autor - Lucia: Eu gasesc contextul destul de CLAR...ca barbatul se poate ruga cu capul descoperit.
După părerea mea, felul acesta de a pune problema, este unul Duhovnicesc, adică altfel decât să contrazicem, ci mai bine să căutăm toate variantele, de ce a zis Saul - Pavel: Bărbatul ne este dator ....
Eu cu permisiunea ta aș adăuga la cele spuse de tine un "ȘI", dacă mai adaug și, iată ce se poate înțelege cred că mai bine; Eu găsesc contextul destul de CLAR ... că bărbatul se poate ruga și cu capul descoperit.
Mi se pare Lucico, că ai schimbat prisma de privire, din una răutăcioasă și impunătoare, în una de a afla sensul cu adevărat, cu interes de dezbatere, de a înțelege perfect și ce a vrut să zică Pavel, dar și voia Tatălui care este în ceruri.
Aduc iarăși un verset spre contrazicere, de și nu sunt de acord cu asta, un verset , la care, eu sunt de acord numai cu prima parte și aș vrea ca aici numai prima parte să se contureze, restul să rămână pentru trezire ce se poate întâmpla ... . Iată versetul:
Căci baterea laptelui dă smântână, .... Proverbele 30:33.
Poate și-mi doresc dezbatere în prezența Duhului Sfânt !!!
Deconectat
RE: Bărbații de astăzi - cu capul acoperit sau nu?
Cu doar câteva postări înainte, afirmam vehement că pentru mine este clar despre ȚINUTA bărbatului în rugăciune (nu atât prin înțelegerea dintr-un studiu aprofundat, cât prin DUH, prin experiența trăită personal), și într-un sens de dezaprobare (cu îngăduință), chiar l-am criticat pe fr. Nică despre atitudinea sa aparent duplicitară (ȘI așa-i bine, ...ȘI așa-i bine!), iată că... să zic... la încheierea subiectului, convigerea mea să fie alta!
Nu se pune problema... nici să revin la convigerea dinaintea înțelegerii DATORIEI (obligației) BĂRBATULUI de a fi ACOPERIT în RUGĂCIUNE, și nici la aceea a LIBERTĂȚII BĂRBATULUI de a fi DESCOPERIT în RUGĂCIUNE.
Am înțeles, ...să le admit pe amândouă! ...ACOPERIT și pe genunchi (cu mâinile întinse sau ridicate), sau... DESCOPERIT și în picioare (cu mâinile întinse sau ridicate).
Ca rob al necunoașterii... pe calea cunoașterii, mă minunez pe de o parte cum se împletește lumina cu întunericul și binele cu răul, iar pe de altă parte mă minunez de mine însumi, cum, de când am intrat pe această cale, nu oricum, ci cu DORINȚA SINCERĂ de CUNOAȘTERE a ADEVĂRULUI acela dătător de viață (respins de regulă de cei mulți), cu cât am cunoscut mai mult (cu impresia care s-a transformat în certitudine), am constatat că tot cam atât de mult cât am cunoscut... mai am de cunoscut. Când nu știam nimic despre ceva, era simplu dar, cu cât am cunoscut mai mult într-un domeniu, am înțeles că unele lucruri le-am primit false dar, dacă nu mai multe, tot cam atâtea lucruri ar mai fi nevoie să le aflu, plus de înlocuit falsurile. Așa, am tot înțeles că de fapt tot ce cunosc, este că eu nu cunosc nici jumătate din cât ar trebui să cunosc, și doar Cel Atotștiutor mă poate purta pe aripile NEMĂRGINITULUI său UNIVERS al CUNOAȘTERII.
Fr. Nică zice: ... că bărbatul se poate ruga ȘI cu capul descoperit. Deci...ȘI ACOPERIT, ...ȘI DESCOPERIT!
După o analiză serioasă (cu toată responsabilitatea), am ajuns la concluzia că TOTUȘI... fr. Nică... ARE DREPTATE! ...fără ceilalți care susțin o singură soluție, cum și eu până acum, am susținut o sigură soluție (înainte DESCOPERIT, ulterior ACOPERIT), acum... ȘI ACOPERIT, ȘI DESCOPERIT!
Cum??? ...este simplu! ...bărbatul se roagă în fața Celui Veșnic Atotputernic, în 2 ipostaze:
- rugăciune de convenție-obișnuită-naturală... intimă (în cămăruța lui), în părtășie (public, în familie, în adunare, pentru masă, ...), pentru ajutor, binecuvântarea, comuniunea sau pentru prezența Celui Prea Înalt (ACOPERIT);
- și... rugăciune în neprevăzut (de spaimă, groază), ...când nu mai este timp și posibilitate de exprimare a reverenței (DESCOPERIT); ...când de fapt BĂRBATUL nu se ROAGĂ, ...pe cât STRIGĂ LA YHVH; Petru când a simțit că se afunda în apă (deși ca pescar profesionist, cred că era înotător de clasă - Matei 14.30).
Frate Nică, ...cel puțin pentru mine, ai fost un sol... trimis la timp, ...ca să înțeleg excepția (ce era ușor), ...după ce am înțeles esența (ce era greu). ...să fii binecuvântat!
<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Deconectat
Este drept ca-mi bag nasul peste tot, insa aici am voie, chiar daca se vorbeste de acoperirea capului la barbati, nu?
Si imi place sa lucrez fara partinire, chiar daca uneori doare!
Deconectat
Am zambit putin ( ce-i drept, destul de putin...) vazand modul de argumentare al unor practici care n-ar fi rau -as spune eu- sa fie argumentate temeinic... Si daca am spus ca am zambit, pentru a nu fi inteles gresit o sa va spun si ce anume m-a facut sa zambesc. E vorba de metoda de studiu folosita pentru aflarea unui principiu de a ne ruga cu capul acoperit sau descoperit: practic exista mai multe metode de studiu biblic, dar cele mai frecvent folosite sunt "studiul biblic deductiv" ( adica pleci la drum in studiu biblic avand o idee preconceputa si studiind, iti mai cauti alte argumente) si " studiul biblic inductiv" ( adica citesti si studiezi un pasaj si cauti sa descoperi ce idee/idei vrea el sa transmita).
Pentru studiul biblic deductiv se folosesc de regula doar paragrafe scurte, adesea scoase din context pentru ca se urmareste doar argumantarea a ceva si nu neaparat sensul adevarat ce se vrea transmis prin acel text...
La studiul inductiv in schimb, se foloseste neaparat contextul apropiat si dupa aceea restul cartii respective iar mai apoi al Bibliei intregi - deci este ceva mai multa munca... Eu zic ca e diferenta mare intre aceste doua metode de studiu si incerc de regula s-o folosesc pe a doua.
Am vazut mai sus ca s-a batut mult moneda pe expresia " barbatul nu este dator" si atat. Si asta pentru uni din noi pare sa insemne ca " daca nu este dator, inseamna ca se poate ruga si cu capul acoperit si cu el descoperit... ( desi nu scrie nicaieri ca are voie sa se acopere, aceasta idee fiind o pura adaugare, ca sa nu spun ca ar fi ceva mai rau) Si m-am gandit: hm, oare sa sa fie ? Hai sa mai citim odata versetul cu tot cu continuarea lui:
"7. Bărbatul nu este dator să-și acopere capul, pentru că el este chipul și slava lui Dumnezeu, pe când femeia este slava bărbatului." Acum nu as dori nici sa par nebun, nici sa fiu cel ce pune intrebari nebune, dar daca dintr-un asemenea verset se poate constata ca barbatul se poate acoperi atunci inseamna in mod direct ca insusi Cel Preainalt s-ar putea acoperi ( sau poate chiar ar trebui...), in sensul ca El ar fi supus altcuiva. Or aceasta este o utpoie curata... Contextul arata clar ca intre barbat si femeie este aceasta mare diferenta: Femeia, pentru ca este supusa barbatului ( deci nu in sens de roabă a lui, ci in sensul de subaltern) trebuie sa-si acopere capul, iar barbatul, pentru ca il reprezinta pe Dumnezeu, nu este dator, sau nu trebuie sa-si acopere capul !
Citat VDC: Geneza 3:16 Femeii i-a zis: "Voi mări foarte mult suferința și însărcinarea ta; cu durere vei naște copii, și dorințele tale se vor ține după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine."
E atat de simplu de inteles... Nu inteleg de ce trebuie sa "inventam roata" cand ea exista demult? Deci față de femeie, barbatul este fiinta superioara, care il reprezinta pe Dumnezeu si e clar ca El nu trebuie, nu e nevoie sa-si acopere capul.
Apoi, aceeasi idee se desprinde si se argumenteaza si mai clar cu versetul 4 care spune foarte limpede:
Orice barbat care se roaga sau prooroceste cu capul acoperit, isi necinsteste Capul lui.
Si aici nu e vorba de capul personal, ci de Christos, care este capul oricarui barbat ( se poate vedea tot din context...)
Si in final, asa cum spuneam, m-am uitat in toata Biblia si nu am gasit nici porunca de genul "Orice barbat sa-si acopere capul la rugaciune" si nici interdictie de genul " Sa nu carecumva sa nu va acoperiti capetele cand va rugati!". Asta m-a facut sa gasesc bine argumentata ideea din Corinteni.
Daca cineva vrea sa creada altfel, Domnul sa-l binecuvanteze, dar eu nu accept orice mi se spune, sau ceva ce mi se argumenteaza dupa cum suna bine la urechea cuiva.
Ah, si ca un Post Scriptum, m-am uitat acasa in cateva traduceri germane ( am mai multe, dar cand am vazut ca scrie aceeasi idee, nu le-am mai luat chiar pe toate la rand) si acolo, in 1 Cor. 11:7 spune "Barbatul sa nu-si acopere capul deoarece..." deci nu spune "barbatul nu este dator" ci "barbatul sa nu-si acopere capul".
Multe binecuvantari va doresc si spor in studiul personal! Cand concludeti la vreo idee temeinica, sau gasiti versete ce mie mi-au scapat, bucuros le putem discuta si pe acelea.
Deconectat
Am meditat mult la tot ce s-a scris la acest subiect și mi-a sărit în ochi o afirmației făcută de fratele Nică:
Nica Schirod a scris:
Frate Ovidiu, nu susțin, întreb, mă interesează, vreau să știu, scumpul moșului, pun așa de apăsat, pentru că am motive, când eram mai tânăr puțin și puteam merge prin țară, am cunoscut frați buni sănătoși și la propriu și la figurat, mai mult la credință mă refer, frați lucrători, (Prezbiteri) făceam discuții cu ei, din alea de bucate tari, acum au 1001 de păreri.
Da este adevărat că am avut frați cu coloană vertebrală cândva, este trist că numărul lor a scăzut la ora actuală, dar îmi aduc aminte tot vorba unui frate prezbiter cu greutate și el spunea că ce e scris nu se discută, deci și acest subiect cu acoperirea capului este scris destul de clar, dar se pare că unora le place să răstălmăcească scripturile după placul lor, iar pe de altă parte unii susțin că Noul Testament nu este credibil din mai multe puncte de vedere, traducerile sunt contestate și ignorate de frați noștri, dar mă întreb cine deține Noul Testament în forma originală, tot am cerut dacă există o astfel de traducere ce poate aduce lumină despre acoperirea capului, căci unii susțin că dețin dovezi că scrie că Apostolul Pavel spunea că trebuie ca omul să-și acopere capul, dar eu până în prezent nu dețin astfel de probe, deci eu rămân la ce este scris din ce am, nu dau pasărea din mănă cu cea de pe gard, iar cele 1001 de păreri chiar mă îngrijorează și pe mine, oare în ce direcție ne îndreptăm în credință cu atâtea păreri?
Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Deconectat
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20719. Postat la 04/12/2012 10:27 - 4567z18h53m
Șalom!
Frate Ovidiu,
Îmi place metoda ta de studiu biblic. În urmă cu 2 ani, pe topicul Metode de studiu biblic, pledam și eu în favoarea ei...
Binecuvântări!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36
Deconectat
Frate Michael, nu e adesea simplu studiul biblic inductiv dar e mult mai sanatos sa mananci cate putin si bun decat mult si aiurea.
Eu demult am cerut versete concrete din Biblie si mi s-au adus doar citate despre preoti, sau din Talmud, care e o interpretare a altor interpretari...
Deconectat
Nica Schirod a scris:Aduc spre contrazicere, un verset, care eu vreau să mă opresc prin el și atât să-l rumeg, până Domnului i se va face milă de mine și-l voi înțelege.
Faptele Apostolilor 15: 15. Și cu faptul acesta se potrivesc cuvintele proorocilor, după cum este scris:
16. ,După aceea, Mă voi întoarce, și voi ridica din nou cortul lui David din prăbușirea lui, îi voi zidi dărâmăturile, și-l voi înălța din nou:
17. pentru ca rămășița de oameni să caute pe Domnul, CA ȘI toate Neamurile peste care este chemat Numele Meu,
18. zice Domnul, care face aceste lucruri, și căruia Îi sunt cunoscute din veșnicie.'
Și acuma dau cu bâta-n baltă direct și vă provoc la o supoziție; ce ziceți trebuie ca eu și tu care fizic facem parte dintre neamuri/păgâni după traducerile vechi, să fim ca rămășița, sau rămășița trebuie să fie ca noi, dacă aveți puterea și responsabilitatea facultăților mentale acasă, să creionați un șablon și în credință și în practică, dar și în îmbrăcăminte, pentru că trebuie să fie o turmă și un păstor.
Frate Nică, s-ar putea ce Cel Preaînalt să încerce să vă dea un răspuns la această cerere insistentă, deoarece tocmai am fost provocat să dau un răspuns unui frate asupra lui.
Inițial dumneatale spuneai că te întrebi dacă israelul trebuie să se facă precum neamurile sau neamurile să se ia după israel, deoarece versetul ar părea să spună că israelul va trebui să se ia după neamuri. Aș îndrăzni să prezint în primul rând ce ar părea să se înțleagă din traducerea VDC ( Versiunea Dumitru Cornilescu) iar mai apoi o să prezint ce a vrut de fapt să ne transmită Scriptura prin acel pasaj.
Deci 1. În pasajul amintit este vorba în primul rând de " cortul lui David prăbușit" adică de un israel decăzut și de niște "neamuri peste care este chemat Numele Meu" adică, de niște neamuri care slujesc bine și corect Domnului... Acum nu aș vedea care ar fi problema că un israel căzut s-ar lua după niște oameni dintre neamuri care merg bine ( să nu uităm că la ora actuală marea majoritate din israel este împietrită și căzută, mulți dintre ei fiind atei sau nereligioși). Pe baza spuselor apostolului Petru ( Chifa)
Citat VDC Faptele apostolilor 10:34. Atunci Petru a început să vorbească, și a zis: "În adevăr, văd că Dumnezeu nu este părtinitor,
35. ci că în orice neam, cine se teme de El, și lucrează neprihănire este primit de El.
Deci eu zic că după asemenea neamuri se poate lua orice evreu decăzut... Însă trec la punctul doi...
2. Eu după limbajul pe care am observat că-l folosește D.Cornilescu nu am înțeles niciodată acest verset cum că israelul va trebui să se ia după neamuri, ci că în acea vreme, rămășița de evrei, împreună cu toate neamurile vor avea același privilegiu, acela de-al căuta pe Dumnezeu ( și de-al găsi, bineînțeles...). Pentru aceasta mă voi folosi de aceleași versete din alte două traduceri:
Biblia Ortodoxă:
Citat BOR Fapte 15:16 "După acestea Mă voi întoarce și voi ridica iarăși cortul cel căzut al lui David și cele distruse ale lui iarăși le voi zidi și-l voi îndrepta, 17 Ca să-L caute pe Domnul ceilalți oameni și toate neamurile peste care s-a chemat numele Meu asupra lor, zice Domnul, Cel ce a făcut acestea"
Nu cred că e mare nevoie de explicație că se înțelege ideea pe care am vrut s-o spun.
Biblia germană, traducerea de Martin Luther:
Citat LUT Fapte 15:16,17
16 "Darnach will ich wiederkommen und will wieder bauen die Hütte Davids, die zerfallen ist, und ihre Lücken will ich wieder bauen und will sie aufrichten,
17 auf daß, was übrig ist von Menschen, nach dem HERRN frage, dazu alle Heiden, über welche mein Name genannt ist, spricht der HERR, der das alles tut."
Traducere: "16. După aceea vreau să revin și să reconstruiesc cortul căzut al lui David, și să-i zidesc iarăși spărturile, 17. pentru ca ce-a mai rămas din oameni să-L caute pe DOMNUL și împreună cu ei toate neamurile peste care este numit Numele Meu, spune DOMNUL care face toate acestea."
În speranța că am putut fi cu ceva de ajutor, doresc tuturor multă pace!
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
20890. Postat la 16/12/2012 12:41 - 4555z16h39m
Te superi dacă scrii, din textul, în germană, Numele Meu, spune Dumnezeu, apoi tradu ? ( având în vedere că, unii scriu, că Dumnezeu, scris în românește se traduce zeu)
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Buna intrebare sora Vali-Bravo!
Cred ca intrebarea intrebarilor ar fi cum se face o Adunare in adevaratul sens al cuvantului si mai apoi intrebarile:Trebuie Chipa-Nu trebuie Chipa
Trebuie Talit-Nu trebuie Talit
Trebuie circumcizie-Nu trebuie circumcizie
Daca o femeie din obisnuinta umbla cu capul descoperit, si daca cineva (barbat) ii spune sa-si acopere capul, pentru ca este o 'rusine' sa umble asa,pe un ton poruncitor....
Surpriza...Cum ar raspunde femeia?
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
24494. Postat la 30/08/2013 14:09 - 4298z16h11m
mein Name genannt ist, spricht der HERR, der das alles tut."
Nu stiu ce-ai inteles tu din ce am intrebat eu, dar recitind am descoperit ,singura, raspunsul la intrebarea mea. Am sa ma mut cu ea la vesnia tema a numelui.
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
Ai facut bine ca te-ai dus la vesnica tema,la aceea intrebare, ti-am dat un Bravo!
Acu'la acest subiect, te intreb (asa ca intre femei).
Totusi, tu cum ai raspunde in locul femeii,caruia i se porunceste sa-si acopere capul?
Te intreb asa (ca sa inteleaga barbatii)...bine?
Fii foarte atenta i se porunceste...
Sincer, sora Vali-raspunde-mi.
Multumesc,cu drag Lavi.