Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Legi scrise în Vechiul Testament | Tora
Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Deconectat RE: Tora - Cum înțelegem legea
Nica Schirod
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
20084. Postat la 26/10/2012 07:19 - 4606z23h25m
Da soră Lucică, ar trebui definitivat dacă este diferență/deosebire între Porunci/Legi și Orânduieli/Rânduieli.
Încerc să sparg eu gheața, nu mă voi adânci în explicații, ci voi face un fel de trecere în revistă.
Când învățam să merg pe această cale a credinței, dată odată pentru totdeauna, frații mai vechi în această credință, ne explica cam sumar, dar cu toată încredințarea, că Orânduielile sunt Sărbătorile Domnului.
De și au trecut douăzeci și ceva de ani, noi am aprofundat interesul pentru o cunoaștere, cât mai aproape de adevăr și înțelegere a tainei mântuirii.
Despre Porunci, totul este clar, Porunca este literă de Evanghelie și .

Învățăm că sunt două Legi mari, în care se încadrează alte cinci Legi, apoi defalcate, sunt alte aliniate importante pentru mântuire.
Acum cele două Legi:
1. Legea Duhului de viață, care constă în ascultare de YHWH - Dumnezeu.
2. Legea păcatului și a morții, care constă în neascultare.
Celelalte cinci Legi, tu poți să le treci, prin șablonul legii 1 sau 2. Acum, celelalte cinci Cegi:

1. Legea alimentației. - Să mâncăm curat!
2. Legea Sabatului. - Să lucrăm 6 zile, iar a 7-a, este a Domnului!
3. Legea Sărbătorilor. - Să le ținem la vremea hotărâtă de Domnul!
4. Legea zeciuielii. - Să dăm a zecea parte din tot venitul nostru!
5. Legea căsătoriei. - Ce YHWH - Dumnezeu a unit, omul să nu despartă!

Știu că nu este bine să te repeți, dar da data asta, fac excepție, pentru că este interesant., ori vrei ori nu vrei, aceste cinci Legi, tu care citești, le aplici prin cele două legi, ori asculți și vei avea mântuire/viață veșnică, ori nu asculți și plata va fi a acelor care iau în deșert Numele Domnului.

Acum Orânduieli/Rânduieli, pentru cele cinci Legi:
1. De pildă: Geneza 1.29, și Levetic 11.
2. Se ține cu adunare sfântă și odihnă.
3. Fiecare Sărbătoare are rânduiala ei și se deosebește de celelalte în rânduielile din celelalte Sărbători.
4. Ce trebuie să se facă cu partea Domnului/zeciuiala.
5. Creșteți înmulțiți-vă și umpleți pământul.

Am zis de la început, că voi face doar o trecere în revistă, un fel de a sparge gheața, rămâne ca să se continue cu Rânduielile/Orânduieli, că aici se pare că este partea cam confuză, Doamne ajută!

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Lavi
20085. Postat la 26/10/2012 08:24 - 4606z22h20m
Să spargem gheața cu prima Lege,legea alimentatiei si anume să mâncăm curat ,sau mai exact tot ce a poruncit Dumnezeu- YHWH in gen 1 cu 29 respectiv in Lev 11.
Dacă ,prima lege este cea alimentară si a doua a sabatului ,asta inseamnă ca ...nu poti tine Sabatul ,dacă nu mănanci curat.
Tot asa nu poti tine sărbatorile dacă nu tii sabatul săptamanal ... si nu poti aduce zeciuiala la locul rânduit dacă nu cunosti timpul sărbatorilor si ultima lege, casătoria ...nu te poti casătorii dacă nu stii unde să aduci zeciuiala din tot venitul tău ,pentru că mai nainte este legea zeciuielii si apoi cea a căsatoriei ,deci , mai exact dai zeciuiala din tot venitul tău si te căstoresti si nu invers ...te căsatoresti si apoi dai zeciuială din tot venitul tău.
Dacă citim de jos in sus legile scrise de fratele Nica observam ca ele ar merge asa...1.Casatoria.2.Zeciuiala.3.Sarbatorile.4.Sabatul.5 Alimentatia ...noi insa trebuie sa le citim ..exact cum le-a scris fratele Nica ..aceasta este ordinea lor ...pe plan ceresc si pămantesc ,aceste 5 legi fac parte din legea Duhului de viata = ascultarea =viata.

1. Legea alimentației. - Să mâncăm curat!
2. Legea Sabatului. - Să lucrăm 6 zile, iar a 7-a, este a Domnului!
3. Legea Sărbătorilor. - Să le ținem la vremea hotărâtă de Domnul!
4. Legea zeciuielii. - Să dăm a zecea parte din tot venitul nostru!
5. Legea căsătoriei. - Ce YHWH - Dumnezeu a unit, omul să nu despartă!
Mai departe randuiala....cine doreste.

Deconectat RE: Tora - cum înțelegem legea.
fullban8
20092. Postat la 26/10/2012 21:22 - 4606z9h22m
Dragii mei frați! ...parcă mi-e frică să particip și eu la subiectul acesta, din cauza atitudinii unora care nu pot înțelege că lucrurile stau, și pot fi înțelese... și altfel decât înțeleg și cred ei, intrând într-o contradicție partizană, cu oricine nu înțelege ca ei - consider ca civilizat că oricine poate prezenta și susține un Adevăr biblic, fără a-și impune susținerea, și că oricine poate aduce argumente pro sau contra, în aceleași condiții de respect reciproc, ...și totuși!

Dragii mei! ...cum putem vorbi de Legea Sabatului, și de o altă lege a sărbătorilor?? ? ...când Sabatul este prima Sărbătoare??? ...nu cumva este vorba de niște norme de respectare a Sabatelor și altor Zile de sărbătoare??? ...dacă avem răbdare și îndelungă răbdare, vom vedea Puterea Cuvântului... cum este în Cer, așa este și pe pământ!!! ...ce reprezintă (semnificativ - nu înterpretativ) din Lege, rânduielile și poruncile DATE din CER, ...CONSTITUȚE (din Constituția Cerului), și ce... COD PENAL ȘI CIVIL!!!

Personal, am ascultat și am discutat această temă la un nivel MARE (zis, ...și apreciat de unii); de mine... considerat după vreo 3 ani studiu, ca MARE... până la glezna broaștei.
Ceea ce m-a surprins însă, este că fr. Nică este singurul om de credință la care... am întâlnit același punct de plecare (cu al meu), pe mai departe... drumurile noastre despărțindu-se... considerabil, în primul rând prin aceea că (pentru mine) Legea nu există în mod singular, decât... în exprimare, ca atare (ex.legea gravitației) - în esență noțiunea de Lege reprezintă o pluralitate (un mănunchi de norme, de legi și categorii de legi) .

Fr. Nică, zice:
1. Legea Duhului de viață, care constă în ascultare de YHWH - Dumnezeu.
2. Legea păcatului și a morții, care constă în neascultare.
...celelalte fiind repartizate la punctul 1. sau 2; ...foarte corect!

Eu am găsit și am înțeles Legea ca:
- 1. Legi duhovnicești (ale vieții pentru viață și ale morții pentru moarte; bune pentru bine și rele pentru rău);
- 2. Legi materiale (optice - ale luminii și ale întunericului; ale presiunii - ale aerului și ale vidului; termice - ale călduri și ale răcelii, ale materiei vi și ale materiei moarte, ...si altele);
- 3. Legi veșnice și legi trecătoare - temporal-vremelnice (ale trecutului, ale prezentului și ale viitorului)

Pentru a înțelege noțiunea de Lege după orice clasificare (a fratelui, a mea, sau... oricare alta, pentru că noi nu deținem Adevărul deplin, ci în parte), trebuie să avem câteva noțiuni de bază (ca o temelie), după care putem prezenta câteva legi scripturistice (biblice) - prezentate în Tora și Bibliile creștine - cum BINE zice fr. Nică, repartizate... la una din categoriile de bază.
Legea căsătoriei, este o anomalie lumească, fără corespondent ceresc... binecuvântată de popi, de pastori, sau prezbiteri, cu nași, ...cu fini, și alte invenții, care nu-și au loc între SOȚ și SOȚIA LUI - FAMILIA SFÂNTĂ prin Cuvântul Sfânt, care... și-au lăsat mama și tatăl, pentru a forma UN SINGUR TRUP - SFÂNT!!! ...cine a căsătorit (cununat, binecuvântat, ...???) pe Adam și Eva, ...pe Avraham (Domnul) și Sarah (Prințesa), ...pe Isaac și Rebeca, ...și alți patriarhi și oameni de credință??? ...NIMENI!!!
Este o specificație biblică... în acest sens??? ...și căsătoria în biserică este un SACRAMENT PAPAL, ca toate celelalte 6 (Cina, Botezul, Ordinarea, Pocăința în biserică, Căsătoria în biserică, Binecuvântarea în biserică și Mazlul r11; ungerea cu mir) r11; afaceri ale clerului conducător, spre blestemul laicilor (Maleahi 2.2 - voi blestema binecuvântările ...preoților, pastorilor).
La un nivel cât de cât juridic (în nici un caz CERESC), nu putem vorbi despre o categorie de legi ale alimentelor sau alimentației, ci despre o Lege sanitară (a sănătății, ca cuprinde norme alimentare, cu efecte directe asupra sănătății).

Religios, acum, pentru noi cei din lumea aceasta, Legea și poruncile (Tora și mițvot) înseamnă și cuprinde tot ce a primit Israel la muntele Sinai... verbal (prin Viu Grai - Exod 20) și în scris (Genesa 32.15 și 34.29), prin Moise - conducător și proroc, care a scris Cartea lui Moise (Exod 24.4-8), și care a primit Tablele mărturiei - Tablele lui Moise sau Legea lui Moise - în cartea lui Moise a scris și Iosua.

Practic, Legea, rânduielile (sărbătorile = indicatoare ale evenimentelor universale la care a luat, ...ia și... va lua parte tot universul) și poruncile (valabile și ascultate de tot universul, mai puțin de îngerii arhangheli călăuzitori-dumnezeii răzvrătiți care în lumea noastră s-au pângărit cu fetele oamenilor - enesa 6.1-7, împreună cu îngerii și demonii lor slujitori), a fost date Creațiunii cerurilor și pământului (Genesa 1.1), cu lumile dinaintea Creațiunii lumii acesteia în cele 7 zile (la răsăritul Lunii noi a lunii a 7-a - Tișrei-Etanim).

Câteva argumente-jaloane de înțelegere rațională a lucrurilor, nu printr-o ascultare orbească :
- Satana a declarat că Legea Celui Veșnic nu poate fi respectată, dar Mesia, a dovedit că Legea poate fi trăită, de oricine alege rașa și nu altfelr1;! Așa, s-a arătat că Cel Veșnic mai degrabă Își dă Viața decât să schimbe o iotă din Legea Sa care îl ilustrează și reprezintă, care este sfântă, dreaptă și bună. rAșa că Legea, negreșit este sfântă, și porunca este sfântă, dreaptă și bunăr1; Romani 7.12. rCerul și pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trecer1;. Matei 24.35.

Așa dar...??? Când ??? ...și cui??? ...a fost dată Legea, rânduielile = orânduirile = sărbătorile, și poruncile??? Când a declarat Satan că Legea nu poate fi respectată??? ...înainte, ...sau după crearea Omului Adam (din pământ??? ...de cine nu putea fi respectată Legea??? ...de oameni, ...sau de îngeri, înainte de crearea omului??? Sper că este clar, că oamenii nu erau când a început lupta lui Satan SUS în Cer, împotriva Creatorului, în mod indirect - pervers (cum fac și astăzi unii dintre noi, spre veșnica lor pierdere).
Lupta a început împotriva Legii și ordinii ierarhice, cu Ținta fixă, ...de adistruge întraga lucrare a lui YHVH... în Cer, pentru a stăpâni el în HAUSUL care... este în fața ochilor noștri, și noi oamenii, am fost creați tocmai pentru a înlocui îngerimea, ...în niște trupuri în slavă (cel puțin în slava lui Adam, înainte de căderea în păcat), ...în Eden-Raiul sau Iadul veșnic.
Legea, sărbătorile și poruncile lui YHVH au fost date pentru veșnicie... lumilor îngerești și tuturor lumilor universului... înainte de întemeierea lumii acesteia !!!
Tot ce a făcut și tot ce a zis YHVH, a făcut și face, a zis și zice... desăvârșit, ...din veșnicie în veșnicie, pentru veșnicie!

Ce este Legea??? ...Legea este Adevărul, ...Mântuitorul!
- Psalmii 119.142: ...Legea Ta este Adevărul.

De ce a fost dată Legea??? ...pentru a fi împlinită!
- Luca 22.44: Iată ce vă spuneam când încă eram cu voi, că trebuie să se împlinească tot ce este scris despre Mine în Legea lui Moise, în Proroci și în Psalmir1;

S-a schimbat Legea??? ...DA! ...de cine??? ...de Creatorul Legiuitor???
- Matei 5.17: Să nu credeți că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.

Sau... de Cel Rău??? ...și uneltele lui???
- Isaia 14.12: Cum ai căzut din cer, luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor!
- Geneza 13.13: Oamenii din Sodoma erau răi și afară din cale de păcătoși împotriva lui YHVH.
- Marcu 7.9: El le-a mai zis: Ați desființat frumos porunca lui YHVH, ca să țineți datina voastră.

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Lucia
20093. Postat la 26/10/2012 22:43 - 4606z8h1m
Vreau sa-mi spun si eu parerea cu privire la Legea lui Dumnezeu, inainte de darea Legii lui Moise, iata cum isi exprima Dumnezeu voia Sa in diferite cazuri :
"Cand au vreo neintelegere vin la mine, eu judec intre ei si le fac cunoscut hotararile lui Dumnezeu si legile Lui."(Exod 18.16)
Deci, nu este greu sa intelegem ca prin Duhul Sfant in decursul timpului Dumnezeu a dar indicatii cu privire la administrarea vietii pamantesti si si-a facut de cunoscut legile Lui.

Legea lui Moise cuprinde cele 10 porunci care este legea lui Dumnezeu vesnica, pe aceasta temelie stau toate legamintele Domnului.
Insa el mai cuprinde un set de legi prin care se judeca poporul si care au tinut pana la venirea lui Isus Hristos.
Aici dau un exemplu ca sa ma fac inteleasa, ce este aceasta lege adaugata care avea putere sa condamne si sa omoare.
-Porunca:
Sa nu furi. - Legea lui Dumnezeu.

Legea adaugata pana la Hristos sau legea judecatii:
-Ai furat- ai inselat, te-au prins, trebuie sa dai inapoi indoit.(Ex.22. 7:9)
Aceasta lege din Legea lui Moise nu o mai tinem si multe asemenea ei,
dinte pentru dinte, omorarea cu pietre...
Aceste legi sunt dizolvate in Noul Legamant de HARUL lui Dumnezeu.
Cititi cu atentie Epistolele Lui Pavel si tinand cont de ce v-am scris mai sus, va veti da seama ca Legea lui Moise , are acele legii adaugate ca o constrangere din exterior , prin forta, de frica sa faci voia Domnului, pe cand Noul Legamant se bazeaza pe Duhul Sfant care ne face sa aducem roadele Lui...dragostea, pacea , bucuria...implinirea Legii prin dragoste, pentru ca cine nu are dragoste, nu are nici Duh Sfant care toarna iubirea in noi.
Vreau sa mai adaug un lucru, Sabatul, a fost dat de la intemeierea lumii, Sarbatorile sunt date abia la iesirea lui Israel din Egipt, unde se vesteste pentru prima oara planul de mantuire omului, acest plan nu este facut pentru satan si ingerii sai pentru ca pentru ei nu mai este nici o sansa de salvare.
Inchei prin a va lasa sa meditati la un lucru foarte important, Legea Preotiei din Legea lui Moise a fost dupa RANDUIALA lui Aron.
Legea Preotiei lui Hristos este dupa RANDUIALA lui Melhisedec.
Puteti sa-mi spuneti care este diferenta dintre cele doua legi care dupa cum se vede aveau RANDUIELI diferite?
Este gresit sa spunem ca tinem Legea lui Moise(ea cuprinzand si cele adaugate pe care nu le mai tinem), corect spus este Legea lui Dumnezeu, Legea lui Hristos, Legea Duhului de viata care constrange din interior in exterior facandu-te sa tii legile Domnului.
Apoi vreau sa mai ne gandim si la chivotul Legamantului, in el se gasea mana, toiagul care infrunzise si tablele legii, hai, sa ne gandim ce ar simboliza mana si toiagul, bine?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
fullban10
20094. Postat la 27/10/2012 06:02 - 4606z0h42m
Păcat că femeia este socotită nevrednică să vorbească. Dar pentru că, ei, bărbații, ne-au minimalizat inteligența, Dumnezeu i-a făcut de rușine.
Soră Lucia , să mergem înainte, că la Dumnezeu nu contează că ești femeie. El dintr-un vas slab face un vas de preț.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lavi
20098. Postat la 27/10/2012 19:42 - 4605z11h2m
ELIAHU777 a scris:

Pentru a înțelege noțiunea de Lege după orice clasificare (a fratelui, a mea, sau... oricare alta, pentru că noi nu deținem Adevărul deplin, ci în parte), trebuie să avem câteva noțiuni de bază (ca o temelie), după care putem prezenta câteva legi scripturistice (biblice) - prezentate în Tora și Bibliile creștine - cum BINE zice fr. Nică, repartizate... la una din categoriile de bază.
Legea căsătoriei, este o anomalie lumească, fără corespondent ceresc... binecuvântată de popi, de pastori, sau prezbiteri, cu nași, ...cu fini, și alte invenții, care nu-și au loc între SOȚ și SOȚIA LUI - FAMILIA SFÂNTĂ prin Cuvântul Sfânt, care... și-au lăsat mama și tatăl, pentru a forma UN SINGUR TRUP - SFÂNT!!! ...cine a căsătorit (cununat, binecuvântat, ...???) pe Adam și Eva, ...pe Avraham (Domnul) și Sarah (Prințesa), ...pe Isaac și Rebeca, ...și alți patriarhi și oameni de credință??? ...NIMENI!!!

Am făcut un mic popas asupra acestor cuvinte ale matale si mare mi-a fost mirarea.
Interesant ....,bătrâne Georgian...dar ,am o rugăminte la matale, care esti(un om cu greutate) legat de.... Legea căsatoriei de ce o numesti o anomalie lumească?
Eu ,inteleg că cei doi sunt un singur trup si sunt un templu al duhului adevarului ( dacă stăruie in credinciosie ...) .
Părerea mea, este ,cam asa... legat de această lege ...din punct de vedere costitutional, omul,.... de când se naste ,beneficiază de niste acte si anume.... cert. nastere ,căsatorie,mostenitor,deces....
Eu, prin actul de căsătorie, inteleg, un contract ( in cazul meu de credincioasă ,este un legământ ,sfânt, sacru ,până la moarte,incheiat cu acelasi sot)si nu pe o perioadă determinată de niste circumstante absurde de care cei mai multi dau bir cu fugitii,...rupând atât actul ( care de fapt... nu-i tine legati ..nu actul este ceva..ci binecuvântarea care vine de sus...dar cei, ce ,nu cred in binecuvantarea de sus ,nici nu o au ,pentru că nu doresc să o aibe,mai mult decât atât ,nu o cunosc si nu stiu de unde vine ,ca să o caute si să o găsească...bâjbâind ,măcar ,că nu este departe).
Cel rău, a căutat si caută să rupă intodeauna căsatoria ( aici se dă bătalia cea mare),...dacă oameniii ar intelege esenta ,intr-o legătură binecuvântată de sus, s-ar lupta ,ca să nu se despartă ci să trăiască sub binecuvântarea sfântă,care nu vine de jos (de la oameni) ci de sus ,de la Cel ce a spus ;,, binecuvântâdu-i...cresteti ,fiti roditori si umpleti pământul si supuneti-l''.
Cât, despre căsătoriile printr-un act civil, este asa ,ca să fie o rânduială ...copiii să nu sufere ..apoi in caz de deces sotia si copiii să beneficieze de drepturi după sot-tată ...si câte altele.
Am idee, că matale, nu ai nimic impotrivă a acestor documente ,legale ,pământesti, ...dar asa, ca idee...noi trăim in era civilizatiei ..dar ne indreptăm spre Eden ,dacă ascultăm până la sfârsit din generatie in generatie.
Sfântul Lui Israel este cu cei ce ascultă si prin ascultare se capată binecuvântarea .
In privinta nasiilor si finiilor nu contrazic ,aici... mare dreptate ai bătrâne Georgian ...sunt, intradevăr inventii sau mai degrabă imprumuturi.
Dar la o căsătorie civilă ,este nevoie si de martori ...după cum bine stim ,că acestea sunt cerintele si asa ar trebuie să-i numim ..simplu ,,martori'' si nu nași.

CorneliuS
20099. Postat la 27/10/2012 19:48 - 4605z10h56m
valentina a scris:
Păcat că femeia este socotită nevrednică să vorbească. Dar pentru că, ei, bărbații, ne-au minimalizat inteligența, Dumnezeu i-a făcut de rușine.
Soră Lucia , să mergem înainte, că la Dumnezeu nu contează că ești femeie. El dintr-un vas slab face un vas de preț.

Nu barbatii au minimalizat inteligenta femeilor, ci Dumnezeu a creat femeia si la facut un vas mai slab. De ce femeile in general se impotrivesc hotararii lui Dumnezeu, si sunt nemultumite cu pozitia in care le-a lasat El?

"Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăția, slava și viața"
fullban10
20100. Postat la 27/10/2012 20:08 - 4605z10h36m
Nu pune pe seama lui Dumnezeu ceeace voi bărbații faceți. Minimalizați femeia.
Dumnezeu ne-a iubit pe când nu eram , și nu a zis că doar pe voi va iubit. Ne-a făcut din coastă dar nu din călcâiul vostru, și chipul Lui Îl purtăm. Vă suntem un ajutor potrivit.
Dar ca să nu ies din topic, supun atenției încă un text:Ioan 7;19

Oare nu va dat Moise Legea?
Totuși nimeni din voi nu ține Legea...

Să răspundă doar cei care nu fac parte din nimenismiley

Lica
20104. Postat la 28/10/2012 06:43 - 4604z23h1m
Valentina banui ca nu ai vrea sa inchizi acest subict smiley

Toti oamenii gresesc deci toti au avut un moment de cadere...toti sunt pacatosi. Insa sa nu uitam ca Isus tocmai pentru cei care se recunosc ca pacatosi a venit...iar apoi cel pacatos moare si se naste o noua fiinta...si Hristos traieste in noi iar Hristos nu pacatuieste!

Putem ajunge in cer doar daca avem hainele albe...desi putem avea momente de cadere prin Isus suntem curatati si, la fel ca odinioara poporul Israel, suntem vazut ca fiind neprihaniti!

Referitor la discutia anterioara si anume diferenta dintre barbati si femeie imi aduc aminte ca in urma cu aproximativ un an am ascultat un rabin vorbind tocmai despre acest subiect si am ramas placut surprins de interpretarea data de el. Parafrazat el spune cam asa "Femeia trebuie sa fie supusa barbatului, trebuie sa asculte de barbat si toate cele mentionate in Biblie insa aceasta nu ca si un dezavantaj ci ca o protectie pentru ea." Acum este simplu Valentina sa vorbesti despre egalitatea dintre barbat si femeie (desigur doar daca stergi cateva versete din Biblie) insa daca mergi cu doar cativa ani inapoi in istorie tot asa ar sta situatia?

Nu a spus nimeni ca pe femeie Dumnezeu nu a iubit-o ci doar ca ea trebuie sa fie supusa barbatuiui ei asa cum spune Scriptura! De ce?

Raspund tot din ceea ce a spus acel rabin "Relatia dintre barbat si femeie reprezinta perfect relatia dintre Hristos si Biserica - Mire si Mireasa...sau Dumnezeu si Israel. Niciodata Biserica nu va da invatatura Mirelui Hristos si niciodata Israel nu va fi in pozitia de a proteja pe Dumnezeu. Divinitatea ne invata si tot ea ne este superioara si in pozitia de a ne oferi protectie!
...si aceasta nu pentru a ne face mai neinsemnati ci pentru protectia noastra! - asa trebuie sa intelegem Tora...frumos si stiind ca este pentru noi!

Binecuvantat sa fie Creatotul nostru!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
fullban10
20108. Postat la 28/10/2012 15:33 - 4604z14h11m
Nu mor caii, nu , nu !, și în luptă merg până la capăt.
Și de ce , unii, ne urâți?
Tu vezi ce înțelept scrie Lavinia, Lucia, și mă străduiesc și eusmiley, și totuși faceți alergie la ceeace scriem. Ne supunem bărbatului, dar nu și atunci când ,el, bărbatul, nu ne dă voie să slujim lui Dumnezeu, ne batjocorește, ne bate, și ne alungă de-acasă că mergem la biserică, nu ne lasă să scriem.
Fugim la Domnul , Stânca de-adăpost.

Dar n-ai scris nimic referitor la textul dat! Ori nu faci parte din nimeni?

Lica
20109. Postat la 28/10/2012 16:20 - 4604z13h24m
Valentina la fel ca si la botez acum incerci sa faci pe nestiutoarea sau mi se pare. Dupa ce ti-am raspuns spui ca nu trebuie sa asculti de barbat atunci cand nu te lasa sa slujesti lui Dumnezeu. Oare asta ai vrut sa evidentiezi si pana acum? Daca Dumnezeu a spus hotarat ca femeia nu poate sa de-a invatatura in biserica...de ce incerci sa dovedesti altceva? ...pentru ca crezul adventist spuna altceva si ei iti dau dreptul sa predici...e o alta poveste. Versete 1 Timotei 2:9-15

Eu ti-am raspuns in rest poti face ce vrei.

Referitor la alergie...nu face nimeni alergie la vreo femeie...daca este sa faca cineva alergie la ceva este la felul cum dvs. prin interpretare doriti sa scoateti ce vreti din biblie si luati peste picior pe oricine indrazneste sa aibe o alta parere.

Daca nu ati inteles nu inseamna ca nu am scris! Altfel spus: Raspunsul la acel verset este dat tot de Mesia prin exempul clar in versetul 22.

fullban10
20111. Postat la 28/10/2012 17:45 - 4604z11h59m
A scris Lică:
Toti oamenii gresesc deci toti au avut un moment de cadere...toti sunt pacatosi

Da, femeia trebuie să fie supusă bărbatului.
E bine?

Unde ai citit că s-a adus vorba despre problema femeii care vorbește în adunare.

După umila mea părere, versetul acela spune mai multe despre Legea dată de Moise decât vrei să recunoști. Și aceasta o vedem dacă citim cu atenție toate răspunsurile date Fariseilor, Cărturarilor și Saducheilor, de către Isus la toate întrebările lor. Dorești să le amintim? Și atunci vei vedea clar că Isus nu a greșit când a spus că nimeni nu împlinește Legea lui Moise cu adevărat.

Lica
20112. Postat la 28/10/2012 18:29 - 4604z11h15m
Am citit în carți adventiste smiley. Plus ca era destul de evident deși aveți un stil aparte ca de obicei.

Nu am spus niciodată că Isus ar fi greșit în vreo afirmație!

costy
20115. Postat la 28/10/2012 21:16 - 4604z8h28m
Domnul sa-l Binecuvinteze si pe fratele daniel (avodah ) vreau sa-i multumesc si lui pentru cuvintele aduse in acesta sectiune :

Tora pentru noi este un indrumator ,un set de instructiuni care ne spun cum sa ne traim viata odata ce avem acest "dar" mantuirea .
Nu avem de luptat inspre a ne castiga mantuirea , dar avem de ne luptat impotriva celui rau care incearca sa ne rapeasca acest dar , sarpele cel vechi.
Si anume gasim tot in cuvant ca in ceruri nu vor intra mincinosii, ucigasii, inchinatorii la iodoli, betivii, sodomitii, hotii,curvarii, raparetii,defaimatorii, vrajitorii, etc.
Deci ii clar ca acesti oameni care chiar daca cred in Yahshua (si zic Doamne , Doamne) si calca Tora nu vor putea intra in viata.Odata acceptata mantuirea , viata dusa in nesfintire ne desparte de Mesia. Noi nu mai putem pacatuii, pentru ca samanta ce se afla in noi ne vrea cu gelozie.

Ma bucur ca am asfel de frati, Cel Pre Inalt sa va de-a putere si sa va tina tari pe calea Pocaintei . Amin

Ma bucur pentru cei care zidesc si lucra in via Domnului . Domnul sa va intareasca frati mei .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Deconectat RE: Tora - cum înțelegem legea.
fullban8
20117. Postat la 28/10/2012 23:57 - 4604z5h47m
Dragă și scumpă soră Lavinia1!
...în legătură cu relația conjugală (relația de căsătorie), eu nu am făcut absolut nici o referire la legalitatea sau nelegalitatea acesteia la nivel social (administrativ-civil), asupra căruia Mântuitorul a zis (și nu cred că cineva poate nega - chiar dacă mulți nu înțeleg ce înseamnă)... DAȚI CEZARULUI CE ESTE AL CEZARULUI!
Am subliniat SFINȚENIA CĂSĂTORIEI (dacă vrei... SFINȚENIA ABSOLUTĂ) - ANOMALIA LUMEASCĂ este impunerea și acceptarea CLERULUI pângăritor al ACTULUI SFÂNT AL CĂSĂTORIEI - în temeiul lui Maleahi 2.2 (...am blestemat binecuvântările voastre) - Slăvit să fie Cel Veșnic Prea Înalt!
De la Avraham (Sarah) și Itzak (Rebechah) Sfintele Scripturi ne-a descoperit necesitatea popularizării căsătoriei, de la martori, ...la documente (înscrierea), ...chiar prin forma dreptului de răscumpărare materializat biblic de Boaz cu Ruth.

Am rămas surprins de eroarea și încumetarea unor divagații AIUREA, cu privire la căsătoria prin intermediul pețitoarelor care nu și-au avut niciodată locul în cadrul culturii iudeo-ebraice; copii evreilor, s-au căsătorit numai în ascultare de părinți, numai... la, și după sfatul părinților sau... la cerea în căsătorie a fetei de către cavaler, direct de la părinții fetei, fără nici o intervenție a pețitoarelor, colaterale ursitoarelor păgâne!

Referirea mea a fost PUR RELIGIOASĂ - escocheria (afacerea) clerului prin cele mai sensibile momente ale vieții omului (la naștere-afacerea botezului, la căsătorie-binecuvântarea în biserică, și la moarte-slujba de băgare în Cer).

Cine nu mă crede, să acceseze: www.ducu.de/rel05.htm - să vadă Cele 7 sacramente creștine - Capul creștinismului fiind Papa, înlocuitorul lui Isus Christos, Fiul lui Dumnezeu, înseamnă că SACRAMENTELE sunt PAPALE, impuse și recunoscute prin ECUMENISM - Mișcare religioasă ce urmărește scopul de a unifica toate bisericile creștine, ...cu scopul final de subordonare a tuturor religiilor universale (catolic = universal), sub supremația papalității, sub PapaChristul-AntiMesia!
Vom trăi sau... mullți, veți trăi și veți vedea!

Vino Mesia - Duhul și Mireasa zic: Vino!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
20118. Postat la 29/10/2012 06:03 - 4603z23h41m
Ce să faci, frate Lică, nu toți suntem la fel.
Și pentru că ai citit lectură azs, spune-mi cu ce e greșită scrierea care ne învață:
Creștinismul este religia adevărului. El susține că omul este salvat de degradarea adusă de păcat prin ceea ce a făcut pentru el altcineva, adică Domnul Isus Hristos. Religia creștină nu este o religie a legii, în care omul poate scăpa de condamnare prin eforturile sale de a face fapte bune. Este o religie a răscumpărării, întrucât , potrivit Bibliei, fără Hristos, noi suntem robi ai păcatului( Ioan 8;34) Noi nu putem ieși singuri din această stare.........

Ce am înțeles eu, ca cititor al Bibliei, al comentariilor, și mai recent al scrierilor voastre de pe acest forum , este că , bazându-vă pe fapte vă paște pericolul să pierdeți din vedere pe Legiuitor. De aceea scriu eu, și aș aduce, scris aici pe forum, toate, cuvintele lui Isus adresate poporului Său în care corectează greșelile la care au ajuns ei referitor la Lege. Să ținem cont, fraților, că nimeni, absolut nimeni nu ține Legea cu adevărat. Și asta se vede cu ochiul liber. O văd cei care nu vin în biserică datorită nouă. Bereeni , după ce vin în biserica noastră și ascultă, sau citesc ce scriem noi pe forum, se duc acasă și citesc din Scriptură verificându-ne. Da , da , verificându-ne. Suntem oglinda Scripturii? Nu . Personal, nu sunt. Că dacă aș fi, nu aș sta aici alături de cel care vorbește ireverențios despre dumnezeire, care vorbește de rău pe frate, în public, arogându-și dreptul de judecător, cu toate că acest drept Îl are doar Unul singur, nu aș fi rămas o clipă în sfatul celor răi, nu m-aș fi oprit , și nu m-aș fi așezat 1433 de postări, zile și ani, aici. Și Dumnezeu zice undeva: și Eu vă sufăr de mult.........Da Doamne , mă suferi de mult, oare când am să mă hotărăsc să plec de lângă cei ce nu le place pacea?

Lavi
20119. Postat la 29/10/2012 08:41 - 4603z21h3m
Multumesc mult frate Georgian si binecuvantare de sus ,eu inteleg ce scrii matale si ca iubiti adevarul si uraiti apostazia .
Redau si eu cuvintele matale pe care le-ati evidentiat atat de frumos,iata-le...
Am rămas surprins de eroarea și încumetarea unor divagații AIUREA, cu privire la căsătoria prin intermediul pețitoarelor care nu și-au avut niciodată locul în cadrul culturii iudeo-ebraice; copii evreilor, s-au căsătorit numai în ascultare de părinți, numai... la, și după sfatul părinților sau... la cerea în căsătorie a fetei de către cavaler, direct de la părinții fetei, fără nici o intervenție a pețitoarelor, colaterale ursitoarelor păgâne!

Am subliniat esenta de transmitere a credintei evreilor din tata in fiu in vederea casatoriei (sfinte) si binecuvantarea data de parinti si mi-am adus aminte de porunca ...,,Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta ,ca sa ti se lungeasca zilele...,, Aceasta este prima porunca sfanta din cele sase in care este scoasa in evidenta datoria omului fata de om si imlicit datoria fiului in ascultare fata de tatal sau care este una cu mama si evident un trup sfant.
Eu am inteles frate Georgian ce trebuie un om sa inteleaga si in postarea mea de mai sus ...am dorit asa ...sa inteleg mai clar si ajutorul a venit de la matele ...se vede clar ca uraiti faptele Nicolaitilor .
Aici lincul trimis de fratele Eliahu777 .www.ducu.de/rel05.htm
.....................
Frate Costi ,tot fratele Eliahu777 a trimis si cartea lui Enoh ,eu doar l-am facut mai usor de accesat ,si eu o citesc cat pot ,pe capitole.
.........................
Sora Valentina ,eu as dorii sa te fac sa intelegi un lucru .
Cine cauta pacea si o urmareste ,este cu neputinta sa nu o gaseasca .
Biblia vorbeste la un moment dat..., ca femeia,sa nu se ridice mai presus de barbat.
Eu stiu, ca nici barbatul nu trebuie sa se ridice mai presus de Mesia ,deoarece nici Mesia nu s-a ridicat mai presus de Cel Prea Inalt ,cand era pe pamantsi nici dupa inaltarea la cer ci mijloceste nencetat pentru fratii sai .
........................................
In ce priveste ...femeia sa taca in adunare sau sa intrebe pe barbatul ei acasa ...eu ma mir ...sa nu fi cunoscut apostolul Pavel că o vaduvă de exemplu nu are ăarbat?
Dar ,deasemenia cred ca acele vaduve erau credincioase sotilor lor ( care erau credinciosi adevarului in timpul vietii lor...nu?).
Pe cine sa intrebe ea daca nu are bărbat?
Cred ca Pavel cunostea foarte bine drepturile văduvelor...nu?
Corinteni1- 14 cu...
34. Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice și Legea.
35. Dacă voiesc să capete învățătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbații lor acasă; căci este rușine pentru o femeie să vorbească în Biserică.

Ce spuneti ?

Lucia
20120. Postat la 29/10/2012 14:14 - 4603z15h30m
Daca imi este permis, doresc sa pun cateva intrebari si va rog sa-mi aduceti argumente biblice( excluzand pe cei care nu cred in Vechiul si Noul Testament) , bine?

1.Doresc sa stiu, unde sta scris ca noi suntem creati pentru a "inlocui ingerimea"?
2.Unde scrie, ca Sarbatorile Domnului sunt date sa fie tinute de "alte lumi" si ingerilor din cer, inaintea de crearea "lumii noastre"?
3.Unde scrie ca sfintenia casatoriei absolute consta in actul ascultarii in totalitate de parinti (ganditi-va la parintii necredinciosi, sau la cei care au diferite puncte de vedere care nu sunt conform Cuvantului)?
4.Cum poate ca anomalia lumeasca in casatorie sa fie BINECUVANTAREA data celor doi ?
Vreau argumente biblice, nu argumente lumesti, sacramentele unor biserici care s-au folosit de Cuvantul Domnului in favoarea sustinerii crezurilor lor pagane.
5.Cum putem sustine ca copii evreilor sau casatorit NUMAI in ascultare de parinti, cand lucrul acesta nu este adevarat?
Iacov a avut doua neveste, era dupa Legea lui Dumnezeu?
Sa discutam de Moise, persoana prin care s-a dat Legea, cum s-a casatorit el, cu cine, si unde ii erau parintii?
Samson de cine a ascultat cand s-a casatorit?
Nu putem sa spunem ca TOTI copii lui Israel au ascultat de parinti la casatorie, ci ar trebui sa intelegem ca nimeni nu a ajuns sa tina in totalitate Legea lui Dumnezeu.
Sfintenia absoluta in casatorie consta in fidelitatea celor doi si in faptul ca ei trebuie sa nu sa se desparta sau sa se recasatoreasca.

Cred ca ar trebui sa fim mai atenti cand se vorbeste de LEGEA CASATORIEI, ea a fost instaurata inca de la intemeierea lumii si prima pereche a fost cea mai BINECUVANTATA, prin faptul ca binecuvantarea a primit-o direct din gura lui Dumnezeu cand li s-a spus:
"Dumnezeu i-a BINECUVANTAT, si Dumnezeu le-a zis:
"Cresteti, inmultiti-va si umpleti pamantul si supuneti-l...(Genesa 1:28)

Dragii mei, CERCETATI Cuvantul dupa ce cititi aici... ca sa distingeti ADEVARUL ADEVARAT!
Dupa caderea omului in pacat, parintii(tatal) BINECUVANTA copiii, apoi PREOTUL(legea preotiei din legea lui Moise), ca in prezent sa faca acest lucru cei care sunt RANDUITI in lucrarea de slujire.
"Si Dumnezeu a RANDUIT in biserica, intai, apostoli, al doilea proroci, al treilea invatatori, apoi...."Corinteni
"Si El a RANDUIT pe unii apostoli, pe altii, proroci, pe altii , evanghelisti, pe altii pastori si invatatori."Efeseni 4:11
Ce vom zice, Dumnezeu nu BINECUVINTEAZA prin cei ce El i-a RANDUIT?
Sunt multi care vor sa fie invatatori ai Legii, insa nu stiu nici ce vor sa zica, nici ce este Legea lui Dumnezeu!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
costy
20122. Postat la 29/10/2012 20:45 - 4603z8h59m
Draga sora Lucia , vreau sa ma implic intr-o intrebare de a dvs cea de la punctul 2 smiley

Am stat si am meditat putin la afirmatia fratelui Eliahuu , si ai dau dreptate in ce a afirmat , acum cu celelalte lumii nu stiu ce a vrut sa zica fratele dar eu m-am gandit in felul urmator ,aceste Sarbatori Sfinte 7 la numar au fost date sau au inceput sa fie tinute de la Muntele Sinai? nu as crede pentru ca o dovada scrisa o avem prin Avraam. Dar sa fie tinunte de atunci de pe vremea lui Avraam? iara nu cred, pentru ca ele deja erau in Cer ele vin din vesnicie si vor tine o vesnicie , aceste Sarbatori Sfinte se tineau in Cer inainte ca Domnul sa Creeze Cerul si Pamantul intradevar nu este scris acest lucru dar cred ca asa este .
Sau putem spune ca Domnul a asteptat sa-l creeze pe om si sa-i dea Sarbatorile Sale si apoi ele sa fii inceput a fii Sarbatorite in Cer ?Nare Logica -- este fara sens
Ce pot spune, este ca aceste Sarbatori au fost , sunt si vor dainui pentru totdeana si noi ca niste umili robi ai Domnului am ajuns la cunostinta lor prin Dragostea pe care a avut-o Tatal Ceresc de inimile noastre , si ma bucur si inima mea se bucura pentru ca ma gandesc , ca daca Domnul ne da putere sa ducem acesta Cale a Pocaintei pina la capat in acea zii mareata ziua Bucuriei Celei Marii cand vom ajunge in Cananul Ceresc atunci vom vedea cu adevarat ce inseamna Sarbatorile Domnului in Ierusalimul Binecuvintat, cum miilee de ingeri si intregul Cer vor da Slava Celui Sfant si Vesnic in Sarbatorile Sale .
Domnul sa va Binecuvinteze sora Lucia , si daca ceva nu-i in ordine cu bucurie astept parerea dvs .

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
fullban10
20124. Postat la 30/10/2012 05:09 - 4603z0h34m
Totuși Costy, sărbătorile începeau cu ritualul jertfei. Se tăiau animale. Tu zici că sărbătorile erau și în cer. Erau preoți, era floarea făinii, era vin, era foc pe altar?

Pagina 4 din 5 < 1 2 3 4 5 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19404813 vizite unice Powered by PHP-Fusion