"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o" Exodul 20:11
Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."
Michael Roman (detalii numai pentru membrii conectaţi)
9616. Postat la 21/03/2011 21:48 - 5191z14h24m
Shalom!
Fratelui izreelpop: ma bucura ravna ta pentru cauza lui Adonai, dar grele cuvinte ai gasit pentru confratii tai, apropo de faptul ca l-ar fi batjocorit pe Mantuitorul...
Eu iti recomand cu caldura sa-ti aduci aminte urmatoarele fapte:
1: Noul Testament (cartile Legamantului Innoit, de fapt) au fost scrise de 8 autori evrei si unul grec. Ele, insa, au fost scrise in limba GREACA, memoriile apostolilor si epistolele fiind puse intr-o colectie denumita tot in greaca: He Kaine Diatheke.
2: In TOATE textele sacre scrise TOTI sfintii autori (Matei, Marcu, Luca, Ioan, Petru, Pavel, Iacov, Iuda si autorul Epistolei catre evrei au scris Iesous ...
3: Nu se poate sa fi gresit cu totii: unii ucenicizasera la picioarele lui Yeshua/Iesous, si au devenit apostoli ai Sai, altul i-a fost frate dupa mama, iar altii au facut parte din anturajul apostolic... In plus, toti oamenii astia au devenit martiri pentru Iesous...
4: Daca ai cunoaste iudaismul secolului intai, ai sti ca evreii, nu doar cei din Diaspora, ci chiar si cei din ereț-Israel se elenizasera atat de mult incat multi dintre ei aveau doua prenume, unul evreiesc si unul grecesc, iar altii NUMAI UN PRENUME GRECESC (Andrei, de pilda...)
5: Ca semn de recunoastere, sinaxele (bisericile din case) si bisericile primare care se intruneau in catacombe desenau conturul unui pește, in limba greaca ichthus, care provenea din Iesous Hristos, Theou Huios, Soter, adica Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Mantuitorul...
Duhul Sfant sa-si continue rodirea in tine si in noi toti!
Din El, prin El, și pentru El sunt toate lucrurile. A Lui să fie slava în veci! Amin.
Romani 11:36
Deconectat
RE: Isus este Yahushua, sau Yahushua este Isus?
izreelpop (detalii numai pentru membrii conectaţi)
9647. Postat la 22/03/2011 21:12 - 5190z15h1m
frate cu tine nu vreu a ma lupta azi dar ca un bun luptator evreu nu uita un lucrucu din aceiasi tabara erau DAVID SAMSON IOAB ABNER analizeaza si intelege in urma recomandarii,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
pentru cei ce vor sa cunoasca mai multe despre nume;(sacred names)
recomand ...pentru cunoscatori de Hebrew ori engleza scrierile lui Nemiah Gordon ..intitulata Evreul Yahshua vs grecul Jesus(iesous) si evanghelia dupa matei in hebrew;
Respect Numele lui Dumnezeu fara limite, cuvintele mele sunt sarace pentru a aduce onoare Tatalui. Insa cum putem sa credem ca atunci cand strigam: Tata, ai mila de mine!Nu ne-ar putea intelege?
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Sora Lucia daca respectati Numele Lui fara limite , de ce totusi va limitati la cuvantul" Domnul Dumnezeu " care a fost numele celui mai tare zeu la vremea respectiva Zeus, si din respect pentru Numele Lui sa-l chemati pe adevaratul Lui Nume care i l-a spus El lui Moise si poporului Israel: YHVH
Ex 3:15. Elohim a mai zis lui Moise: "Așa să vorbești copiilor lui Israel: ,YHVH, Elohim al părinților voștri, Elohim al lui Avraam, Elohim al lui Isaac și Elohim al lui Iacov, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru veșnicie, acesta este Numele Meu din neam în neam.
;
acum ca ati ajuns la cunostinta lui.
La fel cand este vorba de Numele fiului Sau , care scriptura spune ca I-a dat un nume mai presus de orice Nume , si respectuos ar fi sa-l folositi ca doar altele le folositi chiar daca sunt evriesti , cum ar fi Isaia , Iosua, Ieremia, etc , la fel ati putea spune si Iahushua.
Asa din respect
Cat despre "Tata ai mila de mine "nu cred ca a spus cineva pe forum ca nu te intelege , sau nu te asculta cand te rogi in felul acesta.
Frate Avodah, probabil ca daca ma duc intr-o carte cu telefoane, voi mai gasi zeci de nume cu numele dvs., nu?
Va rog sa-mi raspundeti sincer la aceasta intrebare:
Daca eu azi va aduc pe nume in rugaciune inainte lui Dumnezeu, stie El pe cine aduc, avand in vedere si celelalte persoane cu acelasi nume?
Nu pot sa cred ca nu stie, nu este la mintea noastra in fata carui Dumnezeu stam, este UNIC, ATOTPUTERNIC, CU O NELIMITATA INTELEPCIUNE.
Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Frate avodah referitor la termenul dumnezeu care după părerea ta este de origine păgână aș vrea să spun că exact același lucru se întâmplă și în Biblie referitor la termenii elohim și baal prin urmare părerea mea personală este că a chema pe Stăpânul folosind acest termen în limba română nu este greșit.
În altă ordine de idei este de știut că Dumnezeu NU este nume ci statut!
Cât despre numele Yeshua ne dă de gândit chiar scrierile Noului Testament pe care le avem...deoarece în ele nu găsim copiat din ebraică numele Yeshua ci transliterat.
Este important să cunoaștem cât mai multe despre Mesia însă câtă vreme suntem sinceri față de El cu siguranță nu ne va respinge pentru că nu îi pronunțăm numele exact cum l-a strigat Maria sau ucenicii...
Nu sunt împotriva pronunțării în limba ebraică deoarece așa cum știți le folosec pe ambele însă consider că este greșit să lăsăm imaginea strict păgână a termenilor limbii române...!
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Deconectat
Nica Schirod (detalii numai pentru membrii conectaţi)
10172. Postat la 07/04/2011 21:05 - 5174z16h8m
Shalom - Pace.
Îmi permit luxul, de ami da iară-și cu ideia, de ami spune din nou părerea.
Cred că ar fi indicat, că dacă suntem altoiți, în acela-și butuc, să ne tragem seva din el, ar trebui să analizăm dacă geșesc Evreii, dacă nu greșesc ei, ar trebui ca noi să fim mai indulgenți cu cei care cred că suntem români și trebuie să pronunțăm așa cum știm.
Noi celalți care credem că ar trebui să pronunțăm așa cum pronunță poporul Lui Yahveh (Dumnezeu), Ysrael, să avem răbdare iar când scriem aici pe portal, să explicăm că de fapt Yeșua (Isus) când era printre noi în trup a zis:
Ioan 10: 16. Mai am și alte oi, care nu sunt din staulul acesta; și pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, și va fi o turmă și un Păstor.
Să începem, să scriem așa cum se cere, dar să dublăm să scriem și așa cum mai sustinem, pe românește, până se vor obișnui cu toții.
Eu observ că sunt frați care scriu exact așa cum pronunță frații Evrei, și nimeni nu zice nimic, se aceptă, dar când se forțează nota eu cred că se face mai mult rău decât bine:
Matei 18: 7. Vai de lume, din pricina prilejurilor de păcătuire! Fiindcă nu se poate să nu vină prilejuri de păcătuire; dar vai de omul acela prin care vine prilejul de păcătuire!
Eu cred că trbuie cu duhul blândeții, cu răbdare, și dragoste, să ajutăm să crească și ceilalți în cunoștință:
1 Tesaloniceni 3: 12. Domnul să vă facă să creșteți tot mai mult în dragoste unii față de alții și față de toți, cum facem și noi înșine pentru voi,
13. ca să vi se întărească inimile, și să fie fără prihană în sfințenie, înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, la venirea Domnului nostru Isus Hristos împreună cu toți sfinții Săi. 1 Petru 2: 2. ca niște prunci născuți de curând, să doriți laptele duhovnicesc și curat, pentru ca prin el să creșteți spre mântuire,
Mulțumesc pentru înțelegere, cu respect moșu Nică.
Șalom - Pace.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Sunt de acord cu spusele mosului Nica , si faptul ca am raspuns la randurile scrise de sora Lucia , este ca mi se pare un paradox sa vorbesti de "respect fara limita "fata de Numele lor si totusi sa cauti tot felul de scuze sa nu le rostesti.
Cum am mai spus: putem rosti numele tuturor profetilor care sunt nume evreiesti , iar cand vine vorba de cele mai importante , nu vrem sa avem treaba cu ele ca noi suntem romani.
Da sora Lucia bineinteles ca stie , insa va recomand sa studiati mai adanc porunca "a nu lua in desert Numele Lui," care ar mai putea insemna ai nu-i da nici o valoare Numeleui Sau (al aduce la valoare nesemnificativa , sau zero), iar Numele Lui cu care s-a prezentat lui Moise cand i-a dat aceasta porunca, nu este Domnul Dumnezeu , ci YHVH Elohim.
Frate Lica nu este parerea mea ca a fost folosit de catre pagani ,ci acest lucru il gasesti in etimologia cuvintelor
Va reamintesc :
În limba română termenul este un împrumut de la păgânism, el provenind din latinescul rDomine Deusr1;, mai exact din forma sa populară fără rir1; (rDomne Deusr1, rveche invocație păgână adoptată și de creștini pentru unicul lor Dumnezeu
( wikipedia)Cat despre Baal stim ce i-a costat pe evrei acest nume si zeu de prin randurile scripturi.
Un verset in care poti sa vezi indignatia creatorului cu referire la aceasta:
Ieremia 23:27.
Cred ei oare că pot face pe poporul Meu să uite Numele Meu prin visurile pe care le istorisește fiecare din ei aproapelui său, cum Mi-au uitat părinții lor Numele din pricina lui Baal?
Nu inteleg de ce daca tot alegem calea cea ingusta , nu putem renunta la tot cea ce nu e sfant, iar "Domnul Dumnezeu" nu e chiar sfant (incantatii pagane).
Eu stiu ca ne asculta , insa nu este oare dorinta Lui sa cautam sa fim acea ramasita care cerne totul si inlatura orice fel de paganism .
De ce sa asteptam vremea sa spunem YHVH este Elohim al Meu, cand am putea incepe chiar de astazi?
Zaharia 13:9.
Dar treimea aceasta din urmă o voi pune în foc, și o voi curăți cum se curăță argintul, o voi lămuri cum se lămurește aurul. Ei vor chema Numele Meu, și îi voi asculta; Eu voi zice: Acesta este poporul Meu! Și ei vor zice: YHVH este Dumnezeul meu!
Sa ne luptam pentru a fi placuti lui in toate lucrurile.
Dati cinstea cuvenita Numelui Sau , si nu mai umblati dupa scuze si explicatii.
Tata ceresc da-mi si mie rabdare si dragoste pentru confratii mei .
BARUCH HABA B'SHEM YHWH Mat.23:39
Binecuvantat este cel ce vine in numele lui YHWH
Deconectat
10182. Postat la 08/04/2011 08:55 - 5174z4h18m
Shalom - pace multă de la Yahweh (Dumnezeu).
Sora Lucia a scris: Respect Numele lui Dumnezeu fara limite, cuvintele mele sunt sarace pentru a aduce onoare Tatalui. Insa cum putem sa credem ca atunci cand strigam: Tata, ai mila de mine!Nu ne-ar putea intelege?
Soră Lucia, îți admir și respect sinceritatea ta, găsesc ,,, că tu trăiești ce zici, că o spui din toată inima și pentru asta Adonai (Domnul) să te binecuvinteze.
Dar îmi aduci aminte, că tot cu atât de multă râvnă, acum vre-o douăzeci și ceva de ani în urmă, discutam cu un frate adventist despre mântuire, despre cine va ajunge în locul pe care a spus Domnul Yahshua (Isus), că merge să pregătescă in loc, întrebarea este pentru cine?.
Eu ridicam la rang de maxim: Harul și Duhul Sfânt - vorbirea in limbi, și îmi aduc aminte ce recalcitrant eram, i-am zis odată așa: Eu voi ajunge în rai prin Har, iar dumneata în talpa iadului cu poruncile dumneatale.
Dar a venit timpul, m-am trezit, citind două versete din sfânta carte, Biblia:
Evrei 6: 1. De aceea, să lăsăm adevărurile începătoare ale lui Hristos, și să mergem spre cele desăvârșite, fără să mai punem din nou temelia pocăinței de faptele moarte, și a credinței în Dumnezeu,
2. învățătura despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morților și despre judecata veșnică.
Da, și eu am fost ascultat de Tatăl nostru care este în ceruri, și atunci când îi ziceam fratelui acela așa, dar asta nu înseamnă să mă împotrivesc și să zic; dacă am fost ascultati, nu mai schimbăm nimic.
Dacă suntem în staulul despre care spunea Yahshua (Isus),și este o turmă și un Păstor, eu cred că și pentru Evrei și pentru celelalte limbi (popoare), va fi ca în versetul de mai jos:
Exod 3: 14. Dumnezeu a zis lui Moise: "Eu sunt Cel ce sunt." Și a adăugat: "Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: "Cel ce se numește ,Eu sunt', m-a trimis la voi."
Și mai am un verset pe care vreau să îl avem în colimator, dacă suntem a Luii: Eu sunt !:
Exod 33: 16.Cum se va ști că am căpătat trecere înaintea Ta, eu și poporul Tău? Oare nu când vei merge Tu cu noi, și când prin aceasta vom fi deosebiți, eu și poporul Tău, de toate popoarele de pe fața pământului?"
Părerea mea; hai să ne obișnuim, să nu mai semănăm cu neamurile, să fim deosebiți de toți, și să fim una cu butucul și cu ramurile rămase în butuc.
Adonai (Domnul) să ne ajute să fim așa. Șalom - Pace, din partea moșului Nică.
- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)
Frate avodah eu vroiam să spun că așa cum folosim noi cuvântul dumnezeu și evreii au folosit și folosesc cuvântul elohim - cuvând care duce cu gândul la un statut și nu la un nume și prin el se poate face referire la îngeri, zei sau YHWH (chiar în context Biblic)
Cât despre folosirea numelui YHWH consider că înainte de a îl folosi în discuții obișnuite ar trebui să ne gândim de 3 ori deoarece, lăsând deoparte faptul că s-ar putea să nu îl pronunțăm corect, am putea să luăm în deșert Numele Lui... chiar și pe acest forum au fost situații în care s-a folosit Nulele Lui în postare care aducea jigniri la adresa altei persoane.
Repet NU sunt împotriva folosirii denumirilor ebraice însă nu găsesc motive întemeiate de a abandona definitiv denumirile din limba română sau greacă.
Nevasta lui Avraam își striga soțul baal însă aceasta nu însemna că strigă un dumnezeu străin...era pur și simplu evoluția limbii...un demers cât se poate de normal.
Baal = Domn, Maestru, Stăpân, Soț, Rege sau Zeu.
Depinde cum abordăm problema deoarece dacă punem accent pe pronunție și scriere păgână respectiv păgână avem o mare problemă...TOT LEXICUL LIMBII ROMÂNE ARE RĂDĂCINI PĂGÂNE...dar aceasta nu era o problemă nici pentru ucenici care vorbeau limba greacă și nu au avut o asemnea problemă.
Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
gershom a scris:
Întreabă pe oricare român "care sună mai românește, Isus sau Yahușua" ?
Și acum un verset dintr-o cântare:
Ce dulce-i Numele Isus,
Slăvit de îngeri veșnic, sus,
În suflet pace mi-a adus
Scump Numele lui Isus.
Î-ți mulțumesc Isuse căci ți-ai dat viața pentru un păcătos ca mine.
Scump frate ,si iubit de Creator ,deschideti ochii si inima asupra acestor cuvinte din cantare.....
1,,Ce dulce-i Numele Isus, - cu acest nume a fost proslavit Tatal?-Esti sigur?
2,,Slăvit de îngeri veșnic, sus,-ingerii dau slava acestui nume?-Esti sigur?
3,,În suflet pace mi-a adus -la aceasta intrebare tu esti demn sa raspunzi.
4,,Scump Numele lui Isus.-Stiai ca si comertul din zilele noastr se foloseste de acest Nume ca sa -si vanda marfa?
Te rog sa nu ma intelegi gresit dar considera demne de crezut cele de mai jos,Stai putin si intreaba-te daca cantarea este buna?...Pe acest topic sunt lucruri care ar trebuii sa ne faca sa intelegem un mare Adevar... nu uita ,,Putin aluat face sa dospeasca toate plamadeala"
Ce spune oare Mantuitorul in aceste versete,,
Eu am venit în Numele Tatălui Meu, și nu Mă primiți; dacă va veni un altul, în numele lui însuși, pe acela îl veți primi. Ioan 5:43
...
Și acum, Tată, proslăvește-Mă la Tine însuți cu slava pe care o aveam la Tine, înainte de a fi lumea.
Am făcut cunoscut Numele Tău oamenilor pe care Mi i-ai dat din lume. Ai Tăi erau, și Tu Mi i-ai dat; și ei au păzit Cuvântul Tău. Ioan 17:5~6
Intreaba-te .... cu ce nume Î-l Proslaveste Tatăl pe Fiul inainte de a fii lumea ?
Intreaba-te... ce inseamna Am facut cunoscut Numele Tau?
Deconectat
fullban10 (detalii numai pentru membrii conectaţi)
11445. Postat la 26/05/2011 16:33 - 5125z20h40m
Parcă tot aici pe undeva v-am povestit că am avut ocazia să văd Biblia în toate limbile pământului. Acolo am văzut scris Numele lui Isus în foarte multe feluri. Nu era scris cum pretindeți voi să-L scrie tot mapamondul. Dați și voi o explicație la acest exemplu!
Sora Valentina, daca dmv. ati fi Mesia si astazi s-ar scrie o biblie despre viata dmv. in toate limbile ce folosesc alfabetul acesta, numele dmv. tot Valentina s-ar scrie si nu intr-o limba Vontina,in alta Wuleina sau mai stiu eu cum.
Din alt punct de vedere cum ati ajuns dmv. sa tineti Shabatul in loc de Duminica?
Sau cum au ajuns Adventistii, sa tina shabatul , ca nu au fost adventisti de cand e lumea?
Si adventisti la fel ca sambatarii , au facut reforme.
Adica , ajutati de duhul sfant ,si-au dat seama ca Duminica nu are o valoare aparte in scriptura, ci este o traditie mostenita de demult, si au lepadat tinerea Duminicii , in favoarea Shabatului .
Sambatarii au mers putin si mai departe , au renuntat si la restul sarbatorilor mostenite prin traditie , si au concluzionat ca ar trebuii tinute cele stabilite de Creator, inlocuind tot ce tine de jertfe ,cu jerfa Mantuitorului, asa cum au gasit pe apostoli facand prin Fapte Ap.
Acum suntem la alta rascruce, si anume am ajuns sa aflam cum de fapt l-a chemat pe Creator , ca de fapt nu l-a chemat chiar "Domnul Dumnezeu", la fel cand vine vorba de Numele Mantuitorului, ci acestea le-am mostenit prin traditia bisericeasca.
Unii dintre noi consideram ca daca tot am aflat adevaratele lor Nume sa ne autoeducam si sa ne invatam si copiii nostrii in a le folosii, din mai multe motive , unele mai complexe iar altele mai simple, cum ar fi :Adevarul este ca Maria mama Lui nu l-o strigat niciodata pe fiul ei Isus.
Acum ca stiu care este adevarul ce fac cu el? Continu in neadevar,mostenit prin traditia bisericeasca sau aleg sa folosesc numele care tatal ceresc i l-a dat ?
Multa lume probabil o fost dezamagita si neconfortabila atunci cand au auzit ca v-ati decis sa tineti shabatul (adevarul) in defavoarea traditiei (Duminica)insa cu timpul s-au obisnuit cu idea.
La fel va fi si cu aceasta reforma a Numelor , cu timpul lumea nu se va mai oftica , pentru ca va devenii un lucru obisnuit, nu practicat de catre majoritatea dar cunoscut de catre aproape majoritatea. La fel cum e cu cei ce tin Sambata vs. Duminica.
Nu sunt multi cei ce tin Sambata , insa nu mai e un lucru neobisnuit pentru Duminicari.
Sper sa fi fost pe intelesul tuturor. Shalom
Deconectat
11456. Postat la 27/05/2011 08:37 - 5125z4h36m
Un Nume pe care poți doar sa-L scrii YHWH, cum Îl pronunți?
Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat
11485. Postat la 27/05/2011 18:45 - 5124z18h28m
Isus nu este YHWH !!!
Daca intrebarea este sincera din dorinta de a invata putem incepe spre exemplu in Ieremia 15:16, si cu putine eforturi putem afla
16. Când am primit cuvintele Tale, le-am înghițit; cuvintele Tale au fost bucuria și veselia inimii mele, căci după Numele Tău sunt numit, Doamne, Dumnezeul oștirilor
Iermia ne spuna ca este numit dupa Numele lui YHVH.
O simpla cautare pe internet in ziua de azi aflam ca in ebraica Ieremia se pronunta "Yirmeyahu"si care inseamna YHVH sa fie inalțat, sau premarit http://en.wikipedia.org/wiki/Jeremiah
Yirmeyahu se scrie יִרְמְיָה adica YRMYH.
YRMYH ultimele doua litere din Numele lui Ieremia sunt primele doua litere din Numele YHVH
Am aflat cum se pronunta acestte doua litere din numele lui Ieremia si anume Yahu si tot odata am aflat cum incepe si pronuntia Numeleui YHVH si anume Yahu.
Halleluyah stim ca inseamna Slavit sa fie Yah, unde din nou se poate vedea inceputul pronuntiei Numelui Tatalui , pe care l-ati folosit chiar si dmv , si probabil nici nu ati stiut.
Trebuie sa mai aflam cum se pronunta ultimele 2 litere si am aflat pronuntia Numelui sfant, dar asta doar daca intrebarea dmv, a fost cu intentie de a invata sau de fapt nu va prea intereseaza oricum.
Deconectat
11501. Postat la 28/05/2011 19:11 - 5123z18h2m
E un exercițiu foarte bun de-a afla tot ceea ce ține de Dumnezeire începând chiar cu Numele și pronunțarea Lor, pe limba mea.. Crezi că Isus s-ar fi oprit din lucrare dacă cineva nu-L asculta?
Nicidecum.
Așa că fă-ți lucrare, că nu se știe pe cine vei întâlni în ceruri ca să-ți mulțumească de învățătură.
Personal am ca țintă: tu spune ceea ce te-a învățat Isus. Restul face Duhul Sfânt.
Deconectat
12924. Postat la 31/07/2011 19:23 - 5059z17h50m
Citind documentele istorice, scrise de Ponțiu Pilat, mi-am adus aminte de acest topic în care tu, ai încercat să ne amintești Numele corecte, pe care ar trebui să le folosim în scriere și vorbire. Poate ai citit acele documente , pe care am încercat să vi le fac și vouă cunoscute, pe un topic Documente istorice, la secțiunea Anunțuri. Eu iau ca atare acele traduceri , din bulgară. Dar vin să te întreb pe tine, ( pe voi), care poate ai avut, sau , ai posibilitatea ( sau sunt frați care au această deschidere de-a accesa documente și scrieri din bibliotecile lumii) de-a le fi citit în original postate pe vre-un site pe Google, Iisus e scris așa cum Îl cunoaștem. Ba încă scrierea Numelui Lui deasupra crucii în grecește, latinește și evreește nu concordă cu ceea ce tu ai scris. Dacă, se poate, personal sunt doritoare să aflu mai mult.
Deconectat
vasinepos (detalii numai pentru membrii conectaţi)
12929. Postat la 31/07/2011 20:51 - 5059z16h22m
Yeshua este în ebraica si mi se pare un lucru bun ca alte popoare dintre neamuri să-l pronunte. Yeshua tradus corect în românește ar fi Iosua și nu Isus care a si fost tradus greșit în Evrei 4 de Cornilescu deoarece în traducerea de Nițulescu apare Isus nu Iosua.
Toate poruncile Lui au fost înaintea mea, și nu m-am depărtat de la legile Lui - Ps 18:22