Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Tineret | Adevărat sau fals?
Pagina 13 din 18 << < 10 11 12 13 14 15 16 > >>
Deconectat RE: Dumnezeu sau YHWH?
fullban10
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
21854. Postat la 28/02/2013 14:02 - 4481z21h59m
Și totuși Numele Lui doar El îl știe.

........și purta un nume scris, pe care nimeni nu-l știe, decât numai El singur.

Acum spune : nu cumva pronunțarea sau scrierea unui Nume nereal, necunoscut, sau poate spus doar lui Moise de către Dumnezeu să-l știe doar poporul Lui ca să-l poată invoca, e mai corect ca pronunțarea sau scrierea unui Nume pe care l-am moștenit din moș strămoși?
Tare mi-e teamă că aceasta e încă o capcană a Satanei ca să ne frământe mintea, timpul și sufletul pentru a băga zâzanie între credincioși, pentru a ne ocupa timpul cu dezbateri și certuri de vorbe, lăsându-i porți de intrare ca să dărâme zidurile credinței de la temelie.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Deconectat RE: Dumnezeu? ...sau YHVH!?!
fullban8
21855. Postat la 28/02/2013 14:04 - 4481z21h56m
Ce spune SFÂNTA SCRIPTURĂ despre NUMELE SFÂNT?
- În SFÂNTA SCRIPTURĂ în limba ebraică scrie: Ieremia 16.21: De aceea, iată că le arăt de data aceasta și-i fac să știe puterea și tăria Mea; și vor cunoaște că numele Meu este YaHVeH. În Biblia creștină scrie altfel: De aceea, iată că le arăt de data aceasta și-i fac să știe puterea și tăria Mea; și vor cunoaște că numele Meu este Domnul. ...Domnul este nume???
- Ezechiel 39.7: Îmi voi face cunoscut Numele Meu cel sfânt în mijlocul poporului Meu, Israel, și nu-i voi mai lăsa să-Mi pângărească Numele Meu cel sfânt; ci vor ști neamurile că Eu sunt YaHVeH, Sfântul lui Israel!
- Toți care vorbesc altfel, O FAC PENTRU SLAVA și NENOROCIREA LOR și a CELOR CE SE IAU DUPĂ EI... Ieremia 29.9: Ei vă prorocesc minciuni în Numele Meu. Eu nu i-am trimis, zice YaHVeH.

- Orice și oricine poate fi împărțit, dar NUMELE nu! 1 Corinteni 1.13: Messia a fost împărțit? Pavel a fost răstignit pentru voi? Sau în numele lui Pavel ați fost voi botezați?
- NUMELE (în NUMELE ORICUI și ORICE) se poate realiza sau desființa orice! Faptele apostolilor 3.16: Prin credința în Numele lui Messia (Yahshuah = YaHVeH Mântuitorul), a întărit Numele Lui pe omul acesta, pe care-l vedeți și-l cunoașteți; credința în El a dat omului acestuia o tămăduire deplină, cum vedeți cu toții.

- Întotdeauna slujitorii celui rău au urmărit să elimine NUMELE CREATORULUI MÂNTUITOR, care și prin care SE OPEREAZĂ în TOT UNIVERSUL! Faptele apostolilor 5.28: Nu v-am poruncit noi cu tot dinadinsul să nu învățați pe norod în Numele acesta? Și voi iată că ați umplut Ierusalimul cu învățătura voastră și căutați să aruncați asupra noastră sângele acelui Om.

- Isaia 43:
4 De aceea, pentru că ai preț în ochii Mei, pentru că ești prețuit și te iubesc, dau oameni pentru tine și popoare pentru viața ta.
5 Nu te teme de nimic, căci Eu sunt cu tine, Eu voi aduce înapoi neamul tău de la răsărit și te voi strânge de la apus.
6 Voi zice miazănoaptei: Dă încoace!, și miazăzilei: Nu opri, ci adu-Mi fiii din țările depărtate și fiicele de la marginea pământului:
7 pe toți cei ce poartă Numele Meu și pe care i-am făcut spre slava Mea, pe care i-am întocmit și i-am alcătuit.r1; r11;
8 Scoate afară poporul cel orb, care totuși are ochi, și surzii, care totuși au urechi.
10 Voi sunteți martorii Mei - zice YaHVeH - voi și Robul Meu pe care L-am ales, ca să știți, ca să Mă credeți și să înțelegeți că Eu sunt: înainte de Mine n-a fost niciun dumnezeu, și după Mine nu va fi.
11 Eu, Eu sunt YaHVeH, și afară de Mine nu este niciun mântuitor!
- Isaia 52.6: De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști în ziua aceea că Eu vorbesc și zic: ,,Iată-Mă!,,

ADEVĂRURI de NECONTESTAT!

- Exodul 3.15: (טו. וַיֹּאמֶר עוֹד אֱלֹהִים אֶל משֶׁה כֹּה תֹאמַר אֶל בְּנֵי יִשְׂרָאֵל יְהֹוָה אֱלֹהֵי אֲבֹתֵיכֶם אֱלֹהֵי אַבְרָהָם אֱלֹהֵי יִצְחָק וֵאלֹהֵי יַעֲקֹב שְׁלָחַנִי אֲלֵיכֶם זֶה שְּׁמִי לְעֹלָם וְזֶה זִכְרִי לְדֹר דֹּר: Cel Atotputernic - אֱלֹהִים אֶל a zis lui Moșe: Așa să vorbești copiilor lui Israel: YaHVeH Mântuitorul părinților voștri - יְהֹוָה אֱלֹהֵי אֲבֹתֵיכֶם, Mântuitorul lui Avraham - אֱלֹהֵי אַבְרָהָם, Mântuitorul lui Itzahac - אֱלֹהֵי יִצְחָק și Mântuitorul lui Iaacov - וֵאלֹהֵי יַעֲקֹב, m-a trimis la voi. Acesta este Numele Meu pentru veșnicie - זֶה שְּׁמִי לְעֹלָם, menționat din neam în neam.
- Preoțimea timpurilor a hotărât în dreptul prostimi, că Numele nu trebuie pronunțat - YaHVeH spune INVERS: Exodul 9.16: ...ca să vezi puterea Mea, și Numele Meu să fie vestit pe tot pământul. YaHVeH ne spune și cum se necinstește Numele Său: Leviticul 19.12: Să nu jurați strâmb pe Numele Meu, căci ai necinsti astfel Numele Mântuitorului tău. Eu sunt YaHVeH.
- A iubi pe Cel Prea Înalt, înseamnă A CUNOAȘTE SINGURUL NUME SFÂNT: Psalmi 91.14: Fiindcă Mă iubește - zice YaHVeH - de aceea îl voi izbăvi; îl voi ocroti, CĂCI cunoaște Numele Meu.
- Cine nu folosește Numele Sfânt, o face pentru a-și cinsti idolii!

- Ioan 1.12: Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui YaHVeH; ...toți copiii lui YaHVeH se numesc Yahudah = al (ai) lui YaHVeH.
- Ioan 3.18: Oricine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede a și fost judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Cuvânt al lui YaHVeH.
- Ioan 20.31: Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi să credeți că Yahshuah este Messia, Cuvântul lui YaHVeH care s-a făcut trup; și, crezând, să aveți viața în Numele Lui.
- Luca 21.8: Băgați de seamă să nu vă amăgească cineva. Căci vor veni mulți în Numele Meu și vor zice: ,,Eu sunt Hristosul,, și ,,Vremea se apropie,,. Să nu mergeți după ei.
(aceștia sunt Christoșii, Hristoșii bisericilor instituționalizate...
http://en.wikipedia.org/wiki/Chi_Rho - Rho Chi-ul este una dintre cele mai timpurii forme de christogram , și este utilizată de unii creștini . Acesta este format prin suprapunerea primele două (de capital), litere chi și Rho - ΧΡ - din cuvantul grecesc "ΧΡ ΙΣΤΟΣ"= Hristos într-un astfel de mod de a produce monograma . Deși nu este punct de vedere tehnic o cruce creștină, Chi-Rho invocă crucificarea lui Isus , precum și simbolizând statutul său de Hristos . [1]
Simbolul Chi-Rho a fost, de asemenea, utilizat de către păgâne grecești scribi pentru a marca, în marja, un pasaj deosebit de valoros sau relevant; ". bun" combinat litere Chi Rho și picioare pentru chrēston, ceea ce înseamnă [2] Unele monede de Ptolemeu III Euergetes (rd. 246-222 î.Hr.) au fost marcate cu un Chi-Rho. [3]
Simbolul Chi-Rho a fost folosit de către împăratul roman Constantin I ca vexillum , care este cunoscut sub numele de Labarum . Simbolurile timpurii similare Rho Chi au fost Staurogram ( ) Și Monogram IX ( ) - acesta este creștinismul cu INELUL de pescar al PAPEI)

- Deuteronomul 10.8: În vremea aceea, YaHVeH a despărțit seminția lui Levi și i-a poruncit să ducă chivotul legământului YaHVeH, să stea înaintea YaHVeH ca să-I slujească și să binecuvânteze poporul în Numele Lui; lucru pe care l-a făcut până în ziua de azi.
- Deuteronomul 18.19: Și dacă cineva nu va asculta de cuvintele Mele, pe care le va spune el în Numele Meu, Eu îi voi cere socoteală.
- Psalmi 63.4: Te voi binecuvânta, dar, toată viața mea, și în Numele Tău îmi voi ridica mâinile.
- Mica 4.5: Pe când toate popoarele umblă fiecare în numele dumnezeului său, noi vom umbla în Numele lui YaHVeH, Mântuitorul nostru, totdeauna și în veci de veci!
- Marcu 9.37: Oricine primește pe unul din acești copilași, în Numele Meu, Mă primește pe Mine
- Luca 10.17: Cei șaptezeci s-au întors plini de bucurie și au zis: Învățătorule, chiar și dracii ne sunt supuși în Numele Tău.

Apocalipsa 3.8: Știu faptele tale: iată, ți-am pus înainte o ușă deschisă pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puțină putere, și ai păzit Cuvântul Meu și n-ai tăgăduit Numele Meu.

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
alin
21857. Postat la 28/02/2013 14:17 - 4481z21h44m
"Ne legam" de izma, marar, si chimin cum faceau toti farsei! Se credeau ca stiu legea si erau pe langa saraci...

Cum spunea si valentina, subiecte fara rost, ne credem mai destepti si mai luminati ca inaintasi nostri, care au murit pentru Isus Hristos, ei erau in lume dar prin fatele lor aratau ca nu erau din lumea asta. E usor sa stai dupa un calculator sa inveti pe alti si sa scri, dar nu aici se vad roadele, iesti afara si faceti fapte vrednice de pocainta( incepand de la mine)..

E adevarat ca in vremea din urma cunostinta va creste dar si ratacirile vor creste cu miile!

fullban10
21858. Postat la 28/02/2013 14:27 - 4481z21h34m
În foarte multe locuri, și chiar în citatele tale, se scrie Numele Meu.
De ce Numele Meu și nu IHWH?

Era îmbrăcat cu o haină muiată în sânge. Numele Lui este:" Cuvântul lui Dumnezeu" Ap.19;13
De ce când scrii , nu scri cu acest Nume

looky
21869. Postat la 01/03/2013 07:01 - 4481z5h0m
Yahveh este Elohimul?

Ce vrei sa spui cu aceasta?

YHWH este ceea ce este, iar Elohim este numele Divinității compuse.
Nu mai amesteca termenii. Cînd susții ceva asigură-te că și înțelegi.

Har și pace!

---------------------------------------------------------------------
Dacă judeci un pește după abilitatea de a se cățăra în copac, va trăi toată viața fiind convins că nu este capabil de nimic.
beyond
21873. Postat la 01/03/2013 10:15 - 4481z1h46m
Eu bag seama că nu se poate discuta omenește pe subiectul acesta.
Dacă cineva se referă la Scriptură, imediat vine altul și zice:
"Mai studiază și ai să vezi că Scriptura aia nu e Scriptură fiindcă a fost modificată."

Atunci, la ce ne-am putea raporta ca să ajungem la o concluzie??
_______

Iisus spunea: "Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău, și li-L voi mai face cunoscut" (Ioan 17.26)
Dacă Numele ar reprezenta doar o înșiruire de litere, atunci odată ce aflăm numele cuiva, nu trebuie să ni se tot repete ca și cum l-am uita. Nu cred că dacă Iisus le-a spus ucenicilor: "Numele lui Elohim este Yahweh", ei l-au uitat apoi de la mână până la gură, astfel încât El tot trebuia să li-l aducă aminte mereu.
Cine crede asta, crede o bazaconie lipsită de bun-simț.

Ci numele cuiva atestă, de fapt, o trăsătură fundamentală de caracter. Numele înseamnă la urma urmelor Caracter. Tot de aceea, Numele divin s-a făcut cunoscut treptat-treptat în diferite situații de viață. De exemplu, pe vremea lui Avraam, "prietenul lui Dumnezeu" (Iacov.2.23), Dumnezeu nu se făcuse cunoscut încă cu Numele de Yahweh:
"Eu M-am arătat lui Avraam, lui Isaac și lui Iacov, ca Dumnezeul Cel Atotputernic; dar n-am fost cunoscut de el sub Numele Meu ca 'Yahweh'." (Ex.6.3)
[Și măcar că Avraam nu a știut Numele ad-litteram al Prietenului său, totuși Prietenul său nu s-a supărat din cauza asta. Fiindcă totuși Avraam a știut Caracterul minunat al lui Dumnezeu.]
Tot din cauza acestei descoperiri treptate, în funcție de evenimentele vieții, se scrie în Apocalipsa: "și purta un nume scris, pe care nimeni nu-l știe, decât numai El singur." Nu-l știe NIMENI (nici cei mai cărturari dintre cărturari). Deoarece încă n-a sosit vremea pentru acel eveniment apocaliptic.
_______

Așa că Numele lui Dumnezeu, dincolo de o înșiruire consecutivă de litere, reprezintă trăsături ale divinității.
Tocmai de aceea, în postarea 21851 de pe acest topic am dorit a spune că Numele este Spiritual, nu ad-litteram. Și am făcut comparația că nici Egiptul de la porunca 1 a Decalogului nu este literal, ci tot spiritual. Chiar și Ioan Olah a acceptat spiritualitatea Egiptului (bineînțeles, fără a accepta și spiritualitatea Numelui divin).

Apoi, ELIAHU777 spune că preoții îi înfierau pe ucenici la F.A.5.28, ca și cum ucenii învățau despre Yahweh, iar preoții nu.
Dar apostolii au scris Scriptura Noului Legământ în greacă. Și după cum se vede ei n-au scris niciunde despre Yahshua, ci despre Ιησους (adică Iesous). De asemenea, când s-au referit la Tatăl nu au scris Yahweh, ci au scris cu cuvântul pe care toți grecii îl foloseau pentru "zeu", și anume: Θεος (adică Theos).

De aceea, la 1 Cor.8.5,6 stă scris:
"Căci chiar dacă ar fi așa numiți "dumnezei" (theoi), fie în cer, fie pe pământ (cum și sunt în adevăr mulți "dumnezei" și mulți "domni" ), totuși pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu (Theos): Tatăl, de la care vin toate lucrurile și pentru care trăim și noi, și un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile și prin El și noi."
(Chiar și când a scris "Domn", nu a folosit cuvântul "Adonay", ci cuvântul cu care grecii își desemnau "domnii": Κυριος - "Kurios".)
_______

Totuși, n-aș dori să fiu înțeles eronat.
Și eu cred că Yahweh este Numele lui Elohim.
Dar Elohim, după cum se vede este un plural de minim trei (dacă erau doar doi atunci ar fi fost scris Elohayim - dualul ebraic).
Așa că Yahwe este ca un Nume de familie: este Numele Tatălui pe care îl poartă și Fiul (așa cum și fiii umani poartă numele tatălui lor). Și tot Yahweh este și Duhul Sfânt, deoarece este Duhul lui Yahweh.
Numele de "Yahweh" atestă caracterul veșnic al lui Elohim: "EU SUNT", fiindcă El este și toate se țin prin El.
Lavi
22096. Postat la 15/03/2013 19:38 - 4466z16h23m
EU SUNT! ...ce ? tinere beyond ....multumesc si fii binecuvantat.
Lica a scris:
Sora sa nu uitam ca eu vrut sa scot in evidenta o alta limba folosita si acceptata chiar cand se facea referire prin ea la Divinitate - Tatal.

Insa dvs mi-ati raspuns facand o deosebire intre idoli si Dumnezeu. Dupa parerea mea raspunsul dvs vrea sa spuna ca terafim (ro) este ceva....iar teraphim (ebr.) este altceva....pe cand eu tind sa observ ca este acelasi lucru.

Mergand mai departe spun ca eu nu sunt impotriva cunoasterii sau chiar rostirii numelui YHWH insa sunt total in dezacord cu cei care nu vreau sa faca diferenta dintre limba romana si limba ebraica (desi nici macar biblia nu a fost scrisa toata in ebraica...).

Frate Lica ...fii binecuvantat!
Referitor la terafimii despre care scriptura vorbeste in multe randuri ca fiind ceva ...ce ?
Stim ce erau !....erau ,,zei ai casei,,...dar sa vedem de ce erau numiti astfel....
In Orientul Mijlociu se constata potrivit documentelor scrise,asa numitele statuietelor turnate sau cioplite ,care reprezentau obiecte de valoare pentru semitii antici.
Aceste statuiete rudimentare in forma de trup omenesc ,sugerau ,in general,imagini simbolice ale rudelor trecute din viata.
Intalnite la aramei si folosite drept zei ai casei sau ai familiei propriu-zise,erau consultate ca oracole ,in prevestirea viitorului ,sau alte alte preziceri similare. Daca sunt intalnite si la evreii antici ,se datoreste numai faptului ca au fost preluate de la aramei,in timpuri stravechi si folosite in consecinta. Aceste statuiete -idolasi purtau numele de terafimi.Desii pentru tribul lui Avraam ,plecat din Mesopotania ,era bine inradacinata credinta monoteista ,decand Dumnezeul cel viu se descoperise patriarhului ,intalnim folosirea terafimilor chiar si in familiile celor ce imbratisasera monoteismul si se inchinau lui YHVH-(Domnul) , Sa ne folosim de cateva texte biblice spre a intelege si mai bine acest obicei intalnit la semitii antici.
Laban arameul ,tatal Leei si Rahelei,socrul lui Iacov ,pretuia foarte mult acesti ,,zei ai casei,,.Attunci cand Rahela i-a luat la plecarea lui Iacov,,tatal sau Laban,i-a ajuns din urma si a cautat zeii peste tot ,,De ce mi-ai furat dumnezeii mei?,,
Deci,putem observa ca acesti ,,dumnezei,,pretuiau mai mult pentru Laban ...din tot ce a luat Iacov la plecare ( Gen 31 :30).
Acest obicei ,cu privire la terafimi era preluat de la aramei si transmis in Israel s-a pastrat multa vreme ,cu toate ca nu era incurajat sub nici o forma ,ba din potriva era osandit de Lege.
Am totusi o intrebare pentru toti care sau implicat la acest topic din dorinta sincera de a invata ceva si nu de a critica parerile unuia sau altuia ci de a intelege singer in dreptul lui ( asa cum fac eu acum ..sa inteleg nu sa daram invatatura unui om indiferent cine este el, ci de a invata de la fiecare suflet in parte...caci ,toti avem ceva de zis).
Care este diferenta in a scrie Dumnezeu cu,, D,, mare sau dumnezeu cu ,,d,, mic?
Si Satan se scrie cu ,,S,, mare ....nu?
Am observat ca lui Satan in se spune Ha Satan ca si la Ha Mashia....pai, asta inseamna ca sunt unsi rai si unsi buni...nu? eu asta deduc...sau?
Sau cum intelegeti textul acesta?,,Psalmii 82:1 Dumnezeu stă în adunarea lui Dumnezeu; El judecă în mijlocul dumnezeilor. ,,
Mai stiu ca Moise a fost facut dumnezeu pentru Faraon...dar daca nu ar fi fost ascuns de Creator ...tot poporul l-ar fi idolatrizat ,facandu-l un ,,dumnezeu,,...cum fac chiar si in zilele noastre multi inchinandu-se la ,,moaste,,...nu?
Si mai am o intrebare legata de geneza facerea unde pana la capitolul 2 scrie doar Dumnezeu dar incepand cu capitolul 2 vers 5 apare pentru prima data cuvantul Domnul Dumnezeu...de ce ?
Daca este un singur Dumnezeu , atunci cine este Domnul?... care apare incepand cu versetul 5...daca am numarat bine si corect ( puteti numara si voi)...am gasit de 34 de ori ...sper sa nu fi gresit ...dar mie mi se cam dubleaza ochii la numaratoare.
Asa... eu stiu ca YHVH a fost inlocut cu (Domnul )cea ce face diferenta in tot adevarul si aduce lumina in scriptura.... dar cine este Dumnezeu ...atunci?,daca ii se mai spune si Eylohim care se pare ca face referire la o pluraritate.
Mantuitorul a spus ,,Bine spuneti ca sunt Domn... adica Stapan....nu? Dar el era si Salvatorul si nu s-a ridicat nici o data mai presus de ...puteti spune voi de cine...bine?
Dar si Satan este Stapan... nu ?
Si s-a ridicat mai presus de....?
Multumesc si sper ca nu am plictisit.

Dani
22103. Postat la 16/03/2013 08:33 - 4466z3h28m
Soră Lavinia văd că te interesează acest subiect foarte mult, nu este rău când cineva caută adevărul cu privire la acest subiect, dar totuși constat că acest subiect se discută de ceva vreme și argumentele aduse sunt destul de bine conturate din punct de vedere teologic, iar întrebările tale cu privire la cine este Domnul Dumnezeu ele mai degrabă sunt pentru cei care sunt atei, pentru noi acest lucru nu este străin, eu când spun să fie binecuvântat Dumnezeu care a creat cerul și pământul sau fie binecuvântat Dumnezeul lui Avram Isac și Iacov se înțelege despre care Dumnezeu este vorba, deci nu pricep de ce suntem forțați să rostim numelui Dumnezeu în limba ebraică când noi nu cunoaștem limba ebraică, ca să înțeleg ce înseamnă Elohim sau Adonai am nevoie de dicționar ca să știu ce spun, iar în dicționar am aflat ce m-a pus pe gânduri? De ce a fost interzisă pronunțarea numelui lui Dumnezeu, iar noi ne permitem ce lor le-a fost interzis.
Elohim (Eloah) (ebr. rDomnul Puterilorr1;), nume dat în Vechiul Testament lui Dumnezeu și folosit în locul celui de Iahve, a cărui pronunțare este interzisă de religia mozaică.

ELOHIM (ebr. rcei puternicir1;) (în mitologia ebraică timpurie), divinitate plurală consacrată construcției și reconstrucției Universului, premergătoare divinității unice Iahve; ulterior, a desemnat unul dintre atributele lui Iahve, apoi pe Dumnezeu în general, fiind frecvent menționat în rVechiul Testamentr1;.

ADONAI (în rVechiul Testamentr1;), nume dat lui Dumnezeu, a cărui pronunțare, considerată sacrilegiu, este interzisă în religia mozaică.

Adonai (ebr. rStăpânul sau Domnul nostrur1;), denumire ebraică târzie dată lui Dumnezeu, înlocuind doar onomastic pe Iahve, nu privind și cultul.

DUMNEZÉU s. (BIS.) 1. atotputernicul (art.), creatorul (art.), divinitate, domnul (art.), dumnezeire, părinte, providență, puternicul (art.), stăpânul (art.), tatăl (art.), ziditorul (art.), (în limbajul bisericesc) preabunul (art.), preaînaltul (art.), preaputernicul (art.), (înv. și pop.) pronie, (pop.) sfântul (art.), sântul (art.), (înv.) atotțiitorul (art.), tvoreț, zeu. 2. v. zeu.

Lavinia a a scris:

Asa... eu stiu ca YHVH a fost inlocut cu (Domnul )cea ce face diferenta in tot adevarul si aduce lumina in scriptura.... dar cine este Dumnezeu ...atunci?,daca ii se mai spune si Eylohim care se pare ca face referire la o pluraritate.

Lavinia se pare că afirmațiile tale nu au nici un suport biblic și te-ai încurcat rău în problema aceasta cu numele Domnului, poți să-mi aduci argumente că Domnul ar fi înlocuit cu Elohim, am intrat în DEX să văd ce înseamnă Domn mai bine:

domn, -i, s.m. r11; 1. Persoană care are autoritatea, posibilitatea de a face ceva. Proprietar de pământ, grof (D. Pop 1978): rCela ce e îmbrăcat cu haine nemțești (orășenești), cu excepția jidanilorr1; (Țiplea 1906); rCei mai mari domni sunt cei de la cătaner1; (Țiplea 1906); rPrin domni, țăranul (maramureșean) înțelegea, înainte de război (Primul Război Mondial) pe stăpânii politici și administrativi, adică pe ungurir1; (Papahagi 1925: 87). 2. De rang înalt, nobil; domnitor, voievod. 3. rÎn limba veche, domn înseamnă gospodar sau țăran liber, dar și stăpân. Cu această funcție el apare invocat și în incipitul unor colinde: Cel domn bun să veselește sau Scoală-mi-te, domnuț bun / Și scoală și slujnicele / Să măture tăt curțile (Bilțiu, Acta Musei, 2004: 110). 4. Dumnezeu: rȘade Domnu Dumnezău, / Șede-n lance rădzămantr1; (Papahagi 1925: 233). 5. Isus Cristos: rȘ-o făcut Domnu Hristos / Pă Adam foarte frumosr1; (Papahagi 1925: 232). r11; Lat. dom(i)nus.

DÓMN, domni, s. m. 1. Termen de politețe pentru un bărbat. b30; (Fam.; la voc.) Termen impersonal de adresare care însoțește de regulă o frază exclamativă, interogativă etc. b30; Soț. b30; (Pop.) Orășean. 2. Persoană care are autoritatea, posibilitatea de a face ceva; stăpân. 3. Titlu purtat de suveranii Țării Românești și ai Moldovei; voievod, domnitor; persoană care purta acest titlu. 4. Dumnezeu; Isus Cristos. ◊ Expr. A da (sau a lăsa pe cineva) în plata (sau mila) domnului = a lăsa (pe cineva) în pace, a(-l) lăsa să facă ce vrea; a ignora. b30; (La voc.) Exclamație, invocație impersonală exprimând mirare, amărăciune, surpriză. Doamne, ce vorbă ți-a ieșit din gură! ◊ Expr. Vezi, doamne = chipurile, vorba vine. [Voc. (1-3) domnule, dom'le, (4) doamne; nom., voc. și (1) domnu, don', dom'] r11; Lat. dom(i)nus.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
Lavi
22105. Postat la 16/03/2013 12:54 - 4465z23h6m
Frate Daniel ,fii binecuvantat!este posibil sa ma fi incurcat in propriile ite ( posibil si din cauza oboselii )dar nu aceasta este important , ci cea ce doresc sa scot in evidenta este alt ceva.
Sa fiu mai clara ,din scripturile pe care le avem cu totii in casele si manile noastre a fost scos cel mai important lucru care face diferenta intre doi Stapaini si implicit doi Domni.
A fost scos intentionat Numele Sfant in favoarea Numelui ,,Domnul "care este un titlu nu un nume....deci Yahveh a fost inlocuit cu Domnul..in toata scrierea sfanta...de ce?..cu ce scop?
Inteleg puncutul tau de vedere cu privire la Dumnezeul lui Avraam,Isac si Iacov si stiu ca esti un slujitor sincer tu si casa ta ,de aceea zic Pacea fie cu tine! si peste tot ce este al tau.
Eu caut cu toata sinceritatea adevarul ,pana la aceasta varsta am tot invatat si mai invat sa-L cunosc pe Stapanul /Salvatorul/Mantuitorul care elibereaza din robia pacatului si a mortii.
Iar in priviinta celuilant Stapan,biblia atesta si confirma ca si el este Stapan daca nu ar fi asa , inseamna ca nu am inteles eu bine la ce se refera Luca cap 4 .
..............
Cand am intrebat ( intrebare simpla cu privire la ce este scris in Geneza cu privire la Dumnezeu..de ce pana la capitolul 2 cu versetul 5 scrie simplu Dumnezeu de 34 de ori ,iar incepand cu vers 5...Domnul Dumnezeu... ?)
Este o intrebare grea....?
Cand a spus psalmistul David aceste cuvinte : Psalmii 110:1 Domnul a zis Domnului meu: Șezi la dreapta Mea, până voi pune pe vrăjmașii Tăi sub picioarele Tale. La cine s-a referit David cand a spus aceasta ?
De ce nu a spus asa : Domnul a zis Dumnezeului meu ?
Cum se traduce din ebraica Domnul a spus Domnului meu ?
................
Stim si cunoastem ca David a fost Iudeu si putem invata despre Casa lui David si mai stim ca el a dorit mult sa construiasca Casa lui YHVH-Yahveh dar nu i-a fost ingaduit ,deoarece a varsat mult sange.
Cand intalnim cuvantul casa ,suntem obisnuiti sa intelegem locuinta familiei
,casa in care locuieste o familie, insa ,sensul biblic al cuvantului casa este mult mai larg.
.....................
In afara de intelesul uzual de locuinta ,coliba ,cort,sau cladire definitiva ,cuvantul casa in Tora-Biblie exprima si ideea de grup de oameni care ocupau un domeniu,care sunt subordonati unei persoane din grup,celei mai in varsta sau tatalui,cand este vorba la limitarea casei la sfera familiei...Gen.7 :1.
........................
Acest lucru este valabil si in Noul Testament( legamant)...nu s-a schimbat nimic cu privire la casa,familia proriu-zisa ,este folosit cu aceleasi intelesuri ca si in Vechiul Testament.
In lumea greaca si romana,casa constituia o societate in care se includea Domnul sau Stapanul casei sau al familiei ,sotia sa,copii,sclavii,servitorii,functionarii si chiar clientii comerciali care forma o grupare cu familia ,in scopuri intime si de afaceri.
Doar in scripturile traditionale NT, gasim pentru prima data cuvantul Biserica ...nici unde in VT nu vom intalnii acest cuvant....si tocmai Bisericii i sa atribuit termenul de Casa....de ce ?
Si tocmai o Biserica a schimbat foarte mult din original... inclusiv Numele Sfant,asta este cel mai dureros.
Nu obisnuiesc sa spun : Eu ma duc la Biserica ,ba din potriva ,,Eu ma duc la casa de rugaciune sau adunare ( simplu).
Servicile religioase se desfasurau in aproprierea familiei ( Fapte 2 :46) si casa avea participarea ei directa la aceste sevicii.
Oamenii primei biserici(gresit spus si inteles cu tenta doctrinara ) au fost cei din Casa lui Corneliu in care se includeau si servitorii,rudele si prietenii( Fapte10:24)
Prima biserica - corect Casa de rugaciune de care avem cunostiinta in Europa este cea din Casa Lidiei si Casa temnicerului din Filipi-Macedonia.( Fapte 16:15;31-34)
Primele roade ale Ahaiei erau cei din Casa lui Stefana.1Corint.16:15).
Casa de rugaciune din Ierusalim ,asigura educatia spiritual-religoasa a caselor sau familiilor propriu-zise.(Fapte 5:42)
Slujba aceasta o facea si Rabinul Shaul ( Pavel) la Efes.(Fapte 20:20).
Casa din Yerusalim va fi o Casa de rugaciune pentru toate popoarele .
Multa pace tuturor.

Dani
22107. Postat la 16/03/2013 16:55 - 4465z19h5m
Lavinia a scris:

A fost scos intentionat Numele Sfant in favoarea Numelui ,,Domnul "care este un titlu nu un nume....deci Yahveh a fost inlocuit cu Domnul..in toata scrierea sfanta...de ce?..cu ce scop?

Lavinia părerea mea este că nu avem o dovadă cu privirea la scoaterea Numelui Sfânt în favoarea numelui ,,Domnului,, acest lucru trebui dovedit dece s-a schimbat, trebuia să existe un motiv bine întemeiat pentru al schimba, deci nu cred că cei ce au tradus și-au asumat acest risc, dacă ne uităm la acest subiect s-a scris că evrei nu pronunță Numele lui Dumnezeu deoarece pentru ei este interzis acest lucru, mă întreb dacă loe este interzis noi dece ne luptăm să-i pronunțăm numele, dar se pare că cei ce vor să-i pronunțe numele nu sunt siguri care este numele lui adevărat, deoarece sunt mai multe variante:

"Talmudul, mentioneaza unele restrictii de pronuntare cu privire la numele YHVH, aratand ca numai Marele Preot era autorizat sa-l rosteasca si trebuia sa-l spuna cu intonatia corecta, numai in Sfanta Sfintelor si numai de Iom Kipur. ...

Am observat că toți cei care susțin Numele lui Dumnezeu vin fiecare cu varianta lui, mă întreb care este cea adevărată?.

1. Iahve
2. YAUE
3. YHVH
4. Iehova
5. Yahweh

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
alin
22112. Postat la 16/03/2013 20:03 - 4465z15h58m
Eu raman cateodata umit pana unde ajunge "intelepciunea si lumina" ( sa o numesc asa) asta care o au unii....

Deci pana acum in numele lui Isus sau Dumnezeu o fost bun si am primit raspuns la rugaciuni, bolnavi vindecati, indraciti elberati, vieti schimbate, si as putea enumera mii de lucruri pe care si voi la randu fiecaruia ati primit raspuns, si de acum incolo nui mai valabl, nu e bun . Oare nu luati voi numele lui Dumnezeu in desert cei care ne acuzati pe noi ca il luam findca nu il pronuntam in ebraica? ia ganditiva putin?

Si alt lucru care ma uimeste e ca majoritatea sunt batrani care aduc aceste "invataturi" ei care ar trebui sa aibe radacini si sa nu se lase caltinati intro parte si in alta la orice fel de invatatura, sa dea o dovada vie pentru tineretul zlei de azi, dar din pacate cand vezi asemenea lucruri ti se mahneste duhul si nu putini sunt doborati...sunt tanar si am tot respectul pentru peri albi, dar vazand cea ce se petrece am ajuns la o singura concluzie, la cea ce spunea solomon caci nu numarul anilor aduce intelepciune sau intelepteste pe om, ci doar Dumnezeu e cel care da intelepciune daca nu iesim dn perimetrul evangheliei!

ISUS HRISTOS ESTE DOMNUL! PACE VOUA
ioan olah
22119. Postat la 17/03/2013 09:08 - 4465z2h52m
Alin este usor sa arunci doua vorbe de batjocura,si sa faci pe altii ca se dau intelepti sau luminati.In primul rand daca e asa,atunci trebuie sters acest topic ca sa nu se mai discute sa nu mai fie acuze.

Cind se discuta pe un Portal un anumit titlu de tema nu inseamna ca cineva se da luminat sau intelept,ci pur si simplu Comunitatea care sa inscris pe Portal cauta sa aduca argumente asupra temei respective,ca si la alte teme.

Ca sa revin la subiect pina si un luminat, intelept sau repetent asi da seama ca numele Creatorului nu este D-ZEU = Domnul ZEU---DEUS=ZEUS

Creatorul are un nume si numele lui este יהוה - YHVH pronuntia dupa felurite zone Yahve,Yaue,Yahwe,YHWH.

Cat priveste straduinta a mai multor frati si surori de a aduce argumente,asta nu insemna de a aduce cuvinte de dispret la adresa cuiva,fiecare avem greseli si nu suntem perfecti,dar tot asa fiecare avem ceva bun,si atunci putem cerceta orice si pe fiecare si sa luam ce este bun ca adevarul sa iasa la lumina si sa nu judecam dupa multime sau dupa importanta persoanei ca nume.

Am o Biblie Catolica Portugheza,unde specifica clar ca numele Creatorului este YHVH si ca prin traducere sa introdus un nume pagan adica Deus = Zeus,stiind foarte bine cum Crestinismul Catolic si adeptii ( Derivatele Religii ) au interzis pronuntia numelui Creatorului si astfel au denaturat prin traducere numele Creatorului.

Eu sînt (יהוהsmiley Yahveh, acesta este Numele Meu; și slava Mea n'o voi da altuia, nici cinstea mea idolilor.`` Isaías 42:8

,,Asupritorii lui strigă de bucurie-zice (יהוהsmiley Yahveh-și cît e ziulica de mare este batjocorit Numele Meu.

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; Isaías 52:5-6

De aceea poporul Meu va cunoaște Numele Meu; de aceea va ști in ziua aceea că Eu vorbesc și zic: "Iată-Mă!" (Isa.52:6)
Lavi
22126. Postat la 17/03/2013 10:42 - 4465z1h19m
Frate Alin din scrierea ta eu văd că tu cu tristete ai scris si imi pare sincer rău.
Fii binecuvântat frate Ioan...trebuie să recunosc că am citit plângând ce ai scris tu mai sus ...( stiu eu de ce zic asa).
Frate Daniel , din punctul tău de vedere ,drept gândesti si nu contest felul tău de vedere ...dar lucrurile stau asa din cauză că nu avem traslatatia corectă si este normal că se fac diverse greseli cu privire la pronuntie sau scriere ( mă refer la sfânta scriptură),dar sunt frati sinceri care caută să o aibe si acest lucru nu este rău)...
Cu privire la Numele Yaue ,asa se pronuntă peste hotare in miscarea Mesianică .
Si in alte limbi se poate pronunta acest nume nu doar in spaniolă sau portugheza,etc.
Si se văd roade bogate si mă bucur pentru comunitatea de frati si surori de acolo, că se fac mari progrese si pentru mine ( o simpla femeie din Romania acestea sunt vesti de bucurie si pace si mă bucur cu toată inima mea ).
In privinta numelor aduse de tine mai sus ...un frate pastor sustine idee că toate celelante pronuntii( afara de Yaue-care apare si in noua translatatie)sunt de fapt hibride ,derivatii... de ex;nici Adonay nu este nume ,nici Eylohim si asa mai departe ,toatea acestea sunt titlurizări.
In privinta a ceea ce se sustine in Talmud cu privire la intonatia corecta si o data pe an la sărbatoarea Ispasirii ,eu una nu pot intelege ceva : Ce este de fapt Talmudul ?
Sau care din cele douăTalmuduri?..că sunt două.
Cel Babilonian sau Yerusalimitean?

beyond
22138. Postat la 17/03/2013 14:50 - 4464z21h11m
Din câte îmi dau seama, Alin apără dreptul fiecăruia de a se adresa Domnului așa cum se adresează oamenii de mii de ani.

Nu el mi s-a părut a fi exclusivist din punctul de vedere al pronunției, ci el a condamnat (pe bună dreptate) exclusivismul de care dau dovadă cei pretențioși în pronunție.

De ce cei ce pronunță Numele lui Dumnezeu într-o manieră exclusivă,... de ce vor ei să impună lucrul acesta altuia, atunci când conștiința lui este curată față de Dumnezeu?
Tocmai această judecare critică a fratelui după felul cum pronunță, tocmai asta e ceva rău... și asta mi s-a părut că Alin a condamnat.
Nu Alin e cel ce a impus vreo pronunție, ci a arătat că cei ce impun pronunția se condamnă pe sine tocmai prin faptul că vor s-o impună altora.

Unde anume se scrie în Biblie că cine nu pronunță SONOR Numele lui Dumnezeu corect, nu va fi mântuit? Dacă-mi vine vreodată în rugăciune să spun "Cel Prea Înalt", nu mă ascultă El din pricina asta? Trebuie să-I spun musai Yaweh (Y-a-u-e) sau El Elyon?

Când ghicitoarea din Filipi (Macedonia) care-l necăjea pe Pavel a fost exorcizată, iată ce i-a spus Pavel:
"Παραγγελλω σοι εν τω ονοματι Ιησου Χριστου εξελθειν απ αυτης."
("Paraggello soi en to onomati Iesou Hristou exelthein ap autes." )
"Îți poruncesc ție, în Numele lui Iisus Hristos, să ieși afară din ea." (F.Ap.16.18)

Deci, dacă Pavel ar fi fost atent cum să pronunțe Numele, și dacă Numele acesta ar fi fost Numele "Yahshua Ha'Mashiach" sau "YHWH", atunci așa ar fi scris și Scriptura. Dar ea n-a scris așa. Înseamnă că nu pronunția SONORĂ a Numelui era capitală, ci relația personală pe care Pavel o avea cu Domnul.

Asta este ceea ce este important cu adevărat: RELAȚIA PERSONALĂ.
Iar dacă simțim că relația aceasta este afectată de faptul că nu-I pronunțăm Numele în mod foarte evreiesc, atunci hai să-l pronunțăm corect.

Dar de ce facem noi din pronunție un criteriu de mântuire pentru fratele nostru dacă fratele nostru nu simte că relația lui personală cu YHWH îi e afectată de pronunția Numelui?? Dacă credința noastră e așa de mică încât simțim nevoia să pronunțăm cât mai corect Numele YHWH (că altfel nu ne putem liniști inima), de ce vrem să-l înjugăm și pe fratele nostru la aceeași povară ca a noastră, dacă el nu simte această povară??
Ei bine, acest exclusivism critic la adresa fraților, de care dau dovadă adepții mântuirii prin pronunție, tocmai asta e ceea ce îi va face pe ei să fie excluși.
Aceasta cred că a dorit Alin să spună. Și acesta este și mesajul meu.
Căci stă scris: "Cu ce judecată judecați, veți fi judecați; și cu ce măsură măsurați, vi se va măsura." (Mat.7.2).
alin
22140. Postat la 17/03/2013 16:06 - 4464z19h54m
Ma uitam pe youtube la muzica crestina sii intamplator am gasit pe fratii din portugalia din lisabona cantand Domnului...iar unul din comentarile pe care le are videoul suna cam asa:

O cintare frumoasa ..dar slaveste pe Antimessiah pe falsul mintuitor isus
isus nu e mintuitor ,el este domnul puteri vazduhului,duhul ce lucreaza in fiii neascultari.

Nah fratilor voi puteti sa stati nepasatori cand (sa nu zic fariseii ca poate mi se sterge comentariul) asemenea oameni, si inca oameni batrani de la care te astept poate la mai mult sa spuna ca toti care pronunta Isus sunt fii neascultari? si ca dupa spusele Lui e Antimesia adka in alte cuvinte Anticristul...va puteti imagina pana unde poate sa ajunga ratacirle unora?

Deci in doua cuvinte toti cei care pana acum au murit martirizati pentru frumosul nume a lui isus Cristos au murit in zadar, toti cei care au stat ani buni in inchisoare au stat in zadar, si cate ma cate pot sa enumar..dar se gasesc uni care la toata temelia care o fost pusa in credinta, o darama si pun un zero in fata, totul fals, numai ei is buni...

Fratilor condamn si voi condamna astfel de fapte tot timpul, pentru ca sunt rataciri si invataturi stricate...uni sau impotrivit pacatului de dragul lui Isus pana la sange, pana la moarte, si vin invatati veacului acestuia si pun un zero in dreptul lui Hristos si ca el este Antimesia....va puteti da seama cata stricaciune?

emanolake
22144. Postat la 17/03/2013 18:24 - 4464z17h36m
Alin sint deacord cu tine ca intentezi de a apara unele lucruri si nu esti de acord cu altele, nici mie din punct de vedere numi place sa impun altuia sa faca ce fac eu, pentru ca nu se poate, darul este dat dupa puterea fiecaruia alti pot sa duca mult iar alti mai putin dar sa incercam sa ne incadram ca cei din Berrea ce aveau o inima aleasa ascultau si dupaia cercetau daca este potrivit scripturi, fratele Beyond a specificat:
Unde anume se scrie în Biblie că cine nu pronunță SONOR Numele lui Dumnezeu corect, nu va fi mântuit?

Intradevar nu este o lege in privinta acestuia, iar uneori sint persoane care nu inteleg despre rostirea numelui ca nu dau importanta, iar cei care dau importanta incearca sa aduca in evidenta cum ar fi mai bine de rostit, eu in lupta aceasta a credintei vad o mare confruntare in unele situati cu lucruri care nu ne putem imagina dar sint de o mare importanta, sint lucruri care uneori ne depasesc dar trebuie sa le acceptam si sa nu le dam deoparte, stiu ca cu toti dorim sa ne incadram in acest verset Eu, Domnul, cercetez inima și încerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtarea lui, după rodul faptelor lui.
looky
22189. Postat la 19/03/2013 16:47 - 4462z19h13m
Oamenii fara o minte deschisa pentru gindire se recunosc dupa stereotipia ideilor si insistenta (de cele mai multe ori oarba) de care dau dovada.

Daca veti cauta in VT in limba ebraica, veti descoperi ca acelasi cuvint, folosit si tradus cu Baal este , de asemenea utilizat si pentru Domnul Dumnezeu cand este desemnat ca Stapin.

Imi pare rau cind vad ca fratii Daniel, Alin si Beyond si-au adus un aport important in elucidarea problemei nomenclaturale si totusi sunt primiti cu atit de multa reticenta si spirit critic.

Domnul sa ne dea har!
Maran-atha!

---------------------------------------------------------------------
Dacă judeci un pește după abilitatea de a se cățăra în copac, va trăi toată viața fiind convins că nu este capabil de nimic.
beyond
22202. Postat la 19/03/2013 19:52 - 4462z16h9m
looky, apreciez orientarea ta flexibilă în legătură cu așa zisa "mântuire prin pronunție".

Și ca să precizăm și unde anume în Biblie se scrie despre Yahweh că este Stăpânul (baalul), este versetul Osea 2.16:

În ziua aceea, zice YHWH, Îmi vei zice: "Bărbatul meu!" și nu-Mi vei mai zice: "Stăpânul meu!"
alin
22203. Postat la 19/03/2013 19:58 - 4462z16h2m
Oamenii fara o minte deschisa pentru gindire se recunosc dupa stereotipia ideilor si insistenta (de cele mai multe ori oarba) de care dau dovada.

Minte deschisa la ce? la toate curentele sau invataturile care apar in lume? Cei clatinati intro parte si alta care nu au o temelie bine pusa si radacini in scriptura sunt la fel ca, caini care merg la oricine le da o bucata de paine din mana, ca sa o manance indiferent ca in paine se afla otrava sau nu, el tot o mananca ....( atentie nu am numit pe nimeni caine, am dat doar un exempu din sutele de exemple)

Evreii mesianici din romania nu se feresc sa foloseasca numele de Isus sau Dumnezeu in cantarile lor, in predicile lor pe cand niste romani crezuti evreizati pun juguri pe gatul fratilor...
fullban10
22215. Postat la 20/03/2013 11:46 - 4462z0h14m
Criticilor mei:
Sunt sigură că de multe ori ai citit Fp. ap. 5;33 și mai departe. Fariseul Gamaliel explică cum că sunt oameni care zic câte ceva și la care se alipesc alți oameni care-l susțin. Dar la un moment dat omul acela dispare, și odată cu ideile lui, dispar și se risipesc și adepții lui. Apoi mai apare unul care atrage mult norod de partea lui, dar piere și el și se risipesc și cei mulți care-l urmau. Asta se întâmplă și azi. Avem noi puterea de-a desființa toate teoriile care se propagă de la amvoanele Satanei? Ce are el de făcut decât să ne dea treabă ocupându-ne timpul ca să-i combatem ideile scoase din pălăria magicianului!. Gamalilel ne dă și soluția .Dacă lucrarea aceasta e de la oameni, se va nimici, dacă e de la Dumnezeu n-o veți nimici.
Eu cred că nu e greșit ca tot mapamondul să pronunțe Numele corect, dacă pot , dar dacă eu nu am încredințarea , nu simt dorința, nu-mi este cunoscut decât numele Dumnezeu, Isus, Duh Sfânt, cum să mă apuc acum să încep a pronunța Numele întro limbă străină. Și dacă pronunția este schimonosită nu e mai grav? Aș fi o Chiriță care vorbește francoromânește. Caraghios.
Dar tare mi-e temă că a devenit o mândrie , o modă, și o îngâmfare că: uite eu am intrarea în Împărărție deoarece folosesc în vorbire și scriere, Numele sfinte în original.

Pagina 13 din 18 << < 10 11 12 13 14 15 16 > >>
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19405331 vizite unice Powered by PHP-Fusion