Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 1
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Interacțiune și colaborare
Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Deconectat "Îngăduința frățească"
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
10813. Postat la 06/05/2011 19:46 - 5145z17h37m
Pavel scrie bisericii din Efes:,,Orice amaraciune, orice iutime, orice manie, orice strigare, orice clevetire, si orice fel de rautate, sa piara din mijlocul vostru."

Pentru dezbaterea acestui subiect voi pune urmatoarele intrebari:

1.Prin faptul ca nu sunt de aceleasi pareri, crestinii au dreptul sa se condamne unii pe altii?
2.Este onorabil ca sub masca prieteniei si a dragostei false, sa pandesti greselile aproapelui si sa i le expui in public?
3.Poti folosi un zvon pentru a defaima si rani o persoana?
4.Este corect sa razi sau sa glumesti pe baza defectelor fizice?
5.Este adevarat ca daca ne-am folosi de puterea auto-cercetarii, am vedea mai intai greselile noastre si nu a celor din jur?
6.Cum putem sa devenim mai buni unii fata de altii?

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Deconectat RE: "Îngăduința frățească"
Dinu
10861. Postat la 08/05/2011 22:00 - 5143z15h23m
Raspunsuri:
1) Sa condamne? Sa judece? NU ! A sfatui DA ! (Depinde de ce crestini vorbim, caci unii se condamna unii pe altii, la Judecatorie)
2) Dragoste falsa? NU ! A pandi greseli? NU ! A expune pacatele in Adunare? Dupa parcurgerea unor etape, DA !
3) Ce inseamna un zvon? Un simplu vant!...; A rani? NU !
4) NICIDECUM!
5) Intrebare d-voastra are un raspuns. E corect.
6) Sa acceptam Bunatatea lui Dumnezeu in viata noastra, apoi sa o reflectam celor din jurul nostru.

Eu am complectat chestionarul. Las pe altcineva sa faca comentariile.

,,Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui" Proverbe 19:22
Nica Schirod
10869. Postat la 09/05/2011 07:20 - 5143z6h3m
Shalom - Pace.

Soră Lucia, cred că chestionarul acesta merită apreciat, lecturat, șablonat și să răspundem în scris la el, în fața Celui Prea Îinalt.
Eu cred că cel puțin un procent de sută la sută suntem afectați de câte ceva din cestionarul acesta.
Eu voi răspunde, dar voi aduce și argumente în scris, că vorba lui Pilat: Ce îi scris îi scris și, ce îi scris îi literă de Evanghelie.

ÎNTREBARE ȘI RĂSPUNS

1.Prin faptul ca nu sunt de aceleasi pareri, crestinii au dreptul sa se condamne unii pe altii? NU!
Filipeni 3: 14. alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești a lui Dumnezeu, în Hristos Isus.
15. Gândul acesta dar să ne însuflețească pe toți, care suntem desăvârșiți; și dacă în vreo privință sunteți de altă părere, Dumnezeu vă va lumina și în această privință.
16. Dar în lucrurile în care am ajuns de aceeași părere, să umblăm la fel.

2.Este onorabil ca sub masca prieteniei si a dragostei false, sa pandesti greselile aproapelui si sa i le expui in public? NU!
Ieremia 9: 4. "Fiecare să se păzească de prietenul lui, și să nu se încreadă în nici unul din frații săi; căci orice frate caută să înșele, și orice prieten umblă cu bârfeli.
5. Se trag pe sfoară unii pe alții, și nu spun adevărul; își deprind limba să mintă, și se trudesc să facă rău." -

3.Poti folosi un zvon pentru a defaima si rani o persoana? NU!
Ieremia 9: 3. "Au limba întinsă ca un arc și aruncă minciuna; și nu prin adevăr sunt ei puternici în țară; căci merg din răutate în răutate, și nu Mă cunosc, zice Domnul."
Și 18: 18. ....Haidem să-l ucidem cu vorba, și să nu luăm seama la toate vorbirile lui!"

4.Este corect sa razi sau sa glumesti pe baza defectelor fizice? NU!
Proverbe 17: 5. Cine își bate joc de sărac, își bate joc de Cel ce l-a făcut; cine se bucură de o nenorocire, nu va rămâne nepedepsit.

5.Este adevarat ca daca ne-am folosi de puterea auto-cercetarii, am vedea mai intai greselile noastre si nu a celor din jur? DA așa este.
Luca 6: 41. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău, și nu te uiți cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău?
42. Sau cum poți să zici fratelui tău: ,Frate, lasă-mă să-ți scot paiul din ochi' și, când colo, tu nu vezi bârna din ochiul tău? Fățarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, și atunci vei vedea deslușit să scoți paiul din ochiul fratelui tău.

6.Cum putem sa devenim mai buni unii fata de altii? Să citim.
Romani 12: 9. Dragostea să fie fără prefăcătorie. Fie-vă groază de rău, și lipiți-vă tare de bine.
10. Iubiți-vă unii pe alții cu o dragoste frățească. În cinste, fiecare să dea întâietate altuia.
1 Petru 1: 22. Deci, ca unii care, prin ascultarea de adevăr, v-ați curățit sufletele prin Duhul, ca să aveți o dragoste de frați neprefăcută, iubiți-vă cu căldură unii pe alții, din toată inima;

Mi-am spus părerea, las și pe alții.

Șalom - Pace.

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Nikky
10871. Postat la 09/05/2011 09:46 - 5143z3h37m
Pacea pe care o da Domnul sa o aveti , sora Lucia !

dupa postul dvs. de mai sus inteleg ca va este duhul tulburat. chiar daca fratii sau un singur frate nu este de acord cu dvs. nu inseamna ca trebuie sa ne convingem reciproc de ceva.

Domnul da lumina fiecaruia dupa cum e inima lui. nu poti lua din uleiul altei fecioare. e Duhul Sfant pe care Il da Domnul dupa cum vrea El. candela ta nu va arde , va palpai un pic, apoi se va stinge.

daca ne impiedicam in lucruri , fapte si vorbe lumesti, lumesti suntem si Duhul lui Dumnezeu nu se odihneste in noi.

si eu cred, ca o concluzie , ca daca Duhul lui Dumnezeu se odihneste in mine, chiar nu ma intereseaza ce cred si spun altii despre mine. Domnul nostru cate neadevaruri a indurat si cat a fost batjocorit !

1 Petru 3:14

Chiar dacă aveți de suferit pentru neprihănire, ferice de voi! rN-aveți nicio teamă de ei și nu vă tulburați!

1 Petru 4:14

Dacă sunteți batjocoriți pentru Numele lui Hristos, ferice de voi! Fiindcă Duhul slavei, Duhul lui Dumnezeu, Se odihnește peste voi.

Pacea Domnului sa o aveti si nu pacea pe care o da lumea !
Lucia
10929. Postat la 09/05/2011 20:37 - 5142z16h46m
Placut este sa citesti aceste postari...chiar daca ele sunt redate intr-un mod mai restrans sau mai amplu stralucesc si emana acea dulceata a iubirii divine , ne dorim sa cunoastem cat mai mult din Cuvant, insa fara o colaborare placuta nu putem sa ne evidentiem buni crestini.
Nu pentru ca am avut duhul tulburat, am deschis acest subiect , ci din dorinta sincera de a constientiza pericolul ce ne pandeste atunci cand ajungem sa credem ca daca cel de langa mine nu vede lucrurile asa cum le vad eu, nu imi poate fi prieten sau frate.Cel mai grav este ca singura imi alung dragostea divina din inima si cu ea dreptul sa ma chem copil de Dumnezeu.

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Nica Schirod
10937. Postat la 10/05/2011 04:25 - 5142z8h58m
Shalom - Pace.

Astăzi mia-și spune părerea, despre punctul 6 din chestionar.

Ca să devenim mai buni, trebue ca să ne vedem cum suntem de fapt, cu bune și cu rele, așa cum ne îndeamnă și Pavel, hai să citim:
2 Corinteni 13:5 Pe voi înșivă încercați-vă dacă sunteți în credință. Pe voi înșivă încercați-vă. ...... .

Apoi, chiar dacă ne-am vedea ful, de tot cei mai bun, nu am găsi la noi nici o corigiență, nici un avertisment, nici un semn de întrebare, mai ar trebui să ținem cont de un avertisment și anume:
Luca 17:10 Tot așa și voi, după ce veți face tot ce vi s-a poruncit, să ziceți: "Suntem niște robi netrebnici; am făcut ce eram datori să facem."

După aceea, să căutăm cu tot dinadinsul să împlinim Legea.
Împlinirea Legii constă și în:
Galateni 5:14 Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți."
Osea 6: 6. Căci bunătate voiesc, nu jertfe, și cunoștință de Dumnezeu mai mult decât arderi de tot!
Romani 13: 8. Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții: căci cine iubește pe alții, a împlinit Legea.

Ce aș pute să zic mai mult de atât, decât "Doamne ajută-ne" AMEN !

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

Lucia
11030. Postat la 12/05/2011 18:52 - 5139z18h31m
Frate Nica, se vede ca lucrati cu oamenii, insa nu este un lucru usor...tendinta noastra este cea fireasca, asa de usor ne suparam...ne intristam si daca avem o fire impulsiva, izbucnim.
Mai greu este sa ne abtinem sa nu intoarcem cu aceiasi moneda.
Dispretul si desconsiderarea ne dau satisfactii enorme, insa ar trebui sa constietizam ca ne aduce pagube pe plan spiritual.Aroganta si mandria sta inaintea pieirii, deci suntem pierduti.Ce putem face in acest sens, cum putem constientiza ca in noi s-a instalat mandria?

Nica Schirod
11056. Postat la 13/05/2011 18:37 - 5138z18h46m
Soră Lucia, nu îi atât de important, dacă cine-va lucrează cu oameni sau nu, important este să ne cunoaștem pe noi, și locul nostru, apoi trebuie să stabilim foarte sigur dacă facem parte din turma la care este păstor, Marele Yeșua (Isus) și, nu în cele din urmă, ce suntem în această turmă.

În turmele pe care le vedem peste tot, sunt trei categorii de animale, capre, oi și câini care sunt de trebuință la turmă, ca să țină oile acolo unde trebuie.
Eu cred că ați văzut cam ce face un câine cu o oaie, sau cu un melușel, eu nu vreau să fiu câine la turma lui Mesia.

Am ajuns la cunoștința că în fiecare om este un Procuror și un Avocat, în ce mă privește, eu trimit de fiecare dată avocatul la partea adversă, iar eu îl opresc pe procuror, eu nici odată nu voi lovi pe cine-va, dacă trebuie să dojenesc pe cineva, o fac cu multă milă și răspundere.

Eu de fiecare dată mă pun în locul persoanei în cauză și numai așa încep o discuție, dar să știți că a fost cam greu să îl pocăiesc pe Nică pe latura asta.

Lucia
11073. Postat la 14/05/2011 15:45 - 5137z21h38m
M-am tot gandit la titlul acestui subiect si cred din toata inima ca fr. Ovidiu a fost inspirat de Duhul Sfant cand l-a pus.
Primul care a postat la acest subiect a fost fr. Dinu,chiar si ,,semnatura-i", exprima un lucru esential al vietii noastre de crestini. Aici este foarte greu sa scrii ceva daca in inima ta mai ai ,,ceva pe cineva".Este ca si cum te dojenesti singur, si dragii mei , initial acesta mi-a fost scopul.Pur si simplu nu poti sa scrii, este ca si cum te-ai arata singur cu degetul.Totusi sper ca vom avea curajul sa ne auto-cercetam si sa ne corectam in ceea ce gresim.
Si curand voi constata ca se vor inscrie f.multi la discutie pe aceasta tema.
Putem dezbate mii de subiecte, insa cele practice sunt cele mai grele. nu din cauza intelegerii, ci a faptului ca nu practicam.(Si eu gresesc in multe feluri si imi place sa lupt cu mine insami, si mai mult, sa-mi rastignesc firea. sa o calc in picioare atunci cand scriu aici)Numai constientizand unde gresesc pot sa ma corectez.

fullban10
11075. Postat la 14/05/2011 18:55 - 5137z18h28m
Pun mâna la gură și tac.

Biblia are răspuns la toate intrebările.
Lucia
11076. Postat la 14/05/2011 20:18 - 5137z17h5m
Primul pas l-ai facut, si te felicit Valentina!

costy
11080. Postat la 14/05/2011 21:36 - 5137z15h47m
Vreau sa raspund si eu la intrebarile sorei Lucia cat pot sa ajut cu un sfat spre intarirea Credintei noastre si Slava Domnului ISUS Mantuitorul nostru care ne-a deschis ochii si am primit Cuvantul Adevarului in inima noastra .

1.Nicidecum asa ceva, este o foarte mare gresala a intra intr-o discutie sau polemnica cu un frate sau o sora de alta confesiune pentru ca cel rau deabea asteapta ca oamenii sa se certe uni cu altii pentru ca acest vrasmas asta urmareste sa ne scoata din Dragostea Domnului si dupa cum bine stiti copii Domnului nau voie sa se certe. Ce putem face ? priviti ce spune scriptura //
Tit 3:10 După întâia și a doua mustrare, depărtează-te de cel ce aduce dezbinări
,//Ori ce este pestea acestea este de la cel rau , nu rezolvi nimic sa ai tot spui omului ca asa este cum e scris ca el face tot ce crede el, nu poate exista doua adevaruri ci UNUL singur .

2.Nici sa nu ne gadim la asa ceva priviti ce spune Scriptura ;
1 Ioan 3:10 Prin aceasta se cunosc copiii lui Dumnezeu și copiii diavolului. Oricine nu trăiește în neprihănire nu este de la Dumnezeu; nici cine nu iubește pe fratele său.

3.Nicidecum tot la fel sa ne folosim de Cuvant ;
Romani 16:17 Vă îndemn, fraților, să vă feriți de cei ce fac dezbinări și tulburare împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Depărtați-vă de ei.

1 Corinteni 1:10 Vă îndemn, fraților, pentru Numele Domnului nostru Isus Hristos, să aveți toți același fel de vorbire, să n-aveți dezbinări între voi, ci să fiți uniți, în chip desăvârșit, într-un gând și o simțire.

4.
Efeseni 5:4 Să nu se audă nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste care nu sunt cuviincioase; ci mai degrabă cuvinte de mulțumire.

Cu atat mai mult nu avem voie sa radem de nimeni si defectele nimanui pentru ca Domnului nu ai place asa ceva , sau de exemplu sa radem cand cei care ne dusmanesc trec printr-o necaz sau suferinta sa spunem in gandul nostru ca asa ai trebuie , nicidecum sa ne rugam Domnului ISUS si pentru ei ca Domnul sa-i ajute , deoarece facand asa traim in Dragoste in primul rand de Domnul si apoi in al doilea rand de aproapele nostru .
Luca 6:35 Voi însă iubiți pe vrăjmașii voștri, faceți bine și dați cu împrumut, fără să nădăjduiți ceva în schimb. Și răsplata voastră va fi mare și veți fi fiii Celui Preaînalt; căci El este bun și cu cei nemulțumitori și cu cei răi.

5. Adevarat este mai intai sa ne cercetam pe noi insine si apoi sa vedem peste gard Domnul ne invata in felul urmator ;
Luca 6:37 Nu judecați, și nu veți fi judecați; nu osândiți, și nu veți fi osândiți; iertați, și vi se va ierta.

6. Cum putem sa devenim mai buni unii fata de altii?
Iubindu-ne uni pe altii si traind in Dragoste de Dumnezeu . Atunci toate o sa mearga bine si toti vom fii placuti Domnului iar rasplata va fii MARE .
Luca 6:31 Ce voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi la fel.

Sper ca am putut fi si eu de folos cu raspunsurile mele si zic ca Domnul sa ne dea putere si sa ne mareasca Credinta la fiecare si sa implinim Cuvantul din Sfanta Scriptura Domnul sa va binecuvinteze dragi frati si surori in Domnul .AMIN

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lavi
11100. Postat la 16/05/2011 17:21 - 5135z20h2m
Matei 5:3 Ferice de cei săraci în duh, căci a lor este Împărăția cerurilor!
Matei 5:4 Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați!
Matei 5:5 Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul!
Matei 5:6 Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați!
Matei 5:7 Ferice de cei milostivi, căci ei vor avea parte de milă!
Matei 5:8 Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu!
Matei 5:9 Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu!
Matei 5:10 Ferice de cei prigoniți din pricina neprihănirii, căci a lor este Împărăția cerurilor!
Matei 5:11 Ferice va fi de voi când, din pricina Mea, oamenii vă vor ocărî, vă vor prigoni, și vor spune tot felul de lucruri rele și neadevărate împotriva voastră!
Matei 11:6 Ferice de acela pentru care Eu nu voi fi un prilej de poticnire."
Matei 13:16 Dar ferice de ochii voștri că văd; și de urechile voastre că aud!
Matei 16:17 Isus a luat din nou cuvântul, și i-a zis: "Ferice de tine, Simone, fiul lui Iona; fiindcă nu carnea și sângele ți-a descoperit lucrul acesta, ci Tatăl Meu care este în ceruri.
Matei 24:46 Ferice de robul acela, pe care stăpânul său, la venirea lui, îl va găsi făcând așa!
Acesta este sablonul in care trebuie sa ne incadram,intodeauna m-au mangaiat aceste cuvinte ale salvatorului nostru.
Fiti buni .

Lucia
11101. Postat la 16/05/2011 17:38 - 5135z19h45m
Frumos Lavinia, toate eforturile noastre de a trai in dragoste vor fi incununate de FERICIRE.

Moderator3
12880. Postat la 29/07/2011 08:34 - 5062z4h49m
Postările cu nr. 12860, 12865, 12871 si 12872 au fost sterse, deoarece încălcaul punctele A a 13, 17 din regulament și conțineau informații neoficiale.

Moderator
fullban10
18658. Postat la 12/06/2012 13:54 - 4742z23h29m
Îngăduință frățească - darea de seamă:

- În postarea 18642 am fost urecheată, și pentru că aveam în studiul cartea lui Iov, m-am văzut în situația lui Iov, când la tot ce zicea el, prietenii, în loc să-l ajute, mai mult îl supărau. Și cuvântul lui Elihu mi s-a părut că este singurul răspuns, frumos, la urecheală. L-am postat pe chat, parafrazând, versetele din Iov 33;6,7, ca să-i comunic prietenului meu ELIAHU, că indiferent de câtă învățătură și cultură are, eu nu mă tulbur când mă urechează.
Dar noroiul a devenit "vânt" și împreună cu lingurița de must amestecată cu lingura de vin s-au transformat întro tornadă.

Întrun autobuz, o femeie calcă din greșeală, un bărbat pe picior. Timidă, își cere scuze. Bărbatul se întoarce, și răcnind îi spune: azi nu se mai iartă, azi se ucide!

Eu îmi cer iertare, tu?

Lica
18660. Postat la 12/06/2012 19:22 - 4742z18h1m
Lucia a scris:
Pavel scrie bisericii din Efes:,,Orice amaraciune, orice iutime, orice manie, orice strigare, orice clevetire, si orice fel de rautate, sa piara din mijlocul vostru."

Pentru dezbaterea acestui subiect voi pune urmatoarele intrebari:

1.Prin faptul ca nu sunt de aceleasi pareri, crestinii au dreptul sa se condamne unii pe altii?
2.Este onorabil ca sub masca prieteniei si a dragostei false, sa pandesti greselile aproapelui si sa i le expui in public?
3.Poti folosi un zvon pentru a defaima si rani o persoana?
4.Este corect sa razi sau sa glumesti pe baza defectelor fizice?
5.Este adevarat ca daca ne-am folosi de puterea auto-cercetarii, am vedea mai intai greselile noastre si nu a celor din jur?

Doresc sa raspund si eu la aceste intrebari:
1. Nu au dreprul insa in marea majoritate a cazurilor se condamna.
2. In cultura noastra termenul de "onoare" este prea putin interesant. Suntem prea destepti si prea sfinti sa ne gandim la onoare
3.
In Grecia antica , Socrate era vestit pentru pretuirea aratata fata de cunoastere si intelepciune.Intr-o zi , o cunostiinta l-a oprit pe strada si i-a spus : " Stii ce tocmai am auzit despre prietenul tau ?"

"Asteapta putin" , i-a spus Socrate ."Inainte sa imi vorbesti despre prietenul meu , asa vrea sa iti iei un scurt ragaz si sa te gandesti ce ai de gand sa imi zici .Este vorba despre ceea ce eu numesc testul celor trei site , prin care putem cerne cuvintele inainte de a fi rostite.Cea dintai sita este adevarul.Esti absolut sigur ca ceea ce vrei sa-mi spui este adevarat ?"
"Pai , nu" , a raspuns omul , "este ceva despre care am auzit astazi si ..."

"Aha", a exclamat Socrate , "deci , de fapt , nu stii daca este adevarat sau nu .Sa trecem acum la cea de-a doua sita, sita bunatatii.Ceea ce ai sa-mi marturisesti despre prietenul meu este un lucru bun ?"
"Nu , din contra ..."

"Asa ", a continuat Socrate , "vrei sa imi spui ceva rau despre prietenul meu dar nu stii sigur daca este adevarat .Cu toate acestea , a mai ramas o sita .Daca treci macar de asta , voi asculta ce ai de zis.Ea se numeste sita folosintei.Ceea ce doresti sa imi spui despre prietenul meu imi este de folos ?"
"Nu , nu cred ."

"Ei bine " , a concluzionat Socrate , " daca vrei sa-mi spui ceva care nu este nici adevarat , nici bun si nici folositor , la ce bun sa imi mai spui ?"
http://godessdiana88sex1.blogspot.ro/2011/07/testul-celor-trei-site-ale-lui-socrate.html

Cunosc persoane care se considera credincioase si sunt considerate credincioase si care nu isi vorbesc de o viata... astfel realizez ca intrebarea atinge doar degetul mic al problemei sa spun asa.

4. Putem lua din Tora (instructiunile lui Dumnezeu) texte precum "sa nu pui piedica unui orb" sau " sa nu vorbesti de rau pe un surd". Dar suntem destepti...cu putina filozofie putem sa facem sa cadem intotdeauna in picioare orice am face.

5. Cred ca suntem tare neputinciosi...avem nevoie de ajutor insa numai e la Dumnezeu si asa cum vrem noi sa ne ajute. Sa nu cumva sa ne ajute un frate...ca nu e el asa de credincios ca noi incat sa aibe dreptul sa ma sprojine pe mine.

6. Cred ca intrebarea spune ce se intelege in majoritatea cazurilor. Adica "cum trebuie sa facem ca sa fiti mai buni" eu sunt bun...problema este intotdeauna la celalalt (drept dovada ca cel de langa mine are o problema este ca vede la mine probleme)

Sora Lucia stiu ca sunteti o persoana matura spiritual si ve-ti intelege ca prin ceea ce am scris incerc ca scot la suprafata un rationamet al clasicului crestin...crestinul de astazi si ca nimic din aceasta postare nu se adreseaza persoanei dvs. cum de altfel nu se adreseaza in mod special nici unei persoane....insa totusi va rog pe toti sa imi cititi semnatura inainte de orice reactie.

Fiti binecuvantati!

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
Nica Schirod
18662. Postat la 13/06/2012 06:21 - 4742z7h2m
Șalom - Pace Sfântă la toți!

De și am comentat mai sus acest chestionar și am adus multe referințe Biblice, după ce fratele Lică a adus din nou pe tapet acest subiect interesant, cu permisiunea dumneavoastră, îmi mai bag și eu nasul și mai zic una pe zi.
Poate că vi s-a părea cam ciudat felul meu de a vedea lucrurile, dar dacă veți gândi bine și veți măsura, cântări și împărți, călăuziți de Duhul Adevărului, s-ar putea și dumneavoastră să fiți molipsiți și să ziceți ca mine.

Și acum comentariile pe marginea acestui chestionar:

1. - Prin faptul ca nu sunt de aceleasi pareri, crestinii au dreptul sa se condamne unii pe altii?
Și da si nu! Dacă creștinii trăiesc după îndemnurile firii pământești atunci DA.
Dar dacă creștinii au depășit postura de creștini și au ajuns credincioși Adevărului NU!

2. - Este onorabil ca sub masca prieteniei si a dragostei false, sa pandesti greselile aproapelui si sa i le expui in public?
Și da și nu! Dacă crezi că masca duce la mântuire, atunci DA!
Dar dacă dai masca jos NU!

3. - Poti folosi un zvon pentru a defaima si rani o persoana?
Și da și nu! Dacă ești călăuzit de duhul tatălui minciunii, DA!
Dar dacă ești călăuzit de Duhul Lui Mesia, atunci categoric NU!

4. - Este corect sa razi sau sa glumesti pe baza defectelor fizice?
Și da și nu! Dacă ai o defecțiune în cunoașterea voie-i Lui Dumnezeu, sau în cei 7 ani de acasă, atunci DA!
Dar dacă te-ai așeza în durerea sufletească a celui cu defecte fizice, atunci categoric NU!

5. - Este adevarat ca daca ne-am folosi de puterea auto-cercetarii, am vedea mai intai greselile noastre si nu a celor din jur?
Și da și nu! Aici răspunsul este puțin mai sofisticat și puțin mai lung, depinde de darul/puterea cercetării care l-ai primit și din partea cui. Dacă Darul vine de la Tatăl Luminilor și este Darul pocăinței, atunci eu/tu vom descoperii destule corigențe la noi și nu vom mai avea timp să pescuim greșelile altora pentru a le taxa, atunci răspunsul este DA!
Dar dacă darul primit este din altă parte și puterea cercetării este de a descoperii greșelile altora și nu ale noastre, atunci răspunsul este NU!

6. - Cum putem sa devenim mai buni unii fata de altii?
Răspunsul la această întrebare nu mai poate conține și acel *DA și NU*.
Dacă versetul de mai jos, va găsi loc în inima și caracterul nostru și dacă îl vom primi ca din partea Domnului, atunci sigur că o să reușim să fim mai buni unii față de alții.
Nu vă vorbiți de rău unii pe alții, fraților! Cine vorbește de rău pe un frate, sau judecă pe fratele său, vorbește de rău Legea sau judecă Legea. Și dacă judeci Legea, nu ești împlinitor al Legii, ci judecător. Iacov 4:11.

Mărturisesc sincer că nu am în vedere vreo persoană, am răspuns încă odată acestui chestionar necesar pentru cei sinceri.
În rest Domnul cu voi!

Deconectat RE: îngăduința frățească
fullban8
18667. Postat la 13/06/2012 23:48 - 4741z13h35m
Fiind într-un portal de Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii - Interacțiune și colaborare - ÎNGĂDUINȚA FRĂȚEASCĂ, chem la judecată membrii și responsabili ai Forumului, să vedem, dacă este drept să fie diferență între cum vorbim, și cum ne comportăm pe teren unii dintre noi!

Pentru ca să nu fie o postare prea lungă, exprim Prima parte a răspunsului meu față de ultimile 3 postări, din care am înțeles că sunt vinovat, în condițiile în care eu deocamdată nu-mi văd decât vina că.. pe cine nu lași să moară, nu te lasă.. să trăiești! - Coloseni 3.13: Îngăduiți-vă unii pe alții, și dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertați-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Mesia, așa iertați-vă și voi.

În primul rând, spun ORIȘICUI, că eu iert în momentul în care ORICINE îmi greșește dar... Cerul a dat un MODEL de iertare: CERERE, și... IERTARE, din care, nimeni nu poate ieși, fără binecuvântare, sau repercursiuni!
Modelul de iertare, este în Luca 17.3 Dacă fratele tău păcătuiește împotriva ta, mustră-l! Și dacă-i pare rău, iartă-l! Deci, DACĂ-I PARE RĂU, IARTĂ-L! Deci, iertarea este condiționată... DACĂ NU-I PARE RĂU, SĂ NU-L IERȚI!
În cazul de față, eu am spus în postările de la locul potrivit tot ce am avut de spus dar... cine trebuia să înțeleagă, nu a înțeles nimic și pe de-asupra, sunt acuzat!
Aș vrea să iert dar, aceasta nu este o cerere de iertare a unui om de credință - citez:: Eu îmi cer iertare, tu?
Eu.. ce???
Aceasta, nu este nici măcar o cerere de iertare... adventistă, ...ca la sfânta cină: ...dacă ți-am greșit, te rog să mierți! ..pupic, ..pupic, ..și mâine, fac mai rău ca ieri! ..și iar sfânta cină, ..și iar ..pupic, ..pupic, ..și iar la fel!
Eu văd aceasta ca o imaturitate religioasă susținută în cadrul efectului de turmă, într-o religie de formă!
Aceasta nu este o cerere de iertare , ci .. o invitație la o prăjitură, din partea unei fetițe de 15 ani, ...de la DISCOTECĂ: Eu dansez cu tine; ..tu? ..mă duci la o prăjitură?
Eu nu zic nimic, mai mult decât că trăiesc Apocalipsa 14.7-11, pe care am împlinit-o prin Apocalipsa 18.4.
Eu te-am iertat când mi-ai greșit cu adevărat, rostind... Tată iart-o că nu știe ce face! ..dar te asigur eu acuzatul că această caricatură de cerere de iertare, nu poate fi trecută și executată în CĂRȚILE CERULUI.

În al doilea rând, mulțumesc Formului Melhisedec pentru că m-a ajutat să înțeleg mult mai profund individualitatea omului în societate!
OMUL este o FIINȚĂ SOCIALĂ dar, SOCIETATEA în sine, IMPLICĂ REGULI și LEGI de CONVIEȚUIRE, pe RASE și CATEGORII de OAMENI, niveluri și ierarhii, în prezența binelui și răului, RECUNOSCUTE sau NU, de unii, sau de alții... INDIVIDUAL, cum este și MÂNTUIREA, și ALEGEREA pentru GLORIA VEȘNICĂ!
Abia acum am înțeles nenorocirea vieții mele, care cred că acum S-A SFÂRȘIT! După Modelul și Principiul Cerului, nu trebuie intervii pentru nimeni, decât atunci când ești rugat direct și personal! ..Tatăl nostru care ești în ceruri..!!!
Caracterizat din tinerețe, de către OAMENI de MARE VALOARE ca.. fiind ,,PROST de BUN,, pentru un exagerat altruism activ, ca orice OM NECĂLĂUZIT de DUH, întotdeauna am sărit DEZINTERESAT în ajutorul... oricui mi s-a părut că este neputincios, neavut și neștiutor, redirecționând întotdeauna mulțumirile aduse mie, către Cel care m-a binecuvântat să pot, să am și să știu să ajut și pe altul - nenorocirea vieții mele a făcut ca pe lângă oamenii de calitate, să dau și peste perverși, escroci și înșelători, pregătiți și experimentați în așteptarea victimelor ca mine, asemenea unor fiare răpitoare fără milă, fără sentimente umane.

Se poate să fie aceasta O ÎNGĂDUINȚA FRĂȚEASCĂ? 2 Tesaloniceni 3.6: În Numele Mântuitorului nostru Yashuah HaMashiach, VĂ PORUNCIM, FRAȚILOR, să vă depărtați de ORICE FRATE care trăiește în neorânduială, și nu după învățăturile pe care le-ați primit de la noi.

După alte câteva ,,țepe trase de FRAȚI pocăiți - cum zice nevasă-mea ortodoxă,, - de un penticostal și un adventist reformist, cu aproape jumătate de miliard - mi-a mai tras una, în urmă cu o lună și jumătate, chiar un frate cu sărbătorile, exclus de la AZȘ (eu m-am retras cu cerere de retragere pe care mai mulți membrii de pe Forum o cunosc) - acest frate este membru pe acest Forum, și i-am acordat o prea mare credibilitate, față de adevărata lui poziție de credință și socială (născut și revenit cu familie la casa părintească în Botoșani, fără un venit stabil, după ce a trăit prin Constanța și Spania); nu-l pot nominaliza.
În sensul și ÎN LEGĂMÂNTUL unei ,,conviețuiri în deobște,, am intervenit la un prieten de familie chirurg care l-a operat în spitalul județean pe cheltuiala mea, nefiind asigurat medical - l-am tinut și l-am îngrijit post operator în familia mea, o săptămână, în care am mutat-o pe mama mea în sufragerie unde dormeam eu, dându-i lui camera de zi cu patul mamei, unde.. ca să-l pot îngriji, eu mi-am așternut jos, o saltea. Pentru credința lui declarată în favoarea Veșnicelor Sărbători, i-am oferit ,,în deobște,, casa mea părintească (liberă) la țară, cu toate proprietățile (1ha vie, 1ha livadă, 3ha arabil aflate în exploatare la societăți agricole, plus 5 ha de pășune ca teren nemuncit), ca din partea Cerului. La începutul lunii mai s-a mutat acolo cu 50 familii de albine, urmând a-și aduce și familia când termină fetița clasa a V-a, împreună cu niște rude apropiate (unchi, mătușă, adventiste). În Sabat (înainte și după), a venit în Ploiești, și.. după ce am început formalitățile pentru stabilirea domiciliului lui în locuința mea (pentru rezolvarea altor probleme contractate prin țară - susținute de mine, pe cheltuiala mea, pentru că el se declara insolvabil), în ziua de pregătire pentru Pesach, a plecat, lăsând în urmă mai rău decât a găsit într-o casă, nelocuită de 2 ani (de unde am luat-o la mine pe mama mea de 85 ani, singură din 1975), casă pe care promisese că o aranjează el, fiind de meserie, să facem acolo o comunitate după modelul apostolilor mesianici. I-am asigurat și remorcă ușoară pentru transportul stupilor a cărei verificare tehnică mi s-a expirat din 26 mai, pe care o folosește și acum, eu plătind altora să-mi rezolv problemele unei gospodării de țară. De când a plecat, fără să-mi spună nimic, ...nici eu nu mai zic nimic! Cine este DE VINĂ? ..Eu! Așa, S-A plâns unor frați, ..că eu sunt de vină !!!).
Acesta este OMUL ! - situația este cunoscută de un fost membru Melhisedec banat full, și de doi vizitatori.

Dacă acest Forum (ca și altele), poate fi cum l-am considerat eu (o familie de comuniune și părtășie frățească după Bibliile care.. mulți credem că în parte reprezintă Cuvântul Mântuitorului), cer fraților de pe Forum, ca membru al Forumului (cât oi mai fi) să judece, și să-mi spună și mie cu ce sunt vinovat - fac aceasta în temei biblic - 1 Corinteni 6.5: Spre rușinea voastră zic lucrul acesta. Astfel, nu este între voi nici măcar un singur om înțelept, care să fie în stare să judece între frate și frate? - scriu aici, conștient că această plângere a mea este scrisă și în Cer!
Ce este această plângere? ..osândire? ..penitență? ..certare? ..pilduire???
Vom vedea, ce vor zice frații care după 1Cor 6.5, să fie înțelept, ..în stare să judece !!! ..nu să dăm o dreptate părtinitoare!
Har și Pace sfântă!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban10
18668. Postat la 14/06/2012 00:29 - 4741z12h54m
Îngăduință frățească:
1 - NU
2 - NU
3 - NU
4 - NU
5 - DA
6 - Iacov 4;11 e ținta.

Printre cei mulți care ți-au greșit, mă bucur că eu am greșit puțin ( cu toate că am învățat că nu este păcat și păcățel, ci toate duc la moarte,............. sper să fiu iertată, de tine, că Domnul îmi cunoaște inima și m-a iertat) Categoric nu ești vinovat, doar că iei totul prea personal.
Îmi cer iertare, tu.............mă ucizi?smiley

Pagina 1 din 3 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19405374 vizite unice Powered by PHP-Fusion