beyond a scris:
Moderator6 a scris la postarea 22556 de pe topicul "Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?":
Am fost nevoit să mut aici niște postări de la alt subiect.
Vă avertizez că dacă veți continua să scrieți offtopic, se va putea trece și la aplicarea de sancțiuni. Atât în dreptul celui ce începe să amestece subiectele sau să scrie cu totul altceva cât și în dreptul celui ce continuă discuția care iese din subiectul discutat. - Regulament, A, a, 9.
(dacă cineva a scris ceva offtopic și altcineva nu se poate răbda ca să nu dezbată acele lucruri offtopic scrise acolo, să le preia cu citat și să le discute acolo unde le este locul, la subiectul potrivit)
Simțindu-mă unul dintre cei vizați de faptul că nu am avut "răbdare" și nu m-am abținut de la dezbaterea pe larg a acelor lucruri offtopic ridicate de altcineva, aș dori să-mi cer scuze față de Moderatorii acestui Portal care se luptă să mențină o ordine exemplară a lui.
Chiar merită toate aprecierile. Nu prea des se poate întâlni așa ceva.
Un singur lucru îi rog: să mențină flexibilitatea de care au dat deja dovadă.
Căci este foarte corect ca lucrurile offtopic să nu fie
"dezbătute pe larg".
Dar, pe ici, pe colo, trebuie uneori scrise idei
scurte offtopic, din care se pot extrage niște învățături care se pot aplica ontopic.
De exemplu, atunci când se apelează la figuri de stil literar (comparații, metafore etc.), automat se va introduce o idee care pare la prima vedere că nu are legătură cu topicul. Dar numai pare, căci, de fapt, învățătura ontopic se poate desprinde chiar din aceea ilustrație offtopic.
Ca aplicație biblică, se poate vedea că și Domnul Iisus, atunci când vorbea despre Împărăția cerurilor, El nu vorbea fix despre ea, ci vorbea despre gospodina care a pierdut un ban, despre năvodul plin cu pești, despre aluatul pus de o femeie în trei măsuri de făină etc.
În al doilea rând, uneori sufletul uman simte nevoia de a ridica unele probleme care nu sunt chiar ontopic, dar sunt ADIACENTE subiectului ontopic. (Nu prea e cazul meu, dar vor fi cu siguranță alții care vor simți nevoia asta.)
Dacă aceste lucruri nu sunt prea numeroase, și dacă lămurirea lor are loc în 2-3 fraze scurte, strecurate printre rândurile ontopic, sper că nu e absolut necesar de a posta o postare scurtissimă, separată, la un alt topic corespunzător. Căci astfel discuțiile pe forum se vor fragmenta peste măsură de mult și vor căpăta un iz nenatural.
Dar dacă e musai ca nu existe nicio lămurire scurtă a unei idei cam offtopic, atunci trebuie să ne supunem cu toții: nu numai cei ce lămuresc pe scurt acele idei, dar și cei ce le ridică; căci prin însăși aducerea în discuție a unor subiecte offtopic devin ei înșiși offtopic.
Sper totuși că se va menține o flexibilitate pozitivă care să lase o cursivitate plăcută portalului.
Eu, personal, am toată stima față de munca depusă de Moderatori; și sper din toată inima să nu le-o (mai) îngreuiez pe viitor cu abordări
pe larg ale unor subiecte offtopic.
Dacă îmi va mai scăpa, și mă voi mai lăsa purtat de valul dialogului, consider binevenită și fără supărare orice sancțiune corectivă pe care dumnealor o vor considera de cuviință.
Îmi cer scuze încă o dată.