"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o" Exodul 20:11
Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."
Sora mea Lucia ,la primul punc astept si eu cateva raspunsuri ( nu ma bag acolo e prea greu).
La punctul 2 ,eu stiu si cunosc (in parte )ca sarb.sunt de fapt comemorarea unor evenimente care au avut loc in trecut cu exceptia sarb. Trambitei care este o sarbatoare pe care noi o tinem anticipat .
La punctul 3,eu sincer am plecat de la baza credintei poporului evreu si indrumarea acestuia in vederea casatoriei ( asteptarea nasterii unui mantuitor).... in privinta celor necredinciosi este discutabila problema .
La punctul 4....astept si eu ...
La punctul 5 ,Iacov a fost inselat de Laban ,el a ales-o pe Rahela mai intai .....din cate cunosc ( putin cei drept )...pe atunci barbatii nu vedeau fața viitoarei sotii ,dar din cate am inteles pe Rahela a vazut-o si Iacov pe ea a dorit-o ca sotie nu pe Lea...dar vedem ca in mormant ,alatuiri de el a fost totusi Lea femeia mai putin iubita,Rahela a murit la nastere.
In privinta celor alesi (pastorii) ca sa faca o slujba in vederea binecuvantarii ,slujba pe care o fac ei, ca si credinciosi ai adevarului si binecuvantarea data de ei ramane ,dar si cei doi trebuie sa asculte de dreptarul care le-a fost aratat si sa doreasca binecuvantarea .
Partea launtrica a omului da binecuvantarea, a omului duhovnicesc (nu firesc ) cel care traieste dupa indemnurile Duhului si calauzit de Legea Duhului de viata ,un astfel de om da binecuvantarea pentru ca asculta si o poate da.
Un uns al Celui Sfant da binecuvantarea cu sufletul a se vedea felul de vorbire a lui Isaac ...,,Geneza 27:25 Isaac a zis: "Adu-mi să mănânc din vânatul fiului meu, ca sufletul meu să te binecuvânteze." Iacov i-a adus, și el a mâncat; i-a adus și vin, și a băut.
Da, sora mea draga, ai dreptate, eu exemple le-am adus cu speranta ca vom intelege ca binecuvantarea data de Dumnezeu prin slujitorii Sai in Legea CASATORIEI nu este lumeasca, ci pura, sfanta si curata!
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.