Portal melhisedec.ro

Pagina principală · Biblia online · Articole · Cântări · Poezii · Descărcări · Forum de discuţii · Calendar
Conectare
Utilizator

Parolă

Încă nu eşti membru?
Apasă aici pentru înregistrare.

Ţi-ai uitat parola?
Solicită una nouă aici.

Navigare
Pagina principală
Biblia online
Sărbători
Luni noi
Articole
Cântări
Poezii
Descărcări
Întrebări frecvente
Forum de discuţii
Calendar
Legături pe internet
Categorii știri
Contactaţi-ne
Galerie foto
Căutare

Versetul zilei
"Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul și marea, și tot ce este în ele, iar în ziua a șaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă și a sfințit-o"
Exodul 20:11

Cugetarea zilei
"Încă de la început, Sabatul a fost conceput pentru a face posibilă comunicarea sfântă dintre Dumnezeu și om."

Dr. Hans LaRondelle

Noi articole
Sarbatoarea Pesah / ...
Nu-i altă dragoste..
Religie launtrica..
Pâine vie...
Străpuns..

Statistici utilizare
Vizitatori online: 2
> Membri conectaţi: 0
Membri înregistraţi: 693
Cel mai nou membru: Ioana Cristina
> Membri banați: 0

Ajutor utilizare
Aici puteti vedea un tutorial al portalului. Daca nu aveti PowerPoint instalat va sugeram PowerPoint Viewer 97.

Vezi discuţia
Portal melhisedec.ro - index forum | Comportament, Etică și Practici în cadrul Bisericii | Interacțiune și colaborare
Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Deconectat RE: Ar trebui crestinii sa bea alcool?
Lucia
(detalii numai pentru membrii conectaţi)
18783. Postat la 19/06/2012 12:38 - 4736z0h52m
Frate Avram, nu am spus ca a bea vin este pacat, ci daca ar trebui crestinii sa bea alcool?
Avand in vedere ca: "Inima este nespus de inselatoare si deznadajduit de rea"(Ieremia 17:9)

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Avram_76
18792. Postat la 19/06/2012 18:22 - 4735z19h8m
Perfect, sora, ma bucur f. mult ca nu credeti ca a bea alcool este pacat.
Si daca nu este pacat...fiecare crestin poate decide in dreptul lui daca bea sau nu alcool.
Recomand celor care, in lume fiind, au fost robiti de patima bauturii sa nu bea deloc dupa ce vin la Domnul.
Pentru restul nu pot eu sa fiu nici constiinta nici regula.
Fiecare va da socoteala pentru tot ceea ce face.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Lucia
18796. Postat la 19/06/2012 19:44 - 4735z17h46m
Nu este perfect dragul meu, nu am spus ca a bea alcool nu este pacat, ci de a bea vin, nu este pacat.
Si nici nu am impus reguli, ci am sfatuit ce ar fi mai bine pentru noi crestinii, avem multa responsabilitate fata de cei ce vin la Hristos, noi trebuie sa fim exemple pentru ei...prefer sa merg de mana cu cel care nu mai poate sa bea pentru ca a fost alcoolic, si sa-i spun: eu chiar daca ma pot controla prefer sa nu beau deloc, ca sa mu-ti fac rau, sa te ispitesc!
Sa-l ajut, sa vada ca-mi pasa de viata lui, sa-l incurajez...

Si inchei:"Bine este sa nu mananci carne si sa nu bei vin si sa te feresti de orice LUCRU , care poate fi pentru fratele tau un prilej de cadere, de pacatuire, de slabire."

Nu putem fi constiinta ,nici regula, caci toate acestea nu ne apartin noua, ci Domnului, El poate corecta si constientiza ce este bine si ce este rau...insa o face prin parintii spirituali care ii invata si ii sfatuiesc.
Stiu, pentru cine ii place sa bea aceste sfaturi si invataturi sunt suparatoare, dar fac bine firii , crede-ma!

Dedic clipa acestor lucruri, daca reusesc, voi aduce multumiri Domnului. Daca esuez, voi apela la harul Sau.
Avram_76
18797. Postat la 19/06/2012 19:55 - 4735z17h35m
Vinul are alcool !!
Da, eu cred exact asa cum zice apostolul:"Bine este sa nu mananci carne si sa nu bei vin"- asta este o recomandare, sfat, si nu porunca.
Ca tot apostolul zice ca" bine este sa nu te casatoresti"- asta nu inseamna ca este pacat sa te casatoresti.
Sora, eu sunt putin mai acid (chiar daca sunt o fire poetica).... deoarece in viata asta am intalnit multi oameni si am lucrat mult cu omul si am observat asta:
Daca vrei sa inchiriezi o garsoniera...cand vine potentialul chirias si ai garsoniera standard te intreaba: o, daca ar fi avut termopane...as fi luat-o.
Bun, pleca...pui termopane... vine altul....o, de ar fi avut parchet laminat...o luam...bun, pleaca si ala.
te suna altul, domne, boiler are?Dar frigider?Cumperi si alea....vine altul si o vede.... dar domne...CENTRALA AI?
Dupa ce pui si centrala...iti zice....ma mai duc sa mai vad una...si te sun eu...si nu mai suna.
Ce vreau sa zic?Cu omul oricum o dai.... tot nu-i bine.Asa si pe taram spiritual.
Pt mine e sfant versetul care certifica ce zic:a venit Ioan nemancand si neband si nu l-au primit.A venit Isus mancand si band si tot nu l-au primit.
Deci... cu omul nu-i bine nicicum.

Sa luptam pentru credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna!!!!!
Lucia
18798. Postat la 19/06/2012 20:24 - 4735z17h6m
"Vai de cei care numesc raul bine si binele rau, care spun ca intunericul este lumina si lumina intuneric, care dau amaraciune in loc de dulceata, si dulceata in loc de amaraciune!
Vai de cei care se socot intelepti si se cred priceputi!
Vai de cei ce se cred tari cand este vorba de baut vin si viteji cand este vorba de amestecat bauturi tari...(Isaia 5 .20,21,22)
Cineva sa descifreze aceste versete...va rog!

Deconectat RE: ar trebui creștinii să bea alcool?
fullban8
18802. Postat la 19/06/2012 22:40 - 4735z14h50m
Răspuns complementar la postarea fratelui Avram_76, cu nr.18782/19.06.
Eram hotărât să nu mai intru în polimicile iscate pe baza necunoștințelor unora care pe lângă alte multe tare... firești omului care știe ceva, din care lipsește ceva, și mai ales ale celor care din motive de grup, sunt deranjați chiar și de argumente indubitabile.

În acest context frate Avram_36, spre binele celor ce nu pot pricepe că Harul (favoarea Iubirii de Sus) încă lucrează în favoarea lor (și a noastră), a tuturor oamenilor fără interese firești, te CONDAMN că m-ai ,,deranjat,, de pe fotoliul comodității mele, ca să-ți confirm afirmațiile descoperite sau primite, rațional ori din călăuzire duhovnicească, printr-un sincer salut cu: fi binecuvântat din belșug, din treaptă, în treaptă, spre Gloria veșnică!

DEPINDE !!!
La fel ca VINUL NEGRU - singura băutură alcoolică BUNĂ pentru băut în cantitate mică (sub 80 gr. într-o zi - cele 3 băute sau cele 4 care sevor bea cu Mântuitorul - Matei 26.29), și TUTUNUL este BUN!
TUTUNUL este BUN pentru OM, prin proprietățile sale antiparazitare și tranchilizant-anestezice!
Toată lumea, chiar și fumătorii înrăiți, apreciază și declară (cu ffff puține excepții), că: TUTUNUL este OTRAVĂ!

Da! DEPINDE !!!
NICOTINA (substanța activă caracteristică a Tutunului), este o otravă foarte periculoasă dar, ca și mărul lupului, măselarița, mătrăguna, boziul sau chiar otrava celor mai veninoși șerpi, fără echivoc OTRĂVITOARE, fie naturale, fie ca substanțe convenționale (medicamente), poate fi și BENEFICĂ pentru OM, în CANTITATE MICĂ, și pentru uz EXTERN (fără o bea-blenduită sau înghițită-mestecată). Ciudat, nu numai pentru cei care știu foarte bine că dreapta este dreapta și stânga este stânga, unele rele pot fi mai bune ca multe bune - Romani 8.22.
Ca și alte plante (emoliente, cicatrizante, și tranchilizante), prin uleiurile sale eterice, în stare pură sau prelucrat (frunză crudă sau uscată, fiert sau distilat), NICOTINA caracteristică TUTUNULUI are proprietăți benefice și curative-lecuitoare (deshidratante și anestezice), antiAcariene (pureci de tot felul, țânțari și păduchi de lemn), și otrăvitoare-toxice, omorâtoare (o picătură de tutun pur, în sânge, omoară un taur de peste 400 kg.).

FUMATUL însă, prin EXCELENȚĂ, este NOCIV; FUMUL INHALAT de la orice ȚIGARĂ, este NOCIV, fără ALTERNATIVĂ, pe două direcții duble:
1. fumatul activ (direct):
- nicotina din fumul de țigară, nu are nici un efect nociv în sânge dar, prin proprietatea de a se combina cu sângele, crează dependența (prin concentrația în sânge - când scade concentrația, prin transpirație, urină, și altele, omul simte nevoia să aprindă altă țigară);
- gudroanele și miile de forme de oxizi și monooxizi, sunt extrem de toxice, otrăvind încet și sigur, sângele și toate substanțele generate de organele cu secreție internă; cu cât tigările sunt mai prelucrate (mai fine), cu atât sunt mai periculoase;
2. fumatul pasiv (indirect), are o acțiune mai lentă, dar mult mai periculoasă, prin faptul că se inhalează gudroanele și oxozii descompuși, cu o cantitate de nicotină mai mică în sânge, cu rol scăzut de pansament (ca un virus care te prinde fără anticorpii creați de organismul fumătorilor, în reacția de autoapărare).

Ca să vedem dragostea omului față om, unde duce interesul lui MAMONA, și în viața cotidiană, ca și (mai ales) în religie, prin prelucrarea TUTUNULUI, se face o îmbunătățire cu CICLAMAT de SODIU (un fel de zaharină), aflat natural doar în laptele matern, pentru a crea POFTĂ de mâncare nou născutului - astfel, înțelegem că bețivii, fumătorii, și consumatorii de alimente din rețeaua comercială, suntem NĂSCUȚI din NOU, în POFTE (caut un soi de pâine, un soi de conservă), prin duhurile demonice ale producătorilor și comercianților (pentru astfel de afirmație mă acuza un frate care nu eu trebuie să înțeleg de ce îl deranjează convingerile mele - doar este liber să aleagă)!
Pace și călăuzire pentru unii, Har și binecuvântări pentru alții!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
Avram_76
18825. Postat la 21/06/2012 13:38 - 4733z23h52m
ELIAHU777, multumesc pentru confirmari si aprecieri, slava sa fie a Domnului.

emanolake
18827. Postat la 21/06/2012 17:38 - 4733z19h52m
Frate Eliahu, lumina a fost si mai este,dar de pinde de cum intelege persoana ce este si cum este lumina, Temelia a fost pusa o data si pentru todeauna, dar depinde de cel care cladeste pe ea si cu ce cladeste....
Deconectat RE: ar trebui creștinii să bea alcool?
fullban8
18838. Postat la 21/06/2012 23:51 - 4733z13h38m
Filozofic, se pot spune multe!...biblic, se pot spune doar 1 (o) singură variantă, fără alternativă, sub nenumărate forme:
- Ioan 8.12: rMântuitorul le-a vorbit din nou și a zis: rEu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții.r1;
- Noțiunea de TEMELIE este puțin mai complexă dar în esență este exprimată prin Cuvântul Adevărului:
- Psalmi 119.105: rCuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.r1;;
- Ioan 17.17: rSfințește-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.r1;;
- simbolic, temelia este Apocalipsa 19.14: rZidul cetății avea douăsprezece temelii, și pe ele erau cele douăsprezece nume ale celor doisprezece apostoli ai Mielului.r1;

Ca meditație:
- 2Petru 3.11 Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiți voi, printr-o purtare sfântă și evlavioasă,
12 așteptând și grăbind venirea zilei Izbăvitorului, în care cerurile aprinse vor pieri, și trupurile cerești se vor topi de căldura focului?
- Ioan 13.34: rVă dau o poruncă nouă: să vă iubiți unii pe alții; cum v-am iubit Eu, așa să vă iubiți și voi unii pe alții.r1;

Har și Pace sfântă!

<< ADEVĂRUL FĂRĂ DRAGOSTE ESTE O ÎNȘELĂTORIE; DRAGOSTEA FĂRĂ ADEVĂR ESTE O ILUZIE >>
fullban6
18877. Postat la 24/06/2012 16:57 - 4730z20h33m
sa nu ma numiti betiv ..mai ales cei ce apartinunei secte ...care au anatemizat vinul.
este permis sa se bea putin vin mai ales la sarbatori .In shabat si in alte ocazi ;dar asta trebue sa fie moderat sa nu se ajunga la starea de euforie si apoi betie ,deci cumpatat
Nu uitati vinul se aducea pe altar ca jertfa de bautura lui Yahweh (deci Yahweh bea vin)
Kidush care se practica in shabat este un pahar de vin pentru intreaga familie
nu se imbata nimeni...dar daca ai suferit de patima betiei este indicat da te abti
Lica
18880. Postat la 24/06/2012 17:28 - 4730z20h2m
Nu uitati vinul se aducea pe altar ca jertfa de bautura lui Yahweh (deci Yahweh bea vin)

Desi putem discuta pe cateva versete pe tem,a asta...va intreb: Prin o astfel de deducere...glumiti nu?

Daca nu ma intelegi, inainte de a ma contrazice asigura-te ca ma asculti.
fullban6
18884. Postat la 24/06/2012 18:03 - 4730z19h26m
Numeri 28 v7 ;Jertfa de bautura sa fie de un sfert de hinn,pentru fiecare miel. Jertfa de BAUTURA DE VIN s-o faci lui Yahweh in locul sfint ( nr 28 v7)
2 tim 4 v6
gen 35 v14
exod 29 v40
lev 23 v13
ect
emanolake
18903. Postat la 25/06/2012 13:02 - 4730z0h28m
Ma bucur sa vad persoane sincere si credincioase, care au o mare rifna pentru Domnul, si prin dorinta de a se stapini de a nu bea vin, opinia si decizia este a fiecarui personal de a se infrina sau de a se stapini: dar problema asta acum pun intrebare, de a nu bea vin, de cind a aparut? din vechime sau din timpul Domnului......am observat ca sa adus in evidenta vinul la jertfa...ce are jertfa cu a bea un pahar de vin? sind doua lucruri distincte si fiecare asi are rolu lui la locul lui.....un singur loc am gasit de a nu bea vin si asta o stiti cu toti in Numeri: 6 (legea nazireatului)nare rost sa postez ci se poate citi...este singurul punc care este adus in Lege ca omul sa se fereasca de ori ce se leaga din vita de vie....in rest nu apare nici un punct de a nu bea un pic de vin....deci concluzia mea este daca poti sa nu bei nu bea daca vrei sa bei poti sa bei un pic ca asta nu face pacat,pacatul ori cum este in noi,pentru ca nu e zi sa nu gresesti inaintea Domnului si daca este cineva care zice ca nu are pacat printr-o greseala sau gindire sau altceva care na fost potrivit voii Domnului ma bucur pentru el...
Nica Schirod
18919. Postat la 26/06/2012 08:00 - 4729z5h30m
Cu scuzele de rigoare, încerc să îmi bag nasul și pe aici prin comentariile dumneavoastră.
Pentru că sănătatea mea este cam în pioneze, am citit foarte multe comentarii din care reieșea că miar face foarte bine, dacă aș bea câte un păhărel de vin, în urma analizelor făcute în mintea mea, rezultatul a fost cam 50/50%, încă nu m-am decis de unde să iau măcar un procent și să pun dincolo și acum motivul de ce:

Avem frați și surori, care sunt foarte sinceri și consideră că a bea alcool este mare păcat, mai sunt oameni sinceri și în alte confesiuni religioase, care ar fi interesați să studieze mai de aproape voia Tatălui care este în ceruri, dar care consideră că a bea băuturi amețitoare este mare păcat și așa cum mi s-a întâmplat de multe ori să fiu întrebat, dacă la noi se bea, sau dacă eu beau, dacă le-aș spune că eu beau, mă lasă vorbind singur, darămite cu etichetarea să nu mai zic.

Acum vreau să aduc spre citire din scrierile Sfintei Cărți;

Dar pentru oricine va face să păcătuiască pe unul din acești micuți, care cred în Mine, ar fi mai de folos să i se atârne de gât o piatră mare de moară, și să fie înecat în adâncul mării. Matei 18:6.

De aceea, dacă o mâncare face pe fratele meu să păcătuiască, nu voi mânca niciodată carne, ca să nu fac pe fratele meu să păcătuiască. 1 Corinteni 8:13.

De aceia este bine să fim mai temperați fiind că aici citesc mai mulți și atunci ce facem cu versetele de mai sus?

- Dacă nu putem să fim buni, să încercăm să fim măcar politicoși. (Nicolaie Steinhardt)

- Dacă nu putem să fim buni, degeaba încercăm să fim politicoși.- Nica Schirod!
Deborah
19086. Postat la 01/07/2012 19:20 - 4723z18h10m
Pace! Am văzut acest subiect și mă gandeam să scriu o povestioară pe care a auzit-o și eu, dar care se potrivește tare bine cu acest subiect.

Se zice că un preot s-a gândit el într-o zi cum ar fi să facă și el un păcat. Stă preotul și se gândește.....să ucidă, e prea grav; să curvească, iarași..nu; dar dacă bea el puțin alcool nu e așa de gravsmiley. Merge el într-o seară la bar și bea un pahar, bea două, bea trei și mai departe....nu mai poate numărasmiley. Se ridică să plece și vede o femeie care il ademenește să meargă cu ea, iar el acceptă...și de la o mică beție a ajuns și la curvie. Când a ieșit din cameră s-a întâlnit cu un alt preot. Și cum oare putea să îl lase în viață după ce l-a văzut păcătuind? Și uite așa de la un păcat care i s-a părut lui mai mic, mai neînsemnat, a ajuns sa comită și altele mai mari.

Satana ne ia incet, nu dintr-o dată...ne ia un deget la început și ajungem să îi dăm toată mâna.

Vă las pe voi sa trageti concluziile smiley
Domnul să ne lumineze și să ne ajute să facem numai voia Lui.
lnedelea
19087. Postat la 01/07/2012 20:45 - 4723z16h45m
Da, frumos exemplu și concludent.
Într-adevăr prevenția este "de luat în seamă" la băutură și mai bine deloc decât să ajungi la păcat. Chiar și mântuitorul pune accentul în "distrugerea păcatului din faza de naștere în minte" în Matei 5:27-28 în textul binecunoscut prin formularea: "Ați auzit că s-a zis celor din vechime ... dar eu vă spun ... "

"Dacă crede cineva că știe ceva, încă n-a cunoscut cum trebuie să cunoască" - 1 Cor 8:2
Dani
19093. Postat la 01/07/2012 22:00 - 4723z15h30m
Sora dragă fi binecuvântată, in rest nu mai am nimic de comentat, subscriu la povestioara ta.

Fiți și voi îndelung răbdători, întăriți-vă inimile, căci venirea Domnului este aproape.Iacov 5:7
costy
19099. Postat la 02/07/2012 07:05 - 4723z6h24m
Inca un vot si din partea mea impotriva folosirii a alcolului de ori ce fel , nu are ce cauta acest viciu in viata unui Crestin.

SA LUAM AMINTE

Osea 4.11 Curvia, vinul și mustul iau mințile omului.

Sa ne pastram vasul inimi cu Cinste si frica de Domnul , ca apoi vine si Rasplatirile .Domnul Fie Binecuvintat .Amin

Psalmul 84.11. Căci Domnul Dumnezeu este un soare și un scut, Domnul dă îndurare și slavă, și nu lipsește de nici un bine pe cei ce duc o viață fără prihană.
Doamne al oștirilor, ferice de omul care se încrede în Tine!
Lucia
21866. Postat la 28/02/2013 21:56 - 4481z14h33m
Deborah, la povestioara ta am sa concluzionez astfel:

Bautura ea mintile omului!

Domnul sa te binecuvinteze!

Lucia
24832. Postat la 02/10/2013 20:55 - 4265z16h35m
Ionica, trebuie sa fim atenti sa nu deviem de la subiect, asa ca o sa iti raspund aici la intrebarea ta, pentru ca nu are nimic comun cu "mediul ocult".
..................
Ionica a pus urmatoarea intrebare:

"...ce parghii poate folosi cineva care nu vorbeste cu un betiv, dar totusi lucreaza ca el sa bea si sa se imbete?"

Mi se pare, ca intrebarea ta, trebuie reformulata pentru ca nu exprima ceea ce vrei tu sa scoti in evidenta...eu dupa discutia purtata, cred ca vrei sa spui, cum lucreaza cel rau(ce parghii poate folosi) cu un om care nu are o legatura directa cu un betiv, dar este determinat sa bea si sa se imbete ca acesta, nu?
Daca am inteles bine, te rog sa imi confirmi ca sa pot continua, bine?

Pagina 2 din 3 < 1 2 3 >
Salt la forumul:

Copyright © 2009-2025 / 5769-5785 melhisedec.ro
19405390 vizite unice Powered by PHP-Fusion