Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Diverse | Sănătate
Deconectat Rețete de mâncare cu carne
Aurelc
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
8499. Postat la 16/02/2011 16:40 - 5224z23h56m
Aici se vor posta rețete și discuții despre mâncărurile cu carne. Cred că are fiecare gospodină ce să posteze ( sau chiar și bucătarii sunt bine-primiți).

Am învățat că este prea greu să-ți dai seama unde să tragi linie între: a fi amabil, a nu răni oameni și a-ți susține părerile. - O.P.
Deconectat RE: Rețete de mâncare cu carne
Nica Schirod
8502. Postat la 16/02/2011 16:53 - 5224z23h43m
Shalom.

Dar pe cei ce mănâncă numa-i, nu sunt bine primiți ?

Shalom.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Nadia
8505. Postat la 16/02/2011 17:46 - 5224z22h50m
Spaghetti Bolognese :>:X

Ingrediente necesare:
500 gr. spaghete, 300 gr. carne tocata, o ceapa, 2 catei usturoi, 400 gr. bulion, 2 frunze de dafin, sare, ulei de masline si smantana (la fiecare cum ii place ).
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb. Ceapa si usturoiul se taie marunt se calesc in ulei de masline cam 5 minute dupa aia se pune si carnea tocata la calit cu ceapa si usturoi, dupa ce isi schimba carnea culoarea se adauga bulionul, foile de dafin, sare si la sfarsit smantana.
Se serveste cu spaghetele fierte. Si deasupra se mai pune si parmezan smiley
Pofta Buna!!! smiley

Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
Aurelia
8509. Postat la 16/02/2011 19:08 - 5224z21h27m
Piept de pui cu branza feta

reteta originala e cu branza feta eu folosesc o branza facuta in casa
dar cu branza feta e foarte ,foarte buna ,mmmmm

o punga de piept de pui, dezosat si fara piele (2 bucati de piept mari)
250g branza feta
100g cascaval ras
100g pastrama de vita cred ca puteti face si fara ...smiley
100g masline fara samburi daca aveti cu samburi si vreti sa scoteti samburi repede puneti lama cutitului peste maslina si apasati tare se desface imediat ,dar vedeti sa nu treceti prin masa cand apasati smileysmiley
2 rosii curatate de coaja
2-3 catei usturoi zdrobiti
sare, piper, busuioc, oregano, etc

Se amesteca branza feta cu cascavalul ras, piper, busuioc, alte mirodenii(se poate pune si marar, patrunjel proaspat).
Se taie fiecare piept in 2 si apoi fiecare bucata se cresteaza lung (se face file). Se unge cu amestecul de feta, se pun felii de pastrama si masline, se ruleaza si se prind cu scobitori capetele.
Se procedeaza la fel cu toate cele 4 bucati si se pun intr-un vas cu hartie de copt in el.

eu fac porti mai mari ca suntem familie mare ,voi respectati reteta smiley

Se unge cu ulei, se presara usturoiul taiat si apoi rosiile felii. Se impacheteaza, cat de cat, si se arunca in cuptor.smileysmiley
Se lasa la cuptor pana se face carnea(intra usor furculita in ea) si ultimele 10-15 minute se desface hartia de copt.
Se serveste cu garnitura preferata. Eu am pus ceva mai asiatic, orez cu legume si ou. Si niste sosuri presarate la intamplare.

POFTA BUNA
Dani
8536. Postat la 17/02/2011 16:51 - 5223z23h45m
Ciorbă de vițel
Ingrediente:

Carne de vițel (1/2 kg), oase (2-3), morcov (2), păstârnac (1), rădăcină
De pătrunjel (1), ceapă (1), țelină (1/2), orez (1 ceașcă), ouă (2), zeamă
De lămâie, sare, apă (2 1/2 l).

Mod de preparare:

Se spală oasele, se sparg și se fierb 1 1/2-2 ore, după care se strecoară
Zeama și se pune din nou la fiert. Se spăla carnea de vițel, se taie în
Bucăți potrivit de mari și se introduce în zeama în care au fiert oasele.
După ce a dat în câteva clocote, se ridică spumă, apoi se adăugă ceapă
Tocată mărunt și zarzavatul curățat, spălat și tăiat foarte subțire. Se
Lasă să fiarbă la foc domol 1/2 -1 oră, în vasul acoperit cu capac. Când
Carnea este fiartă, se adaugă și orezul, fiert separat și limpezit cu apă
Rece. Se drege ciorba cu ou și se adaugă zeama de lămâie dizolvată în
Puțină apă. Se potrivește după gust, adăugindu-se și restul de sare și
Acreală, dacă mai este necesar.

Servire:

Se servește la masa cu verdeață tocată fin și cu saleuri de parmezan.

Poftă bunăsmiley

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
costy
9555. Postat la 20/03/2011 11:21 - 5193z5h15m
Una din mancarile mele preferate este puiul cu garnitura de cartofiismiley

http://www.bucataria-romaneasca.ro/retete-culinare/fripturi/pui-la-cuptor-cu-garnitura-de-cartofi-natur.html

Pofta Buna

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Moderator2
9557. Postat la 20/03/2011 11:40 - 5193z4h56m
Vă rog să vă abțineți de la comentarii contradictorii măcar aici!

Am fost nevoit să șterg două postări! Acea discuție se poate ridica la chat eventual!

Mulțumesc pentru înțelegere!

Moderator
costy
15144. Postat la 20/11/2011 15:01 - 4948z1h35m
Pui la rotisor

Mod de preparare reteta Pui la rotisor

-puiul se spala bine si se parleste putin pe flacare de la aragaz dupa care i se va aplica un masaj ,si in interior,cu mustar si lasat intr-o punga cateva ore la frigider.
se stropeste cu putin ulei ,se sareaza si condimenteaza .Se leaga bine aripile si copanele de pui dupa care se fixeaza in tapusa pt rotisor.se tine la rotisor in cuptor pana se rumeneste frumos

Pofta Buna smiley De preferinta eu folosesc keceap si mustar.smiley

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Estera1
17254. Postat la 05/03/2012 16:45 - 4841z23h51m

Chiftelute cu maioneza si garnitura de ceapa rosie marinata

Pentru marinata: 200 ml.apa,1 foaie de dafin,putina sare,2-3 linguri de otet,2 linguri de miere de albine,toate se fierb pe foc apoi se lasa la racit.Intre timp se curata 3-4 cepe potrivite ca marime se taie rondele finut si apoi se pune in marinata sa stea cateva ore,
apoi se pune la scurs in sita.
Se fac chiftelute din carne sau soia,chiftelutele se fac micute se prajesc apoi se lasa la racit si se amesteca cu 3 linguri de maioneza.
Eu prepar chiftelutele asa: 500 gr.tocata din piept de pui si vitel.2 feli de paine inmuiata in lapte si stoarsa bine in maini,1ou,putina sare,putina nucusoara,piper,o lingura de pesmet inmuiat in 3 linguri de apa,usturoi macinat dupa gustul fiecaruia si frunze de patrunjel tocat fin toate le framant bine si fac chiftelutele.
Cand toate sunt gata aranjez platoul cu salata verde bine spalata si stearsa cu servetel de pe rola,pe o parte pun chiftelutele amestecate cu maioneza si pe cealalta parte ceapa rosie marinata.
Pofta buna

lisha
20773. Postat la 06/12/2012 21:49 - 4565z18h47m
Azi am gatit paste cu sos dupe reteta urmatoare...nu am respectat chair exact dar a iesit ff bun....
Am in casa un mare cosnumatoor de paste....si mie imi plac dar ma abtin din alte motive smiley oricum m-a laudat

Ingrediente

1 piept de pui mare
4 cepe
4 morcovi
2 ardei
250 g pasta de tomate.
3 catei de usturoi
2 linguri delicat
1 lingurita boia iute
1 lingurita boia dulce
2 lingurite oregano
1 lingurita busuioc
4 linguri de ulei de masline
sare,piper dupa gust .

Mod de preparare

Carnea de pui se taie bucatele mici si se caleste in ulei 5 minute,se adauga morcovul taiat rondele sau cum vrem ,se mai lasa 3-4 minute ,se adauga ceapa ,si ardeiul se amesteca bine ,se pun condimentele si cam 850 ml apa sa le acopere ,se lasa sa fiarba la foc mic 45 minute pana se fac ca o pasta dar sa se mai vada bucatele mici din carne,daca nu s-a facut pasta ,cum am patit eu,se ia unealta pentru pasat cartofi si se paseaza cu ea un pic ,se adauga bulionul,usturoiul si se potriveste ,de sare ....si daca este destul de gros sau subtire,daca este prea gros se adauga apa cat este necesar si se mai fierbe .Eu nu am mai adaugat nimic a iesit la fix de gros !

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
fullban10
21086. Postat la 30/12/2012 15:55 - 4542z0h41m
Pârjoluțe marinate

1 kg. de ceapă.
20 de pârjoluțe mici
maioneză

Ceapa se taie peștișori și se fierbe, două, trei clocote, în apă cu oțet, sare și piper. Ceapa nu trebuie să fie moale, ci crocantă, acrișoară, să o simți la mâncat. O pui în strecurătoare și o lași la răcit.
Faci pârjoluțele, mici, mititele. Așa fierbinți, omogenizează-le în ceapă ( cred că ai pus ceapa strecurată întrun bolsmiley). Acum vezi dacă sunt puține sau exagerat de multe. Proporția trebuie să fie la alegere:mai multe pârjoluțe sau mai multă ceapă.
Faci maioneza. Dacă amestecul de ceapă și pârjoluțe e răcorit, omogenizează totul cu maioneza. Pune totul întrun bol . A doua zi e mai gustoasă. Toate ingredientele sau împrietenitsmiley
Poftă bună!

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Estera1
21090. Postat la 30/12/2012 17:35 - 4541z23h1m
Chiftelute la cuptor

500 gr.carne tocata din pui,curcan sau vitel ce avem,doua felii de paine inmuiata in apa si stoarse bine, 1 ou, condimente dupa gustul fiecaruia ,eu pun sare, piper,nucusoara si usturoi pisat sau dat pe razatoarea mica, o lingura de pesmet inmuiat in trei linguri de apa si frunze de patrunjel tocate fin. Se fac chiftelute de marimea unei nuci se aseaza in tava de copt cu distanta intre ele.

Intr-un castron se pune 3 oua, sare, piper, putin busuioc, 300 gr. iaurt, 100 gr.cascaval dat pe razatoarea mare se amesteca bine cu lingura si apoi se toarna peste chiftelute in tava, punem tava in cuptorul preincalzit .Se lasa cca. o ora apoi se servesc calde.
Lavi
21109. Postat la 02/01/2013 16:17 - 4539z0h19m
Frigărui de pui.
Vă trebuie un piept doi...de pui proaspăt,ardei gras de preferintă rosu,ceapă rosie si niste cascaval... smantână ,ulei , usturoi si niste scobitori mari.smiley
Asa....si incepeti in a tăia pieptul de pui cubulete ,ceapa,ardeiul si le introduceti in scobitori ...un cub de carne o ceapă un ardei si tot asa...
Le prajiti in ulei intr-o tigaie ...mai mare ca să intre scobitorile ( acum depinde de mărimea lor).
Când sunt calde puteti presăra peste ele cascaval ras ...asta la alegere.
Cum faceti pasta de smântană...sau cum i se mai spune mujdei..nu?
Păi zdobiti câtiva cătei de usturoi si le amestecati cu putină sare si din când in când câte putin ulei pâna devine ca o maioneza si la final puneti smântană...este super bună....

Of...sarea in bucate ...să nu uitati să condimentati frigăruile cu sare ..eu folosesc Barbeque de pui .....puteti să faceti si o grnitură de cartofi natur sau piure ,pe langă si salată de sfeclă rosie,extrem de sanatoasă.

Poftă bună!

fullban10
21156. Postat la 06/01/2013 10:43 - 4535z5h53m
Drob super sănătos

1 kg. de ceapă
o, 200kg. ulei.
0,500 kg. ficat de pasăre
0,500 kg. pipote și inimi de pasăre
10 ouă
0,100 kg. smântână
sare, puțină verdeață tocată mărunt, condimente și o linguriță de zahăr

Ceapa tăiată doar în sferturi, se călește cu uleiul împreună cu puțină apă, până se înmoaie bine.
Ficatul se fierbe în apă clocotită cât să iasă sângele din el. Pipotele și inimile se fierb bine.
Când toate s-au răcorit se dau prin mașina de tocat carne. În acest amestec se pun ouăle(9) , smântâna, sarea , verdeața, condimentele și zahărul. Amesteci bine , guști să vezi ce mai lipsește. Bați oul rămas cu puțină făină și smântână. Această compoziție o vei pune peste umplutura din tavă. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă încăpătoare ( drobul va crește) , răstorni compoziția și dai la cuptor pentru 40 minute.

lisha
21224. Postat la 09/01/2013 21:12 - 4531z19h24m
Pt valentina si pentru alti

Pulpe de pui pe capac:
Condimentam pulpele, eu fac asa pun vegeta sare piper apoi un mixt de condimente (oregano, salvie, busuioc, enibahar.....mai multe, toate date pe rasnita de cafea si pastrate int-un borcan inchis ermetic)

Intr-o cratita pun apa de 3 degete sau mai mult apoi intorc capacul cratitei invers si asez pulpele, pun si putina apa, puteti pune ulei, eu pun apa ca pulpele oricum isi lasa ele putina grasime si sotul nu mananca ca nu-i place eu am alte motive smiley

Dupa toate astea pun cratita in cuptorul incalzit bine si potrivesc focul in functie de aragaz....le mai intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate partile

Sunt forte bune....si gatite sanatos
Eu sunt adepta mancarilor cat mai sanatoase....

"...iarta-ma ca vin prea des in fata Ta pentru a cere....si prea rar pentru a da..."
fullban10
21245. Postat la 11/01/2013 13:42 - 4530z2h54m
Nu am probleme ca voi . Ecuația timp/ mâncare e rezolvată. Dar încerc să vă ajut. O mâncare completă e :

PIZZA.

Dacă te hotărăști să o faci, ocupă-te de elementere care o compun. În pauzele când puiul se joacă, taie salamul, parizerul, șunca de pasăre, sau ce dorești să pui. Pune-le într-o caserolă la frigider. Când mai ai un moment liber ocupă-te de brânză, de pasta de roșii, taie-ți măslinele, ardei sau castraveții la oțet. Așa printre picățele ai în frigider tot ce dorești să așezi pe aluatul de pizza. Seara , după ce copilul e în țara viselor, frământă aluatul. Lasă-l în vasul în care l-ai frământat la frigider, acoperit cu un șervet de pânză. Dacă vrei să ai pizza la prima oră, scoală-te din timp, întinde aluatul, așează elementele, sparge 2 sau 3 ouă bate-le, pune peste tot și pune tava la cuptor. Astfel vei avea și pentru micul dejun și pentru cină un fel de mâncare consistent. Mereu să-ți planifici timpul. Organizează-te și vei vedea că vei avea momente și pentru tine. Nu te epuiza. Copilul are nevoie de o mamă fresh.

lisha
21272. Postat la 13/01/2013 18:16 - 4527z22h20m
Pizza e ff buna....eu fac destul de des

Sintel de pui in fulgi de porumb

Fulgi se aseaza pe masa, se i-a suscitorul si se zdrobesc
Eu la 2 piepturi de pui am folosit cam 150 de g fulgi simpil de porumb
Separat de bat 3 oua impreuna cu condimentele

Se bat snitelele apoi se trec prin ou si apoi prin fulgi si se prajesc in ulei.

Pt. snitele de vita: ca sa fie mai frgede se bat apoi se pune sare pe ele si se dau prin ulei pe ambele parti, se aseaja in farfurie si pot sta la rece pana avem timp sa le coacem. Eu le las in frigideri mai multe zile le coc cand am nevoie sa fie intotdeauna proaspete.

gershom
21292. Postat la 15/01/2013 22:45 - 4525z17h50m
...Când citesc la acest topic, numai ce savurez smiley

Sora Lisha, pentru că tot ai menționat într-o postare anterioară de acele sarmale bune făcute de ai tăi...așteptăm și rețeta, aici, sau dacă au fost fără carne, la rețete fără carne. Vrem să le dăm calificativul și noi, nu numai alții smiley

Căutați pe Domnul câtă vreme se poate găsi; chemați-L, câtă vreme este aproape - Isaia 55:6
lisha
21300. Postat la 16/01/2013 20:51 - 4524z19h45m
Nu e mare lucru sa le prepari...cred ca secretul ar fi cum e pregatita carnea...

Ai mei carnea o pun in afumatoare si fac foc sub ea...flacara nu fum (tata nu mai poate manca afumat) asta ii da un gust aparte

Si acum sarmalele:

Se caleste ceapa (cca 2 cepe)cu putin ulei apoi se adauga apa si orezul, atat cat punem de obicei in sarmale
Eu cam la 1 kg de carne pun cam o jumatate de cana sau mai bine depinde de cana.....
Lasam orezul sa se faca cam de jumatate, avem grja sa complectam cu apa atata cat e nevoie
Apoi lasam sa se raceasca si amestecam cu carnea si condimentam, apoi invelim sarmalele.

Eu uneori dupa ce le asez in cratita mai pun in mijloc cate-un os, o costita...tot afumata smiley

Carnea pt sarmale trebuie sa fie si cu grasime, deci carne si grasime....carne de pe coaste, oase..........mama asa mi-a spus ca ies bune si nu ies uscate smiley

Eu pun apa peste ele cand le fierb...grasime isi lasa ele destula...stim ca sunt fierte atucnci cand varza e fiarta.

Cele mai bune sarmaele sunt cele fierte in oala de pamant in cuptorul de paine smiley cu conditia sa nu le lasi prea mult...sa se arda smiley

Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19406438 vizite unice Powered by PHP-Fusion